Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 17:13

Μιχαλακόπουλος: Διαμαρτυρόμαστε και δεν συμμετέχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 28/06

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ., κύριε Νώντα Κυριαζή,

Είναι γνωστός σε όλους ο υποβαθμισμένος ρόλος των Δημοτικών Συμβουλίων, μέσα από τις παράνομες (όπως απέδειξε και η Δικαιοσύνη πρόσφατα με τις αποφάσεις της) διατάξεις Τ. Θεοδωρικάκου και τις επερχόμενες νέες διατάξεις του ΥΠ.ΕΣ, που ούτε λίγο-ούτε πολύ προσπαθούν να μεταβάλουν την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του Δήμου μας (την αντιπολίτευση) σε άβουλα όντα χωρίς φωνή.

Μέσα σε όλα αυτά, προστιθέμενη «ανωμαλία» αποτελούν και οι περίφημοι ατέλειωτοι μονόλογοι του κ. Δήμαρχου. Όντας ο ίδιος επί δεκαετίες πολιτευτής έχει τη «μαγική» ικανότητα να μιλάει ατέλειωτα επί παντός επιστητού και στο τέλος να καταλήγει πάντα στο ίδιο συμπέρασμα:

«Για όλα τα κακώς κείμενα φταίει η αντιπολίτευση-Για τίποτα δεν φταίει η Δημοτική Αρχή». Προφανώς έχει ξεχάσει ότι αυτός διοικεί…

Στο συγκεκριμένο Δ.Σ. κ. Πρόεδρε, ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ την ΜΗ συμμετοχή, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω, αλλά και για τους ειδικούς λόγους που θα αναφέρουμε αμέσως μετά.

α) ΘΕΜΑ Νο 3: Θα πάρουμε απόφαση να βραβεύσουμε ένα παιδί-αθλητή της Πόλης μας και τον Σύλλογο του. Έναν σύλλογο που ακόμα δεν έχει δει Ευρώ από τον Δήμο, παρόλο που το θέμα της επιχορήγησής του έχει πολλάκις ψηφιστεί από το Δ.Σ… Και όμως εμείς (Δ.Σ) δεν θα ντραπούμε καθόλου. Θα «παίξουμε» πάλι το γνωστό επικοινωνιακό παιχνίδι, θα του χαμογελάσουμε πλατιά (για 1000 φωτογραφίες) και προφανώς θα τον τιμήσουμε, ώστε να μας δώσει ο Αρίωνας και ο Σύλλογός του «ΤΙΤΑΝ» λίγη προστιθέμενη αξία (εμείς τίποτα δε μπορούμε να του δώσουμε δυστυχώς).

Επειδή ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, εμείς ντρεπόμαστε να τον κοιτάξουμε στα μάτια. Αυτόν τον ίδιο, τους προπονητές του και όλους όσοι αποτελούν αυτόν τον σύλλογο. Εάν είμαστε εκεί απλά, θα τον ρωτούσαμε: «Καλό μου παιδί, ποιο είναι το κόστος στην οικογένειά σου, για αυτόν τον άθλο;». Θεωρούμε λοιπόν μέγιστη υποκρισία, όλα αυτά που θα συμβούν και θα ειπωθούν, απλά για 5 λεπτά δημοσιότητας κάποιων που ΔΕΝ κρατούν τον λόγο τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο μέλλον ο πρωταθλητής Ευρώπης Αρίωνας και άλλοι συναθλητές αυτού του πολυνίκη συλλόγου, θα μας δώσουν ευκαιρίες να τους τιμήσουμε ξανά, εφόσον εμείς είμαστε εντάξει (εκ των προτέρων) με τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ μας.

β) ΘΕΜΑ Νο 20: Επιχορηγούμε κάποια σωματεία και συλλόγους και πολύ σωστά. Η κίνηση είναι στη σωστή κατεύθυνση, όμως να ξέρουν οι ίδιοι και οι πολίτες ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!. Ειδικά ο Δήμος σε αυτούς. Υπάρχουν κωδικοί για αυτό και ειδικά την περίοδο covid-19 ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ εκ του Νόμου να στηριχθούν ΟΛΟΙ οι σύλλογοι, με λεφτά που ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ τον λόγο στάλθηκαν από την Κυβέρνηση. Με τι κριτήρια, τι έδωσε και τι δίνει ο Δήμος και σε ποιους είναι μια άλλη, μια πολύ μεγάλη κουβέντα.

Θα ήταν πολύ καλύτερη κίνηση, εάν διακρίναμε αξιοκρατία.

Καμία αξιοκρατία δεν διακρίνουμε. Σύλλογοι που έχουν 100+ χρόνια Ιστορία, σύλλογοι με πολλές δεκάδες μέλη, παίρνουν πολύ μικρότερη επιχορήγηση από συλλόγους που έχουν πολλάκις ευεργετηθεί και με διάφορους άμεσους ή έμμεσους τρόπους. Άλλοι (προφανώς «ανυπότακτοι») σύλλογοι απουσιάζουν παντελώς από κάθε μορφή βοήθειας. Απουσιάζει ακόμα και ο σύλλογος που έφερε πάλι στην ζωή του τόπου τον τοπικό ήρωα ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΒΙΛΑΕΤΗ, που είχε ξεχασθεί. Στην μικρή μας Πόλη είναι γνωστό ποιοι παίρνουν-ξαναπαίρνουν και με ποιους τρόπους και απλά παίρνουν ένα «αντίδωρο» ή καθόλου.

Για να μην βρεθούμε λοιπόν στη δύσκολη θέση να καταψηφίσουμε, κάτι που θα ήταν άδικο για όλους αυτούς που περιμένουν κάτι για να επιβιώσουν ως σύλλογοι, απλά θα απουσιάσουμε.

Το όλο ζήτημα το θεωρούμε ένα πολύ κακό «θέατρο σκιών».

Το καλό όμως «θέατρο σκιών» είναι επίκαιρο και μέσα στα θέματα του Δ.Σ και είναι μια επίσης καλή κίνηση. Το ότι ο καλλιτέχνης και η ομάδα του είναι ντόπιοι, είναι ένα ακόμα καλό νέο.

Με τιμή Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 17:36

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Δήμος Ήλιδας γιόρτασε τα 100 χρόνια από τη σύσταση του Δήμου Αμαλιάδας, με μια ξεχωριστή επετειακή συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου
    Ο Δήμος Ήλιδας γιόρτασε τα 100 χρόνια από τη σύσταση του Δήμου Αμαλιάδας, με μια ξεχωριστή επετειακή συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου

    Με μία ξεχωριστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ήλιδας γιόρτασε σε μία σεμνή τελετή το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου, την επέτειο των 100 χρόνων από την έκδοση του ΦΕΚ για τη σύσταση του Δήμου Αμαλιάδας, που υπεγράφη την ίδια ακριβώς ημερομηνία του 1924.

    Η συνεδρίαση για τον έναν αιώνα της νομικής υπόστασης του Δήμου Αμαλιάδας, που μετεξελίχθηκε σε Δήμο Ήλιδας, είχε εορταστικό χαρακτήρα και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε στο Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας.

    Τη διαδικασία της τακτικής συνεδρίαση άνοιξε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Θεώνη Γεωργοπούλου, ενώ κατά την κεντρική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μίλησε για τη σημασία και την ιστορική διαδρομή του Δήμου Αμαλιάδας, από το 1924 που συστάθηκε έως σήμερα.

    Παράλληλα, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος έθεσε και τους στόχους της νέας εποχής για το Δήμο, ενώ τόνισε τις μεγάλες κατακτήσεις του παρελθόντος και τους διαχρονικούς αγώνες των δημοτών γι’ αυτές.

    Όπως επεσήμανε: «Το 1924 δεν ήθελαν όλοι την Αμαλιάδα ως μια ξεχωριστή ενιαία οντότητα. Αντιθέτως την ήθελαν κομματιασμένη, προκειμένου να μπορούν να την ελέγχουν και να διαχωρίζουν τους κατοίκους της. Σε αυτό ήρθε να βάλει τέλος η 1η Ελληνική Δημοκρατία λίγους μόλις μήνες μετά την ανακήρυξή της, η οποία αποδέχτηκε το αίτημα των κατοίκων της και την ανακήρυξε την Αμαλιάδα ανεξάρτητο δήμο.

    Έτσι, αδικίες που κρατούσαν επί δεκαετίες σε βάρος της περιοχής μας και των τότε κατοίκων της, ήρθε να λύσει μια για πάντα το ΦΕΚ του 1924, το οποίο φέρει την υπογραφή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, που αναγνώρισε τη σύσταση του νέου ενιαίου δήμου. Ενός δήμου που η αξία του φάνηκε στα χρόνια και τις δεκαετίες που ακολούθησαν».

    Επιπλέον, ο Δήμαρχος Ήλιδας αναφέρθηκε και στους δημοκρατικούς αγώνες που διαχρονικά έκαναν οι κάτοικοι της Αμαλιάδας. «Η σύσταση του Δήμου μας αποτέλεσε το επιστέγασμα των πολιτικών αγώνων που έδιναν για δεκαετίες οι κάτοικοι του μετέπειτα Δήμου Αμαλιάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1900 έως το 1924, στο χώρο όπου γεωγραφικά βρίσκεται σήμερα η Αμαλιάδα υπήρχαν διαιρεμένες, όπου τα σύνορά τους δεν ήταν καν ευδιάκριτα, αφού οι κάτοικοί τους δρούσαν στην ενιαία περιοχή του εμπορικού και κοινωνικού κέντρου της Αμαλιάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    «Οι τότε συμπολίτες μας είχαν δημιουργήσει μια κοινή Αμαλιαδιώτικη συνείδηση. Άρα, η Ελληνική Δημοκρατία του 1924 απλά αποκατέστησε την πραγματικότητα, επανέφερε την κοινή λογική και ήρε την αδικία. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους, που το DNA των δημοτών της Αμαλιάδας απέκτησε δημοκρατικά αντανακλαστικά στο πέρασμα των ετών. Διότι μόνο με δημοκρατικές αντιλήψεις και σε περιόδους δημοκρατίας κατάφερναν να απολαμβάνουν συνθήκες δικαιοσύνης και ισότητας, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές.

    Γι’ αυτό και διαχρονικά στήριζαν τη δημοκρατία και τους δίκαιους αγώνες των Ελλήνων για την κατάκτησή της», τόνισε χαρακτηριστικά.

    ilida 100 amal 2

    ilida 100 amal 3

    ilida 100 amal 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Δείτε Live την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
    Πύργος: Δείτε Live την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

    Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου.

    Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση από το κανάλι του Δήμου Πύργου στο Youtube:

  • Δήμος Ήλιδας: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας στην Αμαλιάδα, σήμερα Τετάρτη 26/6
    Δήμος Ήλιδας: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας στην Αμαλιάδα, σήμερα Τετάρτη 26/6

    Σας καλούμε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας στην Αμαλιάδα, στην αίθουσα συνεδριάσεων τού Πολυλειτουργικού χώρου (1ος όροφος), στις 26 Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00΄, προς συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

    Θέματα Δημάρχου - Προεδρείου:

    1. Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας τού δημοτικού συμβουλίου

    2. Περί εκμίσθωσης τουριστικού περιπτέρου στη Δ.Κ Κρυονερίου, βάσει γνωμοδότησης της νομικής συμβούλου.

    3. Συμμετοχή τού δήμου στο 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχ. Ήλιδας

    4. Συμμετοχή τού δήμου σε εκδηλώσεις

    5. Σύσταση Επιτροπής Ισότητας δήμου Ήλιδας

    6. Επι αιτήματος του πολιτιστικού συλλόγου Χαβαρίου «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ» για παραχώρηση του προαύλειου χώρου τού Γυμνασίου.

    7. Επι αιτήματος του συλλόγου «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» για παραχώρηση της πλατείας Αγ. Αθανασίου. 8. Έγκριση απευθείας μετάδοσης των συνεδριάσεων του δημοτικού Συμβουλίου, μέσω του ίντερνετ

    Θέματα Δ/νσης Διοίκησης:

    (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αλ. Γεωργουλής)

    9. Τροποποίηση ΟΕΥ Δήμου Ήλιδας, βάσει ειδικών διατάξεων- προσθήκη αρμοδιοτήτων και θέσεων καταργούμενων νομικού προσώπου και επιχείρησης, σύμφωνα με διατάξεις του ν. 5056/2023.

    10. Συνεργασία τού Δήμου Ήλιδας με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού - Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, στην πιλοτική εφαρμογή παρέμβασης «Φιλικές Κοινότητες για την προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού (ΦΚΜΘ) – ΑΜΑΛΘΕΙΑ».

    Θέματα Παιδείας:

    (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ι. Αθανασόπουλος

    11. Συγκρότηση δημοτικής επιτροπής εκπαίδευσης

    12. Έγκριση της 11/2024 Απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Ήλιδας, περί οικονομικού απολογισμού 2023

    13. Έγκριση της 9/2024 Απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Ήλιδας, περί οικονομικού απολογισμού 2023

    14. Επί αιτήματος 8ου Νηπιαγωγείου Αμαλιάδας για ορισμό εκπροσώπου στο σχολικό συμβούλιο

    Θέματα Δημοτικής Επιτροπής:

    (Εισηγητής: Δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος)

    15. 3η Αναμόρφωση προϋπολογισμού τού δήμου, έτους 2024

    16. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου, βάσει της 136/2024 ΑΔΕ

    Θέματα Δ/νσης Καθαριότητας Ηλ/σμού & Πρασίνου

    (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κ. Τρικόγιας)

    17. Έγκριση κοπής δένδρων, βάσει της 118/2024 ΑΔΕ

    Θέματα Υπηρεσίας Άθλησης, Νέας Γενιάς και Τουριστικής Προβολής:

    (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Γ. Κράλλης)

    18. Συμμετοχή του δήμου σε αθλητικές εκδηλώσεις

    Θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας, Πολιτικής Προστασίας και Υδάτινων Πόρων:

    (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κ.Τσεριώνης)

    19. 3η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2024

    20. Έγκριση Χορήγησης Δικαιώματος Διέλευσης Οπτικών Ινών στην εταιρία UNITED FIBER Μ.Α.Ε. [Έργο 2]

    21. Τροποποίηση μελέτης τού έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΑΓΑΝΙ» [αριθμ. 1/2021]

    22. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής τού έργου και ορισμός δημοτικού συμβούλου «ΣΥΛΛΟΓΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΉΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (1ο υποέργο της πράξης Αντιρύπανση - παράκτια προστασία και ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων Δήμου Ήλιδας)» [αρ. μελ.: 22/20212]

    23. Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής τής προμήθειας «Βελτίωση Αγωνιστικών Επιφανειών του Δημοτικού Σταδίου Αμαλιάδας» [αρ. μελ. 33 / 2019]

    24. Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών Δήμου Ήλιδας» [αρ. μελ. 21/2022]

    25. ‘Έγκριση 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ» [αρ. μελ. 19/2021]

    26. Παράταση προθεσμίας περαίωσης της Υπηρεσίας «Υπολογισμός τελών Ύδρευσης Τ.Κ. Δήμου Ήλιδας για τα έτη 2021,2022 και 2023»

    27. Παράταση προθεσμίας λήξης λογαριασμών ύδρευσης οι οποίοι αφορούν το 2ο εξάμηνο 2021 και το έτος 2022 [σχετ. ΑΔΣ 137/2024]

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ζωντανή Αναμετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
    Ζωντανή Αναμετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της επιθυμίας εκσυγχρονισμού και πλήρους ενημέρωσης των δημοτών για τις διαδικασίες και τα τεκταινόμενα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης προχωρά στην ζωντανή αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων, αρχικά μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου YouTube. Καλούνται οι συνδημότες, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ζωντανά τις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου να εγγραφούν στη σελίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο YouTube και στο σύνδεσμο //www.youtube.com/@user-sb4px4wp4z">www.youtube.com/@user-sb4px4wp4z, προκειμένου να προωθεί η διαδικτυακή σελίδα του Δήμου και να ενημερώνονται οι πολίτες για τις τρέχουσες εξελίξεις.

    Στόχοι μας είναι ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης των πολιτών, που επιχειρείται από ορισμένους τοπικούς παράγοντες, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    Συνεχίζουμε Δυναμικά!

    dimos andr zontan 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πύργου: Η αντιπολίτευση ζητά έκτακτο Δ.Σ.
    Δήμος Πύργου: Η αντιπολίτευση ζητά έκτακτο Δ.Σ.

    Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητά η αντιπολίτευση του Δήμου Πύργου, με σχετική αίτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεσσαλά.

    Συγκεκριμένα η αίτηση αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη διάταξη του άρθρου 95 παρ. 2 του Ν 3852/2010, όπως ισχύει, ζητάμε να καλέσετε άμεσα σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα «ενημέρωση και λήψη απόφασης σε σχέση με την αντικατάσταση του πληρεξουσίου δικηγόρου του Δήμου Πύργου, κ. Δημητρίου Κονδύλη, που έλαβε χώρα από τη Δημοτική Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της την 2/4/2024 με αριθμούς ημερήσιας διάταξης 1 και 2».

    Την αίτηση υπογράφει το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας: Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Αργυρόπουλος, Μαρίνης Αχτύπης, Ιωάννης Βαρελάς, Ιωάννης Μπαλάσκας, Αλέξιος Τζουανόπουλος, Διονύσης Μπέλτσος, Ανδρέας Γαλανόπουλος, Ιωάννης Κουτσαντωνάκης, Νικόλαος Σκορδαλής, Γιώργος Σκούτας και Χρήστος Αθανάσουλας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο νέος θεσμός της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας ενεργοποιήθηκε ήδη στο Δήμο Ήλιδας
    Ο νέος θεσμός της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας ενεργοποιήθηκε ήδη στο Δήμο Ήλιδας

    Στην πρώτη του ειδική Δημόσια Συνεδρίαση Λογοδοσίας προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, ενεργοποιώντας τις διατάξεις του νέου νόμου που προβλέπει κάθε δύο μήνες την υποχρεωτική παρουσίαση του έργου της δημοτικής αρχής.

    Αν και στο συγκεκριμένο συμβούλιο συζητούνται έως 10 θέματα τα οποία συλλέγονται από δημοτικούς συμβούλους και προέδρους κοινοτήτων, εν τέλει με απόφαση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και της προέδρου κας Θεώνης Γεωργοπούλου για την πρώτη συνεδρίαση συζητήθηκε το σύνολό τους.

    Αν και η περίοδος που έχει αναλάβει καθήκοντα η δημοτική αρχή είναι μικρή, εν τούτοις δήμαρχος και αντιδήμαρχοι τοποθετήθηκαν σχετικά με τα όσα αντιμετώπισαν κατά τις πρώτες 40 ημέρες της θητείας τους και κυρίως στις δυσκολίες που καθημερινά αποκαλύπτονται.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μίλησε για την ανάγκη της λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου και των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, κυρίως για την ενημέρωση των δημοτών.

    Όπως τόνισε αυτό αποτελούσε και πριν την ανάληψη των καθηκόντων του ένα δεδομένο, αφού θα προχωρούσε σε διαρκή λογοδοσία ακόμα και αν δεν το προέβλεπε ο αυτοδιοικητικός νόμος.

    Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διαφάνειας κ. Σπύρου Λαμπρινού σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ήλιδας, τονίζοντας ότι δόθηκε μεγάλη μάχη για να καταρτιστεί το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το έτος που διανύουμε, με τα προβλήματα να είναι κατά πολύ περισσότερα από αυτά που αναμένονταν.

    Από την πλευρά του ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ξεκαθάρισε για το θέμα, ότι τόσο για τα οικονομικά, όσο και για τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουν καταγραφεί από τους αντιδημάρχους, αναμένονται οι τελικές τους εκθέσεις προκειμένου ανά τομέα να δοθούν ξεχωριστές συνεντεύξεις τύπου για να ενημερωθεί και ο κόσμος.

    Σε σχέση με τις ερωτήσεις των προέδρων των κοινοτήτων, αυτές είχαν κυρίως να κάνουν με χρόνια προβλήματα των υποδομών στα χωριά τους, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας και Υδάτινων Πόρων κ. Κώστα Τσεριώνη να τα ομαδοποιεί και να απαντάει για την κάθε ενότητα ξεχωριστά.

    Κατά την πρώτη συνεδρίαση συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, αφού στη νέα διαδικασία δεν προσήλθαν σύσσωμοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας.

    ilida logod dimotiko 2

    ilida logod dimotiko 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Βαρθολομιού: Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων
    2ο Δημοτικό Σχολείο Βαρθολομιού: Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

    Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε’ και Στ΄ τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βαρθολομιού την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου. Συνοδευόμενοι/ες από τους/τις εκπαιδευτικούς κ. Παναγιώτη Δορλή, κ. Βίκυ Οικονομίδου, κ. Βάσω Παυλοπούλου και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Τάσο Πουλή, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στην έκθεση που φιλοξενείται στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφιερωμένη στο 1821 αλλά και να συναντηθούν με Ηλείους βουλευτές, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τους μικρούς επισκέπτες.

    Τόσο ο κ. Διονύσης Καλαματιανός, όσο και οι κ. Μιχάλης Κατρίνης και κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος τους καλωσόρισαν και συνομίλησαν με τα παιδιά, αναφερόμενοι στα ιδανικό της Δημοκρατίας και τους μίλησαν για τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που έχει ένας βουλευτής ως μέλος του ανώτατου οργάνου της Νομοθετικής εξουσίας.

    Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση από τα θεωρεία της αίθουσας της Ολομέλειας, όπου και χειροκροτήθηκαν από το Σώμα.

    Ήταν μια ξεχωριστή επίσκεψη που εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς αφιερωμένη στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Μακάρι η επίσκεψη των μικρών μας πολιτών στη Βουλή να αποτελέσει πηγή έμπνευσης καθώς και αφορμή για την ενεργό τους συμμετοχή στα κοινά. Άλλωστε έχουν όλα τα εφόδια ώστε να είναι εκείνοι που θα μας εκπροσωπήσουν στο μέλλον στο ναό της Δημοκρατίας, καθώς η νέα γενιά είναι η ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας.

    «..και καλείται το πολίτευμά μας Δημοκρατία , γιατί η κυβέρνηση δεν βρίσκεται στα χέρια των ολίγων , βρίσκεται στα χέρια των πολλών».

    (Περικλής, Επιτάφιος).

    2o dimot varthol vouli 2

    2o dimot varthol vouli 3

    2o dimot varthol vouli 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ουκρανία: Χάος σε δημοτικό συμβούλιο - Ανδρας έριξε τρεις χειροβομβίδες μέσα στην αίθουσα (video)
    Ουκρανία: Χάος σε δημοτικό συμβούλιο - Ανδρας έριξε τρεις χειροβομβίδες μέσα στην αίθουσα (video)

    Δημοτικός σύμβουλος στην Ουκρανία πέταξε τρεις χειροβομβίδες και τραυμάτισε 26 άτομα.

    Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικό συμβούλιο στη νοτιοδυτική Ουκρανία, όταν δημοτικός σύμβουλος πέταξε τρεις χειροβομβίδες.

    Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ουκρανίας, από τις χειροβομβίδες που πέταξε το άτομο, τραυματίστηκαν 26 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 6 είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο ίδιος βουλευτής νοσηλεύεται στην εντατική.

    Οι αρχές ανέφεραν αρχικά ότι σκοτώθηκε ο ίδιος ο αξιωματούχος, αλλά αργότερα δήλωσαν ότι οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

    Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι στιγμής ποια ήταν τα κίνητρα του άνδρα. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές του ειδησεογραφικού ιστότοπου Strana.ua, ο δράστης ήταν μέλος του συμβουλίου με το όνομα Serhiy Batrin.

    Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ο άνδρας να μπαίνει στη συνεδρίαση του συμβουλίου και να περιμένει λίγο πριν φωνάξει «Μπορώ;» και έπειτα να ρίχνει χειροβομβίδες.

    Δείτε το βίντεο

    Πηγή: iEidiseis.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο