Δημοπράτηση ΕΟ "Πάτρα – Πύργος" και σιδηρόδρομος στο επίκεντρο συνάντησης του Απ. Κατσιφάρα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη

Τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή η δημοπράτηση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος και η εξέλιξη των εργασιών στην Ολυμπία και την Ιόνια Οδό, η κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου μέχρι και τον Πύργο, αλλά και η δημιουργία του φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Η συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετείχε και ο Ιωάννης Καρνέσης, Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων / Μελετών Κατασκευών / Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας με τον κ. Καρνέση και τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και Διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Όσον αφορά για το τμήμα Πάτρα – Πύργος του αυτοκινητοδρόμου, επικαιροποιήθηκαν όλα όσα είχαν συζητηθεί στην πρόσφατη σύσκεψη και ο Περιφερειάρχης συζήτησε με τον Υπουργό όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το συγκεκριμένο σημαντικό έργο, με τον κ. Κατσιφάρα να επισημαίνει πως «πρόκειται για ένα μεγάλο έργο το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα συμβάλει στο να εξαλειφθούν οι όποιοι κίνδυνοι για τους οδηγούς και τους κατοίκους αυτών των περιοχών. Είναι ένα έργο που θα δώσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην Περιφέρειά μας».
Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι προβλέψεις που θα πρέπει να υπάρχουν για τη συγκοινωνιακή σύνδεση του Αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα-Πύργος» με τους αναπτυξιακούς πόλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη ΒΙ.ΠΕ Πατρών, το αεροδρόμιο του Αράξου, το λιμάνι της Κυλλήνης (μέσω του νέου έργου που κατασκευάζεται από τη ΠΔΕ) και τον Πύργο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Σε ό,τι αφορά το χρόνο δημοπράτησης το Υπουργείο Υποδομών είναι έτοιμο, αλλά αναμένει  την έγκριση από το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η οποία αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών ημερών.
Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε στη σημερινή σύσκεψη είναι η κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου μέχρι τον Πύργο και την Καλαμάτα, με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα να τονίζει πως «παραμένουμε εστιασμένοι στον στρατηγικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι και τον Πύργο, ένα έργο που θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό του νέου Σ.Ε.Σ. 2014-2020».
Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας του Φορέα Διαχείρισης για το Φράγμα του Πείρου – Παραπείρου, ένα ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και κυρίως αφορά περισσότερο την προετοιμασία της περαιτέρω συνεργασία του Υπουργείου και του κρατικού μηχανισμού με την τοπική αυτοδιοίκηση.
«Όπως από την αρχή είχαμε δεσμευτεί, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα παραμένουν στο επίκεντρο των στρατηγικών μας στόχων. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά και βήμα – βήμα την εξέλιξη και πορεία των εργασιών στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους σε συνεργασία πάντα με το αρμόδιο Υπουργείο» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ