Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων στον τομέα της ύδρευσης. Η έδρα του δήμου αλλά και αρκετά χωριά, έχουν “στεγνώσει” καθώς ταυτόχρονα παρουσιάστηκε σε όλες τις πηγές υδροδότησης, πρόβλημα.
Σε γεωτρήσεις του δήμου παρατηρήθηκε ανεξήγητη - σύμφωνα με το δήμο - πτώση του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και κατολισθήσεις, ενώ και υδρομαστεύσεις που δεν είχαν πρόβλημα στο παρελθόν τώρα στέρεψαν.
Όλα τα παραπάνω δοκιμάζουν την αντοχή των κατοίκων εν μέσω θέρους, που δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Η Κρέστενα, αλλά και τα Διάσελα, η Σκιλλουντία, ο Γρύλλος, το Γραίκα και η Θεισόα είναι μερικές από τις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, εξηγεί το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί και τις κινήσεις που γίνονται για την επίλυσή του, πιθανότατα και σήμερα
“Ο Δήμος μας είναι γεγονός ότι πιέζεται στον τομέα της ύδρευσης το τελευταίο πενθήμερο σε όλη του την έκταση.
Η ανεξήγητη πτώση του υδροφόρου ορίζοντα και οι κατολισθήσεις αριθμού γεωτρήσεων δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στην υδροδότηση αριθμού Κοινοτήτων αλλά και της έδρας μας την Κρέστενα.
Τα σοβαρότερα προβλήματα παρουσιάζονται στη Θεισόα, στα Διάσελλα, στη Φρίξα, στο Γραίκα και στη Κρέστενα.
Υδρομαστεύσεις με ικανή ποσότητα νερού στερεύουν.
Οι υπηρεσίες ύδρευσης εργάζονται νυχθημερόν, αποκαθιστούν προβλήματα και είμαστε αισιόδοξοι ότι βρισκόμαστε κοντά στη λύση σε όλες τις Κοινότητες.
Ζητάμε συγνώμη από όσους δημότες μας ταλαιπωρούνται και τους παρακαλούμε να περιορίσουν την σπατάλη νερού σε κήπους, σε δενδροκαλλιέργειες, σε πλύσιμο οχημάτων ώσπου να επαναφέρουμε το δίκτυο στην ομαλή ροή”.
Το πρόβλημα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων
Το θέμα της ύδρευσης στο δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων είναι χρόνιο και επιλογές πολλές δεν φαίνεται να υπάρχουν για την επίλυσή του. Ο δήμος που βλέπει τον ποταμό Αλφειό να ρέει στα όριά του, που διαθέτει αρκετά ρέματα και χείμαρρους στην περιοχή του, δεν μπορεί να απολαύσει αυτό το αγαθό πλούσια.
Η σύνδεση με το διυλιστήριο του Ερυμάνθου που βρίσκεται πολύ κοντά στο δήμο και η ανάπτυξη ενός δικτύου που σε πρώτη φάση θα εξυπηρετούσε τις παραποτάμιες περιοχές αλλά και το νοτιοδυτικό τμήμα του δήμου, θα μπορούσε να αποτελεί μια πιθανή λύση.
Οι γεωτρήσεις και οι υδρομαστεύσεις αποτελούν σίγουρα μια παρωχημένη λύση - που όμως είναι απαραίτητη υπό τις παρούσες συνθήκες.