Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Ελλάδα

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 230 δικογραφίες παιδικής πορνογραφίας

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 230 δικογραφίες παιδικής πορνογραφίας
Περισσότερες από 5.000 υποθέσεις έχει χειριστεί, από την έναρξη λειτουργίας της ως αυτοτελούς υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2011,
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως γίνεται γνωστό με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, με την οποία είχαν επισημάνει ότι η κατάργηση του κλιμακίου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ως συνέπεια να χρονίζουν οι υποθέσεις παράνομων δραστηριοτήτων μέσω του διαδικτύου αλλά και τη δραματική μείωση στις εξιχνιάσεις υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας.

Όπως, ωστόσο, εξηγεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, η έδρα της υπηρεσίας στην Αθήνα εξυπηρετεί λειτουργικούς και μόνο λόγους και η επιχειρησιακή δράση δεν εξαρτάται από την έδρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 5.000 υποθέσεις που χειρίστηκε η υπηρεσία αυτή, το 25% αφορούσαν την ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας.

Ειδικά για τις παραβάσεις του αδικήματος της πορνογραφίας ανηλίκων, αναφέρεται ότι έχουν σχηματιστεί συνολικά 230 δικογραφίες, εκ των οποίων οι 68 αφορούσαν κατηγορούμενους στη Β. Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Γρεβενά, Καστοριά, Λήμνο, Κιλκίς, Φλώρινα, Σέρρες, Γιαννιτσά).

Πηγή:ΑΠΕ

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας