Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 18:36

Μαυρομμάτης: Εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης για βελτίωση της επαρχιακής οδού Δαφνη - Ε.Ο. 111, στο τμήμα Κεραμιδιά - Εφύρα

Γράφτηκε από
Ad Slot

Στην υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση της γεωτεχνικής μελέτης του έργου με τίτλο «Βελτίωση Επαρχιακής οδού Δάφνη – Ε.Ο. 111 στο Τμήμα Κεραμιδιά-Εφύρα» προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη, με την ανάδοχο μελετητική εταιρεία.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, οι μελετητές θα πρέπει μέσα σε διάστημα τριών μηνών να προσκομίσουν την πλήρη και ολοκληρωμένη μελέτη για το έργο που είναι προϋπολογισμού 50.232,00 ευρώ.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 18:59

Σχετικά Άρθρα

  • Υπεγράφη η σύμβαση για ένα ακόμα μεγάλο έργο στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
    Υπεγράφη η σύμβαση για ένα ακόμα μεγάλο έργο στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    Ανάπλαση πλατείας Αγίας Σοφίας και περιμετρικών οδών Κοινότητας Ανδραβίδας

    Υπεγράφη η σύμβαση για ένα ακόμα μεγάλο έργο στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας μαζί με τον ανάδοχο υπέγραψαν την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ». Το έργο έχει ενταχθεί στο «ΠΠΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025», με εκτιμώμενη αξίας 604.838,71 ευρώ προ Φ.Π.Α. (24%). Παρών ήταν και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιώργος Τσουραπάς.

    Στόχος του έργου είναι η δημιουργία μίας πλατείας προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες των πολιτών της, των επισκεπτών της και την ανάδειξη του αρχαιολογικού μνημείου της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία.

    dimos amdr up erga meg 3

    Εκτός της πλατείας θα γίνει ανάπλαση σε τμήματα των παρακάτω οδών:

    α ) Ελ. Βενιζέλου (υπάρχον πεζοδρομημένο τμήμα)

    β) Παναγίου Παύλου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση- Δημαρχείο)

    γ) Ελ. Βενιζέλου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση- Δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας)

    δ) Ηρ. Πολυτεχνείου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση)

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή για την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε: «Τα αποτελέσματα του προγραμματισμού, της δουλειάς και των χρηματοδοτήσεων αποτυπώνονται σε έργα. Έργα οραματικά που συνεχίζουν να μετατρέπουν τον Δήμο μας σε πρωταγωνιστή. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για να συνεχίσει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας!».

    dimos amdr up erga meg 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Πλακοστρώνεται η 28ης Οκτωβρίου - Από τη Μπιζανίου έως την Κοκκίνου
    Πύργος: Πλακοστρώνεται η 28ης Οκτωβρίου - Από τη Μπιζανίου έως την Κοκκίνου

    Σταματά η κυκλοφορία έως το τέλος του μήνα

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Στο τελικό στάδιο της πλακόστρωσης μπαίνει από σήμερα Τρίτη, η 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο. Συγκεκριμένα το τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Μπιζανίου έως τη συμβολή της με την οδό Κοκκίνου κλείνει ολοκληρωτικά μέχρι το τέλος του μήνα για τη διέλευση των αυτοκινήτων, για να εκτελεστούν οι εργασίες σύμφωνα με την μελέτη και το θεωρημένο χρονοδιάγραμμα του έργου. Μόλις ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο κομμάτι, οι εργασίες θα προχωρήσουν τμηματικά στο επόμενο, όπως σημειώνει και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος.

    «Ξεκινά η πλακόστρωση της 28ης Οκτωβρίου και οι εργασίες θα εκτελούνται τμηματικά για να μην δημιουργείται πρόβλημα με την κυκλοφορία. Όσο θα εκτελείται η πλακόστρωση και για κάποιες ημέρες που απαιτούνται για τη σωστή εγκατάσταση όλων των υλικών, θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε πεζούς από τα πεζοδρόμια» δηλώνει ο κ. Παναγόπουλος στο ilialive.gr.

    Το έργο ήδη έχει πάρει τις απαιτούμενες παρατάσεις για την ολοκλήρωσή του καθώς η καθυστέρηση των πληρωμών από το «Πράσινο Ταμείο» δημιούργησε αρκετές δυσλειτουργίες. Στην παρούσα φάση όμως, υπάρχει η εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  • Πύργος : «Το γεφύρι της Άρτας» το κολυμβητήριο Πύργου - Απλήρωτος ο εργολάβος
    Πύργος : «Το γεφύρι της Άρτας» το κολυμβητήριο Πύργου - Απλήρωτος ο εργολάβος

    Ορατός ο κίνδυνος διακοπής του έργου

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Σε θρίλερ εξελίσσεται το πολύκροτο έργο του Κολυμβητηρίου στον Πύργο. Αν και οι εργασίες συνεχίζονται-μέχρις στιγμής τουλάχιστον-κανονικά, ωστόσο ο εργολάβος παραμένει απλήρωτος με ορατό τον κίνδυνο να διακοπεί το έργο και να καθυστερήσει η ολοκλήρωσή του.

    Ακόμη ένα έργο στον Πύργο κινδυνεύει να βγει εκτός χρονικού ορίου καθώς η κρατική χρηματοδοτική «κάνουλα» φαίνεται να έχει… στερέψει. Μετά τις διακοπές εργασιών που σημειώθηκαν στην Αγία Βαρβάρα, την 28ης Οκτωβρίου και την Αγία Κυριακή, κινδυνεύει και το Κολυμβητήριο να μπει στη λίστα με τα παραπάνω έργα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανάδοχος του έργου, παρότι εκτελεί κανονικά τις εργασίες και ήδη έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο τμήμα αυτών, δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την πολύμηνη εργασία του, με ότι….συνεπάγεται αυτό.

    Σε δηλώσεις του στο ilialive.gr ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος, επιβεβαιώνει το πρόβλημα με την μη καταβολή των χρημάτων από τα κρατικά ταμεία, σημειώνοντας ότι οι ανάδοχοι πλέον συνεχίζουν την εκτέλεση των εργασιών χάρη στη φιλοτιμία τους. «Εμείς συνεχίζουμε να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση ώστε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Οι εργολάβοι έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Εργάζονται μήνες και ουσιαστικά χρηματοδοτούν τα έργα του δημοσίου. Για το Κολυμβητήριο δεν έχει πληρωθεί ακόμη ούτε ένας λογαριασμός, και ο ανάδοχος συνεχίζει να εργάζεται κανονικά χάρη στη φιλοτιμία του, αλλά για πόσο ακόμη θα αντέξει;» σημειώνει ο κ. Παναγόπουλος.

    Το έργο του Κολυμβητηρίου, προϋπολογισμού 785.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και ήδη έχει σημειωθεί μεγάλη καθυστέρηση στις εργασίες καθώς υπήρξε πρόβλημα απορρόφησης των υδάτων από το έδαφος με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι εκσκαφές. Για το λόγο αυτό είχε πάρει παράταση ολοκλήρωσης έως το τέλος του 2024 αλλά αν επιβεβαιωθούν οι…Κασσάνδρες, η επόμενη παράταση θεωρείται δεδομένη.

  • Πύργος: «Βόμβα» από τον Αντιδήμαρχο Β. Παναγόπουλο: «Υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν όλα τα έργα»
    Πύργος: «Βόμβα» από τον Αντιδήμαρχο Β. Παναγόπουλο: «Υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν όλα τα έργα»

    Με το σταγονόμετρο η κρατική χρηματοδότηση

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με διακοπή κινδυνεύουν τα μεγάλα έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο στον Δήμο Πύργου, και χρηματοδοτούνται από κρατικά χρηματοδοτικά εργαλεία αν δεν εκταμιευτούν σύντομα τα ποσά που οφείλονται στους εργολάβους. Μπορεί οι πιστώσεις να έχουν εγκριθεί και εξασφαλιστεί στα έγγραφα, ωστόσο η διάθεση αυτών των χρημάτων γίνεται με το… σταγονόμετρο και μεγάλες καθυστερήσεις με αποτέλεσμα οι ανάδοχοι να βρίσκονται ένα βήμα πριν των διακοπή ή ακόμη και τη διάλυση των εργολαβιών. Ο κίνδυνος να μείνουν έργα, όπως η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου, το Κολυμβητήριο, η ανάπλαση της ανατολικής πλευράς της πόλης, ακόμη και η Αγία Βαρβάρα –για την οποία υπολείπονται ελάχιστες εργασίες- ημιτελή είναι ορατός, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Παναγόπουλο να εκθέτει την κατάσταση, στην προχθεσινή συνεδρίαση της λογοδοσίας, με τα πιο μελανά χρώματα.

    «Υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν όλα τα έργα και το λέω με πλήρη γνώση. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία. Κατά την άποψή μου δεν υπάρχουν λεφτά και στέλνονται με το σταγονόμετρο για όλες τις εργολαβίες και πολύ καθυστερημένα. Οι εργολάβοι δεν αντέχουν άλλο οικονομικά» δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος, με αφορμή σχετική ερώτηση για την ολοκλήρωση των εργασιών στην Αγία Βαρβάρα από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κουτσαντωνάκη.
    Μιλώντας στο ilialive.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών εξηγεί πως «Τα έργα κινδυνεύουν πρώτα με διακοπή και αν σε έναν μήνα ο ανάδοχος δεν πάρει τα λεφτά του μπορεί να κάνει αίτηση για διάλυση εργολαβίας. Όλοι που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στον Πύργο, για όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη, μπορεί αύριο το πρωί να αιτηθούν για διάλυση».

    Panagopoulos 1

    Αντίκτυπος στην τοπική κοινωνία

    «Εμείς όμως θα εισπράξουμε την αγανάκτηση του κόσμου. Η πίστωση είναι εξασφαλισμένη στα χαρτιά, όχι στο ταμείο του Δήμου. Τα έργα για να τελειώσουν χρειάζονται χρήματα, και γι’ αυτό αρμόδιος δεν είναι ο Δήμος» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος στη συνεδρίαση της λογοδοσίας, και εξήγησε πως ευθύνη του Δήμου και των Τεχνικών Υπηρεσιών-σε έργα που είναι ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα- είναι να στέλνει τα εντάλματα στις αρμόδιες υπηρεσίες του εκάστοτε προγράμματος. Από εκεί και πέρα, η υπηρεσία συνεδριάζει ανάλογα με τα διαθέσιμα ποσά και εγκρίνει τις εκταμιεύσεις για να πληρωθεί ο εργολάβος που εκτελεί το έργο.

    Αναφέρθηκε στην διακοπή των εργασιών που είχε αιτηθεί πριν αρκετούς μήνες ο ανάδοχος του έργου της Αγίας Βαρβάρας, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί οι εργασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η επανεκκίνηση έγινε μετά από, συστηματικές και επίμονες οχλήσεις της Δημοτικής Αρχής προς το «Πράσινο Ταμείο» ώστε να εκταμιευτεί το ποσό των πέντε λογαριασμών που είχε καταθέσει ο εργολάβος ώστε να σωθεί το έργο και να αποτραπεί η διάλυσης της εργολαβίας, κάτι που δρομολογούσε ο ανάδοχος.

    Στ. Καννής: Πανελλαδικό το φαινόμενο

    Σε επικοινωνία του ilialive.gr με τον Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή, δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις και η διακοπή των εργασιών είναι ένα πανελλαδικό φαινόμενο. «Υπάρχει μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση αποπληρωμής των έργων που εκτελούνται από την πολιτεία και αυτό βέβαια μας κάνει όλους ανήσυχους για πιθανή διακοπή των έργων. Είναι κάτι που δεν απασχολεί μόνο το Δήμο Πύργου αλλά όλη την Ελλάδα, γιατί είναι ένα πανελλαδικό φαινόμενο, και μάλιστα με το μείζον αυτό θέμα ασχολήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίασή της η ΚΕΔΕ. Ζητά από την πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες αποπληρωμής των έργω. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να γίνουν οι εκταμιεύσεις. Είναι μια δύσκολη κατάσταση αλλά παρ’ όλα αυτά την αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία και πιστεύουμε ότι τελικά τα έργα στον Δήμο Πύργου θα ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα.

    kannis100

    Οι εργολάβοι κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή

    Στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής βρίσκονται πολλοί εργολάβοι της χώρας εξ’ αιτίας της κατάστασης με την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ)να προσφεύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την μη τήρηση της Οδηγίας 2011/7 της Ε.Ε περί έγκαιρης πληρωμής των υποχρεώσεων του Δημοσίου, που απορρέουν από την εκτέλεση των έργων.

  • Πύργος: Κλειστή για μια εβδομάδα η οδός 28ης Οκτωβρίου
    Πύργος: Κλειστή για μια εβδομάδα η οδός 28ης Οκτωβρίου

    Συνεχίζονται οι εργασίες στην 28ης Οκτωβρίου με την οδό να παραμένει κλειστή για μια βδομάδα σχεδόν.

    Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπτεται προσωρινά από τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου ως τη συμβολή της με την οδό Μυστρά έως και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου για να εκτελεστούν οι εργασίες σύμφωνα με την μελέτη του έργου .

    Στο διάστημα αυτό και στο σημείο που παραμένει κλειστός ο δρόμος θα τοποθετηθεί τσιμέντο, ώστε στο επόμενο στάδιο να τοποθετηθούν οι κυβόλιθοι.

  • Γιαννόπουλος: Οδική ασφάλεια και αντιπλημμυρική θωράκιση σε προτεραιότητα
    Γιαννόπουλος: Οδική ασφάλεια και αντιπλημμυρική θωράκιση σε προτεραιότητα

    Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη σε εκτελούμενα έργα στην ΠΕ Αχαΐας

    Την πορεία δυο σημαντικών έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και οδικής ασφάλειας, που εκτελούνται στην Π.Ε. Αχαΐας, παρακολούθησε από κοντά, την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Βασίλης Γιαννόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο Αίγιο και στην Πλατανιώτισσα Καλαβρύτων.

    Ο κ .Γιαννόπουλος συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας Παναγιώτη Φλωράτο, την Προϊσταμένη Συγκοινωνιακών Έργων, Ιωάννα Χαραλαμποπούλου και στελέχη της Διεύθυνσης, βρέθηκε στο Αίγιο και παρακολούθησε τις εργασίες που εκτελούνται κατά μήκος του ποταμού Σελινούντα, με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας να τον ενημερώνουν για την πορεία των εργασιών μέχρι σήμερα. «Με τις αναγκαίες παρεμβάσεις – σε κάθε περιοχή και σημείο των δυο ζωνών (ορεινής και πεδινής), στις οποίες χωρίζεται ο ποταμός λόγω της μορφολογίας του εδάφους - διασφαλίζεται επαρκής αντιπλημμυρική προστασία, στον μεγαλύτερο ποταμό της Αιγιαλείας. Συνεπώς, θωρακίζονται οι υποδομές και φυσικά οι παρόχθιες περιοχές και οι περιουσίες των πολιτών», σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος.

    Ειδικότερα, μέχρι στιγμής, έχουν κατασκευαστεί αναχώματα από συρματοκιβώτια (σαρζανέτ) εκτός της κοίτης ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και εντός της κοίτης, με την κατασκευή αναβαθμών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως, κατασκευάζονται και 15 ιχθυοδιάδρομοι (ιχθυόσκαλα) τόσο στους υφιστάμενους όσο και στους νέους αναβαθμούς.

    Ο κ.Γιαννόπουλος με τους συνεργάτες του, στη συνέχεια, μετέβησαν στην περιοχή της Πλατανιώτισσας Καλαβρύτων, διασχίζοντας το τμήμα από τη Γέφυρα Τσαγρή έως και την κοινότητα, ένα από τα πιο απαιτητικά του έργου, στο πλαίσιο του οποίου έχουν γίνει – και εκτελούνται αυτή την περίοδο - στοχευμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων και για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

    Στο εν λόγω τμήμα - στην ενημέρωση για την πορεία των εργασιών από τον ανάδοχο, συμμετείχε και ο πρόεδρος της Κοινότητας - έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται – μεταξύ άλλων - εργασίες αποκατάστασης καθιζήσεων σε δυο σημεία, έχουν κατασκευαστεί στηθαία, τοιχία αντιστήριξης και τάφρος απορροής όμβριων υδάτων για την αποφυγή τυχόν μελλοντικών διαβρώσεων, καθαρισμοί από φερτά υλικά κ.α.

    «Με την εν λόγω εργολαβία, αντιμετωπίζονται προβλήματα που ταλάνιζαν τις τοπικές κοινωνίες και δυσκόλευαν την καθημερινότητα τους. Αποκαθιστούμε τη βατότητα διασφαλίζοντας συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας και μετακινήσεων, θωρακίζουμε τις υποδομές μας και βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών», καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Βασίλης Γιαννόπουλος.

    giannop ep antipl an 2

    giannop ep antipl an 3

    giannop ep antipl an 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Εργων Β. Γιαννόπουλου στην Τοπική κοινότητα Αρβανιτίου της Π.Ε Ηλείας
    Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Εργων Β. Γιαννόπουλου στην Τοπική κοινότητα Αρβανιτίου της Π.Ε Ηλείας

    Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο τμήμα Αρβανίτη-Χαριά

    Την Τ.Κ. Αρβανιτίου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης της βατότητας στο τμήμα της Επαρχιακής οδού μεταξύ των Τ.Κ Αρβανιτίου – Χαριάς, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος.

    Ο κ. Γιαννόπουλος επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας, Νάνσυ Παναγιωτοπούλου και συζήτησαν με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας για τις παρεμβάσεις που προβλέπονταν, και έχουν γίνει, λόγω της εκτεταμένης κατολίσθησης που είχε σημειωθεί στην έξοδο προς Χαριά, ως συνέπεια ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία είχαν πλήξει την περιοχή τα προηγούμενα χρόνια.

    Ειδικότερα, έχει ολοκληρωθεί η πιο απαιτητική φάση του έργου, με την κατασκευή δυο σειρών πασσαλοσυστοιχιών (αποτελούμενες από συνολικά 82 πασσάλους) και της ημιγέφυρας πάνω σε αυτές, του τοίχου αντιστήριξης και του αποστραγγιστικού έργου για την διευθέτηση των υδάτων, ενώ έχει γίνει και η ασφαλτόστρωση στο επίμαχο τμήμα.

    «Είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έργο, λόγω των χαρακτηριστικών και της μορφολογίας του εδάφους. Με την ολοκλήρωση του, επιλύουμε ένα σοβαρό πρόβλημα του ταλάνιζε την τοπική κοινωνία, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των κατοίκων όχι μόνο του Αρβανιτίου αλλά και των γειτονικών χωριών. Πλέον έχουμε αντιμετωπίσει το κατολισθητικό φαινόμενο θωρακίζοντας το σημείο, έχει διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των κατοίκων, ενώ απομένουν ελάχιστες εργασίες για να παραδοθεί το τμήμα προς χρήση», εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας την ολοκλήρωση των εργασιών – κατά τις υποδείξεις και της επιβλέπουσας Διεύθυνσης Τ.Ε. Π.Ε Ηλείας - προκειμένου ο δρόμος να είναι απόλυτα λειτουργικός ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

    Να σημειωθεί ότι στις υπολειπόμενες εργασίες περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων ένθεν και ένθεν, η τοποθέτηση των στηθαίων ασφαλείας – οι εργασίες για τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες – καθώς επίσης η διαγράμμιση και η εγκατάσταση της κατακόρυφης σήμανσης, όπου απαιτείται.

    gianop erga arvan 2

    gianop erga arvan 3

    gianop erga arvan 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατάκολο: Και επισήμως στο νέο ΕΣΠΑ τα έργα της χερσαίας ζώνης
    Κατάκολο: Και επισήμως στο νέο ΕΣΠΑ τα έργα της χερσαίας ζώνης

    Τυπική διαδικασία η επανέναρξη των εργασιών

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Επίσημα περνά το φιλόδοξο έργο της «Αναβάθμισης χερσαίας ζώνης λιμένα Κατακόλου», στο νέο ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, δίνοντας πλέον το «πράσινο» φως στην επανέναρξη των εργασιών που έχουν διακοπεί τα τελευταία χρόνια.

    Την θετική αυτή εξέλιξη είχε προαναγγείλει τον περασμένο Μάιο στο ilialive.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Κώστας Νικολούτσος, υπογραμμίζοντας ότι τα έργα θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι και με την ολοκλήρωση αυτών, σε συνδυασμό με τα έργα διαρρύθμισης της κυκλοφορίας η εικόνα του λιμανιού θα αλλάξει ριζικά. «Ήταν μια θετική εξέλιξη, γιατί διασφαλίστηκε στο 100% η χρηματοδότηση του έργου. Είναι θέμα τυπικών μόνο διαδικασιών για να γίνει εκκίνηση των εργασιών» δηλώνει σήμερα ο κ. Νικολούτσος.

    «Αυτό εμείς θα το προβάλλουμε σαν ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα για το Κατάκολο και η όλη εξέλιξη μας κάνει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την τελική του εικόνα. Και την εικόνα αυτή θα την προβάλλουμε πριν τελειώσουν τα έργα για να γνωρίζουν οι επαγγελματίες του χώρου, πώς θα είναι το ’26 το Κατάκολο καθώς ο προγραμματισμός της κρουαζιέρας γίνεται δύο χρόνια νωρίτερα. Άρα από τώρα θα δείξουμε τα πλεονεκτήματά μας».

    Έργα υποδοχής επιβατών και πολιτιστικό κέντρο

    Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, προϋπολογισμού άνω των 5 εκ. ευρώ, στη χερσαία ζώνη του λιμένα θα κατασκευαστούν νέα κτίρια:

    - Το κτίριο υποδοχής επιβατών στη θέση του πρώην τουριστικού περιπτέρου. Θα διαθέτει ισόγειο και α’ όροφο συνολικής επιφάνειας 1310 τ.μ.
    - Κτίριο Schengen με χρήση γραφείων ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών, συνολικής επιφάνειας 774,25τ.μ.
    - Κτίριο εκθέσεων –πολιτισμού. Για τις ανάγκες αυτού του κτιρίου θα ανακατασκευαστεί το παλιό απεντομωτήριο και θα προστεθεί ακόμη ένα ίδιου όγκου, με συνολική επιφάνεια 785,99 τ.μ.

    Τέλος θα γίνει ανάπλαση της χερσαίας ζώνης βάσει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η οποία θα περιλαμβάνει βιομηχανικά δάπεδα, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας ,έργα πρασίνου και ηλεκτροφωτισμό.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch