Αυτοδιοίκηση

Φαρμάκης: Είστε η δύναμη και η ελπίδα μας

Φαρμάκης: Είστε η δύναμη και η ελπίδα μας

Στον Περιφερειάρχη η «Παγκόσμια» ομάδα ρομποτικής της Πάτρας

Την ομάδα «Smartbirds» που πέτυχε μία μεγάλη διάκριση στην πρόσφατη Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019, (πραγματοποιήθηκε στο Γκιόρ της Ουγγαρίας), κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο, υποδέχτηκε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να συγχαρεί τις μαθήτριες και τον εκπαιδευτικό και προπονητή τους, Παναγιώτη Βέρρα, για την μεγάλη επιτυχία.

«Είστε τα παιδιά της ελπίδας, της χαράς και του μέλλοντος. Τα παιδιά που αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ο τόπος μας και είμαι βέβαιος ότι μπροστά σας ανοίγεται ένα λαμπρό μέλλον. Είστε η δύναμη και η ελπίδα μας. Συνεχίστε έτσι…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, δίνοντας θερμά συγχαρητήρια στη Μαρία Παναγοπούλου, τη Μαρία Στεφανίδη και την Εύα Λαμπροπούλου, που αποτελούν και τα μέλη της ομάδας η οποία πέτυχε την μεγάλη διάκριση ανάμεσα σε 75 χώρες απ’ όλο τον κόσμο.

Ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε πως τέτοιου είδους επιτυχίες που επιτυγχάνονται από νέους ανθρώπους, πρέπει να προβάλλονται και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους. «Η ζωή προχωράει μπροστά και γίνεται καλύτερη για όλους τους ανθρώπους, από εκείνους που δεν φοβούνται να κουραστούν και δεν δειλιάζουν να θέσουν μεγάλους στόχους και να τους πετύχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, ευχόμενος στις μαθήτριες και τον προπονητή τους και άλλες μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Παπαδόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Σημειώνεται ότι η ομάδα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα (οι δύο είναι μαθήτριες του Πειραματικού Λυκείου Λάγγουρα και η τρίτη, του 2ου Λυκείου Πατρών) κέρδισαν το αργυρό μετάλλιο δημιουργώντας ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μπορεί να κινείται αυτόνομα και να «αντιλαμβάνεται» τα συναισθήματα των ανθρώπων, να συνομιλεί μαζί τους και να καταγράφει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ώστε εφόσον παρίσταται ανάγκη, να ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα, ένα νοσοκομείο. Η έρευνα και η κατασκευή του ρομπότ διήρκεσε εννέα μήνες.

Συνάντηση και με Κινεζική αντιπροσωπεία

Εξάλλου, ο κ. Φαρμάκης συναντήθηκε τη Δευτέρα και με τα μέλη της κινεζικής πολυμελούς αντιπροσωπείας που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στην Δυτική Ελλάδα και αποτελούν εκπροσώπους των Τελωνείων και των Κέντρων Ελευθέρου Εμπορίου της Κίνας.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη της αποστολής για τις παραγωγικές και εμπορικές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και για τις σημαντικές ευκαιρίες συνεργασιών που υπάρχουν στην περιοχή.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της αποστολής εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των λιμανιών της Πάτρας και του Αστακού, καθώς και των αεροδρομίων του Αράξου και του Ακτίου, για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων της περιοχής προς την Κίνα.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup