Έτοιμος να αξιοποιήσει με κάθε δυνατό τρόπο την διέξοδο του στη θάλασσα, είναι ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων. Μετά την ψήφιση του ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό, ο Σάκης Μπαλιούκος και οι συνεργάτες του αναζητούν τις λύσεις εκείνες που θα δώσουν προοπτική αξιοποίησης στην περιοχή χωρίς να υποβαθμίζεται το περιβάλλον, αλλά ούτε να απειλείται το παραμικρό από την ανθρώπινη παρουσία.
Πλέον στο δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και με αποφάσεις που λαμβάνει η Οικονομική Επιτροπή, προχωρά στα επόμενα βήματα.
“Σε αυτό που έχουμε κατά νού, προβλέπουμε παρεμβάσεις σε όλες τις δράσεις του δήμου, μεταξύ αυτών και μια δράση που θα εξελιχθεί στο παραλιακό μέτωπο και στοχεύει ακριβώς σε αυτό μετά το “πάγωμα” που έγινε με το προεδρικό διάταγμα και την κακή - κάκιστη μελέτη την οποία εκπόνησε μελετητής με εντολή του υπουργείου υποδομών, σε σχέση με την παρουσία της caretta caretta αλλά και με άλλα πτηνά και ζώα σε αυτή την περιοχή, που εξοβέλιζε τελείως τον άνθρωπο. Να σας θυμίσω ότι τότε από τη δύση του ηλίου έως την ανατολή απαγορευόταν να πλησιάσει άνθρωπος στην παραλία οι δε καντίνες που μας επέτρεπαν να έχουμε ότι εξοπλισμό είχαν για την εξυπηρέτηση του κόσμου έπρεπε να απομακρύνεται από την άμμο με τη δύση του ηλίου που σημαίνει ότι να πηγαίνουμε στο γήπεδο στο κάτω σαμικό ξαπλώστρες και λοιπά και την άλλη ημέρα να την ξαναφέρνουμε. Αυτή την κατάσταση επεφύλασαν την ευρύτερη περιοχή του Καϊάφα που ήταν ένα δυναμικό σημείο που θα μπορούσε να πάρει στο νόμο την ανάπτυξη της Ηλείας μαζί με τις άλλες περιοχές. Εκεί λοιπον εντάξαμε δράση για να κάνουμε το ειδικό χωροταξικό σχέδιο που μαζί με το ΣΧΟΑΑΠ και τη μελέτη η οποία εκπονείται να μπορέσουμε να εμβολίσουμε σε απλά πράγματα” σημείωσε ο κ. Μπαλιούκος.
“Εμείς θέλουμε αυτό το κομμάτι που αντιστοιχεί στην περιοχή μας που είναι στα διοικητικά μας όρια να μείνει στην κατάσταση που είναι. Αφού απομακρυνθεί και το εξής ένα αυθαίρετο που υπάρχει στην περιοχή μέσα στο κύμα το οποίο είναι σημαντικού ανθρώπου και έχει παίξει ρόλο και σε κυβερνητική θέση. Δεν έχει τολμήσει άλλος πολίτης να ασελγήσει σε αυτή την περιοχή. Με το ειδικό χωροταξικό ζητάμε να έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στο δημότη μας και τον επισκέπτη της περιοχής με κάποιους όρους ανθρώπινους και σύγχρονους ένα ποτήρι νερό που θα χρειαστεί στην παραλία που θα πάει τίποτα άλλο. Εμείς θα πειθαρχήσουμε την όποια κατεύθυνση μας δώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και η ίδια η πολιτεία, ούτως ώστε να μη θίξουμε το περιβάλλον, ένα κτίριο που θα είναι εναρμονισμένο σε αυτό απόλυτα και διεκδικούμε και θα αμυνθούμε της όποιας αλλοίωσης του περιβάλλοντος. Βεβαίως διεκδικούμε να έχουμε περιπατιτικούς διαδρόμους μέσα στο δάσος να γίνουν τα παρατηρητήρια για επιστημονικούς λόγους και σωματεία, συνδέσμους, επιστημονικά ιδρύματα, τα ορνιθοειδή τα οποία στο κουραστικό ταξίδι απο την Αφρική ξεκουράζονται εκεί, να μπορέσουμε να αναδείξουμε την παλιά ζωή της περιοχής αυτής μέσα απο την αλεία στη λίμνη Αγουλινίτσας, πράγματα τα οποία τώρα είναι απαγορευμένα. Εκεί φιλοδοξούμε να έχουμε συνεργασία με τους όμορους δήμους και κυρίως με το δήμο Ζαχάρως, μας συνδέει πιο πολύ η περιοχή του Καϊάφα που είναι δική μας συνέχεια και εκεί ακριβώς συναντιόμαστε όπου θα μπορούσαμε απο το καλοκαιρί να είχαμε μια ταυτόχρονη παρουσία και οι δύο δήμοι Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως σε αυτό το χώρο τον ιερό για εμάς και με μεγάλες προσδοκίες και μεγάλες δυνατότητες που έχει και για το νομό” κατέληξε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.