Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 18:15

Με τη συμμετοχή του EuropeDirect της ΠΔΕ η εκδήλωση"Women’sEmpowermentGathering" τουTEDxPatras

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το EuropeDirect της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το TEDxPatras με θέμα "Women’sEmpowermentGathering: #BreaktheBias" υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δυτικής Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 στο Θέατρο Όροφως στην Πάτρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ενδυνάμωση των γυναικών - μελών της κοινότητας του TEDxPatras.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάκη Παπαδόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των γυναικών στο κοινωνικό, πολιτικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι, στις δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος μέσω και της «Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων» και στην αναγκαιότητα να αρθούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις που ισχύουν και σήμερα, έτσι ώστε να φτάσουμε κάποια στιγμή να μην χρειάζεται να εορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας, αφού θα έχουμε πλέον δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική ισότητα μεταξύ των φύλων με την παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, την εργασία και την πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

europe direct2

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών ήταν και η Επικεφαλής του Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Βουτσινά, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και προγράμματα που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των γυναικών, τις δυνατότητες που θα παράσχει το Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (NextGenerationEU), το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και επιμέρους προγράμματα, ενώ μεταξύ άλλων επεσήμανε τη σημασία της αξίας της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας σύμφωνα με το Χάρτη των θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Σχέδιο Δράσης της Ε.Ε.για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025.

Στη συζήτηση συμμετείχαν αξιόλογοι επιστήμονες και διακεκριμένοι επαγγελματίεςόπως η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, , Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος,Καρολίνα Ακινόσογλου, η Co-founderWomen on Top, Εργασιακή Ψυχολόγος, Σύμβουλος Ανθρώπινου ΔυναμικούΓαλήνη Ηλιοπούλου, , ο Κοινωνικός Λειτουργός - Ψυχοθεραπευτής Gestalt, μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt,Χρήστος Καραπιπέρης, και η ηθοποιός, απόφοιτος της δραματικής σχολής “LaScuoladelTeatrodellaCometa”Αντιγόνη Κουλουκάκου. Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Τη συζήτηση συντόνισαν η Μαρία Καντάνη και ο ΙάσοναςΤσόλης, μέλη της Οργανωτικής Ομάδας του TEDxPatras.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 16:29

Σχετικά Άρθρα

  • Συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ
    Συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ

    Το Δίκτυο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» (ΣΕΑΔΕ) πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση με θέμα: «Logistics και Τοπική Ανάπτυξη», στις 16 Οκτωβρίου 2024 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Τάκη Παπαδόπουλου.

    Κατά την έναρξη των εργασιών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην ομιλία του, ευχήθηκε καλή και γόνιμη θητεία στα μέλη του Δικτύου, και επεσήμανε: «Η λειτουργεία του ΣΕΑΔΕ έχει αποδειχτεί σημαντική για την Περιφέρεια, καθώς λειτουργεί εποικοδομητικά για το επιχειρείν μέσω της δικτύωσης και της ώσμωσης. Χρειάζεται συνεργασία και αμφίδρομη σχέση με την επιχειρηματική, την επιστημονική, και φυσικά την ενεργειακή κοινότητα προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων, κοινές δράσεις, και κυρίως διάχυση των πληροφοριών παντού».

    Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Τάκης Παπαδόπουλος, όπου καλωσόρισε τα μέλη του Δικτύου, και έκανε αναφορά στην στόχευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην έρευνα, καινοτομία και κυρίως στη σύνδεσή της με τη επιχειρηματικότητα, που αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και υπερασπίζεται πολλαπλά μέσα από στρατηγικό προγραμματισμό, από χρηματοδοτήσεις έργων και δομών και κυρίως από δέσμευση πόρων για την χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων.

    «Πρέπει να κατανοήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τις πραγματικές προοπτικές των logistics, βάζοντας την περιοχή μας στον χάρτη υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος και παραγωγής, φέρνοντας παράλληλα και νέες θέσεις εργασίας. Ως Περιφέρεια προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε έργα και προγράμματα για την ανάπτυξη, με βιώσιμους όρους για την κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας. Μέσα από τις συζητήσεις με αρμόδιους φορείς, επιχειρηματίες και εξειδικευμένους ομιλητές, το ΣΕΑΔΕ επιδιώκει την εξωστρέφεια προς τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και την ευημερία των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

    Ομιλητής στη συνεδρίαση ήταν ο Επικ. Καθηγητής, Κωνσταντίνος Βασιλείου που αναφέρθηκε στην σύνδεση των logistics με την τοπική ανάπτυξη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Τ. Παπαδόπουλος στην Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας»
    Ο Τ. Παπαδόπουλος στην Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας»

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάκης Παπαδόπουλος, μέλος του Δικτύου "Building Europe with Local Councillors" - (BELC) συμμετείχε σήμερα (15/10/2024) στην Ημερίδα που διοργάνωσε στο αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» του Μουσείου της Ακρόπολης η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με θέμα «#3BillionTrees - Η συμβολή της Ελλάδας». Η εκδήλωση ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο των δασών στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα, όπως περιγράφονται στην στρατηγική της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση με ορίζοντα το 2030.

    Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε: "Συζητήσαμε για την ενίσχυση της δασικής κάλυψης και της ανθεκτικότητας των δασών στην Ελλάδα, εξετάζοντας παράλληλα τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες όσον αφορά την προώθηση της βιοποικιλότητας και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που έχουν γίνει εξαιρετικά εμφανείς τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε επιτυχημένες πρωτοβουλίες στην Ελλάδα που συμβάλλουν στη δέσμευση της ΕΕ για την φύτευση 3 δισεκατομμυρίων δέντρων έως το 2030.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τάκη Παπαδόπουλου με τη Διοίκηση του Ελληνο – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
    Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τάκη Παπαδόπουλου με τη Διοίκηση του Ελληνο – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

    Με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαο Μπακατσέλο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Παπαδόπουλος, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

    Στη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν, συνεργασίες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν έτσι ώστε να βοηθηθεί στο μέγιστο δυνατόν η περιφερειακή ανάπτυξη, οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και η ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων.

    Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Συμφωνήσαμε να οργανώσουμε κοινές δράσεις που θα έχουν σαν στόχο την προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στους νομούς της Περιφέρειάς μας, στην ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων της περιοχής μας για τις προοπτικές της αγοράς των ΗΠΑ, καθώς επίσης την μεταφορά καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας για την βελτίωση του επιχειρηματικού πνεύματος αλλά και λειτουργίας των επιχειρήσεων προς όφελος της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης».

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου εκτίμησαν πως η στροφή σε ένα νέο μοντέλο παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας μας, μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει από την περιφέρεια. Πρόσθεσαν ότι μπορούν να συνδράμουν καταλυτικά οι περιφερειακές δομές με το να ενημερώσουν και εκπαιδεύσουν σε συνεργασία με τους κατάλληλους φορείς τις τοπικές κοινωνίες και επιχειρήσεις για το διεθνές περιβάλλον και τις συνθήκες που διαμορφώνονται, αλλά και τις αλλαγές που απαιτούνται για να μπορέσουν οι τοπικές οικονομίες να είναι πιο ελκυστικές σε επενδύσεις, πιο ανταγωνιστικές στην εξωστρέφεια τους αλλά και παράλληλα να δημιουργηθούν οι απαραίτητες βάσεις για μία ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη τους που θα βασίζεται στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τους.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση Βασιλόπουλου με Κατσαρό για βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών θεσμικά και ψηφιακά
    Συνάντηση Βασιλόπουλου με Κατσαρό για βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών θεσμικά και ψηφιακά

    Επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Δρ. Δημήτρη Κατσαρό πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

    Συζητήθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι δυνατότητες στενότερης συνεργασίας για την υλοποίηση δράσεων με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας και του διοικητικού χρόνου εξέτασης και διεκπεραίωσης των υποθέσεων ή αιτημάτων που διαχειρίζονται οι υπηρεσίες, καθώς επίσης θέματα σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

    Επίσης, στην συζήτηση κυριάρχησε το πρόβλημα με την έλλειψη του απαιτούμενου προσωπικού και της απώλειας έμπειρου και ικανού στελεχιακού δυναμικού εξαιτίας της κινητικότητας και των κατά παρέκκλιση αποσπάσεων. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ Βασιλόπουλος δήλωσε: « Έγινε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα , ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα θεσμικά και λειτουργικά ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών. Κοινός στόχος είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας των υπηρεσιών θεσμικά και ψηφιακά προκειμένου να μειωθεί πολύτιμος διοικητικός χρόνος για την εξέταση και διεκπεραίωση των υποθέσεων και των αιτημάτων των φυσικών και νομικών προσώπων που απευθύνονται στις υπηρεσίες μας»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κέρδισε τις εντυπώσεις το Λύκειο Βαρθολομιού στο πρόγραμμα ERASMUS+ 
    Κέρδισε τις εντυπώσεις το Λύκειο Βαρθολομιού στο πρόγραμμα ERASMUS+ 

    Θ.Βασιλόπουλος: «Είναι σημαντικό οι νέοι μας να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτούν νέες εμπειρίες»

    Με απόλυτη επιτυχία υλοποίησε το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού το πρόγραμμα κινητικότητας μαθητών του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με κυρίαρχα θέματα την έμφυλη βία και ισότητα μέσα από ένα πλέγμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων .

    Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου ο αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλόπουλος συνεχάρη την Δνση , τους μαθητές - μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε εκπαιδευτικά ταξίδια σε Γαλλία και Πορτογαλία.

    Ο κ Βασιλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο επίκαιρο θέμα του προγράμματος για την έμφυλη βία ως κοινωνικό φαινόμενο, την παροχή βοήθειας σε άτομα που δέχονται ή ασκούν βία στην οικογένεια και για τις δράσεις και εφαρμογή μέτρων πολιτικής στον τομέα της ισότητας.

    Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δντή του σχολείου κ Νίκο Γκαβάλο και την υπεύθυνη καθηγήτρια Γεσθημανή Σεφεριάδη για την συμβολή τους στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος και πρόσθεσε: « Είναι σημαντικό οι νέοι μας να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αποκτούν νέες εμπειρίες. Μέσα από όλη αυτή την εκπαιδευτική βιωματική διαδικασία μαθαίνεις πάρα πολλά.»

    vasilo erasmus barth 2

    vasilo erasmus barth 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Τ. Παπαδόπουλος στην ετήσια συνάντηση Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ECI), στις Βρυξέλλες
    Ο Αντιπεριφερειάρχης Τ. Παπαδόπουλος στην ετήσια συνάντηση Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ECI), στις Βρυξέλλες

    Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών [(ECI) European Citizens' Initiative] αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τη συμμετοχική δημοκρατία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ετήσια συνάντηση των μελών έγινε το διήμερο 5-6 Μαρτίου 2024 στις Βρυξέλλες, στο κτήριο Berlaymont, το οποίο στεγάζει την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Europe Direct Region of Western Greece εκπροσωπήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Τάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος επεσήμανε σχετικά με την συνάντηση: "Η συμμετοχική δημοκρατία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα του Ευρωπαϊκού μοντέλου κοινωνίας. Η συμμετοχή συνιστά, μετά και τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, δικαίωμα των πολιτών και η επικουρικότητα γίνεται πυλώνας της συμμετοχικής δημοκρατίας. Ήμουν παρών στην ετήσια συνάντηση των μελών του ECI και κατέθεσα στα υπόλοιπα μέλη, απ' όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδέες, δράσεις και πρωτοβουλίες που ενισχύουν την συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση του κοινού Ευρωπαϊκού οράματος"

    Papadop antip vrikseles 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΔΕ: Συνάντηση εργασίας στα γραφεία του ΕΦΕΠΑΕ για τα έργα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας
    ΠΔΕ: Συνάντηση εργασίας στα γραφεία του ΕΦΕΠΑΕ για τα έργα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

    Τα γραφεία της ΔΕΠ / ΕΦΕΠΑΕ, του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης, επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας της Περιφέρειας Τάκης Παπαδόπουλος και η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Ιωάννα Φαναριώτου, τους οποίους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και της ΔΕΠ, Πλάτων Μαρλαφέκας, η Γενική Διευθύντρια Μάγδα Πετροπούλου και στελέχη του φορέα.

    Στη διάρκεια της συνάντησης αφού παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία του Περιφερειακού Προγράμματος της Δυτικής Ελλάδας, συζητήθηκαν επιμέρους θέματα για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην μεταφορά 113 πράξεων κρατικών ενισχύσεων της πρόσκλησης «Σύγχρονη Μεταποίηση στη Δυτική Ελλάδα» από το πλαίσιο της περιόδου 2014 - 2020» στο Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» προκειμένου να διευκολυνθούν επιχειρήσεις που επενδύουν στην περιοχή.

    pde efepae gr 2

    «Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του συνόλου των διαθέσιμων πόρων με το μέγιστο δυνατό όφελος για όλους. Με συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να διευκολύνουμε αξιόλογες επιχειρήσεις, οι οποίες ανέλαβαν έργα την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, τα ωρίμασαν και τους δίνουμε επιπλέον περιθώρια χρόνου να τα υλοποιήσουν, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και τη σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης. Η Περιφέρεια Δυτικής στηρίζει την επιχειρηματικότητα με πράξεις. Είμαστε δίπλα σε επιχειρήσεις που ακολουθούν πορεία αναβάθμισης και τις βοηθούμε να κάνουν το επόμενο βήμα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος

    Μάλιστα, για λόγους ισότιμης μεταχείρισης, ίδιες συνθήκες υλοποίησης προβλέφθηκαν και για τις πράξεις της συγκεκριμένης δράσης που παρέμειναν στο Ε.Π. Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΠ / ΕΦΕΠΑΕ έχει ορισθεί σαν Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης και για τις Δράσεις του ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020 «Ενίσχυση των “πράσινων επιχειρήσεων & ανακύκλωσης” στη Δυτική Ελλάδα», «Ενίσχυση των επιχειρήσεων ΤΠΕ της Δυτικής Ελλάδας», «Στήριξη υφιστάμενων και υπό σύσταση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στη Δυτική Ελλάδα» καθώς και των δράσεων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Δυτική Ελλάδα» και «Παροχή ρευστότητας σε Επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα που επλήγησαν από την πανδημία».

    pde efepae gr 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΔΕ: Τα πρόσωπα της Ηλείας και οι νέες θέσεις που αναλαμβάνουν
    ΠΔΕ: Τα πρόσωπα της Ηλείας και οι νέες θέσεις που αναλαμβάνουν

    Έξι από τους εφτά Ηλείους που εξελέγησαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας αξιοποιήθηκαν από το Νεκτάριο Φαρμάκη, που χθες ανακοίνωσε το διοικητικό σχήμα.

    Στην Ηλεία δεν υπήρξαν εκπλήξεις σε ότι αφορά τα βασικά πρόσωπα και τις θέσεις.

    Korovesis

    Ο Νίκος Κοροβέσης όπως αναμενόταν αναλαμβάνει καθήκοντα χωρικού αντιπεριφερειάρχη.

    Giannopoulos

    Αναβάθμιση είναι για τον Βασίλη Γιαννόπουλο, η ανάληψη του χαρτοφυλακίου Υποδομών και Έργων στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

    Mpramos

    Ο Παναγιώτης Μπράμος αναλαμβάνει ως άμισθος αντιπεριφερειάρχης το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού. Από εκεί και πέρα μια σειρά από έφερε και άλλα πρόσωπα από την Ηλεία μέσα στο σχήμα.

    Nikolakopoulos

    Η επίδοση στις εκλογές και η θετική παρουσία του στον αθλητισμό, τον ολυμπισμό και τον εθελοντισμό, του Δημήτρη Νικολακόπουλου δεν πέρασε απαρατήρητη και σε αυτόν κατέληξε το επίσης σημαντικό χαρτοφυλάκιο της Τουριστικής Ανάπτυξης.

    Basilopoulos

    Αν και αναμενόταν το αντίθετο, ο Θοδωρής Βασιλόπουλος “χώρεσε” και αυτός στο σχήμα, με το μάλλον αδιάφορο χαρτοφυλάκιο Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε σχέση με αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης που διατηρούσε έως τώρα.

    Panagoulias

    Ο Γιώργος Παναγούλιας, που μαζί με τον Παναγιώτη Μπράμο έκαναν την υπέρβαση και το άλμα ακολουθώντας την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη, αναλαμβάνει καθήκοντα εντεταλμένου συμβούλου, ως υπευθύνου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Π.Ε. Ηλείας σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της Υγείας.

    Ο Θανάσης Φουντάς είναι ο μόνος που έμεινε “εκτός” και προφανώς θα αξιοποιηθεί στον πρώτο “ανασχηματισμό” με το τέλος της θητείας των αντιπεριφερειαρχών.

    Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης στην πρώτη του ανάρτηση περιορίστηκε σε ένα σύντομο μήνυμα. “Μεγάλη τιμή και συνάμα μεγάλη ευθύνη. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για την εμπιστοσύνη. Θα βάλω τα δυνατά μου για να δικαιώσω την επιλογή του και να φανώ αντάξιος των προσδοκιών όλων των Ηλείων πολιτών” είπε και σχολίασε ότι οι πόρτες του θα είναι ανοιχτές σε όλους τους πολίτες.

    Νέα θητεία, με νέα καθήκοντα και μια μεγάλη πρόκληση

    Στο δικό του μήνυμα ο νέος αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Βασίλης Γιαννόπουλος, τόνισε πως “… η νέα θητεία της Περιφερειακής Αρχής ξεκινά για εμένα με μια μεγάλη πρόκληση, με νέες αρμοδιότητες και καθήκοντα, καθώς αναλαμβάνω ένα ιδιαίτερα νευραλγικό τομέα για την Δυτική Ελλάδα, για τα επόμενα χρόνια. Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας στην οποία “βαδίζει” τα τελευταία χρόνια η Περιφέρειά μας, με την αξιοποίηση κάθε πόρου και χρηματοδοτικού εργαλείου, αναδεικνύοντας τις αναρίθμητες δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος μας. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε – για ακόμα μια φορά – στο πρόσωπό μου”.

    Πολιτισμός και Ολυμπιακή Γη

    Ο Παναγιώτης Μπράμος νέο πρόσωπο στην παράταξη Φαρμάκη, αλλά από τους πιο έμπειρους αυτοδιοικητικά, - εξελέγη για τρίτη θητεία - έχοντας υπηρετήσει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως αντιπεριφερειάρχης Αγοριτκής Ανάπτυξης, αλλά και Οικονομικών επί θητείας Κατσιφάρα, αναλαμβάνει τα ηνία του Πολιτισμού με αίσθημα ευθύνης και με αφετηρία την Ολυμπία. “Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη για μένα η τοποθέτησή μου στο αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη σε έναν σημαντικό τομέα όπως ο Πολιτισμός, καθότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Ολυμπιακή Γη της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας” είπε στη δήλωσή του.
    Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου και δεσμεύομαι απέναντι στους συμπολίτες μας ότι θα εργαστώ με μεθοδικότητα, ώστε να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους.

    “Σηκώνουμε μανίκια”

    Έχοντας μια θετική παρουσία στον τομέα του Αθλητισμού, του Ολυμπισμού και του Εθελοντισμού, ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, πέρασε στον τομέα του Τουρισμού. “Μετά την ανακοίνωση του Διοικητικού σχήματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω Δημοσίως τις σκέψεις μου” ανέφερε στο μήνυμά του.

    “Σκέψεις που έχουν να κάνουν με τις ευχαριστίες προς τον κ. Περιφερειάρχη Νεκταριο Φαρμάκη για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του προς το πρόσωπο μου και την ανάληψη των καθηκόντων ως Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας μας.
    Παράλληλα θέλω να διαβεβαιώσω τόσο τον ίδιο όσο και τους πολίτες της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταπεξέλθω στα νέα μου καθήκοντα και να τους δικαιώσω για την εμπιστοσύνη τους κ την αγάπη τους. «Οδηγός» μου στη νέα πορεία που θέλω να χαράξω στον τομέα του Τουρισμού θα είναι όλα αυτά που με διέκριναν και ως Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού. Θα βρίσκομαι καθημερινά δίπλα στους ανθρώπους του χώρου ώστε μαζί να πράξουμε όλα όσα πρέπει για να ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας μας! Τέτοια που θα δώσει ώθηση ανάπτυξης στην Περιφέρεια και την Ηλεία μας, με νέα αντίληψη, νέες συνεργίες …
    Ας μην ξεχνάμε ότι ο Τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, διαθέτει όμως όλα τα φόντα για να ανέβει ακόμα πιο ψηλά αφού ο τόπος μας είναι ένα από τα πιο όμορφα «κομμάτια» της χώρας μας!
    Mε το Olympian Land «σύνθημα» μας και ταυτότητα εξωστρέφειας μας ανοίγουμε φτερά κ διεύρυνουμε τους ορίζοντές μας!! Αγαπάμε το τόπο μας και είμαστε εδώ για να τον υπηρετήσουμε με ανιδιοτέλεια, αγνή κ ανόθευτη διάθεση προσφοράς. Σηκώνουμε μανίκια…” ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Το who is who των νέων αντιπεριφερειαρχών

    Νίκος Κοροβέσης: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γραμματικό Αττικής, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση στον Κακόβατο - Ζαχάρως Δραστηριοποιείται σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ Νοσηλευτικών Μονάδων Νομού Ηλείας (2014-16). Εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος το 2019 και ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού θέση που διατήρησε καθ όλη τη διάρκεια της θητείας.

    Βασίλης Γιαννόπουλος: Γεννήθηκε και κατοικεί στον Πύργο είναι παντρεμένος κι έχει μια κόρη. Είναι νομικός με μεταπτυχιακές σπουδέςστον Τομέα Ποινικών & Εγκληματολογικών Επιστημών. Ασκεί μάχιμη Δικηγορία, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας (Δικηγόρος παρ’ εφέταις), όπου έχει εκλεγεί δύο φορές στο Διοικητικό Συμβούλιο.Εξελέγη το 2019 περιφερειακός σύμβουλος και ανέλαβε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας, θέση που υπηρέτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας.

    Παναγιώτης Μπράμος: Γεννήθηκε και κατοικεί στον Πύργο. Κατέχει πτυχίο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και πτυχίο στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2007, ορκίστηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι δικηγόρος κι έχει ενεργό δράση στο Δικηγορικό Συλλόγου Ηλείας, ως μέλος του Δ.Σ., αλλά και κοινωνική δράση ως μέλος διαφόρων σωματείων και εθελοντικών οργανώσεων. Το 2014 εξελέγη πρώτη φορά περιφερειακός σύμβουλος και ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, επανεξελέγη το 2019 και το 2023.

    Δημήτρης Νικολακόπουλος: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο, είναι παντρεμένος κι έχει δύο κόρες. Ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Είναι φυσικοθεραπευτή και ασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Παράλληλα διδάσκει στο δημόσιο ΙΕΚ Πύργου (διετής κύκλος σπουδών), μαθήματα της ειδικότητας Βοηθού Φυσικοθεραπευτή Ιαματικών Πηγών και Λουτρών. Εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος το 2019 και του ανατέθηκε ο τομέας του αθλητισμού αρχικά ως βοηθός περιφερειάρχη και εν συνεχεία ως Αντιπεριφερειάρχης.

    Θεόδωρος Βασιλόπουλος: Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αμαλιάδα. Είναι παντρεμένος κι έχει δυο παιδιά. Είναι πτυχιούχος τμήματος Βιολογικής Γεωργίας ΑΤΕΙ Κεφαλληνίας. Επαγγελματικά, ασχολείται με την έρευνα και την οργάνωση ενός πρότυπου αγροκτήματος βιολογικής γεωργίας με παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία των παραγόμενων βιολογικών προϊόντων. Στον αγροτικό κλάδο δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες Ενώσεις. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ήλιδας και Αντιδήμαρχος υπεύθυνος τοπικής ανάπτυξης (2010 - 2013). Το 2019, εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος και ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, θέση που διατήρησε σε όλη την θητεία.

    Γεώργιος Παναγούλιας: Γεννήθηκα στη Μίνθη Ηλείας και πήρς απολυτήριο Λυκείου από το Ε’ Λύκειο Αθηνών. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών, ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθηνών “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” και είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και άλλων Επιστημονικών Εταιρειών. Διατηρεί Καρδιολογικό Ιατρείο στη Γαστούνη από το 1999, ενώ παράλληλα εργάζεται στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση του Ε.Σ.Υ για την καλύτερη παροχή δημόσιας περίθαλψης στην Ηλεία. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch