Η σαλάτα μπορεί να αποτελεί από μόνη της ένα κυρίως γεύμα, όμως στο Πασχαλινό τραπέζι είναι το απόλυτο συνοδευτικό για το παραδοσιακό αρνάκι. Λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ιδιαίτερες βινεγκρέτ… όσο περισσότερα υλικά ανακατέψεις, τόσο πιο νόστιμο θα είναι το αποτέλεσμα (και με πολλές βιταμίνες)!!
Από την κλασική χωριάτικη έως τις πιο gourmet γεύσεις, οι επιλογές είναι άπειρες. Διάλεξε τα υλικά που αγαπάς περισσότερο εσύ και η οικογένειά σου, πάρε ιδέες από τις προτάσεις που βρήκαμε από διάσημους Έλληνες σεφ και αφιέρωσε λίγο χρόνο για καλό πλύσιμο και σωστό κόψιμο των υλικών σου…
*Tips: ότι μπορεί να κοπεί με το χέρι (π.χ. πράσινες σαλάτες, μυρωδικά, κλπ) προτίμησε να το κάνεις έτσι, γιατί:
όσο περισσότερο ψιλοκόβουμε μια σαλάτα (που συνήθως αυτό κάνουμε με το μαχαίρι), τόσο πιο γρήγορα οξειδώνεται και χάνει τις βιταμίνες της διατηρείτε αναλλοίωτη στο ψυγείο (σε κλειστό μπολ) για περίπου 2-3 μέρες, οπότε μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να κερδίσουμε χρόνο
Σαλάτα με γλυκοπατάτες και μανιτάρια - Kitchen Lab TV
Σαλάτα Panzanella - Yiannis Lucacos
Πατατοσαλάτα - Kitchen Lab by Akis Petretzikis
Σαλάτα ρόκα με μοτσαρέλα & προσούτο - Yiannis Lucacos
Πολίτικη σαλάτα - Kitchen Lab TV