Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 16:30

Κουρούτα: Έγινε η ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Στον ιστό της, δίπλα στα καταγάλανα νερά του Ιονίου, κυματίζει και για το 2019 η Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Κουρούτας.

Για ακόμα μία χρονιά η λιτή τελετή για την ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ της Κουρούτας, παρουσία του προέδρου της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Ακινήτων κ. Ηλία Ευσταθόπουλου και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Δανιήλ Σταθόπουλου.
Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Ευσταθόπουλος "Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια, η ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας και η λειτουργία του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε αποτελεί μια όαση.
Παράλληλα καταδεικνύει στην πράξη την καθαρότητα των νερών της Κουρούτας, αφού οι προϋποθέσεις για την γαλάζια σημαία είναι ιδιαίτερα αυστηρές σε αυτόν τον τομέα, όπως και τις σημαντικές υποδομές για τους λουόμενους που προσφέρονται στο σύνολο της ακτογραμμής".
galazia kourouta2
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 20:05

Σχετικά Άρθρα

  • Αμαλιάδα: Ενέργειες νομιμοποίησης των ξύλινων κατασκευών στην Κουρούτα
    Αμαλιάδα: Ενέργειες νομιμοποίησης των ξύλινων κατασκευών στην Κουρούτα

    Και περιβαλλοντική μελέτη για την ασφαλή χρήση

    Στη νομιμοποίηση των κατασκευών που έχουν ανεγερθεί σε τμήματα αιγιαλού και παραλίας στην Κουρούτα, προχωρά ο Δήμος Ήλιδας, με ανάλογο αίτημά του προς την Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας. Συγκεκριμένα ζητά την αδειοδότηση των κατασκευών που έχουν γίνει μέχρι την 28η Ιουλίου 2011, προκειμένου να διεξαχθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή να υποβληθεί αίτηση υπαγωγής σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.

    Με την ενέργεια αυτή, ο Δήμος δύναται να νομιμοποιήσει επί της ουσίας τις κατασκευές και στη συνέχεια να προχωρήσει σε παραχώρηση έναντι ανταλλάγματος των κατασκευών που έχουν γίνει μπροστά από τα καταστήματα της Κουρούρας και επί του αιγιαλού.

    Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Τσεριώνης, «Οι συγκεκριμένες κατασκευές έχουν προφανή σκοπό κοινής ωφέλειας για τους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής χωρίς να επιφέρουν την παραμικρή μεταβολή του αιγιαλού, καθώς επί της ουσίας εκτείνονται επί του υφιστάμενου πρανούς. Επιπλέον η νομιμοποίηση θα επιφέρει έσοδα και στο Δήμο, αφού σύμφωνα με το Νόμο, η παραχώρηση γίνεται με αντάλλαγμα χρήσης. Επιπλέον με την αδειοδότηση των κατασκευών θα διεξαχθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή η υποβολή αίτησης υπαγωγής σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις, από την οποία προκύπτει ότι οι κατασκευές είναι ασφαλείς ως προς τη χρήση τους από τους λουόμενους και το κοινό».

  • Δήμος Ήλιδας: Προβλήματα από την κακοκαιρία σε παραλίες και δρόμους – Ξεκίνησαν οι αποκαταστάσεις
    Δήμος Ήλιδας: Προβλήματα από την κακοκαιρία σε παραλίες και δρόμους – Ξεκίνησαν οι αποκαταστάσεις

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Το σημάδι της στο νομό άφησε η κακοκαιρία που ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και διήρκεσε μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης με τα προβλήματα ωστόσο που δημιουργήθηκαν να μην είναι εκτεταμένα. Ο Δήμος Ήλιδας ήταν ένας από τους δήμους που υπέστησαν ζημιές, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο, με τις μεγαλύτερες καταστροφές να αφορούν τους μηχανισμούς Sea Track στις παραλίες της Κουρούτας και της Αγίας Μαρίνας. Επίσης, παρουσιάστηκαν μικρότερα προβλήματα σε οδικά δίκτυα του Δήμου.

    Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας, Κώστας Τσεριώνης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία, λέγοντας πως υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα σε ορισμένα σημεία του δήμου, τόσο στην πόλη της Αμαλιάδας όσο και σε τοπικές κοινότητες, αν και όχι ιδιαίτερα σοβαρά. Το πιο σημαντικό πρόβλημα σημειώθηκε στις παραλίες της Κουρούτας και της Αγίας Μαρίνας, όπου οι μηχανισμοί Sea Track παρασύρθηκαν από τα κύματα.

    Ο κ. Τσεριώνης σημείωσε ότι υπήρξε άμεση επικοινωνία με την εταιρεία που εγκατέστησε τα μηχανήματα, η οποία απέστειλε μηχανικούς για να ελέγξουν την κατάστασή τους. Τα μηχανήματα θα αποσυναρμολογηθούν και θα μεταφερθούν στις αποθήκες της εταιρείας για συντήρηση, ώστε να τοποθετηθούν ξανά την επόμενη χρονιά. Όσον αφορά τις ζημιές στο οδικό δίκτυο, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης και το μεγαλύτερο μέρος τους έχει ήδη διορθωθεί.

    zimies 2

    zimies 3

    zimies 4

  • Τραγωδία στην Σκαφιδιά: Προσπάθησε να σώσει τα παιδιά του ο 44χρονος Πολωνός - Τελευταίες διακοπές για 49χρονο στην Κουρούτα
    Τραγωδία στην Σκαφιδιά: Προσπάθησε να σώσει τα παιδιά του ο 44χρονος Πολωνός - Τελευταίες διακοπές για 49χρονο στην Κουρούτα

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Σκαφιδιά στην παραλία ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής. Ένας υπήκοος Πολωνίας 44 ετών, έχασε τη ζωή του στη θάλασσα που έκανε μπάνιο για πρώτη φορά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος άντρας επιχείρησε να σώσει τα παιδιά του που κινδύνευαν από τα κύματα και τελικά πνίγηκε ο ίδιος. Σε μια άλλη παραλία όχι πολύ μακριά, αυτή της Κουρούτας, ένας 49χρονος με καταγωγή από τη Δίβρη, έχασε τη ζωή του στο τελευταίο μπάνιο του…

    Πάλεψε με τα κύματα για τα παιδιά του

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο 44χρονος Πολωνός πατέρας τριών παιδιών είχε φτάσει μόλις προχθές στην περιοχή της Σκαφιδιάς για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του. Χθες το μεσημέρι βρισκόταν όλοι μαζί στην παραλία όταν η θάλασσα άρχισε να γίνεται επικίνδυνη… Παρουσίαζε ένα ύπουλο κύμα που έκρυβε θαλάσσια ρεύματα τα οποία εύκολα μπορούσαν να σε παρασύρουν. Περίπου στις δύο το μεσημέρι αντιλήφθηκε πως τα παιδιά του που κολυμπούσαν εκεί, κινδύνευαν από τα κύματα, τόσο ο ίδιος όσο και οι ναυαγοσώστες της παραλίας έσπευσαν στο σημείο, απομακρύνθηκαν τα παιδιά. Ο ίδιος φέρεται να είχε καταλάβει πως δεν είχαν απομακρυνθεί και τα τρία του παιδιά και βρέθηκε στη θάλασσα ξανά αναζητώντας το τρίο. Εκεί υπό συνθήκες που ερευνόνται, παρασύρθηκε από τα κύματα και τα θαλάσσια ρεύματα και πνίγηκε. Οι διακοπές της οικογένειας έμελλε να έχουν τραγική κατάληξη. Ο 44χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Από τη Δίβρη στην Κουρούτα για μπάνιο

    Ο δεύτερος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του χθες το μεσημέρι και μάλιστα την ίδια ώρα με τον 44χρονο Πολωνό, ήταν ένας 49χρονος με καταγωγή από τη Δίβρη, που είχε έρθει από την Αθήνα για τις διακοπές του Αυγούστου. Περίπου μια εβδομάδα βρισκόταν στην περιοχή και χθες το μεσημέρι επισκέφθηκε την παραλία της Κουρούτας για μπάνιο. Προφανώς οι ίδιες συνθήκες επικρατούσαν στην θάλασσα και εκεί - όπως ευρύτερα σε όλο το Χελωνίτη κόλπο, με αποτέλεσμα ο 49χρονος στη διάρκεια του μπάνιου, να πνιγεί. Παρά τις προσπάθειες του ναυαγοσώστη και εδώ, ο άτυχος άνδρας δεν επανήλθε και στη νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας που μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Σε ένα τρίτο περιστατικό στην περιοχή του Αγ. Ανδρέα, επίσης το μεσημέρι της Τετάρτης, μια γυναίκα λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της ενώ έκανε μπάνιο, αλλά ευτυχώς διασώθηκε.

    Φωτογραφία αρχείου: freepik

  • Ηλεία: Μαύρο μεσημέρι - Δύο πνιγμοί και μια γυναίκα που γλίτωσε
    Ηλεία: Μαύρο μεσημέρι - Δύο πνιγμοί και μια γυναίκα που γλίτωσε

    Δύο άντρες έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ κολυμπούσαν και μια γυναίκα ακόμα γλίτωσε, σε διαφορετικά σημεία του Χελωνίτη κόλπου, που από το πρωί παρουσιάζει ιδιαίτερο κυματισμό.

    Στο πρώτο περιστατικό στην περιοχή της Σκαφιδιάς περίπου στις 2,30 το μεσημέρι, ένας υπήκοος Πολωνίας 44 ετών, έχασε τη ζωή του, ενώ κολυμπούσε και εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το ναυαγοσώστη και άλλους λουόμενους και του παρασχθέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έως ότου φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο άντρας μεταφέρθηκε στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Στο δεύτερο περιστατικό την ίδια ώρα ένας άντρας ηλικίας περίπου 45 με 50 ετών, έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στην περιοχή της Κουρούτας. Και αυτός εντοπίστηκε από λουόμενους και ναυαγοσώστη, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά δεν επανήλθε και στη νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

    Σε μια τρίτη περίπτωση επίσης το μεσημέρι μια γυναίκα κινδύνεψε να πνιγεί στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα αλλά πρόλαβαν να την τραβήξουν από τη θάλασσα άλλοι λουόμενοι και με την συνδρομή των διασωστών του ΕΚΑΒ να επανακτήσει τις δυνάμεις της.

    Προανάκριση για τους δύο πνιγμούς διενεργούν τα Λιμεναρχεία Κατακόλου και Κυλλήνης.

  • Μάγεψε τους θεατές το μεγάλο τουρνουά μπάσκετ 3on3, που διεξήχθη στην Κουρούτα με τη συμμετοχή 300 και πλέον αθλητών
    Μάγεψε τους θεατές το μεγάλο τουρνουά μπάσκετ 3on3, που διεξήχθη στην Κουρούτα με τη συμμετοχή 300 και πλέον αθλητών

    Σε ένα μαγευτικό τοπίο, στην πανέμορφη παραλία της Κουρούτας, με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας, περισσότεροι από 300 αθλητές και χιλιάδες φίλοι του αθλητισμού, έζησαν για ένα διήμερο από κοντά τον παλμό του 3on3.

    Ο Δήμος Ήλιδας ολοκλήρωσε με το μεγάλο τουρνουά μπάσκετ, μία πανδαισία αθλητικών γεγονότων που ξεκίνησαν με τη διοργάνωση του Beach Volley, συνεχίστηκαν τους αγώνες Beach Soccer και κορυφώθηκαν στα γήπεδα 3on3, τα οποία στήθηκαν για 48 ώρες στην κεντρική πλατεία Κουρούτας.

    Το τουρνουά έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους λάτρεις του αθλήματος, να γεμίσουν το χώρο και να χειροκροτήσουν όλες τις προσπάθειες των ομάδων, περνώντας δύο ξεχωριστές ημέρες γεμάτες μπάσκετ, στο μεγάλο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού.

    Οι αθλητές όλων των ηλικιών που συμμετείχαν στους αγώνες άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων, διεκδικώντας τους τίτλους στις 5 ξεχωριστές κατηγορίες, με τις μάχες κάτω από το στεφάνι να θυμίζουν μάχες επαγγελματιών.

    Με το μεγάλο τουρνουά ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος των διοργανώσεων αθλητικών γεγονότων στην Κουρούτα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες και οι θεατές έδωσαν ραντεβού για το καλοκαίρι του 2025.

    Kouroyta tourn 3on3 2

    Kouroyta tourn 3on3 3

    Kouroyta tourn 3on3 4

    Kouroyta tourn 3on3 5

    Kouroyta tourn 3on3 6

    Kouroyta tourn 3on3 7

    Kouroyta tourn 3on3 8

    Kouroyta tourn 3on3 9

    Kouroyta tourn 3on3 10

    Kouroyta tourn 3on3 11

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μοναδικές συγκινήσεις προσέφερε το τριήμερο τουρνουά Beach Soccer της Κουρούτας που διοργάνωσε ο δήμος Ήλιδας
    Μοναδικές συγκινήσεις προσέφερε το τριήμερο τουρνουά Beach Soccer της Κουρούτας που διοργάνωσε ο δήμος Ήλιδας

    Συμμετοχή ποδοσφαιριστών που έγραψαν τη δική τους χρυσή ιστορία στο άθλημα»

    Μοναδικές στιγμές στην άμμο προσέφεραν για τρεις ημέρες οι ομάδες ενηλίκων και παιδιών που συμμετείχαν στο μεγάλο τουρνουά Beach Soccer που διοργάνωσε ο Δήμος Ήλιδας στην παραλία της Κουρούτας, ενώ ξεχωριστές ήταν οι συγκινήσεις των αγώνων επίδειξης με τη συμμετοχή των All Star και των παλαιμάχων του Αστέρα Αμαλιάδας.

    Γνωστά ονόματα του ποδοσφαίρου και του καλλιτεχνικού χώρου όπως ο Ντανιέλ Μπατίστα, Γιώργος Αμανατίδης, Ανδρέας Λαγωνικάκης, Ουέλιγκτον, Χρήστος Μικές, Ηλίας Κυριακίδης, Κώστας Σόμερ, Κώστας Φραγκολιάς και Γιώργος Γεροντιδάκης, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους από κοινού με τους ποδοσφαιριστές των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά.

    Μάλιστα, στο μεγάλο event της διοργάνωσης, οι νικητές των αγώνων που ήταν η ομάδα της Γαστούνης είχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούν με την ομάδα των All Star, όπου ένα 24ωρο νωρίτερα είχε αντιμετωπίσει και την ομάδα που δημιουργήθηκε από παλιές δόξες του Αστέρα Αμαλιάδας.

    Το τουρνουά το οποίο συνδιοργανώθηκε με τον ιστορικό ποδοσφαιρικό σύλλογο του Αστέρα Αμαλιάδας, ανανέωσε το ραντεβού του και πάλι στην παραλία της Κουρούτας για το καλοκαίρι του 2025.

    beach soc kourouta 24 2

    beach soc kourouta 24 3

    beach soc kourouta 24 4

    beach soc kourouta 24 5

    beach soc kourouta 24 6

    beach soc kourouta 24 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κουρούτα: Έσκισαν τα λάστιχα σε τρία αυτοκίνητα - Σε ένα και τα τέσσερα
    Κουρούτα: Έσκισαν τα λάστιχα σε τρία αυτοκίνητα - Σε ένα και τα τέσσερα

    Αντιμέτωποι με μια δολιοφθορά βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που είχαν την ατυχία να σταθμεύσουν το όχημά τους στο χώρο δίπλα από το κάμπινγκ της Κουρούτας το μεσημέρι του Σαββάτου.

    Τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα βρέθηκαν με σκισμένα ελαστικά, στην καλύτερη περίπτωση ένα - οπότε μπορεί να γίνει χρήση ρεζέρβας.

    Υπήρξε όμως και περίπτωση που ο δράστης έσκισε με αιχμηρό αντικείμενο, μάλλον μαχαίρι, και τα τέσσερα ελαστικά ενός αυτοκινήτου, που αναγκαστικά ακινητοποιήθηκε.

    Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως την ίδια περίπου ώρα καταγράφηκαν και άλλα παρόμοια περιστατικά στην περιοχή της Αμαλιάδας.

    Kourouta lastixa 2

    Kourouta lastixa 3

  • Ερυθρόλευκο γλέντι στην Κουρούτα με φόντο τα Ευρωπαϊκά τρόπαια (photos)
    Ερυθρόλευκο γλέντι στην Κουρούτα με φόντο τα Ευρωπαϊκά τρόπαια

    Η Ηλεία η Κουρούττα φόρεσαν τα καλά τους και υποδέχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής τα δύο Ευρωπαϊκά τρόπαια του Ολυμπιακού φέτος. Το Conference League και το Youth League, έφτασαν στη Μύκονο του Πελοποννήσου και ο κόσμος ήταν εκεί για να ζήσει μοναδικές στιγμές.

    Τα συνθήματα δεν σταμάτησαν ποτέ και για ώρες οι φίλοι του Ολυμπιακού γιόρταζαν και επί ηλειακού εδάφους τις δύο μεγάλες κατακτήσεις.

    Ο δήμαρχος και οι φορείς της Ήλιδας ήταν εκεί, όπως εκεί ήταν και μέλη των ακαδημιών του Ολυμπιακού στην Ηλεία και τον Πύργο.

    Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που φωτογραφήθηκαν με τα δύο τρόπαια.

    Δείτε φωτογραφίες:

    ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI

    {gallery}new_images/olympiasports/2024/07_July/Olympiakos_Kourouta{/gallery}

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch