Ηλεία: Για τη διάδοση της ανακύκλωσης

Καμπάνια ξεκινά από τον δήμο Ήλιδας - Ανακυκλώσιμο ηλεκτρονικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό παρέδωσε ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης στον δήμο Ήλιδας

Μια μεγάλη ποσότητα ανακυκλώσιμου ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, παρέλαβε χθες το πρωί ο δήμος Ήλιδας από τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ο δήμος Ήλιδας συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και διαθέτει το χώρο, που βρίσκεται στο αμαξοστάσιο του δήμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται και τα ανακυκλώσιμα υλικά των όμορων δήμων, ώστε να λειτουργεί αποδοτικότερα το πρόγραμμα.
Έτσι χθες το πρωί, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας Παναγιώτης Μαυρίκος υποδέχτηκε τον αντιδήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Τάσο Μυλωνόπουλο και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βάρδας Χρήστο Ρετουνιώτη, οι οποίοι παρέδωσαν το υπό ανακύκλωση υλικό.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο υλικό προέρχεται από το Λύκειο Βάρδας, ενώ όπως τόνισε ο κ. Μυλωνόπουλος η συλλογή ανακυκλώσιμων ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού θα συνεχιστεί.
«Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης ξεκίνησε από σήμερα (σ.σ. χθες), την συλλογή συσκευών σε πρώτη φάση από τα σχολεία και στη συνέχεια γενικά από κάθε περιοχή του δήμου μας. Κάθε Τετάρτη θα μαζεύουμε το υλικό και θα το μεταφέρουμε στην Αμαλιάδα, στις εγκαταστάσεις του δήμου Ήλιδας. Ζητάμε την στήριξη και την συμμετοχή των δημοτών, γιατί είναι μια σημαντική προσπάθεια.
Ότι η  νέα Δημοτική Αρχή δίνει μεγάλη  βαρύτητα στα προγράμματα ανακύκλωσης, δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Μαυρίκος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι άμεσα θα ξεκινήσει μια καμπάνια για την ενημέρωση των πολιτών, η οποία θα περιλαμβάνει διάφορες δράσεις.
«Ξεκινήσαμε μια συνεργασία και με τους άλλους δήμους, διότι πρέπει αυτό το πρόγραμμα να συνεχίσει να υλοποιείται και μάλιστα σε σωστή βάση. Καλούμε τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις Υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής να φέρνουν ή να έρχονται σε συνεννόηση μαζί μας για να τους διευκολύνουμε και να παραλαμβάνουμε το υπό ανακύκλωση υλικό.
Το επόμενο διάστημα, ξεκινάμε οργανωμένα μια καμπάνια, ώστε ο κόσμος να κατανοήσει την σημαντικότητα και αυτού του προγράμματος, αλλά και γενικότερα της ανακύκλωσης, ώστε να είναι συμμέτοχος στην προσπάθεια μας», επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραδίδουν τις ανακυκλώσιμες συσκευές στο Μηχανοστάσιο του Δήμου στο 2ο χλμ. Επαρχιακής οδού Αμαλιάδας – Καρδαμά (πρώην σφαγεία) κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Επίσης , μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 26220 22554 ή 800 11 15 800 ( χωρίς χρέωση), για την παραλαβή των ανακυκλώσιμων συσκευών από συνεργείο του Δήμου.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ