Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 09:05

ΔΣ Ήλιδας: Εντάσεις για το Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Σε τεταμένο κλίμα διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, καθώς η χρήση των ηλεκτρονικών καρτών και η ετήσια συνδρομή των αθλητών, του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας, αποτέλεσε την αιτία να ξεσπάσει έντονη διαμάχη.

Την απόφαση του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος», αποδέχθηκε το σύνολο των παρατάξεων εκτός από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπου ο Άγγελος Κολόσακας εξέφρασε την διαφωνία του, τόσο με το νέο κανονισμό, όσο και με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Γιώργος Μπακέλας, ότι «Ο Ηλείος» συμφώνησε με τα αθλητικά σωματεία να παρασχεθεί κάρτα εισόδου δωρεάν στους ανεξάρτητους αθλούμενους, ενώ σε ό,τι αφορά στα σωματεία, αυτά υποχρεούνται να καταβάλουν 15 ευρώ ετησίως για κάθε ένα από τα μέλη τους. Τα χρήματα αυτά μάλιστα όπως τονίστηκε θα χρησιμοποιούνται σε έργα στο αθλητικό κέντρο.

Επιπλέον ο κ. Κολόσακας ζήτησε να πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία, αίτημα όμως που αρνήθηκε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα ο ίδιος να εμμένει στην πρότασή του και ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, να τον κατηγορεί για λαϊκισμό.

Η αντίδραση του κ. Κολόσακα και του δημοτικού συμβούλου της παράταξής του Νίκου Λοχοβίτη ήταν άμεση αφού αποχώρησαν από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Παράλληλα ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης αναφέρθηκε στο χρέος του ηλεκτρικού ρεύματος του Αθλητικού Κέντρου, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ και είναι πλέον πολύ πιθανό το ενδεχόμενο διακοπής της ηλεκτροδότησης. Για το λόγο αυτό ψηφίστηκε η οφειλή αυτή να περαστεί στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του υπουργείου Εσωτερικών.

* Φωτογραφία αρχείου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 15:32

Σχετικά Άρθρα

  • ΕΛΜΕ Ηλείας: Απορρίφθηκε στο ΔΣ Ήλιδας η πρόταση για μετατροπή του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας σε πρότυπο
    ΕΛΜΕ Ηλείας: Απορρίφθηκε στο ΔΣ Ήλιδας η πρόταση για μετατροπή του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας σε πρότυπο

    Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαλιάδας όπου συζητήθηκε κατόπιν αιτήματος της ΕΛΜΕ Ηλείας το θέμα της μετατροπής του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας σε πρότυπο.

    Στην αρχή της διαδικασίας, τοποθετήθηκε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ η οποία εξέφρασε την αντίθεση όχι μόνο των εκπαιδευτικών του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας αλλά και όλου του κλάδου στη δημιουργία πρότυπων σχολείων. Έπειτα τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Ήλιδας ο οποίος εξέφρασε τη θετική του γνώμη ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ψηφοφορία όπου κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας η πρόταση για μετατροπή του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας σε πρότυπο.

    Αν μη τι άλλο ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα!

    (Δελτίο Τύπου)

  • “Μπάζει νερά” το καράβι του Λυμπέρη - Εντάσεις και αποχωρήσεις στο ΔΣ Ήλιδας
    “Μπάζει νερά” το καράβι του Λυμπέρη - Εντάσεις και αποχωρήσεις στο ΔΣ Ήλιδας

    Εφιαλτική ήταν για το δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενώ παλεύει για την κατάρτιση του προϋπολογισμού που έχει καθυστερήσει και μάλλον δεν θα επιτευχθεί ως στόχος, έως το τέλος του μήνα, ήρθε και η ήττα γοήτρου στην καταψήφιση της αύξησης των δημοτικών τελών έως και 30%. Μια πρόταση που στο δημοτικό συμβούλιο έλαβε εφτά ψήφους υπέρ και 12 κατά. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος πρότεινε να καλυφθεί η διαφορά με ιδία έσοδα του δήμου, κάτι που ο πρόεδρος του ΔΣ Βασίλης Ζαχαρόπουλος τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή καθώς δεν έχει περάσει από την Οικονομική Επιτροπή, ωστόσο έτυχε αποδοχής από την πλειοψηφία του σώματος.

    Στα highlights της συνεδρίασης ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΝΠΔΔ “Ο Ηλείος” Γιώργου Μπακέλα που ξέσπασε με αφορμή το θέμα του νοσοκομείου μετά και την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα. Ο κ. Μπακέλας κατηγόρησε το Γιάννη Λυμπέρη πως το θέμα του νοσοκομείου υπήρξε “σημαία” της παράταξης προεκλογικά και έπειτα η διεκδίκηση ατόνησε. Μετά τα όσα ανέφερε για το θέμα ο κ. Μπακέλας αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

    Εντάσεις υπήρξαν ακόμα και μεταξύ Λυμπέρη - Κράλλη και Λυμπέρη - Γκουβίτσα σε υψηλούς τόνους.

    Ανάμεσα στα θέματα του ΔΣ Ήλιδας προχθές ήταν και η αποδοχή της παραίτησης του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Χριστοδουλόπουλου, Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος αποχωρεί οριστικά όπως έχει αναφέρει από την τοπική αυτοδιοίκηση.

    Το θέμα των φωτοβολταϊκών στο φράγμα Πηνειού, στις εξωλίμνιες εκτάσεις, θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση στις 30 Ιανουαρίου, με την ελπίδα να υπάρχουν απαντήσεις για την επένδυση αυτή από την ΕΑΣ Αγρινίου.

  • ΔΣ Ήλιδας: Το φωτοβολταϊκό πάρκο της Πηνείας στο επίκεντρο
    ΔΣ Ήλιδας: Το φωτοβολταϊκό πάρκο της Πηνείας στο επίκεντρο

    Η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου στην δημοτική ενότητα της Πηνείας ήταν το θέμα που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας.

    Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να υπάρξει μία αναλυτικότερη παρουσίαση των στοιχείων του φακέλου της επένδυσης.

    Η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής ήταν η βάση στην οποία στήριξαν το λόγο τους οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι ενώ τονίστηκε παράλληλα ότι πρέπει να εξεταστούν λεπτομερώς όλες οι λεπτομέρειες του συγκεκριμένου έργου.

    Για το λόγο αυτό, σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του έτους, κρίθηκε απαραίτητη η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών καθώς και της Ενεργειακής Κοινότητας της Ένωσης Αγρινίου, προκειμένου να δοθούν όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία του φακέλου της συγκεκριμένης επένδυσης έτσι ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να τύχει καλύτερης ενημέρωσης.

    Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεύτερη συνεδρίαση κατά την οποία θα ληφθεί και η τελική απόφαση.

  • Συνεδρίαση του ΔΣ Ήλιδας για τη Ν.Μ. Αμαλιάδας: Εντάσεις και... για όλα φταίνε οι άλλοι
    Συνεδρίαση του ΔΣ Ήλιδας για τη Ν.Μ. Αμαλιάδας: Εντάσεις και... για όλα φταίνε οι άλλοι
    Τεταμένο κλίμα και βαρείς χαρακτηρισμοί, κυριάρχησαν στην χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και αφορούσε όπως είναι αναμενόμενο, την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ύστερα από τις συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού του στο ΓΝ Ηλείας.
    Και πραγματικά η συνεδρίαση δεν είχε να προσφέρει τίποτα παραπάνω, αφού και σε επίπεδο τοπική αυτοδιοίκησης το νοσοκομείο Αμαλιάδας και οι εργαζόμενοι σε αυτό "χρησιμοποιούνται" συχνά - πυκνά, από αιρετούς, υποψηφίους και φορείς ως ένα μέσο αντιπολίτευσης ή προεκλογικής εκστρατείας.
    Για τους πολίτες της Αμαλιάδας και της βόρειας Ηλείας, το νοσοκομείο της Αμαλιάδας και το προσωπικό, αποτελεί ένα χώρο όπου γίνεται αγώνας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, δεν τυγχάνει όμως της ίδιας αναγνώρισης από όλους.

    Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης επεσήμανε ότι μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ζητώντας παράλληλα να αντικατασταθεί ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας αλλά και η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου της Αμαλιάδας, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα ανίκανους.

    Ακολούθως, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην προηγούμενη αλλά και την παρούσα κυβέρνηση, τονίζοντας ότι φέρουν σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, το οποίο όπως ανέφερε είναι διαλυμένο και σε αυτό συμμετοχή έχουν επίσης τόσο ο διοικητής όσο και η αναπληρώτρια διοικήτρια μέσω της υλοποίησης των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, με άλλοθι όπως χαρακτηριστικά είπε την πανδημία, γεγονός που προκάλεσε τις μετακινήσεις προς το νοσοκομείο του Πύργου οι οποίες μάλιστα δεν έχουν επιστροφή.
    Στη συνέχεια, αφού έλαβε το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κατηγόρησε τον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη ότι στερείται σχεδιασμού, τονίζοντας παράλληλα ότι στο διάστημα που βρίσκεται επικεφαλής, ο δήμος έχει μπει σε εποχή εσωστρέφειας.
    Για να την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική όλων των εκάστοτε κυβερνήσεων έκανε λόγο αμέσως μετά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που το νοσοκομείο της Αμαλιάδας έχει κλείσει και όχι οι “ανίκανοι” όπως τους χαρακτήρισε ο κ. Λυμπέρης διοικητές, καθώς αυτοί
    λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία της κυβέρνησης.
    Την ελπίδα να βελτιωθούν τα πράγματα μόνο μέσω μίας προοδευτικής κυβέρνησης εξέφρασε στη συνέχεια ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Κράλλης, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, σημείωσε ότι όλες οι δομές υγείας του νόμου θα έπρεπε ειδικά αυτή την περίοδο να έχουν ενισχυθεί αλλά συμβαίνει το αντίθετο.
    Την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση από την πλευρά της κυβέρνησης να στελεχώσει με προσωπικό τα νοσοκομεία της Ηλείας, εξέφρασε ακολούθως ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, επισημαίνοντας ότι απαιτείται ενότητα δυνάμεων για να επιτευχθεί ο όποιος στόχος.
    Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ Ανδρέας Νικολακόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κλείσει το νοσοκομείο της Αμαλιάδας αποδεχόμενος όμως και ο ίδιος την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας στο νομο.
    Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση, συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι φορέων της περιοχής ενώ με την ολοκλήρωσή της, αποφασίστηκε η επαναφορά όλου του προσωπικού που έχει μετακινηθεί από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας στον Πύργο, η τοποθέτηση καρδιολόγου έτσι ώστε να λειτουργήσει και πάλι η χειρουργική κλινική και η πραγματοποίηση σύσκεψης σήμερα το πρωί, στην οποία θα συμμετέχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης με εργαζόμενους του νοσοκομείου έτσι ώστε να τεθούν οι προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου.
  • ΔΣ Ήλιδας: Αποσύρθηκε “προς διαβούλευση” η αλλαγή ονομασίας του δήμου
    ΔΣ Ήλιδας: Αποσύρθηκε “προς διαβούλευση” η αλλαγή ονομασίας του δήμου

    Το θέμα της αλλαγής ονομασίας του δήμου Ήλιδας σε δήμο Αμαλιάδας - Ήλιδας που προτείνει ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, δεν συζητήθηκε τελικά στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου.

    Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πολλές πλευρές όχι μόνο στο χώρο της αυτοδιοίκησης, αλλά ευρύτερα και σίγουρα ο κ. Λυμπέρης βρέθηκε σε μια δύσκολη θέση. Χθες και ενώ το θέμα βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, αποσύρθηκε για να τεθεί σε διαβούλευση.

    Ο κ. Λυμπέρης ως θέση του είχε αναφέρει πως η προσθήκη της Αμαλιάδας στον τίτλο του δήμου είχε να κάνει μόνο με το θέμα της αναγνωρισιμότητας.

    Ο δήμαρχος Ήλιδας σημείωσε πως για να έχει νόημα η απόφαση για τη μετονομασία του δήμου θα πρέπει να είναι ομόφωνη, κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί…

    ds ilidas 2

  • Δήμος Ήλιδας: Η πρώτη δια περιφοράς συνεδρίαση του ΔΣ Ήλιδας
    Δήμος Ήλιδας: Η πρώτη δια περιφοράς συνεδρίαση του ΔΣ Ήλιδας

    Δια περιφοράς συνεδρίασε την Παρασκευή 10 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ήλιδας, σύμφωνα με τις διατάξεις τού άρθρ. 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)

    «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής τους» (ΦΕΚ Α΄ 55), και τού άρθρου 184 «Ρύθμιση θεμάτων σύγκλησης δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων» του Ν. 4635/19

    Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ήλιδας κ. Αντώνης Πατρινός επικοινώνησε με τους επικεφαλής των παρατάξεων και έλαβε τη συναίνεση τους για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης δια περιφοράς.

    Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ηλεκτρονικά για τα οποία ψήφισαν απαντώντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω FAX ή προσκομίζοντας εγγράφως στην γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου την ψήφο τους.

    Τα θέματα που τέθηκαν προς ψήφιση ήταν:

    • Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής- οριστικής παραλαβής του έργου «Προσθήκη διωρόφου κτιρίου μεθ’ υπογείου για ΤΕΠ, Μ.Α.Φ. και χώρους για Η/Μ εγκαταστάσεις στο Γ.Ν. Αμαλιάδας
    • Υποβολή πρότασης- Τεχνικό Δελτίο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της πράξης «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ- ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, προϋπολογισμού 233.925,00 ευρώ.
    • Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση της πράξης «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ- ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ», προϋπολογισμού 233.925,00 ευρώ και ορισμό εκπροσώπων στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης της ανωτέρω προγραμματικής σύμβασης

    Το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας ανταποκρίθηκε θετικά και με αρτιότητα στην δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συμβάλλοντας στην απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου.

  • ΔΣ Ήλιδας: Σηκώνει κι άλλο τους τόνους ο Λυμπέρης κατά Αντωνακόπουλου
    ΔΣ Ήλιδας: Σηκώνει κι άλλο τους τόνους ο Λυμπέρης κατά Αντωνακόπουλου

    Τον εαυτό του εκτός Πανηλειακού μετώπου, με τον τρόπο που ορίζεται σήμερα, έθεσε κατα την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης.

    Ο κ. Λυμπέρης κατηγόρησε τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο ότι προσπαθεί να διαδραματίσει το ρόλο του Ηλειάρχη σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο αλλά και το εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά.
    Η συνεδρίαση συνεχίστηκε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, παρά την προσπάθεια των επικεφαλής των παρατάξεων να πέσουν οι τόνοι.
    Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, χαρακτήρισε προσωπική την διαμάχη ανάμεσα στον κ. Λυμπέρη και τον κ. Αντωνακόπουλο, αφού όπως τόνισε τα διοικητικά όρια καθορίζονται από το υπουργείο Εσωτερικών και όχι από τους αιρετούς, ενώ υπογράμμισε ότι είναι λάθος να μιλάμε για δημιουργία κοινού μετώπου στο νομό και να λείπει ο κ. Αντωνακόπουλος ενώ οι έξι δήμαρχοι είναι μαζί.
    Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας αναφερόμενος στο Έργο του αυτοκινητοδρόμου και του εργοστασίου, επεσήμανε ότι πρόκειται να φέρουν κέρδη στις ιδιωτικές κοινοπραξίες ενω στους πολίτες επιβάρυνση.
    Στην ανάγκη να επέλθει η ηρεμία, στάθηκε στη συνέχεια ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Κράλλης, ο οποίος τόνισε ότι ειναι μεγάλο λάθος να ανοίξει νεος κυκλος αντιπαραθέσωσν ανάμεσα στις δυο πόλεις, ενώ αναφερόμενος στην μη συμμετοχή του δήμου Πύργου στις εκλογές του ΦΟΔΣΑ, έκανε λόγο για πολιτικό ατόπημα.
    Ο κ. Κράλλης προσπάθησε επίσης να μεταπείσει τον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, να μην μείνει εκτός του Πανηλειακού Μετώπου, αλλά ο δήμαρχος Αμαλιάδας φανερά εξοργισμένος, παρέμεινε σταθερός στην αρχική του απόφαση, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μέτωπα που φτιάχνει ο δήμαρχος Πύργου, καλώντας τον να συνεχίσει να παριστάνει τον αρχηγό και τον Ηλειάρχη.
    DS ilidas2
  • Η θέση της παράταξης Χριστοδουλόπουλου στο ΔΣ Ήλιδας για την Πατρών - Πύργου
    Η θέση της παράταξης Χριστοδουλόπουλου στο ΔΣ Ήλιδας για την Πατρών - Πύργου
    Τη θέση της δημοτικής παράταξης "ΗΛΙΔΑ - ΝΕΑ ΜΕΡΑ" σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο κρίσιμο για το νομό Ηλείας θέμα του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου, παρουσίασε στον Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας το βράδυ της Παρασκευής ο τέως δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής της κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
    Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έγιναν τα τελευταία 6 χρόνια, στα λάθη και τις παραλήψεις που υπήρχαν από όλες τις κυβέρνησης, αλλά και την προ πενταετίας εκπεφρασμένη δημοσίως θέση του για την κατάτμηση σε 8 εργολαβίες, την οποία ειχε χαρακτηρίσει τότε ως επικίνδυνη για την εξέλιξή του έργου πρακτική.
    Αυτό που ζήτησε να ξεκαθαριστεί σε όλους τους τόνους από τους εκπροσώπους της Ήλειας προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και να καταγράφεται με σαφήνεια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας είναι:
    α) Η απρόσκοπτη συνέχιση του έργου όπως αυτό έχει δημοπρατηθεί, καθώς δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για αλλαγές αυτού ή άλλες μετατροπές που θα το φέρουν πάλι πίσω.
    β) Η δέσμευση του Υπουργείου ότι αυτό θα ολοκληρωθεί όπως προβλέπεται στις σημερινές συμβάσεις, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.
    γ) Σε καμία περίπτωση να μην αποδεχτούν οι φορείς τις Ηλείας, οτιδήποτε έχει να κάνει με αλλαγές στο τεχνικό αντικείμενο του έργου και να υπάρξει σαφής δέσμευση του Υπουργείου επ' αυτού.
    δ) Η δέσμευση για συνέχιση των έργων έως της Αρχαία Ολυμπία, αφού Όλυμπία Όδος χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν νοείται, και η ολοκλήρωσή του έως την Τσάκωνα όπου θα ενωθεί και με τον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑ.
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο