Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 17:54

Μιχαλακόπουλος: Έγιναν κακή συνήθεια - Οι αποτυχίες, το ψέμα και η παραπληροφόρηση

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Για το έργο ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας

Έγινε συνήθεια το ψέμα και η παραπληροφόρηση του δημότη, ή είναι απλά η τακτική της Δημοτικής Αρχής;

Προφανώς είναι παλιά συνήθεια (με αυτό τον τρόπο πολιτεύονται άλλωστε από τα νεανικά χρόνια των «κλαδικών») η οποία ενισχύεται από το γεγονός ότι οι τοπικοί δημοσιογράφοι (για τους 100+ λόγους που έχουμε αναλύσει κατά επανάληψη) και τα τοπικά ΜΜΕ δεν αναζητούν και αυτά την αλήθεια, αλλά απλά αναδημοσιεύουν τα ΔΤ που έρχονται από το «Παλάτι» (Δημαρχείο).

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ας εξηγήσουν στο κόσμο τα εξής:

α) Γιατί δεν λένε την αλήθεια στο κόσμο, ότι η μελέτη δεν είχε προβλέψει κονδύλιο ούτε για τη μεταφορά των αγαλμάτων-μνημείων (εάν είναι δυνατόν!) και αυτό προστέθηκε στη συνέχεια;

β) Γιατί δεν λένε την αλήθεια στο κόσμο, ότι η μελέτη δεν είχε προβλέψει κονδύλιο ούτε για τη μεταφορά-διαχείριση των μπαζών που προκύπτουν από τις εργασίες; (εάν είναι δυνατόν!!!)

γ) Γιατί δεν λένε στο κόσμο την αλήθεια, ότι εφόσον δεν υπήρχε τέτοιο κονδύλιο κακώς (πολύ κακώς) ο επιβλέπων επέτρεψε την εταιρία να σπάσει όλα τα μάρμαρα;

δ) Γιατί δεν λένε στο κόσμο την αλήθεια, δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα για την απομάκρυνση των μπαζών από το οικόπεδο επί της οδού Αγίου Χαραλάμπους; Εκτός εάν περιμένουν να απομακρυνθούν μαγικά με την παράσυρσή τους από τις βροχές, με ότι αυτό συνεπάγεται...

Τελικά αυτή η μελέτη, τι άλλη έλλειψη θα μας παρουσιάσει στο μέλλον;

Τελικά ποιος την έφτιαξε, ποιος ήταν ο επιβλέπων και τι ακριβώς έκανε για αυτό ο πολιτικός προϊστάμενος;

Το λέμε για ακόμα μια φορά, είναι παντελώς ακατάλληλος για αυτή τη θέση!

Τα προσόντα του είναι «άλλα» και προφανώς είναι ο πλέον κατάλληλος για διευθυντής του περιβόητου «πολιτικού γραφείου» του Δημάρχου. Φυσικά επειδή εκεί η θέση είναι πιασμένη, ας κάνουν και δεύτερο γραφείο κολλητά με το υπάρχον. Λεφτά υπάρχουν….

Το «απέραντο εργοτάξιο» εξελίσσεται σε κωμωδία για τη Δημοτική Αρχή και τραγωδία για τους δημότες και το ταμείο του Δήμου.

ΥΓ.. Είμαστε σίγουροι ότι εάν το θέμα δεν το είχαμε αποκαλύψει (το οποίο εκ των υστέρων υιοθετήθηκε και από άλλους, συν ελάχιστα ΜΜΕ) τότε πάλι! οι ά(χ)ριστοι της Δημοτικής Αρχής θα το έπαιζαν «Κινέζοι» και θα μας/σας έλεγαν αερολογίες…

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 16:22

Σχετικά Άρθρα

  • Αναγένεσις στο δήμο Πύργου: Πόσο πάει το χαλίκι (“Προφητική”; ανάρτηση στις 19/4)
    Αναγένεσις στο δήμο Πύργου: Πόσο πάει το χαλίκι (“Προφητική”; ανάρτηση στις 19/4)

    Η ανωτέρω ανάρτηση-προειδοποίηση δεν στάθηκε ικανή για να εμποδίσει αυτούς που διαχειρίζονται το δημοτικό χρήμα-περιουσία, ώστε να ξανασκεφτούν πριν προχωρήσουν στην υποθήκευση της περιουσίας των πολιτών, όπως αυτή την διαχειρίζεται η ΔΕΠ Α.Ε ΟΤΑ (Νταμάρι, λατομείο). Επίσημα πλέον με την απόφαση 5/2023 της ΔΕΠ Α.Ε ΟΤΑ υπάρχει σύναψη συνεργασίας με την γνωστή ΤΕΡΝΑ, κάτι για το οποίο ο ίδιος ο Δήμαρχος Πύργου έτρεξε να το φωνάξει στον κ. Πρωθυπουργό (στην επίσκεψή του), ως κατόρθωμα.

    Όμως εμείς διαβάζουμε άλλα, τα οποία ο κ. Δήμαρχος Πύργου και ο Προέδρος της Εταιρείας (Ν.Π.Ι.Δ.) ΔΕΠ Α.Ε ΟΤΑ πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να τα εξηγήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και Άμεσα!!!

    Διαβάζουμε για μεγάλες διαφοροποιήσεις στις τιμές, σε σχέση με τις τοπικές εργολαβικές εταιρίες.

    Διαβάζουμε ότι η ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ έχει συνεχόμενο και αυξανόμενο παθητικό και κακώς υπάρχει ( οδηγείται σε πτώχευση;).

    Διαβάζουμε ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται έναντι… (και ο Πρόεδρος;).

    Διαβάζουμε ότι οι τοπικές εταιρίες προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη.

    Το κορυφαίο όργανο του Δήμου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και εάν η Παράταξη του Δημάρχου και οι συνεργαζόμενοι έχουν απαξιώσει το θεσμό.

    Το ζήτημα είναι ΜΕΙΖΟΝ και επιβάλλεται η ΑΜΕΣΗ σύγκληση Δ.Σ, για να δοθούν εξηγήσεις από την Διοίκηση της ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ αλλά και από τους καταγγέλλοντες εργολάβους που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη.

    Η παράταξή μας ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ - επειδή ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ - υπογράφει ΠΡΩΤΗ το αίτημα για ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ την εν λόγω σύμβαση και καλεί και τις υπόλοιπες παρατάξεις (εκτός φυσικά των συνεργαζόμενων) να σταθούν στο ύψος τους.

    Ενώπιον και του Νόμου και των Δημοτών!

    Επίσης θα πρέπει να πάρουν θέση ( έπρεπε, δηλαδή, ήδη να το έχουν κάνει), όσοι επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές. Δικαιοσύνη και Διαφάνεια παντού, όχι μόνο στα λόγια.

  • Την πρόταση της ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ για Παθολόγο υιοθέτησε (με καθυστέρηση) το Υπουργείο Υγείας
    Την πρόταση της ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ για Παθολόγο υιοθέτησε (με καθυστέρηση) το Υπουργείο Υγείας

    Πολλές ζωές Ηλείων χάθηκαν γιατί δεν θέλετε να ακούτε ή γιατί προτιμάτε να κάνετε καθυστερημένα το σωστό που σας υποδεικνύουμε, για να το υιοθετήσετε φυσικά ως δήθεν δικές ενέργειες.

    Διαβάσαμε, μόλις στις 18-4-2023, στο τοπικό τύπο «επισκέψεις» και «παρεμβάσεις» Βουλευτών της Ηλείας στην κ.Γκάγκα.

    Διαβάσαμε επίσης ότι δήθεν «κατόπιν ενεργειών τους» θα ενισχυθεί μόνιμα με Παθολόγο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το πολύπαθο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας (Πύργου).

    Μια τέτοια είδηση είναι βέβαια χαρμόσυνη για όλους ανεξαιρέτως, όμως…..

    Θυμίζουμε στους Βουλευτές και στο λαό της Ηλείας ότι η συγκεκριμένη πρόταση είχε τεθεί δημόσια και έχει καταγραφεί στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, από τον Χάρη Μιχαλακόπουλο που εκπροσωπούσε την ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ.

    Θυμίζουμε στους Βουλευτές και στο λαό της Ηλείας ότι η συγκεκριμένη πρόταση είχε τεθεί από τον Χάρη Μιχαλακόπουλο στην κ.Υπουργό (Γκάγκα), στην σύσκεψη στην Αθήνα (πριν από 5 μήνες) και μάλιστα είχε επικροτηθεί δημόσια ως άμεσα εκτελέσιμη και εφαρμόσιμη και από τον Δήμαρχο Πύργου.

    Θυμίζουμε επίσης ότι η ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ είχε επίσης παρέμβει από τον Ιούλιο του 2022 (οι μοναδικοί που πήραμε το μέρος των εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ) για την απαράδεκτη «αναστολή» ιατρών και νοσηλευτικού καθώς και πολλές παρεμβάσεις εδώ και χρόνια για την φθίνουσα κατάσταση των νοσοκομείων μας.

    Εάν δε τα ξέρουν αυτά οι Βουλευτές της Ηλείας τότε λυπούμαστε για την ανεπαρκή ενημέρωση τους. Εάν τα γνωρίζουν τότε λυπούμαστε γιατί δεν είχαν το θάρρος να ψελλίσουν ότι η πρόταση των Στρατιωτικών Ιατρών για κάλυψη θέσεων ήταν δική μας, προς όφελος της κοινωνίας του Νομού.

    Μήπως λοιπόν αυτοί και όλοι οι άλλοι φυσικά πρέπει να απολογηθούν γιατί δεν εφαρμόζουν τεκμηριωμένες προτάσεις μας, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση-αμέλεια-ναρκισσισμός τους, να κοστίσουν δεκάδες ή περισσότερες ζωές Ηλείων;

    Υ.Γ. Για του λόγου το αληθές μπορείτε να αναζητήσετε τις δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ στις 10-12-2022 (ημέρα επίσκεψης στην Υπουργό), καθώς και video εδώ .

    Είναι μια καλή αρχή να μας αντιγράφετε…συνεχίστε έτσι για να κερδίσει η κοινωνία

    Θυμίζουμε τι είχαμε γράψει τότε…

    ΑναΓΕΝΕΣΙΣ στον Δήμο Πύργου

    9 Δεκεμβρίου 2022 
 Η Υγεία νοσεί βαθύτατα στο Δήμο μας και στην Ηλεία

    Η ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στον ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ, έδωσε το παρών, στη παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα, 9 Δεκεμβρίου 2022, στο Υπουργείο Υγείας. Συμμετείχαν αιρετοί και φορείς , κάνοντας πράξη το πρόσφατο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, που έκανε λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και δημοσιοποίηση σε Πανελλήνιο επίπεδο, του σφοδρού προβλήματος που απασχολεί την Δημόσια Υγεία στο Πύργο, αλλά και σε όλο το Νομό (1 παθολόγος για 3 νοσοκομεία).

    Η διαμαρτυρία αυτή είναι αποτέλεσμα των μη απαντήσεων και κυρίως μη εξεύρεσης λύσεων, της Κεντρικής Διοίκησης στη κραυγή αγωνίας 160.000 κατοίκων και 1.000.000 επισκεπτών (τουριστών) του Νομού Ηλείας.

    Ο επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος Χάρης Μιχαλακόπουλος, παρευρέθηκε στη κλειστή σύσκεψη που έγινε στο γραφείο της Υπουργού κ.Μίνας Γκάγκα και μεταξύ άλλων εξέφρασε και αυτός την αγανάκτησή του και πρότεινε την μόνη άμεση και ρεαλιστική λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Να καλυφθούν με νομοθετικό διάταγμα οι εφημερίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους Στρατιωτικούς Ιατρούς από τα πλησίον Στρατόπεδα, μέχρι να δοθεί (σύντομα ελπίζουμε) οριστική λύση. Επίσης υπενθύμισε στη κ.Υπουργό ότι οι Ηλείοι έχουν ένα δρόμο-φονιά να διανύσουν για να φτάσουν στη Πάτρα και στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

    Η υγεία δεν διαπραγματεύεται και δεν παίρνει αναβολές.

    Κανείς μας δεν μπορεί να περιμένει (γιατροί και ασθενείς) αν και πότε θα λειτουργήσει το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία.

    Θα είμαστε ψεύτες εάν λέγαμε, ότι βγήκαμε πιο αισιόδοξοι από αυτή τη σύσκεψη. Μάλλον το αντίθετο συνέβη....

    Όλοι μαζί ας κλιμακώσουμε τις φωνές διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση.

    Δεν καίγεται μόνο το σπίτι του γείτονα-Το δικό μας έχει πάρει φωτιά...

  • Αναγένεσις στο δήμο Πύργου: Ανακοίνωση για το Τεχνικό Πρόγραμμα-Προϋπολογισμό
    Αναγένεσις στο δήμο Πύργου: Ανακοίνωση για το Τεχνικό Πρόγραμμα-Προϋπολογισμό

    Τα παχιά λόγια του Δήμαρχου Πύργου κ. Αντωνακόπουλου και του Αντιδημάρχου κ. Αργυρόπουλου κατέπεσαν άλλη μια φορά με εκκωφαντικό θόρυβο.

    Βλέποντας προσεκτικά το ελλιπέστατο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον ακόμα πιο ελλειπή Προϋπολογισμό που κατέθεσαν προς ψήφιση, αγνοώντας ακόμα μια φορά τη βούληση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο έχει ήδη ομόφωνα αποφασίσει, διαπιστώνουμε ότι απέχει έτη φωτός από τις υποσχέσεις για «έργα» που δίνει κατά καιρούς στους Προέδρους και στο λαό του Δήμου.

    Το περιβόητο «απέραντο εργοτάξιο» έχει γίνει ανέκδοτο 3,5 χρόνια και περίπου 40 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής.

    Ότι και να εξαγγείλουν πια τους τελευταίους μήνες, όσο χαλίκι και μπετά να ρίξουν (αντί καθαρισμούς αυλακών ως ήδη προϋπολογισμένα έργα-για αυτό προσέξτε τι υπογράφετε μερικοί…) το συμπέρασμα παραμένει ένα και το αυτό. Θα περάσετε ανεπιστρεπτί στην ιστορία ως η Δημοτική Αρχή του τίποτα και της ακατάσχετης φλυαρίας (η πιο ευγενική λέξη).

    Είναι αρκετή μια βόλτα στα μπάζα της Κεντρικής Πλατείας της Πρωτεύουσας ή μια βόλτα στο Αθλητικό Κέντρο του Πύργου που δεσπόζουν το ρημαγμένο Κολυμβητήριο (που έχει εξαγγελθεί 10 φορές όπως και τα περισσότερα έργα) και η απέραντη χωματερή που έχει δημιουργήσει εκεί η Δημοτική Αρχή Αντωνακόπουλου, για να καταλάβει κανείς την ανακολουθία λόγων και πράξεων/έργων.

    Δεν θα σας νομιμοποιούμε συνεχώς, μόνο για να μην διαβάσουμε αύριο (στις γνωστούς πριμοδοτημένους ιδιοκτήτες ΜΜΕ και παρένθετων εταιριών) τους λαϊκισμούς Αντωνακόπουλου και Αργυρόπουλου, εφόσον δεν είχαν τους 17 απαραίτητους παρόντες Δημοτικούς Σύμβουλους. Κάτι που δεν έχουν-δεν είχαν ποτέ και ποτέ δεν θα τους έχουν. Θα είναι πάντα μειοψηφία μέσα στο Ανώτατο Όργανο διοίκησης του Δήμου. (Πρόσκαιρες απαρτίες με Χ.Α-Κ.Κ.Ε κλπ μεμονωμένων και με παρατάξεις που αντιπολιτεύονται κατά το δοκούν, αποδεικνύουν το τι πρεσβεύει ο καθένας και πόσο «γλυκές» είναι οι ψήφοι και τα παρών των «άκρων»).

    Υ.γ. Όσοι Αιρετοί των Κοινοτήτων ή απλοί Δημότες θέλουν να ενημερωθούν για το αληθές [ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός Αργυρόπουλου-Αντωνακόπουλου απέχει παρασάγγας από τις υποσχέσεις (σε όλους-για όλα)], ας απευθυνθούν σε εμάς, για να τους το αναλύσουμε.

    Άλλωστε παρά τα όσα σας λέει η λαλίστατη Δημοτική Αρχή, υπενθυμίζουμε σε όλους ότι εμείς (η αντιπολίτευση) είμαστε η πλειοψηφία και άρα οι μοναδικοί υπεύθυνοι που δεκάδες σύλλογοι-σωματεία-δημότες κλπ επιχορηγούνται με την δική μας θετική-πλειοψηφική ψήφο, χωρίς να τρέχουμε να σας ζητάμε ανταλλάγματα-ευχαριστίες σε έντυπο τύπο και ηλεκτρονικά μέσα ή να σας το «χρεώνουμε» ρουσφέτι.

    Τα λεφτά του Δήμου ανήκουν στους δημότες και κανείς δεν σας κάνει χάρη, ώστε να νιώθετε υποχρέωση(τροφή για σκέψη).

  • Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου: Τι συμβαίνει τελικά στην ΔΕΥΑΠ κ. Δήμαρχε τα τελευταία 10 χρόνια; Τι ξέρετε και δε το λέτε;
    Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου: Τι συμβαίνει τελικά στην ΔΕΥΑΠ κ. Δήμαρχε τα τελευταία 10 χρόνια; Τι ξέρετε και δε το λέτε;

    Σκιαμαχίες της Δημοτικής αρχής

    (Σκιαμαχία: μάχη με σκιά--με εικονικό/φανταστικό αντίπαλο – μάταιος και άσκοπος αγώνας με ανύπαρκτο εχθρό)

    Με έκπληξη (και με ενδιαφέρον) ξεκινήσαμε να διαβάζουμε μια ανακοίνωση του κ.Αντωνακόπουλου που αφορά την ΔΕΥΑΠ και τις διακοπές νερού.

    Για ακόμα μια φορά ο δήμαρχος γίνεται λαικιστής...κάτι που ο ίδιος κατηγορεί τους άλλους (όταν τον βολεύει...)

    Αντί να βγαίνει και να καταγγέλει δημόσια του υπαλλήλους της ΔΕΥΑΠ, οι οποίοι κατόπιν εντολής προισταμένου πήγαν να κόψουν το νερό (κακώς κατα την γνώμη μας), οφείλει να αφήσει τα πολιτικά κολπάκια και να καθαιρέσει, εφόσον(;) έχουν πέσει σε παράβαση καθήκοντος, τους υπευθύνους για αυτό..

    Αυτή θα έπρεπε να είναι η κίνηση ενός σοβαρού δημάρχου. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακές φανφάρες με σκοπό να φανεί αρεστός στον κόσμο...

    Εάν νομίζει ότι κάτι γίνεται παράνομα στη ΔΕΥΑΠ, ας δώσει ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ώς έχει δικαίωμα για αυτό που νομίζει ο ίδιος ότι είναι η νομιμότητα.

    Και κάτι πολύ σημαντικό: Ο κ.Δήμαρχος στις δηλώσεις του, ουσιαστικά κατηγορεί (παραδέχεται) ότι στο παρελθόν η επιχείρηση λειτουργούσε παράνομα!! Μιλάει για παράβαση καθήκοντος και μη εισπραχθέντα δημόσια χρήματα.

    Δηλαδή και στα τελευταία τρισίμιση χρόνια τα οποία διοικούταν από την πρόεδρο που όρισε ο ίδιος και απο τον αντιπρόεδρο, που επίσης όρισε ο ίδιος, κάποιοι έκαναν παρανομίες και δεν λειτουργούσαν σύμφωνα με τον Νόμο;

    Αυτά δήλωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος (δεν τα λέμε εμείς).

    Οφείλει άραγε ο εισαγγελέας, ύστερα απο τις δηλώσεις του Δημάρχου να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να διερευνηθούν ποιοί δεν έκαναν καλά την δουλειά τους και είχαν παρανομήσει; Άλλωστε ο ίδιος μιλάει για εισαγγελέα...Εμείς ως παράταξη ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ θα πάμε το θέμα στις αρχές εάν κανείς από τους Προέδρους της τελευταίας δεκαετίας 2013-2023 (όπως αναφέρει ο κ.Δήμαρχος) ή άλλος θιγόμενος δε το κάνει.

    Όλα τα άλλα για εμάς είναι επικοινωνιακά τρικ τα οποία υπο-βι(β)άζουν την νοημοσύνη μας και απευθύνονται σε «ιθαγενείς».

    Τέλος απορούμε με το γεγονός, ότι αν όντως ευσταθούν αυτά που ισχυρίζεται ο κ.Δημάρχος, πως γίνεται αυτό να ανακαλύφθηκε μετά απο τρισίμιση χρόνια;

    Δηλαδή η πρόεδρος (και το Δ.Σ) της Δ.Ε.Υ.Α.Π που είχε ορισθεί απο τον Δήμαρχο τί έκανε τόσο καιρό;

    Οφείλει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και η ίδια η πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π να τοποθετηθεί επί του θέματος, εκτός αν αποδέχεται ότι επί των ημερών της, γίνονταν παρανομίες στον οργανισμό τον οποίο προεδρεύει.

    Η σιωπή (της) τώρα ΔΕΝ είναι χρυσός, είναι ΑΠΟΔΟΧΗ όσων είπε ο κ.Αντωνακόπουλος και αφορούν το δημόσιο «μαγαζί» που διευθύνει...

    Την ίδια απάντηση θα περιμένουμε και από το σύνολο του Δ.Σ του Νομικού Προσώπου, καθώς και από τις προηγούμενες διοικήσεις των 10 ετών, όπως Ο ΙΔΙΟΣ αναφέρει.

    (ή μήπως άρχισε νωρίτερα το καρναβάλι και δε το καταλάβαμε και όλα αυτά που λέει ο κ.Αντωνακόπουλος είναι χαρτοπόλεμος;)

    ..Πάντως το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ για εμάς γιατί, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ...

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου: Απαράδεκτες οι αιχμές και οι προσβολές για οποιονδήποτε υπάλληλο, από τον Δήμαρχο Πύργου
    Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου: Απαράδεκτες οι αιχμές και οι προσβολές για οποιονδήποτε υπάλληλο, από τον Δήμαρχο Πύργου

    Με αφορμή ένα ήσσονος σημασίας θέμα (ΘΕΜΑ 17 : Διεξαγωγή κλήρωσης για τον διορισμό δύο(2) Δημ.Συμβούλων με τους αναπληρωτές κλπ...) στο Δ.Σ της Τετάρτης 2/2/2023, γίναμε μάρτυρες ενός απαράδεκτου παραληρήματος εκ μέρους του Δημάρχου Πύργου κ.Τάκη Αντωνακόπουλου.

    Εν ολίγοις και σαφώς, αμφισβήτησε την κλήρωση (μια διαδικασία δεκαετιών με συγκεκριμένο τρόπο) κάτι που εκτός από πρωτόγνωρο είναι και προσβλητικό για όλους (αιρετούς και υπαλλήλους).

    Ο τρόπος δε που το έκανε και όσα είπε, εκτός ότι ρίχνουν για ακόμα φορά το επίπεδο των θεσμών στα τάρταρα, αποτελούν μνημείο αποφυγής συμπεριφοράς από τον Πρώτο Πολίτη του Δήμου αλλά και από τον οποιοδήποτε.

    Ως Δημοτική Παράταξη με 9 έτη παρουσία στο Δ.Σ ( όσα ακριβώς και η Παράταξη ΑΝΑΣΑ) καταγγέλουμε αυτή την συμπεριφορά και όσους την εγκρίνουν (έστω και με τη σιωπή τους ). Ατέλειωτες κληρώσεις έχουν γίνει και θα γίνουν και ουδέποτε υπήρξε θέμα.

    Στηρίζουμε όσους υπαλλήλους του Δήμου μας θίχτηκαν με τις εκφράσεις και τα υπονοούμενα για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και όσους ακόμα θίγονται καθημερινά από αυτό το καθεστώς που υπάρχει.

    Οι εναπομείναντες 4 από την Παράταξη του, καθώς και οι εναπομείναντες «συνεργαζόμενοι» 2+2+1+1+1(ξέρουν αυτοί ποιοι είναι) να τον χαίρονται. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών εφόσον συναινούν.

    Η λέξη συγνώμη είναι άγνωστη για τους εκ γενετής ξερόλες και υπερφίαλους παντογνώστες. Αντί λοιπόν να ζητούν συγνώμη από όλους όσους τους ασκείται καθημερινά εργασιακός και πολιτικός εκφοβισμός, να ζητούν συγνώμη από τους Δημότες μας που με αποτροπιασμό παρακολουθούν τέτοιες αήθεις συμπεριφορές, καθώς και να ζητούν συγνώμη και από όλους όσους έχουν το ψυχικό σθένος να παρακολουθούν ζωντανά δια ζώσης ή από το διαδίκτυο τις συνεδριάσεις μας, ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ και ΝΑ ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.

    Το επίπεδο έχει κατρακυλήσει στο πάτο, με συγκεκριμένη υπαιτιότητα του ανθρώπου που μονολογεί συνεχώς αυτά τα 3 χρόνια. Πραγματικά χρειάζεται πολύ ψυχραιμία και ψυχική υγεία για να παρακολουθήσει κάποιος αυτό το «θέαμα» που προσφέρει ο κατά τη δική του φαντασίωση και συμπεριφορά «πλανητάρχης» και τα δεκανίκια του.

    Είναι σίγουρο πλέον ότι το διάστημα 2019-2023 θα γραφτεί με μελανά χρώματα για την Ιστορία του Δήμου μας και θα περάσει ανεπιστρεπτί στη λήθη τον Οκτώβριο του 2023.

    Η βεβαιότητα αυτή προέρχεται από το ότι είμαστε σίγουροι ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό από τους Δημότες μας θέλει να επιβραβεύει τη χυδαιότητα. Το συντριπτικό ποσοστό θα την απορρίψει και θα επαναφέρει τον Ιστορικό Δήμο μας στη θέση που του αξίζει. Μαζί με αυτή θα απορρίψει και τους εκφραστές της και θα τους στείλει οριστικά και αμετάκλητα στο κάλαθο των αχρήστων.

    Σας επιστρέφουμε όλες τις προσβολές- ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ....

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μιχαλακόπουλος: Θα πνιγούμε πάλι στα σκουπίδια και στα τρωκτικά; 
    Μιχαλακόπουλος: Θα πνιγούμε πάλι στα σκουπίδια και στα τρωκτικά; 

    Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν πρόσφατα οι οφειλές των Δήμων στο ΦΟΔΣΑ.

    Τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Χρέη που αγγίζουν ή ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ μας βάζουν σε σκέψεις ότι πολύ σύντομα θα ξαναζήσουμε στο Νομό Ηλείας εφιαλτικές στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος.

    Ο Νομός Ηλείας θα ξαναγίνει αρνητικό πρώτο θέμα στο Πανελλήνιο, με χιλιάδες τόνους σκουπιδιών σε κάδους-δρόμους και χωράφια και τρωκτικά και ασθένειες να απειλούν τα παιδιά μας.

    Ειδικά ο Δήμος Πύργου μαθαίνουμε ότι έχει να πληρώσει τον σύνδεσμο αρκετούς μήνες, παρόλο που εισπράττει κανονικά τα ανταποδοτικά τέλη από τους δημότες. Η δόση των 141.000 ευρώ το μήνα και η συμφωνία, μπορεί να αμφισβητείται δικαίως ή αδίκως, όμως υπάρχουν νόμοι και θεσμοί που δεν μπορεί να τους σεβόμαστε κατά το δοκούν και να τους επικαλούμαστε όποτε μας συμφέρει, για να κάνουμε παρωχημένη μικρό-πολιτική περασμένων δεκαετιών. Όλα αυτά τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ που χρωστάει ο Δήμος Πύργου (και οι άλλοι Δήμοι) ποιος θα τα πληρώσει; Οι επόμενοι;

    Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι ο Δήμος Πύργου χρωστάει για τα έτη 2022 και 2021 περίπου 2.000.000 ευρώ!!! και παρόλα αυτά συνεχίζει τις ατέλειωτες εκδηλώσεις (άρτον και θεάματα) χρησιμοποιώντας μάλιστα

    ως τελετάρχες προσωπικό που έχει προσληφθεί για λόγους έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κατά παράβαση των οδηγιών του ΑΣΕΠ.

    Η λύση βρίσκεται (και) στην ανακύκλωση, τομέας που δυστυχώς αδυνατεί να δουλέψει, εφόσον φυσικά τον «διαχειρίζονται» άνθρωποι και πρακτικές από το πολύ κακό παρελθόν και με τακτικές «τα χώνω»...

    Η Πατριωτική Ένωση προτίθεται να αναζητήσει τις ευθύνες και να κινηθεί σε όλα τα αρμόδια όργανα και αρχές για να δει (πρωτίστως) που πήγαν (ή δεν πήγαν) τα χρήματα των πολιτών και γιατί ΔΕΝ πληρώνουν οι Δήμοι, παρόλο που οι πολίτες πληρώνουν κανονικά.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

    ΧΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ υποψήφιος Βουλευτής Νομού Ηλείας

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αναγένεσις στο δήμο Πύργου: Αποχαιρετισμός σε έναν Ολυμπιονίκη και Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων
    Αναγένεσις στο δήμο Πύργου: Αποχαιρετισμός σε έναν Ολυμπιονίκη και Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων

    Για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη το επίγειο τέλος είναι ο θάνατος. Όποια θέση και αν έχει στην κοινωνία, και για τους ανώτατους άρχοντες και για τους απλούς πολίτες. Ο Κωνσταντίνος Β΄, Βασιλεύς μόνο για 45 μήνες στην Ελλάδα, σε ηλικία 83 ετών έφυγε από την ζωή. Τέτοιες στιγμές προσέγγισης της ανθρώπινης μοίρας, όπως η έξοδος από την ζωή, δεν επιτρέπεται να γίνονται αφορμές για πολιτικές ή ιστορικές περιδινήσεις….

    Ωστόσο, ένας άνθρωπος που υπήρξε Χρυσός Ολυμπιονίκης της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διετέλεσε Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας με την ενδοξότερη πολεμική Ιστορία, δεν γίνεται να απέρχεται του κόσμου ως απλός ιδιώτης.

    Ούτε κατ’ ανάγκην τα πρόσωπα συνδέονται αποκλειστικά με τους θεσμούς, για να οδηγούμαστε αμφίδρομα σε άκριτη απόρριψη του ενός ή του άλλου.

    Η Βασιλεία υπήρξε βασικός πυλώνας της Ιστορικής πορείας του Ελληνισμού από τα πρώτα Ιστορικά χρόνια. Μπορούμε να μιλάμε για Ελληνική Ιστορία, για κάτι που θαυμάζει ή ζηλεύει ο Πολιτισμένος Κόσμος, χωρίς να αναφέρουμε τον Αχιλλέα και τον Οδυσσέα, τον Λεωνίδα και τον Πύρρο, τον Φίλιππο Β’ και τον μέγιστο των Μεγάλων Μ. Αλέξανδρο; Χωρίς να αναφέρουμε τον Άγιο και Μέγα Κωνσταντίνο Α’, τον Ιουστινιανό και τον Ηράκλειο, τον Νικηφόρο Φωκά και τον Βασίλειο Β΄, τον Κωνσταντίνο ΙΑ’ Παλαιολόγο;

    Όταν οι μικρονοϊκές σκοπιμότητες φέρνουν σε σύγκρουση την Πολιτική με την Ιστορική πραγματικότητα, ηττημένη βγαίνει πάντα η πρώτη. Και αυτό διότι η Ιστορία δεν διαγράφεται, δεν χάνεται, όσο και αν το επιδιώκουν πολλά τρωκτικά της ζωής, αλλά διαθέτει δύναμη και επιβιώνει….

    Απουσία τιμής, έστω για έναν Ολυμπιονίκη και Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων, αποδεικνύει (για μία ακόμη φορά, δυστυχώς), άρνηση της πραγματικότητας και στρουθοκαμηλισμό, κοντόφθαλμη μνήμη και φοβίες. Αποκαλύπτει ψυχικές διαθέσεις και αντιδράσεις που «αξίζουν» μόνο σε περιθωριοποιημένους και φοβισμένους ηγέτες ή λαούς. Και ο Ελληνικός Λαός, κι σε στιγμές σκλαβιάς και σε ώρες ελευθερίας, όποτε έγραφε ιστορία, έδειχνε θάρρος, τόλμη, πνευματικό οπλισμό και μεγαλοψυχία. Μοιάζουν να λείπουν όλα αυτά από τις κυρίαρχες Ελίτ που κατευθύνουν τις τύχες της σημερινής Ελλάδος.

    Αποχαιρετώντας τον Ολυμπιονίκη Κωνσταντίνο, τον διατελέσαντα Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων, ευχόμαστε η Ελλάς να βρίσκει στο μέλλον Ηγέτες με Αξίας και Ελληνική λεβεντιά. Και δίπλα τους οι Έλληνες να διατηρούν τα εφόδια και τις δυνάμεις που έκαναν τον Ελληνισμό έναν αληθινό Φάρο του Πνεύματος για την Ανθρωπότητα…..

    ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

  • Μιχαλακόπουλος: Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος - Στη θέση του ο Αγαθοκλής Κωτσάκης
    Μιχαλακόπουλος: Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος - Στη θέση του ο Αγαθοκλής Κωτσάκης

    Σε μια κίνηση που ίσως ήταν αναμενόμενη από αρκετούς ο επικεφαλής της παράταξης “Αναγένεσις στο δήμο Πύργου” Χάρης Μιχαλακόπουλος, με επιστολή του υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Πύργου. Τη θέση του αναλαμβάνει και αναμένεται να ορκιστεί την ερχόμενη Τρίτη, ο επιχειρηματίας Αγαθοκλής Κωτσάκης. Ο κ. Μιχαλακόπουλος θα είναι υποψήφιος με το κόμμα “Πατριωτική Ένωση” του Προδρόμου Εμφιετζόγλου.

    Η επιστολή Μιχαλακόπουλου

    "Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

    Με την παρούσα επιστολή σας ανακοινώνω την παραίτησή μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Πύργου και παρακαλώ να την κάνετε δεκτή, καθώς και όπως την αναγνώσετε στο Σώμα, στο προσεχές δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο.

    Η πρόθεσή μου να ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος Βουλευτής Ηλείας, με το κόμμα του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ», με υποχρεώνει να περιορίσω το χρόνο που ασχολούμαι με τα κοινά του Δήμου μας (χωρίς να πάψω να ενδιαφέρομαι, να ασχολούμαι και να παρεμβαίνω όποτε εγώ κρίνω σκόπιμο) και να αφιερώσω περισσότερο χρόνο για τα προβλήματα που αφορούν συνολικά τον πολύπαθο Νομό Ηλείας.

    Άλλωστε από το 2014 που η ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ εισήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο (και είχα την τιμή να την εκπροσωπώ ως επικεφαλής), πιστεύω ότι δείχνει καθαρά τον κινηματικό της χαρακτήρα. Ακριβώς αυτό κάναμε και πριν μπούμε στο Δ.Σ, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε στο μέλλον με συνέπεια. Μέσα στο πλαίσιο αυτό του κινηματικού μας χαρακτήρα, εντάσσεται και επιβάλλεται η αλλαγή προσώπων στις θέσεις.

    Είμαι και είμαστε σίγουροι πλέον ότι καμία αλλαγή προσώπου, δεν θα αλλάξει την ποιότητα του λόγου μας, την πολιτική μας και την στρατηγική μας.

    Είμαστε αποδεδειγμένα η πιο καθαρή, τίμια, τεκμηριωμένη, μα προπάντων χρήσιμη και ατρόμητη φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, κάτι που παραδέχεται πλέον το συντριπτικό ποσοστό της κοινωνίας του Δήμου μας, ανεξάρτητα από τι τελικά ψηφίζουν στις κάλπες (δυστυχώς).

    Αποδείξαμε ότι ψηφίζουμε ΠΑΝΤΑ κατά ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΝΩΜΟΝΑ το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ, σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις που μπήκαν ως «εναντίων όλων» και τελικά έγραψαν ιστορία για την ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ με την Δημοτική Αρχή (ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ 99% εδώ και 3 χρόνια). Φυσικά υπάρχουν ανάμεσά μας και αυτοί με το γνωστό ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ.

    Τα 9 αυτά χρόνια αναδείξαμε πλήθος θεμάτων και προβήκαμε σε κατάθεση πλήθος τεκμηριώμενων προτάσεων προς όφελος της κοινωνίας και του δημόσιου χρήματος. Ας ελπίσουμε η τοπική αρτηριοσκληρυντική νοοτροπία να γίνει παρελθόν στο τόπο μας και οι τοπικές αρχές να κάνουν πράξη μερικές από αυτές τις ιδέες.

    Όμως δυστυχώς τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Νομός μας, η Ηλεία μας, είναι στον πάτο της ανάπτυξης, ακριβώς γιατί ευημερούν τα «μαγαζάκια» και οι ίδιοι ανακυκλώσιμοι πολιτικοί σε θέσεις, που ευθύνονται εδώ και δεκαετίες. Αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε να αλλάξει.

    «Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστρεψαν να γίνουν αυτοί που θα σε σώσουν», όπως είχε γράψει ο ανεπανάληπτος Αριστοφάνης.

    Παραμένω επικεφαλής της Παράταξης, όπως αυτή συνεχίζει να υπάρχει στα Δημοτικά πράγματα και όπως επιβάλλεται να παραμείνει για το καλό της τοπικής κοινωνίας.

    Ανιδιοτέλεια, Κοινό καλό, Θάρρος, Γνώση, τεκμηριωμένες καταγγελίες και τεκμηριωμένες προτάσεις θα συνεχίσουν να είναι τα χαρακτηριστικά που θα μας ξεχωρίζουν ευχάριστα μέσα στην τοπική αυτοδιοικητική σκηνή.

    Ευχαριστώ όλους όσους ήταν και είναι δίπλα μου τόσα χρόνια και εύχομαι να συνεχίσουν να είναι για πολλά χρόνια ακόμα δίπλα μου. Ευχαριστώ και τους εξωτερικούς συνεργάτες μας και τους προτρέπω να συνέχισουν με τον ίδιο ζήλο να βοηθούν εμένα και την Παράταξή μας, βοηθώντας ουσιαστικά τον Δήμο και την Πόλη μας και τα παιδιά της.

    Εύχομαι τα καλύτερα στον συνεχιστή του έργου μας Αγαθοκλή Κωτσάκη και είμαστε όλοι (η Παράταξη) σίγουροι ότι θα διαπρέψει.

    Είμαστε δίπλα σου ...

    Εις το επανιδείν ....

    Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος"

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch