Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 15:43

Καννής: Η ιστορία του Πύργου δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μια τέντα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε λίγες ημέρες θα αρχίσει η κατασκευή του έργου, που ως αντικείμενο έχει την ανάπλαση του χώρου μέρους της κεντρικής πλατείας, μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου που περιλαμβάνει και το λόφο του Επαρχείου.

Η κεντρική πλατεία και ιδιαίτερα ο λόφος του Επαρχείου συνιστά το πιο εμβληματικό τοπόσημο του Πύργου. Είναι το σύμβολο που όλοι έχουμε στο μυαλό και την ψυχή μας, ο τόπος αναφοράς που δίνει στην πόλη την ταυτότητά της.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι αυτό ήταν το σημείο που επιλέχτηκε, για να λαμπρύνει με την παρουσία του το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, πέρα από τον ανυπέρβλητο συμβολισμό του ως μνημείο τιμής για τους αφανείς πεσόντες των πολεμικών αγώνων του λαού μας, συνδέεται άρρηκτα και με την ιστορία της πόλης μας, αφού βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο πάνω από μισόν αιώνα.

Από την πρώτη στιγμή, που η προηγούμενη δημοτική αρχή σχεδίασε και ξεκίνησε τη διαδικασία για το συγκεκριμένο έργο, ζήτησα να διενεργηθεί τουλάχιστον ένας Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών, ώστε να εξευρεθεί η βέλτιστη πρόταση από λειτουργική, αισθητική και τεχνική άποψη. Θεώρησα ότι ήταν επιβεβλημένη η συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων του Πύργου, το Τεχνικό Επιμελητήριο και πάντως πίστευα ότι τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους παραγωγικούς φορείς της πόλης μας.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούσα αδιανόητη την μετακίνηση του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και την αντικατάστασή του από μία τέντα (η μελέτη 6 σελίδων που έχει κατατεθεί προβλέπει στη θέση του Μνημείου το στήσιμο μεταλλικού σκιάστρου – τέντας).

Τότε με αυτήν την άποψή μου περί της ανάγκης αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και διαβούλευσης συντασσόταν και ο νυν Δήμαρχος, ο οποίος ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 19-3-2018 δεν είχεψηφίσει την έγκριση του έργου, λέγοντας μεταξύ άλλων «Πρόκειται ουσιαστικά για αλλαγή φυσιογνωμίας...παρεμβαίνουμε στον πυρήνα της εικόνας της πόλης. Αυτό δεν μπορεί να είναι στενά υπόθεση μιας υπηρεσίας…έπρεπε να γίνει ουσιαστικά μια διαβούλευση στην πόλη για αυτή την αλλαγή…πρέπει να γίνει κοινωνός η τοπική κοινωνία αυτής της μεγάλης αλλαγής».

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που από τη θέση του Δημάρχου επιτίθεται σε όσους σήμερα μιλούν για την παραμονή του Μνημείου κάνοντας λόγο για «ηλιθιότητες και απελπισμένες προβοκάτσιες» προσβάλλοντας κατά την προσφιλή του μέθοδο και ειρωνευόμενος «Να στήσουμε κάλπες για αυτό το φοβερό θέμα για κάποιους φανατικούς».

Εμείς, παραμένοντας σταθεροί στις απόψεις μας, ζητούμε να γίνει σημειακή τροποποίηση της μελέτης εφαρμογής του έργου, ώστε να παραμείνει το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη θέση που σήμερα δεσπόζει και ευρεία ενημέρωση των δημοτών για την ανάπλαση, που θα αποτυπώνει και θα χαρακτηρίζει την εικόνα της πόλης μας για τις επόμενες δεκαετίες. Τούτο, σε τίποτα δεν εμποδίζει την αισθητική βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου του Μνημείου ούτε τα έργα υποστύλωσης και ενίσχυσης του λόφου του Επαρχείου.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 18:22

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Κι’ όλα έγιναν ροζ! - Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού
    Πύργος: Κι’ όλα έγιναν ροζ! - Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

    Με μια λιτή αλλά γεμάτη μηνύματα ευαισθησίας εκδήλωση, ο Δήμος Πύργου και η Δημοτική Κοινότητα της πόλης, διοργάνωσαν ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του μαστού το πρωί του Σαββάτου. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού αλλά και του Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ασθένειας, στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, μπροστά από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, ένα καλαίσθητο κιόσκι με ενημερωτικό υλικό και το καθιερωμένο ροζ κορδελάκι να δίνεται στις κυρίες που σταμάτησαν να ενημερωθούν.

    Η εξαιρετική ομάδα των επιστημόνων, Μαρία Αγαλιανού, Κωνσταντίνα Μπόκιου (Ιατροί-Ακτινοδιαγνώστριες) και Ελένη Βασιλοπούλου (Ιατρός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-Χειρουργός Μαστού), ενημέρωσαν για τις αιτίες του καρκίνου του μαστού, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στις ομιλίες τους στην καθοριστική συμβολή της πρόληψης. Αναφέρθηκαν στα βήματα προόδου που έχει κάνει η επιστήμη της ιατρικής και προέτρεψαν όλες τις γυναίκες να προβαίνουν έγκαιρα στις απαιτούμενες εξετάσεις.

    Το μήνυμα της πρόληψης έστειλε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό κάθε συνδημότη και πως χρέος όλων είναι να αντιμετωπίζονται οι ασθενείς με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

    Μετά το τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε περίπατος επί των οδών Ερμού-Γερμανού-Πατρών και Μανωλοπούλου με ροζ μπαλόνια και ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε στους δημότες.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αν. Διοικήτρια ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, ο ιατρός Νίκος Σπηλιόπουλος, η πρόεδρος της Δ.Κ. Πύργου Αθηνά Κρεστενίτη, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Τζανέτου, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΕ ΟΤΑ Έλενα Μπαγιώργου, και δεκάδες άλλες γυναίκες.

    Ekdilosi Karkinos 2

    Ekdilosi Karkinos 3

    Ekdilosi Karkinos 4

    Ekdilosi Karkinos 5

  • Αντικειμενικές αξίες: Έρχονται αλλαγές σε 14 δήμους - Ποιοι θέλουν να καταργηθούν
    Αντικειμενικές αξίες: Έρχονται αλλαγές σε 14 δήμους - Ποιοι θέλουν να καταργηθούν

    Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου θα πρέπει να υποβληθούν οι εισηγήσεις των εκτιμητών για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε 14 δήμους και 36 ζώνες, στο υπουργείο Οικονομικών, μετά τη δικαίωση των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί το 2023 επί των αρχικών αξιών.

    Αυτή η διαδικασία αφορά 36 ζώνες οι οποίες αφορούν τους δήμους: Αγίων Αναργύρων Καματερού, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Πειραιά, Ιθάκης, Καρπάθου, Λουτρακίου, Σύμης, Πύργου, Ρόδου και Λέρου.

    Υπενθυμίζεται ότι, οι δημοτικές Αρχές αυτών των περιοχών είχαν υποβάλει ένσταση, θεωρώντας ότι οι αντικειμενικές αξίες που είχαν οριστεί ήταν σημαντικά μεγαλύτερες από τις πραγματικές και αυτό οδηγούσε σε αδικίες και σε επιβαρύνσεις.

    Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες «φωνές» στην αγορά ακινήτων που υποστηρίζουν πως οι αντικειμενικές αξίες δεν έχουν λόγο ύπαρξης και θα έπρεπε να καταργηθούν.

    Ποιοι θέλουν την κατάργηση τους

    Συγκεκριμένα, οι αλλαγές στον τρόπο εκτίμησης ενός ακινήτου και η ανάγκη κατάργησης των αντικειμενικών αξιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της 25ης Prodexpo.

    Συντονίζοντας τη σχετική συζήτηση, η Άννα Νάζου, Ορκωτή Εκτιμήτρια και Επικεφαλής της NAI RealAct Ltd, υπογράμμισε ότι πρέπει να καταργηθούν οι παράλογες αντικειμενικές αξίες και το φορολογικό σύστημα να μην μπερδεύεται με την αξία του ακινήτου.

    «Η αξία του ακινήτου είναι μία», είπε η κυρία Νάζου.

    Με την άποψη αυτή συμφώνησε η Αντιγόνη Δούναβη, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι με τις αντικειμενικές αξίες δεν υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη.

    «Η λύση είναι σε κάθε αγοραπωλησία να υπάρχει εκτίμηση και να αποτυπώνει τη στιγμή. Πρέπει να οδηγηθούμε εκεί», ανέφερε η κυρία Δούναβη, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πιστοποιημένοι εκτιμητές.

    Αντίθετα, ο Πάνος Χαραλαμπόπουλος, MRICS REV, CEO, Solum, PY Gloval, Advisory Board RICS Greece, τόνισε πως οι αντικειμενικές αξίες είναι εξαιρετικές στη λογική τους και δεν πρέπει να εργαλειοποιείται η τιμή ζώνης.

    Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει την πορεία των τιμών των ακινήτων, ο κ. Χαραλαμπόπουλος είπε πως η αγορά των οικιστικών ακινήτων ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια και έχει πολλούς λόγους για να συνεχίσει να ανεβαίνει, όπως τα υψηλά κόστη κατασκευής, ο ΝΟΚ, τα πολλά εγκλωβισμένα ακίνητα σε servicers, τα κλειστά ακίνητα, η ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση και τα προγράμματα «Σπίτι μου».

    «Δεν υπάρχει λόγος να μειωθούν οι τιμές τα επόμενα χρόνια» συμπλήρωσε ο κ. Χαραλαμπόπουλος.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πύργος: Με δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς ενόψει 28ης Οκτωβρίου
    Πύργος: Με δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς ενόψει 28ης Οκτωβρίου

    Πρασινίζει η πόλη

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με στόχο να προστεθεί στην πόλη περισσότερο πράσινο και χρώμα, η Υπηρεσία Πρασίνου προχώρησε σε δενδροφυτεύσεις επί της οδού Μανωλοπούλου και φυτεύσεις καλλωπιστικών λουλουδιών σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενόψει και του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Παράλληλα, με ειδικό μηχάνημα καθαρίστηκε το σιντριβάνι, ενώ συνεχίζονται οι καθαρισμοί σε σημεία της πλατείας κα του Επαρχείου.

    Kalopismoi 2

    Με 15 δέντρα φωτίνιες, από ύψος της Κοκκίνου έως τη συμβολή της Μανωλοπούλου με την Ερμού «πρασινίζει» η κεντρικής οδός της πόλης, σε σημεία που είτε δεν υπήρχαν καθόλου δέντρα είτε είχαν ξεραθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. «Απαιτείται μια χρονική διαδικασία αντικατάστασης των ξερών δέντρων. Πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο διάστημα για να μπορέσει να απομακρυνθεί, από το περιορισμένο για φύτευση σημείο, η ρίζα του δέντρου και να τοποθετηθεί το καινούργιο» εξηγεί στο ilialive.gr ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Βασίλης Φάμελος, ο οποίος με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Πρασίνου Νίκο Ντοχά επέβλεπαν τις εργασίες. «Θα συνεχίσουμε με φυτεύσεις δέντρων στη Μανωλοπούλου μέχρι και το ύψος του παλιού Νοσοκομείου, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης που υπάρχουν κενά».

    Kalopismoi 3

    Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα φυτευτούν ιτιές στο χώρο του Επαρχείου με την επιλογή του συγκεκριμένου δέντρου να κρίνεται στην ιδιότητα του μη φυλλοβόλου ώστε να μην υπάρχει επικινδυνότητα με πτώσεις κλαδιών, όπως και γαζίες που θα προσθέσουν χρώμα στο χώρο. Καλλωπιστικά φυτά έχουν τοποθετηθεί σε παρτέρια της κεντρικής πλατείας, καθώς και την πλατεία Ιατρίδη και Κύπρου ενώ λουλούδια έχουν δοθεί και σε πολλές κοινότητες του Δήμου.

  • Εκσυγχρονίζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου - Νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή
    Εκσυγχρονίζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου - Νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή

    Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Πύργου, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου με νέα σύγχρονα μηχανήματα.

    Τελευταίο απόκτημα μία νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή, η χρήση της οποίας αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες καθαρισμού των δημόσιων χώρων, ο οποίος θα γίνει ασφαλέστερος, ευκολότερος, ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός.

    Το καθημερινό καινοτόμο εργαλείο έχει πανεύκολο χειρισμό, ιδανικό για ανειδίκευτο προσωπικό, ενώ ο οδοκαθαριστής κάνει πολύ πιο εύκολα, καθαρά και αποτελεσματικά την εργασία του.

    Επίσης η αυτοκινούμενη σκούπα έχει μηδενικούς ρύπους, είναι αθόρυβη, ενώ η φόρτιση μπαταριών γίνεται από κοινή πρίζα μέσω ενσωματωμένου φορτιστή και έχει αυτονομία λειτουργίας 12 εως 16 ώρες.

    Παράλληλα ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το σύστημα ψεκασμού με ειδικό απολυμαντικό – αποσμητικό για δύσκολες περιπτώσεις όπως είναι οι ακαθαρσίες ζώων.

    dimos purgou skoupa 2

    dimos purgou skoupa 3

    dimos purgou skoupa 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Υπογράφεται σύμβαση Δήμου και Επιμελητηρίου για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΒΕ Ηλείας
    Πύργος: Υπογράφεται σύμβαση Δήμου και Επιμελητηρίου για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΒΕ Ηλείας

    Για την τεχνική υποστήριξη και ωρίμανση της μελέτης

    Προγραμματική σύμβαση υπογράφει ο Δήμος Πύργου με το Επιμελητήριο Ηλείας η οποία αφορά στην τεχνική υποστήριξη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Όπως εισηγήθηκε ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, η σύμβαση αναφέρεται στην τεχνική υποστήριξη για την ωρίμανση και προετοιμασία της Πρότασης Χρηματοδότησης με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση κτιρίου Επιμελητηρίου Ηλείας». Την πρόταση θα υποβάλλει το Επιμελητήριο Ηλείας στο πλαίσιο Πρόσκλησης «Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και υποδομών – νέα έργα» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα».

    Η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης κρίθηκε απαραίτητη καθώς το Επιμελητήριο Ηλείας δεν διαθέτει συγκροτημένη Τεχνική Υπηρεσία και δεν δύναται να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες ωρίμανσης της πρότασης, κάτι που αναλαμβάνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

    Σύμφωνα με την σύμβαση, φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό , ενώ το Επιμελητήριο θα είναι ο Κύριος του έργου, αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος που ανέρχεται στις 12.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους.

  • Πύργος: Δεν θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων
    Πύργος: Δεν θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων

    Προχωρούν κανονικά οι εργασίες

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Παρά τον αρχική επιθυμία της Δημοτικής Αρχής, η φετινή κατάθεση στεφάνων για την 28η Οκτωβρίου να «επιστρέψει» στο Μνημείο Ηρώων, η εξέλιξη των έργων μερικής αποκατάστασης του σημείου δεν επιτρέπει μια τέτοια τελετή. Ωστόσο ο χώρος παραμένει ένα μικρό εργοτάξιο, με καθημερινή παρουσία εργατών και σημαντικό βαθμό προόδου των εργασιών. Ήδη οι πρώτες εικόνες προϊδεάζουν για το τελικό αποτέλεσμα που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα του χώρου.

    Οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν στην αποκατάσταση του χώρου, την άρση της επικινδυνότητας και την προσβασιμότητα μέχρι την επαναδημοπράτηση του έργου «Αστική ανάπλαση ιστορικού κέντρου Πύργου- Β Φάση». Μάλιστα στην παρούσα φάση, οι κατασκευές θα είναι μόνιμες ώστε να ενταχθούν αρμονικά στο νέο υπό δημοπράτηση έργο.

    Η συνολική επιφάνεια παρέμβασης ανέρχεται στα 500 τετραγωνικά μέτρα και ήδη έχει διαμορφωθεί η κατασκευή πλατύσκαλων που οδηγεί στο Μνημείο με μικρή κλίση και ο ειδικός διάδρομος στο πλάι που εξασφαλίζει την πρόσβαση σε ΑΜΕΑ. Με την ολοκλήρωση του έργου θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου και αναψυχής και θα τοποθετηθούν επιτοίχια φωτιστικά σώματα και λεντοταινίες φωτισμού εξωτερικού χώρου.

  • Σε πλήρη εξέλιξη ο προσεισμικός έλεγχος στον Δήμο Πύργου
    Σε πλήρη εξέλιξη ο προσεισμικός έλεγχος στον Δήμο Πύργου

    Προτεραιότητα στα σχολικά συγκροτήματα

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προσεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτιρίων στον Δήμο Πύργου, ο οποίος έχει ξεκινήσει μετά τον ορισμό των μηχανικών από το ΤΕΕ.

    Προτεραιότητα έχει δοθεί στα σχολικά συγκροτήματα σύμφωνα με το σχεδιασμό του Τεχνικού Επιμελητήριου

    Ήδη έχει γίνει σε πρώτο βαθμό η εκτίμηση της κατάστασης των κτιριακών υποδομών του Γυμνασίου Επιταλίου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου από τους ελεγκτές-μηχανικούς του ΤΕΕ Παναγιώτη Ζουρντό, Βασιλική Σεφερλή και Αναστάσιο Καλαμβόκη.

    Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου και στα Δημοτικά Σχολεία 1ο Πύργου και Κουτσοχέρας για τα οποία έχουν οριστεί οι μηχανικοί Κώστας Μυλωνάς, Αθανάσιος Κουφωλιάς και Εμμανουήλ Ανδριόλας.

    Μετά το πρώτο στάδιο ελέγχων θα ακολουθήσει το δεύτερο και αν για κάποια από αυτά τα κτιριακά συγκροτήματα προκύψει η ανάγκη ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού, θα προχωρήσει η διαδικασία εκπόνησης των σχετικών μελετών για την επισκευή τους.

    «Ο προσεισμικός έλεγχος έχει ήδη ξεκινήσει στο Δήμο Πύργου όπου δίνεται προτεραιότητα στα σχολεία. Μάλιστα οι ελεγκτές-μηχανικοί του ΤΕΕ έχουν προχωρήσει στην εκτίμηση της κατάστασης των κτιριακών υποδομών σε δύο σχολικά συγκροτήματα, το Γυμνάσιο Επιταλίου και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Παναγόπουλος.

    Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Έργων τόνισε ότι: «σύμφωνα με το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει από το Τεχνικό Επιμελητήριο θα έχουμε μία γενική άποψη σε τι κατάσταση βρίσκονται όλα τα δημοτικά κτίρια το Μάρτιο του 2025».

    Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου του προσεισμικού ελέγχου θα ακολουθήσει αξιολόγηση του βαθμού επικινδυνότητας των κτιριακών συγκροτημάτων του Δήμου και εν συνεχεία το δεύτερο στάδιο του ελέγχου, από τον οποίο αν προκύψει η ανάγκη για κάποια από αυτά τα κτίρια να ενισχυθούν στο φέροντα οργανισμό, θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες για την επισκευή τους μετά την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

    Proseisms sxoleia dimos 2

    Proseisms sxoleia dimos 3

    Proseisms sxoleia dimos 4

    Proseisms sxoleia dimos 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Σε μερική συμφωνία η Δημοτική Αρχή με τους ιδιοκτήτες για την αγορά των οικοπέδων στο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους
    Πύργος: Σε μερική συμφωνία η Δημοτική Αρχή με τους ιδιοκτήτες για την αγορά των οικοπέδων στο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους

    Στοχευμένες δράσεις για την ανάπλαση και ιστορική ανάδειξη της περιοχής

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση και ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους με τον Δήμαρχο Στάθη Καννή να έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές συζητήσεις το προηγούμενο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση.

    Όπως είχε αναφερθεί και σε παλαιότερο ρεπορτάζ του ilialive.gr , η Δημοτική Αρχή έχει εκφράσει την επιθυμία να προβεί στην αγορά των δύο ακινήτων μπροστά από την εκκλησία για να προχωρήσει στη μελέτη και την ανάπλαση του χώρου. Η διαρκής επικοινωνία του κ. Καννή φαίνεται να αποδίδει καρπούς, ως προς τον έναν ιδιοκτήτη τουλάχιστον που έχει εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη του «Το ενδιαφέρον και τα σχέδιά μας για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους δεν έχουν σταματήσει ποτέ. Έχουμε ήδη κάνει αρκετές συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που βρίσκονται στο χώρο για την αγοραπωλησία τους. Με τον έναν ιδιοκτήτη έχουμε έρθει σχεδόν σε συμφωνία ενώ με τον άλλον είμαστε ακόμη υπό διαπραγμάτευση. Και φυσικά αρωγός στις προσπάθειές μας είναι πάντα ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος, ο οποίος με ιδιαίτερη θέρμη έχει αποδεχτεί την πρότασή μας για την ιστορική ανάδειξη του χώρου που βρίσκεται η εκκλησία του πολιούχου της πόλης μας» δηλώνει στο ilialive.gr ο Δήμαρχος Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξωραϊσμός του χώρου ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του προεκλογικού προγράμματος της Δημοτικής Αρχής, τόσο το 2019 όσο και το 2023, με έτοιμη πρόταση και ενδεικτικό σχέδιο. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όπως έχει εκφραστεί προσφάτως και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στηρίζει μια τέτοια κίνηση που θα αναδείξει την ομορφιά του εξωτερικού χώρου και την ιστορικότητα της περιοχής, η οποία αποτελεί την απαρχή της πόλης. Δυστυχώς σήμερα, η μετατροπή του περιβάλλοντος χώρου της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και ο ελάχιστος φωτισμός τις βραδινές ώρες μαρτυρούν την υποβάθμιση της περιοχής και την επιτακτική ανάγκη της ανάπλασης.

    Ag.Xaralampos 2

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο