Patisserie Σμαρνάκη: Το πιο γλυκό μας… Πάσχα
“Ο όρος Πάσχα προέρχεται από το αραμαϊκό πασ'ά και το εβραϊκό πέσαχ. Κάποιοι μελετητές έχουν προτείνει ως προέλευση του εβραϊκού όρου ξένη ετυμολογία, όπως η ασσυριακή πασαχού (πραΰνω) ή η αιγυπτιακή πασ' (ανάμνηση) ή πεσάχ (πλήγμα)”…
Εντάξει… ας αφήσουμε τις ιστορικές ετυμολογίες και ας έρθουμε στο σήμερα… Πάσχα στην Patisserie Σμαρνάκη σημαίνει, αποθέωση των γεύσεων… Των πιο γλυκών μας γεύσεων…
Και το θέμα με τις δημιουργίες της Patisserie Σμαρνάκη, είναι πως πριν δοκιμάσεις, σε καθηλώνει η εικόνα…
Γιατί ναι… και γλυκά είναι και όμορφα… Αλλά η πασαρέλα των γλυκών δημιουργιών στην Patisserie Σμαρνάκη, σταματά στις βιτρίνες της.
Άπαξ και το γλυκό μπει στο κουτί, παίρνει το δρόμο για την εσωτερική μας απόλαυση…
Και φυσικά περάσαμε λίγο πριν το Πάσχα από την Patisserie Σμαρνάκη και μείναμε με το στόμα ανοιχτό, πριν γεμίσει από μια πλούσια κουταλιά με μους σοκολάτα πορτοκάλι…
Φυσικά αυτή είναι μια από τις πολλές γεύσεις που μας περιμένουν εκεί στην οδό Αγ. Γεωργίου και Παπαγεωργίου για να πάτε από τώρα έως του Αγίου Γεωργίου, δηλαδή την Κυριακή του Θωμά…
Δηλαδή όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν αρκετές εορταστικές αφορμές για να μην σκεφτείτε δίαιτες και άλλα τέτοια “πεζά” θέματα (το καλοκαίρι αργεί μην φοβάστε θα προλάβουμε…) και να απολαύσετε, είτε νηστίσιμες γεύσεις τη Μ. Εβδομάδα, είτε πάλι υπέροχες γλυκές επιλογές, πάντα με την ποιότητα της Patisserie Σμαρνάκη…
Και φυσικά να τιμήσετε τους φίλους που γιορτάζουν αυτές τις ημέρες…
Και για να κάνουμε μια σύνοψη… Θεϊκά σοκολατένια αυγά και λαγουδάκια δια χειρός Σμαρνάκη, υπέροχα τσουρέκια, τούρτες και πάστες με εξαιρετικά υλικά, αλλά και απίθανες γεύσεις παγωτού, για να κάνει Ανάσταση ο ουρανίσκος μας και αυτό το Πάσχα…