Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 21:37

Μοράντ: Ένας απολογισμός - μία τέλεια έκθεση ιδεών

Γράφτηκε από
Ad Slot

Ο κύριος Λέντζας όχι μόνο κοροϊδεύει τους πολίτες και τη παράταξη του, αλλά κοροϊδεύει και τον ίδιο του τον εαυτό. Θύμα της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του, οικειοποιείται έργα στα οποία δεν είχε καμία ανάμιξη και συνεισφορά.

Πότε τα σκέφτηκαν, τα μελέτησαν, τα ωριμάσαν, τα δημοπράτησαν και τα εκτέλεσαν είναι απορίας άξιον. Μόνο ένας μάγος θα μπορούσε να το πράξει. Να καταφέρει το ακατόρθωτο. Μέσα σε μόνο 12 μήνες να υλοποιηθούν όλα αυτά τα έργα.

Τυχερός,όμως,ο κ.Λέντζας που παρέλαβε έναν δήμο με έργα έτοιμα προς υλοποίηση, με χρήματα στα ταμεία του δήμου για την πραγματοποίησή τους και τα παρουσιάζει μονίμως ως δικά του.

Εμείς,ως προηγούμενη Δημοτική Αρχή, οραματιστήκαμε το μέλλον του τόπου και αυτό το όραμα μετουσιώθηκε σε αναπτυξιακό έργο με πολλές χρηματοδοτήσεις,χωρίς να αφήσουμε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα ανεκμετάλλευτο.

Εμείς,θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να πορευόμαστε και στο επόμενο χρονικό διάστημα, με την ίδια διάθεση και αξιοπιστία, με δράσεις και προτάσεις,ώστε να δώσουμε καλύτερη προοπτική στους συνδημότες μας, σ΄ αυτή τη δύσκολη για όλους μας εποχή. Μέσα από τις τεκμηριωμένες προτάσεις και δράσεις μας, θα συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε το μέλλον του τόπου μας. Αυτό κάναμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Το όραμα δε τελειώνει.

Για το σκοπό αυτό, θα συνεργαστούμε με όλους όσους θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο της ανάπτυξης του τόπου μας, ανεξάρτητα από τη θέση που βρίσκεται ο καθένας μας.

Τα κοινά του Δήμου,μας ενώνουν και θα τα υπερασπιστούμε επάξια!

Οι απορίες μας είναι απορίες πολλών συνδημοτών μας.

-Ποια ήταν η τόσο σημαντική προσφορά σας στην κατασκευή του σχολείου της Νέας Μανωλάδας και της Ανδραβίδας εκτός του να παρευρίσκεστε,με την προσωπική σας φωτογράφο,για πόζες εργασίας…;Τυχερός είστε κ. Λέντζα που τα βρήκατε όλα έτοιμα και που για την Ανδραβίδα έχει αναλάβει η ΚΤΥΠ και για την Μανωλάδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με προγραμματικές συμβάσεις .

Από εσάς αναμένουμε το βιοκλιματικό σχολείο στην Ανδραβίδα που παρουσιάσατε προεκλογικά!

-Από που προκύπτει ότι το έργο του βιολογικού καθαρισμού είχε απενταχθεί πριν την λήξη του προγράμματος;

Να σας θυμίσουμε ότι η πρόταση κατατέθηκε από εμάς τον Απρίλιο του 2019 και το πρόγραμμα έληγε 31/12/2019!

Εύκολο είναι να δημιουργείτε εντυπώσεις, μπορείτε όμως να το αποδείξετε;

Το μέλημά μας είναι το έργο επιτέλους να ολοκληρωθεί!

-OPEN MALL-Δυστυχώς ακόμα δεν έχετε κατανοήσει την διαδικασία που ακολουθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.Για να προκηρυχθεί τεχνικός σύμβουλος που αναφέρετε έπρεπε πρώτα να έχει ενταχθεί σε χρηματοδότηση,κάτι που το κάναμε εμείς και όχι εσείς.

-Αναφερθήκατε στις ασφαλτοστρώσεις…ωραίες οι φωτογραφίες σας πρέπει να ομολογήσουμε,για όλα τα υπόλοιπα ενέργειες έγιναν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και από εμάς.

-Για τις μελέτες που αναφέρατε ότι έχετε πραγματοποιήσει, αναρωτιέμαι μπορείτε να μας αποδείξετε ότι τις έχετε πραγματοποιήσει;Η μόνη ώριμη μελέτη είναι αυτή της ύδρευσης της Βουπρασίας που την είχαμε παραλάβει εμείς επί θητείας μας.

-Για το λιμάνι της Κυλλήνης,περιμένουμε όσα αναφέρατε να πραγματοποιηθούν άμεσα,αφού υποστηρίζετε ότι οι μελέτες είναι έτοιμες.

Μέχρι στιγμής το μόνο που είδαμε είναι να υλοποιείτε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις στους υποψηφίους του συνδυασμού σας,είτε με 2μηνη ή 4μηνη ή άλλη σχέση εργασίας και με αποκορύφωμα την ανάθεση σε υποψήφιά σας για είσπραξη λιμενικών τελών, 16.000 ευρώ ενώ τα έσοδα δεν υπερβαίνουν τις 3.000ευρω!

Τα ονόματα είναι στη διάθεση όλων μας μέσω της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ.

Κ.Λέντζα ,όλα όσα αναφέρατε ίσως να τα έχετε στο μυαλό σας να τα πραγματοποιήσετε,όμως με τους δημότες θα πρέπει να είστε ειλικρινής και να μην παρουσιάζετε τις ιδέες σας ως πραγματικότητα και τους κόπους άλλων ως δικούς σας.

Η ιδιότητά σας ως Δήμαρχος δεν είναι αρένα ταυρομαχίας!

Πρέπει να σέβεστε και να εκτιμάτε!Αναλώνεστε διαρκώς σε μια προσπάθεια να μειώσετε και να υποτιμήσετε την θητεία μας ως δημοτική αρχή, θέλοντας έτσι να καλύψετε τις δικές σας αδυναμίες.

Σοβαρευτείτε κ.Λέντζα!

Εκτιμήστε την τύχη σας να παραλάβετε χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων!

Ακολουθείστε το παράδειγμά μας και αξιοποιείστε τον χρόνο σας ώστε να φέρετε και εσείς χρήματα στον δήμο και έργα.

Ασχοληθείτε με το να υλοποιήσετε όλα τα έργα που έχουμε εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις και να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Είναι καιρός να σταματήσετε να ασχολείστε μαζί μας και ασχοληθείτε με όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά στους δημότες.

Δεν πετύχατε ούτε τα βασικά στον πρώτο χρόνο της θητείας σας.

Αναλογιστείτε μόνο το τεράστιο πρόβλημα με το νερό σε όλο τον δήμο που δεν καταφέρατε,όχι να λύσετε,αλλά ούτε να το διαχειριστείτε.

Όσο για τα 2.000.000ευρω, ανατρέξτε στον λογαριασμό που διατηρεί ο δήμος μας στην εθνική τράπεζα και δείτε το υπόλοιπο και ζητείστε από την οικονομική υπηρεσία να σας εξηγήσουν τι σημαίνει αποθεματικό σε έναν Δήμο. Επίσης,ενημερωθείτε για τις βεβαιωμένες ανείσπρακτες οφειλές των πολιτών προς τον δήμο που είναι πάνω από 7.000.000ευρώ.

Μάλλον κ.Λέντζα θα πρέπει να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας στα διαδικαστικά θέματα διαχείρισης του δήμου,γιατί ως τώρα ίσως είχατε ελαφρυντικά λόγω απειρίας,από εδώ και στο εξής δεν έχετε!/

Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ

Πρώην Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 20:42

Σχετικά Άρθρα

  • Ναμπίλ Μοράντ: Και επίσημα δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου
    Ναμπίλ Μοράντ: Και επίσημα δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου

    Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες της στήλης μας “Ελεύθερος Σκοπευτής” που είχαν δημοσιευθεί πριν από αρκετές εβδομάδες, πως ο Ναμπίλ Μοράντ δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

    Με επίσημη ανακοίνωση του σήμερα ο πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, επιβεβαίωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές και ανοίγει ο δρόμος για νέους υποψηφίους να διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο.

    Δήλωση Ναμπίλ Μοράντ, σχετικά με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές!

    "Η ενασχόλησή μου με την αυτοδιοίκηση ήταν μια περίοδος με χαρές, λύπες, αγωνίες αλλά ταυτόχρονα και μια περίοδος με την αίσθηση της προσφοράς, της δημιουργίας και του θετικού αποτελέσματος.

    Με την ψήφο των πολιτών ,αναδειχτήκαμε Δημοτική Αρχή την περίοδο 2014-2019 και ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, που επέφερε ριζικές αλλαγές στις υποδομές, την καθημερινότητα και την γενική εικόνα του δήμου μας.

    Με Όραμα, με Σχέδιο, με Δημιουργικό πάθος, με ειλικρίνεια και εντιμότητα, ξεκινήσαμε μια σειρά καίριων παρεμβάσεων και χρηματοδοτημένων έργων, που άφησαν τη σφραγίδα τους στο Δήμο μας έως και σήμερα!

    Πήρα αγάπη από τους δημότες και έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό στον Δήμο μας.

    Ένας κύκλος κλείνει εδώ, προσωρινά!

    Ανοίγεται ο δρόμος σε νέους υποψηφίους να διεκδικήσουν τον Δημαρχιακό θώκο.

    Η θέση μου, ως Διοικητή της Δομής Φιλοξενίας προσφύγων, σε συνδυασμό με την ιατρική που ασκώ τα τελευταία 33 χρόνια, απαιτούν την πλήρη αφοσίωση μου, και γ αυτό έκρινα ότι ήλθε η ώρα να μην είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

    Θέλω με την ευκαιρία αυτή ,να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, πρώτα από όλα τους απλούς πολίτες, που με τίμησαν τόσο απλόχερα σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, εκλέγοντας με δημοτικό σύμβουλο από το 2002 έως το 2014 και στην συνέχεια Δήμαρχο!
    Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε, με τους οποίους όλα αυτά τα χρόνια πορευτήκαμε μαζί και δώσαμε τις μάχες για το καλό του τόπου μας. Τους χρωστάω πολλά.

    Παραμένω ενεργός πολίτης, με διαρκή διάθεση προσφοράς, εάν και όπου απαιτηθεί, με γνώμονα να αναδειχθεί, να εξελιχθεί και να προοδεύσει ο δήμος μας.

    Εύχομαι στους υποψηφίους δημάρχους του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους ,πάντα για το καλό του τόπου μας και το συμφέρον μόνο των δημοτών μας.

    Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ

    π.Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης"

  • Λέντζας: Απάντηση στον κ. Ναμπίλ Μοράντ
    Λέντζας: Απάντηση στον κ. Ναμπίλ Μοράντ

    Αρχικά, οφείλω να σας ενημερώσω κ. Μοράντ πως παραμένω πάντοτε ψύχραιμος, και νηφάλιος.

    Η Δημοτική Αρχή δεν έχει κανέναν λόγο να κατηγορεί την αντιπολίτευση, όπως αναφέρατε πολύ απλά επειδή δεν έχουμε κανένα φόβο απέναντι σας.

    Οι Δημότες θα κρίνουν στις επερχόμενες εκλογές, κατά πόσο η θητεία μας ήταν επωφελής για τον τόπο, ή όχι.

    Επίσης, οι Δημότες μας θα κρίνουν κατά πόσο τιμήσατε ή απαξιώσατε τις ψήφους που σας εμπιστεύτηκαν, τοποθετώντας σας στην θέση της ελάσσονος μειοψηφίας. Θα αποφασίσουν εάν υπηρετήσατε τελικά τον θεσμικό σας ρόλο, μέσα από τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των Επιτροπών του Δήμου.

    Θα κρίνουν τελικά, εάν η αντιπολίτευση που ασκήσατε περιορίστηκε μόνο σε «λαϊκιστικού» τύπου ανακοινώσεις, όπως η τελευταία.

    Το μοναδικό που έχετε να επιδείξετε εσείς, και η παράταξή σας, είναι η απόλυτη απραξία εδώ και τέσσερα χρόνια από την θέση της ελάσσονος μειοψηφίας. Την ίδια ακριβώς απραξία που είχατε να επιδείξετε και την πενταετία 2014-2019 κατά την θητεία σας ως Δημοτική Αρχή.

    Μοναδική «φωτεινή εξαίρεση» ήταν η στάση σας όταν έπρεπε να ψηφίσετε για τον Σύνδεσμο «Ηρακλή», καθώς είχατε προαποφασίσει να «χαρίσετε» την Διοίκηση στον όμορο Δήμο με τα καταστρεπτικά σημερινά αποτελέσματα για την αποχέτευση στα Λεχαινά, στη Μυρσίνη και την Ανδραβίδα. Μήπως ξεχάσατε τις κρυφές συναντήσεις σας με τον Δήμαρχο του όμορου Δήμου για να αλωθεί ο Σύνδεσμος «Ηρακλής»;

    Εάν είχατε σεβαστεί τους Δημότες και συμμετείχατε στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, θα γνωρίζατε πολύ καλά πώς όχι μόνο έχουν εγκριθεί νέες μελέτες, με αποτέλεσμα να δημοπρατούνται συνέχεια νέα έργα, αλλά θα ήσασταν και υποχρεωμένος να τα ψηφίσετε.

    Αντίθετα, επιλέγετε να εξαπατάτε τους Δημότες «βαφτίζοντας» κάθε έργο που γίνεται στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης με τον αλαζονικό τίτλο «δικό μου έργο». Δυστυχώς για εσάς όμως κ. Μοράντ, ο βασιλιάς είναι γυμνός!

    Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές στη ζωή τα πάντα έχουν μια συνέχεια. Το ίδιο ισχύει και για τις Δημοτικές Αρχές, άρα πρέπει να κατανοήσετε έστω και τώρα πως τα έργα ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ανεξαρτήτως Δημάρχου.

    Σε αυτό το πλαίσιο της συνέχειας, έχω αναφέρει, πως ως Δημοτική Αρχή υπήρχαν κάποια έργα που είχαν ξεκινήσει πριν αναλάβουμε, και ολοκληρώθηκαν κατά την διάρκεια της δικής μας θητείας.

    Η αλήθεια όμως δεν σταματά εκεί. Υπάρχει και συνέχεια, την οποία γνωρίζετε πάρα πολύ καλά. Και η συνέχεια έχει ως εξής:

    Στην αγωνία σας να παρουσιάσετε «έργα», λίγο πριν την παταγώδη σας ήττα στις εκλογές του 2019 αφήσατε στα συρτάρια του Δήμου μελέτες χωρίς επαρκείς χρηματοδοτήσεις που στην πραγματικότητα ήταν μη υλοποιήσιμες. Αυτή είναι η «προίκα» που μας αφήσατε.

    Ελλείμματα παντού!

    Και γι’ αυτό ήμασταν υποχρεωμένοι να «τρέξουμε» τα πάντα από την αρχή, για να τα εντάξουμε σε νέα προγράμματα, με νέες χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να παραδοθούν πραγματικά έργα στους Δημότες, και όχι ευχολόγια γραμμένα σε μια κόλλα χαρτί, την οποία βέβαια ούτε αυτή είχατε τη γενναιότητα να την παραδώσετε, όταν ανέλαβα την διοίκηση του Δήμου, κατά την παράδοση-παραλαβή.

    Και επειδή το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια» σας υπενθυμίζω ενδεικτικά:

    - Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες για την οποία δεν είχατε προβλέψει τις δαπάνες για τις συνδέσεις μετακυλίοντάς τες στους Δημότες και για αυτό χρειάστηκε να αναζητήσουμε επιπλέον χρηματοδότηση 500.000 ευρώ.

    - Τον Βιολογικό Καθαρισμό για το Νεοχώρι, το Στρούσι, τον Σταφιδόκαμπο, όπου χρειάστηκε να αναζητήσουμε επιπλέον 900.000 ευρώ για να αποπερατωθεί το έργο.

    - Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στη Βάρδα για το οποίο υπήρχε η χρηματοδότηση ελέω κ. Μπαλαούρα, αλλά δεν είχατε ούτε μια έτοιμη μελέτη, γεγονός που το επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Νικολούτσος.

    Σε ότι αφορά τα έργα που σχεδίασε, υλοποίησε, και παρέδωσε η Δημοτική μας Αρχή θα αναφέρω και πάλι ενδεικτικά:

    - Ξεκίνησε επιτέλους η Ανακύκλωση στον Δήμο μας για πρώτη φορά.

    - Έγιναν και γίνονται για πρώτη φορά έγκαιρα αντιπλημμυρικά έργα αξίας 1.500.000 ευρώ στις ευάλωτες από τις θεομηνίες περιοχές του Δήμου μας.

    - Εκτελείται το έργο τηλεμετρίας-τηλεελέγχου στην ύδρευση αξίας 4.500.000 ευρώ.

    -Όλα τα έργα που μελετήσαμε, υλοποιήσαμε, και εντάξαμε, «στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» όπως Ηλεκτροκίνηση (1.600.000 ευρώ), Προσεισμικός Έλεγχος, Αγροτική Οδοποιία (3.000.000 ευρώ) και πολλές άλλες μελετες.

    Παράλληλα, εμβληματικά, αλλά και μικρότερα έργα, δημοπρατούνται και δεν εξαγγέλλονται, κατά την προσφιλή σας συνήθεια, όπως η υδροδότηση της Βουπρασίας με απευθείας παροχή πόσιμου νερού από το διυλιστήριο Φράγματος Πηνειού, προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ, ο Βιολογικός καθαρισμός της Βάρδας, ένα έργο απενταγμένο κατά τη διάρκεια της δίκη σας θητείας, (υπάρχει σχετικό έγγραφο του ΥΜΕΠΕΡΡΑ) προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ. Επίσης το Ιππικό Κέντρο της Ανδραβίδας, ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Βάρδας, όπου και εκεί χρειάστηκε να καλυφθεί ένα κενό 500.000 ευρώ το οποίο δεν το είχατε «προβλέψει».

    Επίσης, να σας υπενθυμίσω πως μια άλλη «προίκα» που μας αφήσατε ήταν κανένα μηχάνημα έργου και κανένας χειριστής. Εμείς από την πλευρά μας με μελέτες και χρηματοδοτήσεις ενισχύσαμε για πρώτη φορά τον στόλο του Δήμου με νέα μηχανήματα, με 3 νέα απορριμματοφόρα, και κάθε κατηγορίας όχημα, ενώ επιτέλους ο Δήμος έχει και χειριστές.

    Σε ότι αφορά το παραλιακό μέτωπο του Δήμου να σας ενημερώσω (αν και οφείλατε να είστε ενημερωμένος, αλλά η απουσία σας από τα Δημοτικά Συμβούλια είναι διαρκής) πως ο Δήμος μας έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε ΟΧΕ μαζί με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, και τον Δήμο Πηνειού, και σε συνέργεια με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο πραγματοποιείται για πρώτη φορά μια ολιστική μελέτη για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Ηλείας και όλο αυτό το εγχείρημα έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

    Σε ότι αφορά το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης σας παραπέμπω στις δηλώσεις του μέχρι πρότινος Υπουργού Ανάπτυξης που έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμο μας για τις ταχείες διαδικασίες για την έκδοση άδειας, κατασκευής και λειτουργίας του υδατοδρομίου της Κυλλήνης.

    Για την αρνητική εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας σχετικά με το Κάστρο Χλεμούτσι προφανώς και δεν έχετε κάποια ευθύνη, άλλωστε κανείς δεν σας κατηγόρησε.

    Ο Δήμος θα προστατέψει τα συμφέροντά του με τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, χωρίς να χρειάζονται προνομιακές σχέσεις με την εν λόγω κυρία, όπως εσείς συνηθίζατε.

    Τέλος, επειδή διακρίνω ένα άγχος σε εσάς κ. Μοράντ να είστε σίγουρος πως ο Δήμος μας βρίσκετε σε σταθερά και στιβαρά χέρια που δίνουν καθημερινά τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο για τους Δημότες μας.

    Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης από τον Σεπτέμβριο του 2019 ακολουθεί Νέα Αναπτυξιακή Πορεία. Αφήσαμε πίσω την μιζέρια και την αδράνεια που εκπροσωπούσατε εσείς ως Δημοτική Αρχή.

    Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    Ιωάννης Λέντζας

    (Δελτίο Τύπου)

  • Απάντηση Ναμπίλ σε Λέντζα για τα πρόσφατα σχόλια του δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την αντιπολίτευση
    Απάντηση Ναμπίλ σε Λέντζα για τα πρόσφατα σχόλια του δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για την αντιπολίτευση

    Απατώντας στον κύριο Λέντζα, για την επίθεση και για τα μαθήματα που κάνει,στην αντιπολίτευση του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όσον αφορά την απαρτία στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο:

    Η αλήθεια είναι ότι μετά από τόση προσπάθεια που κάνει ώστε να παρουσιάσει την επιτυχία του, μέσα από τα Μ.Μ.Ε. και το facebook ;;;; κλονίστηκε η εικόνα του ισχυρού άνδρα του Δήμου,έχασε την ψυχραιμία του και τα ρίχνει όλα στην αντιπολίτευση, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αποτυχία του παντού.{Να σημειωθεί ότι είναι μόνο, το δεύτερο δημοτικό συμβούλιο μέσα στη θητεία του που δεν υπάρχει απαρτία}

    Αλήθεια, κύριε Δήμαρχε, μήπως η αντιπολίτευση ευθύνεται που καμία νέα μελέτη δεν έχει έρθει για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο;Μήπως και για την καθυστέρηση δημοπράτησης των έργων;

    Έργα τα οποία βρήκατε χρηματοδοτημένα, με χρήματα τα οποία υπήρχαν στα ταμεία του δήμου ,από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Μάλιστα, πολλά εκ των οποίων δεν έχουν καν μπει σε διαδικασία υλοποίησης, όπως:

    • η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστήριου Ανδραβίδας -Λεχαινών ύψους 750.000 ευρώ.
    • οι κερκίδες στα γήπεδα παλιάς Μανωλάδας και Κουρτεσίου

    Έργα τα οποία έχουν αδικαιολόγητα καθυστερήσει:

    • οι ασφαλτοστρώσεις της αγροτικής οδοποιίας
    • Το ιππικό κέντρο Ανδραβίδας
    • Η επέκταση του προσήνεμου μόλου Κυλλήνης
    • ο παιδικός σταθμός Βάρδας
    • το open mall και πολλά άλλα έργα.

    Μήπως η αντιπολίτευση ευθύνεται και για την υποβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου και την μη συμμετοχή και έλλειψη ενδιαφέροντος των πολιτών σε αυτό;

    Επίσης, για την ανάπτυξη που υποσχεθήκατε προεκλογικά σ΄ όλο το δήμο, ας μας απαντήσετε κύριε Δήμαρχε, για μια νέα ασφαλτόστρωση έστω και ενός δρόμου σε όλο το μήκος του δήμου που κάνατε με χρηματοδότηση από τη θητεία σας.

    Και τέλος, η αρχαιολογική υπηρεσία δεν σας παραχώρησε το Κάστρο Χλεμούτσι για τις εκδηλώσεις ,βάζοντας τέλος στην ανευθυνότητα διαχείρισης του χώρου.Φταίμε εμείς και γ αυτό;

    Ο πολίτης μπορεί να ξεχωρίζει ποιος απαξιώνει το δήμο με ψεύδη, μεγάλα λόγια και φρούδες υποσχέσεις.Ας θυμηθούμε τα δημοσιεύματά σας για βιοκλιματικό λύκειο στην Ανδραβίδα, Υδροπλάνα στην Κυλλήνη και παραλιακό δρόμο του Δήμου μας.Προλαβαίνετε;;;Έχουν περάσει ήδη 4 χρόνια!

    Ωραίες οι φωτογραφίες σας ,αλλά κουράσατε κ.Δήμαρχε!

    Εμείς τους πολίτες τους κοιτάμε στα μάτια,ενώ εσείς ποζάρετε καλλιτεχνικά,κοιτώντας αλλού!!!

    Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ

    Επικεφαλής «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ: Το νέο λύκειο Λεχαινών, μια μεγάλη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές μαθητών του τόπου
    Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ: Το νέο λύκειο Λεχαινών, μια μεγάλη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές μαθητών του τόπου

    Είναι μεγάλη η χαρά που νιώθω, βλέποντας ένα έργο πνοής, αίτημα χρόνων, των κατοίκων των Λεχαινών, να γίνεται πραγματικότητα!

    Είναι τεράστια η ικανοποίηση που νιώθω, καθώς οι κόποι χρόνων ανταμείφθηκαν!

    Η προσπάθεια ξεκίνησε επί δημαρχίας Νίκου Κουλούρη, με την αγορά του οικοπέδου, όπου συμμετείχα στην επιτροπή αξιολόγησης ως Δημοτικός Σύμβουλος.

    Τότε, με την αντιδήμαρχο κ. Λιβαδά, ολοκληρώθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο και ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας για να υλοποιηθεί, τον οποίο συνέχισε και ο κ. Αρβανίτης.

    Επί Δημαρχίας μου, με την βοήθεια των ειδικών συνεργατών μου κ. Ι. Κρεσταινίτη και Κ. Θανασούλα και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, της ΚΤΥΠ, με την στήριξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και από τους βουλευτές του νομού μας, ειδικότερα του κ. Μπαλαούρα, καταφέραμε το 2018,να γίνει η ένταξη σε πρόγραμμα της Περιφέρειας και να πετύχουμε χρηματοδότηση κατασκευής του νέου Λυκείου Λεχαινών μαζί με το Δημοτικό σχολείο Νέας Μανωλάδας.

    Ένα στολίδι για τον τόπο μας, εγκαινίασε σήμερα η Υπουργός Παιδείας μαζί με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με τις καλύτερες προδιαγραφές φοίτησης!

    Εύχομαι τα παιδιά μας ,να το χαίρονται και να το προσέχουν !

    Καλή σχολική χρονιά στους μαθητές!

    Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ

    Επικεφαλής «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

    τ. Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Απάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Χαντζή Κων/νου στον πρώην Δήμαρχο κ. Μοράντ Ναμπίλ
    Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Απάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Χαντζή Κων/νου στον πρώην Δήμαρχο κ. Μοράντ Ναμπίλ

    Αγαπητέ πρώην Δήμαρχε, οτιδήποτε αναφέρετε στις χθεσινές σας δηλώσεις, στα ΜΜΕ θα περίμενα να τα πείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι ο ναός της Δημοκρατίας. Αντιθέτως μόνιμα απουσιάζετε και αρέσκεστε σε δηλώσεις μονολόγους!

    Επιτέλους μη κρύβεστε!

    Η περιφρόνηση των θεσμών, των Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και εν γενεί των Δημοτών, είναι ένας από τους πολλούς λόγους που «κατάφερατε» στις προηγούμενες εκλογές ο λαός να σας τοποθετήσει στη τρίτη θέση, αν και ήσασταν εν ενέργεια Δήμαρχος.

    Με τους μονολόγους σας, μειώνετε στο βωμό της μικροπολιτικής, και του λαϊκισμού, όλες τις ανιδιοτελείς προσπάθειες για ένα Διεθνές φεστιβάλ που για πρώτη φορά ανοίγει τα φτερά του εκτός συνόρων. Δεν είσαστε τιμητης του φεστιβάλ γιατί πάντα ήσασταν απέναντι του. Είναι αλήθεια ότι στη δίκη σας θητεία για δυο χρόνια δε πραγματοποιήσατε κάποια εκδήλωση; Στη δήλωση σας θα επιθυμούσα να μου αναφέρετε ποια εκδήλωση είχε προετοιμάσει ο παραιτηθεις καλλιτεχνικός διευθυντής; Θα σας απαντήσω μονολεκτικά καμία.

    Να σας πληροφορήσουμε επίσης, γιατί εκτίθεστε χωρίς λόγο, πως το φεστιβάλ θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις που αφορούν τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή τόσο στην Κάτω Παναγιά, όσο και στη Ν. Μανολαδα. Απευθυνθείτε για εξακρίβωση των παραπάνω, και στον Δημοτικό σας Σύμβουλο, αυτός γνωρίζει.

    Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε από κοντά, όταν μας κάνετε τη τιμή, και παρευρεθείτε σε κάποιο από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια κ. πρώην Δήμαρχε. Οψόμεθα αλλά δε το βλέπουμε.

    Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού

    Χαντζής Κωνσταντίνος

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μοράντ για απολογισμό Λέντζα: Για πανηγυρισμό υπολόγιζε σε αποτυχία του βγήκε
    Μοράντ για απολογισμό Λέντζα: Για πανηγυρισμό υπολόγιζε σε αποτυχία του βγήκε

    Έχουν περάσει περίπου 3 χρόνια από τότε που ανέλαβε η δημοτική αρχή και το έργο της είναι ανύπαρκτο.

    Ο κ. Δήμαρχος αναλώνεται σε φωτογραφίες και σε δηλώσεις.

    Το μεγάλο του έργο είναι τα μεγάλα λόγια χωρίς ουσία.

    Οι πολίτες του έχουν γυρίσει την πλάτη,έχουν κουραστεί από την τακτική του να μηδενίζει και να αποκαλύπτει μισές αλήθειες.Καμία προεκλογική του δέσμευση δεν έχει υλοποιηθεί.

    Αυτό, αποδείχτηκε περίτρανα, στην προχθεσινή δημόσια συνεδρίαση για απολογισμό του ανύπαρκτου έργου του.

    Εκτός από ελάχιστα άτομα,που δυστυχώς μετρούνται στα δάκτυλα των χεριών μας,κανείς άλλος δεν τον τίμησε με την παρουσία του.

    Έκανε μια πρόσκληση για να ανακοινώσει τα έργα του και δεν ανταποκρίθηκε κανείς.

    Είδαμε το ΑΣΤΡΟΝ πιο άδειο από ποτέ.

    Εμείς ως αντιπολίτευση επιλέξαμε να μην παραστούμε ,πρώτον ,γιατί είμαστε κ εμείς πολίτες αυτού του Δήμου και έχουμε κουραστεί από την τακτική του και δεύτερον γιατί δεν είχαμε καμία διάθεση να μετατρέψουμε την συνεδρίαση σε αρένα.

    Για εμάς ο Δήμος έχει γυρίσει πίσω με περισσότερο τοπικισμό και ρουσφετολογία.

    Ο Δήμος έχει μετατραπεί σε έναν στρατό βολεμένων,με πολλές αδιακαιολόγητες αναθέσεις και προσλήψεις σε 2μηνα και 8μηνα με μόνο κριτήριο να ήταν υποψήφιοί του ή υποστηρικτές του.Ανθρώπων που δεν παρουσιάζονται στην υπηρεσία τους και μόνο πληρώνονται.

    Δηλώνει έργα σε κάθε χωριό και πόλη,τα οποία τα έχουμε προγραμματίσει στην θητεία μας,με ένταξη σε προγράμματα και χρηματοδοτήσεις και τα οποία υλοποιούνται τώρα.

    Όπως:
    -Βιολογικούς καθαρισμούς
    -Τα 3 σχολεία (Ανδραβίδας-Νέας Μανωλάδας-Λεχαινών)
    -OPEN MALL Βάρδας
    -Παιδικός Σταθμός Βάρδας
    -Αναπλάσεις (Λεχαινά,Βάρδα,Ανδραβίδα)
    -Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας
    -Ασφαλτοστρώσεις(Λεχαινά,Ανδραβίδα,Μυρσίνη)
    -Αναβάθμιση των γηπέδων ποδοσφαίρου Λεχαινών και Βάρδας

    Εδώ θέλω να σταθώ σε μια σημαντική λεπτομέρεια.Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επί θητείας μας ο κ Λέντζας ως δημοτικός σύμβουλος τότε καταψήφισε την πρόταση για την ασφαλτόστρωση του γηπέδου της Βάρδας ,δηλώνοντας ότι δεν χρειάζεται ενώ όταν το έργο ολοκληρώθηκε ήταν ο πρώτος που πήγε να βγάλει φωτογραφία!

    Στην ίδια χρηματοδότηση υπάρχει και η επισκευή κερκίδων στο Κουρτέσι και στην Μανωλάδα ,κάτι που ακόμα περιμένουμε μετά από 3 χρόνια.Μάλλον τα έχουν ξεχάσει!

    Επίσης,γιατί δεν μας ανακοινώνετε ,τι ακριβώς γίνεται με το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του ΑΕΘΛΙΟΝ με έτοιμη χρηματοδότηση 700.000ευρώ.
    -Αλλαγή δικτύου ύδρευσης (Βάρδα-Νησί-Νεάπολη-Δάφνη-Κάστρο-Μέλισσας-Μπόρσι-Κουρτέσι και Άνω Κουρτέσι) με μελέτη και χρηματοδότηση έτοιμες από την θητεία μας και 3 χρόνια δεν κατάφερε να κάνει μελέτη για την Μανωλάδα και την Ν.Μανωλάδα ούτε για την επέκταση του δικτύου σε Λεχαινά και Ανδραβίδα ούτε να θέσει σε λειτουργία τις έτοιμες από το 2019 γεωτρήσεις σε Αρετή και Αγίους Θεοδώρους.
    - Για το πόσιμο νερό,πολλές οι υποσχέσεις σας,αλλά θα αφήσω τους πολίτες να σας κρίνουν!

    Υποσχεθήκατε,στους πολίτες,προεκλογικά καθαρό,πόσιμο και επαρκές νερό και το αποτέλεσμα είναι να δίνετε συμβουλές ώστε να διατηρούν χαμηλές ροές στις βρύσες.Πείτε μας πως θα γίνει αυτό αφού οι βρύσες δεν έχουν ούτε σταγόνα!

    -Στο λιμάνι της Κυλλήνης για την τσιμεντόστρωση της βόρειας προβλήτας και την επέκταση του προσήνεμου μόλου ,έργα ουσίας για το λιμάνι, τα οποία βρήκατε έτοιμα και ανακοινώνετε ως έργο σας τα graffiti,το οποίο έγινε και αυτό από την περιφέρεια.

    -Όσον αφορά τα οικονομικά ,ότι τακτοποιήθηκαν χρέη ύψους 1.000.000 ευρώ ,με δόλο δεν διευκρινίστηκε πως δεν αποτελούν χρέη της προηγούμενης δημοτικής αρχής αλλά έρχονται από τους πρώην δήμους Βουπρασίας και Κάστρου-Κυλλήνης για παλιές μελέτες του Βιολογικού και ότι πληρώθηκαν από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και όχι από τον Δήμο.

    Κύριε Λέντζα κάντε μια βόλτα στον δήμο μας να καμαρώσετε την άθλια κατάσταση των αγροτικών δρόμων ,γιατί το χαλίκι πάει μόνο σε υποστηρικτές!

    Περάστε από τους δρόμους στα χωριά της Βουπρασίας και του Κάστρου-Κυλλήνης,στα Λεχαινά,στην Ανδραβίδα να δείτε τις αμέτρητες λακούβες!

    Επισκεφθείτε το λιμανάκι του Αγίου Παντελεήμωνα και την παραλία της Αρετής,να δείτε το χάλι που επικρατεί!

    3 χρόνια δεν καταφέρατε να επιτύχετε μια χρηματοδότηση για ασφαλτοστρώσεις.

    Σας αφήσαμε πάρα πολλές χρηματοδοτήσεις!Έργα ώριμα με ζεστό χρήμα!

    Τα έργα χρειάζονται μελέτες,εντάξεις σε προγράμματα και χρηματοδοτήσεις!Αυτά που κάναμε εμείς για όλα όσα ανακοινώσατε!

    Έπειτα από αυτά, η δουλειά μιας δημοτικής αρχής τελειώνει και συνεχίζει ο εργολάβος με την τεχνική υπηρεσία και ο Δήμαρχος φωτογραφίζεται όπως κάνετε εσείς!

    Πείτε μας ποιες μελέτες έχετε κάνει, ποιες προτάσεις σε προγράμματα και αν πετύχατε μια χρηματοδότηση ζωτικής σημασίας εκτός από τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις ,οι οποίες δίνονται σε όλους τους δήμους από το Υπουργείο Εσωτερικών κάθε χρόνο.

    Γιατί οι πολίτες να σας ψηφίσουν ξανά!

    Με τα ψέματα και την κοροϊδία η πολιτική πορεία σας κύριε Δήμαρχε δεν θα είναι μακρά!

    Τι θα αφήσετε για την επόμενη δημοτική αρχή!

    Κ. Λέντζα είστε ένας διεκπεραιωτής Δήμαρχος του FACEBOOK και των δελτίων τύπου μόνο!

  • Μοράντ: Είναι τελικά μια κόλλα Α4 τα έργα που εδώ και καιρό παρουσιάζετε κύριε Δήμαρχε;
    Μοράντ: Είναι τελικά μια κόλλα Α4 τα έργα που εδώ και καιρό παρουσιάζετε κύριε Δήμαρχε;

    Εγώ ξέρω να μιλάω με αλήθειες!

    Πριν καιρό, σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος κύριος Λέντζας ,είχε ισχυριστεί ότι τα έργα προς εκτέλεση που αφήσαμε ,ήταν απλά μια κόλλα χαρτί Α4.

    Ο κ. Δήμαρχος, κατά την προσφιλή του τακτική, συνεχίζει την ελλιπή πληροφόρηση (παραπληροφόρηση) του κόσμου αλλά και την οικειοποίηση των ενεργειών και των κόπων άλλων, υποστηρίζοντας ότι αυτός και η δημοτική του ομάδα μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια της Δημαρχοντίας του, έλυσε ,όλα σχεδόν τα προβλήματα του Δήμου και εκτελεί έργα,όπως,

    • Αναπλάσεις(Βάρδα-Λεχαινά-Ανδραβίδα και Βιολογικούς καθαρισμούς
    • Αλλαγή δικτύων ύδρευσης,Βάρδα-Νησί-Κάστρο και άλλα πολλά χωριά
    • Βρεφονηπιακός Βάρδας
    • OPEN MALL
    • Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας
    • Σχολεία(Ανδραβίδα-Λεχαινά-Μανολάδα)
    • Αντιπλημμυρικά έργα
    • Ασφαλτοστρώσεις-Αγροτική Οδοποιία
    • Λιμάνι Κυλλήνης(Τσιμεντοστρώσεις-Επέκταση Μώλου)

    Είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος θέλει να παρουσιάσει την δική του σταθερή θέση, που είναι η καπηλεία της δουλειάς των άλλων. Προβάλλει μόνο την υπηρεσιακή διεκπεραιωτική διαδικασία που πρέπει να γίνει για την υλοποίηση των ενταγμένων έργων και αγνοεί το όραμα, τον σχεδιασμό, την μελέτη και την επιτυχημένη διεκδίκηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Θέλει με κάθε τρόπο να παρουσιάσει τα έργα που ενέταξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή σαν δικά του.

    Πολιτικά ανέντιμη η στάση του Δημάρχου!

    Δε χρησιμοποιώ τον όρο πολιτική αλητεία, αλλά είναι παράλογη και πολιτικά ανέντιμη, η προσπάθεια του Δημάρχου, να σπεύδει να πανηγυρίζει ,οικειοποιούμενος την επιτυχία ένταξης έργων σε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο , με στόχο να εισπράξει τα οφέλη και να δείξει την πολιτική του επάρκεια

    Είναι ένας Δήμαρχος χωρίς γενναιοψυχία!

    Είναι πολιτικά ανέντιμο και δηλώνει έναν άνθρωπο χωρίς γενναιοψυχία ,η μη αναφορά πως τα έργα που παρουσίασε σχεδιάστηκαν, μελετήθηκαν, δανειοδοτήθηκαν, εντάχθηκαν σε προγράμματα και εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

    Η πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει, διότι είναι αδύνατον μέσα σε δυο μόνο χρόνια ο Δήμαρχος να καταφέρει το ακατόρθωτο. Χωρίς να υπάρχουν χρηματοδοτήσεις είτε σε περιφερειακό, τομεακό, είτε σε κεντρικό επίπεδο ,να συμβασιοποιεί έργα και να τα επιδεικνύει με στόμφο και αλαζονικό τρόπο.

    Εμείς, με πυξίδα το όραμά μας, καταφέραμε να τρέξουμε προγράμματα και να χρηματοδοτήσουμε έργα, αναβαθμίζοντας ή δημιουργώντας νέες απαραίτητες υποδομές και προϋποθέσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

    Υπάρχουν πάνω από 20έργα χρηματοδοτούμενα από ΕΣΠΑ, περιφερειακά, από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, ΙΙ, που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, δρομολογημένα από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

    Η προηγούμενη δημοτική αρχή, την οποία είχα την τιμή να ηγούμαι, ήξερε να αξιοποιεί τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος του τόπου.

    Για εμάς, είναι απόλυτη δικαίωση και ταυτόχρονα μεγάλη η ικανοποίηση πως τα έργα που οραματιστήκαμε και εγκρίθηκαν παίρνουν την τελική ευθεία για να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία.

    Για μας είναι μεγάλη ικανοποίηση ότι καταφέραμε να βάλουμε τα θεμέλια για έργα, που έχουν ολοκληρωθεί ή ήδη εκτελούνται ή θα εκτελεστούν, για να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία.

    Όλα τα παραπάνω τα καταφέραμε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και τα αρμόδια Υπουργεία

    Δεν παραχωρούμε τίποτα!

    Αφήσαμε μεγάλη παρακαταθήκη, η οποία παραδόθηκε στη νυν δημοτική αρχή και φυσικά ανήκει στο σύνολο των δημοτών και δεν πρόκειται να την παραχωρήσουμε σε κανέναν προσωπικά!

    Τον καλούμε έστω και τώρα να αλλάξει ρότα. Να συμφιλιωθεί με την αλήθεια. Ας το παραδεχτεί και στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας, να εγκαταλείψει την προσπάθεια οικειοποίησης, να δουλέψει, ώστε να εντάξει νέα έργα που έχει ανάγκη ο δήμος μας.

    Εδώ θα είμαστε για να επικροτούμε τις επιτυχίες, αν υπάρξουν και να στηλιτεύουμε τα ψεύδη που μέχρι τώρα κυριαρχούν.

    Εμείς διαβεβαιώνουμε την Δημοτική Αρχή και τους πολίτες του Δήμου μας ,ότι στη διεκδίκηση και ωρίμανση προτάσεων θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί οι υποδομές και τα έργα ανήκουν στους κατοίκους του Δήμου.

    Οι πολίτες του Δήμου μας. ξέρουν να κρίνουν και να εκτιμούν αυτούς που προσπαθούν,που μιλούν με αλήθειες και που μπορούν να τους κοιτούν στα μάτια.

    Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ

    Επικεφαλής «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Με αλήθειες και αποδείξεις προς ενημέρωσης των πολιτών για τη διάνοιξη της οδού Σπηλιοπούλου στα Λεχαινά
    Με αλήθειες και αποδείξεις προς ενημέρωσης των πολιτών για τη διάνοιξη της οδού Σπηλιοπούλου στα Λεχαινά

    Είναι πολύ ευχάριστη εξέλιξη για τα Λεχαινά η διάνοιξη του δρόμου αυτού ,διότι θα δώσει σημαντική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα των Λεχαινών και μας έκανε όλους χαρούμενους!

    Το Δελτίο Τύπου που ανακοινώθηκε από τον Δήμο ,παρουσιάζει ένα μεγάλο έργο που η Δημοτική Αρχή πέτυχε έπειτα από 18 χρόνια και το έκανε πράξη με το γνωστό μαγικό ραβδί της.

    Θαύματα δεν γίνονται από έναν Δήμαρχο…οι πολίτες ξέρουν πως χωρίς τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου δεν γίνεται καμία διάνοιξη δρόμου,όπως επίσης ξέρουν πως όλα τα δικαστήρια αργούν να τελεσιδικήσουν λόγω αναβολών ,ενστάσεων και προσφυγών.

    Αυτό που πρέπει οι πολίτες να μάθουν για το συγκεκριμένο θέμα είναι πως εμείς είχαμε και την θέληση και την γνώση και μαζί με τους δικηγόρους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση,τον κ.Αντωνόπουλο Άγγελο και την κ.Αναστασοπούλου Ζωή πετύχαμε στις 27/9/2018 που έγινε η τελευταία δημόσια συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας να βγεί η τελική απόφαση!

    Δυστυχώς,η απόφαση δημοσιοποιήθηκε στις 27/11/2019 με Αρ.123/2019 για να μπορέσει το έργο να γίνει πράξη και όχι δεν το έκαναν από την μια ημέρα στην άλλη ο κ.Δήμαρχος με τον αντιδήμαρχό του!

    Μετά την δημοσίευση της απόφαση υπάρχει το περιθώριο μόνο 18 μηνών για να γίνει πράξη και αυτό λήγει στις 26/7/2021…

    Θέλω να επισημάνω ότι μετά την απόφαση, την υπόθεση ανέλαβε η κ.Ζωή Αναστασοπούλου της οποίας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μαζί με ιδιώτη μηχανικό και με έξοδα ενός συμπολίτη μας,ετοίμασαν τα έγγραφα και τις μελέτες οριοθέτησης και έτσι φτάσαμε στην διάνοιξη του δρόμου.

    Με τους πολίτες πάντα πρέπει να μιλάμε με αλήθειες και όχι να παρουσιάζουμε το τελευταίο βήμα μόνο.

    Τέλος,θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν και βοήθησαν ώστε η διάνοιξη να γίνει πραγματικότητα!

    Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ
    Επικεφαλής «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch