Αυτοδιοίκηση

Κοροβέσης: Να εστιάσουμε στις υποδομές του Θεραπευτικού Τουρισμού

Κοροβέσης: Να εστιάσουμε στις υποδομές του Θεραπευτικού Τουρισμού

Με επιτυχία πραγματοποιείται στην Πάτρα το συνέδριο του Ιατρικού Τουρισμού ενόψει του έργου «Innovative Medical Tourism Strategy» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”. Σκοπός του συνεδρίου είναι η στοχευμένη υλοποίηση δράσεων με σκοπό την ανάπτυξη του Ιατρικού – Θεραπευτικού Τουρισμού στη χώρα μας. Η ανάγκη διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξης θεματικού τουρισμού, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που έφερε σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία του Covid-19. Ο ιατρικός τουρισμός τίθεται πλέον στο επίκεντρο της εθνικής στρατηγικής για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.

farmakis therapeutikos1

Στο συνέδριο παρευρίσκονται η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Βίκυ Λοΐζου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης.

Μέρος από την παρέμβαση του κ. Κοροβέση:

«Ως Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή τολμήσαμε να στοχεύσουμε σε νέες τάσεις της διεθνούς Τουριστικής αγοράς. Ο Θεματικός Τουρισμός σε όλες τις πτυχές του, με σωστή προβολή και προώθηση, μπορεί να αναδείξει ακόμη περισσότερο τη Δυτική Ελλάδα προς τον εγχώριο όσο και τον εξωγενή Τουριστικό κόσμο.

Ο ιατρικός τουρισμός τίθεται πλέον στο επίκεντρο της εθνικής στρατηγικής για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος. Η Δυτική Ελλάδα αποσκοπεί να αναδείξει τον Ιατρικό – Θεραπευτικό Τουρισμό αξιοποιώντας ιαματικές πηγές με νερά που έχουν ποικίλη φυσικοχημική σύσταση και ενδείκνυνται για εφαρμογή στη σύγχρονη φυσική υδροθεραπεία. Σε όλες τις ιαματικές πηγές που λειτουργούν στην Ελλάδα συναντάται μόνο η μορφή της θεραπείας και όχι η προσφορά υπηρεσιών που έχουν σχέση με την αναζωογόνηση του οργανισμού.

Στη Δυτική Ελλάδα συναντάμε πολλές ιαματικές πηγές και λουτρά όπως αυτά της Στάχτης στην Ορεινή Ναυπακτία, τη Μυρτιά Τριχωνίδας στην ενδοχώρα Λιμνών, τα ιαματικά νερά του όρους Λαπίδα και της Τρύφα στον Αμβρακτικο Κόλπο και φυσικά τις γνωστές ιαματικές πηγές της λίμνης Καϊάφα και των λουτρών Κυλλήνης.

Τα οικονομικά οφέλη του τόπου από την ανάδειξη του Ιατρικού – Θεραπευτικού Τουρισμού θα είναι σημαντικά, προσδίδοντας αξία κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Βασικό συστατικό όμως για τα θεραπευτικά και οικονομικά οφέλη αποτελεί η βελτίωση των εγκαταστάσεων των λουτροπόλεων με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Επιπλέον η συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών μεταφορών προς τις περιοχές αυτές θα πρέπει να είναι προτεραιότητα.

korovesis therapeutikos tourismos small

Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε.

Από τις εποικοδομητικές και στοχευμένες παρεμβάσεις αυτού του Συνεδρίου ευελπιστούμε να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και να δραστηριοποιηθούμε αξιοποιώντας τόσο τις επιστημονικές γνώσεις των καταρτισμένων ανθρωπίνων πόρων που έχουμε ως χώρα αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες που η φύση μας χαρίζει απλόχερα.»

(Δελτίο Τύπου)

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup