Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 20:08

Έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πύργο ζητά η Παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πύργο ζητά η Παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα με μοναδικό Θέμα τις,

Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις του σχεδίου ανασυγκρότησης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας. Πέρασε ένας χρόνος χαμένος!

Όλο το κείμενο της εισήγησης που εστάλη στη πρόεδρο με τις υπογραφές των 17 μελών περιφερειακών συμβούλων της παράταξης.

Η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021 άφησε πίσω της εκτεταμένες ζημιές σε περιβάλλον, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, υποδομές σε δίκτυα, οδικά και αρδευτικά, στην μεγαλύτερη έκταση του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε πολλά διαμερίσματα του Δήμου Πύργου.

Η Κυβέρνηση, παρουσία όλων των φορέων της Ηλείας εξήγγειλε μέτρα άμεσης αποκατάστασης, γρήγορες αποζημιώσεις της παραγωγής καθώς και σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης αντίστοιχο της Βόρειας Εύβοιας σε συνεργασία με τη αυτοδιοίκηση.

Σήμερα ένα χρόνο μετά, μας έμειναν οι καταστροφές, οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν και το σχέδιο αγνοείται!

Όλα δυστυχώς είναι στάσιμα και βαλτωμένα και το χειρότερο η απάθεια της Περιφερειακής Αρχής που ο ρόλος της έπρεπε να είναι άλλος, να είναι διεκδικητικός - μαχητικός και οι πρωτοβουλίες της να είχαν ήδη φέρει αποτελέσματα.

Ο περιφερειάρχης επέλεξε τον ρόλο του παρατηρητή αφού συνειδητά συμβιβάστηκε με τη απραξία, τη αδράνεια που επιτρέπουν την κοροϊδία.

Η μόνη δραστηριότητα που είδε το φως της δημοσιότητας και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες ήταν οι επαναλαμβανόμενες φωτογραφήσεις στο έργο των ιδιωτών που φύτεψαν τις ελιές στις καμένες περιοχές.

Αναδεικνύουμε Ένα – Ένα τα θέματα που απασχολούν τους πυρόπληκτους πολίτες και τους τοπικούς φορείς. Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς συμβαίνει και κυρίως να αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες, με συλλογικότητα για να υπάρχουν άμεσα αποτέλεσμα.

Αποζημιώσεις

Στις καλλιέργειες της ελιάς που είναι και η κύρια παραγωγή, οι αποζημιώσεις περιορίστηκαν μόνο στις προκαταβολές των 50 ευρώ ανά ελαιόδεντρο και μόνο για τους πιστοποιημένους αγρότες, ενώ πολλοί αγρότες που έκαναν λάθη ή μπήκαν ετεροχρονισμένα στην πλατφόρμα του ΕΛΓΑ, δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε ένα ευρώ.

Στην κτηνοτροφία δόθηκαν μόνο οι ζωοτροφές και καμία μέριμνα για την αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου, ενώ για τις αμπελοκαλλιέργειες δεν έχουν καθοριστεί ακόμη οι τιμές ανά στρέμμα.

Καμία μέριμνα για τους πληγέντες πολίτες - αγρότες που είναι στο ειδικό καθεστώς, δηλαδή δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά είχαν οργανωμένες καλλιέργειες ελαιόδεντρων, παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει υποσχέσεις.

Καμία μέριμνα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που λειτουργούν και αναπτύσσονται στις καμένες περιοχές και κυρίως τους επαγγελματίες των τουριστικών επιχειρήσεων της αρχαίας Ολυμπίας που είναι και οι περισσότεροι , αλλά επηρεάστηκαν άμεσα γιατί νέκρωσε οικονομικά η περιοχή.

Καμία μέριμνα και κανένας προγραμματισμός για τις οριστικές αποζημιώσεις ανά δένδρο. Η απόφαση προέβλεπε 140 ευρώ ανά δένδρο αν έχουν υποστεί ολική καταστροφή και 100 ευρώ αν έχουν υποστεί μερική. Να σημειώσουμε εδώ ότι από την άνοιξη η εικόνα είναι απόλυτα σαφής για την ανάπτυξη ή μη των δένδρων.

Υποδομές

Τα μόνα χρήματα που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα δεν είναι παραπάνω από 2 εκ στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και 10 περίπου εκ ευρώ περίπου στην περιφέρεια. Ποσά που είναι αδύνατον να καλύψουν στοιχειωδώς τις άμεσες και έκτακτες ανάγκες σε αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα πολιτικής προστασίας.

Δεν υπάρχει σαφής οδικός χάρτης δημοτικών και περιφερειακών έργων, από ποιό ταμείο θα χρηματοδοτηθούν και ποιό το ύψος το ποσού ανά έργο. Ποιές υποδομές θα αναλάβει το κεντρικό κράτος και ποιές προτάσσονται από την Περιφέρεια καθώς και σε ποιό στάδιο ωρίμανσης βρίσκονται.

Η 801 ΣΑΕ που αφορά έργα πρόληψης και αποκατάστασης ουσιαστικά δεν έχει αξιοποιηθεί, γιατί δεν έχουν ενταχθεί έργα μακροπρόθεσμα αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής θωράκισης στην ευαίσθητη περιοχή από πυρκαγιές και κατολισθήσεις.

Προχωρούν μόνο μερικές από τις αποκαταστάσεις στα πλαίσια της έκτακτης ανάγκης. Κανένας σχεδιασμός για τις υποδομές του αύριο που θα τονώσουν το αναπτυξιακό και οικονομικό περιβάλλον της περιοχής.

Σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάτασης

Είχε εξαγγελθεί κατά τα πρότυπα της Ευβοίας που ήδη υλοποιείται, ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Αφορούσε την επιχειρηματικότητα , τις επενδύσεις και την τοπική οικονομία σε μία περιοχή που έχει υποστεί την μεγαλύτερη δημογραφικά μείωση πληθυσμού.

Η Διανέοσις που κλήθηκε να αναλάβει ένα σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του οραματικού σχεδίου για την αποκατάσταση είναι στο στάδιο της καταγραφής και της διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς.

Πέρασε όμως ένας ολόκληρος χρόνος απραξίας και κοροϊδίας και τώρα θα επανέλθουν πανηγυρικά για τις προεκλογικές ανάγκες να υποσχεθούν τα υπεσχεθέντα να τα διαφημίσουν πάλι με χρήματα του λαού.

Θα συμπεριφέρονται ως ύστεροι σωτήρες και θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών σαν να μην τρέχει τίποτα.

Κύριοι της περιφέρειας,

Γιατί , Χάσατε έναν ολόκληρο χρόνο σε διαβουλεύσεις και διαπιστώσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων χωρίς ακόμη να έχετε καταφέρει να υλοποιείτε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Ηλεία;

Γιατί, δεν παρακολουθήσατε μεθοδικά και εντατικά, τι έκαναν οι άλλες περιοχές και να ζητήσετε το δίκαιο της περιοχής;

Γιατί, δεν διδαχτήκατε τίποτε από την τραγική εμπειρία των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 στην ίδια περιοχή και να αποφύγετε την επανάληψη των λαθών;

Γιατί, αποδεχθήκατε η Ηλεία να έχει διαφορετικό κυβερνητικό χειρισμό στις αποκαταστάσεις, για μία εξίσου μεγάλη ζημιά, αλλά με το ιδιαίτερο φορτίο και συμβολισμό που έχει ο χώρος και το πνεύμα της Αρχαίας Ολυμπίας;

Η παράταξή μας με αίσθημα ευθύνης είχε αναλάβει την πρωτοβουλία και φέραμε πέρυσι σε έκτακτο συμβούλιο το θέμα προς συζήτηση στον Πύργο. Κάναμε προτάσεις και δηλώσαμε διάθεση στήριξης . Τα αγνοήσατε όλα και σήμερα ένα χρόνο μετά η Ηλεία βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

ΕΠΕΙΔΗ

α. όλα τα παραπάνω δεδομένα λειτουργούν αρνητικά, επιβάλλεται ένας νέος συντονισμός διεκδίκησης από όλες τις θεσμικές δυνάμεις του τόπου μας.

β. ο χρόνος περνά εις βάρος της Ηλείας και οι πόροι που θα αναζητηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ( ΠΔΕ ) μειώνονται συνεχώς.

γ. οι πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών νιώθουν εγκαταλελειμμένοι και απογοητευμένοι καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν και πρόσθετες δυσκολίες από την νέα κρίση.

ΖΗΤΟΥΜΕ

Να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο στην Ηλεία στον Πύργο με μοναδικό θέμα τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις του σχεδίου ανασυγκρότησης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων Περιοχών.

Προτείνουμε να κληθεί η κυβέρνηση και να προσκληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δήμοι, επιμελητήρια, σύλλογοι, ενώσεις και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Η παράταξή μας θα είναι και πάλι μπροστάρης

Για την παράταξη Δικαίωμα στην Πρόοδο

Κατσιφάρας Απόστολος

Αγγελόπουλος Γεώργιος

Γεωργακοπούλου-Μπάστα Δήμητρα

Δριβίλας Δημήτριος

Καπλάνης Διονύσιος

Καρπέτας Κων/νος

Κατσαρή Κωνσταντούλα

Κόντης Κων/νος

Κουσκουρή Αθανασία

Λύτρας Ιωάννης

Μητρόπουλος Κων/νος

Μπαλαμπάνης Νικόλαος

Μπράμος Παναγιώτης

Ρούση-Ντζιμάνη Αγγελική

Σκιαδαρέσης Σπυρίδων

Σώζος Βασίλειος

Χαροκόπος Αντώνιος

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 19:17

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Α. Κατσιφάρας για τον θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας
    Ο Α. Κατσιφάρας για τον θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας

    Αντίο ΦΙΛΕ Δήμαρχε!

    Αντίο ΔΗΜΗΤΡΗ Καλογερόπουλε.

    Ήσουν για μένα ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ελεύθερος - πηγαίος – γλεντζές - αυθεντικός, ένας γνήσιος Δημοκράτης.

    Συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση, σε γνώρισα πολύ καλά και εκτίμησα τον χαρακτήρα σου , την μαχητικότητα και το καθαρό μυαλό σου.

    Λάμπρυνες φίλε μου με την αξιοπρέπεια σου την Αχαΐα και την Δημοκρατική Παράταξη.

    Μοιραστήκαμε τις αγωνίες σου, τα οράματα και τους στόχους σου για την Αιγιάλεια, τον τόπο που τόσο αγάπησες , τίμησες και τιμήθηκες.

    Το κενό είναι μεγάλο, δυσαναπλήρωτο. Φεύγει γρήγορα ένα αυθεντικός αυτοδιοικητικός, που δούλευε με πάθος.

    Θερμά συλλυπητήρια στην ωραία οικογένειά σου την ξεχωριστή και διακριτική σύζυγό σου Σοφία και στα παιδιά του.

    Καλό ταξίδι Δημήτρη, δεν θα σε ξεχάσουμε.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου λόγω του αγγέλματος του θανάτου του Δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλου
    Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου λόγω του αγγέλματος του θανάτου του Δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλου

    Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί, σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, στις 18:00, αποκλειστικά με τηλεδιάσκεψη, με θέμα: Απότιση φόρου τιμής στον εκλιπόντα Δήμαρχο Αιγιαλείας ΔημήτρηΚαλογερόπουλο.

    Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΔΕ: Συνεδριάζει την Τετάρτη 09/10 το Περιφερειακό Συμβούλιο
    ΠΔΕ: Συνεδριάζει την Τετάρτη 09/10 το Περιφερειακό Συμβούλιο

    Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας συνεδριάζει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 16.00.

    Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι η ενημέρωση του σώματος για την εφαρμογή του Προγράμματος ενέργειας «ΑΠΟΛΛΩΝ» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και η τροποποίηση του προϋπολογισμού έτους 2024.

    Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr), ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας livestreaming, από τον σύνδεσμο https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16992

    Θέματα ημερήσιας διάταξης:

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

    :

    Συζήτηση της υπ’ αριθ. 51/2024 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα - Ενωμένοι Μπορούμε» κ. Τσαγρή Αντωνίου, σχετικά με τις συγχωνεύσεις των ολιγομελών τμημάτων της Γ’ τάξης ομάδας προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια όπως και στα ΕΠΑΛ της Π.Δ.Ε..

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

    :

    Συζήτηση της υπ’ αριθ. 52/2024 Επερώτησης του Επικεφαλής της παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» κ. Καρπέτα Κωνσταντίνου, σχετικά με την επισκευή και αναβάθμιση της επαρχιακής οδού Εμπεσού-Περδικακίου.

    ΘΕΜΑ 1ο

    :

    Ενημέρωση σχετικά με την πρόταση της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κας Αλεξάνδρας Σδούκου για την εφαρμογή του Προγράμματος «ΑΠΟΛΛΩΝ» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    (εισηγητής: Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

    κ. Φαρμάκης Νεκτάριος)

    ΘΕΜΑ 2ο

    :

    Έγκριση Δ’ τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2024.

    (Σχ. η /2024 (ΑΔΑ: ) απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Π.Δ.Ε.).

    (εισηγητής: Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής της Π.Δ.Ε.

    κ. Μπονάνος Χαράλαμπος,

    Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας)

    Ειδικός Αγορητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου της Π.Δ.Ε. κ. Κατσακιώρης Νικόλαος.

    Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον τρόπο συμμετοχής σας στη συνεδρίαση (με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεδιάσκεψης) μέχρι και την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2024 και ώρα 10:00.

    Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming.

    Σελίδα μετάδοσης: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16992

    Ο Πρόεδρος

    Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

    Χρήστος Παΐσιος

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου
    Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου

    Κατά της εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου τάσσεται με ευρύτατη πλειοψηφία το Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, το Σώμα εξέδωσε ψήφισμα το οποίο υπερψηφίστηκε από τις τρεις εκ των τεσσάρων παρατάξεων του Συμβουλίου, γεγονός που πιστοποιεί την καθολική αντίδραση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση.

    Αναλυτικά, το ψήφισμα έχει ως εξής:

    ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Το σχέδιο ανάπτυξης πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων εντός του Πατραϊκού κόλπου εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων με συνολική δυναμικότητα 12,4 GW. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως θα δημιουργηθούν 25 Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων εντός του Ελλαδικού Χώρου από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων Α.Ε συνολικής έκτασης 2.359 km2 .

    Για το σκοπό αυτό, έχουν ήδη εκκινήσει οι διαδικασίες έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς και η οριοθέτηση των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΠΟΑΥΑΠ), στην οποία προβλέπεται χωροθέτηση έκτασης 139 km2 στον Πατραϊκό.

    Καθίσταται σαφές πως η δέσμευση μιας τέτοιας ευρείας, θαλάσσιας περιοχής, για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην επιφάνεια της θάλασσας, μαζί με την προβλεπόμενη αναγκαία υποδομή, που θα κατασκευαστεί για την υποστήριξη, συντήρηση και δικτύωση των γιγάντιων ανεμογεννητριών θα έχει αποκλειστικά και μόνο αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες όσο και για το φυσικό περιβάλλον.

    Ενδεχόμενη υλοποίηση ενός αιολικού πάρκου με αυτά τα χωρικά και τεχνικά χαρακτηριστικά στην περιοχή, που εκτείνεται από το Αντίρριο και τη Ναύπακτο έως το Ρίο και τον Ψαθόπυργο, θα υποβαθμίσει σε εκτεταμένο βαθμό τα ενδιαιτήματα των προστατευόμενων θαλάσσιων ειδών, τα οικοσυστήματα του Κόλπου, την αλιεία, καθώς και το αισθητικό περιβάλλον μιας ήδη επιβαρυμένης περιοχής με πολυάριθμα εγκαταστημένα αιολικά πάρκα στα όμορα όρη της ενδοχώρας ενώ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό της περιοχής

    Δεν πρέπει επ’ ουδενί να αγνοηθεί το γεγονός, πως τα όρια του σχεδιαζόμενου υπεράκτιου, αιολικού πάρκου εφάπτονται με τα Πάρκα λιμνοθαλασσών του Μεσολογγίου, καθώς και ότι γειτνιάζει με 13 διαφορετικές προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 και Ramsar, ενώ η περιοχή είναι «πιεσμένη» λόγω μεγάλης διέλευσης πλοίων, ασκήσεων του πολεμικού ναυτικού και προγραμματισμένης μελλοντικής διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

    Τέλος, χρήζει εμφατικής υπόμνησης για πολλοστή φορά μάλιστα, η παντελής απουσία σύγχρονου χωροταξικού σχεδιασμού από την Πολιτεία για τις ΑΠΕ που η εγκατάστασή τους προγραμματίζεται είτε στο χερσαίο είτε στο θαλάσσιο χώρο.

    Τούτων δοθέντων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκφράζει την απόλυτη και έντονη αντίθεσή της στην παραπάνω επιχειρούμενη παρέμβαση εντός του Πατραϊκού κόλπου και καλεί την Πολιτεία

    1. Να αναστείλει τον καταστροφικό, αντιεπιστημονικό, αντιπεριβαλλοντικό και -όπως αποδεικνύεται στην πράξη- εκ του προχείρου σχεδιασμό για την οριοθέτηση υπεράκτιου αιολικού πάρκου.

    2. Να αποσύρει άμεσα τη ΣΜΠΕ και να μην προβεί σε καμία οριοθέτηση Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων.

    3. Να τροποποιήσει το νομικό καθεστώς εγκρίσεων, ώστε η γνωμοδότηση της εκάστοτε περιφερειακής αρχής να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνεδριάζει την Τετάρτη 25/09 το Περιφερειακό Συμβούλιο
    Συνεδριάζει την Τετάρτη 25/09 το Περιφερειακό Συμβούλιο

    Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας συνεδριάζει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 16.00.

    Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι η σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δικτύου FISPMED, για συνεργατικές επιστημονικές/πολιτιστικές δραστηριότητες για την ίδρυση Ευρωμεσογειακού & Εύξεινου Πόντου Παρατηρητηρίου, (τοπικός κόμβος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) για την ανάπτυξη διεθνών δραστηριοτήτων.

    Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΠεριφερειακούΣυμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης(e:Presence.gov.gr), ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας livestreaming, από τον σύνδεσμο https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16807

    Θέματα ημερήσιας διάταξης:

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Σχέδιο της προς δημοσίευση ανακοίνωσης για την εταιρεία «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 13 της ΚΥΑ 172058/2016 (SEVESO III).

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Συζήτηση της υπ’ αριθ. 48/2024 Επερώτησης του Επικεφαλής ν της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα - Ενωμένοι Μπορούμε» κ. Σκιαδαρέση Σπυρίδωνα, σχετικά με τον προγραμματισμό εκτέλεσης έργων βελτίωσης του ΕΟΔ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο τμήμα Λαμπίρι έως όρια Π.Ε. Ευρυτανίας.

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Συζήτηση της υπ’ αριθ. 49/2024 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα - Ενωμένοι Μπορούμε» κ. Φεσσιάν Γεράσιμου, σχετικά με την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων της Π.Δ.Ε. και τη λειτουργία σχολικών αιθουσών σε κοντέινερ.

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Συζήτηση της υπ’ αριθ. 50/2024 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» κ. Κοτρωνιά Νικολάου, σχετικά με την καθυστέρηση στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων Δήμου Ερυμάνθου.

    ΘΕΜΑ 1ο

    :

    Α) Έγκριση σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δικτύου FISPMED, για συνεργατικές επιστημονικές/πολιτιστικές δραστηριότητες για την ίδρυση Ευρωμεσογειακού & Εύξεινου Πόντου Παρατηρητηρίου, τοπικός κόμβος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ελλάδα) για την ανάπτυξη διεθνών δραστηριοτήτων που προσδιορίζονται για το Δίκτυο: Βιοοικονονομία.

    Β) Εξουσιοδότηση για την υπογραφή του ως άνω Μνημονίου Συνεργασίας

    (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας της Π.Δ.Ε. κ. Ζαΐμης Φωκίων)

    ΘΕΜΑ 2ο : Ορισμός δύο (2) εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας / Π.Ε. Αιτωλ/νίας (τακτικού και αναπληρωτή)στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος (Ε.Δ.Π.) ΤΑΠΤοΚ LEADER της Τριχωνίδα Α.Ε., στο πλαίσιο του ΣΣ ΚΑΠ 2021-2027.

    (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Π.Δ.Ε. κ. Μαυρομμάτης Αθανάσιος)

    ΘΕΜΑ 3ο Χορήγηση εξουσιοδότησης της πρόσβασης και διενέργειας Τραπεζικών εργασιών μέσω διαδικτυακών εφαρμογών ή όποιου άλλου τρόπου απαιτείται, όπως για την υπογραφή κάθε είδους εγγράφων που απαιτούνται για τις οποιαδήποτε Τραπεζικές Εργασίες, στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τα Τραπεζικά Ιδρύματα και των Υπηρεσιών αυτών, ανά Περιφερειακή Ενότητα.

    (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου της Π.Δ.Ε.

    κ. Κατσακιώρης Νικόλαος)

    ΘΕΜΑ 4ο : Επικύρωση πρακτικών 18ης και 19ης συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας έτους 2024.

    Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον τρόπο συμμετοχής σας στη συνεδρίαση (με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεδιάσκεψης) μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10:00.

    Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming.

    Σελίδα μετάδοσης: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16905

    Ο Πρόεδρος

    Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

    Χρήστος Παΐσιος

    (Δελτίο Τύπου)

  • Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας: Η ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΔΟΕ στην Αρχ. Ολυμπία, δεν είναι απλά η σωστή, αλλά η μόνη επιλογή
    Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας: Η ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΔΟΕ στην Αρχ. Ολυμπία, δεν είναι απλά η σωστή, αλλά η μόνη επιλογή

    Την αντίθεση του σε κάθε ενέργεια που πλήττει το κύρος της Ολυμπίας και απομειώνει την σημασία της στα ολυμπιακά ζητήματα, εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά τη συνεδρίασή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024.

    Αφετηρία της συζήτησης αποτέλεσε η εκλογή του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Μεσσηνία, αλλά όχι στην Αρχαία Ολυμπία όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί και θεωρείτο από όλους το πλέον λογικό.

    Κατόπιν τούτων, η περιφερειακή Αρχή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος, ενώ συστάθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να διαμορφώσει το τελικό κείμενο το οποίο εγκρίθηκε από το Σώμα.

    perif sumv doe 2

    Το κείμενο ψηφίσματος έχει ως εξής:

    «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 και μεταξύ άλλων, απασχολήθηκε με το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με τη σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την εκλογή νέου Προέδρου που έχει αποφασιστεί από την Δ.Ο.Ε. να μην πραγματοποιηθεί στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά στη γειτονική Μεσσηνία. Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και προσβλητική για το Ολυμπιακό Κίνημα και ζητάμε να ανακληθεί.

    Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας πιστεύει ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ως σύγχρονος θεματοφύλακας των Ολυμπιακών Αγώνων και των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει ο Ολυμπισμός, θα πρέπει τελικώς να συνδέσει αυτή την σημαντική στιγμή στην πολυετή διαδρομή της με τον ιστορικό χώρο στον οποίο γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εκεί όπου ετάφη και αναπαύεται για πάντα η καρδιά του Πιερ Ντε Κουμπερντέν, του ανθρώπου δηλαδή που μαζί με τον Δημήτριο Βικέλα υπήρξαν οι αναβιωτές των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και ιδρυτές της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

    Η Ολυμπιακή Γη αποτελεί έναν από τους πιο ιερούς και ιστορικούς χώρους της ανθρωπότητας και είμαστε βέβαιοι πως η αίγλη της διαδικασίας εκλογής του νέου Προέδρου θα είναι απαράμιλλη. Επιπλέον, τα μέλη της Δ.Ο.Ε. θα στείλουν μέσω αυτής της επιλογής ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αδελφοσύνης σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης, συνδέοντας εκ νέου τα Ολυμπιακά Ιδεώδη με τη σημερινή και πολυτάραχη εποχή μας, στην οποία όμως οι αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών οφείλουν και πάλι να επικρατήσουν.

    Τελικώς, η ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δ.Ο.Ε. στον χώρο όπου δοξάστηκαν οι πρώτοι αρχαίοι Ολυμπιονίκες, εκεί όπου μετατράπηκε για πρώτη φορά σε πράξη η Εκεχειρία κατά τη διάρκεια τέλεσης των Αγώνων, εκεί όπου άναψε για πρώτη φορά η φλόγα του Ολυμπισμού και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να ανάβει για κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρούμε πως δεν είναι απλά η πιο σωστή, αλλά η μόνη επιλογή.

    Το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καλούν και προσκαλούν το σύνολο των στελεχών και μελών του παγκόσμιου Ολυμπιακού Κινήματος στη γενέτειρα του Ολυμπισμού, προκειμένου να αναδειχθεί με τον πλέον κατάλληλο τρόπο το πανίσχυρο νήμα που συνδέει 2.800 χρόνια αθλητισμού και ευγενούς άμιλλας, 2.800 χρόνια υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ίδιου του Ανθρώπου.

    Επιπλέον, τάσσονται υπέρ της πρότασης του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για μόνιμη ανάδειξη των Προέδρων της Δ.Ο.Ε. στον ιστορικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση με κάθε πρόσφορο τρόπο, σε αγαστή συνεργασία με την Δ.Ο.Ε., την Ε.Ο.Ε., τις εθνικές και τις τοπικές Αρχές.

    Τέλος, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, σε πλήρη συνεννόηση και ταύτιση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, καλεί το σύνολο των εμπλεκομένων Αρχών και Φορέων σε συνεργασία για τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός ολιστικού νέου σχεδίου ανάπτυξης και ανάδειξης της Ολυμπιακής Γης και των Ολυμπιακών Αξιών, ως πυλώνας ενός σύγχρονου παγκοσμίου κινήματος σεβασμού και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού.

    Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:

    Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Στον κ. Πρωθυπουργό

    Στους βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

    Στο Υπουργείο Πολιτισμού

    Στον Πρόεδρο και τα Μέλη ΔΟΕ και ΕΟΕ

    Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

    Στην Ολυμπιακή Οικογένεια της Χώρας (Ολυμπιονίκες, Μέλη Εθνικών Ομάδων ώστε να συνδράμουν στηρίζοντας με το κύρος και τη μαχητικότητά τους το αίτημα μας προς τη ΔΟΕ)».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνεδριάζει την Τετάρτη 28/08 το Περιφερειακό Συμβούλιο
    Συνεδριάζει την Τετάρτη 28/08 το Περιφερειακό Συμβούλιο

    Σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις συνέρχεται την ερχόμενη Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, η έγκριση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2025 και η τροποποίηση του προϋπολογισμού για το 2024 είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 16.00. Θα ακολουθήσει στις 18.00 η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας.

    Και οι δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr), ενώ θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming, μέσω του συνδέσμουhttps://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16807

    18η τακτική συνεδρίαση - Θέματα ημερήσιας διάταξης:

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

    :

    Συζήτηση της υπ’ αριθ. 42/2024 Επερώτησης του Επικεφαλής και των Περιφερειακών Συμβούλων της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα - Ενωμένοι Μπορούμε» κ.κ. Σκιαδαρέση Σπυρίδωνα, Φεσσιάν Γεράσιμου και Αδαμόπουλου Θεοφάνη, σχετικά με τη μελέτη πρόληψη, αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Γηροκομείου και με θέματα πυροπροστασίας στις δασώδεις εκτάσεις που βρίσκονται ενός των αστικών ιστών.

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

    :

    Συζήτηση της υπ’ αριθ. 43/2024 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» κ. Διαμαντόπουλου Κωνσταντίνου, σχετικά με την προοπτική δημιουργίας Σχολής Ολυμπιακών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία.

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

    :

    Συζήτηση της υπ’ αριθ. 44/2024 Επερώτησης του Επικεφαλής και των Περιφερειακών Συμβούλων της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα - Ενωμένοι Μπορούμε», σχετικά με το προτεινόμενο σχέδιο του νέου Ο.Ε.Υ. και το κλείσιμο των Δημοσιών ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

    :

    Συζήτηση της υπ’ αριθ. 45/2024 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» κ. Κοτρωνιά Νικολάου, σχετικά με την πανώλη αιγοπροβάτων.

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

    :

    Συζήτηση της υπ’ αριθ. 46/2024 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» κ. Κοτρωνιά Νικολάου, σχετικά με τη λειτουργία των Δημοσίων ΚΤΕΟ.

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

    :

    Συζήτηση της υπ’ αριθ. 47/2024 Επερώτησης του των Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα - Ενωμένοι Μπορούμε» κ. Φεσσιάν Γεράσιμου, σχετικά με την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

    ΘΕΜΑ 1ο

    :

    Έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2025.

    (Σχ. η 1183/2024 (ΑΔΑ: 90Ψ07Λ6-33Κ) απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Π.Δ.Ε.).

    (εισηγητής: Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής της Π.Δ.Ε.

    κ. Μπονάνος Χαράλαμπος,

    Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας)

    Ειδικός Αγορητής: Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Π.Δ.Ε. κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης.

    ΘΕΜΑ 2ο

    :

    Έγκριση Γ’ τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2024.

    (Σχ. η 1184/2024/2024 (ΑΔΑ: ΨΩ4Ω7Λ6-26Φ) απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Π.Δ.Ε.).

    (εισηγητής: Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής της Π.Δ.Ε.

    κ. Μπονάνος Χαράλαμπος,

    Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας)

    Ειδικός Αγορητής: Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου της Π.Δ.Ε. κ. Κατσακιώρης Νικόλαος.

    ΘΕΜΑ 3ο

    :

    Α) Έγκριση σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ECOCITY» για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής καλλιέργειας και συνείδησης του προσωπικού, των συνεργαζόμενων και συνδεδεμένων με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας φορέων και των πολιτών, μέσω της υλοποίησης από κοινού σχεδίου περιβαλλοντικών δράσεων.

    Β)Ορισμός μέλους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Επιτροπή Συντονισμού του ως άνω Μνημονίου.

    Γ) Εξουσιοδότηση για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας.

    (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος

    κ. Μπλέτσας Στυλιανός )

    ΘΕΜΑ 4ο

    :

    Ορισμός δύο (2) εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (τακτικού και αναπληρωτή), προκειμένου να ανασυγκροτηθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο επιβολής διοικητικών κυρώσεων στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες λεωφορείων, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (αρ. 1 Π.Δ. 170/03 (ΦΕΚ 140/τ. Α/09.06.2003).

    (εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας της Π.Δ.Ε.

    κ. Κοροβέσης Νικόλαος)

    ΘΕΜΑ 5ο

    :

    Επικύρωση πρακτικών 11ης έως και 17ης συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας έτους 2024.

    Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον τρόπο συμμετοχής σας στη συνεδρίαση (με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεδιάσκεψης) μέχρι και την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 και ώρα 10:00.

    Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming.

    Σελίδα μετάδοσης: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16807

    19η τακτική συνεδρίαση - Θέματα για συζήτηση:

    ΘΕΜΑ 1ο

    :

    Ανατολική είσοδος, προς Βόνιτσα, της Ιόνιας Οδού.

    Κατόπιν αιτήματος του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

    κ. Καρναβιά Ιωάννη.

    ΘΕΜΑ 2ο

    :

    Ενημέρωση για το μέλλον του συνόλου των σιδηροδρομικών έργων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Κατόπιν αιτήματος του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα - Ενωμένοι Μπορούμε»

    κ. Φεσσιάν Γεράσιμου.

    ΘΕΜΑ 3ο

    :

    Σύνοδος ΔΟΕ και εκλογή νέου Προέδρου στην Μεσσηνία.

    Κατόπιν αιτήματος του Επικεφαλής της Παράταξης

    «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ - ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

    κ. Καρπέτα Κωνσταντίνου.

    ΘΕΜΑ 4ο

    :

    Αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό κόλπο.

    Κατόπιν αιτήματος του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ - ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

    κ. Κοτρωνιά Νικολάου.

    ΘΕΜΑ 5ο

    :

    Σχετικά με την αναγκαιότητα τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση της κοινότητας Ροβιάτας με την ΕΟ Πατρών – Πύργου.

    Κατόπιν αιτήματος του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης

    «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

    κ. Κολόσακα Άγγελου.

    ΘΕΜΑ 6ο

    :

    Ενημέρωση α) για τη διαθεσιμότητα της Π.Δ.Ε. σε μηχανήματα για την αντιμετώπιση φαινομένων φυσικών καταστροφών και β) σχετικά με τον καθαρισμό κοιτών ποταμών, ρεμάτων, χειμάρρων και φρεατίων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αχαΐας.

    Κατόπιν αιτήματος του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα - Ενωμένοι Μπορούμε»

    κ. Αδαμόπουλου Θεοφάνη.

    Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming.

    Σελίδα μετάδοσης: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16807

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο  απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής
    Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο  απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής

    Ο απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - Έκθεση πεπραγμένων Α΄ εξαμήνου 2024 , που αποτελεί νέο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συνεδρίασή του στις 25 Ιουλίου 2024.

    Η Περιφερειακή Επιτροπή , αποτελεί ένα συλλογικό, συντονιστικό και εκτελεστικό όργανο με ενισχυμένο ρόλο, καθώς, πέρα από τις οικονομικές αρμοδιότητες , παρακολουθεί την εφαρμογή της περιφερειακής πολιτικής σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς της, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια του α΄εξαμήνου πραγματοποιήθηκαν 27 συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής στις οποίες ελήφθησαν 929 αποφάσεις.

    Τον απολογισμό παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τόσο τα μέλη της επιτροπής όσο και τη γραμματέα αυτής, για την άψογη συνεργασία τους, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων γίνονται διεξοδικές συζητήσεις και δίδεται ο απαραίτητος χρόνος για την ανάπτυξη τυχόν ερωτήσεων και για την τοποθέτηση όλων των μελών και γι΄ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι το 81,05% των αποφάσεων έχουν ψηφιστεί ομόφωνα .

    Ο κ. Μπονάνος στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρέθεσε τον πλήρη πίνακα των αποφάσεων που ελήφθησαν με τον τίτλο θέματος, τρόπο λήψης απόφασης καθώς και τον ΑΔΑ του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch