Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 19:27

Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Νέα rapid test Covid-19 στις 5/8 σε Χελιδόνι - Πελόπιο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Πέμπτη 5 Αυγούστου θα διενεργηθούν νέα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 στην Κοινότητα Χελιδονίου, από τις 9 έως τις 11:30 το πρωί, στον χώρο της πλατείας και στην Κοινότητα Πελοπίου, από τις 11:45 έως τις 14:30 στο Μπαντούνειο.

Οι δημότες που θα υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Εκτός από τους κατοίκους Χελιδονίου και Πελοπίου, μπορούν να υποβληθούν σε τεστ και δημότες από άλλες όμορες Κοινότητες ή διερχόμενοι πολίτες. Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στα 55 τεστ που διενεργήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκαν δύο θετικά.

(Δετλτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 19:01

Σχετικά Άρθρα

  • 6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 29/10
    6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 29/10

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι προς το ευρύ κοινό συνεχίζονται εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, με στόχο τον εντοπισμό των κρουσμάτων του νέου κορονοιού που δεν φέρουν συμπτώματα, καθώς η διασπορά εξαπλώνεται.

    Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Γ.Ν. Πύργου (στον ισόγειο χώρο) (κατά τις ώρες 08:00 με 16:00), στο Πνευματικό Κέντρο Ζαχάρως (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) και στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) για το ευρύ κοινό.

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests.

    (Δελτίο Τύπου)

  • 6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 25/10
    6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 25/10

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι προς το ευρύ κοινό συνεχίζονται εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, με στόχο τον εντοπισμό των κρουσμάτων του νέου κορονοιού που δεν φέρουν συμπτώματα, καθώς η διασπορά εξαπλώνεται.

    Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Γ.Ν. Πύργου (στον ισόγειο χώρο) (κατά τις ώρες 08:00 με 16:00) για το ευρύ κοινό.

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests.

    (Δελτίο Τύπου)

  • 6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 24/10
    6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 24/10

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι προς το ευρύ κοινό συνεχίζονται εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, με στόχο τον εντοπισμό των κρουσμάτων του νέου κορονοιού που δεν φέρουν συμπτώματα, καθώς η διασπορά εξαπλώνεται.

    Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Γ.Ν. Πύργου (στον ισόγειο χώρο) (κατά τις ώρες 08:00 με 16:00) για το ευρύ κοινό.

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Εθελοντές αιμοδότες έστειλαν το μήνυμα της ελπίδας και της προσφοράς
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Εθελοντές αιμοδότες έστειλαν το μήνυμα της ελπίδας και της προσφοράς

    Με επιτυχία και συμμετοχή πολιτών και εργαζομένων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία που πραγματοποίησαν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Κέντρο Κοινότητας και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου».

    Στη δράση ήταν παρούσα η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Αθηνά Ηλιοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες για τη συμμετοχή τους. Η εθελοντική αιμοδοσία αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάνθρωπο και στο σύνολο.

    Η αιμοδοσία έγινε στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, το πρωί της Τρίτης, από τις 9:30 έως τις 13:00.

    olumpia dimarx ethel aimod 2

    olumpia dimarx ethel aimod 3

    Πληροφορίες:

    Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας

    Τηλέφωνο: 26240-22549 (Εσωτ.: 1)

    Κέντρο Κοινότητας

    Τηλέφωνο: 26240-22549 (Εσωτ.: 5)

    Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (τεστ Παπανικολάου) στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας
    Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (τεστ Παπανικολάου) στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας

    Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, σε γυναίκες του Δήμου μας που είχαν δηλώσει συμμετοχή, ύστερα από προηγούμενη ανακοίνωση.

    Ευχαριστούμε θερμά τις Μαίες κα. Μυλωνά Νίκη και κα. Φωτεινοπούλου Ελένη για την υλοποίηση της δράσης και την άψογη συνεργασία, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας και την Διευθύντρια κα. Στασινοπούλου Αιμιλία. Παρούσα στη δράση ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Αθήνα Ηλιοπούλου. Επίσης, στη δράση συμμετείχαν από το Κέντρο Κοινότητας η Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια κα. Πρίνου Ελένη και η Κοινωνιολόγος του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κα. Τσάτσου Ελένη.

    Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Αθηνά Ηλιοπούλου: «Αφουγκραζόμενοι τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια, προσφέρουμε μέσω της συγκεκριμένης δράσης, τη δυνατότητα δωρεάν Τεστ Παπ σ’ όλες τις γυναίκες του Δήμου μας, της ισχυρότερης και εγκυρότερης μεθόδου προληπτικού ελέγχου. Η δράση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των κατοίκων της περιοχής».

    Παράλληλα έγινε ενημέρωση από τις μαίες για το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης "Φώφη Γεννηματά" που αφορά την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού. Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Συμμετέχουμε ενεργά στην εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού.

    test pap 17 10 2024 2

    Καλούμε όλες τις γυναίκες από ηλικίες 21 ετών να δηλώσουν συμμετοχή για τη διενέργεια των επόμενων εξετάσεων (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) στα παρακάτω τηλέφωνα:

    Πληροφορίες:

    Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας: 2624022549, εσωτ. 1

    Ραντεβού:

    Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας: 2624022549, εσωτ. 5

    Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2021-2027”.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Δωρεά laptop στο νηπιαγωγείο Πελοπίου
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Δωρεά laptop στο νηπιαγωγείο Πελοπίου

    Στην παράδοση ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Νηπιαγωγείο Πελοπίου προέβη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, με σκοπό να συμπληρώσει ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών.

    Ύστερα από αίτημα του Δήμου στην ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε., η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και την ευχαριστούμε, πλέον ενισχύεται ο εξοπλισμός της σχολικής μονάδας του Νηπιαγωγείου Πελοπίου και επιλύει πρακτικά προβλήματα καθημερινών αναγκών.

    Η παραλαβή του υπολογιστή έγινε από την κα Ιφιγένεια Μιχαήλ, η οποία αναπλήρωσε την διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Παναγοπούλου.

    Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, θέλοντας να προσφέρει μια σύγχρονη εκπαίδευση στους μαθητές του, συμμετέχει σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά (eTwinning) Προγράμματα, έχοντας αποκτήσει Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργήσουμε στα παιδιά της προσχολικής εκπαίδευσης τις απαιτούμενες δεξιότητες και ικανότητες του 21ου αιώνα και να τα προετοιμάσουμε να γίνουν οι ευρωπαίοι πολίτες της αυριανής κοινωνίας.

    pelopio laptop ol 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αρχ. Ολυμπία: Ο τουρισμός «μονόδρομος» για την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας - Τι αναφέρει η μελέτη του ΤΠΣ
    Αρχ. Ολυμπία: Ο τουρισμός «μονόδρομος» για την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας - Τι αναφέρει η μελέτη του ΤΠΣ

    Στα χνάρια των Δελφών της Λίνδου και της Μονεμβασιάς

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Σημαντικά περιθώρια για την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Αρχαία Ολυμπία, αναδεικνύονται μέσω της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου που εκπονήθηκε για το σύνολο του Δήμου. Αναλύοντας όλες τις παραμέτρους, η μελέτη «δανείζεται» στοιχεία από την υπάρχουσα κατάσταση σε Δελφούς, Λίνδο, Μονεμβασιά και Βεργίνα, περιοχές ανάλογες με την Αρχαία Ολυμπία, καταγράφοντας διαπιστώσεις για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

    Όπως αναφέρεται, τα περιθώρια αυτά είναι ακόμη μεγαλύτερα εάν η τουριστική δραστηριότητα διαχυθεί και εκτός της Δ.Ε. Αρχαίας Ολυμπίας, στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, όπως στοχεύει και το επιλεγόμενο, από τους μελετητές, σενάριο της πολυκεντρικής χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης.

    tps olympia

    Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο του ΤΠΣ, της πολυκεντρικής χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, προβλέπεται η ενίσχυση της διασύνδεσης του οικισμού της Αρχαίας Ολυμπίας με τους, λεγόμενους πόλους του Δήμου, δηλαδή Λάλα – Κούμανη (αγροτικός πόλος) Πανόπουλο ( δυτική πύλη Δήμου) και Λάμπεια (πόλος ήπιων μορφών τουρισμού), μέσω της οποίας μπορεί να επιτευχθεί μια καταλυτική για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου. Μπαίνει δηλαδή στο μικροσκόπιο, η δικτύωση του πολιτισμού, της άυλης κληρονομιάς, της τοπικής ιστορίας με τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες όπως: αγροτουρισμός, περιηγητικός, τουρισμός φύσης, ορεινός τουρισμός κ.α.

    Η αναπτυξιακή αιχμή του προγράμματος

    Η μελέτη χαρακτηρίζει τον τουρισμό, ως τη μόνη οικονομική δραστηριότητα για την οποία μπορεί να υπάρξει πραγματιστική προσδοκία σημαντικής διαφοροποίησης του βαθμού ανάπτυξής της σε σχέση με την σημερινή κατάσταση.

    Η αξιολόγηση για τα περιθώρια ανάπτυξης, γίνεται με την αξιοποίηση συγκριτικών στοιχείων από άλλες περιοχές παρόμοιες με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, όπως οι: Δελφοί, Λίνδος , Μονεμβασιά και Βεργίνα.

    Στις παραπάνω περιοχές δεν έχει διαπιστωθεί δημιουργία προβλημάτων από την έως σήμερα τουριστική ανάπτυξη σε αυτές. Οι δείκτες μάλιστα που διαπιστώνονται, ορίζουν εύλογα περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Αρχαία Ολυμπία.

    Οι διαπιστώσεις:

    • Στον δείκτη «Κλίνες ανά 1.000 στρέμματα» οι Δελφοί και η Λίνδος έχουν από 180% έως 600% μεγαλύτερη τουριστική δραστηριότητα
    • Στον δείκτη «Επισκέπτες αρχαιολογικού χώρου ανά 1.000 στρέμματα» οι Δελφοί και η Λίνδος έχουν από 30% έως 140% μεγαλύτερη τουριστική δραστηριότητα
    • Στον δείκτη «Κλίνες ανά κάτοικο» οι Δελφοί και η Λίνδος έχουν από 970% έως 440% μεγαλύτερη τουριστική δραστηριότητα
    • Η Βεργίνα υστερεί σημαντικά σε τουριστική δραστηριότητα
    • Η Μονεμβασιά (στην οποία δεν υπάρχει καταγραφή ημερήσιων επισκεπτών του χώρου), η τουριστική δραστηριότητα είναι ανάλογη με της Αρχαίας Ολυμπίας.
  • Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (τεστ Παπανικολάου) στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας
    Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (τεστ Παπανικολάου) στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας

    Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, σε γυναίκες του Δήμου μας που είχαν δηλώσει συμμετοχή, ύστερα από προηγούμενη ανακοίνωση.

    Ευχαριστούμε θερμά τις Μαίες κα. Μυλωνά Νίκη και κα. Φωτεινοπούλου Ελένη για την υλοποίηση της δράσης και την άψογη συνεργασία, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας και την Διευθύντρια κα. Στασινοπούλου Αιμιλία. Παρούσα στη δράση ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Αθήνα Ηλιοπούλου. Επίσης, στη δράση συμμετείχαν από το Κέντρο Κοινότητας η Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια κα. Πρίνου Ελένη και η Κοινωνιολόγος του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κα. Τσάτσου Ελένη.

    Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Αθηνά Ηλιοπούλου: «Αφουγκραζόμενοι τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια, προσφέρουμε μέσω της συγκεκριμένης δράσης, τη δυνατότητα δωρεάν Τεστ Παπ σ’ όλες τις γυναίκες του Δήμου μας, της ισχυρότερης και εγκυρότερης μεθόδου προληπτικού ελέγχου. Η δράση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των κατοίκων της περιοχής».

    Παράλληλα έγινε ενημέρωση από τις μαίες για το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης "Φώφη Γεννηματά" που αφορά την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού. Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Συμμετέχουμε ενεργά στην εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού.

    test pap 17 10 2024 2

    Καλούμε όλες τις γυναίκες από ηλικίες 21 ετών να δηλώσουν συμμετοχή για τη διενέργεια των επόμενων εξετάσεων (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) στα παρακάτω τηλέφωνα:

    Πληροφορίες:

    Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας: 2624022549, εσωτ. 1

    Ραντεβού:

    Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας: 2624022549, εσωτ. 5

    Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2021-2027”.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο