Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 18:08

Μαρίνος: Τώρα οι δήμαρχοι της Ηλείας στον πρωθυπουργό

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Με αφορμή τη «Σιωπή των αμνών» που επιδεικνύουν οι Βουλευτές - Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πηνειού

Την άμεση σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων του Νομού Ηλείας και επίδοση των αποφάσεών τους στη Κυβέρνηση, με επίσκεψη των 7 δημάρχων στον πρωθυπουργό και τους αρμοδίους του κυβερνητικού σχήματος, προτείνει ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πηνειού, με αφορμή τις εξελίξεις για το μέλλον των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ο σταυρός του διαρκούς μαρτυρίου της Ηλείας, που λέγεται αποκλεισμός και απομόνωση από τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας, δεν θεραπεύεται με τη ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ, που επιδεικνύεται από τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους μας.

Προτείνω άμεση σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων του Νομού και επίδοση των αποφάσεών τους στη Κυβέρνηση με επίσκεψη και των επτά Δημάρχων στο πρωθυπουργό και στους αρμοδίους του κυβερνητικού σχήματος. Έτσι μόνο μπορούμε ν' ανατρέψουμε τη κατάσταση που ήδη δρομολογήθηκε και αφορά στην εξαφάνιση των Πανεπιστημιακών σχολών από την Ηλεία.

Με τη στάση τους οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη παράταξή τους και κυρίως αδικούν το τόπο μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Πηνειού θα συνεδριάσει κατεπειγόντως και θα λάβει αποφάσεις που είναι προς το συμφέρον του τόπου και όχι του ενός εκάστου. Ο πρωθυπουργός, αφού ενημερωθεί υπεύθυνα, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάρει το ζήτημα πάνω του»

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 21:19

Σχετικά Άρθρα

  • Επανέναρξη της λειτουργίας των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Πηνειού
    Επανέναρξη της λειτουργίας των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Πηνειού

    «Δημιουργούμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον»

    Αγιασμός στα ΚΑΠΗ Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού

    Με την προσδοκία να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση των ανθρώπινων δεσμών καθώς και στη συμπερίληψη των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, άνοιξαν τις πύλες τους για τη νέα χρονιά τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Πηνειού. Οι Λέσχες Φιλίας σε Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό λειτουργούν υπό την εποπτεία του δήμου και είναι έτοιμες να προσφέρουν θαλπωρή, ενέργεια και ψυχαγωγία στα μέλη τους.

    Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, μέσω της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, αποτελεί η δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος που θα συμβάλλει πολυδιάστατα στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα των Λεσχών Φιλίας μία πληθώρα δραστηριοτήτων που άπτονται της βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής υγείας των μελών τους, της ενημέρωση για σύγχρονα ζητήματα καθώς και της διευκόλυνσης της προσαρμογής των ηλικιωμένων με τα νέα δεδομένα.

    Οι εκδηλώσεις για την επανέναρξη της λειτουργίας των ΚΑΠΗ πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες παρουσία του Δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού, εκπροσώπων του κλήρου –πρωτοστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιο Β’-, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους μελών. Ο αγιασμός έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με άπαντες τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το νέο ξεκίνημα.

    Ενίσχυση της συμπερίληψης

    Το καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Λέσχες Φιλίας στην ενίσχυση της συμπερίληψης των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία εξήρε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός με αφορμή την επανέναρξη της λειτουργίας τους. «Σε μια εποχή που μας που μας ταλανίζει η αποξένωση και η απομάκρυνση, η κρίση αξιών και θεσμών, σε μία περίοδο που η μοναχικότητα είναι έντονη, είναι ουσιώδες να υφίσταται ένα σημείο επαφής· ένας ιδανικός τόπος για ειλικρινή επικοινωνία που ενισχύει την κοινωνική συνοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πηνειού και συνέχισε «είναι πραγματικά σπουδαίο ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε για τα απλά και τα καθημερινά· να έρθουμε πιο κοντά ως άνθρωποι και να δρομολογούμε εξελίξεις για να βελτιώσουμε τον τόπο μας». Ο κ. Καστρινός έκανε ακόμη ιδιαίτερη μνεία στις επιτροπές που έχουν αναλάβει τη λειτουργία των Λεσχών Φιλίας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν πλήρως στα καθήκοντά τους.

    Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Πηνειού προανήγγειλε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

    lesxi filias pin 3

    Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος Β΄ πρωτοστάτησε στον αγιασμό της Λέσχης Φιλίας Γαστούνης.

    lesxi filias pin 2

    «Οι Λέσχες Φιλίας είναι ένας ιδανικός τόπος για ειλικρινή επικοινωνία που ενισχύει την κοινωνική συνοχή» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    lesxi filias pin 4

    Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παρακολούθησαν τον αγιασμό στη Λέσχη Φιλίας Γαστούνης.

    lesxi filias pin 5

    Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση του ΚΑΠΗ Τραγανού έδωσε η νεοσύστατη χορωδία.

    lesxi filias pin 1

    Ο αγιασμός στο Βαρθολομιό έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με άπαντες τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το νέο ξεκίνημα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού
    Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού

    «Ροζ» ποτάμι αγάπης και ελπίδας την Παρασκευή 25/10· 6:30 μ.μ.

    Με ροζ χρώμα πρόκειται να φωταγωγηθεί το κτίριο Σισίνη, στην καρδιά της Γαστούνης, το απόγευμα της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού. Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει ενεργά στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης διατρανώνοντας τη σημασία της σωστής ενημέρωσης, της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

    Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερα εμφανιζόμενη κακοήθεια στις γυναίκες. Δεν προλαμβάνεται ακόμα πρωτογενώς, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστός ο ενοχοποιητικός παράγοντας για τη δημιουργία του. Η πρόληψη ωστόσο δύναται να γίνει δευτερογενώς, δηλαδή με την έγκαιρη διάγνωση.

    Ο Δήμος Πηνειού σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Κέντρο Υγείας Γαστούνης συμμετέχει, το απόγευμα της Παρασκευής, στις δράσεις ευαισθητοποίησης. Με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Αγίου Νικολάου (6:30 μ.μ.), το ροζ ποτάμι της ελπίδας αναμένεται να πλημμυρίσει τα πεζοδρόμια της πόλης με τους συμμετέχοντες διανείμουν ενημερωτικό υλικό για τη σημασία της πρόληψης. Ο περίπατος της αγάπης πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 7:30 μ.μ. με την επιστροφή στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Με φόντο το ροζ φωταγωγημένο κτίριο Σισίνη, εκπρόσωποι του συλλόγου «Άλμα Ζωής» πρόκειται να ενημερώσουν το κοινό για το έργο τους και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης. Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας πρόκειται να ενημερώσει το κοινό για τα πλεονεκτήματα της άυλης συνταγογράφησης σχετικά τη μαστογραφία.

    Μήνυμα ελπίδας

    «Επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε κάθε γυναίκα που είναι αντιμέτωπη με αυτή την ασθένεια· να νιώσει ότι δεν είναι μόνη σε αυτόν τον αγώνα» σημείωσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός και συνέχισε «θέλουμε όμως και να υπενθυμίσουμε σε όλους, καθώς αυτό αφορά όλες τις μορφές καρκίνου, ότι το να προλαμβάνεις είναι καλύτερο από το να θεραπεύεις».

    dimos pn karkmast 3

    Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει ενεργά στη δράση ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία της σωστής ενημέρωσης, της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

    dimos pn karkmast 2

    «Επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε κάθε γυναίκα που είναι αντιμέτωπη με αυτή την ασθένεια» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πηνειού: Προσφορά πιεσόμετρων από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας
    Δήμος Πηνειού: Προσφορά πιεσόμετρων από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας

    Στη δωρεά τριών πιεσόμετρων τελευταίας τεχνολογίας στον Δήμο Πηνειού προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας. Ο ιατρικός εξοπλισμός παραδόθηκε στον Δήμαρχο κ. Αλέξη Καστρινό από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Τσαούση το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Τα τρία πιεσόμετρα βραχίονα πρόκειται να διατεθούν από τον Δήμο Πηνειού στις Λέσχες Φιλίας- Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού και πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες των μελών τους. Οι συσκευές είναι κλινικά ελεγμένες για ακρίβεια μέτρησης, διαθέτουν ένδειξη ανώμαλης ακολουθίας σφυγμών ενώ έχουν μεγάλη οθόνη υψηλής αντίθεσης που διευκολύνουν τη χρήση τους από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με προβλήματα όρασης.

    Ο Δήμαρχος Πηνειού, αφού εξήρε την πολυδιάστατη δράση του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Τσαούση για τη δωρεά του ιατρικού εξοπλισμού. «Πρόκειται για μία κίνηση που αποδεικνύει έμπρακτα την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του συλλόγου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός και συνέχισε «δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι Λέσχες Φιλίας επιδιώκουν –μεταξύ άλλων- τη βελτίωση της σωματικής, κοινωνικής και ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων και, προς αυτή την κατεύθυνση η συγκεκριμένη δωρεά είναι ουσιαστική». Ο Δήμαρχος Πηνειού δεν παρέλειψε τέλος να εκφράσει την πρόθεσή του για στενότερη συνεργασία και δράσεις στο μέλλον με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πηνειού: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα ΚΕΠ Βαρθολομιού και Τραγανού
    Δήμος Πηνειού: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα ΚΕΠ Βαρθολομιού και Τραγανού

    «Ενισχύουμε την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών»

    Σύντομα παραδίδεται το ΚΕΠ Γαστούνης

    Αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε σύγχρονες υποδομές απολαμβάνουν πλέον οι δημότες του Δήμου Πηνειού καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Βαρθολομιού και Τραγανού ενώ στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται και οι εργασίες στο ΚΕΠ Γαστούνης. Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών καθώς συμβάλει ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία υπηρεσιών.

    Η ανακαίνιση αποτελεί έργο προϋπολογισμού ύψους 88.897,88€ που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 . Παράλληλα, με προϋπολογισμό 24.831€, έχει ολοκληρωθεί και ο εκσυγχρονισμός των πληροφοριακών υποδομών των τριών ΚΕΠ, εξέλιξη που διευκολύνει το προσωπικό για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Όσον αφορά τις εργασίες ανακαίνισης, αυτές περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διαρρύθμιση των χώρων με στόχο την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών και συνακόλουθα την διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Ειδικότερα προβλέπεται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση ψευδοροφής από πλάκες ορυκτών ινών, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών τοιχοποιιών, η προμήθεια και τοποθέτηση γραφείων και ερμαρίων, η εγκατάσταση φωτιστικών ψευδοροφής led panel, η προμήθεια και τοποθέτηση κλιματιστικής μονάδας Inverter τύπου κασέτας κ.α. .

    Αναβαθμίζεται το δημοτικό κτίριο της πλατείας Ηρώων

    Αναφορικά με την περίπτωση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Γαστούνης, η ανακαινισμένη αίθουσα πρόκειται να ανοίξει για τους πολίτες το αμέσως επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πηνειού προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση του δημοτικού κτιρίου της πλατείας Ηρώων με μία σειρά σημαντικών παρεμβάσεων που –μεταξύ άλλων- ενισχύουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία –με την εγκατάσταση ανελκυστήρα- και συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμισή του. Η αναβαθμισμένη και σύγχρονη υποδομή πρόκειται να στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου Πηνειού και συγκεκριμένα το ΚΕΠ, το Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας και Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου.

    Η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών σε σύγχρονες υποδομές αποτελεί εκπεφρασμένη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Πηνειού επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός. «Κινηθήκαμε άμεσα και συντονισμένα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου καθώς η ολιγωρία που επέδειξε η προηγούμενη διοίκηση του δήμου έθεσε σε κίνδυνο την απορρόφηση της χρηματοδότησης» σημείωσε ο κ. Καστρινός και συμπλήρωσε «η ενίσχυση της λειτουργικότητας των δημοτικών εγκαταστάσεων συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας και συνακόλουθα στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας· ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

    dimos pin kep olokl 3

    «Η ενίσχυση της λειτουργικότητας των δημοτικών εγκαταστάσεων συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας» σχολίασε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    Αναβαθμισμένες υπηρεσίες απολαμβάνουν όσοι προσέρχονται στο ΚΕΠ Τραγανού.

    dimos pin kep olokl 2

    «Ως δημοτική αρχή έχουμε θέσει ως στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών όταν συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του δήμου» επεσήμανε ο κ. Καστρινός.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πηνειού: Αποκαθιστούμε τη λειτουργικότητα των Δημοτικών Εγκαταστάσεων
    Δήμος Πηνειού: Αποκαθιστούμε τη λειτουργικότητα των Δημοτικών Εγκαταστάσεων

    Εκδόθηκε το Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας για το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης

    Εκδόθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου το Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας για το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πηνειού. Για την εξασφάλιση του πιστοποιητικού, το οποίο είχε λήξει από τον Φεβρουάριο του 2022, απαιτήθηκε η προμήθεια και η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού πυροπροστασίας συνολικού προϋπολογισμού ύψους 5.000€. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θωρακίζει και αποκαθιστά τη λειτουργικότητα της εγκατάστασης.

    Η προμήθεια νέου εξοπλισμού κρίθηκε απαραίτητη καθώς ένα μεγάλο μέρους του υφιστάμενου είτε ήταν κατεστραμμένο – λόγω φθοράς ή παλαιότητας – είτε απουσίαζε, με αποτέλεσμα το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης να είναι ευάλωτο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Προς αυτή την κατεύθυνση η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αποτελούσε μονόδρομο για λόγους εφαρμογής των κανονισμών, της ενίσχυσης της ασφάλειας των παιδιών, των ενηλίκων και των συλλόγων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις καθώς και για την εξασφάλιση του σχετικού πιστοποιητικού πυροπροστασίας. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πιστοποίηση είχε λήξει από τις 14 Φεβρουαρίου 2022 χωρίς η τότε δημοτική αρχή να προχωρήσει στην ανανέωσή της.

    «Το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης αποτελεί ένα κόσμημα για τον Δήμο Πηνειού· ένα έργο που διεκδικήσαμε και υλοποιήσαμε με πολύ κόπο και μεγάλους αγώνες στο παρελθόν» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ο δήμος οφείλει να εξασφαλίζει ασφαλείς συνθήκες για όσους το χρησιμοποιούν. «Από την άλλη πλευρά όμως αποτελεί υποχρέωση όλων μας να περιφρουρήσουμε αυτό το σημαντικό έργο καθώς δαπανώνται χρήματα τόσο για λειτουργικά έξοδα όσο και για τη συντήρησή του» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Ο Δήμαρχος Πηνειού επανάλαβε τέλος την εκπεφρασμένη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σταδιακά σε ολική αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, σχέδιο που εντάσσεται σε έναν ευρύτερο προγραμματισμό για την προαγωγή του αθλητισμού στον δήμο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαστούνης για τα περιστατικά παραβατικότητας - Στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας ο Δήμος Πηνειού
    Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαστούνης για τα περιστατικά παραβατικότητας - Στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας ο Δήμος Πηνειού

    Αλ. Καστρινός: «Προτεραιότητα η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων»

    Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Γαστούνης μετά τα συνεχή περιστατικά παραβατικότητας που έχουν σημειωθεί εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Το ζήτημα ζητήθηκε διεξοδικά κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που πραγματοποιήθηκε στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός- που συμμετείχε στη συνάντηση πλαισιωμένος από αντιδημάρχους του- επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στο πλευρό της σχολικής κοινότητας και προτίθεται να πρωτοστατήσει σε ενέργειες αντιμετώπισης του φαινομένου.

    Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, στην οποία συμμετείχαν ακόμη μέλη του διδακτικού προσωπικού καθώς και εκπρόσωποι από το Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού, συζητήθηκαν διεξοδικά τα τελευταία κρούσματα παραβατικότητας. Πρόκειται για περιστατικά που έχουν θορυβήσει την εκπαιδευτική κοινότητα, με τα μέλη του Συλλόγου να εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους αφενός για την ασφάλεια των παιδιών αφετέρου για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν – σε συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων- για την πάταξη του φαινομένου και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

    Την εκπεφρασμένη θέση της Δημοτικής Αρχής να στηρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα και να συμβάλλει στην διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, επανέλαβε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Ειδικότερα, αφού άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων-, πρότεινε την επίσκεψη εκπρόσωπων όλων των εμπλεκόμενων μερών – του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, του διδακτικού προσωπικού και του δήμου- στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας στον Πύργο προκειμένου να αναδείξουν την πραγματική διάσταση του προβλήματος και να δρομολογηθούν δραστικές λύσεις – αυστηροποίηση κανόνων, κανονισμών κ.α.- για την αντιμετώπιση του φαινομένου. «Αποτελεί προτεραιότητα η προάσπιση των συμφερόντων των μαθητών και των μαθητριών που φοιτούν στα σχολεία του δήμου μας καθώς και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πηνειού και συνέχισε «προς αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικό να συνδράμουμε στο έργο των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους που στοχεύει στην προστασία της σχολικής κοινότητας».

    dimos pin math paravat 2

    Το ζήτημα της παραβατικότητα συζητήθηκε διεξοδικά κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης.

    «Αποτελεί προτεραιότητα η προάσπιση των συμφερόντων των μαθητών και των μαθητριών που φοιτούν στα σχολεία του δήμου μας καθώς και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής» σημείωσε ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση Δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού με τον γ.γ. του ΥΠΕΣ Σάββα Χιονίδη
    Συνάντηση Δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού με τον γ.γ. του ΥΠΕΣ Σάββα Χιονίδη

    Στην ατζέντα η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων

    Με τον Γενικό Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σάββα Χιονίδη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Ο δήμαρχος βρέθηκε στην Αθήνα την Τρίτη για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και πραγματοποίησε παράλληλα μια σειρά επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και αξιωματούχους για ζητήματα που αφορούν τον δήμο.

    Η συνάντηση έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα με τους δύο άνδρες να έχουν μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να έχουν συνεργαστεί στενά στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της κοινής παρουσίας τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Ο κ. Καστρινός έθεσε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του φαινομένου της λειψυδρίας καθώς και με την αντιμετώπιση των θεομηνιών. Παράλληλα τέθηκε επί τάπητος η πορεία της εκτέλεσης των έργων που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενώ συζητήθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν τη βέλτιστη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων καθώς και την απορρόφηση των χρηματοδοτήσεων.

    Ο Δήμαρχος Πηνειού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ έθιξε τέλος στον κ. Χιονίδη την ανάγκη ενίσχυσης και ισχυροποίησης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη σημασία βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ των ΟΤΑ κράτους ενώ αναφέρθηκε ακόμη στα προβλήματα που εντοπίζονται στη λειτουργία των δήμων και αφορούν – μεταξύ άλλων- τους περιορισμένους πόρους και την υποστελέχωση.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος
    Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος

    Η φλόγα της αγάπης θα λάμψει στη Γαστούνη

    Σάββατο 12/10· 19:00

    Σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γαστούνης

    Με τη συμμετοχή πλήθους συλλόγων, φορέων, μαθητών και εθελοντών αιμοδοτών από την ευρύτερη περιοχή, η ανέσπερη φλόγα της αγάπης πρόκειται να λάμψει στην πόλη της Γαστούνης, το προσεχές Σάββατο 12 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Πηνειού. Στη δράση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της 22ης πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας που οργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών –ΠΟΣΕΑ-, συμμετέχουν ακόμη το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και η ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Γαστούνης.

    Με σύνθημα «ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς σου», η «φλόγα της αγάπης» ξεκίνησε το ταξίδι της στις 26 Ιουλίου από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην Αθήνα και αφού «αγκαλιάσει» κάθε γωνιά της Ελλάδας αναμένεται να καταλήξει στις 18 Οκτωβρίου στη Σπάρτη. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για μια τόσο σημαντική πράξη αλληλεγγύης καθώς και στη θεμελίωση της αιμοδοτικής συνείδησης και του εθελοντισμού.

    Ο πρώτος λαμπαδηδρόμος θα παραλάβει την φλόγα στην είσοδο της πόλης, το Δημοτικό Στάδιο Γαστούνης, στις 7 μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου. Στη συνέχεια το λαμπερό ποτάμι της αγάπης πρόκειται να πλημμυρίσει τους κεντρικούς δρόμους της Γαστούνης με τη συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων καθώς και μαθητών και μαθητριών κάθε ηλικίας. Η φλόγα της ζωής θα «ταξιδέψει» την πόλη και θα μεταφέρει ανέσπερο το μήνυμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης αναδεικνύοντας παράλληλα τις πανανθρώπινες αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αγάπης. Η λαμπαδηδρομία πρόκειται να καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα πραγματοποιηθεί, σε μία λιτή τελετή, η αφή της φλόγας στον βωμό. Η εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη ροκ συναυλία του συγκροτήματος Route 55 (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.).

    Κορυφαία πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς

    Αναφερόμενος στη συμμετοχή του Δήμου Πηνειού στην 22η πανελλήνια λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών Ελλάδος, ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός σημείωσε ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την κορυφαία πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς καθώς εκφράζει τις θεμελιώδεις πανανθρώπινες αξίες του αλτρουισμού, του σεβασμού, της ενσυναίσθησης και της καλοσύνης. «Αποτελεί μια ύψιστη πράξη ανθρωπιάς που, χωρίς διακρίσεις και αναστολές, συμπυκνώνει το βαθύτερο νόημα του εθελοντισμού» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Ο κ. Καστρινός τόνισε ότι ο Δήμος Πηνειού στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια της Π.Ο.Σ.Ε.Α. συμμετέχοντας ενεργά σε μια πρωτοβουλία που πρόκειται να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. «Καλούμε τους δημότες μας αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη της Ηλείας να συμμετάσχουν σε αυτή την δράση και να στείλουν ένα μήνυμα ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης, ειδικά σε μία περίοδο που η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής κρίνεται απαραίτητη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    pinios lampad 22 3

    Η φλόγα της ζωής πρόκειται να ταξιδέψει στη Γαστούνη και να μεταφέρει ανέσπερο το μήνυμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

    pinios lampad 22 2

    «Καλούμε τους δημότες μας αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη της Ηλείας να συμμετάσχει σε αυτή την δράση» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch