Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 20:45

Καννής: Πρωτοφανής απουσία - φυγομαχία του δημάρχου από Δημοτικό Συμβούλιο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Όχι στην εν κρύπτω εκχώρηση των δημοτικών τελών - Ναι στην αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού

Με πρωτοβουλία σύσσωμης της αντιπολίτευσης του Δήμου Πύργου τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της εκχώρησης των δημοτικών τελών σε ιδιωτική εταιρεία για 12 έτη μέσω της υπογραφής σύμβασης υπηρεσιών φωτισμού, που μεθοδεύει η δημοτική αρχή. Είναι προφανές ότι όλοι συμφωνούμε με την αναγκαιότητα αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού και την ενεργειακή εξοικονόμηση. Γι΄ αυτό, εξάλλου, εμείς, ήδη από το Μάιο 2020 είχαμε προτείνει δημοσίως στο Δήμαρχο να αρχίσει έναν ευρύ δημόσιο διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα εξετάζοντας με σοβαρότητα όλες τις επιλογές.

Έτσι, τέθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης το φλέγον αυτό ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, που ως το ανώτατο δημοκρατικό όργανο του Δήμου, διαθέτει τη νομιμοποίηση να λαμβάνει τέτοιες σοβαρές αποφάσεις, που ο ορίζοντας της εφαρμογής τους αφορά τρεις δημοτικές θητείες.

Ο κ. Δήμαρχος, όμως, προφασιζόμενος εφημερία στο Νοσοκομείο δεν προσήλθε στην συνεδρίαση. Η «εφημερία» προφανώς δεν δέσμευε και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του που επίσης δεν παρέστησαν. Τιμητική βέβαια εξαίρεση αποτέλεσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του Δημάρχου τίμησαν το ρόλο τους και ήταν παρόντα. Αν πραγματικά ήθελε ο Δήμαρχος να είναι παρών στη συζήτηση του θέματος θα ζητούσε την αναβολή της και τον ορισμό επόμενης συνεδρίασης με το ίδιο θέμα. Αντ΄ αυτού έστειλε έγγραφο με αίτημα τη μη συζήτηση του θέματος!!

Το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τη φυγομαχία του Δημάρχου, συζήτησε όλες τις πτυχές της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού, που πρέπει να παρέχει στους δημότες. Ίδιοι πόροι, ενεργειακές κοινότητες, ένταξη στο Πρόγραμμα Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και της ΕΤΕπ ή σε άλλο συναφές Πρόγραμμα μπορούν να αποτελέσουν, είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιλογή της βέλτιστης επιλογής. Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι προβληματισμοί μας για την επιλογή ιδιώτη χωρίς να έχουμε όλα τα στοιχεία του προϋπολογισμού του έργου και επικαιροποιημένη μελέτη.

Στόχος μας είναι παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών προς στους δημότες χωρίς την υποθήκευση του μέλλοντος και την οικονομική εξάρτηση από αδιαφανείς συμβάσεις προς όφελος εταιρειών με ετεροβαρείς όρους εκμετάλλευσης των δημοτικών αναγκών.

Κάτι τέτοιο, όμως, επιβάλλεται να γίνει με όρους ευρείας δημόσιας συζήτησης για όλες τις επιλογές χρηματοδότησης, ενημέρωσης επί των οικονομικών παραμέτρων, διαφάνειας και προστασίας του συμφέροντος των δημοτών.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 18:58

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Σε μερική συμφωνία η Δημοτική Αρχή με τους ιδιοκτήτες για την αγορά των οικοπέδων στο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους
    Πύργος: Σε μερική συμφωνία η Δημοτική Αρχή με τους ιδιοκτήτες για την αγορά των οικοπέδων στο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους

    Στοχευμένες δράσεις για την ανάπλαση και ιστορική ανάδειξη της περιοχής

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση και ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους με τον Δήμαρχο Στάθη Καννή να έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές συζητήσεις το προηγούμενο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση.

    Όπως είχε αναφερθεί και σε παλαιότερο ρεπορτάζ του ilialive.gr , η Δημοτική Αρχή έχει εκφράσει την επιθυμία να προβεί στην αγορά των δύο ακινήτων μπροστά από την εκκλησία για να προχωρήσει στη μελέτη και την ανάπλαση του χώρου. Η διαρκής επικοινωνία του κ. Καννή φαίνεται να αποδίδει καρπούς, ως προς τον έναν ιδιοκτήτη τουλάχιστον που έχει εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη του «Το ενδιαφέρον και τα σχέδιά μας για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους δεν έχουν σταματήσει ποτέ. Έχουμε ήδη κάνει αρκετές συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που βρίσκονται στο χώρο για την αγοραπωλησία τους. Με τον έναν ιδιοκτήτη έχουμε έρθει σχεδόν σε συμφωνία ενώ με τον άλλον είμαστε ακόμη υπό διαπραγμάτευση. Και φυσικά αρωγός στις προσπάθειές μας είναι πάντα ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος, ο οποίος με ιδιαίτερη θέρμη έχει αποδεχτεί την πρότασή μας για την ιστορική ανάδειξη του χώρου που βρίσκεται η εκκλησία του πολιούχου της πόλης μας» δηλώνει στο ilialive.gr ο Δήμαρχος Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξωραϊσμός του χώρου ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του προεκλογικού προγράμματος της Δημοτικής Αρχής, τόσο το 2019 όσο και το 2023, με έτοιμη πρόταση και ενδεικτικό σχέδιο. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όπως έχει εκφραστεί προσφάτως και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στηρίζει μια τέτοια κίνηση που θα αναδείξει την ομορφιά του εξωτερικού χώρου και την ιστορικότητα της περιοχής, η οποία αποτελεί την απαρχή της πόλης. Δυστυχώς σήμερα, η μετατροπή του περιβάλλοντος χώρου της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και ο ελάχιστος φωτισμός τις βραδινές ώρες μαρτυρούν την υποβάθμιση της περιοχής και την επιτακτική ανάγκη της ανάπλασης.

    Ag.Xaralampos 2

  • Ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού στην συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου με τον Δήμαρχο Πύργου Στ. Καννή   
    Ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού στην συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου με τον Δήμαρχο Πύργου Στ. Καννή   

    Συστήματα πυρανίχνευσης σε Κορυφή και Κατάκολο

    Συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή στο δημαρχείο είχε ο αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλόπουλος με αντικείμενο της ιδιαίτερα παραγωγικής συζήτησης την συνεργασία για ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού με κατεύθυνση την απλούστευση των διαδικασιών, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

    Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι Περιφέρειες θα μπορούν να ψηφιοποιήσουν το σύνολο των Υπηρεσιών τους, με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης με τους πολίτες να μπορούν πλέον να βλέπουν τα ραντεβού τους με την συνεργασία του των στελεχών στις υπηρεσίες. Στην συζήτηση έγινε επίσης αναφορά για την διαδικασία χωροθέτησης συστημάτων πυρανίχνευσης στη Δυτική Ελλάδα κατόπιν πρωτοβουλίας της Περιφέρειας, όπου στον δήμο Πύργου έχουν επιλεγεί να τοποθετηθούν στην ιερά μονή Παναγίτσας στο Κατάκολο και στους πύργους ΟΤΕ στην Κορυφή.

    Τα συστήματα πυρανίχνευσης διαθέτουν κάμερες εμβέλειας έως 10χλμ. και θερμικές κάμερες, προειδοποιώντας έγκαιρα για την ύπαρξη εστίας φωτιάς, δίνοντας το σήμα κινδύνου με ηχητικά, οπτικά και άλλα μέσα στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας. ‘Όπως τόνισε ο κ Βασιλόπουλος ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για Ηλεία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Τρίτσης» ανέρχεται περίπου σε 5,5εκ. ευρώ. Σε δηλώσεις του ο κ Βασιλόπουλος χαρακτήρισε εποικοδομητική την συνεργασία με τον κ Καννή που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πύργου: Σε νέο, σύγχρονο κτίριο «μετακομίζει» η  Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας
    Δήμος Πύργου: Σε νέο, σύγχρονο κτίριο «μετακομίζει» η  Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας

    Υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης ακίνητου από τον Δήμαρχο Πύργου κ. Στάθη Καννή

    Νέα στέγη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αποκτά η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Πύργου καθώς και το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά.

    Το πρωί της Τρίτης (22/10/24) ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής υπέγραψε μαζί με τον ανάδοχο κ. Παναγιώτη Ασημακόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Τζουανόπουλου, τη σύμβαση για τη μίσθωση ενός νέου κτηρίου με σύγχρονους χώρους, κατάλληλα εξοπλισμένους και χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Επίσης θα διαθέτει τις απαραίτητες αίθουσες για συνεδρίες, αρχειοθέτηση και αποθήκευση.

    Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας με τα επιμέρους τμήματά της, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, Βρεφονηπιακών Σταθμών και Βοήθεια στο Σπίτι και με την συμβολή του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά καθώς και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, τα οποία υπάγονται διοικητικά σε αυτήν, υλοποιεί τις Πολιτικές της Κοινωνικής Μέριμνας, της Ισότητας των Φύλων, της Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και της Παιδικής Πρόνοιας σε επίπεδο Δήμου.

    Με το επιστημονικό και Διοικητικό προσωπικό της, εργάζεται για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, χωρίς αποκλεισμούς ,στη βάση μιας τεκμηριωμένης κοινωνικής παρέμβασης και στήριξης και όχι μιας φιλανθρωπικής προσέγγισης, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των ευαίσθητων ομάδων των πολιτών.

    Ποιες υπηρεσίες παρέχει

    Συγκεκριμένα :

    * Διαχειρίζεται πληθώρα περιστατικών με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

    * Υλοποιεί συμβουλευτικές παρεμβάσεις σε άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά, οικονομικά ή ψυχολογικά προβλήματα .

    * Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην διαχείριση της συμβίωσής τους και της καθημερινότητας τους.

    * Παρέχει πληροφόρηση για τις υπάρχουσες κοινωνικές παροχές σε επίπεδο δήμου, καθώς και σε κρατικό επίπεδο.

    * Παρέχει εργασιακή συμβουλευτική σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ.

    * Συνεργάζεται με σχολεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχολικής διαρροής, δυσκολίες προσαρμογής του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον.

    * Συνεργάζεται με την Εισαγγελία, την Αστυνομική Δ/νση, το Νοσοκομείο και το Χαμόγελο του Παιδιού για την παροχή κοινωνικής προστασίας σε παιδιά και ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

    * Διενεργεί έρευνες συνθηκών διαβίωσης σε περιπτώσεις που υπάρχει καταγγελία για παραμέληση ή κακοποίηση ανηλίκων ή ηλικιωμένων ή ΑμεΑ.

    * Παρεμβαίνει έγκαιρα σε περιπτώσεις κακοποιητικής συμπεριφοράς απέναντι στα παιδιά, παρέχει προστασία εφήβων, στήριξη της οικογένειας και αναδοχή.

    * Διενεργεί δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.

    * Φροντίζει για την φιλοξενία των γυναικών θυμάτων βίας σε ξενώνες της ΓΓΟΠΙΦ (22 ξενώνες σε όλη την Ελλάδα) και των παιδιών τους, όπου τους παρέχονται επιπλέον των αναφερθέντων υπηρεσίες και για τα παιδιά τους.

    * Παρέχει κατ’οίκον υπηρεσίες: παροχή πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας σε ηλικιωμένα, ανήμπορα, μοναχικά, με προβλήματα υγείας κ.λπ./βασική νοσηλευτική φροντίδα/ βασική οικιακή/ ατομική φροντίδα/βασική κοινωνική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη.

    * Παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στους ωφελούμενους του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».

    * Μεσολαβεί για την εισαγωγή σε Ιδρύματα Κοινωνικής Φροντίδας .

    * Προωθεί την προστασία και την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

    * Εκδίδει αποφάσεις παροχής δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους δικαιούχους του δήμου μας.

    * Συνεργάζεται με υπηρεσίες & φορείς του Δημοσίου , με σκοπό την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών των κατοίκων.

    Επιδόματα

    Ασχολείται με την χορήγηση των παρακάτω επιδομάτων:

    * 1.Οπτικής Αναπηρίας 2. Κωφαλαλίας 3. Ανασφάλιστων Παραπληγικών - Τετραπληγικών 4. Παραπληγικών - Τετραπληγικών Δημοσίου 5. Βαριάς Νοητικής Υστέρησης 6. Αιματολογικών Νοσημάτων 7. Βαριάς Αναπηρίας 8. Επιδόματος Κίνησης 9. Διατροφικό επίδομα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων 10. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με εγκεφαλική παράλυση 11. Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων και ανασφάλιστων ομογενών 12. Επίδομα γέννας 13. Στεγαστική συνδρομή 14. Έξοδα κηδείας.

    Προγράμματα προληπτικής υγείας

    * Διενεργεί προληπτικούς ελέγχους σε:

    Παιδιά (Οδοντιατρικός έλεγχος)

    Ενήλικες (ΠΑΠ τεστ, Σπιρομέτρηση ).

    Ηλικιωμένους (Αρτηριακή πίεση, σακχαρώδη διαβήτη, μέτρηση οστικής πυκνότητας, έλεγχος διαταραχών μνήμης – κατάθλιψης).

    * Εφαρμόζει προγράμματα εμβολιασμών σε καταυλισμούς.

    * Λειτουργεί ΚΕΠ Υγείας θέτοντας την υγεία των δημοτών του σε προτεραιότητα με στόχο την κάλυψη αναγκών προληπτικής ιατρικής των κατοίκων του Δήμου

    * Υλοποιεί με αξιοπιστία προγράμματα με σκοπό την πρόληψη, την ενημέρωση και τον προσυμπτωματικό έλεγχο πληθυσμιακών ομάδων σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο.

    * Πραγματοποιεί δράσεις στην κοινότητα για ενημέρωση σε θέματα υγείας (Γρίπη, εμβολιασμοί, ΧΑΠ, Οστεοπόρωση, Άνοια και νόσος Αλτσχάιμερ, αγγειακές παθήσεις κ.α.).

    * Παρέχει διατακτικές και τρόφιμα κατά τις περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

    * Παρέχει προσχολική αγωγή και διαπαιδαγώγηση σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

    * Βοηθά τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.

    * Ευαισθητοποιεί τους γονείς πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας, προσφέροντάς τους πληροφόρηση και καθοδήγηση.

    * Υποστηρίζει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην ομαλή μετάβασή τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο.

    * Παρέχει ημερήσια διατροφή και φροντίδα στα παιδιά που φιλοξενούν, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

    * Διευκολύνει τους εργαζόμενους και τους άνεργους γονείς.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εποικοδομητική συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή και της Γ.Γ. Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου Δήμητρας Λυγούρα
    Εποικοδομητική συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Στάθη Καννή και της Γ.Γ. Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου Δήμητρας Λυγούρα

    Οι δυνατότητες συνεργασίας στο πλαίσιο της λειτουργίας του «Ταμείου Αλληλεγγύης»,, εξετάστηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής με την Γενική Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου κα Δήμητρα Λυγούρα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

    Κύριος στόχος η στήριξη της τοπικής κοινωνίας μέσω χρηματοδότησης από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για δράσεις που θα έχουν πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους τους δημότες.

    Κατά την διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου μπήκαν οι βάσεις για την συνεργασία σε διάφορα επίπεδα σε σχέση με το Ταμείο Αλληλεγγύης.

    Μάλιστα στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του Δημάρχου κ. Καννή και της Γενικής Γραμματέως κας Λυγούρα για το θέμα αυτό.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος στον Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή
    Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος στον Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή

    Υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση υπηρεσιών του Δήμου και έλλειψη υποδομών στο επίκεντρο της συνάντησης.

    Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου καθώς και η έλλειψη υποδομών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή με τον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και εξ Ηλείας καταγόμενο κ. Σωκράτη Φάμελλο.

    Το πρωί του Σαββάτου (19/10/24) ο κ. Φάμελλος επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηλείας κ. Διονύσιο Καλαματιανό καθώς και τοπικά κομματικά στελέχη.

    Στην συζήτηση που έγινε παρουσία των Αντιδημάρχων Νώντα Κυριαζή, Βασίλη Παναγόπουλου, Δημήτρη Τζουανόπουλου και Βασίλη Φάμελου καθώς και του εντεταλμένου συμβούλου για τον Τουρισμό και αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Αλέκου Γαλανόπουλου, τέθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη υποδομών κυρίως καθώς και την υποστελέχωση των υπηρεσιών.

    Από την πλευρά του Δημάρχου κ. Στάθη Καννή επισημάνθηκε ότι την ίδια στιγμή που σε άλλες περιοχές η πολιτεία δίνει την δυνατότητα της αναπτυξιακής προοπτικής σε πανεπιστημιακές σχολές, κέντρα εκπαίδευσης στρατού και δομές υγείας, στην Ηλεία και τον Δήμο Πύργου τη στερεί.

    Επίσης έγινε αναφορά για την σημαντικότητα του δρόμου Πύργου-Καλό Νερό-Τσακώνα, του εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου, της ενίσχυσης της μεταποιητικής δραστηριότητας στο πρωτογενή τομέα, της βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας καθώς και του τουριστικού προϊόντος που έχει άμεση σχέση με την κρουαζιέρα και τον ενιαίο σχεδιασμό ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου.

    Δεν μπορούσε να λείψει από τη συζήτηση και το θέμα του σιδηροδρομικού δικτύου και του τραίνου, όπου ο κεντρικός σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει τον Πύργο και το νομό.

    Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για εγκατάλειψη της Ηλείας από την σημερινή κυβέρνηση, την αναγκαιότητα της καθετοποίησης της παραγωγικής δραστηριότητας στο νομό και τον Δήμο, την απόκτηση ταυτότητας των τοπικών προϊόντων, καθώς επίσης για την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του Δήμου και των υπηρεσιών του.

    famelos kannis sun 2

    famelos kannis sun 4

    famelos kannis sun 3

    famelos kannis sun 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνεργασία Δήμου Πύργου με το 3ο Λύκειο Πύργου: Σχέσεις στην εφηβεία, κοινωνικά δίκτυα & ψυχική υγεία
    Συνεργασία Δήμου Πύργου με το 3ο Λύκειο Πύργου: Σχέσεις στην εφηβεία, κοινωνικά δίκτυα & ψυχική υγεία

    Ο Δήμαρχος Πύργου Ευστάθιος Καννής και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας Τζουανόπουλος Δημήτριος, μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση συνεργασίας του 3ου Λυκείου Πύργου Pierre de Coubertin και της Δ/ντριάς του κας Χάρμπαλη Ιουλίας, για την πραγματοποίηση δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για την σημασία τόσο της χρήσης, όσο και του εθισμού στο διαδίκτυο για την ψυχική υγεία των νέων.

    dimos 3o luk 2

    Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του 3ου Λυκείου, παρουσία των καθηγητών και των μαθητών του σχολείου.

    Το αντικείμενο συζήτησης παρουσίασαν και ανέπτυξαν η Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύργου Δημητροπούλου Άρτεμις και ο Κοινωνικός Λειτουργός της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας του Δήμου Πύργου, Σαργέντης Ιωάννης, ενώ στη δράση παραβρέθηκαν η οικονομολόγος και εργασιακή σύμβουλος Φαμέλλου Βασιλική και η διαπολιτισμική μεσολαβήτρια, φιλόλογος Σαραντοπούλου Μαρία.

    Σκοπός της παρουσίασης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τους κινδύνους που ελλοχεύει η υπερβολική χρήση στο διαδίκτυο, από τους οποίους πολύ σοβαροί μπορεί να χαρακτηριστούν η διαδικτυακή παρενόχληση – εκφοβισμός, η σεξουαλική παρενόχληση, η παιδική πορνογραφία και ο διαδικτυακός τζόγος .

    dimos 3o luk 3

    Τα όρια της καλής /τυπικής χρήσης και του εθισμού είναι λεπτά και εάν ξεπεραστούν κινδυνεύει, τόσο η ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων, όσο και η προσωπική – οικογενειακή – κοινωνική τους ζωή, αφού οι επιπτώσεις του εθισμού στην ψυχική τους υγεία, είναι η κατάθλιψη, το άγχος, η ανία και το συναισθηματικό κενό καθώς και σε κάποιες περιπτώσεις η αυτοκτονικότητα.

    Στόχος επιπροσθέτως της εκδήλωσης, ήταν η παροχή χρήσιμων πληροφοριών και εργαλείων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του εθισμού.

    Ακολούθησε διαδραστική επικοινωνία με ενεργή συμμετοχή των μαθητών και συμβουλές για την σωστή χρήση του διαδικτύου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατατέθηκαν προτάσεις και ιδέες με στόχο το ενδιαφέρον των νέων να στραφεί και σε δημιουργικές ενασχολήσεις εκτός οθόνης.

    dimos 3o luk 4

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψυχολόγος του Κέντρου διαβεβαίωσε τους μαθητές πως θα ανταποκριθεί σε κάθε κλήση για βοήθεια που αφορά στην αντιμετώπιση προβλημάτων εντός ή εκτός σχολείου καθώς και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προσωπική ή συναισθηματικής τους ζωή.

    «Μέσα από συνεχείς δράσεις, η δημοτική αρχή καταδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τους νέους του δήμου μας. Η νέα γενιά καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και εμείς οφείλουμε να βρισκόμαστε δίπλα της και να της παρέχουμε όλα τα μέσα, ώστε να την στηρίζουμε έμπρακτα και με ουσία», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας κ. Δημήτρης Τζουανόπουλος

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου : Ο εσωτερικός έλεγχος του 2023 έφερε εντάσεις
    Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου : Ο εσωτερικός έλεγχος του 2023 έφερε εντάσεις

    Αντωνακόπουλος προς Κυριαζή «Είσαι ψεύτης»

    Στ. Καννής : Απαράδεκτη συμπεριφορά για έναν πρώην δήμαρχο

    Διαξιφισμούς, αλληλοκατηγορίες και εντάσεις καθώς και πολλά ερωτηματικά για την παρελθοντική οικονομική διαχείριση του Δήμου Πύργου προκάλεσε η ενημέρωση για τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε για το έτος 2023 στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, παρά διευκρινήσεις για την συνολική κατάσταση.

    Οι τόνοι ανέβηκαν για άλλη μια φορά, τα ερωτήματα προς τον ορκωτό λογιστή Νίκο Κουτουβίνη, που ήταν παρών για να ενημερώσει το σώμα, έπεφταν «βροχή» από τους δημοτικούς συμβούλους, για να καταλήξει ένα δημοτικό συμβούλιο με τον κ. Αντωνακόπουλο να αποκαλεί «ψεύτη» τον κ. Κυριαζή, την αποχώρησή του από την αίθουσα, και αιχμές για έναν «χρεωμένο δήμο» και υπεροστολογημένες αναθέσεις.

    «Καταλαβαίνω την ενόχληση του κ. Αντωνακόπουλου, δεν αντέχει και δε θέλει να ακούει τις αλήθειες γιατί είχε μια ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στον κ. Κουτουβίνη» είπε ο Νίκος Θεοδώρου και συνέχισε «με διάφορα ΑΦΜ, είτε προσωπικά στον ίδιο, είτε με διάφορες εταιρίες που τον χρησιμοποιούσαν έδινε αδιαπραγμάτευτα απευθείας αναθέσεις σε εσωτερικούς και ενδογενείς ελέγχους με πολλά 37χίλιαρα». Τόνισε ότι ο έλεγχος που θα κάνει η νυν Δημοτική Αρχή θα είναι πιο οικονομική και υπογράμμισε ότι ο έλεγχος ήταν ελλιπής, αφού δεν υπήρχε το σκέλος που εντοπίζει τους οικονομικούς χειρισμούς αιρετών. Ο κ. Θεοδώρου κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι δεν διοικούσε με σώφρονα τρόπο τον Δήμο και πως υπήρξε κακοδιαχείριση των οικονομικών.

    dim sim2

    Στ. Καννής: Απαράδεκτη συμπεριφορά για έναν πρώην δήμαρχο

    «Ο κ. Αντωνακόπουλος έχει επιλέξει έναν τρόπο αντίδρασης θεωρώντας ότι μπορεί πλέον να διακόπτει το λόγο αν διαπιστώνει σύμφωνα με το μέτρο δικό του ότι ο συνομιλητής του λέει…ψέματα. Όπως αποκάλεσε, τερατώδη, τον κ. Κυριακή ψεύτη. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα για έναν άνθρωπο που διετέλεσε δήμαρχος για 4 χρόνια» είπε ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, και συνέχισε «Μάλλον είναι στεναχωρημένος γιατί θυμάται την αρχή της πτώσης του. Τέτοια μέρα πέρυσι υποδομήθηκε ο μύθος του και μια βδομάδα μετά απώλεσε το δημαρχιακό αξίωμα. Αυτό πλέον δεν μπορεί να το αποδεχτεί ο κ. Αντωνακόπουλος και η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη για πρώην δήμαρχο. Ας πάει να γράψει φιλοσοφικά πράγματα στο facebook, εκεί όπου έχει μια πλήρη δραστηριότητα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει τις αντοχές του διαλόγου και της αντιπαράθεσης».

    Γιατί τόσες ληξιπρόθεσμες οφειλές;

    Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Διονύσης Μπέλτσος σημείωσε ότι ο περσινός εσωτερικός έλεγχος δεν είναι ολοκληρωμένος καθώς δεν περιλαμβάνει τον μήνα Δεκέμβριο θέτοντας το ερώτημα προς τον ορκωτό λογιστή, ότι ενώ έχουν γίνει ανάλογοι έλεγχοι το 21 και το 22 γιατί δεν επετράπη η συσσώρευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που φτάνουν τα 3,5 εκ ευρώ. «Για ποια συμμόρφωση διοίκησης μιλάμε βάσει διαχειριστικών ελέγχων; Εμείς θα συνεχίσουμε τα ερωτήματα προς την οικονομική υπηρεσία με κοινοποίηση προς κάθε αρμόδια θεσμική Αρχή Οικονομικού ενδιαφέροντος» κατέληξε.

    Χρεωμένος δήμος

    «Στις 31/12/ 2023 ο Δήμος Πύργου ήταν χρεωμένος» είπε κατηγορηματικά ο αναπληρωτής Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Νώντας Κυριαζής, εξηγώντας πως «λογιστικά μπορεί να φαίνονταν ότι ο δήμος ήταν εντάξει, όμως αυτό προέκυπτε, γιατί συμπεριλάμβανε στην θετική θέση του προϋπολογισμού το ποσό των 4.321.000 ευρώ, των ανείσπρακτων βεβαιωμένων εσόδων. Αυτά τα χρήματα όμως δεν υπάρχουν και δεν ήταν ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 23». Αποτέλεσμα αυτών, όπως εξήγησε ο κ. Κυριαζής είναι η μεταφορά χρημάτων από τη ΣΑΤΑ για πληρωμές χρεών και έργων.

    Χρ. Αθανάσουλας : Δεν γίνεται πολιτική συζήτηση

    Για συγκρούσεις διαχειριστών και όχι παρατάξεων με διαφορετικές πολιτικές, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Αθανάσουλας. Τόνισε δε ότι τους τελευταίους 10 μήνες επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, και κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά έχουν ειπωθεί συκοφαντίες ή όντως κάποια στοιχεία δεν έχουν ελεγχθεί. «Εκείνο που ξέρω σίγουρα ότι δεν γίνεται, είναι μια πολιτική κουβέντα για μια άλλη πολιτική στον Δήμο. Ο πόλεμος μεταξύ σας είναι ποιος θα πείσει ότι είναι ο καλύτερος διαχειριστής μιας αδιέξοδης και αντιλαϊκής πολιτικής» τόνισε.

  • Συμμετοχή του Δήμου Πύργου στο πρόγραμμα «Απόλλων»
    Συμμετοχή του Δήμου Πύργου στο πρόγραμμα «Απόλλων»

    Στάθης Καννής: «Ο Δήμος θα είναι παρών σε κάθε πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης».

    Απόφαση περί συμμετοχής του Δήμου Πύργου στην «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος», στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος «Απόλλων» ελήφθη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών.΄

    Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους της λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες.

    Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα. Ο Δήμος Πύργου θα είναι παρών σε κάθε πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης. Η ενεργειακή πολιτική πρέπει να αποδίδει οφέλη στους πολίτες και να έχει έντονο θετικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Η μείωση του ενεργειακού κόστους είναι βασική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή».

    Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Πύργου για την υπογραφή αρμοδίως της αίτησης συμμετοχής στο εν λόγω Πρόγραμμα.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο