Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 20:54

Μαυρομμάτης: Εκτεταμένες εργασίες στην περιοχή του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη

Τις ευρείες και ποικίλης μορφής τεχνικές παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Βάλτου του Δήμου Αμφιλοχίας επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης συνοδευόμενος από την επιστημονική του συνεργάτιδα Βιβή Λαγού και τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Κιτσοπάνο. Εργασίες ασφαλτόστρωσης, αντιπλημμυρικής θωράκισης και καθαρισμού σε πρανή δρόμων για την προστασία των διερχομένων οχημάτων εξελίσσονται σε μια περιοχή η οποία παρουσίαζε σοβαρές ελλείψεις.

«Η Περιφερειακή Αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι κάθε γωνία της Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στο επίκεντρο και όχι στο περιθώριο. Με τις πράξεις μας βάζουμε τέρμα στην εγκατάλειψη του Βάλτου και συμβάλλουμε στην ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας. Έργα τα οποία είναι απαραίτητα για την περιοχή δεν είχαν πραγματοποιηθεί επί δεκαετίες και οι συμπατριώτες μας το μόνο που βίωναν ήταν κενές υποσχέσεις και εγκατάλειψη. Αυτό πλέον έχει αλλάξει», σημείωσε ο κ. Μαυρομμάτης.

maurommatis erga new2

Στην περιοχή του Θυάμου πραγματοποιούνται εκτεταμένες παρεμβάσεις με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στα σημεία εργασιών παρόντα ήταν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού, καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Τα συνεργεία του αναδόχου υλοποιούν με συνέπεια τα προβλεπόμενα από τις μελέτες ώστε να λυθεί ένα από τα προβλήματα τόσο του Θυάμου όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο καθαρισμός που γίνεται στα πρανή του δρόμου και αφορά κυρίως στην απομάκρυνση των δέντρων που έχουν νεκρώσει εξαιτίας της προσβολής τους από μύκητα. Τα δέντρα αυτά αποτελούσαν δυνητικό κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να καταρρεύσουν δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Η κοπή και απομάκρυνση των «άρρωστων» δέντρων θα συμβάλλει και στην προσπάθεια αναχαίτισης της ασθένειας η οποία δυστυχώς απειλεί τα πλατάνια σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Τα συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες στην περιοχή του Εμπεσού, όπου παρόντες κατά την επίσκεψη στο σημείο εργασιών ήταν οι Χριστόφορος Κουσιουρής (Δημοτικός Σύμβουλος) και Κώστας Αραπογιάννης καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

maurommatis erga new3

«Η ασφάλεια των οδικών δικτύων αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την πρόοδο. Και η ασφάλεια αυτή αφορά τόσο το οδόστρωμα όσο και την περιοχή πέριξ αυτού» επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης που στη συνέχεια μετέβη στην περιοχή που πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα Αμφιλοχία – Ποδογορά, μαζί με τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων. Συνολικά σε περίπου τρία χιλιόμετρα του δρόμου θα κατασκευαστεί νέος ασφαλτοτάπητας.

Οι δράσεις αυτές της Περιφέρειας στην περιοχή του Βάλτου αποτελούν τη συνέχεια του προγράμματος παρεμβάσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη και στις τρεις Περιφέρειες Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών στην πράξη προς όφελος των κατοίκων, αλλά των επισκεπτών.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 18:39

Σχετικά Άρθρα

  • Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία - Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα
    Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία - Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα

    Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν 28 Πυροσβέστες

    Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σημείο.

    Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λεσινίου.

    Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της 28 Πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα και 2 Α/Φ.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Πάτρα: Μετά από μία εβδομάδα βγήκε από τη βαθιά καταστολή η 12χρονη - Παρασύρθηκε από ΙΧ
    Πάτρα: Μετά από μία εβδομάδα βγήκε από τη βαθιά καταστολή η 12χρονη - Παρασύρθηκε από ΙΧ

    Δάκρυα χαράς στη ΜΕΘ Παίδων Πάτρας, καθώς σήμερα η 12χρονη Ειρήνη άνοιξε τα μάτια της, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της το περασμένο Σάββατο (12/10) σε τροχαίο ατύχημα στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας.

    Ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης και η ομάδα του, κατάφεραν σήμερα να βγάλουν από την βαθιά καταστολή την 12χρονη, καθώς οργανισμός της ανταποκρίθηκε στην θεραπευτική αγωγή των προηγούμενων ημερών, γεμίζοντας χαρά την μητέρα της η οποία όλες αυτές τις μέρες δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό της.

    «Μια όμορφη μέρα στα μαύρα που ακούμε… Σήμερα μια μέρα χαράς μέσα στην μονάδα μας. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας… Είναι ακόμα νωρίς. Παρ' όλα αυτά σήμερα κέρδισε την ζωή της. Μπράβο στους συμμαθητές της που έκαναν τις δράσεις. Υπάρχει τελικά ελπίδα», σημείωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Πάντως ακόμα έχουν να γίνουν πολλά πράγματα από ιατρικής πλευράς, μέχρι η 12χρονη να επιστρέψει γερή στο σπίτι της.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Δυτ. Ελλάδα: 26χρονος επιδειξίας μπήκε σε λεωφορείο με μαθητές τους παρενοχλούσε και μετά γδύθηκε!
    Δυτ. Ελλάδα: 26χρονος επιδειξίας μπήκε σε λεωφορείο με μαθητές τους παρενοχλούσε και μετά γδύθηκε!

    Απίστευτο περιστατικό σε αστικό λεωφορείο που μετάφερε μαθητές, με 26χρονο που κατέβασε το παντελόνι του!

    Ολα συνέβησαν χθες το πρωί στις 7.30 το πρωί όταν μαθητές μπήκαν στο αστικό λεωφορείο για να τους μεταφέρει στο Γυμνάσιου Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας και μαζί τους επιβιβάστηκε ένας 26χρονος.

    Ο νεαρός άρχισε να παρενοχλεί 14χρονη μαθήτρια, ενώ κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι τους μένοντας γυμνός. Σοκαρισμένοι η 14χρονη και οι συμμαθητές της κατέβηκαν και μπήκαν γρήγορα στο προαύλιο του σχολείου, όπου τους ακολούθησε και ο νεαρός επιδειξίας, συνεχίζοντας να τους παρενοχλεί.

    Η διευθύντρια του γυμνασίου ενημερώθηκε και ειδοποίησε την Αστυνομία που έφθασε αμέσως και τον συνέλαβε.

    Παράλληλα αναζητείται και ο οδηγός του λεωφορείου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για την έκθεση ανηλίκων.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Υπεγράφη η σύμβαση για ένα ακόμα μεγάλο έργο στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
    Υπεγράφη η σύμβαση για ένα ακόμα μεγάλο έργο στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    Ανάπλαση πλατείας Αγίας Σοφίας και περιμετρικών οδών Κοινότητας Ανδραβίδας

    Υπεγράφη η σύμβαση για ένα ακόμα μεγάλο έργο στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας μαζί με τον ανάδοχο υπέγραψαν την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ». Το έργο έχει ενταχθεί στο «ΠΠΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025», με εκτιμώμενη αξίας 604.838,71 ευρώ προ Φ.Π.Α. (24%). Παρών ήταν και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιώργος Τσουραπάς.

    Στόχος του έργου είναι η δημιουργία μίας πλατείας προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες των πολιτών της, των επισκεπτών της και την ανάδειξη του αρχαιολογικού μνημείου της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία.

    dimos amdr up erga meg 3

    Εκτός της πλατείας θα γίνει ανάπλαση σε τμήματα των παρακάτω οδών:

    α ) Ελ. Βενιζέλου (υπάρχον πεζοδρομημένο τμήμα)

    β) Παναγίου Παύλου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση- Δημαρχείο)

    γ) Ελ. Βενιζέλου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση- Δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας)

    δ) Ηρ. Πολυτεχνείου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση)

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή για την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε: «Τα αποτελέσματα του προγραμματισμού, της δουλειάς και των χρηματοδοτήσεων αποτυπώνονται σε έργα. Έργα οραματικά που συνεχίζουν να μετατρέπουν τον Δήμο μας σε πρωταγωνιστή. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για να συνεχίσει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας!».

    dimos amdr up erga meg 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Καραμπόλα τριών οχημάτων στη γέφυρα του Αχελώου, ένας τραυματίας
    Καραμπόλα τριών οχημάτων στη γέφυρα του Αχελώου, ένας τραυματίας

    Σοβαρό τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε χθες το βράδυ πάνω στη γέφυρα του Αχελώου, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

    Και στα δυο ρεύματα της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων δημιουργήθηκαν ουρές από αυτοκίνητα και η κυκλοφορία διαξαγόταν με δυσκολία, ενώ επί τόπου είχαν σπεύσει περιπολικά, όχημα της Πυροσβεστικής, αλλά και δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

    Καραμπόλα

    Καραμπόλα

    Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εμπλοκή στο ατύχημα, τριών αυτοκινήτων. Όπως αναφέρεται υπήρξε αποκόλληση τροχού από προπορευόμενο όχημα με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω του αυτοκίνητο που βρίσκονταν από πίσω, για να ακολουθήσει σύγκρουση και με τρίτο αυτοκίνητο. Τα αυτοκίνητα είχαν κατεύθυνση την Αμφιλοχία.

    Καραμπόλα

    Οι ίδιες πληροφορίες που δημοσιεύει το agriniopress.gr, κάνουν λόγο για μεταφορά ενός ατόμου στο νοσοκομείο του Αγρινίου, ελαφρά τραυματισμένου, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

  • Αιτωλία: Αθώοι τρεις για τον θάνατο 57χρονου - Τον καταπλάκωσε σιδερένια πόρτα γηπέδου
    Αιτωλία: Αθώοι τρεις για τον θάνατο 57χρονου - Τον καταπλάκωσε σιδερένια πόρτα γηπέδου

    Την αθώωση των τριών ατόμων που κάθονταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον θάνατο 57χρονου άνδρα που σκοτώθηκε πριν από έξι χρόνια σε γήπεδο της περιοχής Παπαδατών Αιτωλοακαρνανίας, όταν τον καταπλάκωσε σιδερένια πόρτα, αποφάσισε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    Το κατηγορητήριο για τους τρεις κατηγορούμενους του θλιβερού συμβάντος που έγινε τον Ιανουάριο του 2018 αφορούσε την ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τον τότε αντιδήμαρχο Αθλητισμού, τον τότε πρόεδρο της κοινότητας Παπαδατών και τον τότε πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας της Μακρυνείας.

    Σύμφωνα με το Agrinionews, ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο γήπεδο για τις προετοιμασίες ώστε το μεσημέρι της ημέρας εκείνης να φιλοξενήσει ποδοσφαιρικό αγώνα.

    Έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να ανοίξει τη μεταλλική συρόμενη πόρτα-βάρους εκατοντάδων κιλών, η οποία υποχώρησε και τον καταπλάκωσε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

    Στα πλαίσια της πρώτης ημέρας της δίκης, υπήρξαν οι απολογίες των κατηγορουμένων και καταθέσεις αρκετών μαρτύρων.

    Υπήρξε ωστόσο και η πρόταση του Εισαγγελέως που πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων. Οι δικηγόροι της οικογένειας του 57χρονου έκαναν λόγο για ευθύνες των αρμοδίων της αυτοδιοίκησης.

    Σήμερα η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είναι αθώοι.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πύργος: Πλακοστρώνεται η 28ης Οκτωβρίου - Από τη Μπιζανίου έως την Κοκκίνου
    Πύργος: Πλακοστρώνεται η 28ης Οκτωβρίου - Από τη Μπιζανίου έως την Κοκκίνου

    Σταματά η κυκλοφορία έως το τέλος του μήνα

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Στο τελικό στάδιο της πλακόστρωσης μπαίνει από σήμερα Τρίτη, η 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο. Συγκεκριμένα το τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Μπιζανίου έως τη συμβολή της με την οδό Κοκκίνου κλείνει ολοκληρωτικά μέχρι το τέλος του μήνα για τη διέλευση των αυτοκινήτων, για να εκτελεστούν οι εργασίες σύμφωνα με την μελέτη και το θεωρημένο χρονοδιάγραμμα του έργου. Μόλις ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο κομμάτι, οι εργασίες θα προχωρήσουν τμηματικά στο επόμενο, όπως σημειώνει και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος.

    «Ξεκινά η πλακόστρωση της 28ης Οκτωβρίου και οι εργασίες θα εκτελούνται τμηματικά για να μην δημιουργείται πρόβλημα με την κυκλοφορία. Όσο θα εκτελείται η πλακόστρωση και για κάποιες ημέρες που απαιτούνται για τη σωστή εγκατάσταση όλων των υλικών, θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε πεζούς από τα πεζοδρόμια» δηλώνει ο κ. Παναγόπουλος στο ilialive.gr.

    Το έργο ήδη έχει πάρει τις απαιτούμενες παρατάσεις για την ολοκλήρωσή του καθώς η καθυστέρηση των πληρωμών από το «Πράσινο Ταμείο» δημιούργησε αρκετές δυσλειτουργίες. Στην παρούσα φάση όμως, υπάρχει η εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  • Δυτ. Ελλάδα: Νεκρός 47χρονος που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του
    Δυτ. Ελλάδα: Νεκρός 47χρονος που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

    Ένα ακόμη θανατηφόρο δυστύχημα με τρακτέρ σημειώθηκε στην Αιτωλοακαρνανία.

    Νεκρός ανασύρθηκε εχθές το μεσημέρι 47χρονος χειριστής τρακτέρ στην δασική περιοχή «κελί» της κοινότητας Γαβαλούς του δήμου Αγρινίου, όπως μεταδίδει το agriniolike

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας φέρεται να πήγε για κάποιες εργασίες με το τρακτέρ του και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, καταπλακώθηκε από αυτό.

    Στο σημείο έσπευσε άμεσα ο Ε.Π.Σ Γαβαλούς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και η Π.Υ Αγρινίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 47χρονος χειριστής απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις και όπως διαπιστώθηκε ήταν νεκρός.

    Η οικεία αστυνομική αρχή διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

    Πηγή: Tempo24.news

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο