Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 09:54

Δήμος Πηνειού: Κολύμπι με ασφάλεια στις παραλίες

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Στα καθαρά νερά που έχουν οι θάλασσες του δήμου Πηνειού, του δήμου με τις τρεις Γαλάζιες Σημαίες, έρχεται να προστεθεί και το υψηλό αίσθημα ασφάλειας που αισθάνεται κάποιος αντικρίζοντας όχι μόνο τους ναυαγοσώστες αλλά και το πεντάμετρο σκάφος, το οποίο διαθέτει εκτός από όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και απινιδωτή ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για τη ζωή κάποιου συμπολίτη μας που βρίσκεται σε κίνδυνο. Με αφορμή την έναρξη της ναυαγοσωστικής κάλυψης χθες στην παραλία Θίνες του Βαρθολομιού, ο ναυαγοσώστης Παναγιώτης Κούνος ιδιοκτήτης της εταιρείας, τόνισε ότι:

«Ξεκινάμε την ναυαγοσωστική κάλυψη σήμερα 1 Ιουλίου, στην παραλία στο Δήμο Πηνειού, ξεκινάμε στην παραλία Θίνες και υπάρχει σκέψη για τις παραλίες Αρκούδι και Γλύφα. Παράλληλα με το ναυαγοσώστη στις Θίνες, υπάρχει και το πεντάμετρο σκάφος το οποίο θα κάνει περιπολίες και θα είναι σε επιφυλακή για να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη χρειαστεί σε όλο το Δήμο. Το ωράριο καθημερινά είναι 10 – 6 και είναι για εφτά ημέρες την εβδομάδα ενώ η ναυαγοσωστική κάλυψη θα είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου» επεσήμανε ο κ. Κούνος ενώ αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό, πρόσθεσε ότι: «Όπως όλοι οι συμπολίτες μας, έτσι κι εμείς πρέπει να προσέχουμε τα μέτρα, δηλαδή να κρατάμε απόσταση ασφαλείας όταν έρθει ο άλλος να ζητήσει πληροφορίες ή όταν πάμε να του κάνουμε παρατήρηση, όταν του παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες από ένα απλό τσίμπημα Δράκαινας, μέλισσας. Έτσι κι αλλιώς εμείς σαν επάγγελμα οφείλαμε να έχουμε τα πρωτόκολλα, δηλαδή να φοράμε γάντια, να μην ερχόμαστε σε επαφή με το θύμα, ακόμα και το «Φιλί της ζωής» που λέμε, δεν το δίνουμε πλέον στόμα με στόμα, έχουμε μία ειδική μάσκα που το πρεσάρουμε και με αυτό τον τρόπο δίνουμε το «Φιλί της ζωής».

Διαθέτουμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, οξυγόνα και τα λοιπά και το πεντάμετρο σκάφος να τονίσω, ότι έχει ακόμα και απινιδωτή. Οπότε αν το πεντάμετρο σκάφος για παράδειγμα είναι στην Γλύφα και έχουμε ένα συμβάν εδώ, κατευθείαν ο ναυαγοσώστης από τις Θήνες θα κάνει μία κλήση με τον ασύρματο στο σκάφος, για να έρθει εδώ να συνδράμει και στη διάσωση ή στην έρευνα αν χρειαστεί αλλά και στις πρώτες βοήθειες με τον απινιδωτή και ό,τι άλλο χρειαστεί. Του χρόνου υπάρχει πρόβλεψη ο απινιδωτής να μπει σε κάθε πύργο ναυαγοσώστη».

Από την πλευρά του ο ναυαγοσώστης Ανδρέας Πρους συμπλήρωσε ότι: «Έχουμε μία ομάδα δυτών η οποία αν συμβεί κάτι μπορούμε να τους καλέσουμε και να μας βοηθήσουν στην διάσωση, καλό θα ήταν για τον κόσμο να μην πηγαίνουν έξω από τις σημαδούρες και να προσέχουν από μόνοι τους, να παρατηρούν τις σημαίες, να μην έχουν φάει, και να κρατάν επιπλέον αποστάσεις ασφαλείας λόγω του κορονοϊού. Σε ό,τι αφορά τα παιδιά πρέπει να φοράνε μπρατσάκια αλλά και γενικότερα να τα προσέχουν οι γονείς. Σε σχέση με τις άλλες χρονιές φέτος η παραλία είναι πιο γεμάτη, γιατί πέρυσι που δούλευα εδώ δεν υπήρχε τόσος κόσμος. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, ο κόσμος φαίνεται ότι προσέχει...».

thines nauagosostes2

thines nauagosostes3

thines nauagosostes4

thines nauagosostes5

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 19:42

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακύκλωση: Νέα προγράμματα σε δήμο Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης με κοινωνικό πρόσημο
    Ανακύκλωση: Νέα προγράμματα σε δήμο Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης με κοινωνικό πρόσημο

    Δίνουν τηγανέλαια - παίρνουν αναπηρικό αμαξίδιο

    Νέα προγράμματα ανακύκλωσης θα λειτουργήσουν σύντομα στους Δήμου Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με την τοποθέτηση ειδικών κάδων για την συλλογή μαγειρικών ελαίων και πλαστικών καπακιών. Οι Δήμοι, ξεκινούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης EAST WEST GREECE ΜIKE, και μέσα στους όρους συμφωνίας, είναι η προσφορά εκ μέρους της εταιρείας ενός αναπηρικού αμαξιδίου ανά έτος.

    Τα παραπάνω προγράμματα έχουν ήδη λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και σύντομα θα τοποθετηθούν οι ειδικοί κάδοι σε σημεία που θα υποδείξει η κάθε Δημοτική Αρχή.

    Τα οφέλη είναι πολλαπλά καθώς τα καπάκια που σήμερα οδηγούνται σε υγειονομική ταφή θα ανακυκλώνονται με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οικονομικό κόστος διαχείρισης. Επιπλέον τα μαγειρικά έλαια που ρυπαίνουν τις αποχετεύσεις, ρυπαίνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα, θα συλλέγονται και θα επεξεργάζονται από την εταιρεία, μειώνοντας σημαντικά τόσο τη μόλυνση του περιβάλλοντος όσο και το κόστος συντήρησης και καθαρισμού των αποχετεύσεων.

    Οι δήμοι αναλαμβάνουν μόνο την υπόδειξη των σημείων που θα τοποθετηθούν οι κάδοι, ενώ η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την συλλογή του υλικού, καθώς και τη δημιουργία ενημερωτικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Επιπλέον η εταιρεία θα καταβάλει ετησίως το ποσό των τετρακοσίων ευρώ σε μορφή κουπονιών από σούπερ μάρκετ ή με κατάθεση στο ταμείο του δήμου και θα διαθέτει ένα αναπηρικό αμαξίδιο ετησίως.

  • Επανέναρξη της λειτουργίας των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Πηνειού
    Επανέναρξη της λειτουργίας των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Πηνειού

    «Δημιουργούμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον»

    Αγιασμός στα ΚΑΠΗ Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού

    Με την προσδοκία να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση των ανθρώπινων δεσμών καθώς και στη συμπερίληψη των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, άνοιξαν τις πύλες τους για τη νέα χρονιά τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Πηνειού. Οι Λέσχες Φιλίας σε Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό λειτουργούν υπό την εποπτεία του δήμου και είναι έτοιμες να προσφέρουν θαλπωρή, ενέργεια και ψυχαγωγία στα μέλη τους.

    Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, μέσω της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, αποτελεί η δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος που θα συμβάλλει πολυδιάστατα στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα των Λεσχών Φιλίας μία πληθώρα δραστηριοτήτων που άπτονται της βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής υγείας των μελών τους, της ενημέρωση για σύγχρονα ζητήματα καθώς και της διευκόλυνσης της προσαρμογής των ηλικιωμένων με τα νέα δεδομένα.

    Οι εκδηλώσεις για την επανέναρξη της λειτουργίας των ΚΑΠΗ πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες παρουσία του Δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού, εκπροσώπων του κλήρου –πρωτοστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιο Β’-, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους μελών. Ο αγιασμός έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με άπαντες τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το νέο ξεκίνημα.

    Ενίσχυση της συμπερίληψης

    Το καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Λέσχες Φιλίας στην ενίσχυση της συμπερίληψης των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία εξήρε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός με αφορμή την επανέναρξη της λειτουργίας τους. «Σε μια εποχή που μας που μας ταλανίζει η αποξένωση και η απομάκρυνση, η κρίση αξιών και θεσμών, σε μία περίοδο που η μοναχικότητα είναι έντονη, είναι ουσιώδες να υφίσταται ένα σημείο επαφής· ένας ιδανικός τόπος για ειλικρινή επικοινωνία που ενισχύει την κοινωνική συνοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πηνειού και συνέχισε «είναι πραγματικά σπουδαίο ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε για τα απλά και τα καθημερινά· να έρθουμε πιο κοντά ως άνθρωποι και να δρομολογούμε εξελίξεις για να βελτιώσουμε τον τόπο μας». Ο κ. Καστρινός έκανε ακόμη ιδιαίτερη μνεία στις επιτροπές που έχουν αναλάβει τη λειτουργία των Λεσχών Φιλίας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν πλήρως στα καθήκοντά τους.

    Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Πηνειού προανήγγειλε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

    lesxi filias pin 3

    Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος Β΄ πρωτοστάτησε στον αγιασμό της Λέσχης Φιλίας Γαστούνης.

    lesxi filias pin 2

    «Οι Λέσχες Φιλίας είναι ένας ιδανικός τόπος για ειλικρινή επικοινωνία που ενισχύει την κοινωνική συνοχή» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    lesxi filias pin 4

    Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παρακολούθησαν τον αγιασμό στη Λέσχη Φιλίας Γαστούνης.

    lesxi filias pin 5

    Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση του ΚΑΠΗ Τραγανού έδωσε η νεοσύστατη χορωδία.

    lesxi filias pin 1

    Ο αγιασμός στο Βαρθολομιό έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με άπαντες τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το νέο ξεκίνημα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού
    Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού

    «Ροζ» ποτάμι αγάπης και ελπίδας την Παρασκευή 25/10· 6:30 μ.μ.

    Με ροζ χρώμα πρόκειται να φωταγωγηθεί το κτίριο Σισίνη, στην καρδιά της Γαστούνης, το απόγευμα της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού. Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει ενεργά στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης διατρανώνοντας τη σημασία της σωστής ενημέρωσης, της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

    Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερα εμφανιζόμενη κακοήθεια στις γυναίκες. Δεν προλαμβάνεται ακόμα πρωτογενώς, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστός ο ενοχοποιητικός παράγοντας για τη δημιουργία του. Η πρόληψη ωστόσο δύναται να γίνει δευτερογενώς, δηλαδή με την έγκαιρη διάγνωση.

    Ο Δήμος Πηνειού σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Κέντρο Υγείας Γαστούνης συμμετέχει, το απόγευμα της Παρασκευής, στις δράσεις ευαισθητοποίησης. Με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Αγίου Νικολάου (6:30 μ.μ.), το ροζ ποτάμι της ελπίδας αναμένεται να πλημμυρίσει τα πεζοδρόμια της πόλης με τους συμμετέχοντες διανείμουν ενημερωτικό υλικό για τη σημασία της πρόληψης. Ο περίπατος της αγάπης πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 7:30 μ.μ. με την επιστροφή στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Με φόντο το ροζ φωταγωγημένο κτίριο Σισίνη, εκπρόσωποι του συλλόγου «Άλμα Ζωής» πρόκειται να ενημερώσουν το κοινό για το έργο τους και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης. Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας πρόκειται να ενημερώσει το κοινό για τα πλεονεκτήματα της άυλης συνταγογράφησης σχετικά τη μαστογραφία.

    Μήνυμα ελπίδας

    «Επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε κάθε γυναίκα που είναι αντιμέτωπη με αυτή την ασθένεια· να νιώσει ότι δεν είναι μόνη σε αυτόν τον αγώνα» σημείωσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός και συνέχισε «θέλουμε όμως και να υπενθυμίσουμε σε όλους, καθώς αυτό αφορά όλες τις μορφές καρκίνου, ότι το να προλαμβάνεις είναι καλύτερο από το να θεραπεύεις».

    dimos pn karkmast 3

    Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει ενεργά στη δράση ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία της σωστής ενημέρωσης, της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

    dimos pn karkmast 2

    «Επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε κάθε γυναίκα που είναι αντιμέτωπη με αυτή την ασθένεια» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πηνειού: Προσφορά πιεσόμετρων από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας
    Δήμος Πηνειού: Προσφορά πιεσόμετρων από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας

    Στη δωρεά τριών πιεσόμετρων τελευταίας τεχνολογίας στον Δήμο Πηνειού προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας. Ο ιατρικός εξοπλισμός παραδόθηκε στον Δήμαρχο κ. Αλέξη Καστρινό από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Τσαούση το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Τα τρία πιεσόμετρα βραχίονα πρόκειται να διατεθούν από τον Δήμο Πηνειού στις Λέσχες Φιλίας- Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού και πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες των μελών τους. Οι συσκευές είναι κλινικά ελεγμένες για ακρίβεια μέτρησης, διαθέτουν ένδειξη ανώμαλης ακολουθίας σφυγμών ενώ έχουν μεγάλη οθόνη υψηλής αντίθεσης που διευκολύνουν τη χρήση τους από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με προβλήματα όρασης.

    Ο Δήμαρχος Πηνειού, αφού εξήρε την πολυδιάστατη δράση του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Τσαούση για τη δωρεά του ιατρικού εξοπλισμού. «Πρόκειται για μία κίνηση που αποδεικνύει έμπρακτα την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του συλλόγου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός και συνέχισε «δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι Λέσχες Φιλίας επιδιώκουν –μεταξύ άλλων- τη βελτίωση της σωματικής, κοινωνικής και ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων και, προς αυτή την κατεύθυνση η συγκεκριμένη δωρεά είναι ουσιαστική». Ο Δήμαρχος Πηνειού δεν παρέλειψε τέλος να εκφράσει την πρόθεσή του για στενότερη συνεργασία και δράσεις στο μέλλον με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πηνειού: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα ΚΕΠ Βαρθολομιού και Τραγανού
    Δήμος Πηνειού: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα ΚΕΠ Βαρθολομιού και Τραγανού

    «Ενισχύουμε την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών»

    Σύντομα παραδίδεται το ΚΕΠ Γαστούνης

    Αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε σύγχρονες υποδομές απολαμβάνουν πλέον οι δημότες του Δήμου Πηνειού καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Βαρθολομιού και Τραγανού ενώ στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται και οι εργασίες στο ΚΕΠ Γαστούνης. Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών καθώς συμβάλει ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία υπηρεσιών.

    Η ανακαίνιση αποτελεί έργο προϋπολογισμού ύψους 88.897,88€ που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 . Παράλληλα, με προϋπολογισμό 24.831€, έχει ολοκληρωθεί και ο εκσυγχρονισμός των πληροφοριακών υποδομών των τριών ΚΕΠ, εξέλιξη που διευκολύνει το προσωπικό για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Όσον αφορά τις εργασίες ανακαίνισης, αυτές περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διαρρύθμιση των χώρων με στόχο την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών και συνακόλουθα την διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Ειδικότερα προβλέπεται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση ψευδοροφής από πλάκες ορυκτών ινών, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών τοιχοποιιών, η προμήθεια και τοποθέτηση γραφείων και ερμαρίων, η εγκατάσταση φωτιστικών ψευδοροφής led panel, η προμήθεια και τοποθέτηση κλιματιστικής μονάδας Inverter τύπου κασέτας κ.α. .

    Αναβαθμίζεται το δημοτικό κτίριο της πλατείας Ηρώων

    Αναφορικά με την περίπτωση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Γαστούνης, η ανακαινισμένη αίθουσα πρόκειται να ανοίξει για τους πολίτες το αμέσως επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πηνειού προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση του δημοτικού κτιρίου της πλατείας Ηρώων με μία σειρά σημαντικών παρεμβάσεων που –μεταξύ άλλων- ενισχύουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία –με την εγκατάσταση ανελκυστήρα- και συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμισή του. Η αναβαθμισμένη και σύγχρονη υποδομή πρόκειται να στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου Πηνειού και συγκεκριμένα το ΚΕΠ, το Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας και Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου.

    Η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών σε σύγχρονες υποδομές αποτελεί εκπεφρασμένη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Πηνειού επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός. «Κινηθήκαμε άμεσα και συντονισμένα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου καθώς η ολιγωρία που επέδειξε η προηγούμενη διοίκηση του δήμου έθεσε σε κίνδυνο την απορρόφηση της χρηματοδότησης» σημείωσε ο κ. Καστρινός και συμπλήρωσε «η ενίσχυση της λειτουργικότητας των δημοτικών εγκαταστάσεων συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας και συνακόλουθα στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας· ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

    dimos pin kep olokl 3

    «Η ενίσχυση της λειτουργικότητας των δημοτικών εγκαταστάσεων συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας» σχολίασε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    Αναβαθμισμένες υπηρεσίες απολαμβάνουν όσοι προσέρχονται στο ΚΕΠ Τραγανού.

    dimos pin kep olokl 2

    «Ως δημοτική αρχή έχουμε θέσει ως στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών όταν συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του δήμου» επεσήμανε ο κ. Καστρινός.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Βαρθολομιό: Ένας τραυματίας σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανάκι
    Βαρθολομιό: Ένας τραυματίας σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανάκι

    Ένας δικυκλιστής τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που συνέβη λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Βαρθολομιό, έξω από το νεκροταφείο της πόλης.

    Το δίκυκλο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αναβάτης στο πόδι και στο κεφάλι.

    Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Γαστούνης.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

    Troxaio Vartholomio 2

  • Αμαλιάδα: 76χρονος συνελήφθη με πάνω από ένα κιλό χασίς στο σαλόνι του - Μια σύλληψη Ιρακινού για ναρκωτικά στο Βαρθολομιό
    Αμαλιάδα: 76χρονος συνελήφθη με πάνω από ένα κιλό χασίς στο σαλόνι του - Μια σύλληψη Ιρακινού για ναρκωτικά στο Βαρθολομιό

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Ένα νέο πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών στην Ηλεία, πέτυχαν χθες οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας. Συνέλαβαν έναν 76χρονο σε περιοχή της Αμαλιάδας, καθώς μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, εντόπισαν στο σαλόνι του πάνω από ένα κιλό χασίς, σε έξι συσκευασίες.

    Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας, στην έρευνα που έκαναν στην κατοικία του 76χρονου δράστη εντόπισαν έξι συσκευασίες με 300, 270, 190, 160, 115 και 90 γραμμάρια χασίς και συνολικά 1125 γραμμάρια χασίς. Στο εξωτερικό χώρο του σπιτιού οι αστυνομικοί βρήκαν στον κήπο ένα δενδρύλλιο, ενώ μέσα στο σπίτι πίσω από ντουλάπα εντόπισαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο το οποίο ο ηλικιωμένος κατείχε χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Κατά τον έλεγχο το όπλο βάσει των στοιχείων του φάνηκε πως είναι δηλωμένο ως κλεμμένο από την περιοχή της Γαστούνης.

    Και στο Βαρθολομιό

    Το μεσημέρι της Τρίτης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν υπήκοο Ιράκ, που είχε στην κατοχή του συνολικά 98 γραμμάρια χασίς σε τρεις συσκευασίες, σε περιοχή του Βαρθολομιού.

    Ο Ιρακινός βρίσκεται στην Ελλάδα έχοντας αιτηθεί άσυλο και αναμένεται μετά την εξέλιξη αυτή να κινηθούν σε βάρος του διαδικασίες διοικητικής απέλασης.

  • Βαρθολομιό: Ελεύθερος για υπόθεση ναρκωτικών - Ερευνάται για εμπρησμό

    Ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδος και της Ανακρίτριας Αμαλιάδος, αφέθηκε ένας 34χρονος με την επιβολή των περιοριστικών όρων: της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στον τόπο κατοικίας του εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός.

    Ο 34χρονος κατηγορείται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας, για κατοχή ναρκωτικών.
    Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν περιέλθει στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας ο 34χρονος φερόταν ότι κατέχει και διακινεί μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης, τις οποίες απέκρυπτε στο σπίτι του αλλά και σε άλλους χώρους κοντά σε αυτό. Μετά από κατ’ οίκον έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί του Τ.Α. Ήλιδας το απόγευμα της 11ης Οκτωβρίου στο σπίτι του στο Βαρθολομιό Ηλείας βρήκαν και κατάσχεσαν στο πρεβάζι του παραθύρου του υπνοδωματίου αυτού ποσότητα ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης συνολικού βάρους δύο γραμμαρίων περίπου. Επίσης, απέναντι από το σπίτι του και στην άλλη πλευρά του δρόμου, σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από την είσοδο της κατοικίας του, σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας και σε σημείο που υπάρχει μεταλλικός φράχτης και φυτική βλάστηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς αποκρυμμένες, δύο ποσότητες ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης. Η μία ήταν εντός ειδικής νάϋλον συσκευασίας, συνολικού βάρους 51 γραμ. και η δεύτερη ποσότητα εντός πλαστικού κουτιού συνολικού βάρους 58 γραμ.

    Το κράνος και η έρευνα για εμπρησμό

    Να σημειωθεί ότι εντός της οικίας του κατηγορούμενου βρέθηκε ένα μαύρο κράνος μηχανής, το οποίο οι άνδρες της Ασφάλειας Ήλιδας κατάχεσαν προκειμένου να ερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή του κατηγορουμένου και σε υπόθεση εμπρησμού οχήματος, το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου στην περιοχή του Βαρθολομιού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τ.Α. Ήλιδας από βιντεοσκοπικό υλικό από το σημείο του εμπρησμού, έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του δράστη του εμπρησμού και το κράνος που φορούσε αυτός μοιάζει επακριβώς με το κράνος του κατηγορουμένου που κατασχέθηκε. Στο πλαίσιο της προανάκρισης οι αστυνομικοί του Τ.Α. Ήλιδας θα προχωρήσουν στη συλλογή αποδεικτικού υλικού για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης.

    karagiannis

    Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ήταν ο δικηγόρους του Πρωτοδικείου Αμαλιάδος Δημήτριος Καραγιάννης

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο