Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 12:22

ΔΣ Πύργου: Κατεπείγουσα συνεδρίαση στις 26/01  δια περιφοράς

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Προσκλήθηκε σε δια περιφοράς συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου με θέματα Ημερήσιας Διάταξής:

1. Λήψη απόφασης συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου στους κατοίκους των Κοινοτήτων Κουτσοχέρας, Χειμαδιού και όμορων Κοινοτήτων, σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει μετά τη δήλωση δικαιωμάτων κυριότητας στο Εθνικό Κτηματολόγιο από το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Αροανίας. Έκδοση ψηφίσματος.

2. Λήψη απόφασης για την παροχή χρηματικής βοήθειας 5.000,00 € σε οικονομικά αδύναμους κατοίκους, για την κάλυψη άμεσων αναγκών τους.

3. Λήψη απόφασης για την παροχή χρηματικής βοήθειας 1.000,00 € σε οικονομικά αδύναμους κατοίκους για την κάλυψη άμεσων αναγκών τους.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 13:12

Σχετικά Άρθρα

  • Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
    Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

    Η αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών ενόψει της χειμερινής περιόδου 2024-2025, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που συνεδρίασε υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε εκτεταμένη αναφορά στους σοβαρούς κινδύνους που ανέκυψαν από πυρκαγιές κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο στη Δυτική Ελλάδα, λόγω των αντίξοων κλιματολογικών συνθηκών, ενώ υπογραμμίστηκε ότι μπορεί η αντιπυρική περίοδος να ολοκληρώνεται τυπικά σε λίγες ημέρες, ωστόσο η επιφυλακή παραμένει, δεδομένου ότι αποδεικνύεται πως σοβαρές πυρκαγιές εκδηλώνονται ακόμα στη χώρα και μάλιστα, μία από αυτές εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα και στην Π.Ε. Ηλείας, ξεκινώντας από τη θέση «Γεράκι» Αμαλιάδας.

    Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς ο σχεδιασμός δράσεων με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων απέναντι σε φαινόμενα παγετού και ισχυρών χιονοπτώσεων.

    pesop pde sun 2

    Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ξέρουμε ότι η Δυτική Ελλάδα, σχεδόν στο σύνολό της, αποτελεί ένα hot spot της κλιματικής αλλαγής. Το λένε όλοι οι ειδικοί, το βιώνουμε όμως και εμείς που όλο και συχνότερα ερχόμαστε αντιμέτωποι με ακραία φαινόμενα. Θυμίζω ως παράδειγμα ότι η περιοχή μας ταλαιπωρείται επί σχεδόν δύο χρόνια από μία σημαντική ξηρασία. Και παρά το γεγονός ότι είναι μία περιοχή με σημαντικά υδάτινα αποθέματα, φτάσαμε φέτος στο σημείο να διαμορφώσουμε αρδευτικά προγράμματα για τη ζώνη του Πηνειού, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η αγροτική παραγωγή».

    Στη συνέχεια, ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, παρατήρησε πως είναι σημαντικό για τη θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ένα μεγάλος εύρος εργασιών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρχουν παντού ενεργές εργολαβίες στη διάρκεια του χειμώνα, ώστε οποιαδήποτε στιγμή απαιτηθεί να υπάρχει άμεση παρέμβαση.

    Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η προσπάθεια για την προστασία των πολιτών, του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος είναι διαρκής, καθώς όπως είπε «ο αγώνας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα είναι διαρκής, πολλές φορές και άνισος. Ξέρουμε ότι πάντα και παντού θα υπάρχουν προβλήματα. Ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, διαθέτουμε ξεπερασμένες και ευάλωτες υποδομές. Ότι συνεχίζει να υφίσταται ένα σοβαρό ζήτημα χρηματοδότησης και έλλειψης προσωπικού για το σύνολο των ΟΤΑ, αλλά και των υπηρεσιών ασφαλείας. Είμαστε εδώ όμως για να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και ο καθένας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να κάνει το καλύτερο δυνατό για την κοινωνία που εκπροσωπούμε και υπερασπιζόμαστε».

    pesop pde sun 3

    Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Φαρμάκης διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι παρούσα στην πρώτη γραμμή κάθε ανάγκης, με το σύνολο των δυνάμεων και των δυνατοτήτων της και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, των Δήμων, καθώς επίσης και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και τους εθελοντές, για τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν το καλοκαίρι για την προστασία του τόπου από τις μεγάλες και επικίνδυνες φωτιές, αλλά και για την διάθεση συνεργασίας σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι έκτακτες ανάγκες. «Το χρέος μας δεν σταματάει. Συνεχίζεται, χειμώνα – καλοκαίρι…» κατέληξε.

    Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομμάτης, Π.Ε Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, ΠΕ Ηλείας, Νικόλαος Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας Τάκης Παπαδόπουλος, ο Διοικητής ΠΕ.Π.Υ.Δ. Δυτικής Ελλάδας Βασίλειος Σολδάτος, ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Τσαπικούνης, ο Βοηθός Δ/ντη ΓΕ.Π.Α.Δ Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Κακούσης, ο Διοικητής 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ Ιωάννης Πουλημένος, ο Διοικητής ΚΕΤΧ Πάτρας Γεώργιος Αλεξίου, ο Διοικητής 6ης ΥΠΕ Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ο Προϊστάμενος της 6ης ΥΠΕ Κωνσταντίνος Καρζής, η εκπρόσωπος ΕΚΑΒ Πάτρας Κλεονίκη Τσίμα, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Συντονισμού & Επιθεώρησης δασών Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αλέξανδρος Τοκατλίδης, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ Νικόλαος Γυφτάκης, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών έργων ΠΔΕ Χρήστος Καραγιάννης, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών έργων Π.Ε. Αχαΐας Παναγιώτης Φλωράτος, ο Προϊστάμενος τμήματος Π.Π.Π.Ε Αιτωλ/νιας Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος τμήματος Π.Π.Π.Ε Αχαΐας Βασίλειος Κούτρας, ο Προϊστάμενος τμήματος Π.Π.Π.Ε Ηλείας Γεώργιος Θεοδωρόπουλος.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΣΥΡΙΖΑ: Τεταμένα τα νεύρα στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Βολές από το στρατόπεδο Κασσελάκη κατά πάντων
    ΣΥΡΙΖΑ: Τεταμένα τα νεύρα στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Βολές από το στρατόπεδο Κασσελάκη κατά πάντων

    Η ένταση καλά κρατεί στην Κουμουνδούρου και η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής διεξάγεται στο κλίμα που δημιουργούν οι επιθέσεις του στρατοπέδου Κασσελάκη προς όλους τους αντιπάλους του. Αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης αποτελεί η προετοιμασία για τα κείμενα που θα συζητηθούν στο έκτακτο συνέδριο, ωστόσο τίποτα δεν αποκλείει νέες επιθέσεις από τα στελέχη που στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Το κακό κλίμα αποτυπώθηκε άλλωστε και από τη συνέντευξη που έδωσε χτες η Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΚΑΪ) κατά την οποία χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις κατά άλλων στελεχών του κόμματος. «Το να τρίζει τα δόντια της μια ψευδεπίγραφη εξουσία, δεν προκαλεί τρόμο, αλλά καγχασμό» είπε η γραμματέας της Κ.Ο., ενώ εκτίμησε πως βρισκόμαστε στην τελευταία φάση του κύκλου ζωής ενός «στυγνού γραφειοκρατικού συστήματος».

    Τι καταλογίζει το στρατόπεδο Κασσελάκη στην πλειοψηφία της Κ.Ε.

    Πέραν αυτών, το στρατόπεδο Κασσελάκη κατηγορεί όλες τις υπόλοιπες πλευρές πως προχωρούν σε απειλές διαγραφών όσων στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο, καθώς και για προσπάθεια να επιβληθεί λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στελέχη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, άλλωστε, αποχώρησαν από την συνεδρίαση της ΚΟΕΣ στα μέσα της εβδομάδας, ενώ αντίστοιχου τύπου διαμαρτυρία έκανε και η Θεοδώρα Τζάκρη επιτιθέμενη στα στελέχη που προΐστανται του οργανωτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε αυτό το πλαίσιο στο επιτελείο Κασσελάκη συζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει μια ακόμα «εντυπωσιακή» κίνηση. Συνεργάτες του πρώην προέδρου εισηγούνται να υπάρξουν συντονισμένες τοποθετήσεις στελεχών της ομάδας στη σημερινή συνεδρίαση, κατά τις οποίες θα καταγγέλλουν την πλειοψηφία του οργάνου για όλα τα παραπάνω ζητήματα. Διακινούν μάλιστα το σενάριο πως οι «100» θα προτείνουν να αποσυνδεθεί η εκλογή της νέας Κ.Ε. από την εκλογή προέδρου, ώστε να διατηρηθούν οι ίδιοι συσχετισμοί και σε δεύτερο χρόνο να αποπεμφθεί ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης.

    Δεν αποκλείεται μάλιστα, ανάλογα με την πορεία των συζητήσεων, ακόμα και να αποχωρήσουν τα συγκεκριμένα στελέχη από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κορυφώνοντας την ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλωστε νωπή άλλωστε η εικόνα μερικών δεκάδων στελεχών να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής πριν από δύο εβδομάδες.

    Θολό το τοπίο για το πόθεν έσχες Κασσελάκη

    Το τελευταίο διάστημα πάντως η προτροπή του Στέφανου Κασσελάκη προς τους οπαδούς του να συμμετέχουν στις διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων για το προσεχές συνέδριο με στόχο «να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα», έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις στην Κουμουνδούρου.

    Η συγκεκριμένη αποστροφή εύλογα συνδέεται με την υποχρέωση του κάθε επίδοξου υποψήφιου να καταθέσει το πόθεν έσχες του, το οποίο ακολούθως θα δημοσιοποιηθεί. Το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη είχε κυριαρχήσει πριν τις ευρωεκλογές στις πολιτικές συζητήσεις με τον τότε πρόεδρο να παρουσιάζει τελικά ένα φύλλο excel με αποσπασματικές πληροφορίες για την περιουσιακή του κατάσταση.

    Η Θεοδώρα Τζάκρη θέλησε να διαψεύσει τα σχετικά σενάρια και είπε πως το πόθεν έσχες «το έχει καταθέσει ο άνθρωπος. Κάναμε ευρωεκλογές με το πόθεν έσχες το δημοσιευμένο από το Λευκό Πύργο. Το έχει καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το ίδιο πόθεν έσχες θα καταθέσει και στον iSyriza».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
    ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

    Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ προγραμματίστηκε αμέσως μετά την μεγάλη πυραυλική επίθεση του Ιράν ενάντια στο Ισραήλ.

    Συνεδριάζει το πρωί της Τετάρτης, στις 09:30, το ΚΥΣΕΑ με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

    Η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού:

    Αύριο, Τετάρτη, στις 09.30, θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ο Δήμος Ήλιδας γιόρτασε τα 100 χρόνια από τη σύσταση του Δήμου Αμαλιάδας, με μια ξεχωριστή επετειακή συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου
    Ο Δήμος Ήλιδας γιόρτασε τα 100 χρόνια από τη σύσταση του Δήμου Αμαλιάδας, με μια ξεχωριστή επετειακή συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου

    Με μία ξεχωριστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ήλιδας γιόρτασε σε μία σεμνή τελετή το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου, την επέτειο των 100 χρόνων από την έκδοση του ΦΕΚ για τη σύσταση του Δήμου Αμαλιάδας, που υπεγράφη την ίδια ακριβώς ημερομηνία του 1924.

    Η συνεδρίαση για τον έναν αιώνα της νομικής υπόστασης του Δήμου Αμαλιάδας, που μετεξελίχθηκε σε Δήμο Ήλιδας, είχε εορταστικό χαρακτήρα και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε στο Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας.

    Τη διαδικασία της τακτικής συνεδρίαση άνοιξε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Θεώνη Γεωργοπούλου, ενώ κατά την κεντρική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μίλησε για τη σημασία και την ιστορική διαδρομή του Δήμου Αμαλιάδας, από το 1924 που συστάθηκε έως σήμερα.

    Παράλληλα, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος έθεσε και τους στόχους της νέας εποχής για το Δήμο, ενώ τόνισε τις μεγάλες κατακτήσεις του παρελθόντος και τους διαχρονικούς αγώνες των δημοτών γι’ αυτές.

    Όπως επεσήμανε: «Το 1924 δεν ήθελαν όλοι την Αμαλιάδα ως μια ξεχωριστή ενιαία οντότητα. Αντιθέτως την ήθελαν κομματιασμένη, προκειμένου να μπορούν να την ελέγχουν και να διαχωρίζουν τους κατοίκους της. Σε αυτό ήρθε να βάλει τέλος η 1η Ελληνική Δημοκρατία λίγους μόλις μήνες μετά την ανακήρυξή της, η οποία αποδέχτηκε το αίτημα των κατοίκων της και την ανακήρυξε την Αμαλιάδα ανεξάρτητο δήμο.

    Έτσι, αδικίες που κρατούσαν επί δεκαετίες σε βάρος της περιοχής μας και των τότε κατοίκων της, ήρθε να λύσει μια για πάντα το ΦΕΚ του 1924, το οποίο φέρει την υπογραφή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, που αναγνώρισε τη σύσταση του νέου ενιαίου δήμου. Ενός δήμου που η αξία του φάνηκε στα χρόνια και τις δεκαετίες που ακολούθησαν».

    Επιπλέον, ο Δήμαρχος Ήλιδας αναφέρθηκε και στους δημοκρατικούς αγώνες που διαχρονικά έκαναν οι κάτοικοι της Αμαλιάδας. «Η σύσταση του Δήμου μας αποτέλεσε το επιστέγασμα των πολιτικών αγώνων που έδιναν για δεκαετίες οι κάτοικοι του μετέπειτα Δήμου Αμαλιάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1900 έως το 1924, στο χώρο όπου γεωγραφικά βρίσκεται σήμερα η Αμαλιάδα υπήρχαν διαιρεμένες, όπου τα σύνορά τους δεν ήταν καν ευδιάκριτα, αφού οι κάτοικοί τους δρούσαν στην ενιαία περιοχή του εμπορικού και κοινωνικού κέντρου της Αμαλιάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    «Οι τότε συμπολίτες μας είχαν δημιουργήσει μια κοινή Αμαλιαδιώτικη συνείδηση. Άρα, η Ελληνική Δημοκρατία του 1924 απλά αποκατέστησε την πραγματικότητα, επανέφερε την κοινή λογική και ήρε την αδικία. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους, που το DNA των δημοτών της Αμαλιάδας απέκτησε δημοκρατικά αντανακλαστικά στο πέρασμα των ετών. Διότι μόνο με δημοκρατικές αντιλήψεις και σε περιόδους δημοκρατίας κατάφερναν να απολαμβάνουν συνθήκες δικαιοσύνης και ισότητας, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές.

    Γι’ αυτό και διαχρονικά στήριζαν τη δημοκρατία και τους δίκαιους αγώνες των Ελλήνων για την κατάκτησή της», τόνισε χαρακτηριστικά.

    ilida 100 amal 2

    ilida 100 amal 3

    ilida 100 amal 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Πρόσωπο έκπληξη αναμένεται να προτείνουν οι «100»
    Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Πρόσωπο έκπληξη αναμένεται να προτείνουν οι «100»

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την παρουσία του «έκπτωτου» προέδρου, με τις αντιμαχόμενες παρατάξεις να απλώνουν την στρατηγική τους τόσο σε επίπεδο υποψηφιοτήτων, όσο και για την πορεία προς το συνέδριο.

    Όπως πληροφορείται το CNN Greece, η Θεοδώρα Τζάκρη θα καταθέσει πρόταση επίσπευσης κατά ένα μήνα των διαδικασιών, με τη στήριξη του κασσελακικου και πολακικού μπλοκ.

    Στην ψηφοφορία θα λάβουν μέρος και τα απόντα μέλη τηλεφωνικά, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση.

    Οι «100» αναμένεται να θέσουν πρόσθετους όρους και προϋποθέσεις προκειμένου να δυσκολέψουν τους δύο πρώτους τους οποίους οι δημοσκοπήσεις φέρνουν ως φαβορί.

    Η απομάκρυνση, εξάλλου, του ενδεχομένου να είναι ο Νικόλας Φαραντούρης υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ευνοεί τις υποψηφιότητες του Στέφανου Κασσελάκη και του Σωκράτη Φάμελλου, οι οποίες πρέπει να θεωρούνται βέβαιες.

    Και αυτό γιατί ο ευρωβουλευτής θα αντλούσε ψηφοφόρους από τις πολιτικές δεξαμενές τόσο του έκπτωτου προέδρου όσο και του πρώην προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αυξάνοντας με την αποχώρησή του από την κούρσα τις πιθανότητες να είναι αυτοί οι δύο που θα περάσουν στο β’ γύρο, αν βεβαίως δεν κριθούν όλα από τον α’.

    Όπως και αν έχει, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, με τον Βαγγέλη Αποστολάκη να έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο.

    Στη σημερινή συνεδρίαση η υποψηφιότητα Φάμελλου\

    Όσον αφορά στον κ. Φάμελλο, αναμένεται να ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, εκπροσωπώντας στην ουσία τους «100».

    Η στρατηγική του συμπεριλαμβάνει και την προσέλκυση ψηφοφόρων των περσινών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ωστόσο στη συνέχεια είτε εντάχθηκαν στη Νέα Αριστερά είτε αποτραβήχτηκαν εντελώς.

    Ο Παύλος Πολάκης, εκτιμούν πολλοί, θα είναι αυτός που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό τη μάχη, είτε υπέρ του είτε υπέρ του υποψηφίου τον οποίο θα στηρίξει στο β΄ γύρο αν δεν είναι ο ίδιος παρών σε αυτόν.

    Έτσι και αλλιώς, ενδεικτική της έκρυθμης κατάστασης στο κόμμα ήταν η αποστροφή της Όλγας Γεροβασίλη σε τηλεοπτική συνέντευξη πως είναι βέβαιη ότι ο κ. Κασσελακης δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία για τη χώρα «και θα δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

    Πηγή: cnn.gr

  • Συνεδριάζει την Τετάρτη 25/09 το Περιφερειακό Συμβούλιο
    Συνεδριάζει την Τετάρτη 25/09 το Περιφερειακό Συμβούλιο

    Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας συνεδριάζει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 16.00.

    Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι η σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δικτύου FISPMED, για συνεργατικές επιστημονικές/πολιτιστικές δραστηριότητες για την ίδρυση Ευρωμεσογειακού & Εύξεινου Πόντου Παρατηρητηρίου, (τοπικός κόμβος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) για την ανάπτυξη διεθνών δραστηριοτήτων.

    Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΠεριφερειακούΣυμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης(e:Presence.gov.gr), ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας livestreaming, από τον σύνδεσμο https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16807

    Θέματα ημερήσιας διάταξης:

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Σχέδιο της προς δημοσίευση ανακοίνωσης για την εταιρεία «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 13 της ΚΥΑ 172058/2016 (SEVESO III).

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Συζήτηση της υπ’ αριθ. 48/2024 Επερώτησης του Επικεφαλής ν της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα - Ενωμένοι Μπορούμε» κ. Σκιαδαρέση Σπυρίδωνα, σχετικά με τον προγραμματισμό εκτέλεσης έργων βελτίωσης του ΕΟΔ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο τμήμα Λαμπίρι έως όρια Π.Ε. Ευρυτανίας.

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Συζήτηση της υπ’ αριθ. 49/2024 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα - Ενωμένοι Μπορούμε» κ. Φεσσιάν Γεράσιμου, σχετικά με την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων της Π.Δ.Ε. και τη λειτουργία σχολικών αιθουσών σε κοντέινερ.

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Συζήτηση της υπ’ αριθ. 50/2024 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» κ. Κοτρωνιά Νικολάου, σχετικά με την καθυστέρηση στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων Δήμου Ερυμάνθου.

    ΘΕΜΑ 1ο

    :

    Α) Έγκριση σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δικτύου FISPMED, για συνεργατικές επιστημονικές/πολιτιστικές δραστηριότητες για την ίδρυση Ευρωμεσογειακού & Εύξεινου Πόντου Παρατηρητηρίου, τοπικός κόμβος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ελλάδα) για την ανάπτυξη διεθνών δραστηριοτήτων που προσδιορίζονται για το Δίκτυο: Βιοοικονονομία.

    Β) Εξουσιοδότηση για την υπογραφή του ως άνω Μνημονίου Συνεργασίας

    (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας της Π.Δ.Ε. κ. Ζαΐμης Φωκίων)

    ΘΕΜΑ 2ο : Ορισμός δύο (2) εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας / Π.Ε. Αιτωλ/νίας (τακτικού και αναπληρωτή)στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος (Ε.Δ.Π.) ΤΑΠΤοΚ LEADER της Τριχωνίδα Α.Ε., στο πλαίσιο του ΣΣ ΚΑΠ 2021-2027.

    (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Π.Δ.Ε. κ. Μαυρομμάτης Αθανάσιος)

    ΘΕΜΑ 3ο Χορήγηση εξουσιοδότησης της πρόσβασης και διενέργειας Τραπεζικών εργασιών μέσω διαδικτυακών εφαρμογών ή όποιου άλλου τρόπου απαιτείται, όπως για την υπογραφή κάθε είδους εγγράφων που απαιτούνται για τις οποιαδήποτε Τραπεζικές Εργασίες, στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τα Τραπεζικά Ιδρύματα και των Υπηρεσιών αυτών, ανά Περιφερειακή Ενότητα.

    (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου της Π.Δ.Ε.

    κ. Κατσακιώρης Νικόλαος)

    ΘΕΜΑ 4ο : Επικύρωση πρακτικών 18ης και 19ης συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας έτους 2024.

    Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον τρόπο συμμετοχής σας στη συνεδρίαση (με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεδιάσκεψης) μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10:00.

    Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming.

    Σελίδα μετάδοσης: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16905

    Ο Πρόεδρος

    Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

    Χρήστος Παΐσιος

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως η Π.Γ. - Η πλευρά Κασσελάκη αμφισβητεί τη νομιμότητα της αποπομπής του
    ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως η Π.Γ. - Η πλευρά Κασσελάκη αμφισβητεί τη νομιμότητα της αποπομπής του

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει εκτάκτως απόψε στις 20:00 (12/09) στην Κουμουνδούρου. Από την περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη διαψεύδονται αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του κόμματος θα λάβει μέρος στην συνεδρίαση.

    Η συνεδρίαση της Π.Γ. συνεκλήθη την ώρα που πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη πως η αποπομπή του από την προεδρία ήταν αντικαταστατική. Αφορμή για τον ισχυρισμό αυτό έλαβαν από ανάρτηση του Ξενοφώντα Κοντιάδη, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με την οποία ανέπτυσσε το σχετικό σκεπτικό.

    Η πλευρά Κασσελάκη αμφισβητεί την νομιμότητα της αποπομπής του

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το στρατόπεδο Κασσελάκη διαμήνυε με ποικίλους τρόπους σε κομβικά πρόσωπα της Κουμουνδούρου ότι επιθυμεί την επιστροφή του αποπεμφθέντος προέδρου στο γραφείο του. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Π.Γ. ώστε να δοθεί οριστική πολιτική απάντηση από το κορυφαίο όργανο, πως όλες οι αποφάσεις και οι κινήσεις είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.

    Υπενθυμίζεται πως στην απόφαση της Κ.Ε. αναφερόταν σαφώς πως «σύμφωνα με το άρθρο 20 παράγραφος 4 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγκαλείται έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου Προέδρου»

    Ξεκαθαρίζει τις επόμενες κινήσεις ο Κασσελάκης

    Πάντως σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο κ. Κασσελάκης ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα.

    Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει στους συνεργάτες του ποιες είναι ακριβώς οι προθέσεις του, εάν δηλαδή θα κατέλθει για υποψήφιος ή θα αποχωρήσει μόνιμα από την Κουμουνδούρου για να δημιουργήσει το δικό του κόμμα.

    Την ίδια ώρα σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης γράφτηκε ότι σε κρυφή δημοσκόπηση ένα «κόμμα Κασσελάκη» λαμβάνει δυνητικά 5% αλλά από το περιβάλλον του ξεκαθαρίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν εξαρτά τις επόμενες κινήσεις του από τα ευρήματα δημοσκοπήσεων.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Δρόμος θα συνδέει Τουρκία, Ιράκ, ΗΑΕ, Κατάρ - Συνεδρίαση στην Κωνσταντινούπολη
    Δρόμος θα συνδέει Τουρκία, Ιράκ, ΗΑΕ, Κατάρ - Συνεδρίαση στην Κωνσταντινούπολη

    Η πρώτη συνεδρίαση για το φιλόδοξο έργο του Αναπτυξιακού Δρόμου, που θα συνδέει Τουρκία, Ιράκ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κατάρ, πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Ντολμάμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδας.

    Οι υπουργοί των 4 χωρών που συμμετείχαν συζήτησαν τη συμβολή της δημιουργίας αδιάκοπων και γρήγορων μεταφορών μέσω της Τουρκίας και του Ιράκ.

    Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Ουράλογλου δήλωσε ότι το έργο της Αναπτυξιακής Οδού θα δημιουργήσει αδιάλειπτη πρόσβαση σε κάθε χώρα της Ευρώπης οδικώς και σιδηροδρομικώς από το λιμάνι Fav στο Ιράκ μέχρι το Λονδίνο.

    Ο χρόνος θα μειωθεί σημαντικά μεταξύ Ασίας και Ευρώπης μέσω της Τουρκίας, αποφέροντας ένα κέρδος τουλάχιστον 15 ημερών. Η Τουρκία δήλωσε την πρόθεσή της για άμεση κατασκευή του έργου λόγω του πολέμου στη Γάζα, γεγονός που έχει καθυστερήσει αρκετά τις παγκόσμιες μεταφορές.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο