Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 21:46

Χριστοδουλόπουλος: Θα συμμετέχουμε ως παράταξη στο "Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών", με δύο επισημάνσεις για τη φετινή διοργάνωση

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η Δημοτική Παράταξη "Ήλιδα - Νέα Μέρα" και προσωπικά ο επικεφαλής κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος θα παρευρεθούν στο "6ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών, που θα πραγματοποιηθεί στο βράδυ της Παρασκευής, στον Πυλυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας.

Διά της συμμετοχής μας τιμούμε έναν θεσμό που δημιουργήσαμε ως δημοτική αρχή, σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Ομογένεια, αρχικά της Αμερικής και του Καναδά και εν συνεχεία της Αυστραλίας και άλλων - κυρίως Ευρωπαϊκών- χωρών.

Ωστόσο, θα θέλαμε να προχωρήσουμε και σε δύο βασικές επισημάνσεις, σχετικά με τη φετινή διοργάνωση.

Η πρώτη έχει να κάνει με τη διοργάνωση του φετινού ανταμώματος, για την οποία είχε αποφασιστεί -έπειτα από πρόταση της δημοτικής αρχής- η λειτουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, πρόταση που είχε ψηφιστεί ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχαν οριστεί τα μέλη της.

Με έκπληξη, όμως, διαπιστώσαμε ότι παρά την απόφαση, ουδέποτε συγκλήθηκε η διαπραταξιακή επιτροπή το προηγούμενο διάστημα, ούτε καν για να ενημερωθούν τα μέλη της σχετικά με το πρόγραμμα του φετινού Ανταμώματος.

Η δεύτερη -και πιο σοβαρή- επισήμανση έχει να κάνει με την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής του Πανηλειακού Ανταμώματος Ομογενών. Η διεξαγωγή του μέχρι σήμερα γινόταν στο προαύλιο χώρο της ιστορικής οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα και είχε τόσο συμβολικό, όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα.

Συμβολικό, διότι το Αντάμωμα γινόταν σε έναν χώρο, όπου θυμίζει σε όλους τη σημαντική συνεισφορά της μεγαλύτερης ομογενειακής εφημερίδας, του "Εθνικού Κήρυκα Νέας Υόρκης", ιδρυτής της οποίας ήταν ο Πέτρος Τατάνης, στη διασφάλιση της Ελληνικής κουλτούρας και τη διατήρηση των αξιών, των ηθών και των εθίμων στους Έλληνες της διασποράς. Άλλωστε, για το λόγο αυτό ο χώρος είχε συναποφασιστεί με τους εκπροσώπους της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής - Καναδά.

Ουσιαστικό, διότι το αντάμωμα γινόταν μέχρι πέρσι με έναν διαφορετικό τρόπο, σε έναν εξωτερικό χώρο όπου φέρνει πιο κοντά τους συμμετέχοντες και δίνει τη δυνατότητα στους Ηλείους της διασποράς, από την Αμερική και τον Καναδά να συνομιλήσουν με τους ομογενείς από την Αυστραλία ή από την Ευρώπη, δίχως να απαιτείται κάποιο ιδιαίτερο πρωτόκολλο, τουλάχιστον στο δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης.

Πλέον, η όλη εκδήλωση του ανταμώματος θα διέπεται από ένα αυστηρό χωροταξικό πρωτόκολλο που τους μετατρέπει από πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, σε χειροκροτητές μιας φιέστας, αφού η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί σε ένα οργανωμένο αμφιθεατρικό περιβάλλον.

Κλείνουμε με την ευχή, ο θεσμός να συνεχίζει να αποτελεί βασική εκδήλωση κάθε καλοκαίρι του δήμου Ήλιδας και στο μέλλον να επιστρέψει και πάλι στη φυσική του έδρα, την ιστορική οικία Τατάνη.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 19:12

Σχετικά Άρθρα

  • Η Ηλειακή ομογένεια αγκάλιασε το «6ο Πανηλειακό Αντάμωμα» που διοργάνωσε ο Δήμος Ήλιδας
    Η Ηλειακή ομογένεια αγκάλιασε το «6ο Πανηλειακό Αντάμωμα» που διοργάνωσε ο Δήμος Ήλιδας

    Στιγμές συγκίνησης και εκατέρωθεν δεσμεύσεις για συνεργασία

    Στο φυσικό του χώρο, το μοναδικό κήπο της οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα, επέστρεψε έπειτα από πέντε χρόνια, ο μεγάλος θεσμός του «Πανηλειακού Ανταμώματος Ομογενών», υπό τη διοργάνωση του Δήμου Ήλιδας και σε αγαστή συνεργασία με την Πανηλειακή Ομοσπονδία Αμερικής – Καναδά.

    Το «6ο Πανηλειακό Αντάμωμα» τίμησαν με την παρουσία τους Ηλείοι της Διασποράς, που αποτελούν τους βασικούς πυρήνες της Ηλειακής ομογένειας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και σε κάθε σημείο του πλανήτη.

    Η φετινή εκδήλωση «ντύθηκε» με ένα μοναδικό αφηγηματικό δρώμενο, σε σκηνοθεσία του κ. Χάρη Κότσιφα και πρωταγωνιστές τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ», με παράλληλα αποσπάσματα από την μουσική παράσταση «Ελπίδα» του Γιώργου Βούκανου που παρουσιάστηκε στο πρώτο Αντάμωμα το 2016.

    Στο δρώμενα υπήρχε χαραγμένη όλη η πορεία των ομογενών μας στο εξωτερικό, αλλά και αναφορά σε σημαντικά πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο και ξεχώρισαν με τις ενέργειές τους στο πέρασμα των χρόνων.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, χαιρετίζοντας τη μεγάλη εκδήλωση, τόνισε ότι «πρέπει να αντιληφθούμε ότι ήρθε η εποχή που πρέπει να περάσουμε στην ενιαία αντίληψη του οικουμενικού Ελληνισμού και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την ανάκαμψη της πατρίδας».

    Παράλληλα, έθεσε ως στόχο το Αντάμωμα να συνεχίσει την παρουσία του και μέσα από αυτό οι παλαιότεροι να θυμούνται και οι νεότεροι να μαθαίνουν τί πέρασαν οι Έλληνες του εξωτερικού και πως βοήθησαν και βοηθούν τη μητέρα πατρίδα.

    Ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους διοργανωτές γι’ αυτή την εκδήλωση χαράς, επεσήμανε ότι δημιουργεί πολιτισμό και βοηθά στην ανταλλαγή απόψεων και βιωμάτων που ενώνουν και συμφιλιώνουν το ελληνικό κράτος με τους απόδημους.

    Σε ένα έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συλλόγων της Βοστώνης κ. Βασίλης Καυκάς εστίασε στη σπουδαιότητα που κρύβεται πίσω από τη συνέχιση της γλώσσας, της πίστης, της ελληνικής ταυτότητας και των ηθών και εθίμων της Ελλάδας από τους ομογενείς, ενώ επικεντρώθηκε και στον τεράστιο αριθμό ομογενών που καλούνται να συνεργαστούν με το ελληνικό κράτος για να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλείων της «Νέας Υερσέης» και Ταμίας της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος, ευχαρίστησε από καρδιάς τον δήμαρχο Ήλιδας για την υπέροχη βραδιά, ευχόμενος υγεία σε όλους προκειμένου να ανταμώσουν και πάλι την επόμενη χρονιά.

    Το «6ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, , ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ηλείας και Ωλένης κ. Φιλάρετος Σπανόπουλος, η βουλευτής Ηλείας κα Διονυσία Αυγερινοπούλου, οι Αντιπεριφερειάρχες: Τουρισμού κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου κ. Σπύρος Πολίτης και σύσσωμη τα μέλη της δημοτικής αρχής Ήλιδας.

    Από πλευράς ομογενών το «παρών» έδωσαν ο επικεφαλής της παράταξης «Ήλιδα 36», Αντιπρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας και πρόεδρος των «Ahepa Hellas τμήμα 47» Ηλεία κ. Ανδρέας Παπαδάκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συλλόγων της Βοστώνης κ. Βασίλης Καυκάς, ο πρόεδρος του Πανηλειακού συλλόγου Κοροίβου «New Jercey» κ. Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος, το μέλος της διοίκησης της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Νίκος Σινόπουλος μετά της συζύγου του κας Δήμητρας Σινοπούλου, η Γραμματέας του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης κα Γιώτα Πατλιάς, ο εκπρόσωπος του συλλόγου της «South Carolina» κ. Μπάμπης Τσουκαλάς, καθώς και ομογενείς από το Βερολίνο, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Φοίνιξ της Αριζόνα, το Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν και το Ντουμπάι.

    Μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκαν δώρα στους ομογενείς από το δήμο και την Περιφέρεια, ενώ ακολούθησε μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Σάκη Χασαλεύρη.

    ilida antamoma 24 2

    ilida antamoma 24 5

    ilida antamoma 24 4

    ilida antamoma 24 7

    ilida antamoma 24 6

    ilida antamoma 24 8

    ilida antamoma 24 9

    ilida antamoma 24 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ήλιδα: Με φόντο το “6ο Αντάμωμα”, συνάντηση για τον πολιτισμό και την ομογένεια
    Ήλιδα: Με φόντο το “6ο Αντάμωμα”, συνάντηση για τον πολιτισμό και την ομογένεια

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλο συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο στη Σοχιά, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Ήλιδας και των ομογενών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ηλεία, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για το επερχόμενο 6ο “Αντάμωμα” στο χώρο του Τατάνειου Μεγάρου των ομογενών που πλέον έχει εξελιχθεί σε θεσμό.

    Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη δημιουργία Ομοσπονδίας Πολιτιστικών φορέων του Δήμου Ήλιδας αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λειτουργία των φορέων του Εξωτερικού, με τα αντίστοιχα σωματεία του Δήμου και όχι μόνο.

    Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χριστοδουλόπουλος «Έγινε μια πρώτη συνάντηση με τους ομογενείς που βρίσκονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στον τόπο μας και η συζήτηση περιεστράφηκε στο Αντάμωμα που φέτος αναβλήθηκε γιατί πολλοί άργησαν να μας έρθουν και αντί να το κάνουμε το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου όπως κάθε χρόνο, αποφασίσαμε να το κάνουμε στις 12 Αυγούστου όπου θα είναι περισσότεροι. Γίνεται μια γιορτή των ομογενών, από σχεδόν όλη την υφήλιο, από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Γερμάνια, την Λατινική Αμερική. Μαζευόμαστε ανταλλάσσουμε απόψεις, γλεντάμε και καλούμε όλους τους φίλους μας και αδελφούς ομογενείς να έρθουν και να περάσουμε μια ωραία βραδιά».

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ηλείων του New Jersey και ταμίας της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος με καταγωγή από τον Ανεμόμυλο Αμαλιάδας, επεσήμανε πως:

    «Βρεθήκαμε εδώ γιατί νομίζαμε ότι η συνάντηση θα γίνει στις 20 του μήνα αλλά ειδοποιηθήκαμε ότι ο δήμαρχος έπρεπε να φύγει και ότι ο δήμος αποφάσισε να το κάνει στις 12 Αυγούστου.

    Εμείς ως σύλλογοι προσπαθήσαμε και βρήκαμε τον τάφο του Τατάνη που ήταν εγκαταλελειμμένος και με δικά μας χρήματα φτιάξαμε ένα ωραίο μνημείο. Του αξίζει αυτού του ανθρώπου αφού για πολλά χρόνια ενημέρωνε την ομογένεια στην Αμερική.

    Ο “Kήρυκας” που ίδρυσε πριν 103 παραμένει η καλύτερη ελληνική εφημερίδα στην Αμερική”.

    Τέλος, ο Βασίλης Πολυζωγόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου Ακροποταμιάς-Ροδιάς του Δήμου Ήλιδας στάθηκε κυρίως στην ανάγκη διοργάνωσης περισσότερων πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός που θα επιτευχθεί με την δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου, που θα πράττει προς αυτή την κατεύθυνση.

    «Μαζευτήκαμε εδώ με αφορμή το αντάμωμα των Ηλείων. Εμείς ως τοπικοί σύλλογοι είπαμε να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία και να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα συντονιστικό, μια ομοσπονδία έτσι ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα την ζωή μας ως πολιτιστικοί φορείς της περιοχής.

    Το αντάμωμα που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου στο κτίριο Τατάνη, θα έχει ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα. Πέρα όμως από τις εκδηλώσεις που κάνουν όλοι οι σύλλογοι εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτό το συντονιστικό έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε 1-2 εκδηλώσεις στο νομό και ιδιαίτερα στο δήμο Ήλιδας ώστε να δώσουμε άνθηση στον πολιτισμό.

    Καθώς αν εξαιρέσουμε τα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού όλο τον άλλο χρόνο δεν υπάρχει τίποτα και εμείς προσπαθούμε να καλύψουμε αυτό το κενό.

    Καλούμε τους πολιτιστικούς φορείς της Ηλείας και ιδιαίτερα του δήμου Ήλιδας να έρθουμε σε μια επαφή και να φτιάξουμε αυτό το συντονιστικό που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την ζωή και των χωριών μας που έχουν ανάγκη από αυτές τις πρωτοβουλίες» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυζωγόπουλος.

  • Στην Αμαλιάδα ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας – Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ήλιδας
    Στην Αμαλιάδα ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας – Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ήλιδας

    Στην κατεύθυνση διοργάνωσης μεγάλων αγώνων στο κολυμβητήριο

    Κλιμάκιο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο Κυριάκο Γιαννόπουλο επισκέφθηκε το Δήμος Ήλιδας και συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας.

    Ο κύριος Γιαννόπουλος ενημερώθηκε πλήρως για τα θέματα που αντιμετωπίζει η μεγάλη υποδομή του κολυμβητηρίου Αμαλιάδας, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας, ενώ στη συζήτηση τέθηκαν και οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο και την Ομοσπονδία, ούτως ώστε η πόλη να αποτελέσει πόλο έλξης μέσω διοργάνωσης πανελλήνιων αγώνων κολύμβησης και πόλο.

    Στη συνέχεια και μετά την συνεργασία με τον κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, το κλιμάκιο ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου και του κολυμβητηρίου από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Τουρισμού και Νέας Γενιάς κ. Γιώργο Κράλλη.

    O κύριος Γιαννόπουλος, συνοδευόταν από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων της ΚΟΕ κ. Θεόδωρο Σάκκο, ο οποίος εκπροσωπούσε και το σωματείο του «Επειού Ήλιδας» και τον εκπρόσωπο του «Αρίωνα Αμαλιάδας» κ. Γιάννη Βυθούλκα.

    Από την Ομοσπονδία φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για να έρχονται αγώνες σε μόνιμη βάση στην Αμαλιάδα στα αθλήματα του υγρού στίβου, υπό την προϋπόθεση να επισκευαστεί πλήρως το Κολυμβητήριο και να εξοπλιστούν με σύγχρονα μέσα οι υποδομές του.

    giannop ilida kol 2

    giannop ilida kol 3

    giannop ilida kol 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μήνυμα Δήμαρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου για έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων
    Μήνυμα Δήμαρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου για έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

    Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών Εξετάσεων, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε προς τους υποψηφίους σε γραπτό μήνυμά του τα εξής:

    «Η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων αποτελεί το πρώτο και πιο καθοριστικό βήμα στο νέο κεφάλαιο για τη ζωή των παιδιών μας, τα οποία συμμετέχουν σ’ αυτή την επίπονη και κοπιαστική δοκιμασία, δίνοντας τέλος στις θυσίες ετών των ιδίων και των οικογενειών τους.

    Οι υποψήφιες μαθήτριες και οι υποψήφιοι μαθητές αξίζουν την ειλικρινή και θερμή συμπαράσταση όλων μας, αφού προσπαθούν να εισέλθουν στην ανώτατη εκπαίδευση, να γίνουν δημιουργικοί και χρήσιμοι.

    Μόνο μέσα από την γνώση και την δυσκολία των εξετάσεων θα περάσουν στο επόμενο στάδιο, αυτό της εξειδίκευσης με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, που θα τους εξελίξει σε νέους φάρους ελπίδας για την χώρα μας.

    Για όσους, όμως, δεν τα καταφέρουν οι ευκαιρίες στο μέλλον θα είναι εξίσου πολλές και σίγουρα δεν θα πρέπει να απογοητευτούν.

    Απευθυνόμενος προς όλους τους νέους, θα ήθελα να τους ενθαρρύνω να στοχεύουν ψηλά και να κυνηγούν τους στόχους τους με όρεξη και πείσμα, ώστε να γίνουν δημιουργικοί πολίτες.

    Έρχομαι το τέλος μιας περιόδου όπως η μαθητική, να αποτελέσει την απαρχή για τα επόμενα, ακόμα μεγαλύτερα βήματα.

    Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τον Δήμαρχο Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλο επισκέφτηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Ευρωβουλευτή Α. Σπυρόπουλος
    Τον Δήμαρχο Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλο επισκέφτηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Ευρωβουλευτή Α. Σπυρόπουλος

    Τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο επισκέφθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ηλεία, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος.

    Στη συνάντηση των δύο ανδρών συμμετείχαν μέλη της δημοτικής αρχής και πρόεδροι κοινοτήτων του Δήμου, αλλά και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία.

    Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος υποδέχτηκε εγκάρδια τον κύριο Σπυρόπουλο στο γραφείο του, στο Συνεδριακό της Αμαλιάδας, ενημερώνοντας πλήρως τον υποψήφιος ευρωβουλευτή για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ήλιδας, ενώ αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα, όπως αυτό των υποβαθμισμένων υποδομών, παραδίδοντας στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ υπόμνημα με όλα τα θέματα.

    Ο κύριος Σπυρόπουλος άκουσε με προσοχή την τοποθέτηση του Δημάρχου Ήλιδας και τόνισε πως τα προβλήματα αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της περιοχής, κάνοντας λόγο για προσπάθειες από πλευράς του από οποιαδήποτε θέση κι αν οι πολίτες τον ορίσουν μετά τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, για την προώθησή τους και την τελική επίλυσή τους.

    ilida spyrop xristo 2

    ilida spyrop xristo 3

    ilida spyrop xristo 4

    ilida spyrop xristo 5

    ilida spyrop xristo 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλος υποδέχτηκε στην Αμαλιάδα την Επιτροπή Φιλοξενηθέντων Παιδιών από την Κύπρο το 1974
    Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλος υποδέχτηκε στην Αμαλιάδα την Επιτροπή Φιλοξενηθέντων Παιδιών από την Κύπρο το 1974

    Μία ακόμα συνάντηση με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Φιλοξενηθέντων παιδιών στην Ηλεία μετά την τραγωδία της Κύπρου το 1974, είχε στο ιστορικό Καρακάνδειο Μέγαρο της πλατείας Καλίτσα ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην περιοχή για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ με την ιστορία τους.

    Την αντιπροσωπεία συνοδεύει σε όλη της την περιοδεία στην Ηλεία και τηλεοπτικό συνεργείο από το SIGMA Κύπρου, το οποίο μέσω του ντοκιμαντέρ που βιντεοσκοπεί θα πραγματεύεται τον ξεριζωμό και τα σημεία φιλοξενίας των παιδιών της Κύπρου, την ζοφερή περίοδο της Τουρκικής εισβολής και από τότε παράνομης κατοχής μεγάλου μέρους του νησιού.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας είχε εγκάρδια συνομιλία με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ανδρέα Θεοδοσίου, ενώ ξενάγησε τους φιλοξενούμενους και τα μέλη του συνεργείου στο Καρακάνδειο, το οποίο αποτέλεσε ένα από τα σημεία όπου διέμειναν ασυνόδευτα παιδία της Κύπρου το 1974.

    Υπένθυμίζουμε ότι, πριν από 50 χρόνια περισσότερα από 450 παιδιά φιλοξενήθηκαν σε ιδρύματα και σε οικογένειες σε ολόκληρη την Ηλεία, με το Καρακάνδειο της Αμαλιάδας να αποτελεί μία από τις κιβωτούς για τις ξεριζωμένες από τον τόπο τους ψυχές.

    Αυτά τα παιδία δεν ξέχασαν ποτέ όσους τους βοήθησαν και μέσω συχνών τους επισκέψεων εκφράζουν την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες τους στην τοπική κοινωνία.

    xristod paidia kypr 2

    xristod paidia kypr 3

    xristod paidia kypr 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση του Δήμαρχου Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλου με το νέο Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Π. Κουλκουβίνη
    Συνάντηση του Δήμαρχου Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλου με το νέο Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Π. Κουλκουβίνη

    Την πρώτη του επίσκεψη στον γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου πραγματοποίησε ο νέος διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας, Αρχιπύραρχος, κ. Περικλής Κουλκουβίνης.

    Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών και των επιτελείων τους, αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στον καλύτερο δυνατό συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών και όλων των εμπλεκομένων με την πολιτική προστασία, με τις δύο πλευρές να δεσμεύονται για συνεργασία που θα δίνει έμφαση στην προστασία των πολιτών και στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

    Κατά τη συζήτηση τέθηκαν οι βάσεις για ενίσχυση της συνεργασίας και της συναντίληψης, πάνω στα κρίσιμα ζητήματα που διαχειρίζονται από κοινού Δήμος Ήλιδας και Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Εκτός του Δημάρχου, από πλευράς Δήμου Ήλιδας στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικής Προστασίας και Υδάτινων Πόρων κ. Κώστας Τσεριώνης και ο αντιδήμαρχος Πηνείας και Πρωτογενούς Τομέα κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος.

    xristod koulkouv sun 2

    xristod koulkouv sun 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σε ειδική ημερίδα στην Πάτρα για τον Σχεδιασμό Εκτάκτων Αναγκών συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλος
    Σε ειδική ημερίδα στην Πάτρα για τον Σχεδιασμό Εκτάκτων Αναγκών συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλος

    Σε ειδική ημερίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων υπό τον τίτλο: «Τοπική Αυτοδιοίκηση – Πολιτικός Σχεδιασμός Έκτακτης Ανάγκης – Εμπλεκόμενοι Φορείς» συμμετείχε στην Πάτρα ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και οι αντιδήμαρχοι: Τεχνικών Έργων, Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας και Υδάτινων Πόρων κ. Κώστας Τσεριώνης και Πηνείας & Πρωτογενούς Τομέα κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος.

    Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα που αφορούν στον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης, ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η προϊσταμένη του αρμόδιου τμήματος της Αποκεντρωμένης κα Πηνελόπη Μωυσιάδου.

    xristod imerida apok 2

    xristod imerida apok 3

    xristod imerida apok 4

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch