Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 17:06

Η παράταξη "Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο" για την τραγωδία με την πτώση της γέφυρας στην Πάτρα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Η Παράταξή μας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στην οικογένεια του άτυχου συμπολίτη μας και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες του τραγικού γεγονότος κατάρρευσης του τμήματος της γέφυρας της Περιμετρικής Πατρών.

Οφείλουμε όμως, να αναδείξουμε τα κορυφαία ζητήματα που αφορούν στο γεγονός το ίδιο και τις παραμέτρους που οδήγησαν σε αυτό.

Έχουν περάσει μόλις 11 μήνες από τότε που η Παράταξη μας με ερώτημα, του Περιφερειακού μας Συμβούλου Σκιαδαρέση Σπύρου προς την Περιφερειακή Αρχή έθετε ζητήματα λειτουργικότητας και απρόσκοπτης διέλευσης της Περιμετρικής Πατρών κάνοντας δε ιδιαίτερη αναφορά στην επίμαχη γέφυρα.

Έχουν περάσει μόλις 11 μήνες από τότε που η Παραχωρησιούχος Εταιρεία, απαντώντας δια μέσου της Περιφερειακής Αρχής, μας ενημέρωνε εκτός των άλλων, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι «…ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των Έργων Παραχώρησης εκτός από το σχεδιασμό-χρηματοδότηση - κατασκευή και λειτουργία της Υποδομής, αποτελεί η συντήρησή της για όλο τη διάρκεια Παραχώρησης με ένα πυκνό και ενδελεχές σύστημα επιθεώρησης ,παρακολούθησης και συντήρησης»

Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε το «πυκνό και ενδελεχές σύστημα επιθεώρησης και παρακολούθησης» δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την προχθεσινή τραγωδία …

Ανύπαρκτη επίβλεψη εργασιών που λάμβαναν χώρα την θερμότερη ημέρα του έτους, ακόμα και σε ωράριο που είχε απαγορευθεί οποιαδήποτε δραστηριότητα, ανύπαρκτα ουσιαστικά μέτρα αποκλεισμού του εργοταξίου, τεχνικά λάθη και αστοχίες στην διαδικασία καθαίρεσης του τμήματος της γέφυρας που αναμένεται να διερευνηθούν, αποτέλεσαν τους κύριους παράγοντες που οδήγησαν στην απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής και τον τραυματισμό δεκατεσσάρων συνανθρώπων μας.

Ανύπαρκτοι Έλεγχοι από την Πολιτεία και τους Εμπλεκόμενους Συντελεστές του Έργου.

Ανύπαρκτα μέτρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Υποκριτική στοχοποίηση των συμπολιτών μας που ήταν και τα θύματα.

Όμως, τα ερωτήματα οφείλουν και πρέπει να απαντηθούν οι ευθύνες πρέπει και επιβάλλεται να αποδοθούν

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 00:14

Σχετικά Άρθρα

  • Κατσιφάρας: Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2023 δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και της περιοχής μας
    Κατσιφάρας: Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2023 δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και της περιοχής μας

    Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2023 που είναι και ο τελευταίος της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου.

    Τίποτα καινούριο για την ακρίβεια που πλήττει τους πολίτες, τη μικρή και μεσαία επιχείρηση, καμία αναφορά στις υποδομές για την υγεία, την εκπαίδευση και την απασχόληση.

    Ένας προϋπολογισμός που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις περιφέρειας, απλώς διαχειρίζεται μια καθημερινότητα που κανένα μας δεν ικανοποιεί.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατσιφάρας: Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την Αχαΐα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανακύκλωση του παρελθόντος και αβεβαιότητα για το μέλλον
    Κατσιφάρας: Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την Αχαΐα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανακύκλωση του παρελθόντος και αβεβαιότητα για το μέλλον

    Ο κ. Μητσοτάκης στην προεκλογική του επίσκεψη στην Πάτρα προσπάθησε να παρουσιάσει ένα σχεδιασμό για την Αχαΐα με ορίζοντα το 2030 συνολικού προϋπολογισμού 3,7 δις ευρώ. Στον οποίο ενέταξε τα πάντα. Ακόμη και μέτρα οριζόντιας πολιτικής, για παράδειγμα μέτρα που ανήκουν στο πακέτο στήριξης covid. Λες και τα οριζόντια μέτρα έχουν τοπικό χαρακτήρα.

    Για τις υποδομές στην Υγεία δεν έκανε καμία ουσιαστική αναφορά καθώς και για μια σειρά από άλλα έργα όπως η ανάπλαση του Λαδόπουλου, η ύδρευση του φράγματος Πηνειού, η αξιοποίηση του φράγματος Πείρου Παραπείρου και μια σειρά από άλλα έργα. Θέλοντας να παρουσιάσει έργο συμπεριέλαβε έργα είτε που έχουν ήδη ολοκληρωθεί είτε έργα τα οποία ενέταξε η προηγουμένη Περιφερειακή αρχή και υλοποιεί η σημερινή η Δήμοι και άλλοι φορείς με δικούς τους πόρους. Εάν υπολογίσουμε τα χρήματα που προορίζονται για τη λειτουργική ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας, αυτά που αφορούν την Πατρών Πύργου, άλλα και έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί η είναι ενταγμένα από την περίοδο Κατσιφάρα και από Δήμους και φορείς με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, τότε τα χρήματα που απομένουν μέχρι το 2030 για την Αχαΐα είναι ένα μικρό ποσό της τάξεως των 600 εκ. ευρώ περίπου.

    Εάν εσείς κ. Πρωθυπουργέ και κύριοι της Περιφερειακής Αρχής είστε ικανοποιημένοι από αυτό το ποσό εμείς όχι μόνο δεν μένουμε ικανοποιημένοι άλλα ανησυχούμε όπως ανησυχεί και ο λαός της Αχαΐας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Παναγιώτης Μπράμος από την παράταξη "Δυτ. Ελλάδα - Δικαίωμα στην πρόοδο"
    Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Παναγιώτης Μπράμος από την παράταξη

    Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, "Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο" ανακοίνωσε πριν λίγο δημόσια ο Περιφερειακός σύμβουλος Ηλείας και πρώην αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Παναγιώτης Μπράμος.

    Μετά την αποχώρηση του Απόστολου Κατσιφάρα και την εκλογή του Γιάννη Λύτρα ως επικεφαλής, είναι η πρώτη κίνηση που γίνεται, στην παράταξη.

    Η ανακοίνωση

    Εκεί που η πολιτική του αποτελέσματος συναντά την ανάγκη του πολίτη και η απομάκρυνση από την παθογένεια του κεντροβαρικού συστήματος εξουσίας συναντά την ανόθευτη από ιδεολογήματα υπηρεσία στον πολίτη, γεννιέται η τοπική αυτοδιοίκηση.
    Αυτές οι γραμμές, περιγράφουν την οπτική μου για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τον λόγο για τον οποίο την υπηρέτησα και την υπηρετώ -θεωρώ- πιστά και αποκλειστικά τα τελευταία χρόνια.
    Η συνέπεια και ο σεβασμός απέναντι στην ψήφο των συμπολιτών μου Ηλείων, όλα αυτά τα χρόνια, αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν τον οδηγό μου. Σε κάθε στιγμή της πορείας μου έως σήμερα, είτε ως διοίκηση -συμπολίτευση- με θέση ευθύνης, είτε ως αντιπολίτευση, μόνο κριτήριο αποτέλεσε το συμφέρον των πολιτών της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας. Κινήθηκα με κίνητρο αυτό και μόνο, αλλά και με πίστη σε ανθρώπους που ενήργησαν ή ενεργούν κατά τον ίδιο τρόπο.
    Πιστεύω σε μια αυτοδιοίκηση χειραφετημένη αλλά όχι χειραγωγούμενη. Χειραφετημένη μέσα από αγώνες για αποκέντρωση -που συνεχίζει να αποτελεί ζητούμενο-. Αλλά όχι χειραγωγούμενη από πολιτικές κεντρικής εξουσίας ή ιδεολογικούς αυτοεγκλωβισμούς, που εξυπηρετούν πολλά, αλλά σε καμία περίπτωση την ίδια την αυτοδιοίκηση, δηλαδή τον ίδιο τον πολίτη.
    Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα να δηλώσω την ανεξαρτητοποίησή μου από την αυτοδιοικητική παράταξη, της οποίας έως σήμερα ήμουν μέλος, με απόλυτο σεβασμό στα μέλη της, όπως και στο σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.
    Η απόφαση μου αυτή είναι ανεξάρτητη από την αλλαγή του επικεφαλής και την απόλυτη εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφω και θα συνεχίσω να τρέφω στο πρόσωπο ανθρώπων, με τους οποίους αγωνίστηκα πλάι πλάι για το καλό των πολιτών.
    Όμως πολλές φορές στη ζωή, έρχονται στιγμές που οι προτεραιότητες αλλάζουν και είναι θεμιτό, όταν μιλάμε για δημοκρατία και πλειοψηφίες. Εξίσου θεμιτό είναι και το δικαίωμα του καθενός να επιλέγει να μην αλλάζει προτεραιότητες, όταν αλλάζουν οι υπόλοιποι. Αυτή την επιλογή έκανα, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο διατηρώ την αρχή που είχα σε όλη μου την πορεία στην αυτοδιοίκηση.
    Συνεχίζω λοιπόν αυτό το ταξίδι στην αυτοδιοίκηση, εξασφαλίζοντας την προσωπική μου ελευθερία από ετεροπροσδιοριζόμενες προτεραιότητες, αλλά κυρίως διασφαλίζοντας την αγαστή συνεργασία και προσωπική σχέση με όλους τους συναδέλφους μου. Μην αφήνοντας εξωγενείς παράγοντες ή διαφορετικές προσεγγίσεις να αποτελέσουν λόγο προστριβής.
    Εξάλλου, οι πολίτες έχουν ανάγκη από αντιπολίτευση, δημιουργική, ελεύθερη, χωρίς στεγανά και με υπερβάσεις, που οδηγούν το θεσμό της αυτοδιοίκησης, αλλά και την ίδια την κοινωνία, μπροστά.
    Στο χρόνο που μένει έως το τέλος της παρούσας θητείας, θα συνεχίσω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου με μόνο οδηγό τα παραπάνω. Αφού εν τέλει, αυτοδιοίκηση αυτό ακριβώς σημαίνει: Ελευθερία, δημιουργία, προσφορά.
  • Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στη Πρόοδο: Η επίσημη ανακοίνωση της εκλογής Λύτρα
    Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στη Πρόοδο: Η επίσημη ανακοίνωση της εκλογής Λύτρα

    Την Τετάρτη 19/10/2022 συνήλθε σε ολομέλεια η παράταξη "Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στη Πρόοδο”, για την ανάδειξη του νέου Επικεφαλής της, μετά την γενναία και βαθιά πολιτική απόφαση του Απόστολου Κατσιφάρα, να ανοίξει το δρόμο για τη διαδικασία.

    Προηγήθηκε γόνιμος πολιτικός διάλογος, τοποθετήθηκε το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της Παράταξης και επαναβεβαιώθηκε η σφυρηλατημένη ομοψυχία και ενότητα της Παράταξης στο πρόσωπο του νέου Επικεφαλής, ο οποίος θα είναι πρώτος μεταξύ ίσων. Τέλος, τέθηκε το πολιτικό πλαίσιο που θα θέσει την παράταξη σε πορεία νίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Η δημοκρατική και υποδειγματική διαδικασία εκλογής ανέδειξε ως νέο Επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Λύτρα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δυτική Ελλάδα: Ο Γιάννης Λύτρας είναι ο διάδοχος του Κατσιφάρα – Έλαβε 8 ψήφους και νίκησε τον Κ. Καρπέτα
    Δυτική Ελλάδα: Ο Γιάννης Λύτρας είναι ο διάδοχος του Κατσιφάρα – Έλαβε 8 ψήφους και νίκησε τον Κ. Καρπέτα

    Στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στην Τριών Ναυάρχων πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας

    Ο αιτωλοακαρνάνας Γιάννης Λύτρας είναι ο νέος επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο» μετά την παραίτηση του Απόστολου Κατσιφάρα από τη θέση προ ημερών. Η ψηφοφορία έγινε μεταξύ των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

    Με 8 ψήφους υπέρ, ο Γιάννης Λύτρας εκλέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ως ο νέος ηγέτης της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έναντι 5 ψήφων που έλαβε ο συνυποψήφιός του από την Αχαΐα Κώστας Καρπέτας, ενώ τρία ακόμα μέλη της παράταξης ψήφισαν λευκό.

    Πηγή: pelop.gr

  • Τέλος εποχής για Κατσιφάρα: Ακολουθήσαμε το δρόμο της ελευθερίας και της ευθύνης. Τον πιστέψαμε, τον βαδίσαμε, συνεχίζουμε
    Τέλος εποχής για Κατσιφάρα: Ακολουθήσαμε το δρόμο της ελευθερίας και της ευθύνης. Τον πιστέψαμε, τον βαδίσαμε, συνεχίζουμε

    Το τέλος της διαδρομής του στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρώην περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Αναφέρει πως παραμένει στην πολιτική ως ενεργός πολίτης και δεν αποκαλύπτει τα επόμενα βήματά του.

    Η ανακοίνωση:

    Φίλες και Φίλοι

    Ένας κύκλος πολύτιμος και δημιουργικός στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση κλείνει για μένα.

    Εννέα χρόνια ως περιφερειάρχης και τρία χρόνια ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Δυτική Ελλάδα.

    Κρατώ μέσα στην καρδιά μου, την ΑΓΑΠΗ σας και την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σας. Όσο ζω θα σας τα ανταποδίδω με τον σεβασμό και την εκτίμησή μου.

    Πίστεψα με πάθος στον θεσμό που υπηρέτησα. Έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για το ανώτερο, το καλύτερο, το αξιοπρεπές, το άδολο. Με πίστη και αγάπη για τον τόπο μας.

    Εκλεγήκαμε το 2010 ως παράταξη ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ – ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, μέσα στην πιο δύσκολη οικονομικά περίοδο για την πατρίδα μας.

    Λειτουργήσαμε τον θεσμό μέσα σε τρία μνημόνια, με περιορισμένα δημοσιονομικά μέσα και πολιτική αστάθεια. Πήραμε χρέη και παραδώσαμε ταμείο, πήραμε βαλτωμένα έργα και παραδώσαμε ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα.

    Πορευτήκαμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

    Κτίσαμε έναν νέο θεσμό, πρωτοποριακό, αναπτυξιακό - συμμετοχικό – εξωστρεφή στην Μεσόγειο και την Ευρώπη.

    Δύο φορές εκλέκτηκα πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής, δηλαδή όλων των περιφερειών της Μεσογείου, και εννέα χρόνια αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στη επιτροπή περιφερειών της ΕΕ. Η τιμή μεγάλη.

    Η Δυτική Ελλάδα απέκτησε αναγνώριση. Στο πρόσωπό μου αποδόθηκε τιμή στη συλλογική προσπάθεια της παράταξης μας και δημιουργήθηκε μια μεγάλη υπεραξία μέσα από την εμπειρία που αποκτήθηκε.

    Στήσαμε ένα θεσμό λαϊκό και ανεξάρτητο, που δεν περίμενε εντολές από την Αθήνα. Εμείς συνεργαζόμασταν με την Αθήνα και διεκδικούσαμε αποτελεσματικά.

    Εμείς πιστέψαμε και πιστεύουμε, πραγματικά, στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

    Δουλέψαμε με όραμα, σχέδιο και στρατηγική και διαμορφώσαμε έναν θεσμό που άνοιγε δρόμους παντού. Στην έρευνα, τις υποδομές, το περιβάλλον, την ανάπτυξη και στην κοινωνία.

    Με μια μόνο αξία και αρχή: Το Δικαίωμα στην Πρόοδο του τόπου μας.

    Τι δεν ξεχνώ από το έργο μας

    Τις ολοκληρωμένες επενδύσεις ( ΟΧΕ ) Κατάκολο – Πύργος - Αρχαία Ολύμπια και Μεσολόγγι -Αιτωλικό - Λιμνοθάλασσά. Πρωτοποριακές και οραματικές στρατηγικές.

    Τις αστικές αναπλάσεις σε όλες τις Πόλεις και έδρες των δήμων και κωμοπόλεις. Όλες οι πόλεις είχαν δικαίωμα - όλες απέκτησαν έργα αστικής κινητικότητας.

    Την πολιτική διεκδίκηση για την ανάπτυξη δικτύων ενέργειας για την πατρίδα και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και την ανάπτυξη της παραγωγής μας.

    Τη διαρκή και σθεναρή στήριξη των παραγωγών μας και του Πρωτογενούς Τομέα.

    Τη στήριξη με προγράμματα για την Έρευνα και την Εκπαίδευση του ανθού της κοινωνίας μας, τη Νέα Γενιά.

    Δεν ξεχνώ τα δέκα πιο εμβληματικά έργα

    Νοσοκομείο Αγρινίου, Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, Λιμάνι Κατάκολου , Λιμάνι Αιγίου, Μουσείο Μεσολογγίου, Μουσείο Θέρμου, Παντάνασσα , Μίνι Περιμετρική Πάτρας, Χιονοδρομικό Καλαβρύτων, Προσβάσεις σε 30 Μονές και θρησκευτικά Μνημεία.

    Δεν ξεχνώ επίσης ότι ανοίξαμε τον Δρόμο για την ανάπλαση του εργοστάσιού του Λαδόπουλου στην Πάτρα, την βόρεια έσοδο της Πάτρας, την Τριχωνίδα στο Αγρίνιο, το φράγμα Πείρου Παραπείρου και το φράγμα Πηνειού στην Ηλεία.

    Δεν ξεχνώ, τέλος, τους κρίσιμους αγώνες που δώσαμε για την ολοκλήρωση των οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών. Με συνέπεια και χωρίς να αλλάζουμε άποψη ανάλογα με το ποιος κυβερνά.

    Είναι οι προκλήσεις του Αύριο. Θα ολοκληρωθούν γιατί τα θεμέλια που βάλαμε είναι γερά.

    Παραδώσαμε ένα πρωτοποριακό τεχνικό πρόγραμμα που θα υλοποιείται για πολλά χρόνια γιατί συμπύκνωνε τις ανάγκες του μέλλοντος.

    Φίλοι και φίλες,

    Το 2019 η παράταξή μας δεν έχασε τις εκλογές. Η παράταξή μας υπονομεύτηκε. Πλέον, όλα είναι γνωστά . Όπως είναι γνωστοί και οι πρωταγωνιστές. Οι ιδιοτελείς πράξεις τους παρέδωσαν ένα δημοκρατικό κάστρο της αυτοδιοίκησης στη συντηρητική παράταξη και αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα. Είναι όμως και ένα ιστορικό και βαθιά πολιτικό μάθημα για τον προοδευτικό κόσμο για να αγωνιστεί, ώστε να ανατρέψει την οπισθοδρόμηση και τον νεποτισμό τις ιδιοτέλειας και του ρουσφετιού.

    Μέχρι σήμερα επέλεξα να μην κάνω καμία αναφορά για το θέμα, άφησα τον χρόνο να δώσει τις απαντήσεις και σήμερα όλα είναι γνωστά με κυριότερο την διαπραγμάτευση για τις θέσεις.

    Βεβαίως, έγιναν λάθη, αστοχίες και παραλήψεις για τις οποίες έχω αναλάβει της ευθύνες μου. Ένα θέλω να γνωρίζετε ότι δεν υπήρξε ποτέ από μένα ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα.

    Ευχαριστώ για το ωραίο ταξίδι στην αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά στελέχη και μέλη της παράταξης, τους άμεσους συνεργάτες του ιδιαίτερου γραφείου μου, την οικογένειά μου που με στήριξε πάντα με διακριτικό τρόπο.

    Επέλεξα συνειδητά, να ανοίξω τον δρόμο τώρα, έναν ακριβώς χρόνο πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή για την παράταξη μας, να εκλέξει τον νέο επικεφαλής της, να αναπτύξει τον πολιτικό σχεδιασμό της, να προετοιμαστεί για τον επόμενο στόχο που είναι η νίκη.

    Παρέμεινα στην θέση του περιφερειακού συμβούλου, σεβόμενος τη λαϊκή εντολή. Ο σεβασμός στην λαϊκή εντολή είναι κορωνίδα της δημοκρατίας.

    Στη ζωή μου έχω βάλει πυξίδα να υπηρετώ τον άνθρωπο, το δίκαιο και τις αξίες της θεσμικής δημοκρατίας και την ακολουθώ στο ακέραιο.

    Φίλες και Φίλοι,

    Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, αλλά η αισιοδοξία για το αύριο είναι ο οδηγός μου.

    Ρωτούν πολλοί που, πραγματικά, ενδιαφέρονται για μένα και πιστεύουν τις αξίες που υπηρετώ, ..."τι θα κάνει ο Αποστόλης την επόμενη μέρα."

    Απαντώ είμαι ελεύθερος!

    Πάντοτε επέλεγα την αξιοπρέπεια από τον συμβιβασμό και τη διαπραγμάτευση.

    Την Μεγάλη Εικόνα από τις μικροδιευθετήσεις.

    Το Πολιτικό Όραμα για την κοινωνία από τους αποσπασματικούς σχεδιασμούς.

    Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΠΡΟΟΔΟ.

    Παραμένω στην πολιτική ως ενεργός πολίτης.

    Θα έχετε τη αγάπη μου, τον σεβασμό μου, την έμπρακτη στήριξή μου.

    Είμαι περήφανος για το ταξίδι μας, νιώθω περήφανος για την όμορφη σχέση που κτίσαμε.

    Μπροστά μας είναι ο Δρόμος!"

  • Έπεσε η αυλαία των Πανεπιστημιακών τμημάτων σε Πύργο - Αμαλιάδα - Αίγιο και Αγρίνιο
    Έπεσε η αυλαία των Πανεπιστημιακών τμημάτων σε Πύργο - Αμαλιάδα - Αίγιο και Αγρίνιο

    Μόλις τρία χρόνια χρειάστηκαν για να παρακολουθήσουμε την αυλαία του οριστικού κλεισίματος των ακαδημαϊκών τμημάτων σε Ηλεία , Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα.

    Μόλις τρία χρόνια χρειάστηκαν για να απαξιωθούν με τον χειρότερο τρόπο όνειρα , προσδοκίες, διεκδικήσεις και κατακτήσεις ετών.

    Ποιο συγκεκριμένα :

    Τέλος στο Ακαδημαϊκό τμήμα της Μουσειολογίας στον Πύργο.

    Τέλος στο ακαδημαϊκό τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

    Τέλος στο ακαδημαϊκό τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

    Τέλος στο ακαδημαϊκό τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Αγρίνιο.

    Ταφόπλακα με το καλημέρα της εκλογής της ΝΔ στην νεουδρυθείσα Νομική Σχολή της Πάτρας.

    Αλήθεια,

    τι καταφέρατε τελικά ως Περιφερειακή αρχή κ Φαρμάκη ? ποιο ο απολογισμό σας ? Γιατί επιλέξατε την βολική κόντρα ενάντια στον πρύτανη και όχι την ευθεία κόντρα με την Κυβέρνηση που έχει και την αποκλειστική ευθύνη για το οριστικό κλείσιμο ?.

    Αλήθεια ,

    Το εξακτινωμένο Πανεπιστήμιο που παντού διαλαλούσατε και είχατε ως στρατηγική επιλογή που πήγε ? και το κυριότερο γιατί παρασύρατε και τους Δημάρχους στην λάθος σας όπως αποδείχθηκε διεκδικητική γραμμή ?

    Αλήθεια,

    που είναι οι Βουλευτές της ΝΔ ? τι λένε σήμερα ? πως σηκώνουν το Βάρος της αυλαίας του κλεισίματος ? και τι θα πουν στου πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν τις τύχες τους ?

    ΜΠΡΑΒΟ σας Κύριοι

    επιτελέσατε το έργο σας, κλείσατε τα πάντα !

    Η Ηλεία είναι το μεγάλο Θύμα της κυβερνητικής σας πολιτικής. Καταφέρατε και έμεινε ο Μοναδικός νομός στην Ελλάδα χωρίς Πανεπιστημιακά Τμήματα, χωρίς παράθυρο στο ΦΩΣ.

    Οι πολίτες όμως δεν αποδέχονται την ΗΤΤΑ σας και θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα εκτός και αν συμφωνείτε με τις κυβερνητικές επιλογές οπότε είστε νικητές.

    Η παράταξή μας ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΠΡΟΟΔΟ πολύ έγκαιρα έφερε το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο, πήρε καθαρή Θέση και συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις των φορέων. Μιλήσαμε ανοικτά και είπαμε ότι η Κυβέρνηση έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

    Εκεί έπρεπε να στοχεύσουμε από την αρχή χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις.

    Δεν εισακουστήκαμε !

    Ο Δρόμος τώρα της αλήθειας και της πολιτικής χρέωσης είναι μονόδρομος !

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατσιφάρας: Κυβερνητικές και Περιφερειακές υποσχέσεις για την Αιτωλοακαρνανία που έμειναν υποσχέσεις
    Κατσιφάρας: Κυβερνητικές και Περιφερειακές υποσχέσεις για την Αιτωλοακαρνανία που έμειναν υποσχέσεις

    Η Κυβερνητική Φιέστα για την πορεία των έργων στο Μεσολόγγι έλαβε τέλος.

    Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη ! Ο Υφυπουργός κος Καραγιάννης και ο κος Φαρμάκης αυτοδιαψεύδονται !

    Τρία χρόνια, δυστυχώς, η Αιτωλοακαρνανία μετρά χαμένες ευκαιρίες και χθες στην Ημερίδα οι Χαμένες ευκαιρίες έγιναν νέες υποσχέσεις. Όλα για τις προεκλογικές ανάγκες της Κυβέρνησης.

    Με αντικειμενική προσέγγιση και για ένα – ένα τα έργα η κατάσταση έχει ως εξής:

    Σύνδεση Ιόνιας Οδού με Αγρίνιο

    Πλήρης στασιμότητα. Ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες όσο για ένταξη σε πρόγραμμα, άγνωστον.

    Αγρίνιο – Καρπενήσι

    Το ρολόι έχει σταματήσει στο φυσικό αντικείμενο της παλιάς εργολαβίας των 22 εκ που καρκινοβατεί, ενώ δεν έχει προστεθεί ούτε ένα νέο χιλιόμετρο δρόμου.

    Λιμάνι Αστακού – Ιόνια Οδός

    Το έργο περιορίστηκε μόνο στο κομμάτι της ενταγμένης εργολαβίας των 20 εκ ευρώ που είχε εκτελεστεί . Δεν έχει προστεθεί ούτε ένα χιλιόμετρο.

    Ναύπακτος – Θέρμο

    Παρά τις κριτικές και της υποσχέσεις καμία κίνηση, καμία ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

    Φράγμα Άχυρών

    Ένα έργο μεγάλης αναπτυξιακής βαρύτητας βρίσκεται σε πλήρη στασιμότητα.

    Άρδευση

    Αρδευτικά δίκτια μεγάλης κλίμακας που είναι χρήσιμα μόνο υποσχέσεις από το ταμείο ανάκαμψης αλλά καμία πραγματική ένταξη δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

    Λιμνοθάλασσα Αιτωλικού- Μεσολογγίου

    Δύο έργα περιβαλλοντικής προστασίας της λιμνοθάλασσάς Αιτωλικό- Μεσολόγγι που προβλέπονταν στη ΟΧΕ και είχαν προγραμματιστεί να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αλιείας είναι ξεχασμένα και αγνοείται η τύχη τους.

    Η «εξαίρεση»….

    Το μόνο έργο που υλοποιείται κανονικά είναι η Αμβρακία Οδός που ξεμπλοκαρίστηκε από τις γραφειοκρατικές και νομικές διαδικασίες. Το έργο είναι πολύπαθο, έρχεται από πολύ μακριά και δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς. Είναι ένα έργο που η χώρα οφείλει να βγάλει συμπεράσματα προς αποφυγή.

    Η αποτυχημένη προσπάθεια οικειοποίησης έργων……

    Η περιφερειακή αρχή Φαρμάκη προσπαθεί με αποτυχημένο τρόπο να οικειοποιηθεί έργα υποδομών που ολοκληρώθηκαν ή εκτελούνται ακόμη από την Περιφέρεια και ήταν δρομολογημένα και ενταγμένα στο σύνολό τους από την περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα.

    Άκτιο Λευκάδα και Βόνιτσα Λευκάδα

    Έργο κατεξοχήν τουριστικό που συνδέει το αεροδρόμιο του Ακτίου με τα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας ύψους 52 εκ ευρώ. Ένα έργο για το οποίο δεχτήκαμε την ποιο αυστηρή κριτική σήμερα πανηγυρίζουν όλοι.

    Μεσολόγγι – Τουρλίδα

    Έργο αστικής αναβάθμισης και καινοτόμο του αρχαιότερου επαρχιακού δρόμου .

    Πογωνιά – Πλαγιά

    Οδικό έργο μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος ύψους 6,8 εκ ευρώ.

    Αιτωλικό – Νεοχώρι- παραλία Λούρου

    Έργο συντήρησης και οδικής ασφάλειας ύψους 4,5 εκ ευρώ.

    Αγρίνιο - Θέρμο και Αγρίνιο - Αγ Βλάσης

    Έργο συντήρησης και οδικής ασφάλειας ύψους 5 εκ ευρώ.

    Κουβαρά – Φυτείες

    Έργο ενταγμένο από την Νομαρχιακή Αρχή Σώκου ύψους 26 εκ

    Μπαμπίνι – Αρχοντοχώρι – Μύτικας

    Συμπληρωματικό έργο ύψους 3 εκ ευρώ.

    Αγγελόκαστρο – Σταμνά

    Έργο συντήρησης και οδικής ασφάλειας υψους 5 εκ ευρώ.

    Κόμβος Αγίας Ελεούσας – μέχρι Αγρίνιο και Αγρίνιο - γέφυρα Αχελώου μέχρι κόμβο Κουβαρά

    Τρεις εργολαβίες εκτεταμένης συντήρησης και οδικής ασφάλειας ύψους 12 εκ.

    Εθνικό δίκτυο Αμφιλοχία – Μενίδι και Αμφιλοχία – Λευκάδα Εκτεταμένη συντήρηση και οδική Ασφάλεια έργο ύψους 12 εκ ευρώ.

    Επαρχιακό δίκτυο από Γέφυρα Ματσούκι – Χαλκιόπουλο – Περδικάκι

    Έργο συντήρηση και οδικής ασφάλειας ύψους 2,8 εκ.

    Ηλεκτροφωτισμός

    Έργο συντήρησης και αναβάθμισης του Ηλεκτροφωτισμού σε όλο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο της Περιφέρειας ύψους 12 εκ που σε λίγες μέρες ξεκινά.

    Βελτίωση στις προσβάσεις σε 14 Μονές και τα θρησκευτικά μνημεία

    Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θρησκευτικού τουρισμού, πρωτοπόρο και ρεαλιστικό ύψους 9.4 εκ.

    Περιοριστήκαμε σε ένα μέρος των ενταγμένων έργων που βρήκε έτοιμα η Περιφερειακή Αρχή και η οποία ακολούθησε έναν εντελώς λάθος τρόπο.

    Βολεύτηκε στα έτοιμα που βρήκε και ήταν πολλά.

    Παγιδεύτηκε στην οικειοποίηση των έργων καθυστερώντας το χρόνο υλοποίησής τους.

    Εναπόθεσε τις ελπίδες της στη Κυβερνητική στήριξη που δεν ήλθε ποτέ στην πράξη παρά μόνο στα λόγια.

    Σήμερα όλοι τρέχουν και δεν φτάνουν και το χειρότερο και προκλητικό είναι ότι προσπαθούν τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες να τις παρουσιάζουν ως νέες υποσχέσεις.

    Ο χρόνος όμως πέρασε, δυστυχώς, ανεκμετάλλευτος και τώρα βρισκόμαστε σε τροχιά εθνικών εκλογών.

    Οι χαμένες ευκαιρίες έχουν ονοματεπώνυμο, αυτό του νυν περιφερειάρχη

    Εμείς θα τοποθετούμαστε με αίσθημα ευθύνης και πάντα πάνω σε πραγματικά δεδομένα, πρώτον για την πολιτική αξιοπιστία και δεύτερον γιατί πονάμε τον τόπο μας.

    Και κάτι ακόμη,

    τώρα αποδεικνύεται ποιος είχε ΟΡΑΜΑ και ΣΧΕΔΙΟ και ποιος είχε ΡΕΑΛΙΣΜΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ στην διεκδικήσεις του.

    Ο Δρόμος της ευθύνης και της υπεύθυνης κριτικής Οδηγός μας!

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch