Αυτοδιοίκηση

Καινοτόμες τεχνολογίες στον τουρισμό - Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου «InnoXenia»

Καινοτόμες τεχνολογίες στον τουρισμό - Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου «InnoXenia»

Λειτουργικές, καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν να εφαρμοστούν αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της Δυτικής Ελλάδας θα παρουσιαστούν στο Περιφερειακό Συνέδριο που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019. Πρόκειται για τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου «InnoXenia: Καινοτομία στον Τουρισμό στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής – Ιονίου».

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί και θα φιλοξενηθούν στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών (Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 38-40).

Στόχος του έργου ΙΝΝΟΧΕΝΙΑ είναι η βελτίωση του καινοτόμου χαρακτήρα του τουριστικού κλάδου, με τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης, το οποίο θα επηρεάσει περιφερειακές και τοπικές στρατηγικές, μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας και ενίσχυσης των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός περιφερειακού συστήματος καινοτομίας (RIS) για τον τουρισμό στην περιοχή.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι Επικεφαλής Εταίρος σε ένα σχήμα με εννέα εκπροσώπους από έξι χώρες της Αδριατικής. Το έργο INNOXENIA INNOXENIA χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG ADRION 2014-2020 και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Ηλείας.

Το έργο INTERREG-ADRION "InnoXenia"

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg ADRION 2014 - 2020 και χρηματοδοτείται από το Regional Development Fund - Instrument for Pre-Accession II Fund. Σε αυτό συμμετέχουν ακόμα το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης / Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (Ελλάδα), η Κοινοπραξία Ευρωπαϊκό Σημείο του Τέραμο (Ιταλία), το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, (Ιταλία), το Ταμείο Αλβανικής Ανάπτυξης (Αλβανία), ο Δήμος του Μόσταρ (Βοσνία - Εζεργοβίνη), το Ίδρυμα για την ανάπτυξη Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομίας και Εξειδίκευσης στην Κοινότητα του Ζαντάρ (Κροατία), η Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία - Green Karst (Σλοβενία) και η Επαρχία του Ρίμινι (Ιταλία). Επίσης, συμμετέχουν χωρίς προϋπολογισμό ως συνδεδεμένοι εταίροι η Τουριστική Περιοχή του Gran Sasso – Ιταλία, η Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας και η Ακαδημία Αλβανικών Σπουδών (Αλβανία).

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup