Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 12:17

Κατσιφάρας: Οι Ευθύνες για το Καραμανδάνειο έχουν Ονοματεπώνυμο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τρία ολόκληρα χρόνια πέρασαν για να κάνουν το αυτονόητο. Να προκηρύξουν Μόνιμες Θέσεις Γιατρών, Γιατί αυτή η καθυστέρηση?

Αλήθεια ο Περιφερειάρχης γιατί είναι ΑΦΩΝΟΣ σε ΟΛΑ?

Το ΧΡΕΟΣ μας σήμερα είναι ΕΝΑ!

Το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ήταν ΚΟΣΜΗΜΑ και πρέπει να ξαναγίνει ΚΟΣΜΗΜΑ Παιδιατρικού Νοσοκομείου.

Το Μήνυμα από την Πανδημία είναι ΕΝΑ και μόνο ΕΝΑ η πλήρης αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Πάμε με αυτούς τους ΔΥΟ στόχους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 13:33

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Α. Κατσιφάρας για τον θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας
    Ο Α. Κατσιφάρας για τον θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας

    Αντίο ΦΙΛΕ Δήμαρχε!

    Αντίο ΔΗΜΗΤΡΗ Καλογερόπουλε.

    Ήσουν για μένα ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ελεύθερος - πηγαίος – γλεντζές - αυθεντικός, ένας γνήσιος Δημοκράτης.

    Συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση, σε γνώρισα πολύ καλά και εκτίμησα τον χαρακτήρα σου , την μαχητικότητα και το καθαρό μυαλό σου.

    Λάμπρυνες φίλε μου με την αξιοπρέπεια σου την Αχαΐα και την Δημοκρατική Παράταξη.

    Μοιραστήκαμε τις αγωνίες σου, τα οράματα και τους στόχους σου για την Αιγιάλεια, τον τόπο που τόσο αγάπησες , τίμησες και τιμήθηκες.

    Το κενό είναι μεγάλο, δυσαναπλήρωτο. Φεύγει γρήγορα ένα αυθεντικός αυτοδιοικητικός, που δούλευε με πάθος.

    Θερμά συλλυπητήρια στην ωραία οικογένειά σου την ξεχωριστή και διακριτική σύζυγό σου Σοφία και στα παιδιά του.

    Καλό ταξίδι Δημήτρη, δεν θα σε ξεχάσουμε.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο 10χρονο αγόρι – Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
    Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο 10χρονο αγόρι – Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

    Στην περιοχή του Ψαθοπύργου.

    Ένα αγοράκι σύμφωνα με πληροφορίες 10 χρονών περίπου παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο στην παλαιά εθνική οδό, στον Ψαθόπυργο.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το άτυχο αγοράκι μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας και βρίσκεται εκτός κινδύνου.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Πάτρα: Επαναλειτουργεί σήμερα το Καραμανδάνειο, μετά την εκκένωσή του λόγω φωτιάς
    Πάτρα: Επαναλειτουργεί σήμερα το Καραμανδάνειο, μετά την εκκένωσή του λόγω φωτιάς

    Δύο ημέρες μετά την καταστροφική φωτιά που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Γηροκομείου της Πάτρας και κινδύνεψε να καεί το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί, τίθεται σε επαναλειτουργία.

    Το νοσηλευτήριο αναμένεται να υποδεχθεί και πάλι από σήμερα το πρωί τους μικρούς ασθενείς και να τεθούν πάλι σε πλήρη λειτουργία όλα τα τμήματά του , ενώ θα ξεκινήσει να εφημερεύει , δεχόμενο περιστατικά από ολόκληρη τη νοτιοδυτική Ελλάδα.

    Από χθες οι εργαζόμενοι , μετά την μάχη να κρατήσουν μακριά τις φλόγες από το κτίριο, έδωσαν την μάχη του καθαρισμού των χώρων. Με τις μάνικες στα χέρια έπλεναν τους κοινόχρηστους χώρους, άλλοι καθάριζαν και αέριζαν τα δωμάτια. Ενώ γινόταν έλεγχος των εγκαταστάσεων της πυρασφάλειας και άλλων "ευαίσθητων" σημείων του νοσηλευτηρίου, ώστε να είναι πλήρως ασφαλές για ασθενείς, συνοδούς , εργαζόμενους και γιατρούς.

    Πλέον η φωτιά θα αποτελεί για όλους μια εφιαλτική ανάμνηση ,που όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να διασφαλιστεί πλήρως ο χώρος από νέους κινδύνους.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Πάτρα: Στο νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύονται 7 παιδάκια από το Καραμανδάνειο που εκκενώθηκε
    Πάτρα: Στο νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύονται 7 παιδάκια από το Καραμανδάνειο που εκκενώθηκε

    Η έγκαιρη εκκένωση χθες το μεσημέρι του Καραμανδάνειου νοσοκομείου που είχε περικυκλωθεί από την φωτιά, ευτυχώς αποδείχθηκε σωτήρια για ασθενείς , προσωπικό και συνοδούς.

    Τα 23 παιδάκια που νοσηλεύονταν στο νοσηλευτήριο άμεσα με ασθενοφόρα μετακινήθηκαν στα νοσοκομεία "Αγ. Ανδρέας" και ΠΓΝΠ.

    Σήμερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν παραμένουν για νοσηλεία 7 παιδάκια, ενώ στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" έχουν μεταφερθεί δύο νεογνά.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Γεωργιάδης για Καραμανδάνειο: «Η φωτιά θα μπορούσε να κάψει το νοσοκομείο» - Πότε θα λειτουργήσει
    Γεωργιάδης για Καραμανδάνειο: «Η φωτιά θα μπορούσε να κάψει το νοσοκομείο» - Πότε θα λειτουργήσει

    Σε επιφυλακή παρέμειναν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) στην Πάτρα.

    Το πρωί της Τετάρτης (10/7) βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις ζημιές που υπέστη από τη φωτιά.

    «Προλάβαμε να κάνουμε την εκκένωση χωρίς να υπάρξει κάποιος κίνδυνος. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικήτρια, το σύστημα λειτούργησε καλά», είπε αρχικά ο υπουργός Υγείας.

    «Σε 24 ώρες θα λειτουργήσει και πάλι το Καραμανδάνειο»

    Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί προσωρινά, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Οι ζημιές είναι μικρές. Θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσει και πάλι το Καραμανδάνειο. Πριν κάποιων υλικών ζημιών η κατάσταση είναι καλή. Ήταν μια δύσκολη στιγμή. Η φωτιά θα μπορούσε να κάψει το νοσοκομείο. Το σύστημα λειτούργησε υποδειγματικά. Οι ανάγκες σήμερα θα καλυφθούν από τα γειτονικά νοσοκομεία».

    Η απόφαση αναστολής λειτουργίας του νοσοκομείου πάρθηκε με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από την φωτιά στην περιοχή Γηροκομειού.

    Επίσης, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να επισκεφθεί σήμερα το νοσοκομείο κλιμάκιο τεχνικών, ώστε να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που προκληθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάστασή τους.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πάτρα: Αναστέλλεται η λειτουργία του Καραμανδανείου μέχρι νεοτέρας – Αύριο αποτίμηση των ζημιών
    Πάτρα: Αναστέλλεται η λειτουργία του Καραμανδανείου μέχρι νεοτέρας – Αύριο αποτίμηση των ζημιών

    Την αναστολή του Παιδιατρικού νοσοκομείου Καραμανδάνειου στην πόλη της Πάτρας, το οποίο επλήγη από την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (09/07), στην περιοχή Γηροκομείο, αποφάσισε η 6η ΥΠΕ, κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

    Με απόφαση του διοικητή της 6η ΥΠΕ Γ. Καρβέλη, σύμφωνα με το tempo24 το νοσοκομείο Παίδων θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας καθώς έχουν προκύψει ζητήματα σε υποδομές

    Αύριο Τετάρτη αναμένεται εργολάβος ο οποίος θα αποτιμήσει πλήρως τις ζημιές και θα ξεκινήσει άμεσα την αποκατάστασή τους.

    Υπενθυμίζεται πως τα νοσηλευόμενα παιδιά διακομίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" και στο ΠΓΝΠ.

    Στην σύσκεψη για το Καραμανδάνειο που έγινε υπό τον Γιάννη Καρβέλη συμμετείχαν η δοικήτριας Ασπασία Ρηγοπούλου διευθυντές των Κλινικών ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ, Κ. Σβόλης.

    Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

    ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ. ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΡΙΟ.

    Από ότι φαίνεται σώθηκε στο και πέντε το Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο. Οι συνάδελφοι μου περιγράφουν την ηρωική προσπάθεια όλων των εργαζόμενων, της διοίκησης και της πυροσβεστικής.

    Άκουσα τον αρχηγό της πυροσβεστικής να λέει στην ενημέρωση ότι η φωτιά έφθασε στη ταράτσα του νοσοκομείου, επίσης σε άλλο σημείο κοντά στα οξυγόνα, σε κάδους απορριμμάτων εντός του περιβάλλοντα χώρο. Κατασβέθηκε παντού είπε. Τι να πούμε.

    Μεγάλος κίνδυνος να καεί. Μπράβο. Γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου από τα νοσηλευόμενα παιδάκια. Οι συνάδελφοι, η διοίκηση ενήργησαν αστραπιαία πριν καν δοθεί εντολή εκκένωσης. Τα περίπου 25 παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα δύο νοσοκομεια των Πατρών.

    Κάποια χειρουργικά πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους. Πολλοί γονείς πήραν τα παιδιά τους με τα δικά τους αυτοκίνητα και τα μετέφεραν στο κοντινό νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Αυτή τη στιγμή εκεί φιλοξενούνται 7 παιδιά.

    Στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας δεν λειτουργεί παιδιατρική κλινική και εαν χρειασθεί θα μεταφερθούν στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ του ΡΙΟΥ. Μπραβο στους συναδέλφους.

    Ωφείλω όμως να πω και ένα μπράβο στους πυροσβέστες, στον επικεφαλής της πυροσβεστικής για τον συντονισμό. Άψογος. Σώθηκε το Παιδιατρικό νοσοκομείο.

    Και δεν έχουμε πολλά παιδιατρικα νοσοκομεία στη χώρα μας. Μόνο τέσσερα. Τα δύο νοσοκομεία των Πατρών βρίσκονται σε εφημερεία και ετοιμότητα. Στο νοσοκομειο Αγιος Ανδρέας τοποθετούν κρεβάτια στην αίθουσα συνελεύσεων που έχει κλιματισμό προκειμένου να υποδεχθούν περί τους 25 ηλικιωμένους από το ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ Μπράβο Γιαννάκος

    Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (09/07), στην περιοχή Γηροκομειού της Πάτρας, μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, προκαλώντας την αποστολή αλλεπάλληλων μηνυμάτων από το 112 που ζητούσαν από τους κατοίκους να εκκενώσουν το σημείο.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Φωτιά στην Πάτρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο - Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και γηροκομείο (upd)
    Φωτιά στην Πάτρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο - Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και γηροκομείο (upd)

    Μάχη με διάσπαρτες εστίες - Μηνύματα από το «112» για εκκένωση των περιοχών Γεροκομείο, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

    Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Περιμετρική Οδό Πατρών.

    Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες κατάφεραν εντός μόλις δύο ωρών η φωτιά να μην έχει ενεργό μέτωπο. Επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 4 ομάδες δασοκομάντος, 29 οχήματα και 10 εναέρια (4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα).

    Λόγω της φωτιάς, άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε νωρίτερα το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο». Ταυτόχρονα οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ επενέβησαν στην εκκένωση του Οίκου φροντίδας ηλικιωμένων «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο». Προς το παρόν, από το Καραμανδάνειο - Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, έχουν διακομισθεί με ασφάλεια 10 παιδιά προς το Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας». Μαζί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ στις εκκενώσεις συνδράμουν ιδιωτικά ασθενοφόρα και ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού.

    Δείτε βίντεο από την εκκένωση του «Κωνσταντοπούλειου» και του ιδρύματος ΜΕΡΙΜΝΑ:

    Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς της περιοχής. Στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ για τον καλύτερο συντονισμό των Υγειονομικών Σχηματισμών κατά τις απαιτούμενες εκκενώσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ.

    Δείτε βίντεο:

    Μηνύματα από το «112»

    Λίγο πριν τις 16.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Εγλυκάδα να απομακρυνθούν προς Πάτρα, ενώ νωρίτερα είχε ηχήσει ξανά το «112» στα κινητά των πολιτών που βρίσκονταν στις περιοχές Αρόη και Παγώνα, να απομακρυνθούν προς Πάτρα.

    Παράλληλα, λίγο μετά τις 14:15 εστάλη μήνυμα από το «112» στα κινητά των κατοίκων της περιοχής του Γηροκομείου να απομακρυνθούν προς Εγλυκάδα.

    «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γηροκομείο Πατρών απομακρυνθείτε προς Εγλυκάδα Πατρών (Στρατόπεδο_ΚΕΤΧ)‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα.

    «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή #Γηροκομείο #Πατρών απομακρυνθείτε προς #Εγλυκάδα #Πατρών (#Στρατόπεδο_ΚΕΤΧ)

    ‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα.

    Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφίες Eurokinissi

    fotia patra eu 1

    fotia patra eu 2

    fotia patra eu 3

    fotia patra eu 4

    fotia patra eu 5

    fotia patra eu 6

    fotia patra eu 7

    fotia patra eu 8

    fotia patra eu 9

    fotia patra eu 10

    fotia patra eu 11

    fotia patra eu 12

    fotia patra eu 13

    fotia patra eu 14

    fotia patra eu 15

    fotia patra eu 16

    fotia patra eu 17

  • Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο ο 14χρονος που τραυματίστηκε σε θαλάσσιο παιχνίδι στη Λευκάδα - Δεν θα υποβληθεί σε επέμβαση (upd)
     Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο ο 14χρονος που τραυματίστηκε σε θαλάσσιο παιχνίδι στη Λευκάδα - Δεν θα υποβληθεί σε επέμβαση (upd)

    Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα με ρήξη σπλήνας, νοσηλεύεται ο 14χρονος ο οποίος τραυματίστηκε χθες κατά τη διάρκεια θαλάσσιου παιχνιδιού (δαχτυλίδι) στη Λευκάδα.

    Ερωτηθείς από το tempo24 ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο 14χρονος μεταφέρθηκε από το νησί της Λευκάδας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με τη συνεχή μέριμνα και φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου. Ωστόσο, όπως ενημερώνει ο κ Καρβέλης, δεν μπορεί να γίνει επέμβαση αλλά θα παραμείνει στο Καραμανδάνειο για πολυήμερη παρακολούθηση.

    Πώς έγινε το συμβάν

    Ο 14χρονος βρέθηκε στη θάλασσα, στο Νυδρί στη Λευκάδα και τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια θαλάσσιου δαχτυλιδιού κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

    Μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας του νησιού και από εκεί πήρε το δρόμο για το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας.

    Πηγή: Tempo24.news

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch