Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 09:24

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Ηλείας σε ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδας με θέμα «Πανδημία και Εστίαση» 

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Φιλοξενούμενος ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος συμμετείχε, μαζί με τον Προέδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. , κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και της Π.Ο.Ε.Σ.Ε., κ. Γιώργο Καββαθά, στη διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κ. Ε. Ε. Ε. , τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, αναφορικά με τις συνέπειες της πανδημίας στον κλάδο της εστίασης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Νικολούτσος έθεσε, για ακόμα μια φορά, ενώπιων των εκπροσώπων της Επιμελητηριακής κοινότητας και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, τις ανάγκες και τον έντονο προβληματισμό των Ηλειακών επιχειρήσεων, για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Ηλείας η άμεση διασύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα, προκειμένου τα προϊόντα της Ηλειακής γης να ενισχύσουν τη θέση τους στην τουριστική αγορά και να αποτελέσουν, μέσω της διασύνδεσής τους με τον «Αγροτουρισμό», ισχυρό οικονομικό παράγοντα ανάπτυξης.

Υποστηρικτικά ως προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι συμπράξεις Ελλήνων μαγείρων και εγνωσμένης αξίας chefs, προκειμένου να εξελιχθεί το επίπεδο της γαστρονομικής εκπαίδευσης για τα επαγγελματικά στελέχη του τουρισμού και να υιοθετηθούν καλές πρακτικές για την αναβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος.

Επισημαίνοντας την ανάγκη για τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω της μετατροπής των κόκκινων δανείων σε εξυπηρετούμενα και της προοπτικής επιστροφής τους στις τράπεζες, ο κ. Νικολούτσος στάθηκε για ακόμα μια φορά στο θέμα του αποκλεισμού των Ηλειακών επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό, ενώ εισηγήθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών την προκήρυξη ενός εξειδικευμένου προγράμματος ΕΣΠΑ που θα στοχεύει αποκλειστικά στον εκσυγχρονισμό του χώρου της εστίασης και των μονάδων παραγωγής, προτείνοντας παράλληλα την προκήρυξη και Προγράμματος «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμισή τους.

Οι προτάσεις του κ. Νικολούτσου έτυχαν ιδιαίτερης αποδοχής από την Επιμελητηριακή κοινότητα και ιδιαίτερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, ο οποίος ανακοίνωσε, πως σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης, εξετάζουν, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκα, ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 450 εκ. Ευρώ. Επίσης, θα υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους 450 εκ. ευρώ σε συνεργασία με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη για ψηφιακές επενδύσεις στις ΜμΕ.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 10:39

Σχετικά Άρθρα

  • Τέλος στα μπλε τιμολόγια ρεύματος - Οι συμβουλές Σκυλακάκη για τα πράσινα
    Τέλος στα μπλε τιμολόγια ρεύματος - Οι συμβουλές Σκυλακάκη για τα πράσινα

    Από τις αρχές του νέου έτους οι αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος

    Για το τέλος στα μπλε τιμολόγια ρεύματος μίλησε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Πρόκειται για τα σταθερά τιμολόγια τα οποία αναμένεται να παύσουν να ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του 2025.

    Ο Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» είπε ότι τα πράσινα τιμολόγια που επιβλήθηκαν µε νομοθετική ρύθμιση τον Ιανουάριο φέτος ως υποχρεωτικά για διάστημα 1 έτους, θα παραμείνουν στην αγορά για πολλά χρόνια ακόμη. Η υποχρεωτικότητα διάθεσης των πράσινων τιμολογίων από τους παρόχους παύει να ισχύει την 1η Ιανουαρίου του 2025 µόνο για νέους πελάτες και όχι για υφιστάμενους, σημείωσε.

    «Έστω και έναν πελάτη να έχει κάποιος πάροχος σε πράσινο τιμολόγιο, θα πρέπει να το διαθέτει» τόνισε, κάτι που για τον ίδιο είναι αυτονόητο µε βάση την προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση, αλλά εάν χρειαστεί θα γίνει σαφές µε νέα ρύθμιση. Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή περί τα 4-4,5 εκατ. καταναλωτές εξακολουθούν να βρίσκονται στα πράσινα τιμολόγια, η οπτική αυτή σημαίνει ότι θα παραμείνουν στην αγορά για αρκετά χρόνια ακόμη. Το πράσινο τιμολόγιο κατά τον υπουργό θα παραμείνει ένα εργαλείο – μέτρο σύγκρισης άλλων τιμολογίων, που συνοδεύονται από πολιτικές μάρκετινγκ που δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει όχι ο ίδιος, αλλά ούτε και ειδικοί της αγοράς.

    Οι προτάσεις Σκυλακάκη για τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος

    Την ίδια ώρα ο κ. Σκυλακάκης συνιστά στους καταναλωτές «να συγκρίνουν τις τιμές µε τα πράσινα τιμολόγια και να γνωρίζουν ότι όσο οι τιμές απομακρύνονται πολύ από το μέτρο σύγκρισης, δεν είναι για το καλό τους».

    Με νομοθετική ρύθμιση, επίσης, το ΥΠΕΝ θα βάλει απαγορευτικό από τις αρχές του νέους έτους στη διάθεση στην αγορά σταθερών –μπλε– τιμολογίων εξάμηνης διάρκειας. Η άποψη που επικρατεί στο υπουργείο είναι ότι οι προμηθευτές µε τα εξάμηνα σταθερά τιμολόγια εκμεταλλεύονται την εποχικότητα των τιμών και παγιδεύουν τους καταναλωτές, οι οποίοι πρέπει να εκπαιδευτούν στη νέα πραγματικότητα των εποχικών διακυμάνσεων που φέρνουν οι ΑΠΕ, πολύ υψηλές τιμές το καλοκαίρι, χαμηλότερες τον χειμώνα και πολύ χαμηλές την άνοιξη και το φθινόπωρο που πέφτει η ζήτηση.

    Οι προμηθευτές, σε αντίθεση µε τους καταναλωτές, έχουν κατανοήσει αυτή την εποχικότητα. «Αυξήθηκαν οι τιμές το καλοκαίρι και µε τα εξάμηνα σταθερά τιμολόγια πουλάνε στους καταναλωτές καλοκαιρινές τιμές τον χειμώνα», τόνισε εξηγώντας ότι τα σταθερά τιμολόγια παρέχουν πραγματική προστασία στον καταναλωτή µόνο εάν είναι 12µηνης διάρκειας, διάστημα που περικλείει όλες τις εποχικές διακυμάνσεις.

    Το μέτρο που δρομολογεί το ΥΠΕΝ αποτελεί και το πρώτο βήμα εναρμόνισης της ελληνικής αγοράς µε την ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει ελάχιστη διάρκεια σταθερών τιμολογίων ενός έτους, η οποία θα πρέπει να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2025. Θα υπάρξει ένα µμεταβατικό διάστημα για τα εξάμηνης διάρκειας σταθερά τιμολόγια που διατίθενται ήδη στην αγορά μέχρι τη λήξη τους.

    Η εμπορική πολιτική των παρόχων κινείται πράγματι στην κατεύθυνση στροφής των πελατών τους προς τα σταθερά τιμολόγια εξάμηνης διάρκειας ή και τα υβριδικά τιμολόγια µε μια σταθερή τιμή για κάποιους μήνες και κυμαινόμενη στη συνέχεια, το ύψος της οποίας συναρτούν µε εκπτώσεις σε πολλές περιπτώσεις παραπλανητικές και μια σειρά από άλλες προωθητικές ενέργειες που δύσκολα μπορεί να αξιολογήσει ο καταναλωτής.

    Είναι ενδεικτική αυτή της πρακτικής η περίπτωση παρόχου που διαθέτει στην αγορά σταθερό εξάμηνης διάρκειας τιμολόγιο που στη συνέχεια γίνεται κυμαινόμενο µε έκπτωση συνέπειας 30% σε περίπτωση εκπρόθεσμής πληρωμής. Με μια πιο προσεκτική ματιά, η έκπτωση συνέπειας 30% αφορά το περιθώριο κέρδους του προμηθευτή και όχι την τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας.

    Πρόσφατα, εξάλλου, η ΡΑΑΕΥ µε επιστολή της κάλεσε εταιρεία του κλάδου να διορθώσει διαφημιστική καμπάνια ενός υβριδικού τιμολογίου (ένα μέρος κατανάλωσης µε σταθερή χρέωση και ένα άλλο µε κυμαινόμενη) που το παρουσίαζε ως μπλε, στέλνοντας το μήνυμα στον καταναλωτή ότι πρόκειται για σταθερό, ενώ ήταν κίτρινο κυμαινόμενο.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Πύργος: Υπογράφεται σύμβαση Δήμου και Επιμελητηρίου για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΒΕ Ηλείας
    Πύργος: Υπογράφεται σύμβαση Δήμου και Επιμελητηρίου για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΒΕ Ηλείας

    Για την τεχνική υποστήριξη και ωρίμανση της μελέτης

    Προγραμματική σύμβαση υπογράφει ο Δήμος Πύργου με το Επιμελητήριο Ηλείας η οποία αφορά στην τεχνική υποστήριξη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Όπως εισηγήθηκε ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, η σύμβαση αναφέρεται στην τεχνική υποστήριξη για την ωρίμανση και προετοιμασία της Πρότασης Χρηματοδότησης με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση κτιρίου Επιμελητηρίου Ηλείας». Την πρόταση θα υποβάλλει το Επιμελητήριο Ηλείας στο πλαίσιο Πρόσκλησης «Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και υποδομών – νέα έργα» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα».

    Η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης κρίθηκε απαραίτητη καθώς το Επιμελητήριο Ηλείας δεν διαθέτει συγκροτημένη Τεχνική Υπηρεσία και δεν δύναται να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες ωρίμανσης της πρότασης, κάτι που αναλαμβάνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

    Σύμφωνα με την σύμβαση, φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό , ενώ το Επιμελητήριο θα είναι ο Κύριος του έργου, αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος που ανέρχεται στις 12.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους.

  • Επίδομα θέρμανσης: Έως 25% υψηλότερο σε όσους χρησιμοποιούν ρεύμα
    Επίδομα θέρμανσης: Έως 25% υψηλότερο σε όσους χρησιμοποιούν ρεύμα

    Για έως 25% υψηλότερο επίδομα σε όσους χρησιμοποιούν ρεύμα για την θέρμανση, έκανε λόγο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξη του το πρωί της Πέμπτης 17/10.

    Το τελικό ποσό, όπως εξήγησε ο Θόδωρος Σκυλακάκης θα προκύψει από τον υπολογισμό όλων των δεδομένων, βάσει και του ισχύοντος από πέρσι συστήματος χωρισμού της Ελλάδας σε 12.000 σημεία και τον ορισμό του πόσο κρύο ή ζέστη έκανε σε κάθε περιοχή.

    «Θα υπάρχει περίπου 25% διαφορά μεταξύ του επιδόματος για ηλεκτρισμό και πετρελαίο», διευκρίνισε ο ΥΠΕΝ, ενώ σε ότι αφορά την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης τόνισε ότι θα γίνει σε δύο δόσεις.

    Όπως αποσαφήνισε ο κ. Σκυλακάκης, «τις επόμενες ημέρες θα υπογραφή η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης. Θα περιλαμβάνει επιδοτηση για όλες τις μορφές θέρμανσης: πετρέλαιο, φυσικο αέριο, ηλεκτρικό. Θα υπάρχει μεγαλύτερη επιδότηση σε όσους χρησιμοποιιούν ηλεκτρικό ρεύμα για την θέρμανση».

    Ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε πως οι δικαιούχοι θα κάνουν αίτηση μέσω της ίδιας πλατφόρμας.

    Τον Δεκέμβριο θα πληρωθεί το 60%

    Το ποσό της επιδότησης θα κυμαίνεται από 100 έως 1.000 ευρώ και θα ισχύσουν τα ίδια με πέρσι εισοδηματικά και άλλα κριτήρια για να καθοριστούν οι δικαιούχοι, σημειώνοντας ότι «ειδικά στο επίδομα θέρμανσης έχουμε πολύ μεγαλύτερα εισοδηματικά κριτήρια από οποιοδήποτε άλλο επίδομα και αυτά διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια».

    Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, «θα υπάρξει μια μεγάλη δόση στην αρχή, εντός του Δεκεμβρίου και όχι νωρίτερα, διότι ειδικά στο πετρέλαιο πρέπει να έχουμε και κάποιους λογαριασμούς.

    Τον Δεκέμβριο θα δοθεί περίπου το 60% του ποσού όλης της περιόδου. Η άλλη δόση, το άλλο 40% θα δοθεί στο τέλος και για πρώτη φορά θα λάβουμε υπόψη πόσο κρύο έκανε στην διάρκεια του χειμώνα σε κάθε περιοχή».

    Πηγή: Cnn.gr
  • Μήνυμα μαζικής αποδοχής για τον Κώστα Λεβέντη - Παρουσίασε τους 75 υποψηφίους του για τις εκλογές του ΕΒΕ
    Μήνυμα μαζικής αποδοχής για τον Κώστα Λεβέντη - Παρουσίασε τους 75 υποψηφίους του για τις εκλογές του ΕΒΕ

    Παρουσίαση των μελών του Συνδυασμού «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά» με επικεφαλής τον Κώστα Λεβέντη - Μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και συνεργασίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της Ηλείας

    Την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, στον κατάμεστο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε Ηλείας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση των μελών του συνδυασμού «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά», με επικεφαλής τον κ. Κώστα Λεβέντη, ενόψει των εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 17 Νοεμβρίου.

    Ενώπιον πλήθους κοινού, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων του τόπου, ο κ. Λεβέντης παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού, που περιλαμβάνει επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους της επιχειρηματικότητας και από όλες τις περιοχές της Ηλείας.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε, επίσης, στις βασικές αρχές, στις προτεραιότητες και στο σχέδιο του συνδυασμού, για ένα ισχυρό Επιμελητήριο, το οποίο θα λειτουργεί ως χρήσιμος σύμμαχος της τοπικής επιχείρησης.

    Όπως τόνισε ο κ. Λεβέντης, «ζητάμε την ψήφο των συναδέλφων μας, με τη δέσμευση να εργαστούμε για το καλό όλων, πέρα και πάνω από κόμματα και άσκοπες αντιπαραθέσεις. Έχουμε σχεδιάσει μια νέα γενιά υπηρεσιών και δράσεων, ώστε να αναδείξουμε το Επιμελητήριο Ηλείας σε καθημερινό αρωγό και σύμβουλο, για κάθε ένα από τα μέλη του.

    Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα είναι ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της συνεργασίας, με δυνατή παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων, που αφορούν την Ηλεία και την ευρύτερη Περιφέρεια, με προτάσεις και διεκδικήσεις, για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης.»

    Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στη δέσμευση του συνδυασμού για συνεργασία, συνένωση δυνάμεων και κοινές διεκδικήσεις με το σύνολο των τοπικών φορέων, ώστε να ισχυροποιηθεί η πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η Ηλεία.

    «Τα υλικά για να χτίσουμε το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα της περιοχής μας υπάρχουν. Είναι οι ασύγκριτοι φυσικοί και πολιτιστικοί μας πόροι. Είναι η θέληση και οι ικανότητες των τοπικών επιχειρήσεων και των ανθρώπων τους. Το Επιμελητήριο Ηλείας θα είναι η δική τους φωνή. Θα είναι δίπλα τους και θα τους βοηθά, να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο. Ζητάμε να μας εμπιστευθείτε, για να ανοίξουμε μαζί ένα νέο κεφάλαιο. Για να μπορούμε να κοιτάξουμε μαζί μπροστά, με περισσότερη αισιοδοξία.» τόνισε, κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Λεβέντης.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Παναγόπουλος Βασίλης (Αντιδήμαρχος Πύργου), Φάμελος Βασίλης (Αντιδήμαρχος Πύργου), Κόρδας Θεόδωρος (Αντιδήμαρχος Πύργος), Καστρινός Αλέξης (Δήμαρχος Πηνειού), Γιαννόπουλος Βασίλης (Αντιπεριφερειάρχης Δημ. Έργων), Παναγιωτόπουλος Νίκος (Αντιπρύτανης Παν/μίου Πατρών), Καννής Στάθης (Δήμαρχος Πύργου), Παπαγιαννόπουλος Μάκης (Αν. Δήμαρχος Ήλιδας), Μητρόπουλος Κώστας (Δήμαρχος Ζαχάρως), Κοροβέσης Νίκος (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας), Μητροπολίτης Ηλείας, Νικολούτσος Κώστας ((Πρόεδρος Ε.Β.Ε Ηλείας), Κώστας Λάμπρος (Επιμελητηριακός), Μπράμος Πάναγιώτης (Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού), Θεοδώρου Νίκος (Αντιδήμαρχος Πύργου), Μεσσαλάς Δημήτρης (Πρ. Δ.Σ. Πύργου), Δάγκαρης Γιάννης (Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων).

    Οι υποψήφιοι

    ΕΜΠΟΡΙΚΟ

    A/A

    ΕΠΩΝΥΜΟ

    ΟΝΟΜΑ

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

    1

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ

    2

    ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΟΣ

    3

    ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

    ΓΕΩΡΓΙΑ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

    4

    ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ

    ΦΩΤΗΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ

    5

    ΓΥΦΤΟΧΡΗΣΤΟΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

    6

    ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ

    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ

    7

    ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

    8

    ΚΑΡΔΙΑΝΟΣ

    ΣΠΥΡΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ

    9

    ΚΑΡΥΩΤΗΣ

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

    10

    ΚΟΛΟΒΑΔΗ

    ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

    11

    ΚΟΡΠΕΤΙΝΟΣ

    ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

    12

    ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΟΞΥΓΟΝΟΥ

    13

    ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΦΩΤΙΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    14

    ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ

    ΗΛΙΑΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

    15

    ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

    16

    ΣΤΙΒΑΣ

    ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

    17

    ΣΤΡΙΓΚΑΣ

    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

    18

    ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΩΝ

    19

    ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

    ΝΙΚΗ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

    ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ

    A/A

    ΕΠΩΝΥΜΟ

    ΟΝΟΜΑ

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

    1

    ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΩΝ

    2

    ΚΑΡΝΑΡΟΣ

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

    3

    ΚΟΛΛΙΑΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΡΔΑ

    4

    ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

    5

    ΜΠΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟΥ

    6

    ΜΠΡΑΤΗ

    ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

    7

    ΜΥΛΩΝΑΣ

    ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ

    8

    ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ - ΣΦΑΓΕΙΑ

    9

    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

    10

    ΣΟΛΩΜΟΣ

    ΜΕΓΑΚΛΗΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

    11

    ΤΖΙΚΑΣ

    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΑΡΤΟΥ

    12

    ΤΣΑΟΥΣΗΣ

    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑΣ

    ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

    A/A

    ΕΠΩΝΥΜΟ

    ΟΝΟΜΑ

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

    1

    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΣΠΗΛΙΟΣ

    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

    2

    ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

    ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

    3

    ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

    ΜΑΡΙΝΑ

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

    4

    ΒΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

    5

    ΒΛΑΧΑΝΤΩΝΗ

    ΟΛΥΜΠΙΑ

    ΜΕΣΙΤΡΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

    6

    ΒΟΥΡΤΣΗΣ

    ΠΑΥΛΟΣ

    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

    7

    ΓΑΒΡΙΛΙΑΔΗΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    8

    ΓΙΑΜΠΑΣΤΗ

    ΕΥΓΕΝΙΑ

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

    9

    ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑΣ

    ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

    10

    ΔΑΡΑΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

    11

    ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ

    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

    12

    ΔΕΡΒΟΣ

    ΦΩΤΙΟΣ

    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

    13

    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΕΓΑΚΛΗΣ

    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

    14

    ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

    15

    ΚΟΚΚΑΛΗΣ

    ΑΒΡΑΑΜ

    ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

    16

    ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ

    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΛΟΓΙΣΤΗΣ

    17

    ΚΟΥΦΩΛΙΑ

    ΕΛΕΝΗ

    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

    18

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

    19

    ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΑΡΙΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ - ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

    20

    ΜΠΑΔΑΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ

    21

    ΜΠΙΣΤΟΛΑΣ

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

    22

    ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙ

    23

    ΝΤΑΟΥΛΑΡΗΣ

    ΑΛΕΞΙΟΣ

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΦΕΕ ΗΛΕΙΑΣ

    24

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ

    ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

    25

    ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    26

    ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙ

    27

    ΠΑΠΠΑΣ

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

    28

    ΠΟΠΟΡΗΣ

    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

    29

    ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

    ΕΚΤΩΡΑΣ

    ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ

    30

    ΣIΑΨΑΛΗΣ

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΩΝ

    31

    ΣΑΜΨΟΥΝΗΣ

    ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ

    ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

    32

    ΣΟΛΩΜΟΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ

    33

    ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

    34

    ΣΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

    35

    ΤΡΟΧΑΝΑΣ

    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

    36

    ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ

    37

    ΨΑΡΡΑ

    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ

    ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ

    Α/Α

    ΕΠΩΝΥΜΟ

    ΟΝΟΜΑ

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

    1

    ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟΥΡΣΙΩΝ

    2

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    ΕΞΑΓΩΓΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ ΕΛΑΙΩΝ

    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ

    A/A

    ΕΠΩΝΥΜΟ

    ΟΝΟΜΑ

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

    1

    ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

    2

    ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

    3

    ΚΑΡΑΜΕΤΟΣ

    ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ

    4

    ΜΑΜΟΥΣΗΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

    5

    ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ

    ΕΛΕΝΗ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

    Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

    {gallery}new_images/ilialive/2024/10_October/Leventis{/gallery}

  • Ο Τ. Παπαδόπουλος στην Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας»
    Ο Τ. Παπαδόπουλος στην Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας»

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάκης Παπαδόπουλος, μέλος του Δικτύου "Building Europe with Local Councillors" - (BELC) συμμετείχε σήμερα (15/10/2024) στην Ημερίδα που διοργάνωσε στο αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» του Μουσείου της Ακρόπολης η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με θέμα «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας». Η εκδήλωση ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο των δασών στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα, όπως περιγράφονται στην στρατηγική της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση με ορίζοντα το 2030.

    Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε: "Συζητήσαμε για την ενίσχυση της δασικής κάλυψης και της ανθεκτικότητας των δασών στην Ελλάδα, εξετάζοντας παράλληλα τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες όσον αφορά την προώθηση της βιοποικιλότητας και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που έχουν γίνει εξαιρετικά εμφανείς τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε επιτυχημένες πρωτοβουλίες στην Ελλάδα που συμβάλλουν στη δέσμευση της ΕΕ για την φύτευση 3 δισεκατομμυρίων δέντρων έως το 2030.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΔΕ: Εναρκτήριο Συνέδριο & Ενημερωτική Ημερίδα του Έργου HeritAdapt, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος InterregEuro-Med
    ΠΔΕ: Εναρκτήριο Συνέδριο & Ενημερωτική Ημερίδα του Έργου HeritAdapt, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος InterregEuro-Med

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού έργου "HERIT ADAPT - HERItage and territory resilience through sustainableTourism, climate change ADAPtation and ciTizenengagement", του Προγράμματος InterregEuro-MED, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής που αφορά τον Αειφόρο Τουρισμό,φιλοξενεί στην Πάτρα τη διήμερη συνάντηση του έργου.

    Ειδικότερα, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 09:30 π.μ, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, θα διεξαχθεί το συνέδριο με τίτλο " Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμος Τουρισμός απέναντι στις απειλές της κλιματικής αλλαγής" και στις 18 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ, η ενημερωτική ημερίδα Info Day του έργου HERIT ADAPT, όπου πρόκειται να παρουσιαστούν η SWOT Analysis του έργου καθώς και επιτυχή ευρωπαϊκά έργα που άφησαν το αποτύπωμα τους, όπως τα SPARC, ΑDRION INNOXENIA PLUS & DIALOFUE4TOURISM.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΠΔΕ,Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, σημειώνει τη σημασία του Έργου για την ΠΔΕ αλλά και την ικανοποίηση του για τις αποτελεσματικές συνέργειες που αναπτύσσονται μεταξύ τόσων διαφορετικών εταίρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Το HERIT ADAPT είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος InterregEuro MED και στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των βασικών ενδιαφερομένων μερών (stakeholders) μέσα από τη συγκρότηση διεπιστημονικών τοπικών ομάδων εργασίας (TWGs – Territorial Working Groups). Κατά τη διάρκεια του έργου, θα αξιοποιηθούν δεδομένα του Βιώσιμου Μοντέλου Τουρισμού (STM- Sustainable Tourism Model), το οποίο θα εφαρμοστεί σε 8 επιλεγμένες πιλοτικές περιοχές Euro-MED, συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών UNESCO καθώς και λιγότερο γνωστών μνημείων, παράκτιων και ορεινών περιοχών.

    Το Μοντέλο Βιώσιμου Τουρισμού (STM- Sustainable Tourism Model), εφαρμόζεται λαμβάνοντας υπόψη τις εδαφικές ανάγκες και τα οράματα, καθώς και τα υπάρχοντα πλαίσια και σχέδια, μέσα από τη χρήση καινοτόμων τεχνολογικών εργαλείων και λύσεων, καθώς και μέσα από την αξιοποίηση της διακρατικής γνώσης που έχει ήδη αποκτηθεί από άλλα ευρωπαϊκά έργα.

    Το Συνεργατικό σχήμα του έργου αποτελείται από 11 εταίρους - 8 χώρες που είναι:

    Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Επικεφαλής Εταίρος, Ελλάδα

    Αθηνά-Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των επικοινωνιών και Γνώσης, Ελλάδα.

    • Dubrovnik Development Agency Dura, Κροατία
    • Universidad De Granada, Ισπανία
    • Prijestonica Cetinje - Old Royal Capital Cetinje, Μαυροβούνιο
    • Comit? R?gional Du Tourisme Et Des Loisirs Occitanie, Γαλλία
    • Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, Κύπρος
    • SapienzaUniversity of Rome, Ιταλία
    • Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, Ελλάδα
    • Municipality of Genoa, Ιταλία
    • Ministry of Tourism of the Republic of Bulgaria, Βουλγαρία

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ηλεκτρικό ρεύμα: Τέλος τα πράσινα τιμολόγια και το νυχτερινό ρεύμα! Όσα αλλάζουν
    Ηλεκτρικό ρεύμα: Τέλος τα πράσινα τιμολόγια και το νυχτερινό ρεύμα! Όσα αλλάζουν

    «Ταφόπλακα» μπαίνει σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη στο πράσινο τιμολόγιο ρεύματος μέχρι το τέλος του χρόνου. Έτσι οι καταναλωτές θα πρέπει να επιλέξουν κάποιο άλλο χρωματιστό τιμολόγιο.

    Ο κ. Σκυλακάκης είναι ότι «τα πράσινα τιμολόγια τελειώνουν σαν θεσμική ρύθμιση» και θα πάμε σε ένα δυναμικό τιμολόγιο, το πορτοκαλί τιμολόγιο για αρχή, που θα αφορά τις επιχειρήσεις. Επειδή όμως απαιτεί έξυπνους μετρητές, οι καταναλωτές θα μπορούν να επωφεληθούν μετέπειτα.

    Τέλος και στο νυχτερινό ρεύμα

    Και η δεύτερη μεγάλη αλλαγή όπως είπε είναι «ότι θα περάσουμε από το νυχτερινό τιμολόγιο σε ένα διζωνικό ρεύμα. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή έχει μείνει ένα «απομεινάρι» φθηνού ρεύματος. «Το νυχτερινό ρεύμα χορηγούνταν από τη τότε ΔΕΗ τις νυχτερινές ώρες που δεν υπήρχε ζήτηση. Πλέον με τις ΑΠΕ, το φθηνό ρεύμα το έχουμε το μεσημέρι όταν λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά και τα Σαββατοκύριακα, προπαντός Κυριακές. Έχει νόημα να μετακινήσουμε την ζήτηση εκεί που υπάρχει φθηνή τιμή» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

    Και συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι «Θα πάμε σε δύο ζώνες, η μία ζώνη θα είναι τις μεσημεριανές ώρες (10 το πρωί με 3 μμ) και όλο το Σαββατοκύριακο. Αυτή η ζώνη μέχρι το τέλος του χρόνου είναι πιθανό να την εισάγουμε» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.Κλείνοντας ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως ο νέος αυτός τρόπος θα δώσει σημαντικά φθηνότερο ρεύμα για τους καταναλωτές.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Συνάντηση του Κωνσταντίνου Λεβέντη με τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, Αθανάσιο
    Συνάντηση του Κωνσταντίνου Λεβέντη με τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, Αθανάσιο

    Ο Κωνσταντίνος Λεβέντης, υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας με την Επιμελητηριακή Παράταξη «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά», συναντήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, μια ημέρα πριν την επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού του, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, Αθανάσιο.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησής, ο κ. Λεβέντης ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για την υποψηφιότητά του στις προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 16 και 17 Νοεμβρίου.

    Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι κύριος στόχος της Παράταξής του είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, ώστε να αναδειχθεί σε καθημερινό αρωγό και σύμβουλο για κάθε τοπική επιχείρηση, αλλά και σε κύριο εκφραστή ενός κοινού οράματος για την ανάπτυξη του τόπου.

    Αναφέρθηκε, επίσης, στις αναπτυξιακές προτεραιότητες τις οποίες θα επιδιώξει να υπηρετήσει, η παράταξη, όπως η ολοκλήρωση των μεγάλων υποδομών στις μεταφορές, η στήριξη του πρωτογενή τομέα, η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η αξιοποίηση της οικουμενικής κληρονομιάς της Αρχαίας Ολυμπίας και η ενίσχυση της καινοτομίας.

    «Είχα τη μεγάλη χαρά να συναντήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας και να ανταλλάξουμε απόψεις για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Η προσπάθεια για την πρόοδο και την ευημερία της Ηλείας δεν μπορεί παρά να είναι κοινή. Ως Παράταξη, πιστεύουμε στη δύναμη της συνεργασίας, της συναίνεσης και της συνένωσης δυνάμεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Με αυτή τη βασική αρχή δεσμευόμαστε να εργαστούμε, ώστε να ισχυροποιήσουμε τη φωνή μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, να διεκδικήσουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζεται ο τόπος μας και να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα των ανθρώπων του» δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο