Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 11:15

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαρ. Μπονάνου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου. Η μέρα αυτή έχει σκοπό να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών που με υψηλό αίσθημα ευθύνης είναι καθημερινά κοντά στον κάθε ασθενή παρέχοντας φροντίδα, στήριξη και υψηλή υγειονομική περίθαλψη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος δηλώνει για τη μέρα αυτή τα εξής: «Σήμερα τιμούμε τους Νοσηλευτές που συμβάλλουν με κάθε τρόπο τόσο στην πρόληψη και προαγωγή υγείας όσο και στην περίθαλψη και αποκατάσταση του ασθενή. Είναι αυτοί που έρχονται συνεχώς σε επαφή με τον ασθενή, φροντίζοντας, αξιολογώντας, ενημερώνοντας και στηρίζοντας τον άνθρωπο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Και φέτος αισθάνομαι ότι έχω χρέος να εκφράσω τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας για την στήριξη που παρέχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας που συνεχίζει να δέχεται μεγάλη πίεση, διατηρώντας το σε υψηλό επίπεδο και για τη δύναμη ψυχής και αγάπης προς το συνάνθρωπο που επιδεικνύουν καθημερινά. Τους οφείλουμε πολλά.»

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 09:57

Σχετικά Άρθρα

  • Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου
    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου

    Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Παππάς, με στόχο τη συνεργασία για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.

    Στο πλαίσιο του Μνημονίου προβλέπεται η εξασφάλιση της τακτικής και λειτουργικής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη για το σχεδιασμό, την προετοιμασία, την αποτελεσματική υλοποίηση και εφαρμογή ενός προγράμματος δράσεων και συνεργειών σε αντικείμενα ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα σε πεδία του επαγγελματικού και βιοτεχνικού οικοσυστήματος, στους τομείς μεταφορών, μεταποίησης, εμπορίου και υπηρεσιών, καθώς και σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού, χορήγησης αδειών, προαγωγή υγείας και ασφάλεια των εργαζομένων.

    Ορισμένα από τα αντικείμενα που εξειδικεύει αφορούν στην εκτίμηση του τοπικού δυναμικού στην περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην ανάπτυξη σεναρίων για την εξέλιξη κλάδων και επαγγελμάτων με βάση την μελλοντική ανάπτυξη τεχνολογικών, οικονομικών και θεσμικών παραμέτρων, καθώς και εκτίμηση των μεσοπρόθεσμων στόχων για την συνεισφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στους εθνικούς στόχους που έχουν τεθεί με ορίζοντα το 2030.

    Επίσης η συνεργασία επεκτείνεται σε θέματα σχεδιασμού και ανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ 2021-2027, όσον αφορά σε δράσεις επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, συνεργασιών επιχειρήσεων και εξωστρέφειας, αλλά και στη διερεύνηση/ωρίμανση προτάσεων έργων, τα οποία δύνανται να χρηματοδοτηθούν από ερευνητικά ή άλλα προγράμματα.

    «Οι θεσμοθετημένοι φορείς της Πολιτείας οφείλουν να συνεργάζονται προς όφελος της οικονομίας και της ανάπτυξης. Υπογράψαμε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του 10ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Κοινός μας στόχος ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στην κατεύθυνση της οικονομικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της επιχειρηματικής δράσης σε περιφερειακό και όχι μόνο επίπεδο» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

    Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος είχε εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2024, τη σύναψη του εν λόγω μνημονίου συνεργασίας, και ήταν παρών στη σημερινή συνάντηση, ανέφερε: «Η συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι θα διασφαλίσει τεχνογνωσία και ανθρώπινους πόρους που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί σε αναπτυξιακά θέματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

    «Οι θεσμοθετημένοι φορείς της Πολιτείας, όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, και οι φορείς της αυτοδιοίκησης, όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οφείλουν να συνεργάζονται προς όφελος του οικοσυστήματος της περιφερειακής οικονομίας. Ταυτόχρονα, η σημερινή συμφωνία ευελπιστούμε να λειτουργήσει και προς όφελος των οικονομολόγων και των λογιστών – φοροτεχνικών της Περιφέρειας. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους άνεργους συναδέλφους μας, στους αποφοίτους των οικονομικών σχολών, αλλά και σε αυτούς που επιθυμούν να ακολουθήσουν επαγγελματικά την οικονομολογική – λογιστική δραστηριότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Παππάς.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χ. Μπονάνος στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Νοσηλευτικής
    Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χ. Μπονάνος στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Νοσηλευτικής

    Στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Νοσηλευτικής του Τομέα Φοιτητών του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας (Ε.Σ.Ν.Ε.), παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

    Το συνέδριο που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, διεξήχθη στους χώρους του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα, κατά το τριήμερο 10, 11 και 12 Οκτωβρίου 2024, με τη συμμετοχή πλήθους φοιτητών Νοσηλευτικών Σχολών, αλλά και άλλων επαγγελματιών υγείας. Το πρόγραμμά του περιελάμβανε διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, καθώς και κλινικά φροντιστήρια, προσαρμοσμένα στη σύγχρονη νοσηλευτική εποχή.

    Ο κ. Μπονάνος κατά το χαιρετισμό του τόνισε: «Οι υπηρεσίες της Υγείας αποτελούν μια συνεχή πρόκληση και ουσιαστικά αποτελούν μέτρο προόδου για κάθε κοινωνία. Ως Περιφερειακή Αρχή αναγνωρίζοντας πλήρως ότι πρωταρχική ανάγκη για την παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας από τους νοσηλευτές μας αποτελεί η ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, εξασφαλίσαμε τα τελευταία χρόνια σχεδόν 60 εκ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους της ΠΔΕ, για την ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Με δεδομένο ότι ο νοσηλευτής αποτελεί σημαντικό πυλώνα στήριξης του συστήματος υγείας και παράγοντα φροντίδας και ανακούφισης για τον ασθενή, θεωρώ χρέος μου να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας σε εσάς που θα πάρετε αύριο τη σκυτάλη από τους νοσηλευτές που ήδη υπηρετούν το σύστημα υγείας της χώρας μας, για την επιθυμία σας να το στηρίξετε και να το εξελίξετε διατηρώντας το σε υψηλό επίπεδο. Σας έχουμε ανάγκη!»

    (Δελτίο Τύπου)

  • 1ος  διαδικτυακός διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους από το FilmOfficeτης ΠΔΕ – Ανακοίνωση μελών της τριμελούς επιτροπής του διαγωνισμού
    1ος  διαδικτυακός διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους από το FilmOfficeτης ΠΔΕ – Ανακοίνωση μελών της τριμελούς επιτροπής του διαγωνισμού

    Ο 1ος Διαδικτυακός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους, διοργανώνεται από το Film Office της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την υποστήριξη της KaranCreativeMedia. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ιστορίας, του φυσικού κάλους, της γαστρονομίας και του τουρισμού της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

    Ο Διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες, όσο και σε ερασιτέχνες κινηματογραφιστές, ακόμη κι αν αυτοί δε διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο κινηματογράφησης, ακόμα κι κινητά τηλέφωνα. Στους “νικητές” του διαγωνισμού θα απονεμηθούν βραβεία, χρηματικά έπαθλα, αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

    Με ιδιαίτερη τιμή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει τα μέλη της τριμελούς επιτροπής του διαγωνισμού, η οποία αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου, και αυτοί είναι: ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος (‘’Καλάβρυτα 1943’’, ‘’BeenHereBefore’’, ‘’AlterEgo’’, Υπέροχα Πλάσματα, κ.α.), Νικόλας Δημητρόπουλος, η πρόεδρος του Δ.Σ. και Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννη», Ξένια Καλδάρα και η σκηνοθέτης και σεναριογράφος (‘’Πολυξένη: Μια ιστορία από την πόλη’’ - η πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ το 2018, ‘’Κι αν Φύγω… θα ξανάρθω’’, , ‘’..κι αύριο μέρα είναι’’, Το Κόκκινο Ποτάμι κ.α.), Δώρα Μοσκλαβάνου.

    Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγεται η λειτουργία και του Film Office, σημειώνει ότι: « η δύναμη της εικόνας και ο κινηματογράφος μπορούν να αποτελέσουν δυναμικό εργαλείο ανάδειξης του τουρισμού και του πολιτισμού της περιοχής μας. Με όπλο τη δημιουργία του Film Office, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εισέρχεται δυναμικά στη διεκδίκηση μεριδίου της αγοράς φιλοξενίας τοπικών, εθνικών και διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών. Ο διαγωνισμός αυτός θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να δημιουργήσουν δικό τους υλικό, στο οποίο θα προβάλλεται η μακραίωνη ιστορία, το πολιτιστικό απόθεμα και το ιδιαίτερο φυσικό κάλος και των τριών περιφερειακών ενοτήτων, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.»

    Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε κάθε έναν που αγαπά την κινηματογράφηση και τη δημιουργία, να φτιάξει τη δική του ταινία και να απολαύσει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα την Ολυμπιακή γη, συμβάλλοντας στην προβολή της.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2024, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη σελίδα του Film Office Western Greece στο Facebook,την ιστοσελίδα: www.filmcall.karan-media.gr, αλλά και το τηλέφωνο: 2613 018 024.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
    Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

    Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΠΔΕ, Χαράλαμπος Μπονάνος, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στο γραφείο του, με το Διευθυντή του Τμήματος Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αναστάσιο Δημητρίου.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πάνω σε θέματα υλοποίησης βιωματικών εργαστηρίων, σεμιναρίων κλπ στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.

    Όπως τόνισε ο κ. Μπονάνος: «Ως Περιφερειακή Αρχή είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση προέρχεται από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε την τεχνογνωσία που μπορούν να μας παρέχουν προς όφελος των πολιτών που θέλουν να διευρύνουν τους γνωσιακούς ορίζοντές τους»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη στην 52η Γενική Συνέλευση της CPMR στο Γκόζο (Μάλτα)
    Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη στην 52η Γενική Συνέλευση της CPMR στο Γκόζο (Μάλτα)

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Προέδρος της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου και Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, Φωκίων Ζαΐμης, συμμετείχε στην 52η Γενική Συνέλευση της CPMR που πραγματοποιήθηκε στις 2-4 Οκτωβρίου 2024 στο Γκόζο (Μάλτα).

    Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της CPMR εξελέγη ομόφωνα ως Πρόεδρος της CPMR ο Filip Reinhag, από την Περιφέρεια Gotland (Σουηδία). Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, την πολιτική συνοχής μετά το 2027, το κλίμα, τη γαλάζια οικονομία και την αλιεία, την ενέργεια, καθώς και άλλα εσωτερικά διοικητικά και οικονομικά θέματα.

    Παράλληλα συνεδρίασαν όλες οι Επιτροπές της CPMR, όπως και η Επιτροπή Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου, στην οποία Προεδρεύει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας. Στις εργασίες της Επιτροπής συμμετείχαν μεταξύ άλλων η πρ. Ευρωπαία Επίτροπος για την Περιφερειακή πολιτική Corina CREȚU, ο Γενικός Διευθυντής του ΔΙΚΕΜΕΠ, Γεώργιος Μητράκος, καθώς και ο νέος Πρόεδρος της CPMR, Filip Reinhag.

    zaimis cpmr malta 2

    Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης: «Η ελληνική αντιπροσωπεία, συνάδελφοι από Ιόνια Νησιά, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα και Δυτική Ελλάδα συναντηθήκαμε με τον νέο πρόεδρο της CPMR Philip Reinhag από την Σουηδία προκειμένου να τον συγχαρούμε αλλά και να του εκφράσουμε τις θέσεις μας σε σχέση με την τρέχουσα ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης στην Μάλτα. Με την εκλογή του νέου Προέδρου ξεκινάμε άμεσα συνεργασία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, για θέματα που αφορούν τις Περιφέρειες με πιο σημαντικά την μελλοντική πολιτικής συνοχής, το κλίμα, τις μεταφορές, την ενέργεια, τις θαλάσσιες υποθέσεις και τα οποία αναφέρονται στην τελική Δήλωση που εγκρίθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση.»

    Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις 150 Περιφέρειες μέλη και από τις 24 ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες, αλλά και εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών οργάνων. Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Αιμιλία Μόσχου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης – Εντεταλμένος για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, Γιώργος Αλεξάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Χαρίκλεια Γιασιράνη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Ιωάννης Γιαννόπουλος.

    Τέλος, μαζί με τον κ. Ζαΐμη, συμμετείχε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της CPMR και της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου και ο Μάριος Πραπόπουλος, ως εκπρόσωπος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΔΕ, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα και έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Αν. Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος στις Βρυξέλλες για το Ετήσιου Φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας
    Ο Αν. Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος στις Βρυξέλλες για το Ετήσιου Φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας

    Στις συναντήσεις εργασίας του Ετήσιου Φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας της ΕΕ 2024 (ΕU Social Innovation Annual Forum) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, την 1η και 2α Οκτωβρίου 2024, συμμετείχε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΠΔΕ, Χαράλαμπος Μπονάνος.

    Το φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας της ΕΕ αποτελεί μια κορυφαία ετήσια εκδήλωση που από τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εστιάζει στην προώθηση της κοινωνικής καινοτομίας, και δικτύωσης /συνεργασίας σε όλη την Ευρώπη, παρουσιάζει επιτυχημένα έργα και πρωτοβουλίες κοινωνικής καινοτομίας με διακεκριμένους προσκεκλημένους από όλες τις ΕΕ χώρες, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, υψηλόβαθμα στελέχη φορέων, κοινωνικά καινοτόμους ερευνητές κ.α.

    Το φόρουμ επιδιώκει να ενημερώσει και να επηρεάσει τη χάραξη πολιτικής της ΕΕ και των εθνικών πολιτικών, διασφαλίζοντας ότι η κοινωνική καινοτομία έχει προτεραιότητα και υποστηρίζεται σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, προωθώντας την βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη.

    Mponanos for texn 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση του Αν. Περιφερειάρχη Χ. Μπονάνου με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Απανταχού της Γης Πανοπουλαίων Ηλείας
    Συνάντηση του Αν. Περιφερειάρχη Χ. Μπονάνου με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Απανταχού της Γης Πανοπουλαίων Ηλείας

    Τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Αναπτυξιακού, Κοινωνικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού της Γης Πανοπουλαίων Ηλείας «Η Ανάληψη του Σωτήρος» Λούη και Δημήτρη Μπαντούνα αντίστοιχα, δέχθηκε στο γραφείο του, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024, οι εκπρόσωποι του ανωτέρω Συλλόγου έθεσαν στον κ. Μπονάνο θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής τους και τη βελτίωση διαφόρων υποδομών.

    Πιο συγκεκριμένα, τέθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα της βελτίωσης και διαπλάτυνσης τμήματος της εθνικής οδού 33 (πιο γνωστής ως 111), της ανάπλασης και πεζοδρόμησης οδών στο Πανόπουλο Ηλείας και της διεξαγωγής έρευνας για τον πιθανό εντοπισμό σπηλαίου στο όρος Ερύμανθος, καθώς υπάρχουν σχετικές ενδείξεις.

    Ο κ. Μπονάνος, κατανοώντας ότι τα έργα αυτά μπορούν πράγματι να βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών, στην αύξηση του επιπέδου ασφάλειας και γενικότερα στη βελτίωση της ζωής κατοίκων και επισκεπτών, υποσχέθηκε να θέσει τις προτάσεις του Συλλόγου στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και να εξετάσει σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τη δυνατότητα υλοποίησής τους.

    Κύριο μέλημα της Περιφερειακής Αρχής, είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κάτι που συστηματικά επιδιώκει, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας έργα τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου διαβιεί η πλειονότητα των πολιτών, όσο και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

  • Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο  απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής
    Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο  απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής

    Ο απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - Έκθεση πεπραγμένων Α΄ εξαμήνου 2024 , που αποτελεί νέο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συνεδρίασή του στις 25 Ιουλίου 2024.

    Η Περιφερειακή Επιτροπή , αποτελεί ένα συλλογικό, συντονιστικό και εκτελεστικό όργανο με ενισχυμένο ρόλο, καθώς, πέρα από τις οικονομικές αρμοδιότητες , παρακολουθεί την εφαρμογή της περιφερειακής πολιτικής σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς της, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια του α΄εξαμήνου πραγματοποιήθηκαν 27 συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής στις οποίες ελήφθησαν 929 αποφάσεις.

    Τον απολογισμό παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τόσο τα μέλη της επιτροπής όσο και τη γραμματέα αυτής, για την άψογη συνεργασία τους, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων γίνονται διεξοδικές συζητήσεις και δίδεται ο απαραίτητος χρόνος για την ανάπτυξη τυχόν ερωτήσεων και για την τοποθέτηση όλων των μελών και γι΄ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι το 81,05% των αποφάσεων έχουν ψηφιστεί ομόφωνα .

    Ο κ. Μπονάνος στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρέθεσε τον πλήρη πίνακα των αποφάσεων που ελήφθησαν με τον τίτλο θέματος, τρόπο λήψης απόφασης καθώς και τον ΑΔΑ του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο