Λιατσής στο ΔΣ Πύργου: "Αυτή τη φορά στο θέμα των σκουπιδιών θα δοθεί λύση"

Στον νέο χώρο του β' ορόφου η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ Πύργου - Τοποθέτηση Λιατσή για διαχείριση απορριμμάτων

Στον ανακαινισμένο από αισθητική και λειτουργική άποψη,  χώρο του β΄ορόφου όπου μέχρι τώρα ήταν το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Πύργου, μεταφέρθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, όπου χθες πραγματοποίησε και την πρώτη του συνεδρίαση με θέματα που αφορούσαν κυρίως την ανάδειξη μελών σε διάφορες επιτροπές του δήμου. Στις 7 το απόγευμα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, τέλεσε τον αγιασμό του νέου Δ.Σ, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα και τον νέο χώρο των συνεδριάσεων, με τις ευχές του για μια παραγωγική και δημιουργική θητεία προς όφελος του Πυργιώτικου λαού.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Δημήτρης Μεσσαλάς, ευχήθηκε στο νέο δημοτικό συμβούλιο καλή θητεία και τόνισε ότι η ανανέωση του χώρου είναι και συμβολική καθώς σηματοδοτεί και μια πληθώρα αλλαγών στην λειτουργία του σώματος με αρκετές καινοτομίες. Πρώτα- πρώτα θα εφαρμόζεται αυστηρά ο Κανονισμός του Δ.Σ, ο χρόνος τοποθετήσεων θα είναι συγκεκριμένος, όποιος σύμβουλος επιθυμεί να πάρει το λόγο θα εγγράφεται πριν την συνεδρίαση, κάθε σύμβουλος έχει την θέση του με το όνομά του, στην αίθουσα υπάρχουν και 49 θέσεις που προορίζονται για τους τοπικούς συμβούλους, υπάρχουν γραφεία για τους δημοσιογράφους, αλλά και καρέκλες για το κοινό. Ο χώρος είναι πράγματι άνετος και καλαίσθητος, ενώ παρόντες στις συνεδριάσεις είναι πλέον και οι Δ/ντές των υπηρεσιών για να απαντάνε αν χρειάζεται σε κάποιες ερωτήσεις και να εξυπηρετούν με τις παρεμβάσεις τους την διαδικασία.
Το νέο Δ.Σ καλωσόρισε και ο δήμαρχος κ. Γαβρίλης Λιατσής, τονίζοντας ότι θα ήθελε η πρώτη απόφαση που θα λάβουν να είναι ομόφωνη γιατί η πόλη περνά δύσκολες ώρες και θα πρέπει χέρι- χέρι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.  Για άλλη μια φορά ο κ. Λιατσής, χωρίς καν να αναφέρει τη λέξη «σκουπίδια» τουλάχιστον στην αρχή, το θέμα που «καίει» αυτή τη στιγμή τον δήμο, επανέλαβε ότι «θα προχωρήσουμε χωρίς να δειλιάσουμε στιγμή και η πόλη πρέπει να προχωρήσει συντεταγμένη στα μεγάλα και σπουδαία θέματα».
Ανέφερε ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι ακόμα πιο δύσκολες γιατί έχουν σχέση με την επιβίωση της πόλης του Πύργου και των χωριών «αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε υπέρ βωμών κα εστιών και όσοι νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω, κάνουν λάθος. Αυτή τη φορά στο θέμα των σκουπιδιών θα δοθεί λύση, πάει και τελείωσε»! Κάλεσε δε τους επικεφαλής των παρατάξεων να συναντηθούν σε κάποιο διάλειμμα να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό, γιατί η δημοσιότητα δεν ωφελεί σε όλα τα θέματα.  Επίσης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του δήμου που ανελαβαν την ανακαίνιση της αίθουσας χωρίς να ξοδέψει ο δήμος ούτε ένα ευρώ.
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, άπαντες έδειξαν καλή διάθεση για συνεργασία στα σοβαρά θέματα του δήμου, ενώ παράλληλα όπως είπαν θα ασκούν εποικοδομητική κριτική και θα παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται με προτάσεις. «Εμείς θα πλειοδοτήσουμε σε συνεργασία αρκεί να τηρείται η διαφάνεια, η δημοκρατική λειτουργία και οι αρχές που έχουμε θέσει» ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος, ενώ ο κ. Α. Καράμπελας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «στα δύσκολα θα είμαστε μπροστάρηδες μαζί με την δημοτική αρχή χωρίς να παρεκκλίνουμε από τις αρχές μας». Ο κ. Αρυγρόπουλος έκανε και την πρώτη του πρόταση προ ημερησίας ζητώντας να εκδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας για το ότι ο Πύργος δεν συγκαταλέγεται στις πόλεις που πιλοτικά θα λάβουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», ενώ ο κ. Γιάνναρος ανέφερε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα του λαού όπως κάνει τόσα χρόνια. Ακολούθησαν κι άλλες τοποθετήσεις και εν συνεχεία ξεκίνησε η συνεδρίαση με την ανάδειξη των μελων στα Δ.Σ των Νομικών προσώπων, της ΔΕΥΑΠ και επιτροπών του δήμου.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor