Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 10:54

Κατσιφάρας: Ο Αγροδιατροφικός Τομέας μπροστά σε νέες προκλήσεις

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕ Θανάση Πετρόπουλο και τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής Νίκο Νιφόρα και Γιώργο Αγγελόπουλο είχε ο πρώην περιφερειάρχης και το μέλος της παράταξης Δημήτρης Δριβίλας στα γραφεία του επιμελητηρίου στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Ανοίξαμε την ατζέντα για όλα τα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς και τα προβλήματα στην παραγωγή, τις δυσκολίες των αγροτών αλλά και τις νέες προκλήσεις, όπως:

Τις επιπτώσεις στη παραγωγή από την εκτίναξη των τιμών, στο πετρέλαιο κίνησης, το Ηλεκτρικό ρεύμα, τα λιπάσματα, τις ζωοτροφές και τα αγροεφόδια.

Τα προβλήματα στις υποδομές των εγγειοβελτιωτικών έργων κυρίως σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία καθώς και την ανάγκη της επέκτασης της διώρυγας στον κάμπο της Δυτικής Αχαΐας.

Την ανάγκη η χώρα να διαμορφώσει άμεσα ένα συνεκτικό σχέδιο για την επάρκεια σε σιτάρι, καλαμπόκι και ζωοτροφές.

Την αστοχία του προγράμματος Νέων Γεωργών που διαχειρίζεται η Περιφέρεια και το κίνδυνο να μείνουν εκτός επιχορήγησης και στήριξης μεγάλος αριθμός νέων αγροτών.

Την αναδιαμόρφωση των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών σε επίπεδο Περιφέρειας, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και μια νέα αντίληψη στη συμβουλευτική των αγροτών με νέες προσλήψεις Γεωπόνων και κτηνιάτρων.

Την Συμμετοχή της Περιφερειών στην Αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και την καλύτερη προετοιμασία στη υλοποίηση της νέας ΚΑΠ με ένταξη νέων έργων ( λιμνοδεξαμενές, αγροτική οδοποιία , ηλεκτροφωτισμός στάβλων ).

Προσαρμογή της επιχειρηματικότητας του αγροτικού κλάδου στην νέα εποχή της κλιματικής αλλαγής, της καινοτομίας και της ψηφιακής επανάστασης για να αποκτήσουν τα προϊόντα μας υπεραξία και να αυξηθεί το εισόδημα των αγροτών μας.

Η χώρα θα βγει νικητής από την βαθιά οικονομική κρίση, αν επενδύσει με σχέδιο στην περιφέρεια και την ύπαιθρο και εάν στηρίξει όλη την αλυσίδα του αγροδιατροφικού τομέα.

Η Περιφέρειά μας ως κατ’ εξοχήν Αγροτική, πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και η περιφερειακή αρχή από παρατηρητής να γίνει πρωταγωνιστής.

Η Παράταξή μας ΣυμβουλεύεταΙ – Διεκδικεί και Προετοιμάζεται

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 10:32

Σχετικά Άρθρα

  • Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
    Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

    Με λαμπρότητα θα εορτασθεί και φέτος η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχοντας ως σημείο αναφοράς την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης για τις αξίες της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας.

    Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, όπως ενημερώθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν:

    • Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κωνσταντίνος Καραγκούνης.
    • Στην Πάτρα ο Υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσων Φωτήλας.
    • Στον Πύργο ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

    Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

    Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα.

    Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις στην Πάτρα, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης στην Πάτρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης στην Ι. Π. Μεσολογγίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Νίκος Κοροβέσης στον Πύργο, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παϊσιος στη Ναύπακτο.

    ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Στην Αχαΐα, η Περιφέρεια θα εκπροσωπηθεί ως εξής: ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας στα Καλάβρυτα, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Γεωργία Ντάτσικα στο Αίγιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Πάνος Σακελλαρόπουλος στη Δυτική Αχαΐα, όπως επίσης στην Πάτρα θα παρευρεθούν οι Αντιπεριφερειάρχες Επιχειρηματικότητας Τάκης Παπαδόπουλος, Αθλητισμού Τάκης Αντωνόπουλος.

    Στην Αιτωλοακαρνανία, η Περιφέρεια θα εκπροσωπηθεί ως εξής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Νικόλαος Κατσακιώρης στο Αγρίνιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Στυλιανός Μπλέτσας στη Βόνιτσα.

    Στην Ηλεία, η Περιφέρεια θα εκπροσωπηθεί και από τον Αντιπεριφερειάρχη Εξυπηρέτησης του Πολίτη Θεόδωρο Βασιλόπουλο στην Αμαλιάδα.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:

    Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

    • Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους Οργανισμούς κ.λ.π..
    • 45 Ρίψη στεφάνων για τους αφανείς ήρωες της θάλασσας από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου και του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου
    • 30: Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από μαθητές, μαθήτριες, προσκόπους και οδηγούς στο Ηρώο Πεσόντων των Τελευταίων Πολέμων (Τρίγωνο).

    Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

    • 00: Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της Ι. Π. Μεσολογγίου
    • 00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της πόλης
    • 30: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Δαμασκηνού (πέρας προσέλευσης επισήμων 10.25). Εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου I.Π Μεσολογγίου Γεώργιο Παπαγεωργίου.
    • 15: Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων των Τελευταίων Πολέμων (Τρίγωνο). Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
    • 45: Παρέλαση προ των επισήμων επί της οδού Σπύρου Μουστακλή, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, μαθητών, μαθητριών, προσκόπων, οδηγών και Τμήματος ΕΕΣ Μεσολογγίου και του Στρατού. Κατά την παρέλαση οι Ανάπηροι και τα Θύματα Πολέμου θα καταλάβουν τιμητική θέση στην εξέδρα των επισήμων.
    • 30 Απονομή τιμητικής διάκρισης στους πρωτεύσαντες των Πανελλαδικών εξετάσεων του έτους 2024, από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
    • 00 Επίσημη υποστολή σημαίας στην κεντρική πλατεία.

    Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις :

    Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

    • 30 Εκδήλωση στο Μνημείο της Ελευθερίας στην
      Πλατεία Εθνικής Αντίστασης από φοιτητές, μαθητές σχολείων, προσκόπους και οδηγούς. Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
    • Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους Οργανισμούς κ.λ.π..

    Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

    • 30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και οι Μουσικές του Δήμου θα περιέλθουν στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
    • 00: Έπαρση της σημαίας.
    • 00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου (τέλος προσέλευσης επισήμων 10.50).
    • 30: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Ελευθερίας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων των Πατρών. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, Αλέξανδρος Χάιδας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων.
    • 00: Παρέλαση προ των επισήμων στην πλατεία Τριών Συμμάχων των Σωματείων, Οργανώσεων, Αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΤΕΙ, μαθητών, πολεμιστών Εθνικής Αντίστασης, ΕΕΣ, Τμημάτων Στρατού.
    • 32: Υποστολή σημαίας στην κεντρική προβλήτα Αγ. Νικολάου. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.

    Στον Πύργο θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

    Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

    • Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους Οργανισμούς κ.λ.π..
    • 11:00: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο Μνημείο Αγωνιστών εθνικής Αντίστασης, προσερχόμενων μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

    Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

    • 00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.
    • 00: Έπαρση της σημαίας στο Μνημείο Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης με τη συμμετοχή τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων».
    • 00: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου του Β’ (τέλος προσέλευσης επισήμων 09.59 π.μ.). Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας εντός του Ιερού Ναού από τη Διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου Κωστούλα Θεοδωροπούλου.
    • 30: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων ηρώων και πεσόντων κατά την εποποιία του 1940. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων. Στη συνέχεια και στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο θα παρατεθεί δεξίωση προς τις Αρχές από το Δήμαρχο Πύργου.
    • 30: Παρέλαση προ των επισήμων στην οδό Μανωλοπούλου των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, Ε.Ε.Σ., Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, Λαογραφικών Ομίλων, Συλλόγων, Σωματείων, Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.
    • 30: Υποστολή σημαίας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συμμετοχή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Greek Tourism Workshop στην Ουτρέχτη
    Συμμετοχή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Greek Tourism Workshop στην Ουτρέχτη

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο αύξησης και ενδυνάμωσης των κύριων τουριστικών αγορών της από το εξωτερικό συμμετείχε στο Greek Tourism Workshop, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 ως τιμώμενος προορισμός.

    Στη διοργάνωση συμμετείχαν 73 εκ των κορυφαίων Ολλανδών τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων, influencers και tour operators. Η αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο συμμετείχε σε περισσότερες από 30 Β2Β συναντήσεις. Επιπρόσθετα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης μιλώντας για τον τιμώμενο προορισμό παρουσίασε στο Ολλανδικό κοινό, τον τουριστικό προορισμό Δυτική Ελλάδα, αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει για τους ξένους επαγγελματίες.

    Ως επικεφαλής της αποστολής ο κ. Σακελλαρόπουλος δήλωσε ότι «η απήχηση της Ολυμπιακής Γης στο εξωτερικό αυξάνεται συνεχώς και απόδειξη σε αυτό είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια μας επιλέχθηκε από τους διοργανωτές να είναι ο τιμώμενος προορισμός σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε μία από τις πιο σημαντικές αγορές για τον Ελληνικό τουρισμό. Στη διάρκεια των επαφών με Ολλανδούς επαγγελματίες του τουρισμού ήταν σαφής η επιθυμία τους να γνωρίσουν περισσότερο τον τόπο μας ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στο δικό τους τουριστικό προφίλ και να αυξήσουν τις τουριστικές ροές των Ολλανδών επισκεπτών προς τα ξενοδοχεία μας».

    Την διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη, Απόστολος Μιχαλόπουλος, ενώ συμμετείχαν ακόμα οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

    Να σημειωθεί πως η εκδήλωση τελέστηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη. Κύριος Χορηγός ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).

    Τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης συνόδευσαν εκτός από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού και το στέλεχος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Βασιλική Καραπάνου.

    pde toyrism outrexti 2

    pde toyrism outrexti 3

    pde toyrism outrexti 4

    pde toyrism outrexti 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δυναμική παρουσία των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της ΠΔΕ, στην Διεθνή Έκθεση SIAL Paris 2024
    Δυναμική παρουσία των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της ΠΔΕ, στην Διεθνή Έκθεση SIAL Paris 2024

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να προβάλλει δυναμικά τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της στην διεθνή σκηνή, με την επιτυχημένη συμμετοχή της στην SIAL Paris 2024, μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στη βιομηχανία τροφίμων. Η φετινή έκθεση γιόρτασε τα 60 της χρόνια, συγκεντρώνοντας συμμετέχοντες από 130 χώρες, με πάνω από 7.500 εκθέτες και 8.000 αγοραστές σε περίπου 10 διαφορετικούς τομείς προϊόντων αγροδιατροφής.

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε επάξια από 11 επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσίασαν αγροδιατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Την ΠΔΕ και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, εκπροσώπησε στην έκθεση ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Γεώργιος Κοντογιάννης.

    Κατά την επίσκεψή του στους χώρους της έκθεσης, ο κ. Κοντογιάννης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία, συγκεκριμένα με τον Νικόλαο Μπέλια, Γενικό Σύμβουλο, και τον Μάριο Μαθιουδάκη, Σύμβουλο, καθώς και με την Κατερίνα Μανάλη, Διευθύντρια του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δρ. Μαρίνο Γιαννόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Enterprise Greece, όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες προβολής των αγροδιατροφικών προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους καταξιωμένους σεφ, Ντίνα Νικολάου και Βαγγέλη Δρίσκα, για την βέλτιστη προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας μέσω της γαστρονομίας.

    Ο κ. Κοντογιάννης κατά την επίσκεψη και παρουσία του στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκθέτες για τις πιθανές συνεργασίες, τις εμπορικές συμφωνίες για την τόνωση της εξαγωγικής κατεύθυνσης των προϊόντων και τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις.

    Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην SIAL Paris 2024 υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προώθηση των υψηλής ποιότητας προϊόντων και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων στις διεθνείς αγορές, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την ευημερία των παραγωγών.

    pde ekth sial 2

    pde ekth sial 3

    pde ekth sial 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σε εγρήγορση η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΔΕ για την ευλογιά – Προληπτικοί έλεγχοι επιτήρησης σε εκτροφές προβάτων
    Σε εγρήγορση η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΔΕ για την ευλογιά – Προληπτικοί έλεγχοι επιτήρησης σε εκτροφές προβάτων

    Σε συνέχεια εμφάνισης κρούσματος ευλογιάς των προβάτων στην Π.Ε Κορινθίας, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του νοσήματος στη Δυτική Ελλάδα. Παρόλα αυτά, και στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν ήδη ενεργοποιήσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του νοσήματος και ξεκινούν άμεσα επιτόπιους ελέγχους επιτήρησης βάση ανάλυσης κινδύνου σε εκτροφές προβάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Η νόσος της ευλογιάς είναι ιδιαίτερα μεταδοτική ιογενής νόσος κυρίως των προβάτων, αλλά και των αιγών με συμπτώματα υψηλό πυρετό, παρουσία εξανθημάτων, βλατίδων και εφελκίδων κόκκινου χρώματος με ιδιαίτερη εντόπιση στην κοιλιακή χώρα, στους μαστούς, στις μασχάλες, στο κεφάλι και στο κάτω μέρος της ουράς και θανάτους ζώων.

    Σε περίπτωση εμφάνισης των συμπτωμάτων οι κτηνοτρόφοι πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τις κτηνιατρικές αρχές, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του νοσήματος.

    Σημειώνεται ότι τα υγιή ζώα μολύνονται μετά από άμεση επαφή με μολυσμένα ζώα αλλά και μετά από έμμεση επαφή με μολυσμένα αντικείμενα ή προϊόντα (π.χ. εργαλεία, οχήματα, χόρτα, στρωμνή, μαλλί, δέρματα κ.λ.π. ).

    Για την πρόληψη της μετάδοσης της νόσου θα πρέπει να εφαρμόζονται τα μέτρα βιοπροφύλαξης. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα παρακάτω σημεία:

    1. Υποχρεωτική απολύμανση οχημάτων στην είσοδο-έξοδο των εγκαταστάσεων.

    2. Τακτικός καθαρισμός και απολύμανση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, αλλά και των υποδημάτων των ανθρώπων που εισέρχονται στις εκμεταλλεύσεις

    3. Περιορισμός των ανθρώπων που εισέρχονται στις εκμεταλλεύσεις και έρχονται σε επαφή με τα ζώα και ιδιαίτερη προσοχή σε όσους έρχονται σε επαφή και με άλλες εκμεταλλεύσεις.

    4. Παραμονή των νεοεισαχθέντων ζώων σε περιορισμό από τα υπόλοιπα ζώα της εκτροφής για τουλάχιστον 21 ημέρες.

    5. Απεντόμωση και μυοκτονία στις εγκαταστάσεις.

    6. Καταπολέμηση εξωπαράσιτων και χρήση εντομοαπωθητικών.

    7. Να μην χρησιμοποιούνται μεταχειρισμένα εργαλεία, εξοπλισμός και αντικείμενα προερχόμενα από άλλες εκμεταλλεύσεις.

    8. Προμήθεια ζώων, προϊόντων και ζωοτροφών, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας

    Τονίζεται ότι η ευλογιά δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος..

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σταμενίτης: Επενδύουμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΚΑΠ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα των νησιωτικών περιοχών της χώρας
    Σταμενίτης: Επενδύουμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΚΑΠ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα των νησιωτικών περιοχών της χώρας

    Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Διονύση Σταμενίτη, η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προοπτικές, επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027».

    Την εκδήλωση διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Αιγαίου.

    Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Διονύσης Σταμενίτης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, εκπρόσωπος του βουλευτή, κ. Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, η Αντιπεριφερειάρχης, κα Αναστασία Αντωνέλλη, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχη Βέρρου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, κ. Μενέλαος Γαρδικιώτης και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου, κ. Παναγιώτης Κατσαβέλης.

    Παρουσιάσεις στη θεματολογία της εκδήλωσης είχαν ο Γενικός Γραμματέας του Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Προϊστάμενοι των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης και Εφαρμογής της ΚΑΠ, καθώς και ο Γεν. Δντης της ΕΤΑΛ, κ. Αναστάσιος Περιμένης.

    Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μίλησε για τη σημασία αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τις απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές. Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης τόνισε: «Τα νησιά μας, και συνολικά οι αγροτικές περιοχές είναι σημαντικό να καταφέρουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και ειδικά τους πόρους που διατίθενται μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ για τη στήριξη της γεωργικής δραστηριότητας και των παραγωγών μας».

    Επιπρόσθετα σημείωσε ότι, ο στόχος του ΥΠΑΑΤ είναι να διαμορφωθούν οι καταλληλότερες και πιο ευνοϊκές συνθήκες για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των σημαντικότατων πόρων της νέας ΚΑΠ, οι οποίοι όπως τόνισε, εξασφαλίστηκαν μέσα από την προσωπική παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών και τη μετάβαση στο νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο. Ενώ συμπλήρωσε, ότι το ζητούμενο μέσα από την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ, είναι στη βάση ρεαλιστικών στόχων, να προωθηθούν με ισόρροπο τρόπο μεταρρυθμίσεις για την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αειφορία του αγροδιατροφικού μας συστήματος.

    Ο Υφυπουργός, κ. Σταμενίτης επεσήμανε ότι η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με επικεφαλής τον Υπουργό, κ. Τσιάρα, εργάζεται στη βάση ενός συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδιασμού συνεχίζοντας με πιο εντατικούς ρυθμούς το μεταρρυθμιστικό έργο των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας για τον Πρωτογενή Τομέα, έχοντας ως τελικό προορισμό τον παραγωγικό μετασχηματισμό του, στόχος που συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση, αλλά και επιδιώκοντας συνολικά την αλλαγή τρόπου που βλέπουμε, αντιμετωπίζουμε και υπηρετούμε τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Χρηματοδότηση 9,58 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την σχολική στέγη σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία
    Χρηματοδότηση 9,58 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την σχολική στέγη σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

    Τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουν τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις τους τα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, την προσβασιμότητά για μαθητές με αναπηρία, αλλά και την υλικοτεχνική τους υποδομή, δίνει η Περιφέρεια, αφού με απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, εκδόθηκε πρόσκληση με τίτλο «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση υλικοτεχνικής υποδομής και κτιριακών εγκαταστάσεων Α & Β βάθμιας Εκπαίδευσης».

    Με χρηματοδότηση ύψους 9,58 εκ ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027 επιδιώκεται η κάλυψη των αναγκών για βελτίωση των κτιριακών υποδομών καθώς και του εξοπλισμού λειτουργίας (είδη σχολικής αίθουσας όπως θρανία, καρέκλες κλπ). Προηγήθηκε διαβούλευση με τους συναρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και τέθηκαν προτεραιότητες.

    Δίνεται έμφαση στην ολοκλήρωση και αναβάθμιση σχολικών μονάδων και σύγχρονων εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών προσχολικής εκπαίδευσης, όπως νηπιαγωγεία, καθώς η χαρτογράφηση αποτύπωσε την ανάγκη ανέγερσης νέων διδακτηρίων και προσθήκη νέων αιθουσών για την κάλυψη των αναγκών της προσχολικής εκπαίδευσης. Στην κατεύθυνση αυτή θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή Νηπιαγωγείων σε Δήμους με έντονο πρόβλημα κτιριακών υποδομών και ειδικότερα σε όσους λειτουργούν Νηπιαγωγεία τα οποία στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια και σε προκατασκευασμένες αίθουσες είτε εξ' ολοκλήρου είτε τμηματικά αλλά και σε συστεγαζόμενα.

    Παράλληλα χρηματοδοτούνται έργα και δράσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης μέσω σύγχρονων εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, καθώς προβλέπεται:

    • Ανέγερση νέων κτιρίων ή επεμβάσεις για την αναβάθμιση σχολικών μονάδων με αδυναμία στέγασης λόγω ακαταλληλότητας των κτιριακών υποδομών τους.
    • Ανέγερση κτιρίων για σχολικές μονάδες της σχολικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης οι οποίες στεγάζονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες.
    • Ανέγερση κτιρίων για σχολικές μονάδες της σχολικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης οι οποίες στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια/αίθουσες.
    • Αναβάθμιση, επεμβάσεις σε σχολικές μονάδες με έντονα προβλήματα ακαταλληλότητας λόγω παλαιότητας.
    • Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των υφιστάμενων δομών και εξοπλισμού λειτουργίας (είδη σχολικής αίθουσας όπως θρανία, καρέκλες κλπ) Α & Β βάθμιας Εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένου και εξοπλισμού για ΑμεΑ).

    Ακόμη, για τη βελτίωση της ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες εκπαίδευσης, δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη προσβάσιμων υποδομών για μαθητές/τριες με αναπηρία σε υφιστάμενες υποδομές. Ειδικότερα προβλέπεται κατασκευή ραμπών, WC ΑΜΕΑ και άλλων υποδομών πρόσβασης σε όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Στο πλαίσιο της πρόσκλησης, καλούνται οι δυνητικοί δικαιούχοι που είναι κυρίως οι Δήμοι που διαχειρίζονται στη σχολική στέγη αλλά και η εταιρεία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως 28 Φεβρουαρίου 2025, προκειμένου να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και να χρηματοδοτηθούν.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΔΕ: Οδηγίες για την προστασία από την εποχική γρίπη 2024-25
    ΠΔΕ: Οδηγίες για την προστασία από την εποχική γρίπη 2024-25

    Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στοχεύοντας στην προαγωγή και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, επικεντρώνει στα μέτρα προστασίας σχετικά με την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τις φετινές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας (ΑΔΑ:ΨΩΣΑ465ΦΥΟ-ΟΕΨ).

    Ο ιός της γρίπης, αναμένεται να κυκλοφορήσει παράλληλα με τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο Covid-19. Αυτή η ιδιαίτερη συγκυρία απαιτεί επαγρύπνηση, έγκαιρη εφαρμογή του αντιγριπικού εμβολιασμού, όπου απαιτείται, καθώς και τήρηση των μέτρων πρόληψης και ατομικής προστασίας.

    Ο έγκαιρος εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης. Κατά προτίμηση ο εμβολιασμός θα πρέπει να ολοκληρώνεται στα μέσα-μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

    Σε περίπτωση νόσησης η πλειοψηφία των ατόμων θα αναρρώσει πλήρως.

    Αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση επιπλοκών διατρέχουν οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες, τα πολύ μικρά παιδιά και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια νοσήματα.

    Η γρίπη είναι λοίμωξη του αναπνευστικού και μεταδίδεται εύκολα, κυρίως με το βήχα και το φτέρνισμα, μέσω των σταγονιδίων. Εκδηλώνεται με πυρετό, ρίγος, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα, μυαλγίες, πονοκέφαλο και αίσθημα κόπωσης (πιο σπάνια παρατηρούνται έμετοι ή/και διάρροιες). Η διάρκεια της νόσησης είναι περίπου μία (1) εβδομάδα κατά την οποία πρέπει να παραμένουμε κατ ΄ οίκον.

    Η λήψη ατομικών και ομαδικών μέτρων υγιεινής είναι απαραίτητη για την προστασία από τη γρίπη, τον περιορισμό της και την αποφυγή εξάπλωσή της:

    • Πλένουμε τακτικά τα χέρια μας με νερό και σαπούνι.
    • Αποφεύγουμε γενικότερα συνωστισμό και συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους.
    • Μεριμνούμε για τακτικό αερισμό των κλειστών χώρων και για το σχολαστικό καθαρισμό τους.
    • Οι μαθητές που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης να παραμένουν κατ’ οίκον, μέχρι την αποδρομή των συμπτωμάτων, για να προφυλάσσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.
    • Αποφεύγουμε επισκέψεις σε ευάλωτους πληθυσμούς, όπως ηλικιωμένους, εγκύους, άτομα με χρόνια νοσήματα.
    • Εάν υπάρχουν συμπτώματα, απευθυνόμαστε στον οικογενειακό ιατρό ή στον παιδίατρο.

    Στο πλαίσιο των ανωτέρω η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας. Άννα Μαστοράκου, δήλωσε «Η εποχική γρίπη παραμένει μια σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες κατά τη χειμερινή περίοδο. Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την προστασία των ασθενών αυτών και τη μείωση των επιπτώσεων της γρίπης στον γενικό πληθυσμό. Καλούμε τους πολίτες να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, να συμβουλεύονται τον προσωπικό τους γιατρό, και να ακολουθούν τις οδηγίες για έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση. Η πρόληψη της εποχικής γρίπης είναι κρίσιμη για την προστασία της δημόσιας υγείας, τη μείωση των νοσηλειών στις ΜΕΘ και την αποδοτικότητα του συστήματος υγείας».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στο Olympia Forum: Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει σε ένα νέο, πολυκεντρικό σύστημα ανάπτυξης
    Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στο Olympia Forum: Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει σε ένα νέο, πολυκεντρικό σύστημα ανάπτυξης

    Την ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας και την περιφερειακή ανάπτυξη ως «εθνική επένδυση» έθεσε ως μείζον ζήτημα και απαίτηση των καιρών, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο «Olympia Forum» που πραγματοποιείται στην Ηλεία, σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024.

    «Πιστεύω βαθιά στη δύναμη της Αυτοδιοίκησης και αυτό που λέω είναι να αντιστρέψουμε το ”think global, act local” σε “think local, act global”. Δηλαδή, μέσα από τη γνώση που μόνο η Αυτοδιοίκηση έχει για τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε τόπου, να της δοθεί η δύναμη να δημιουργήσει ισχυρές συνθήκες τοπικής ανάπτυξης που θα υπακούν στις εθνικές στρατηγικές, τελικά στο ίδιο το εθνικό αφήγημα που θέλουμε να δημιουργήσουμε για την Ελλάδα του 21ου αιώνα» ανέφερε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας την ανάγκη εγκατάλειψης του συγκεντρωτικού μοντέλου και την ανάδειξη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας, το οποίο περιέγραψε ως «πολυκεντρικό».

    Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του δυτικού άξονα της χώρας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια για την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της περιοχής, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Αναφερόμενος μάλιστα στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα και στο μνημόνιο συνεργασίας με την πόλη Χάνγκτσού, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εκεί βρέθηκα πριν λίγες μέρες και είχα την ευκαιρία να καταλάβω γιατί μία κινέζικη περιοχή με τόσο μεγάλο πληθυσμό που είναι η έδρα της γνωστής Ali Baba και με ένα τοπικό παραγόμενο προϊόν που ξεπερνάει την οικονομία της Σουηδίας (590 δισ. δολάρια), επιθυμεί διακαώς τη συνεργασία με την Δυτική Ελλάδα, μία ελληνική περιφέρεια των 700.000 ψυχών. Γιατί εκεί βλέπουν τις δυνατότητες που έχει αυτή η περιοχή, που μάλιστα έχει ένα brand name που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις σε όλο τον πλανήτη. Είναι η Ολυμπιακή Γη. Γιατί, το είδα και το έζησα αυτό, όταν λες πως έρχεσαι από την Ελλάδα, από την περιοχή που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο! Όλοι καταλαβαίνουν ποιος είσαι και πολλοί είναι αυτοί που σε προσωπικό επίπεδο αναφέρουν ότι θα ήταν ευτύχημα να προέρχονται και οι ίδιοι από τόπους με το ιδιαίτερο βάρος και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα της Ολυμπιακής Γης. Πόσο κρίμα είναι λοιπόν, αυτή την παγκόσμια κληρονομιά να την έχει στα χέρια της αυτή η χώρα και όμως, να μην την αξιοποιεί με τον τρόπο που θα έπρεπε;»

    Ο κ. Φαρμάκης περιέγραψε σε γενικές γραμμές τη βελτίωση της θέσης της ΠΔΕ σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο εξωστρέφειας, προσθέτοντας ωστόσο: «Για να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία πρέπει να υπάρξει ροή στην χρηματοδότηση, συνέχεια στα έργα και στον στρατηγικό σχεδιασμό. Γι’ αυτό και επαναλαμβάνω: Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι το βήμα διαλόγου που θα τοποθετεί τους άξονες για τις εθνικές πολιτικές».

    Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις πιο σημαντικές διεκδικήσεις της περιοχής, αναφέροντας μεταξύ άλλων τη συνέχιση της Πατρών – Πύργου μέχρι την Μεσσηνία, τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με το Αγρίνιο, το Καρπενήσι και την Λαμία, τη νέα σιδηροδρομική γραμμή μέχρι την Πάτρα και την σύνδεσή της με τον Πύργο, την επέκταση του αγωγού υψηλής πίεσης φυσικού αερίου, ενώ τέλος υπογράμμισε την σημασία υιοθέτησης του «Olympian Land» ως ταυτότητα και της οικονομικής εξωστρέφειας της Δυτικής Ελλάδας. «Το “made in Olympian Land” είναι το όραμά μας για τη Δυτική Ελλάδα του αύριο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

    Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Φαρμάκης επανέλαβε το «think local, act blogal», σημειώνοντας πως πρέπει να αποτελέσει εθνική προσπάθεια. «Συνιστά ακλόνητη πεποίθησή μου πως κάτω από το σακάκι του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας πρέπει να φοράω την φανέλα της εθνικής Ελλάδας. Και νομίζω πως το ίδιο πρέπει να κάνουμε όλοι. Υπηρετούμε αυτόν τον τόπο γιατί εδώ γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και στεριώσαμε τις ζωές μας. Γιατί τον αγαπάμε. Αλλά αυτός ο τόπος είναι κομμάτι μίας πατρίδας που επίσης αγαπάμε και χωρίς την οποία δεν μπορούμε να υπάρξουμε. Να γιατί η αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει πυλώνας της εθνικής προσπάθειας και γιατί, μέσα από την τοπική στρατηγική πρέπει να ξεπηδάει η εθνική δράση» ανέφερε, προσθέτοντας τα εξής: «Κάθε μας προσπάθεια να έχει ένα καλύτερο μέλλον ο πολίτης της Δυτικής Ελλάδας είναι τελικά μία προσπάθεια για να έχει καλύτερο μέλλον ο Έλληνας πολίτης, σε όποια περιοχή και να ζει. Και κυρίως, στις περιοχές που μέχρι σήμερα μειονεκτούν. Εμείς στη Δυτική Ελλάδα ξέρουμε καλά τι πάει να πει μειονεξία. Το ζήσαμε πολλά χρόνια, ακόμα και πριν την μεγάλη οικονομική κρίση. Ίσως έχουμε ένα δικαίωμα παραπάνω λοιπόν, τώρα που «οι μηχανές πήραν μπροστά», να ζητάμε να… φουλάρουν».

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο