Συσπείρωση ενόψει εκλογών για το ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία

Καυστικός για τα σενάρια διάσπασης ο Κώστας Σκανδαλίδης – Σημαντική συμμετοχή στο Ιόνιον

Του Γιάννη Σπυρούνη

 Ο Κώστας Σκανδαλίδης ήταν ο βασικός ομιλητής της πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ηλείας χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Ιόνιον στον Πύργο. Ο βουλευτής και πρώην υπουργός ήταν καυστικός στο θέμα του νέου κόμματος που φέρεται να ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στα όσα συνέβησαν αποφασίστηκαν από κοινού μέσα στο Κίνημα και θα έπρεπε όλοι μαζί ενωμένοι να συνεχίσουν σε μια πορεία ανασυγκρότησης. Για το θέμα της προεδρικής εκλογής και των ενδεχόμενων εθνικών εκλογών, ο κ. Σκανδαλίδης σχολίασε «κοντός ψαλμός αλληλούια» συμπληρώνοντας πως απομένει λίγος χρόνος ακόμα για να φανεί η όποια εξέλιξη. Τόνισε πως οι βουλευτές θα αποφασίσουν με τη συνείδησή του σε μια φανερή ψηφοφορία και συμπλήρωσε πως είναι απόλυτη ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βρεθούν ενωμένες για το κοινό συμφέρον του τόπου, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η κινητοποίηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, ήταν σημαντική σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και η αίθουσα της εκδήλωσης γέμισε από κόσμο που στηρίζει το κίνημα στο νομό.

IMG 5404

Ο κ. Σκανδαλίδης σε δηλώσεις του τόνισε πως όλα θα φανούν σε λίγες ημέρες. «Κάθε βουλευτής θα ψηφίσει με τη συνείδησή του αυτό που πιστεύει, θα ψηφίσει φανερά και προφανώς το αποτέλεσμα αυτής της προεδρικής εκλογής θα κρίνει και το αν η χώρα θα προχωρήσει όπως είναι τώρα να τελειώσει αυτή τη μεγάλη μάχη που ξεκίνησε με την τελευταία συμφωνία και υπογραφή για να τελειώσει και το μνημόνιο, ή αν θα χρειαστεί να γίνουν εκλογές. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας εκείνο που πρυτανεύει σήμερα και έχουμε απόλυτη ανάγκη είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις να βρεθούν ενωμένες να υπερασπίσουν το εθνικό συμφέρον απέναντι σε μια περίοδο και σε μια διαδικασία που στην αφετηρία της είναι πάρα πολύ κρίσιμη για τη χώρα. Και μετά να σεβαστούν την όποια λαϊκή ετυμηγορία». Ο ίδιος δήλωσε πως θα ψηφίσει τον κ. Δήμα τον οποίο χαρακτήρισε ως μετριοπαθής, σοβαρός, που ανήκει μεν στον συντηρητικό χώρο, «αλλά δεν έχει καμία σημασία αυτό και ο κ. Στεφανόπουλος ήταν από το συντηρητικό χώρο και ήταν πολύ καλός πρόεδρος, όπως και ο κ. Παπούλιας από εμάς, ήταν πάρα πολύ καλός πρόεδρος. Νομίζω ότι συγκεντρώνει ως πρόσωπα τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να τον αναδείξουν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι θέμα των κομμάτων, της πολιτικής γραμμής και κυρίως των βουλευτών και της συνείδησης τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης.

Τέλος αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και την προσπάθεια ανασυγκρότησής του, δήλωσε πως όσα γίνονται είναι ενταγμένα σε ένα στόχο ευρύτερο, ο οποίος δεν σταματά ενόψει τον εκλογών. «Είτε γίνουν, είτε δε γίνουν εκλογές αυτά έπρεπε να τα κάνουμε. Ωστόσο πιστεύω αυτό βοηθά στο ενδεχόμενο των εκλογών, καθώς αυτή η συσπείρωση που βλέπετε σήμερα εδώ στον Πύργο, είναι σημαντική, δίνει απάντηση σε όλα αυτά τα σενάρια περί διάλυσης, διάσπασης και εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και θα δώσει τη μάχη του και πιστεύω ότι για ακόμα μια φορά θα παραμείνει όρθιο στις επάλξεις και θα προχωρήσει στην ανασυγκρότησή του».
Ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος από την πλευρά του σχολίασε πως φτάνει στο τέλος η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την απεμπλοκή από το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις και αυτή η κατάσταση γίνεται πιο σκληρή αν υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα. «Αυτή η πολιτική αβεβαιότητα ή θα κλείσει σε λίγες μέρες με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ώστε ενισχυμένη η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί, καθώς έχουν παράλογες απαιτήσεις οι δανειστές μας τις οποίες δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ή θα οδηγηθούμε σε εκλογές, οπότε και θα αποφασίσει ο λαός. Το περίεργο είναι πως ενώ το Σύνταγμα επιτάσσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον εκλέγουμε με εθνική συνεννόηση εντούτοις έχει επιλεγεί μια γραμμή που αποσκοπεί να οδηγήσει την χώρα σε περιπέτειες. Πιστεύουμε ότι ο λαός με υπευθυνότητα θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα. Σημασία έχει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι παρών, φαίνεται και σήμερα στον Πύργο» τόνισε ο κ. Κουτσούκος.

Από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, δήλωσε πως θα είναι παρών στη μάχη των εκλογών όποτε αυτή δοθεί, τοποθέτηση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησής του από τη θέση του για να προλάβει τις προθεσμίες αν οι εκλογές προκηρυχθούν άμεσα, ίσως και σήμερα.  «Σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο και ενόψει των δραματικών πολιτικών εξελίξεων το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη, ανασυντάσσεται και στην πορεία προς το συνέδριο δίνει βροντερό παρών. Και σήμερα στην Ηλεία, όπως και σε όλη τη χώρα συζητά με τα μέλη και τους φίλους, ανασυντάσσεται και ετοιμάζεται για μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη αναμέτρηση για το μέλλον της χώρας. Οφείλουν όλοι σε αυτή τη δύσκολη και οριακή καμπή με υπευθυνότητα, με ρεαλισμό και με σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις. Χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς εύκολες υποσχέσεις αλλά και χωρίς κινδυνολογία» δήλωσε ο κ. Κατρίνης. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρώην βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος και Αγρότικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς, οι δήμαρχοι Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος και Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νομό, απλοί πολίτες. Τον κ. Σκανδαλίδη υποδέχθηκε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τάκης Αθανασόπουλος.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ