Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 09:03

Ανδραβίδα: Ξεπεράστηκε το πρόβλημα, που είχε προκύψει για την μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Απεστάλη σήμερα μετά από πιέσεις της Δημοτικής Αρχής, το έγγραφο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στις Κτιριακές Υποδομές, που αφορούσε τη συνέχιση όλων των εργασιών για τη μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου της Ανδραβίδας.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την συνέχιση των εργασιών από τον εργολάβο του έργου, και την τελική παράδοση του Δημοτικού Σχολείου σε περίπου τέσσερις μήνες.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 00:15

Σχετικά Άρθρα

  • Αγρίνιο: Υπό διερεύνηση καταγγελία για ανησυχητικό περιστατικό σε σχολείο
    Αγρίνιο: Υπό διερεύνηση καταγγελία για ανησυχητικό περιστατικό σε σχολείο

    Υπό διερεύνηση έχει τεθεί σήμερα από την αστυνομία του Αγρινίου μια καταγγελία.

    Η καταγγελία αφορά σε περιστατικό που φέρεται να συνέβη σε δημοτικό σχολείο του Αγρινίου.

    Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, μαθητής απειλήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο από άλλο μαθητή.

    Φέρεται επίσης να συνέβη το περιστατικό μπροστά σε άλλα παιδιά που αναστατώθηκαν.

    Αν και για το ζήτημα υπήρξαν κάποιες φήμες χθες, σήμερα εντούτοις γονέας κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

    Προφανώς γίνεται η προβλεπόμενη διαχείριση του συμβάντος από τις εμπλεκόμενες αρχές.

    Πηγή: AgrinioNews.gr

  • Ν. Δένδιας: Με τα σύγχρονα πολεμικά αεροπλάνα και τον αντιαεροπορικό και αντί-drone θόλο η Ελλάδα αποκτά άλλες δυνατότητες για να προασπίσει τον εθνικό, ευρωπαϊκό και συμμαχικό ορίζοντα
    Ν. Δένδιας: Με τα σύγχρονα πολεμικά αεροπλάνα και τον αντιαεροπορικό και αντί-drone θόλο η Ελλάδα αποκτά άλλες δυνατότητες για να προασπίσει τον εθνικό, ευρωπαϊκό και συμμαχικό ορίζοντα

    Με τις νέες μας αεροπορικές πλατφόρμες (F-16 Viper, τα Rafale), αλλά και την επικείμενη απόκτηση των F-35 αλλά και με τη δημιουργία του αντιαεροπορικού και του αnti-drone θόλου, η Ελλάδα αποκτά άλλες δυνατότητες για να προστατεύσει τα εθνικά δίκαια, τα συμμαχικά δίκαια, τα ευρωπαϊκά δίκαια, τον εθνικό, τον ευρωπαϊκό, τον συμμαχικό ορίζοντα.

    Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος την Παρασκευή παρέστη στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «Ramstein Flag 2024», στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ και τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, παρακολούθησε διελεύσεις συμμαχικών αεροσκαφών, ξεναγήθηκε στους χώρους της άσκησης και ενημερώθηκε για τα σενάριά της.

    Όπως ανακοινώθηκε, στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών συμμετείχαν ακόμα ο διοικητής Αεροπορικών Συμμαχικών Δυνάμεων πτέραρχος Τζέιμς Μπ. Χέκερ και οι αρχηγοί των Πολεμικών Αεροποριών του Βελγίου, της Δανίας, της Εσθονίας, της Κροατίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας και της Φιλανδίας.

    Επίσης, παραβρέθηκαν οι πρέσβεις του Βελγίου Μαρκ Καλκόεν, της Γαλλίας Λωράνς Ωέρ, της Ουγγαρίας Ζολτ Σάντορ, της Πορτογαλίας Ρούι Ματσιέιρα, η επιτετραμμένη στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ως εκπρόσωπος του πρέσβη των ΗΠΑ, Μαρία Όλσον, και η επιτετραμμένη της πρεσβείας της Ρουμανίας Μιοάρα Πιτούτ καθώς και ακόλουθοι Άμυνας ξένων συμμαχικών χωρών.

    Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και την ιεραρχία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, να φιλοξενεί την πολυεθνική άσκηση Ramstein Flag 24». «Μια Συμμαχική Άσκηση», όπως είπε, «που διεξάγεται για πρώτη φορά, με τη συμμετοχή 89 μαχητικών αεροσκαφών, 12 αεροσκαφών υποστήριξης, από 13 χώρες. Επιχειρούν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με βάση το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας».

    «Αυτή η άσκηση δεν αποτελεί μια απλή επιχειρησιακή εκπαίδευση. Αποτελεί μια δοκιμή διαλειτουργικότητας μεταξύ των αεροπορικών Συμμαχικών Δυνάμεων για να μπορούν να αντιμετωπίσουν σύγχρονες απειλές στον τομέα της αεροπορικής άμυνας και της ασφάλειας. Συλλογικά, όλοι μαζί, όπως επιτάσσουν οι αρχές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας» εξήγησε.

    «Η ενσωμάτωση καινοτόμων τακτικών στην Αεράμυνα είναι επιβεβλημένη στη γεωπολιτική συγκυρία. Και η παρουσία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, του ΝΑΤΟ, στις εξελισσόμενες διεθνείς συγκρούσεις είναι πιο αναγκαία παρά ποτέ. Η επιλογή της Ελλάδας από τη Συμμαχία ως διοργανώτριας χώρας, υπογραμμίζει τη γεωστρατηγική αξία της πατρίδας μας. Επιβεβαιώνει τον στρατηγικό μας ρόλο στη συλλογική άμυνα» επισήμανε.

    Για τη νέα εποχή στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία με την απόκτηση των Rafale και τη μελλοντική απόκτηση των F-35 αλλά και τη δημιουργία αντιαεροπορικού και αντί -drone θόλου, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι μπορεί «να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προβάλλοντας την πατρίδα μας ως τον αξιόπιστο και σοβαρό σύμμαχο, τον πυλώνα της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και πέραν από αυτή». «Πάντα υπογραμμίζω», συνέχισε αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ, «ότι είναι μια Συμμαχία αξιών, ταγμένη στην υπεράσπιση όχι μόνο των χωρών που ανήκουν στη Συμμαχία, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου».

    «Το ΝΑΤΟ οφείλει όχι μόνο να προασπίζει ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, αλλά είναι και ένα πρότυπο ελευθερίας, δημοκρατίας, διεθνούς δικαίου, τήρησης των αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό που στα αγγλικά το περιγράφουμε ως "rules-based internationalorder"» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφίες: Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr/Eurokinissi

    {gallery}new_images/ilialive/2024/10_October/Ramstein2{/gallery}

  • Άγριο περιστατικό σε δημοτικό σχολείο στο Ηράκλειο: Πατέρας μαθητή έστειλε στο νοσοκομείο 43χρονο
    Άγριο περιστατικό σε δημοτικό σχολείο στο Ηράκλειο: Πατέρας μαθητή έστειλε στο νοσοκομείο 43χρονο

    Του κατάφερε 27 χτυπήματα – Όλα όσα συνέβησαν

    Ενα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ένας 43χρονος πατέρας δέχτηκε επίθεση από άλλο πατέρα, μέσα στο πραύλιο του σχολικού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
    Μάλιστα, η ιατροδικαστική εξέταση, που του έγινε, έδειξε 27 επιβεβαιωμένα χτυπήματα, στο κεφάλι, στο πρόσωπο, τη γνάθο και το σώμα του, ενώ έφερε γρατζουνιές στο πρόσωπο και το σώμα.
    Πώς έγινε το συμβάν

    Το συμβάν, σύμφωνα με την καταγγελία και τη μήνυση που κατατέθηκε, ξεκίνησε όταν η διευθύντρια του σχολείου, ζήτησε από τα παιδιά, ανάμεσα στα οποία και το παιδί του δράστη να μην καθυστερούν κατά την προσέλευση τους στο σχολείο, γιατί η πόρτα πρέπει να κλείνει στις 8.15 πμ.

    Τότε ο 42χρονος μετά από μία έντονη στιχομυθία με τη διευθύντρια, ζήτησε να πάρει το παιδί του και να φύγει. Όταν εκείνη του ζήτησε να αποχωρήσει, αντέδρασε. Ο 43χρονος πατέρας, άλλου παιδιού, μπήκε στη μέση για να ηρεμίσει τα πνεύματα.
    Ο δράστης του επεισοδίου όμως του ζήτησε να κάνει στην άκρη. Οταν εκείνος αρνήθηκε, άρχισε να τον γρονθοκοπεί, συνεχίζοντας το ξύλο, ακόμη κι όταν το θύμα είχε πέσει κάτω στο έδαφος.

    Ο 43χρονος, σύμφωνα με την καταγγελία, κάλεσε την Αστυνομία, ωστόσο ο δράστης είχε εξαφανιστεί.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του δράστη έχει σχηματιστεί δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών με τους αστυνομικούς να τον αναζητούν.

    Πηγή: Cretapost.gr - Protothema.gr
  • Ανδραβίδα: Ολοκληρώνεται η ΝΑΤΟϊκή άσκηση "Ramstein Flag 2024" - Συμμετέχουν 130 μαχητικά και άλλα αεροσκάφη
    Ανδραβίδα: Ολοκληρώνεται η ΝΑΤΟϊκή άσκηση

    Ολοκληρώνεται σήμερα η ΝΑΤΟϊκή αεροπορική άσκηση “Ramstein Flag 24”, στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, με τη συμμετοχή περίπου 130 αεροσκαφών από 12 χώρες παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

    Με περισσότερα από 80 μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενιάς συγκεντρωμένα στην αεροπορική βάση της Ηλείας, η “Ramstein Flag 24” θέτει ως βασικό στόχο τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας και την ανάπτυξη κοινών τακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων. Τα αεροσκάφη εκτελούν σύνθετα σενάρια, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα πιθανών στρατιωτικών επιχειρήσεων που μπορούν να συναντηθούν σε πραγματικά πολεμικά πεδία.

    Στην άσκηση συμμετέχουν σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, όπως τα αμερικανικά και ιταλικά F-35, τα γαλλικά Rafale, τα ελληνικά F-16 και τα σουηδικά Gripen.

    Αυτά τα αεροσκάφη συνεργάζονται για την αντιμετώπιση ρεαλιστικών σεναρίων αεροπορικής μάχης και αναχαίτισης απειλών, προσφέροντας μια πολύτιμη ευκαιρία στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και αντεπίθεσης.

    Δείτε video:

    Δείτε φωτογραφίες:

    {gallery}new_images/ilialive/2024/10_October/Ramstein1{/gallery}

  • Νίκαια: Ανήλικα χτύπησαν και τραυμάτισαν στο κεφάλι συμμαθήτριά τους στη διάρκεια του διαλείμματος
    Νίκαια: Ανήλικα χτύπησαν και τραυμάτισαν στο κεφάλι συμμαθήτριά τους στη διάρκεια του διαλείμματος

    Ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (9/10), αυτή τη φορά σε δημοτικό σχολείο της Νίκαιας.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, τρία αγόρια και ένα κορίτσι χτύπησαν και τραυμάτισαν ελαφρά στο κεφάλι μία συμμαθήτριά τους κατά τη διάρκεια διαλείμματος.

    Το κοριτσάκι ένιωσε αδιαθεσία το απόγευμα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Ηλεία: Νέος κρότος "τράνταξε" το νομό - Σπάνε το φράγμα του ήχου τα μαχητικά;
    Ηλεία: Νέος κρότος

    Άλλη μια φορά προκαλείται ανησυχία στους κατοίκους της Ηλείας, από κρότο που τράνταξε πολλές περιοχές του νομού λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης.

    Και όλοι και περισσότεροι έχουν αρχίσει να ενοχλούνται από το "φαινόμενο", που από πολλούς αποδίδεται στο sonic boom δηλαδή στο σπάσιμο του φράγματος του ήχου, από υπερηχητικό αεροπλάνο.

    Και επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη η αεροπορική στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ, Ramstein Flag 2024 με έδρα την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, τα αίτια των κρότων, αναζητούνται στα υπερσύγχρονα μαχητικά που πετούν τόσο πάνω από τον ουρανό της Ηλείας, όσο και στο Ιόνιο και οι πιλότοι τους πετούν στα όρια, λόγω και των υψηλών απαιτήσεων της άσκησης...

  • Ανδραβίδα: Έντονες αντιδράσεις κατά της αεροπορικής άσκησης «Ramstein Flag 24»
    Ανδραβίδα: Έντονες αντιδράσεις κατά της αεροπορικής άσκησης «Ramstein Flag 24»

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με την έναρξη της μεγάλης ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής άσκησης «Ramstein Flag 24» στην Ανδραβίδα, η αντίδραση από συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής ήταν έντονη.

    Η άσκηση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από χθες έως τις 11 Οκτωβρίου, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση φορέων όπως τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας, τις Επιτροπές Ειρήνης Ηλείας και Πάτρας-Δυτικής Αχαΐας, καθώς και το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.

    Η κριτική των αντιδρώντων επικεντρώνεται στην εμπλοκή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που, όπως υποστηρίζουν, υπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

    diamarturia nato 12

    Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, υπογράμμισε τον διαχρονικό ρόλο των πολέμων ως μέσο εξυπηρέτησης των οικονομικών συμφερόντων των ισχυρών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «για του αφέντη το φαί σκοτώνονται οι λαοί».

    Κάλεσε τον λαό να αντισταθεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και εξέφρασε την πίστη του στη δύναμη των λαών να ανατρέψουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων που ευνοούν τους πολέμους.

    diamarturia nato 13

    Εκπρόσωποι των φορέων όπως ο Γιώργος Μοσχονάς, ανέφερε ότι η παρουσία 40 σύγχρονων αεροσκαφών στην άσκηση συμβολίζει τη συνεχιζόμενη καταπίεση λαών όπως της Παλαιστίνης, της Συρίας και της Ουκρανίας. Υπενθύμισε, επίσης, την ιστορία των στρατιωτικών επεμβάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ και Λιβύη, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική συμμετοχή βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των μεγάλων δυνάμεων.

    diamarturia nato 10

    Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, κατήγγειλε την άσκηση ως πρόβα πολέμου που, όπως σημείωσε, επισημοποιεί την εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές συγκρούσεις της περιοχής.

    diamarturia nato 11

    Ενδεικτική ήταν και η τοποθέτηση της προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Νατάσσας Παναγιωτάρα, η οποία τόνισε τον ιερό χαρακτήρα της περιοχής της Αρχαίας Ήλιδας, κατακρίνοντας τη μετατροπή της γης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε γέφυρα πολέμου. Η κ. Παναγιωτάρα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και να στραφούν οι πόροι στην υποστήριξη των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

    Το κράτος του Ισραήλ και η επέκταση των στρατιωτικών του επιχειρήσεων αναφέρθηκαν επίσης ως απόδειξη της κλιμάκωσης των συγκρούσεων, με την Ελλάδα να θεωρείται σύμμαχος σε αυτές τις ενέργειες μέσω της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ.

    Οι διαμαρτυρίες επικεντρώθηκαν επίσης στο υπέρογκο κόστος των αμυντικών δαπανών σε μια περίοδο που οι πολίτες αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα, με τους φορείς να ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τη χώρα από τις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ και να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και της υγειονομικής περίθαλψης, υποστηρίζοντας ότι η προστασία των συνόρων και των δικαιωμάτων των πολιτών πρέπει να αποτελεί την προτεραιότητα.

    diamarturia nato 2

    diamarturia nato 3

    diamarturia nato 4

    diamarturia nato 5

    diamarturia nato 6

    diamarturia nato 7

    diamarturia nato 8

    diamarturia nato 9

  • Ανδραβίδα: Στο ΚΕΑΤ ο Αρχηγός του ΓΕΑ ενόψει της ΝΑΤΟικής άσκησης «Ramstein Flag 24»
    Ανδραβίδα: Στο ΚΕΑΤ ο Αρχηγός του ΓΕΑ ενόψει της ΝΑΤΟικής άσκησης «Ramstein Flag 24»

    Το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του, Ταξίαρχος (Ι) Ματθαίος Κανουπάκης.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ενημερώθηκε για την προετοιμασία της άσκησης «Ramstein Flag 24» και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό που εμπλέκεται, καθώς και με τα στελέχη των αποστολών που έχουν ήδη αφιχθεί στη Μονάδα.

    Δελτίο Τύπου ΓΕΑ

    KEAT GEA 2

    KEAT GEA 3

    KEAT GEA 4

    KEAT GEA 5

    KEAT GEA 6

    KEAT GEA 7

    KEAT GEA 8

    KEAT GEA 9

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο