Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 16:00

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Ο ελληνισμός δίνει μάχες για άυλες αξίες»

Με κάθε επισημότητα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη , ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρέθεσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος την καθιερωμένη δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων.

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα κ. Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε τον κ. Βορίδη και τους προσκεκλημένους του, μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Γιώργος Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του νομού, συλλόγων κ.α.

Ο κ. Αντωνακόπουλος πρόσφερε το αναμνηστικό δώρο της πόλης στον κ. Βορίδη όπως και την πρόσφατη έκδοση του Δήμου για την Αρχαία Φειά. Ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύργο για την θερμή φιλοξενία, υπογραμμίζοντας την λαμπρότητα με την οποία γιορτάστηκε η επέτειος του 1940 στην πόλη και δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά εκπροσώπησα σήμερα τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στους εορτασμούς για την επέτειο του «ΟΧΙ», της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Πύργο. Η επέτειος γιορτάστηκε στην πόλη σας με ιδιαίτερη χαρά και λαμπρότητα και είναι πάντα σημαντικό να διατηρούμε στη μνήμη μας τα δύσκολα εκείνα «ΟΧΙ» που ειπώθηκαν εκεί που έπρεπε, σε όσους απείλησαν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το «ΟΧΙ» εκφράζοντας το σύνολο του ελληνικού λαού, δίνοντας έναν νικηφόρο αγώνα, χαράσσοντας έναν δρόμο που οφείλουμε να ακολουθούμε και σήμερα. Απέναντι σε κάθε επιθετική ρητορική, σε κάθε πρόσκληση, σε κάθε επιβουλή της εθνικής μας κυριαρχίας, η απάντηση θα είναι, ένα μεγάλο «ΌΧΙ», ο αγώνας των Ελλήνων για να διαφυλάξουν την ταυτότητά τους στην εθνική ακεραιότητα, την ελευθερία την εθνική ανεξαρτησία»

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος « Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε στην ασυμβίβαστη ψυχή των Ελλήνων και την σθεναρή αντίσταση του ελληνικού λαού σε όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία και ελευθερία.

«Ο ελληνικός λαός ξέρει να λέει «ΟΧΙ», και με τις ηγεσίες του, αλλά κυρίως ο λαός στο πεδίο της μάχης αντιστέκεται λέγοντας «ΟΧΙ» σε εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική ανεξαρτησία, την ακεραιότητα της χώρας και της ελευθερίας του είτε με τα όπλα είτε με οικονομικά μέσα. Αυτό να το γνωρίζουν όλοι στον κόσμο. Είμαστε ο λαός που έχει ανατρέψει τα προγνωστικά των ψύχραιμων σε μεγάλες αναμετρήσεις. Διασπάσαμε την Οθωμανική Αυτοκρατορία στα Βαλκάνια και δημιουργήσαμε το κράτος μας, κατατροπώσαμε τους Ιταλούς το 1940 και με την Εθνική Αντίσταση αποδεκατίσαμε του Γερμανούς και στείλαμε παγκόσμιο μήνυμα ότι «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες και οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες». Αυτό είναι το μήνυμα του ασυμβίβαστου ελληνικού λαού σε όσους σήμερα με οικονομικά μέσα προσπαθούν να μας υποδουλώσουν. Θα εισπράξουν ένα «ΟΧΙ» πολύ ηχηρό και ανατρεπτικό που θα σημάνει πάλι πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις Ο ελληνισμός δίνει μάχες για άυλες αξίες.

Σήμερα πρέπει να τιμάμε και να αναφερόμαστε στον Μακαριστό αείμνηστο Μητροπολίτη Ηλείας Αντώνιο - ηγέτη της Εθνικής Αντίστασης στην Ηλεία. Ο Αντώνιος, και ο Ιωακείμ Κοζάνης ήταν φωτεινά παραδείγματα ιεραρχών που βγήκαν στο βουνό. Με τέτοιους ανθρώπους η Ελλάδα έχει κρατηθεί ζωντανή».

antonakopoulos voridis 3

antonakopoulos voridis 5

antonakopoulos voridis 2

antonakopoulos voridis 4

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 20:23

Σχετικά Άρθρα

  • Η Ηλεία τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
    Η Ηλεία τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

    Με κάθε επισημότητα τιμά η Ηλεία την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

    Την Κυβέρνηση στο νομό θα εκπροσωπήσει με την παρουσία του στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα τον Πύργο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

    Την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας θα εκπροσωπήσει στον Πύργο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης, ενώ στην Αμαλιάδα θα παραστεί ο αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

    Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων

    Ώρα 08.00: Έπαρση της σημαίας στο μνημείο Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης με τη συμμετοχή τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩN».

    ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    Ώρα 09.50: Πέρας προσέλευσης κοινού.
    Ώρα 09.55: Πέρας προσέλευσης Αρχών.
    Ώρα 09.58: Προσέλευση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Νικόλαου Κοροβέση.
    Ώρα 09.59: Προσέλευση Εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου.

    Ώρα10.00: Επίσημη δοξολογία Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του Β΄.

    Μετά τη Δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, εντός του Ιερού Ναού, από τη Διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου. Πύργου, κα Θεοδωροπούλου Κωστούλα.

    Ώρα 10.30: Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης & κατάθεση στεφάνων από τους:
    Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Ανώτερο Δ/κτή Φ. Ν. Ηλείας, Δήμαρχο Πύργου, Εκπροσώπους Κομμάτων, Πρόεδρο παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Αξ/κών, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ, Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Πολεμιστών & Τραυματιών Κύπρου 1974 Ν. Ηλείας, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κών, Εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Εκπρόσωπο Προσκόπων και Οδηγών, Προέδρους Σωματείων και Συλλόγων.

    Τήρηση ενός λεπτού Σιγής στη Μνήμη των Ενδόξων Ηρώων και Πεσόντων κατά την Εποποιία του 1940.

    Εθνικός Ύμνος.

    Μετά το πέρας της Επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης Στεφάνων, ο Δήμος Πύργου θα παραθέσει δεξίωση προς τιμή των Αρχών, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

    Ώρα11.30: Στην οδό Μανωλοπούλου θα πραγματοποιηθεί παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, Ε.Ε.Σ., Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, Λαογραφικών Ομίλων, Συλλόγων, Σωματείων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων ασφαλείας (διάρκειας 40-60 λεπτών).

    Ώρα 17.30: Υποστολή σημαίας.

  • Τα μηνύματα των πολιτικών και αυτοδιοικητικών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
    Τα μηνύματα των πολιτικών και αυτοδιοικητικών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

    Δήλωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου, για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου του 1940

    Γιορτάζουμε με υπερηφάνεια και ιδιαίτερη συγκίνηση, μία από τις πλέον ένδοξες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας, και τιμούμε τη θυσία και τους αγώνες όλων εκείνων των σπουδαίων Ελλήνων, που πολέμησαν για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής αξιοπρέπειας της Πατρίδας μας. Πράξεις ανυπέρβλητου ηρωισμού και αυτοθυσίας, που θα αποτελούν ες αεί το «φάρο» και την «πυξίδα» για όλους μας, και που απέδειξαν ότι εμείς οι Έλληνες ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη και το ακατόρθωτο.

    Η 28η Οκτωβρίου του 1940, παραμένει μέχρι και σήμερα επίκαιρη. Γι αυτό και δικό μας χρέος είναι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, στα παιδιά μας που θα παρελάσουν με αισιοδοξία κρατώντας ψηλά την Ελληνική Σημαία, μια πατρίδα πιο ισχυρή και πιο ασφαλή. Συνεχίζουμε με σθένος και αποφασιστικότητα την προσπάθεια, δυναμώνουμε την Πατρίδα μας, στηρίζουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, και κυρίως, δεν κάνουμε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

    Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

    Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Μήνυμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

    Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και ομοψυχίας, ημέρα θύμησης της σημαντικότερης στιγμής της νεότερης Ελλάδος, ημέρα τιμής και μνήμης της γενναιότητας των Ελλήνων, που διεκδίκησαν με αυταπάρνηση το μέγιστο αγαθό της Ελευθερίας. Μια ημέρα από την οποία ακόμα και σήμερα αντλούμε πολύτιμα διδάγματα.

    Δικό μας χρέος απέναντι στην Πατρίδα και την Ιστορία μας, αποτελεί να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και με αυτές ως παράδειγμα, να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μια πατρίδα πιο ισχυρή, πιο ασφαλή, πιο ευημερούσα, πιο δίκαιη, υπερήφανη και αισιόδοξη.

    Στις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί η σκέψη μας να μην πάει στις γεωπολιτικές συγκρούσεις στην γειτονιά μας και σε εκείνους που ακόμα και σήμερα διεκδικούν αυτά που εμείς κατακτήσαμε με τους αγώνες μας στο Έπος του 1940, αυτά που για εμάς σήμερα είναι δεδομένα αλλά για άλλους ανθρώπους εξακολουθούν να αποτελούν ζητούμενα. Αποτελεί μια αφορμή να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο την παγκόσμια ειρήνη.

    Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας, σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και στον Ελληνισμό απανταχού της γης.

    Ο Διονύσης Καλαματιανός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Ημέρα μνήμης και οδηγός για τους αγώνες του μέλλοντος»

    Αγάπη για την ελευθερία και αποφασιστικότητα για την εθνική ανεξαρτησία, έδειξε ο Ελληνικός λαός απέναντι στον επίδοξο κατακτητή την 28η Οκτωβρίου 1940. Με γενναιότητα, ενότητα και ομοψυχία όρθωσε το ανάστημά του απέναντι σε ισχυρότερες και πολυπληθέστερες πολεμικές μηχανές. Δεν υπέκυψε, αλλά αντιστάθηκε με σθένος και πολέμησε τον φασισμό και τον ναζισμό.

    Τιμούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες για το μεγαλείο της ψυχής τους. Σήμερα έχουμε την ευθύνη να διαφυλάξουμε όλα αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε αυτή την παρακαταθήκη, ως πολύτιμο οδηγό.

    Το παράδειγμα και η έμπνευση έρχεται από το παρελθόν. Το βλέμμα μας στρέφεται στο παρόν και στο μέλλον. Στη σημερινή ρευστή περίοδο των προκλήσεων, της αβεβαιότητας και των γεωπολιτικών αλλαγών, με εστίες πολέμου, συγκρούσεων και αιματοχυσίας να ξεσπούν κοντά μας, οφείλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση. Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε, ούτε να μένουμε απαθείς μπροστά σε σφαγές και στο δράμα των ανθρώπων. Είμαστε πάντα με την ειρήνη και την επικράτηση του διεθνούς δικαίου. Μπροστά σε κάθε επίδοξο σφετεριστή και άρπαγα, θέτουμε απαράβατες εθνικές κόκκινες γραμμές και με δυναμισμό προασπίζουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

    Την ίδια στιγμή, είναι αναγκαίο να αγωνιστούμε και να παλέψουμε, ενάντια στις ανισότητες και στους αποκλεισμούς που θέτουν στο περιθώριο πολλούς συμπολίτες μας. Για μια σύγχρονη Ελλάδα, με κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και πραγματικές ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους. Για ένα κράτος δικαίου που θα παρέχει τη δυνατότητα στον καθένα και στην καθεμιά να ζει με αξιοπρέπεια.

    Μήνυμα Δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

    Kannis

    Μήνυμα Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

    «Το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, ακόμα και σήμερα ενώνει τον απανταχού Ελληνισμό και γεμίζει περηφάνια όλες τις γενιές. Η σελίδα που γράφτηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί μία από τις σημαντικότερες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, με τους Έλληνες να βροντοφωνάζουν ηρωικά και καθολικά το «ΟΧΙ» ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό.

    Ένα «ΟΧΙ», στηριγμένο στις διαχρονικές και πάντα επίκαιρες αρχές και αξίες της Πατρίδας μας, όπως η Εθνική Υπερηφάνεια, η Φιλοπατρία, η προάσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας, η βαθιά πίστη στη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη.

    Ένα «ΟΧΙ» που μαζί με το έπος της Αλβανίας, υπενθυμίζει σε όλους μας το ακατάβλητο φρόνημα του Ελληνικού λαού, ο οποίος κάτω από αντίξοες συνθήκες και αγνοώντας τον κίνδυνο, αγωνίζεται μονιασμένος για να υπερασπίσει τα ιδανικά του.

    Τα ίδια ιδανικά ενέπνευσαν και γιγάντωσαν ένα από τα πιο μαζικά και αποτελεσματικά αντιστασιακά κινήματα σε ολόκληρη της Ευρώπη, απέναντι στην Γερμανική κατοχή και τις δυνάμεις του ναζισμού.

    Με οδηγό αυτές τις αξίες πρέπει να πορευτούμε και σήμερα, όπου οι καιροί είναι δύσκολοι και οι προκλήσεις πολλές. Είναι η ώρα της υπευθυνότητας, της συλλογικότητας, της ομοψυχίας και της αλληλεγγύης.

    Σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς έχει σημασία να διατηρούμε υψηλό το εθνικό φρόνημα και να υπερασπιζόμαστε την ειρήνη, με το ίδιο πάθος που είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, έναντι κάθε επιβουλής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

    Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

    Χρόνια πολλά και υγεία, σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

    Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

    «Η εποποιία του σαράντα αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας καθώς συνιστά ύψιστη στιγμή ηρωισμού, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας του έθνους. Τα ιδανικά και οι ιδέες που ενέπνευσαν τον ελληνικό λαό για να αντισταθεί στη φασιστική εισβολή, είναι οι διαχρονικές αξίες που νοηματοδοτούν την πορεία μας στον χρόνο, σμιλεύουν την ταυτότητά μας και σφυρηλατούν την εθνική ενότητα.

    Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, μια ιερή υπόμνηση ότι με ενότητα, ομοψυχία και θάρρος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις των καιρών μας· διδάσκει ότι απέναντι στο αμείλικτο εκκρεμές της ιστορίας μπορούμε να χαράξουμε τη δική μας πορεία με εθνική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Περισσότερο από όλα όμως, συμβάλει στο να διατηρήσουμε μέσα μας ανέσπερη τη φλόγα της ελπίδας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

    Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

    Μήνυμα Δημάρχου Zαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

    Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ημέρα μνήμης, τιμής και υπερηφάνειας. Το έπος του ’40, με το ηχηρό και αποφασιστικό «ΟΧΙ», απέδειξε στην οικουμένη ότι οι Έλληνες ενωμένοι, αψηφούν κάθε κίνδυνο, υπερασπίζοντας το εθνικό συμφέρον και τα υψηλά ιδανικά με θέληση, αυταπάρνηση και ακλόνητη πίστη.

    Το μήνυμα για εθνική ενότητα παραμένει διαχρονικά επίκαιρο. Μόνο με ομόνοια και ομοψυχία μπορούμε να επιτύχουμε. Η 28η Οκτωβρίου, με τον ασυμβίβαστο αγώνα των Ηρώων μας, δεν αποτελεί απλώς μια πολύτιμη ιστορική παρακαταθήκη προς τις νεότερες γενιές, αλλά τη διαρκή πίστη του λαού μας στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

    Τιμούμε σήμερα και τους Ζαχαραίους, τους Φιγαλείς και τους Ηλείους πεσόντες και αγωνιστές, οι οποίοι έχυσαν το αίμα τους για την εθνική μας ελευθερία και ανεξαρτησία. Σήμερα, μας καλούν να συνεχίσουμε τον αδιάκοπο εθνικό αγώνα για τη διατήρηση των αγαθών αυτών.

    Έχουμε χρέος να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ό,τι παραλάβαμε, τόσο ηθικά όσο και υλικά.

    Τιμή και Δόξα στους προγόνους μας.

    Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες κι όλους τους Έλληνες!

    Φωτογραφία: Freepik/beachstocks74

  • Δείτε LIVE: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο
    Δείτε LIVE: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο

    Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, από την πρωτεύουσα της Ηλείας τον Πύργο.

    Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες, μέλη σωματείων, λαογραφικοί σύλλογοι, πεζοπόρα τμήματα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και μηχανοκίνητα τμήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

  • Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή - Κατασβήστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής
    Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην τοπική κοινόνητα Κορυφής, το μεσημέρι της Κυριακής.

    Η φωτιά καίει πλησιόν παλιότερα καμένης έκτασης και ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πύργο και την Αμαλιάδα.

    Νεότερη ενημέρωση

    Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να προλάβει να επεκταθεί και να απειλήσει την ευρύτερη περιοχή.

    pyrkagia koryfi 1

    pyrkagia koryfi 2

    Περισσότερα σε λίγο…

  • Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10
    Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Πύργου για την προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης για την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Αναλυτικά:

    Στα πλαίσια εργασιών συντήρησης στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Πύργου θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10/2024 από τις 8.30 π.μ. Προβλεπόμενη ώρα αποκατάστασης της υδροδότησης 13.00μ.μ.

    ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

  • Σοβαρό τροχαίο στο Σκουροχώρι με τρεις τραυματίες
    Σοβαρό τροχαίο στο Σκουροχώρι με τρεις τραυματίες

    Τρία άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο που συνέβη περίπου στις οχτώ το πρωί του Σαββάτου στην επαρχιακή οδό Λαστεικων - Σκουροχωρίου.

    Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας και επέβαιναν δύο παιδιά υπό συνθήκες που ερευνώνται από το τμήμα τροχαίας Πύργου εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε χαντάκι παραπλεύρως της οδού

    Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την διακομιδή τους στην νοσηλευτική μονάδα Πύργου

    troxaio skouroxori 2

    troxaio skouroxori 1

  • 28η Οκτωβρίου 1940: Μνήμες και ιστορίες του Κατοχικού Πύργου μέσα από τα βιβλία του αείμνηστου Βάσου Μικελόπουλου -Ογδόντα τέσσερα χρόνια πριν…
    28η Οκτωβρίου 1940: Μνήμες και ιστορίες του Κατοχικού Πύργου μέσα από τα βιβλία του αείμνηστου Βάσου Μικελόπουλου -Ογδόντα τέσσερα χρόνια πριν…

    «Ο πόλεμος του ’40 ανέτρεψε τα σχέδια και διέλυσε τα όνειρα όλων μας…»

    Γράφει ο Χάρης Β. Μικελόπουλος*

    Ο αείμνηστος Βάσος Μικελόπουλος,μας άφησε μια παρακαταθήκη με τα βιβλία του.Με γλαφυρό τρόπο,αφηγείται ιστορίες του Πύργου, τις προσωπικές του αναμνήσεις, γεγονότα και περιστατικά που μας μεταφέρουν πίσω στον χρόνο. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά μέσα από τις αφηγήσεις του,τα χρόνια εκείνα που σημάδεψαν όλη την Ελλάδα. Η κήρυξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, η Κατοχή κι ο Εμφύλιος. Όπως τα έζησε κι όπως τα είδε ο ίδιος. Ήταν δέκα ετών παιδί το 1940. Και μέχρι να τελειώσουν όλα είχε φτάσει τα δεκαεννιά.Πως να μην τα θυμόταν, πως να μην τα αναφέρει. Παρακάτω,ενδεικτικά αποσπάσματα από τα βιβλία του,μας μεταφέρουν σε εκείνα τα πολύ δύσκολα χρόνια και την ζωή στην πόλη.

    Vasos 2

    «Ο πόλεμος του ’40 ανέτρεψε τα σχέδια και διέλυσε τα όνειρα όλων μας. Δεν υπήρχε περιθώριο για «λιποταξία».Γιατί ένας πόλεμος φέρνει τα πάνω-κάτω. Τα χρόνια που ακολούθησαν,ήταν χρόνια ανασυγκροτήσεως. Χρόνια δύσκολα.Σαν να άρχιζαν όλα από την αρχή.»

    28 Οκτωβρίου 1940

    «Πήγαινα τότε στο δημοτικό.Ήταν ένα πρωινό σαν όλα τ’άλλα.Έτσι τουλάχιστον νόμιζα. Μόνο που αντί να με ξυπνήσει η ήρεμη γλυκειά φωνή της μητέρας μου και το χέρι της να μου χαϊδέψει ελαφρά το μέτωπο όπως συνήθιζε, με ξύπνησε ο θόρυβος του δρόμου. Μια ασυνήθιστη κίνηση, φασαρία κι έντονες φωνές έφταναν στα αυτιά μου. Ήταν εκείνη η σημαδιακή μέρα του Οκτωβρίου του ’40. Από τα χαράματα είχε κυκλοφορήσει το φοβερό μαντάτο: «ΠΟΛΕΜΟΣ».Οι άντρες σε επιστράτευση ετοιμάζονταν για τον σιδηροδρομικό σταθμό. Τα τρένα θα έφευγαν γεμάτα για το μέτωπο. Πίσω γυναίκες και παιδιά, ηλικιωμένοι γονείς αποχαιρετούσαν τους νέους δίχως να ξέρουν αν και πότε θα τους ξαναδούν.»

    Vasos 4

    Τα καταφύγια της πλατείας

    «Στην Κεντρική Πλατεία, τότε, είχαν δημιουργηθεί τρία καταφύγια. Τα δύο ήταν χωμάτινα, σκεπασμένα με αρκετό χώμα, σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ που χωρούσαν το καθένα εκατό περίπου άτομα. Το τρίτο καταφύγιο ήταν τσιμεντένιο με δυο εισόδους πάνω στην πλατεία, σε τετράγωνο σχήμα και κατάτι μικρότερο σε φάρδος από την πρόσοψη του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος. Ήταν όμως άχρηστο γιατί από το τσιμεντένιο δάπεδο ανέβλυζε νερό. Έμπαινες στεγνός κι έβγαινες βρεγμένος. Όταν χτυπούσαν οι σειρήνες, υπήρχαν τρεις, του Αγίου Νικολάου, του παλαιού εργοστασίου «Δήμητρα» και της Δεξαμενής, ο κόσμος έτρεχε προς τα καταφύγια με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα. Τα καταστήματα κατέβαζαν τα ρολά κι όσοι δεν χωρούσαν στα καταφύγια ,κατέβαιναν στα υπόγεια των σπιτιών τους ή των μαγαζιών. Για να ακούει ο κόσμος τα νέα από το μέτωπο, είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία μεγάφωνα. Κάθε λίγο ακουγόντουσαν εμβατήρια και ο βασιλιάς να αναγγέλει: “Nυν υπέρ πάντων ο αγών» και «Το Έθνος θα αγωνιστεί υπέρ βωμών κι εστιών» και φιλούσε ο ένας τον άλλον λέγοντας: «Θα τους φάμε τους μακαρονάδες».

    Vasos 7

    Οι Ιταλοί και οι Γερμανοί στον Πύργο

    Aφού το μέτωπο είχε πια πέσει, οι δυνάμεις του Άξονα προέλαυναν. Ιταλοί και Γερμανοί κατέλαβαν διάφορα κτίρια για τον στρατό τους και την διοίκηση. Ένα από αυτά ήταν και το καφενείο μας, το «Ερμείον» στην Κεντρική Πλατεία, ο μετέπειτα κινηματογράφος Rex. Οι Ιταλοί επίταξαν τον χώρο, μας τον πήραν μέσα από τα χέρια μας ουσιαστικά, μας άφησαν χωρίς δουλειά, μετατρέποντάς το σε «Σπίτι του Στρατιώτη –La Casa di Soldato». Εκεί περνούσαν τις ώρες τους οι αξιωματικοί κι οι στρατιώτες, έπιναν τους καφέδες και τα ποτά τους, όσο ο κόσμος άρχιζε να δυστυχεί. Κι οι Γερμανοί... Μπήκαν στον Πύργο την Άνοιξη του ’41,πάνω σε τρίκυκλες μοτοσικλέτες. Πνιγμένοι στην σκόνη,στην κυριολεξία πατόκορφα. Ένα ατελείωτο κομβόϊ από επίλεκτους “SS”. Για τον Πύργο όπως και για ολόκληρη την Ελλάδα, από εκείνη την στιγμή άλλαζαν τα πάντα. Το νήμα της ζωής του καθενός βρισκόταν στα χέρια τους. Εκείνο το ανοιξιάτικο απόγευμα,ο δρόμος του γνωστού στους Πυργιώτες «νυφοπάζαρου» η τότε οδός Κατακόλου,έμοιαζε εφιαλτικός. Ένα πλήθος περίεργων παρακολουθούσε τους οπλισμένους σαν αστακούς στρατιώτες .Όσοι από αυτούς βρέθηκαν δίπλα στις νεραντζιές που είχε τότε η Κεντρική Πλατεία και που ήταν γεμάτες καρπούς, κυριολεκτικά τις ρήμαξαν. Διψασμένοι από την πολύωρη διαδρομή από Αθήνα,δάγκωναν με βουλιμία τα πικρά νεράντζια νομίζοντας πως είναι πορτοκάλια. Λίγα λεπτα μεσολάβησαν,όταν τους είδαμε να ορμούν στα ζαχαροπλαστεία «Παλλάδιο» και «Αίγλη» για να μπορέσουν με ένα γλυκό να διώξουν το φαρμάκι από το στόμα τους. Παρά εκείνη την φαιδρή εικόνα της στιγμής,ο Ναζιστικός εφιάλτης μόλις άρχιζε.»

    Vasos 6

    Η ζωή άλλαξε.

    «Η ήρεμη και αμέριμνη ζωή των Πυργιωτών άλλαξε από την μια στιγμή στην άλλη. Σταμάτησαν οι καντάδες και τα γλέντια, σταμάτησαν οι παρέες των ξενύχτηδων, τα ραντεβουδάκια και οι ρομαντικές βόλτες των ερωτευμένων. Βουβάθηκαν τα γραμμόφωνα και κατόπιν αυστηροτάτης διαταγής εντός 48 ωρών παραδόθηκαν όλα τα ραδιόφωνα για να μην ακούμε ειδήσει από ξένους σταθμούς. Οι κινηματογράφοι Πάνθεον και Τιτάνια και μετά από ένα χρόνο το 1943, το Rex, έπαιζαν μέχρι της 7ης ή 8ης εσπερινής, ανάλογα με την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών. Ό,τι κινιόταν μέσα στη νύχτα και δεν σταματούσε στο πρόσταγμα «αλτ» Ιταλού ή Γερμανού στρατιώτη, την έτρωγε στο ψαχνό. Από τις πρώτες μέρες της Κατοχής, στους δρόμους του Πύργου συναντούσες κοκορόφτερους «φρατέλλους» και «καμαράτς» που οι βαριές τους μπότες αντηχούσαν από μακριά. Φάτσες βλοσυρές κι αγέλαστες, με αυτόματα στους ώμους και χειροβομβίδες στην μέση έριχναν βαριά την σκιά τους πάνω στα νεοκλασικά κτίρια της ήρεμης πόλης. Φορτηγά πηγαινοερχόντουσαν με στρατιώτες, κι άλλα γεμάτα με εφόδια και προϊόντα της ελληνικής γης που με κόπο έβγαζαν οι αγρότες, για να τραφούν Ιταλοί και Γερμανοί. Οικοσκευές, καζάνια, αντίσκηνα, ασύρματοι με ραδιογωνιόμετρα για τον εντοπισμό παράνομων πομπών και ασυρμάτων, ως και κάτι μουλάρια, ήταν τα συνηθισμένα φορτία των στρατιωτικών οχημάτων που διέσχιζαν κάθε μέρα τους δρόμους του Πύργου. Και όπως ήταν φυσικό, σαν στρατός είχαν φέρει μαζί τους αρκετά άλογα και μουλάρια, εκτός από αυτά που άρχισαν να επιτάσσουν. Επειδή όμως τα χάνια της εποχής έπεφταν σε κάποια απόσταση από την Κομαντατούρ, την γερμανική διοίκηση και την Καραμπινιερία, την αντίστοιχη ιταλική, επέλεξαν ελαφρά τη καρδία για τα άλογα των αξιωματικών ως χάνι, το νεοκλασικό αριστούργημα, το θέατρο Απόλλων. Αυτό τους βόλευε. Ποιός τολμούσε να αντιδράσει; H αφόρητη δυσοσμία που απλωνόταν σε όλη την γύρω περιοχή από τις ακαθαρσίες ήταν τόσο έντονη που οι περίοικοι έπαυσαν πλέον να ανοίγουν τα παράθυρά τους, ενώ οι περαστικοί άλλαζαν δρόμο.»

    Vasos 8

    Η Μαύρη Αγορά κι ο φρενήρης πληθωρισμός.

    Σε όλη την διάρκεια της Κατοχής το πρόχειρο υπαίθριο εμπόριο οργίαζε. Η μαύρη αγορά έδινε κι έπαιρνε,ενώ η δραχμή κατρακυλούσε συνεχώς. Η αξία και η αγοραστική ικανότητα της Κατοχικής δραχμής βασιζόταν στην τιμή της χρυσής λίρας και στην κρίση των μαυραγοριτών. Αυτοί διαμόρφωναν τις τιμές που ανέβαιναν από την μια μέρα στην άλλη κυρίως στα δυσεύρετα είδη διατροφής που αγόραζαν από τους ανθρώπους της υπαίθρου και τα πουλούσαν όσο ήθελαν. Ένας πονηρός μαυραγορίτης πουλώντας είκοσι ντενεκέδες λάδι αγόραζε ένα σπίτι! Πως; Aπλούστατα. Κάθε ντενεκές περιείχε μια οκά λάδι που επέπλεε πάνω πάνω και από κάτω δεκατέσσερις οκάδες νερό αμφιβόλου ποιότητας. «Κρύψτο στο σπίτι γρήγορα μην το αρπάξουν οι Γερμανοί» έλεγε ο μαυραγορίτης κι ο αγοραστής που να προλάβει να το ελέγξει. Για να καταλάβει ο αναγνώστης την πλήρη ασυδοσία, τις απάτες και την άγρια εκμετάλλευση που επικρατούσαν εκείνα τα χρόνια μπορώ να αραδιάσω πληθώρα περιστατικών.Θα περιοριστώ μόνο ενδεικτικά στις τιμές των προϊόντων για να καταλάβουν οι νεότεροι τι γινόταν. Μια οκά ψωμί τον Οκτώβριο του 1940 κόστιζε 10 δραχμές. Τον Ιούλιο του 1944 πήγε στα 5.600.000 δραχμές και τον Νοέμβριο του 1944 έφτασε να πουλιέται 1,6 τρισεκατομμύρια! Το κρέας από 50 δραχμές η οκά έφτασε τα 3,2 τρισεκατομμύρια. Θυμάμαι που το 1943 πήγαμε με την μητέρα μου στον γνωστό έμπορο-σαράφη της Ερμού που μάζευε όλα τα τιμαλφή εκείνη την ζοφερή περίοδο, του έδωσε ένα μονόπετρο δαχτυλίδι, μας έδωσε 120.000 δραχμές, με τις οποίες αγοράσαμε 3 οκάδες πατάτες από το κτήμα άλλου γνωστού Πυργιώτη ο οποίος τις ζύγισε μαζί με το χώμα κι έτσι έφτιαξε πουρέ για τον εγχειρισμένο πατέρα μου. Πολλοί που δεν γνωρίσατε την Κατοχή, θα αναρωτιέστε, ποιοί αγόραζαν τότε αυτά τα πανάκριβα είδη για να τα φάνε και που τα έβρισκαν τόσα χρήματα. Όλα αυτά, είχαν καταντήσει είδη πολυτελείας και τελείως απρόσιτα. Αυτά τα έτρωγαν, ο στρατός Κατοχής, οι δοσίλογοι,οι μαυραγορίτες, οι ρουφιάνοι κι όσοι είχαν «στενές» σχέσεις με τα στρατεύματα Κατοχής. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν μπορούσαν να τα πλησιάσουν. Το ψωμί μας στο σπίτι ήταν η μπομπότα, το κυρίως φαγητό μας επί καθημερινής βάσεως η σταφίδα και ό,τι έβραζε στην κατσαρόλα ήταν χωρίς λάδι ή έστω μια κουταλιά αν βρισκόταν κάποιες φορές. Αυτοσχέδια επαγγέλματα κάθε είδους εμφανίστηκαν ενώ οι δρόμοι της πόλης γέμισαν από μικροπωλητές που πουλούσαν ότι έβρισκαν αδειάζοντας τις προθήκες των καταστημάτων. Τα ζαχαροπλαστεία της Κεντρικής Πλατείας μετατράπηκαν σε μανάβικα, ενώ κουρεία και δικηγορικά γραφεία αποκτούσαν άλλες ιδιότητες. Μπορούσε να βρει κανείς εκεί ένα ντενεκέ λάδι, ίσως κάποιο κεφάλι τυρί ή ακόμη ένα σακί αλεύρι. Ήταν η μεγάλη τραγωδία της πείνας. Ό,τι χειρότερο έζησε ο κόσμος.»

    Vasos 3

    Οι αναφορές του Βάσου Μικελόπουλου είναι πάρα πολλές και δεν χωρούν σε ένα άρθρο και μόνον. Είναι αληθινές ιστορίες και γεγονότα εκείνης της περιόδου. Και φυσικά μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του, δεν λείπουν οι ηρωίδες και οι ήρωες εκείνης της εποχής. Οι ερυθροσταυρίτισες που έδωσαν ως και την ζωή τους στο Μέτωπο, ο μητροπολίτης Ηλείας Αντώνιος με τον πύρινο λόγο του και την δράση του στην Εθνική Αντίσταση, οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί που πολέμησαν στην Αλβανία και στην Ήπειρο, ο δήμαρχος Τάσης Καζάζης και η σωτήρια παρέμβασή του που κράτησε ζωντανούς από σίγουρη εκτέλεση εκατοντάδες Πυργιώτες. Κι ύστερα ο τραγικός Εμφύλιος. Στους δικούς του ανθρώπους έλεγε πάντα : «Να μην ζήσετε ποτέ όσα ζήσαμε εμείς ως παιδιά κι έφηβοι,όσα πέρασαν οι γονείς μας,όσα έζησαν οι άνθρωποι εκείνη την περίοδο. Και ποτέ να μην ξανασυμβεί πόλεμος. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για τον άνθρωπο.»

    Όπως δεν ξέχασε ποτέ μέχρι να φύγει από την ζωή το 2020 στα ενενήντα του, την παγωμένη κάνη στον κρόταφό του από το περίστροφο του Γερμανού αξιωματικού ενώ ήταν μόλις δώδεκα ετών παιδί...

    * Ο Χάρης Β. Μικελόπουλος είναι διακοσμητής και πρ. Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου

    Vasos 5

  • Ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση: 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές
    Ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση: 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές

    Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης λαμβάνει και επίσημα ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση, ύψους 1.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης βρίσκεται ανάμεσα στους 35 Δήμους όλης της Ελλάδας που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υποβάλουν πρόταση στο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ Α) ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΑ» - ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 2.4 «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων» ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ-ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΑ2.24».

    Στην απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης χρηματοδοτείται με 1.000.0000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από καιρικά φαινόμενα.

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για την χρηματοδότηση, τόνισε: «Τα αποτελέσματα του προγραμματισμού, της δουλειάς και των χρηματοδοτήσεων αποτυπώνονται σε έργα. Η Δημοτική Αρχή με συγκεκριμένο σχέδιο και ορίζοντα διεκδίκησης πετυχαίνει σταδιακά όλους τους στόχους της. Εξασφάλισε ακόμα μια χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ, , ώστε να προχωρήσει ο Δήμος σε έργα αποκατάστασης ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά ώστε να συνεχίσει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης να σχεδιάζει ένα καλύτερο μέλλον για τους δημότες του».

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για την υπογραφή της απόφασης, ενώ εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, καθώς και οι δυο τους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια έγκρισης της χρηματοδότησης, με συνεχή υποστήριξη των αιτημάτων του Δήμου.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο