Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 09:15

Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Προχωρά την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Μια ακόμα ευκαιρία που δίνει το ΕΣΠΑ θα αξιοποιήσει ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων. Σε πρόσφατη πρόσκληση του ΕΣΠΑ δίνεται η δυνατότητα της απορόφησης κονδυλίων για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων στο δήμο.

Το έργο θα αποτελέσει συνέχεια της πρότασης που υλοποιεί ο δήμος για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου που στεγάζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων.

Στόχος είναι να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση, ενεργοβόρων κτιρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες προτεραιότητα θα δοθεί σε πολυδύναμες σχολικές μονάδες, όπως είναι τα δημοτικά σχολεία Κρέστενας και Μακρισίων.

Στο ίδιο πλαίσιο ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων θα εκμεταλλευτεί και μια δεύτερη πρόσκληση που αφορά τα δημοτικά κτίρια όπου σε αυτή την περίπτωση θα βρει εφαρμογή σε κτίριο που βρίσκεται στην κωμόπολη της Ανδρίτσαινας.

Σε κάθε περίπτωση στόχος της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει την εφαρμογή του προγράμματος σε ενεργοβόρα κτίρια σε μελλοντική πρόσκληση.

Πράσινο φως για τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα

Ευχάριστα είναι τα νέα και απο άλλο μέτωπο του ΕΣΠΑ για το δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων. Η πρόταση που κατέθεσε ο δήμος σχετικά με την επεξεργασία των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων, αξιολογήθηκε θετικά και έλαβε έγκριση καθώς κρίθηκε συμβατή με τους στόχους του συγκεκριμένου προγράμματος και θα προχωρήσει άμεσα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 11:39

Σχετικά Άρθρα

  • Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Τιμή στους ήρωες του «ΟΧΙ»
    Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Τιμή στους ήρωες του «ΟΧΙ»

    Κατάθεση στεφάνων έγινε την Παρασκευή 25/10 στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων

    Με την τιμή που αρμόζει στους ήρωες του «ΟΧΙ», ξεκίνησαν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

    Τις πρωινές ώρες έγιναν τιμητικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, ενώ ακολούθησε προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από τη Δημοτική Αρχή, Σχολικές Μονάδες και Φορείς της πόλης στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων.

    Κατάθεση στεφάνων έγινε από το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο, καθώς επίσης και άλλους εκπροσώπους της Τ.Α., των εργαζομένων, των σωμάτων ασφαλείας, της Ν.Μ. Κρεστένων, των τοπικών κοινοτήτων και των σχολείων της περιοχής, όπου οι μαθητές κυριολεκτικά έκλεψαν την παράσταση με την απαγγελία επίκαιρων ποιημάτων, αλλά και όλη την ελπιδοφόρα παρουσία τους!

    Ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής

    Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» εξάλλου ολοκληρώνονται την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, με το πρόγραμμα στην έδρα του Δήμου να περιλαμβάνει τα εξής:

    -Ώρα 10.15: Θα τελεστεί η δοξολογία από τον Ιερό Κλήρο της πόλης στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Κρεστένων. Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων κα Τέρψη Πολυχρονίδου .

    -Ώρα 11.00: Θα πραγματοποιηθεί παρέλαση από τμήματα Μαθητών των Σχολικών Μονάδων προ των Αρχών και του Λαού της πόλης επί της οδού «Ξενοφώντος» Κρεστένων.

    Τελετάρχης στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Διονύσιος Παπαφωτόπουλος.

    Παρόμοιες εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατάρτισε ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, θα γίνουν ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής και στις υπόλοιπες Δ.Ε. και τοπικές κοινότητες, όπου τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι κατάλληλες προετοιμασίες από μαθητές, εκπαιδευτικούς καθώς και εργαζόμενους του Δήμου.

    dimos andr 28i 24 2

    dimos andr 28i 24 3

    dimos andr 28i 24 4

    dimos andr 28i 24 5

    dimos andr 28i 24 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σ. Μπαλιούκος: Δρομολογεί έξυπνες διαβάσεις στα σχολεία
    Σ. Μπαλιούκος: Δρομολογεί έξυπνες διαβάσεις στα σχολεία

    Για την ασφάλεια των μαθητών

    Στον εκσυγχρονισμό των διαβάσεων για την δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές προχωρά ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με την κατασκευή «έξυπνων» πρότυπων διαβάσεων σχολείων σε δεκατρία σημεία.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση που πρόκειται να καταθέσει στο ΤΕΕ ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπλιούκος, οι θέσεις για τις «έξυπνες διαβάσεις» είναι οι εξής:

    - Κρέστενα (Δημοτικό Σχολείο) (μία υφιστάμενη διάβαση)

    - Κρέστενα (Δημοτικό Σχολείο- πάνω από το Parking επί της οδού Ξενοφώντος) (μία υφιστάμενη διάβαση)

    -Κρέστενα (Γυμνάσιο-Λύκειο επί της οδού Ξενοφώντος) (μία υφιστάμενη διάβαση)

    -Κρέστενα (Περιμετρικός έξω από Πυροσβεστική – ΕΠΑΛ) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    - Καλλίκωμο (Δημοτικό Σχολείο) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Μακρίσια (Δημοτικό) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Καλλιθέα (Δημοτικό) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Ανδρίτσαινα (Σχολεία) (μία υφιστάμενη διάβαση)

    -Καλλιθέα (Γυμνάσιο) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    - Καλλίκωμο (Νηπιαγωγείο) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Μακρίσια (Νηπιαγωγείο) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    - Λεύκη (Δημοτικό) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    -Πλατιάνα (Δημοτικό) (μία προτεινόμενη διάβαση)

    Το έργο θα υλοποιηθεί με τη σύναψη Εκτελεστικής Σύμβασης μεταξύ του ΤΕΕ και του Αναδόχου στο πλαίσιο της Συμφωνίας-Πλαίσιο για το Έργο, καθώς και την αποδοχή της προμήθειας και εγκατάστασης των έξυπνων πρότυπων διαβάσεων στους οδικούς άξονες αρμοδιότητας του Δήμου. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τη χρήση, λειτουργία και συντήρηση του εξοπλισμού και του λογισμικού.

  • Μ.Ν. Κρεστένων: Δράση με μηνύματα ζωής και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού
    Μ.Ν. Κρεστένων: Δράση με μηνύματα ζωής και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

    Πήγανε όλοι πλατεία για καλό σκοπό!

    Μηνύματα ζωής και ευαισθητοποίησης έστειλαν δεκάδες γυναίκες στην ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ν.Μ. Κρεστένων σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας και τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

    Το πρώτο ραντεβού δόθηκε νωρίς το πρωί στην είσοδο της Νοσηλευτικής Μονάδας όπου δεκάδες γυναίκες έκαναν τον «ροζ περίπατο», ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παγκόσμια Εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού, μοιράζοντας ενημερωτικό έντυπο στους πολίτες, μέχρι την πλατεία. Με βασικό σύνθημα «Η έγκαιρη πρόληψη σώζει ζωές» ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των ομιλητών, με την Αν. Διοικήτρια ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου να αναφέρεται στη σημασία του προληπτικού ελέγχου που συνδέεται άμεσα με την αντιμετώπιση της ασθένειας και τον αριθμό των εξετάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στη Μονάδα.

    «Στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων μέσω του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» και σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής Πάτρας» έχουν εξεταστεί δωρεάν, με κλινική εξέταση πάνω από 150 γυναίκες από τον Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Κούκουρα και τον Μαστολόγο-Χειρουργό Μαστού κ. Ιωάννη Χαβελέ, ενώ σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας έχουν συμμετάσχει στην λήψη ΠΑΠ τέστ πάνω από 500 γυναίκες. Η πρόληψη, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως Διοίκηση από την έναρξη της θητείας μου μέχρι σήμερα, έχοντας διοργανώσει ανάλογες δράσεις με δωρεάν κλινικές εξετάσεις , ενημερώσεις και ομιλίες με εξαιρετικούς ιατρούς και επιστήμονες καθώς και Κοινωνικούς Λειτουργούς που προσφέρουν τις ιατρικές τους οδηγίες και συμβουλές εντελώς δωρεάν» τόνισε η κ. Παπαδοπούλου απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες σε όλους τους φορείς για την άψογη συνεργασία με κοινό γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

    Η σημασία της πρόληψης

    Λαμβάνοντας το λόγο η Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Αθανασία Κουσκουρή, μετέφερε το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, λέγοντας πως στηρίζει ενεργά κάθε δράση πρόληψης της δημόσιας υγείας. Αναφερόμενη στον καρκίνο του μαστού η κ. Κουσκουρή υπογράμμισε πως «είναι ένα φαινόμενο που δυστυχώς αυξάνεται και στη χώρα μας έχουμε περίπου 7.000 νέα περιστατικά το χρόνο. Αυτό καταδεικνύει την τεράστια σημασία της πρόληψης, γιατί η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη πραγματικά και ουσιαστικά σώζουν ζωές. Ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και οι κοινωνικές δομές του Δήμου μας είναι πάντα δίπλα με προσήλωση στις γυναίκες, ώστε να προσέρχονται και να απευθύνονται στους ειδικούς γιατί πάντοτε υπάρχει λύση. Το μήνυμα είναι ότι η πρόληψη σώζει ζωές».

    Τέλος η κ. Ελένη Φωτεινόπουλου από το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας δήλωσε ότι «υπάρχει σταθερή παρουσία στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων σε εβδομαδιαία βάση, όπου η άριστη συνεργασία μας με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και το προσωπικό, κάνουν το έργο μας πολύ πιο εύκολο. Επίσης όποτε απαιτηθεί πάντα ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είναι στο πλάι μας».

    Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης, νοσηλευτικό προσωπικό της ΝΜ Πύργου, η αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου, ο γνωστός επιχειρηματίας Κώστας Παναγιωτόπουλος, η σύζυγος του Δημάρχου Σοφία Πανταζοπούλου-Μπαλιούκου, δημοτικοί σύμβουλοι, και πλήθος γυναικών.

    Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Γιάννα Καλογεροπούλου.

    Krestena Cancer 2

    Krestena Cancer 3

    Krestena Cancer 4

    Krestena Cancer 5.

    Krestena Cancer 6

    Krestena Cancer 7

  • Παρεμβάσεις για το ελαιόλαδο από το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων προς εμπλεκόμενα  κυβερνητικά στελέχη στην Αρχ. Ολυμπία
    Παρεμβάσεις για το ελαιόλαδο από το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων προς εμπλεκόμενα  κυβερνητικά στελέχη στην Αρχ. Ολυμπία

    Ζήτησε να υπάρξουν ενισχύσεις για τη μεγάλη μείωση της παραγωγής εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

    Οι δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στην παραγωγή ελαιολάδου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ο Δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος, στα πλαίσια του Olympia Forum που διεξήχθη στην Αρχ. Ολυμπία.

    Το σημαντικό αυτό ζήτημα ο κ. Μπαλιούκος έθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών κ.Θεόδ. Λιβάνιο, στον Υφυπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρ. Τριαντόπουλο καθώς και στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Αθαν. Κοντογεώργη, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών.

    Για το συγκεκριμένο θέμα εξάλλου αναφορά έγινε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων δήλωσε πως υπάρχει μέριμνα από το Δήμο με παρεμβάσεις προς τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα που δημιούργησε η κλιματική κρίση στις καλλιέργειες.

    Μέριμνα για οικονομική ενίσχυση

    Στα πλαίσια των συναντήσεων με τους κυβερνητικούς παράγοντες ο κ. Μπαλιούκος ζήτησε να ληφθεί μέριμνα για την οικονομική ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών στο Δήμο, οι οποίοι επί το πλείστον βασίζουν το εισόδημά τους αποκλειστικά στο λάδι, η παραγωγή του οποίου αναμένεται φέτος να μειωθεί σημαντικά εξαιτίας του πρωτοφανούς καύσωνα του καλοκαιριού, καθώς και της ανομβρίας που επικράτησε εν συνεχεία σε όλες σχεδόν τις περιοχές.

    «Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για μία καλή ελαιοπαραγωγική χρονιά, οι επιπτώσεις εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της ανομβρίας θα δημιουργήσουν έντονο οικονομικό πρόβλημα στους κατοίκους, οι οποίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι παραγωγοί λαδιού. Συγχρόνως λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών, σε κίνδυνο βρίσκεται και το φυτικό κεφάλαιο, όπου η καταστροφή είναι εμφανής σε πολλά λιοστάσια, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ελαιοπαραγωγούς και το μέλλον τους, σε μια περιοχή που έχει ήδη πληγεί σε τεράστιο βαθμό από τις πυρκαγιές του 2007» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

    Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Τριαντόπουλο ο κ. Μπαλιούκος εξέφρασε την ανάγκη για τη χορήγηση ενισχύσεων στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς, λαμβάνοντας την απάντηση ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξουν εξελίξεις κατά το προσεχές χρονικό διάστημα και ειδικότερα στα μέσα του μηνός Δεκεμβρίου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σύσκεψη στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Προγραμματισμός για τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου
    Σύσκεψη στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Προγραμματισμός για τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

    Ο προγραμματισμός για τον φετινό εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων.

    Η αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Αθανασία Κουσκουρή, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ανέφερε ότι και οι φετινές εκδηλώσεις για το «ΟΧΙ» θα γίνουν σε ολόκληρο το Δήμο με τη λαμπρότητα που τους αρμόζει, για τους ήρωες της 28ης Οκτωβρίου.

    Στην έδρα του Δήμου την Κρέστενα θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ., ενώ ανήμερα της εθνικής μας εορτής θα λάβουν χώρα λαμπρές εκδηλώσεις με Δοξολογία, ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στα σχολεία, με αποκορύφωμα την παρέλαση των μαθητών στις 11 π.μ. στο κέντρο των Κρεστένων.

    Ανάλογες τιμητικές εκδηλώσεις θα γίνουν στις Δ.Ε. και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με τη σημαντική συμβολή των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων στο Δήμο.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι προϊστάμενες στα τμήματα Παιδείας και Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου κ.κ. Κατερίνα Σταυροπούλου και Τζένη Χρονά, εκπρόσωποι της εκκλησίας, σχολικών μονάδων, της Αστυνομίας κ.α.

    andrits susk 28i 2

    andrits susk 28i 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου
    Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

    Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανακοινώνει ότι από τη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 θα ξεκινήσει η διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους του προγράμματος «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο».

    Η διανομή πραγματοποιείται στα Κρέστενα, στο ισόγειο του καινούριου Δημαρχείου (όπισθεν κτιρίου), Ανατολική Πλατεία Ειρήνης (Παπαπολυχρονίου), από τη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 έως την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, συγκεκριμένες ώρες, ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού με τους δικαιούχους. Για τους ωφελούμενους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αδυνατούν να μετακινηθούν, ο Δήμος μας έχει μεριμνήσει και προβαίνει σε κατ’ οίκον διανομή.

    Τα προϊόντα που διανέμονται προέρχονται από αφιλοκερδείς δωρεές και χορηγίες τόσο των πολιτών του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όσο και επιχειρήσεων/καταστημάτων που στηρίζουν τη δράση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης Φτώχειας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

    Για την παραλαβή των προϊόντων οι ωφελούμενοι είναι αναγκαίο να προσκομίσουν τον ΑΜΚΑ τους. Τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνουν και τα μέλη της οικογένειας των δικαιούχων, με εξουσιοδότηση ή με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο. Οι δικαιούχοι της διανομής είναι οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στα εισοδηματικά, περιουσιακά, κοινωνικά και άλλα κριτήρια.

    Για κάθε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο τηλέφωνο 2625023888.

    Αρμόδια υπάλληλος: Σταυρούλα Νικολοπούλου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τοποθετήθηκε η διορισθείσα υπάλληλος κ. Γεωργία Σκούρα - Ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
    Τοποθετήθηκε η διορισθείσα υπάλληλος κ. Γεωργία Σκούρα - Ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

    Ορκωμοσία για την τοποθέτηση της διορισθείσας υπαλλήλου Διοικητικού Λογιστικού στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Γεωργίας Σκούρα, έγινε το πρωί της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, ενώπιον του Δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου.

    Η κ. Σκούρα τοποθετήθηκε στη Δ/νση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και ειδικότερα στο τμήμα προϋπολογισμού, λογιστηρίου και προμηθειών.

    Ο κ. Μπαλιούκος παρουσία του Γ.Γ. του Δήμου κ. Κώστα Πολυζωγόπουλου και του προϊσταμένου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Νικ. Καράμπελα, ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία στην ανωτέρω διορισθείσα υπάλληλο, από τους οριστικούς πίνακες προκήρυξης του ΑΣΕΠ.

    dimos andr skoura ork 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: «Επί ποδός» για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων
    Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: «Επί ποδός» για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων

    Σάκης Μπαλιούκος: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα στις περιοχές που έχουν σηματοδοτηθεί με κόκκινο»

    Η προετοιμασία για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που λόγω της κλιματικής αλλαγής δύναται να γίνουν ανεξέλεγκτα, κυριάρχησε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, η οποία έγινε το πρωί της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου στο χώρο του ΚΠΕ Κρεστένων.

    Στο ζήτημα των πλημμύρων και των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων, αναφέρθηκε αναλυτικά ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, ο οποίος ωστόσο επεσήμανε ότι βρισκόμαστε στο μέσο της φθινοπωρινής αντιπυρικής περιόδου και οι πρόεδροι των Τ.Κ. είναι ανάγκη να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να ενημερώνουν τους κατοίκους για την αποφυγή πυρκαγιών.

    «Όσο και ήρεμα να είναι τα πράγματα αρκεί δύο ώρες βροχή να έχουμε το χειρότερο αποτέλεσμα. Το ζήσαμε στις αρχές του χρόνου στο Πλουτοχώρι όπου μίας ώρας βροχή παρέσυρε δύο νέους ανθρώπους και τους χάσαμε στην κυριολεξία μέσα στα χέρια μας, ενώ κινδυνέψαμε σε άλλα δύο σημεία, το ένα στα Καλυβάκια που υπήρξε κίνδυνος υπερχείλισης της τάφρου και το άλλο στις εργατικές κατοικίες στην Κρέστενα το ίδιο βράδυ και στην ίδια βροχή, η οποία ευτυχώς δεν είχε μεγαλύτερη διάρκεια» τόνισε αναφορικά με τις πλημμύρες ο κ. Μπαλιούκος.

    Ακόμα ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων υπογράμμισε πως ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές που έχουν σηματοδοτηθεί με κόκκινο και τέτοιες είναι το Πλουτοχώρι, το Κ. Σαμικό, τα Καλυβάκια και τα κατάντι των οικισμών σε όλα τα χωριά, καθώς επίσης και τα ρέματα όπως ο Σελινούντας, οι παραπόταμοι του Αλφειού, ο Αχέροντας, η Κόβιτσα, ο Διάγων, η Τσεμπερούλα, ο Τρίτωνας και ο Μιλάων, αλλά και κάθε ρέμα που τρέχει νερό και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέριμνα.

    Οι παρεμβάσεις στον Αλφειό

    Εξάλλου όσον αφορά τον Αλφειό ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε πως θα πρέπει να προστατεύονται οι περιουσίες των πολιτών, φέροντας σαν παράδειγμα την περιοχή των Καλυβακίων όπου μέχρι στιγμής δεν έχει καθαριστεί το ρέμα που εγκυμονεί κινδύνους για πλημμύρες.

    Ιδιαίτερη αναφορά κατά τη συνεδρίαση του ΤΕΣΟΠΠ έγινε στα επικίνδυνα δέντρα στο οδικό δίκτυο αλλά και εντός των οικισμών, καθώς και στον καθαρισμό των δρόμων στις περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ συγχρόνως εκφράστηκε η ανάγκη για την προστασία των ανθρώπων που μένουν ή έχουν αγροικίες, ειδικά στην κάτω παραποτάμια ζώνη του Αλφειού.

    Τέλος ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων δήλωσε ότι ο Δήμος κινήθηκε άμεσα και κατάφερε να πάρει το ναι των αρμοδίων υπουργείων για την κατασκευή της νέας γέφυρας στο Πλουτοχώρι, επισημαίνοντας ωστόσο ότι παραμένει το πρόβλημα της ασφάλειας του οικισμού που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

    Παρεμβάσεις στη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα έγιναν από το Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων κ. Κώστα Δρακόπουλο, το Δασάρχη Ολυμπίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλο, το διοικητή του Α.Τ. Κρεστένων κ. Σωτ. Πιτσινή, την διοικήτρια του Νοσοκομείο Κρεστένων κ. Αριστέα Παπαδοπούλου, την αντιδήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Αθανασία Κουσκουρή και προέδρους τοπικών κοινοτήτων, ενώ ακόμη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μιλτ. Γεωργακόπουλος , Δημ. Μικέλης, Παν. Γριβάκης και Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Κώστας Πολυζωγόπουλος, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Rommel κ. Ηρ. Ματρώζος, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.

    andr tesopp plim 2

    andr tesopp plim 4

    andr tesopp plim 3

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο