Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 17:43

Συμμετοχή Γιαννόπουλου σε τηλεδιάσκεψη, υπό τον Υφυπουργό Πολ. Προστασίας Ν.Χαρδαλιά

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, συμμετείχε σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες της χώρας, ήταν η ενημέρωση για την πρόσληψη - από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - των 192 στελεχών, στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) διάρκειας 8 μηνών, καθώς και η κατανομή τους ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Για την Π.Ε Ηλείας, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ.Γιαννόπουλο, ότι έχουν προσληφθεί 4 άτομα, τα οποία θα παρουσιαστούν και θα αναλάβουν υπηρεσία στο Διοικητήριο της Π.Ε, στον Πύργο, από την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 – όπως και σε όλη την Ελλάδα. Αποστολή τους, είναι η παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορωνοϊού και των στενών επαφής τους, καθώς και η αντιμετώπιση κάθε είδους υγειονομικής ή άλλης απειλής.

Οι 192 προσληφθέντες, θα ενταχθούν στον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και θα στελεχώσουν τα 13 αντίστοιχα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π) σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 18:12

Σχετικά Άρθρα

  • Π.Ε. Ηλείας: Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες Κοροβέση για την ίδρυση ΕΜΟΔΕ στον Πύργο
    Π.Ε. Ηλείας: Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες Κοροβέση για την ίδρυση ΕΜΟΔΕ στον Πύργο

    Την ίδρυση Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση ο οποίος το είχε θέσει ως πρώτιστη προτεραιότητα τόσο με επιστολή του προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια όσο και στην συνάντηση που είχαν στο γραφείο του στην Αθήνα.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Κοροβέσης, στις 21 Μαΐου απέστειλε επιστολή προς τον κ. Κικίλια μεταφέροντας του τα αιτήματα της περιοχής για μια ασφαλή αντιπυρική περίοδο και παράλληλα του παρέδωσε και ένα υπόμνημα, με περαιτέρω διεκδικήσεις για την θωράκιση της περιοχής απέναντι στις φυσικές καταστροφές, στο οποίο περιλαμβανόταν τόσο το αίτημα για δημιουργία στην Ηλεία, βάσης ομάδας ΕΜΟΔΕ όσο και η παράταση της αντιπυρικής περιόδου στην περιοχή.

    Στο υπόμνημα ο Νίκος Κοροβέσης, εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους η Ηλεία χρήζει άμεσης προσοχής και πρόνοιας από το Υπουργείο, παραθέτοντας τις κατεπείγουσες ανάγκες που υπάρχουν στις περιοχή και οι οποίες προκύπτουν από την επικοινωνία που υπήρξε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

    Μάλιστα, μια εβδομάδα αργότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας επισκέφθηκε τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο γραφείο του στην Αθήνα, όπου και του επανέλαβε τις παραπάνω ανάγκες, παίρνοντας την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν πράξη, κάτι το οποίο έγινε με τον πλέον θεσμικό και επίσημο τρόπο δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την συζήτηση για την αντιπυρική περίοδο στη Βουλή.

    Η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων θα έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να μπαίνει μέσα στο δάσος και να αντιμετωπίζει την πυρκαγιά πριν φτάσει στο οδικό δίκτυο και πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι νέες μονάδες θα είναι εξοπλισμένες με οπτικά και κατασβεστικά μέσα, καθώς και με drones για την επιτήρηση των περιοχών.

    «Η εξαγγελία του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για την ίδρυση Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) στον Πύργο με γεμίζει με μεγάλη ικανοποίηση καθώς ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα που είχα καταθέσει με την επιστολή μου προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, στις 21 Μαΐου.

    Μάλιστα, μια εβδομάδα αργότερα στην συνάντηση που είχα με τον κ. Κικίλια στο γραφείο του στην Αθήνα, επανέλαβα την συγκεκριμένη ανάγκη, όπως και την ανάγκη παράτασης της αντιπυρικής περιόδου γι’ αυτό και η ικανοποίηση και των δυο αυτών αιτημάτων με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.

    Συνεχίζουμε την προσπάθεια, για να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες της Ηλείας, να ικανοποιούμε τα αιτήματά τους και να δίνουμε λύση στα προβλήματά τους», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Π.Ε. Ηλείας: Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού
    Π.Ε. Ηλείας: Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού

    Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου αυτή να διασφαλιστεί πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Άννας Μαστοράκου και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας.

    Παρουσία δημάρχων, αντιδημάρχων, προέδρων ΔΕΥΑ και άλλων φορέων, τονίστηκε πως την δεδομένη χρονική στιγμή η ποιότητα του πόσιμου νερού στην Ηλεία βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, ωστόσο χρειάζεται επαγρύπνηση και σωστή προετοιμασία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιβαλλοντικές προκλήσεις που επηρεάζουν το νερό.

    pe susk nero koro 2

    Η κα Μαστοράκου κατά την τοποθέτησή της, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο τον συντονισμό των δράσεων για την προστασία της ποιότητας του πόσιμου νερού στην περιοχή και τόνισε την ανάγκη σωστής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναφερόμενη στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν, όπως η χλωρίωση, ο καθαρισμός των δεξαμενών και οι τακτικές υδροληψίες.

    Από την πλευρά τους, τόσο η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ηλείας, Ασημίνα Χαλικιά όσο και η Προϊσταμένη του Τμήματος
    Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας, Ακριβή Ζάρρα αναφέρθηκαν στο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθείται σε σχέση με την ασφάλεια του νερού αλλά και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα όταν παρατηρούνται προβλήματα ενώ πρόσθεσαν πως κάθε καταγγελία θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν, να εξετάζεται και να εκδίδεται το ανάλογο πόρισμα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κοροβέσης: Εορτασμός της ημέρας των Ηνωμένων Εθνών
    Κοροβέσης: Εορτασμός της ημέρας των Ηνωμένων Εθνών

    Την 24η Οκτωβρίου 2024, λόγω της επετείου της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα γίνει σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ σύμφωνα με την αριθμ.68710/07-10-2024 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας
    Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας

    Με επιδιορθώσεις βλαβών και συντηρήσεις στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Π.Δ.Ε Βασίλη Γιαννόπουλο, να επισκέπτεται περιοχές της Π.Ε Ηλείας, στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες.

    Ο κ.Γιαννόπουλος επισκέφθηκε την περιοχή της Βαρβάσαινας, όπου παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες αποκατάστασης των καθιζήσεων που είχαν σημειωθεί σε δυο τμήματα της Εθνικής Οδού Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, στο ύψος της Βαρβάσαινας και στην διασταύρωση Σαλμώνης, λόγω των υπόγειων υδάτων, ενώ ενημερώθηκε συνολικά από τον Προϊστάμενο Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τ.Ε. – Π.Δ.Ε Θεόδωρο Τζόλα για την πορεία του έργου και για τις περιοχές παρέμβασης της τελευταίας εβδομάδας.

    Ειδικότερα, στα εν λόγω τμήματα, έγινε “φρεζάρισμα” και απομάκρυνση της παλαιάς ασφάλτου, ισοπεδωτικές εργασίες και τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα, σε μήκος 100 μέτρων, στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος της διασταύρωσης Σαλμώνης και σε μήκος 50 μέτρων, στο ρεύμα καθόδου προς Πύργο, στην περιοχή της Βαρβάσαινας. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, με την διαγράμμιση των δυο σημείων. Επιπρόσθετα, προ διημέρου, ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες άρσης της επικινδυνότητας στην Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως (111). Με την επίβλεψη του κ.Τζόλα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης της βατότητας, λόγω των καθιζήσεων που είχαν σημειωθεί επί του οδοστρώματος και σε έρεισμα αυτού, στο ύψος της Κοινότητας Ορεινής του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

    gianno Parmv odiki 2

    gianno Parmv odiki 3

    gianno Parmv odiki 4

    gianno Parmv odiki 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά»: Παρουσίαση των υποψηφίων του Συνδυασμού
    «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά»: Παρουσίαση των υποψηφίων του Συνδυασμού

    Την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, στις 19:00, στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε Ηλείας, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά», ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας.

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κώστας Λεβέντης και τα μέλη της ομάδας του, θα παρουσιάσουν τα βασικά σημεία του προγράμματός τους, ώστε το Επιμελητήριο να αναδειχθεί σε μοχλό προώθησης της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, την περιφερειακή αρχή, τους βουλευτές και το σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων της Ηλείας.

    oi epix mprosta parous sund

    (Δελτίο Τύπου)

  • Π.Ε. Ηλείας: Ικανοποίηση Ν. Κοροβέση για την ένταξη του δήμου Ζαχάρως στα «Σχολικά Γεύματα»
    Π.Ε. Ηλείας: Ικανοποίηση Ν. Κοροβέση για την ένταξη του δήμου Ζαχάρως στα «Σχολικά Γεύματα»

    Την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς τον πρώην Πρόεδρο του ΟΠΕΚΑ και νυν Γενικό Γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Κωνσταντίνο Γλούμη – Ατσαλάκη για την ένταξη των δημοτικών σχολείων του δήμου Ζαχάρως στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το έτος 2024-2025 εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

    Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η υλοποίηση του προγράμματος στον δήμο Ζαχάρως αφορά της τα Δημοτικά σχολεία της Ζαχάρως, της Φιγαλείας, του Γιαννιτσοχωρίου και του Κακοβάτου.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Κοροβέσης, τον περασμένο Φεβρουάριου είχε συναντηθεί στην Αθήνα με τον κ. Γλούμη – Ατσαλάκη ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την περιοχή και ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν τότε, ήταν και η προοπτική ένταξης του δήμου Ζαχάρως στο πρόγραμμα, με τον πρώην Πρόεδρο του ΟΠΕΚΑ και νυν Γενικό Γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, να δεσμεύεται τότε, πως η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, θα γίνει πράξη.

    Πλέον, οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων θα μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη του προγράμματος που συνολικά περιλαμβάνει 55.000 μερίδες γευμάτων το χρόνο και, σε βάθος τριετίας, θα φτάσει τις 165.000 μερίδες, σύμφωνα με τη Διακήρυξη του Διαγωνισμού από τον ΟΠΕΚΑ.

    «Είμαστε ικανοποιημένοι όταν μπορούμε να δίνουμε λύσεις στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν παιδιά. Τον περασμένο Φεβρουάριο κατά την διάρκεια συνάντησης που είχα με τον κ. Γλουμή – Ατσαλάκη, του είχα τονίσει την ανάγκη τα Δημοτικά Σχολεία του δήμου Ζαχάρως να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων και χαίρομαι ιδιαίτερα που οι προσπάθειες αυτές απέδωσαν καρπούς, με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

    Βασικός στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η στήριξη των συμπολιτών μας και προς αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσω την διεκδίκηση και τις επαφές σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Χαρδαλιάς: «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για την ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών»
    Χαρδαλιάς: «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για την ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών»

    Σε σειρά μέτρων και νομοθετικών ρυθμίσεων για την απλούστευση των διαδικασιών που απαιτεί η διαχείριση του συστήματος μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των οικογενειών τους όπως τονίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

    Η μεταφορά των 35.000 μαθητών, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και απαιτεί συνεχή παρακολούθηση με αναπροσαρμογή των δρομολογίων. Ο αριθμός των μαθητών μεταβάλλεται διαρκώς, τόσο ανά έτος όσο και ανά Περιφερειακή Ενότητα ενώ νέες ανάγκες κυρίως από μαθητές των ειδικών σχολείων, προκύπτουν καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και απαιτούν άμεσα, νέα δρομολόγια και επιπλέον οδηγούς. Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων είναι απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες, οι οποίες διαρκούν τουλάχιστον ένα μήνα, προσθέτοντας πολυπλοκότητα στο σύστημα. Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα είναι η έλλειψη οδηγών, η οποία εντείνεται με την απορρόφηση τους στον τουριστικό κλάδο ενώ, επίσης, ζητούμενο παραμένει και η καταλληλόλητα τους.

    Η περιφερειακή Αρχή με κύριο μέλημα την ασφάλεια των μαθητών, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις, λαμβάνει μέτρα και απλουστεύει τις διαδικασίες προωθώντας νομοθετικές ρυθμίσεις και συνεργιες με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των προκλήσεων, σε πραγματικό χρόνο.

    «Ως περιφερειάρχης αλλά πρώτα από όλα ως γονιός θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να πηγαίνουν όλοι οι μαθητές με τη μέγιστη ασφάλεια στα σχολεία τους και οι γονείς να είναι απαλλαγμένοι από το άγχος αυτό», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

    Προσθέτει δε, ότι οι υπηρεσίες δίνουν άμεσες λύσεις σε κάθε ζήτημα που προκύπτει ενώ ταυτόχρονα προωθούνται μέτρα για την οριστική επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

    «Η πολιτική μας αναπτύσσεται σε δύο πυλώνες: Έναν πυλώνα βραχυπρόθεσμων λύσεων και έναν πυλώνα προετοιμασίας για μακροπρόθεσμες λύσεις στο θέμα Μεταφορές Μαθητών στην Αττική», εξηγεί ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι με την ολοκλήρωση τους θα δημιουργηθεί «μια ολιστική ποιοτική και μόνιμη αντιμετώπιση του θέματος».

    Ταυτόχρονα, προσθέτει θα δημιουργηθεί και «ένα δίκτυο ουσιαστικής σύνδεσης ανάμεσα στην Περιφέρεια, στη σχολική κοινότητα, τους Δήμους και τους αναδόχους, ώστε η διαδικασία μεταφοράς μαθητών, συνεχώς βελτιούμενη, να συμβάλλει στη συνολικότερη αναβάθμιση της σχολικής ζωής».

    Αναλυτικότερα για τα μέτρα επίλυσης των προβλημάτων όπως αποτυπώνονται στους δύο πυλώνες, μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Έρρικα Πρεζεράκου, της οποίας επίσης βαθιά πεποίθηση - σύνθημα αποτελεί η φράση «Θέλω μαζί με τους αναδόχους, τα σχολεία, τους γονείς να λειτουργούμε σαν ομάδα ώστε να έχουμε και το κατάλληλο αποτέλεσμα. Όλα τα παιδιά στα σχολεία».

    Στα βραχυπρόθεσμα, σημειώνει η ίδια και προκειμένου να δοθεί άμεση λύση, βάση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαίσιο προκηρύχθηκαν αλλεπάλληλες διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε να αναδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ανάδοχοι για τα αντίστοιχα άγονα και νέα δρομολόγια που στο μεταξύ ανέκυπταν.

    Συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας

    Στα μακροπρόθεσμα συμπεριλαμβάνεται η διερεύνηση νέων δυνατοτήτων για την υλοποίηση των οποίων, διευκρινίζει η κα Πρεζεράκου, έχουν δρομολογηθεί οι εξής δράσεις:

    1. Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική διασύνδεση και η αυτοματοποίηση της ενημέρωσης (διαλειτουργικότητα) των δυο πληροφοριακών συστημάτων: της Περιφέρειας και του υπουργείου Παιδείας.

    2. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών να αποφασιστούν περισσότερο ευέλικτες λύσεις όπως η ενεργοποίηση της δυνατότητας απευθείας μίσθωσης (leasing) οχημάτων και πρόσληψης οδηγών και συνοδών από την Περιφέρεια.

    3. Σε συνεργασία με τους δήμους και με τη σχολική κοινότητα δημιουργείται δίκτυο εύρεσης και παρότρυνσης νέων αναδόχων ώστε να ενταχθούν στο έργο της μεταφοράς τονώνοντας την προσφορά οχημάτων και οδηγών, (το 2024 εντάχθηκαν 15 νέοι υποψήφιοι ανάδοχοι στο πρόγραμμα).

    4. Να καθιερωθεί ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης οδηγών και συνοδών ώστε να επιτευχθεί ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μαθητές.

    Κάποιες βασικές επισημάνσεις για τη βαθύτερη κατανόηση των προβλημάτων που ταλανίζουν σήμερα το σύστημα μεταφοράς, παρουσίασε ο διευθυντής Παιδείας στης Περιφερείας Χάρης Σερπάνος και αυτές αφορούν:

    -Στη μεταφορά μαθητών κυρίως στα Ειδικά Σχολεία αφού οι εγγραφές ή μετεγγραφές γίνονται καθ' όλη της διάρκεια του σχολικού έτους.

    -Σε σημαντική έλλειψη επαγγελματιών οδηγών. Λόγω της αύξησης του τουριστικού προϊόντος και της επέκτασης της τουριστικής περιόδου στην Αττική η ζήτηση για οδηγούς αυξάνεται στερώντας κρίσιμο αριθμό οδηγών από τη μεταφορά μαθητών και κατά συνέπεια απουσία αναδόχων.

    -Έλλειψη πλαισίου εκπαίδευσης των οδηγών και συνοδών για τη συμπεριφορά τους σε μαθητές, διευθυντές και γονείς όπως καταδεικνύει ο αριθμός των σχετικών παραπόνων

    Επίσης, παραθέτει σημαντικά στοιχεία για την επικρατούσα εικόνα στο σύστημα μεταφοράς, σημειώνοντας ότι :Το έργο της μεταφοράς μαθητών προϋποθέτει συντονισμό και με την σχολική κοινότητα και με τους αναδόχους που αναλαμβάνουν τη μεταφορά.

    Αναφέρει ότι στην Περιφέρεια Αττικής μεταφέρονται σήμερα σχεδόν 31.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθημερινά με περίπου 1.785 δρομολόγια.

    Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μέσω Δημοσίων Συμβάσεων Υπηρεσιών (ΔΣΥ) με αναδόχους λεωφορείων και ταξί.

    Επιπλέον, μεταφέρονται σχεδόν 4.000 μαθητές με τη χρήση Ειδικών Μαθητικών Δελτίων (ΕΜΔ) με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Το βασικό κριτήριο για να καταστεί ένας μαθητής δικαιούχος μεταφοράς με ΔΣΥ είναι να υπερβαίνει η απόσταση οικίας σχολείου τα: 1.200 μέτρα για τους μαθητές δημοτικού, 3.000 μέτρα για μαθητές Γυμνασίου, 5.000 μέτρα για μαθητές Λυκείου.

    Δικαιούχοι ΕΜΔ, είναι όλοι οι μαθητές Δευτεροβάθμιας που η απόσταση υπερβαίνει τα 2.500 μέτρα

    Ολοκληρώνοντας ο κ. Σερπάνος επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή «Το ποσοστό κάλυψης σε επίπεδο αριθμού εξυπηρετούμενων μαθητών ανέρχεται στο 97% των δικαιούχων μαθητών για το σύνολο των σχολείων, ενώ το ποσοστό αυτό θα ανέβει και άλλο της επόμενες ημέρες, αφού είναι σε εξέλιξη ήδη νέοι διαγωνισμοί».

    Πηγή: cnn.gr

  • Π.Ε. Ηλείας: «Πάμε Πλατεία… για αιμοδοσία» στην Κρέστενα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου
    Π.Ε. Ηλείας: «Πάμε Πλατεία… για αιμοδοσία» στην Κρέστενα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου
    Με επόμενο σταθμό την Κεντρική Πλατεία Κρεστένων, συνεχίζεται την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου το πρόγραμμα «Πάμε πλατεία… για αιμοδοσία» που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις του Νοσοκομείων Πύργου, της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ηλείας και τους δήμους του νομού, με στόχο να συμβάλει στην μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη μείωση των ελλείψεων σε αίμα.
    Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ηλείας συνεχίζει το ταξίδι ζωής και προσφοράς στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, είναι κατάλληλα διαμορφωμένη και πλήρως εξοπλισμένη προς διευκόλυνση του ιατρικού έργου και της διενέργειας των αιμοληψιών και θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες που επιθυμούν να διαθέσουν πέντε λεπτά από το χρόνο τους, προκειμένου να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή και να συνεισφέρουν καθοριστικά στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος της έλλειψης αίματος στο νομό.
    Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί μέσω της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ηλείας, την Τετάρτη από τις 9.30 έως τις 13.30 και αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

    pe aimodosia pl krest 2

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο