Χαμένες επενδύσεις - Ο χάρτης με τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου - Τι αναφέρεται για την Ηλεία

Το απόλυτο χάος εξακολουθεί να ισχύει με την κρατική περιουσία που έχει καταπατηθεί, αφού τόσο το Δημόσιο, όσο και η δικαιοσύνη δεν φαίνεται να προχωρούν το θέμα. Ενδεικτικό είναι πως από τα 80.000 ακίνητα του Δημοσίου τουλάχιστον το 28.000, δηλαδή περίπου το 35% είναι καταπατημένα, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι για να δοθεί μία οριστική λύση.

Σύμφωνα με Τα Νέα από τη μία το κυβερνητικό σχέδιο για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους καταπατητές αποσύρθηκε -λόγω αιγιαλού-, αλλά και από την άλλη η απονομή της δικαιοσύνης είναι τόσο αργή που χρειάζεται να περάσουν χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει μία υπόθεση.

Ο χάρτης των καταπατημένων ακινήτων του Δημοσίου

Στο 35% των καταπατημένων ακινήτων του Δημοσίου είναι μεταξύ άλλων:

Τα 12 ακίνητα της Πλάκας -Υπάλληλοι του υπ.Πολιτισμού να έχουν τα κλειδιά και δεν τα δίνουν στο ΤΑΙΠΕΔ
Υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι έχουν στην αρμοδιότητά τους την ευθύνη για την ακίνητη περιουσία του υπουργείου και οι οποίοι αρνούνται να παραδόσουν τα κλειδιά των ακινήτων προκειμένου να τα επισκεφθούν οι υποψήφιοι επενδυτές.

«Είτε θεωρούν ξεπούλημα την παραχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων σε επενδυτές είτε έχουν καταπατήσει πολλά από αυτά και διαμένουν μέσα παράνομα» είχε αναφέρει στα Νέα κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΠΟ. Η απάντηση που δίνουν στα αιτήματα παράδοσης των κλειδιών είναι ότι είτε αυτά έχουν χαθεί, είτε ότι τα κτίρια δεν είναι επισκέψιμα.

Στην παραλία Κουλούρα στη Λάρισα
H παραθαλάσσια έκταση της Κουλούρας είναι καταπατημένη σε ποσοστό περίπου 50%. Από τα 186 στρέμματα έχουν καταπατηθεί τα 77. Χαρακτηριστικό είναι πως 129 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων εξοχικών κατοικιών έχουν υποβάλει αιτήσεις εξαγοράς των καταπατημένων εκτάσεωβν στην Κτηματική Υπηρεσία Λάρισας.

Στην παραθαλάσσια περιοχή Σκλήθρα-Στρίντζος στον Παλαιόπυρο Λάρισας
Μέσα σε μία παραθαλάσσια έκταση 1.222 στρεμμάτων έχουν εντοπιστεί πάνω από 1.000 αυθαίρετα, στην πλειονότητα τους εξοχικά. Εως σήμερα έχουν υποβληθεί 1.061 αιτήσεις εξαγοράς των καταπατημένων στην Κτηματική Υπηρεσία Λάρισας.

Στην παραλία Πλατανιάς Ρεθύμνου
Σε μία παραλία μήκους 1.470 μέτρων υπάρχουν 40 στρέμματα με διάφορες καταπατήσεις όπως τουριστικά συγκροτήματα, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παιδική χωρά και χώροι στάθμευσης.

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης
Το 2002-2003 ο δήμος είχε ζητήσει και είχε πάρει έκταση 90 στρεμμάτων για την κατασκευή εγκαταστάσεων πρακτορείου εμπορευματικών μεταφορών. Τα κτίσματα έμειναν ημιτελή, αλλά ο δήμος δεν τα επέστρεψε ποτέ.

Στο Πόρτο Κουφό στη Χαλκιδική
Στη Σιθωνία της Χαλκιδικής υπάρχουν τουλάχιστον 12 παραθεριστικές κατοικίες διάσπαρτες σε μάι παραλιακή έκταση 221 στρεμμάτων.

Στο Βαρθολομιό στο νομό Ηλείας

Το αποτέλεσμα είναι πως όλες αυτές οι εκτάσεις παραμένουν εδώ και χρόνια «παγωμένες» και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. Μάλιστα τα παράδοξα δεν σταματούν εκεί, αφού οι περισσότερες από τις καταπατημένες περιοχές είναι χαρακτηρισμένες Natura ή δασικές. Συγκεκριμένα το 27% της χώρας είναι Natura, το 35% δασικές και το 20% αιγιαλός και παραλίες.

 

Πηγή

iefimerida.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών