Δεν άντεξε ο 20χρονος Κωνσταντίνος Δρούλιας - Οι γονείς δώρισαν τα όργανά του - Δίνει ζωή σε τέσσερις ανθρώπους

Ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους του δίνει με τον θάνατό του ο 20χρονος Κωνσταντίνος Δρούλιας που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό  Πύργου - Οινόης, κοντά στο Κουζούλι, τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης (Πύργος: Σοβαρό τροχαίο στο Κουζούλι – Τραυματίστηκε 20χρονος σε εκτροπή ΙΧ ) . Με απόφαση της οικογένειας δωρίζονται οι νεφροί, η καρδιά και το ήπαρ.

Η μεταμόσχευση του ενός νεφρού αναμενόταν να ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο του Ρίου από την επιστημονική ομάδα του  Διονύση Καραβία, ενώ επίσης αργά τη νύχτα, στο νοσοκομείο του Ρίου θα ξεκινούσε και μια δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού, από άλλο δότη.

Ο δεύτερος νεφρός του νεαρού δίνεται στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, το ήπαρ του θα μεταμοσχευτεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ η καρδιά του στο Ωνάσειο.

Ο νεαρός μετά το τροχαίο είχε μεταφερθεί σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ρίου και κατέληξε το Σάββατο. Οι συγγενείς του, όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Χαράλαμπος Μπονάνος «πήραν μια γενναία απόφαση παρά τον μεγάλο πόνο τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού την ώρα που σπανίζουν οι δωρεές οργάνων στη χώρα μας. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι. Η Ελλάδα είναι η τελευταία στην Ευρώπη, στη δωρεά  οργάνων».

Η επιχείρηση μεταφοράς των οργάνων ξεκίνησε το μεσημέρι και συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ.

Ο κ. Μπονάνος συγχαίρει τον Διονύση Καραβία, διευθυντή χειρουργό του προγράμματος μεταμοσχεύσεων νεφρού του ΠΓΝΠ,  τον καθηγητή νεφρολογίας του νοσοκομείου Δημήτρη Γούμενο και τη Διευθύντρια της ΜΕΘ Φωτεινή Φλίγκου, καθώς όπως επισημαίνει μέσα σε διάστημα πέντε μηνών έχουν βρεθεί από τη ΜΕΘ τρεις δότες από τη Μονάδα, ενώ εξήρε και την προσπάθεια του προσωπικού, που χωρίς την αντίστοιχη αμοιβή συμβάλλει στο σπουδαίο αυτό έργο, ανεβάζοντας το κύρος του νοσοκομείου.

Πηγή

ilialive.gr - thebest.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ