Συνεδρίασε χθες το ΔΣ και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας - Παρουσιάστηκαν δύο προγράμματα του INTERREG

Παρών και ο αντιπρόεδρος δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης  Λιατσής

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες στις 3.30 το μεσημέρι  η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας ( ΠΕΔ) στην Πάτρα, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπαναστασίου, ενώ μια ώρα νωρίτερα συνεδρίασε και  η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ.
Και στις δύο συνεδριάσεις όπου συζητήθηκαν θέματα ουσίας, όπως η παρουσίαση αναπτυξιακών προγραμμάτων που είναι εργαλεία για την Τ.Α σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς όπου οι πόροι είναι ελάχιστοι, συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής. Αρχικά έγινε μια εκτενής ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, και ορίστηκαν εκπρόσωποι  από Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία σε διάφορες Επιτροπές της ΠΕΔ.
Έγινε επίσης παρουσίαση δύο προγραμμάτων του INTERREG, του  «ICE» και του «CI – ProEffect» τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Το πρώτο (ICE) σχετίζεται με τον Τουρισμό, αφορά σε  4ήμερα τουριστικά προγράμματα και αναφέρεται σε όλους του Συλλόγους και του Φορείς.
Το δεύτερο πρόγραμμα, «CI – ProEffect», σχετίζεται με την Πολιτική Προστασία. Αποτελεί μια κριτική στο Πρόγραμμα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», και αφορά στην καταγραφή και αξιολόγηση όλων των δομών Πολιτικής Προστασίας σε κάθε Δήμο, και στην καταγραφή των ελλείψεων και των αδύνατων σημείων τους με σκοπό τον εκσυγχρονισμό τους. Προβλέπει παράλληλα τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης σε στοιχεία που αφορούν σε δομές και μέσα Πολιτικής Προστασίας. Το πρόγραμμα «CI – ProEffect» θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη άσκηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του 2015, και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του προγράμματος.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ