Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 09:54

Αλλαγή φρουράς στην παράταξή "Ήλιδα - Νέα Μέρα"

Γράφτηκε από την
Ad Slot
Αλλαγή φρουράς στην παράταξή "Ήλιδα - Νέα Μέρα", με τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Μαυρίκο να παραδίδει τη σκυτάλη, στον νέο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.
Ο κ. Παναγιώτης Μαυρίκος έπειτα από μακρά διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση, είχε ανακοινώσει από την εκλογή του το 2019, ότι στα μισά της θητείας της παρούσας σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραιτηθεί προκειμένου τη θέση του να πάρει ένας νέος δημοτικός σύμβουλος.
Αυτό και έπραξε στην προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος.
Από την πλευρά του, ο νέος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος ήταν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης την περίοδο 2014 - 2019, ήδη ορκίστηκε και θα συμμετέχει κανονικα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.
Η παράταξη "Ήλιδα - Νέα Μέρα" και προσωπικά ο επικεφαλής κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ευχαριστούν τον κύριο Μαυρίκο για την μακρά του πορεία στην αυτοδιοίκηση, που μόνο θετικό πρόσημο είχε και εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στον κύριο Θεοδωρακόπουλο.
(Δελτίο Τύπου)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 10:49

Σχετικά Άρθρα

  • Ορκίστηκε ο Π. Δούλος δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας
    Ορκίστηκε ο Π. Δούλος δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας

    Στην ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβούλου προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης. Ειδικότερα, νέος Δημοτικός Σύμβουλος ορκίστηκε ο κ. Παντελής Δούλος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ‘ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ’.

    Ο κ. Παντελής Δούλος, ως αναπληρωματικός σύμβουλος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ,καταλαμβάνει την θέση της κας Ρούλας Γκουβίτσα, η οποία παραιτήθηκε από Δημοτική Σύμβουλος κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης μετά την ορκωμοσία καλωσόρισε τον νέο δημοτικό σύμβουλο και ευχήθηκε στον κ. Δούλο καλή, γόνιμη και εποικοδομητική θητεία, με γνώμονα τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.

    doulos ilida dimot 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ήλιδα - Νέα Μέρα: Ανακοίνωσε και επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά του ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος
    Ήλιδα - Νέα Μέρα: Ανακοίνωσε και επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά του ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

    Οι Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου είναι η τελευταία ευκαιρία του Δήμου Ηλιδας να επανέλθει στη κανονικότητα της διαφάνειας, της διαύγειας, της χρηστής διαχείρισης και της βιώσιμης ανάπτυξης.

    Από το 2019 μέχρι σήμερα χάσαμε τα πάντα, με αποκλειστική ευθύνη του σημερινού Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη και της ανεπάρκειάς του, ο οποίος υπέκυψε αμαχητί σε όλες τις απαιτήσεις του Κράτους των Αθηνών.

    Ο Δήμος Ήλιδας, δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ υπόθεση ενός κόμματος ή μεμονωμένων φιλοδοξιών. Οφείλουμε να είναι πεδίο ενότητας δυνάμεων, που ενδιαφέρονται μόνο για το δημόσιο συμφέρον και το καλό του τόπου.

    Κατά τη Δημαρχιακή μου θητεία η κανονικότητα αυτή έγινε κεκτημένο, που υπονομεύτηκε από τα υπέρογκα χρέη που παρέλαβα. Έπειτα από πέντε χρόνια, τα παρέδωσα όλα ρυθμισμένα, βιώσιμα και μαζί με αυτά παρέδωσα γεμάτα ταμεία με ώριμα και χρηματοδοτημένα έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

    Το αποτέλεσμα ήταν μία άνευ προηγουμένου εγωκεντρική διαχείριση από πλευράς Δημάρχου, η Παράταξη του οποίου στην πράξη έχει διαλυθεί και η Δημοτική Αρχή, υλοποίησε μόνο ένα μικρό μέρος όσων παρέλαβε. Πορεύτηκε επί μία θητεία με μηδέν όραμα και μια δικαιολογία για όλα.

    Αποτέλεσμα, η πόλη που παραδώσαμε να μετατραπεί σε κωμόπολη, χάνοντας νευραλγικές και βασικές υποδομές. Πλέον, ξεκινάμε από την αρχή με πνεύμα συνεργασίας και σύνθεσης δυνάμεων, επαναφέροντας τη δημοκρατία και την πρόοδο στον τόπο.

    Υπό αυτές τις συνθήκες, ανακοινώνω τη συμμετοχή της Παράταξης « ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ » στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου.

    Χωρίς καμία άλλη σκέψη, παρά μόνο τη σωτηρία του Δήμου και τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν στη Νέα γενιά του Δήμου μας να αναλάβει τις τύχες του, το 2028.

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας

    (Δελτίο Τύπου)

  • Χριστοδουλόπουλος: Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Κ. Τζαβάρα, απέναντι στην «εκκωφαντική» σιωπή του Δήμου Ήλιδας για το Κάμπινγκ Κουρούτας
    Χριστοδουλόπουλος: Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Κ. Τζαβάρα, απέναντι στην «εκκωφαντική» σιωπή του Δήμου Ήλιδας για το Κάμπινγκ Κουρούτας

    Η δημοτική παράταξη «Ήλιδα - Νέα Μέρα» χαιρετίζει την πρωτοβουλία του βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, για την κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας - προσθήκης στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία προβλέπει την παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος από την ΕΤΑΔ στο Δήμο Ήλιδας, των 76 στρεμμάτων του Κάμπινγκ Κουρούτας.

    Η πλήρης απραξία του Δήμου Ήλιδας και η σιωπή του Δημάρχου, αμέσως μετά την γνωστοποίηση του νέου διαγωνισμού από την ΕΤΑΔ για την παραχώρηση σε ιδιώτη του συγκεκριμένου ακινήτου, που αποτελεί εδώ και περίπου 50 χρόνια περιούσια των συμπολιτών μας, παραμένει «εκκωφαντική».

    Η Δημοτική αρχή, αντί να ασχοληθεί με το θέμα και να προλάβει για ακόμα μία φορά στο «και πέντε» την αρνητική τροπή της παραχώρησης σε ιδιωτικά συμφέροντα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να το αποσιωπήσει, προφανώς για να εξυπηρετήσει δικούς της σκοπούς.

    Αυτό που έπρεπε να έχει πράξει ο Δήμος Ήλιδας εδώ και έναν μήνα, θέτοντας τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Ηλείας προ των ευθυνών τους και ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο για τις όποιες κινήσεις του, έρχεται να το καλύψει ο Κώστας Τζαβάρας μέσω της την πρωτοβουλίας του.

    Ελπίζουμε -διότι πλέον με την ανικανότητα που επιδεικνύει η δημοτική αρχή μόνο η ελπίδα έχει μείνει ζωντανή- να εισακουστεί το αίτημα για ψήφιση της τροπολογίας και να αγκαλιαστεί και από τους υπόλοιπους βουλευτές της Ηλείας, δημιουργώντας ένα κοινό μέτωπο εντός κοινοβουλίου.

    Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά τα όσα αναφέραμε και στην προ μηνός τοποθέτησή μας, για το σοβαρό αυτό θέμα, που αφορά το μέλλον του Δήμου και των Δημοτών μας.

    Κύριε Δήμαρχε,

    Σε αυτή τη θητεία σας χάσατε τα πάντα. Αυτό θα έχουν να θυμούνται από εσάς οι συμπολίτες μας, ως το «κύκνειο άσμα» της πολιτικής σας διαδρομής.

    Το 2019 παραλάβατε μία πόλη με τις βασικές υποδομές δεδομένες, έπειτα από κοπιώδεις δικές μας προσπάθειες και στο τέλος της θητείας σας θα παραδώσετε ένα δήμο με υποδομές κοινότητας.

    Αν η εξέλιξη με την παραχώρηση της περιουσίας του Δήμου σε ιδιώτες σας βολεύει (γιατί άραγε;), θυμηθείτε το κοινό αίτημα των πολιτών του δήμου μας: «Το κάμπινγκ Κουρούτας ανήκει στο λαό και σε αυτόν πρέπει να παραμείνει».

    Χρήστος Χριστοδουλόπουλος - Επικεφαλής «ΗΛΙΔΑ- ΝΕΑ ΜΕΡΑ»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Χριστοδουλόπουλος: Το κάμπινγκ Κουρούτας ανήκει στο λαό της πόλης και σε αυτόν πρέπει να παραμείνει
    Χριστοδουλόπουλος: Το κάμπινγκ Κουρούτας ανήκει στο λαό της πόλης και σε αυτόν πρέπει να παραμείνει

    Μετά το Δεκέμβριο του 2021, για τρίτη φορά στη θητεία Λυμπέρη, -δυστυχώς- οι αρνητικές εξελίξεις για το κάμπινγκ της Κουρούτας, μας προλαβαίνουν αντί να τις προλάβουμε.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας, παρά τις υποσχέσεις και τις εγγυήσεις τους, αλλά και τις τρεις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, άφησε όλες τις ευκαιρίες που είχε να πάνε χαμένες.

    Πλέον, είναι ο ίδιος υπόλογος για οποιαδήποτε παραχώρηση του κάμπινγκ Κουρούτας σε ιδιώτες, αφού για ακόμα μία φορά αφήνει πρώτα να βγει στη δημοσιότητα διαγωνισμός και μετά (!) να «τρέχει» για να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα».

    Εμείς -έγκαιρα- από τον Σεπτέμβριο του 2020 που ξεκίνησε από την ΕΤΑΔ η διαδικασία ιδιωτικοποίησης, αναφέραμε ότι η νομαδική λύση που μπορεί και πρέπει να δοθεί στο ζωτικής σημασίας ζήτημα του κάμπινγκ της Κουρούτας, είναι πολιτική και δεν χωράει αστερίσκους.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας είναι αυτός που έβαλε «ταφόπλακα» στη Πανεπιστημιακή σχολή Γεωπονίας, παλινωδεί για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει κλειστό, άφησε με «λουκέτο» για τρία χρόνια το κάμπινγκ, οδηγώντας το στην πλήρη απαξίωση. Είναι αυτός που επιδεικνύει επί 3,5 χρόνια την πλήρη ανικανότητά του.

    Ο ίδιος επέλεξε (γιατί άραγε;) να μην κάνει απολύτως τίποτα για το κάμπινγκ, παρά τα μηνύματα που έρχονται ανά εξάμηνο από την ΕΤΑΔ, παρά μόνο να το απαξιώνει και να το αφήνει παρατημένο στην τύχη του. Οι «καμπάνες» είχαν χτυπήσει από νωρίς, όμως ο Δήμαρχος Ήλιδας έκανε ότι δεν άκουγε και... «σφύριζε» αδιάφορος.

    Κύριε Δήμαρχε, σε αυτή τη θητεία σας χάσατε τα πάντα. Αυτό θα έχουν να θυμούνται οι συμπολίτες μας από εσάς, ως το «κύκνειο πολιτικό σας άσμα». Το 2019 παραλάβατε μία πόλη με τις βασικές υποδομές δεδομένες, έπειτα από κοπιώδεις δικές μας προσπάθειες και στο τέλος θα παραδώσετε ένα δήμο με υποδομές κοινότητας.

    Η τετραετία σας πήγε χαμένη, ωστόσο, έστω και την ύστατη στιγμή προσπαθήστε να μην χαθούν άλλες βασικές υποδομές ανάπτυξης για την περιοχή μας.

    Και -επιτέλους- αν η εξέλιξη αυτή σας βολεύει για δικούς σας ιδιοτελής σκοπούς, θυμηθείτε το κοινό αίτημα των πολιτών του δήμου μας: «Το κάμπινγκ Κουρούτας ανήκει στο λαό και σε αυτόν πρέπει να παραμείνει».

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ήλιδας: Ορκίστηκε νέα δημοτική σύμβουλος η Κωνσταντίνα Ανδρικοπούλου - Λαβαζού στην παράταξη Χριστοδουλόπουλου
    Δήμος Ήλιδας: Ορκίστηκε νέα δημοτική σύμβουλος η Κωνσταντίνα Ανδρικοπούλου - Λαβαζού στην παράταξη Χριστοδουλόπουλου
    "Αλλαγή φρουράς" για τη δημοτική παράταξή "Ήλιδα - Νέα Μέρα", με τον δημοτικό σύμβουλο Διονύση Τσαούση να παραιτείται για προσωπικούς λόγους και να αναλαμβάνει νέα δημοτική σύμβουλος της παράταξης, η Κωνσταντίνα Ανδρικοπούλου - Λαβαζού.
    Η νέα δημοτική σύμβουλος ορκίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και θα συμμετέχει κανονικά στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.
    Η Κωνσταντίνα Ανδρικοπούλου – Λαβαζού γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Δουνέικα Αμαλιάδας.
    Προέρχεται από από μια βαθιά δημοκρατική οικογένεια, με ενεργή ενασχόληση εδώ και δεκαετίες στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού ο αείμνηστος πατέρας της Αποστόλης Ανδρικόπουλος ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος της κοινότητας Δουνεΐκων.
    Έως το 2016 ήταν τραπεζική υπάλληλος - διευθύντρια στο υποκατάστημα της Τράπεζας Αττικής στον Πύργο. Είναι παντρεμένη με τον γνωστό Ηλείο επιχειρηματία Σπύρο Λαβαζό και έχει δύο γιούς, τον Νίκο και τον Αποστόλη.
    Η παράταξη "Ήλιδα - Νέα Μέρα" και προσωπικά ο επικεφαλής Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ευχαριστούν τον Διονύση Τσαούση για την έως σήμερα αγαστή τους συνεργασία, που είχε μόνο θετικό πρόσημο. Αμέσως μετά την ορκωμοσία ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, στην κυρία Ανδρικοπούλου - Λαβαζού.
    Όπως ανέφερε ο κύριος Χριστοδουλόπουλος: «Η Κωνσταντίνα Ανδρικοπούλου – Λαβαζού έχει βαθιές ρίζες στο πεδίο των δημοκρατικών αγώνων από την οικογένειά της και τον αείμνηστο πατέρα της Αποστόλη Ανδρικόπουλο, ιστορικό πρόεδρο των Δουνεΐκων.
    Τη δίδαξε να αγαπάει τους ανθρώπους κι αυτό το απέδειξε σε όλη της τη σταδιοδρομία ως τραπεζική υπάλληλος και διευθύντρια της Τράπεζας Αττικής, αλλά και ως ενεργή πολίτης.
    Της εύχομαι κάθε επιτυχία και καλή σταδιοδρομία εντός του Δημοτικού Συμβουλίου».
    lavazou2
  • Χριστοδουλόπουλος: Χωρίς ρεύμα το Αθλητικό κέντρο Αμαλιάδας - Η ανεπάρκεια Λυμπέρη στο αποκορύφωμά της
    Χριστοδουλόπουλος: Χωρίς ρεύμα το Αθλητικό κέντρο Αμαλιάδας - Η ανεπάρκεια Λυμπέρη στο αποκορύφωμά της

    Μια πρωτόγνωρη εξέλιξη, που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Λυμπέρη, συμβαίνει εδώ και δύο 24ωρα στο Δήμο Ήλιδας.

    Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας -το στολίδι του Δήμου μας- έχει διακοπεί ηλεκτροδότησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ομάδες και τους αθλούμενους της περιοχής, που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία ακόμα «μελανή σελίδα» στην χαμένη τετραετία της σημερινής δημοτικής αρχής.

    Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί την «κορωνίδα» της ανεπάρκειας και της απραξίας της Δημοτικής Αρχής Λυμπέρη, η οποία άφησε να σκάσει η «βόμβα» της διακοπής από τον πάροχο, μην μπορώντας για ακόμα μία φορά να προλάβει τις εξελίξεις, όπως άλλωστε έγινε στην απομάκρυνση της Πανεπιστημιακής Σχολής, στο «λουκέτο» του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, στον «ενταφιασμό» του κάμπινγκ Κουρούτας και σε μία σειρά από σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας.

    Εμείς, ως παράταξη, εδώ και δύο χρόνια επισημαίνουμε το πρόβλημα με τα χρέη του ΔΑΚ Αμαλιάδας εντός δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας να μάθουμε για το αν και πότε έγιναν διακανονισμοί ή ρυθμίσεις, ωστόσο, οι αρνητικές εξελίξεις δείχνουν ότι ουδέποτε έγινε κάτι το ουσιαστικό από τη Δημοτική αρχή.

    Η μόνιμη επωδός του Δημάρχου «θα ενταχθούν τα χρέη στα ληξιπρόθεσμα» -κάτι που δεν μπορεί να συμβεί για το Αθλητικό Κέντρο-, έφτασαν το χρέος να γίνει δυσθεώρητο και μη διαχειρίσιμο. Ήδη, η «βόμβα» έσπασε και προσπαθούμε να προλάβουμε τις αρνητικές καταστάσεις.

    Μάλιστα, ο Δήμος έχει να πληρώσει λογαριασμό στον πάροχο από το έτος 2020!

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας δεν μπορεί άλλο να καλύπτεται πίσω από «λεονταρισμούς» και επικοινωνιακές φανφάρες. Οι εποχές του «ενός ανδρός αρχή» έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, και αν μην τι άλλο «ο βασιλιάς αποδεικνύεται γυμνός».

    Στην ουσία, τον δήμο με αναπτυξιακό πρόσημο και νοικοκυρεμένα οικονομικά που παρέλαβε ο Γιάννης Λυμπέρης το 2019 , τον μετέτρεψε σε στρατηγικό κακοπληρωτή των πάντων. Σε έναν δήμο που έχασε το αναπτυξιακό του πρόσημο και τη στρατηγική του πορεία, προκειμένου να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο και υγιή Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Απαιτούμε εδώ και τώρα «άπλετο» φως σε όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες του Δήμου Ήλιδας και των επιχειρήσεων αυτού. Ζητούμε να μάθουμε τι συμβαίνει με τα χρέη του Αθλητικού Κέντρου, με τα χρέη του διυλιστηρίου φράγματος Πηνειού, με τα χρέη στο ΦοΔΣΑ, θέματα για τα οποία ουδέποτε λάβαμε σαφή απάντηση, παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις μας στα Δημοτικά Συμβούλια.

    Ευτυχώς, η πόλη και η παράταξή μας «Ήλιδα - Νέα Μέρα» διαθέτει το πολιτικό δυναμικό προκειμένου να εγγυηθεί την επόμενη ημέρα, μετά τις εκλογές του 2023.

    Και επιτέλους κύριε Λυμπέρη, αν δεν μπορείτε υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης!

    Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

    Τέως Δήμαρχος Ήλιδας

    (Δελτίο Τύπου)

  • Χριστοδουλόπουλος: Η Ηλεία ευγνωμονεί τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό και ελπίζει στον άξιο διάδοχό του Θεοφιλέστατο κ.κ. Αθανάσιο
    Χριστοδουλόπουλος: Η Ηλεία ευγνωμονεί τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό και ελπίζει στον άξιο διάδοχό του Θεοφιλέστατο κ.κ. Αθανάσιο

    Ένας κύκλος 41 ετών σημαντικής ποιμαντορίας και παρακαταθήκης πλούσιου έργου κλείνει τις επόμενες ημέρες για την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

    Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ., Γερμανός έδειξε με την επιλογή του, να ανοίξει μόνος του τη διαδικασία διαδοχής του, το μεγαλείο ψυχής που -άλλωστε- τον διακρίνει καθ' όλη τη διάρκεια της ποιμαντορίας του.

    Το έργο που αφήνει πίσω του είναι μεγαλειώδες, με τους πιστούς να τον ευγνωμονούν για τα όσα απλόχερα προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια.

    Ένας άνθρωπος που τίμησε το ΑΞΙΟΣ που ακούστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1981 και συνεχίζει να ακούγεται στους Ιερούς ναούς της Μητρόπολη Ηλείας.

    Όσον αφορά στη διαδικασία της διαδοχής για τον επισκοπικό θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως, εύχομαι από καρδιάς στον Θεοφιλέστατο κ.κ. Αθανάσιο Μπαχό να κριθεί ως ο άξιος των αξίων από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, όπως κρίνεται καθολικά κατά τη διαδρομή του, από το σύνολο των εκπροσώπων φορέων, αρχών και το ποίμνιο της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

    Είμαι, δε, βέβαιος, ότι με τον Θεοφιλέστατο ως νέο Μητροπολίτη, προμηνύεται ένα δημιουργικό μέλλον, υπό την αλληλέγγυα σκέψη του, τις οραματικές του ιδέες και τον προσφιλή σε όλους μας εκκλησιαστικό και γόνιμο λόγο που τον διακατέχει.

    Τις πιο θερμές ευχές, εν όψει της διαδικασίας εκλογής.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Παντελώς αβάσιμη έκρινε η Δικαιοσύνη την κατηγορία κατά του πρώην Δημάρχου Ήλιδας
    Παντελώς αβάσιμη έκρινε η Δικαιοσύνη την κατηγορία κατά του πρώην Δημάρχου Ήλιδας

    Πανηγυρική αθώωση Χριστοδουλόπουλου

    Με απόφαση που έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας την 7η Σεπτεμβρίου 2022, αποσαφηνίστηκε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ, κατά τη διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας, διέπραξε αδίκημα ο πρώην Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

    Με την απόφαση αυτή, η Δικαιοσύνη τερμάτισε οριστικά την διαχεόμενη –σκοπίμως και από συγκεκριμένα παράκεντρα– πληροφορία ότι, δήθεν, ο πρώην Δήμαρχος είχε διαπράξει πλαστογραφία σε βάρος -τότε- μέλους της παράταξης του.

    Το Δικαστήριο μετά την ακρόαση όλων των μαρτύρων, έκρινε ότι, ουδεμία κατηγορία στοιχειοθετείται. Παράλληλα, για όσους παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία, αποσαφηνίστηκαν πλήρως οι λόγοι και τα κίνητρα του μηνυτή, τα οποία ήταν καθαρά πολιτικά, από την πρώτη στιγμή κατευθυνόμενα και αποσκοπούσαν να θέσουν σε πολιτική «ομηρεία» τον κύριο Χριστοδουλόπουλο.

    Άλλωστε, η πορεία του καθενός από το 2017 και μετά, έριξε άπλετο φώς και κατέδειξε τους λόγους της άκρως αδικαιολόγητης, άδικης και με πολιτικές σκοπιμότητες μήνυσης.

    Με αφορμή την ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ αθωωτική απόφαση, ο πρώην Δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής του της δημοτικής παράταξης "ΗΛΙΔΑ - ΝΕΑ ΜΕΡΑ", δήλωσε τα εξής:

    «Με την τελεσίδικη απόφαση των δικαστικών αρχών έληξε μια πενταετής προσωπική ταλαιπωρία, η οποία προφανώς και αποτελεί το τίμημα που πλήρωσα, για το γεγονός ότι, ουδείς μπόρεσε να καταλογίσει οτιδήποτε μεμπτό και βάσιμο εναντίον του Δημάρχου και της Δημοτικής Παράταξης που διέσωσαν τον Δήμο μας από τη χρεωκοπία και εξασφάλισαν το μέλλον της, με την υλοποίηση και ωρίμανση εκατοντάδων μεγάλων έργων.

    Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους όσοι κατέθεσαν την αλήθεια στο Δικαστήριο και νοηματοδότησαν αυτό που έχω πει για την Παράταξη μας. Δηλαδή το: "Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται". Εύχομαι, η δική μου άδικη ταλαιπωρία, να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον κατά οποιουδήποτε μπορεί να στοχοποιηθεί, από ένα σύστημα που κατηγορεί και σπιλώνει ανθρώπους τους οποίους -ευτυχώς- η Δικαιοσύνη δικαιώνει.

    Πλέον, μετά το τέλος της περιπέτειας, η πόλη και οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες, αφού η παράταξή μας σε έναν χρόνο από σήμερα, αναλαμβάνοντας και πάλι τα ηνία του Δήμου Ήλιδας, θα βάλει μια και καλή τέρμα στον κατήφορο της τελευταίας τετραετίας, που τείνει να μετατρέψει το δήμο μας από μία σύγχρονη επαρχιακή πόλη, σε έναν μεγάλο χωριό, δίχως μέλλον και στερούμενο από βασικές υποδομές».

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch