Κρέστενα: Ο 14χρονος καραγκιοζοπαίχτης και το bulling

Παράσταση Καραγκιόζη με θέμα το bulling έδωσε προχθές ο μαθητής Ν. Μπαχούρος στο Γυμνάσιο Κρεστένων - Περήφανοι οι εκπαιδευτικοί και συμμαθητές του

Μια εξαιρετική παράσταση Καραγκιόζη με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό που έλαβε τα συγχαρητήρια των συμμαθητών του αλλά και των καθηγητών του και που πραγματικά όλοι απόλαυσαν, έδωσε προχθές στο Γυμνάσιο Κρεστένων ο νεαρός καραγκιοζοπαίχτης και μαθητής της Β΄ τάξης Νίκος Μπαχούρος, Μάλιστα ο Νίκος έχει γράψει και το σενάριο αλλά έχει κατασκευάσει ο ίδιος και τις φιγούρες καραγκιόζη, αφού το Θέατρο Σκιών είναι το χόμπι του και η μεγάλη του λατρεία από μικρό παιδί.
Η παράσταση δόθηκε με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολική βίας και του εκφοβισμού, αφού τα περιστατικά bulling στα σχολεία της χώρας αλλά και της Ηλείας, δυστυχώς  παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις. Η «Πρωϊνή» είχε παρουσιάσει πριν από 15 μέρες την περίπτωση του νεαρού καραγκιοζοπαίχτη, όταν έδωσε μια παράσταση στην πλατεία του χωριού του, στα Διάσσελα.
Χθες μάλιστα, η καθηγήτριά του κ. Ρέα Μακρή που τον στηρίζει ιδιαίτερα σε αυτήν του την δραστηριότητα, ανέβασε στο f/b ένα πολύ συγκινητικό κείμενο για τον μαθητή της Νίκο Μπαχούρο αλλά και για την χθεσινή παράσταση στο σχολείο τους που απόλαυσαν όλοι και αναφέρει ότι τους γέμισε όλους περηφάνεια που έχουν ένα τόσο ταλαντούχο πλάσμα στο σχολείο τους:
«Ο Νίκος, αν και έχει δει ελάχιστες παραστάσεις Καραγκιόζη (ζώντας σε ένα χωριό της ορεινής Ηλείας, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο) κι αν και δεν έχει διδαχθεί από κάποιον επαγγελματία την τέχνη του καραγκιοζοπαίχτη, κατάφερε ωστόσο να καθηλώσει το κοινό του, τους συμμαθητές και καθηγητές του, που παρακολούθησαν την παράσταση για την οποία ο ίδιος είχε κατασκευάσει τις φιγούρες, είχε δημιουργήσει τους ρόλους και το σενάριο, είχε επιμεληθεί τη μουσική και με τη βοήθεια του πατέρα του είχε κατασκευάσει και το μπερντέ.
Το Θέατρο Σκιών ζωντάνεψε στο σχολείο μας, για να χαρίσει γέλιο και χαρά στους νεότερους, να ανακαλέσει μνήμες και εικόνες από την παιδική ηλικία στους «λίγο» μεγαλύτερους, αλλά και να στείλει μηνύματα για τη δικαιοσύνη, τη φιλία και το σεβασμό.
Ο Νίκος κατάφερε, με τον πιο εύστοχο και άμεσο τρόπο, να μιλήσει για το bulling, μέσα από το Θέατρο Σκιών, μιας που το έργο ήταν προσαρμοσμένο στο θέμα της ημέρας. 
Η πλούσια και ψηλομύτα Βεζυροπούλα περιφρονεί και κοροϊδεύει τον Καραγκιόζη -και μέσα από αυτόν όλους τους φτωχούς και κατατρεγμένους της γης- μέχρι τη στιγμή που εκείνος τη σώζει και καταφέρνει τελικά με αυτό τον τρόπο να ανατρέψει όλες τις στερεότυπες αντιλήψεις της και τελικά να την κάνει να του ζητήσει συγνώμη!
Το Θέατρο Σκιών, μια τέχνη βαθιά λαϊκή και θυμόσοφη, απέκτησε σήμερα τεράστια δύναμη, μέσα από τη φωνή και το μεράκι του 14χρονου μαθητή μας κι εμείς γεμίσαμε περηφάνια που τον έχουμε στο σχολείο μας!
Ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία στο μαθητή μας, Νίκο Μπαχούρο και τον ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε!»
Επιμέλεια Ελένη Παπαδοπούλου

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ