Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 11:15

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Π.Ε. Ηλείας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας επισκέφθηκε εχθές, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου τον υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ηλεία και στους Δήμους Πύργου και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπου αναγορεύτηκε Επίτιμος Δημότης.

Μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, ο Παναγιότατος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ Αθανάσιο, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Γραφείο του κ.Γιαννόπουλου. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συζητήσει, με τον κ.Φαρμάκη και με τον κ.Γιαννόπουλο για την Ηλεία και τη συνεργασία που μπορεί αναπτυχθεί με το Οικονομικό Πατριαρχείο στους τομείς, τόσο της εκπαίδευσης όσο και της προστασίας του περιβάλλοντος, για τα οποία η Περιφερειακή Αρχή έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες και υλοποιεί έργα και δράσεις.

Ως ανάμνηση της επίσκεψης του στην Ηλεία, ο κ.Φαρμάκης του προσέφερε μια Ποιμαντορική Ράβδο και ο κ.Γιαννόπουλος ένα χάλκινο διακοσμητικό με τη μορφή Ελιάς Καρποφορούσας, ένα δώρο με ισχυρούς συμβολισμούς από την Ηλεία. Τον ευχαρίστησαν θερμά για την επίσκεψή του στην Ηλεία, ευχόμενοι καλή παραμονή και να έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και να γνωρίσει τον ευλογημένο τόπο μας, με τον ίδιο να δηλώνει ήδη ενθουσιασμένος από τις δυο πρώτες ημέρες της επίσκεψής του!

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν εκπρόσωποι του Πρωθυπουργού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Δήμαρχοι, οι Αντιπεριφερειάρχες Αθλητισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, κ.α.

vartholom patr pe ilias 2

vartholom patr pe ilias 3

vartholom patr pe ilias 4

vartholom patr pe ilias 5

vartholom patr pe ilias 6

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 10:52

Σχετικά Άρθρα

  • Π.Ε. Ηλείας: Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες Κοροβέση για την ίδρυση ΕΜΟΔΕ στον Πύργο
    Π.Ε. Ηλείας: Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες Κοροβέση για την ίδρυση ΕΜΟΔΕ στον Πύργο

    Την ίδρυση Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση ο οποίος το είχε θέσει ως πρώτιστη προτεραιότητα τόσο με επιστολή του προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια όσο και στην συνάντηση που είχαν στο γραφείο του στην Αθήνα.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Κοροβέσης, στις 21 Μαΐου απέστειλε επιστολή προς τον κ. Κικίλια μεταφέροντας του τα αιτήματα της περιοχής για μια ασφαλή αντιπυρική περίοδο και παράλληλα του παρέδωσε και ένα υπόμνημα, με περαιτέρω διεκδικήσεις για την θωράκιση της περιοχής απέναντι στις φυσικές καταστροφές, στο οποίο περιλαμβανόταν τόσο το αίτημα για δημιουργία στην Ηλεία, βάσης ομάδας ΕΜΟΔΕ όσο και η παράταση της αντιπυρικής περιόδου στην περιοχή.

    Στο υπόμνημα ο Νίκος Κοροβέσης, εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους η Ηλεία χρήζει άμεσης προσοχής και πρόνοιας από το Υπουργείο, παραθέτοντας τις κατεπείγουσες ανάγκες που υπάρχουν στις περιοχή και οι οποίες προκύπτουν από την επικοινωνία που υπήρξε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

    Μάλιστα, μια εβδομάδα αργότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας επισκέφθηκε τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο γραφείο του στην Αθήνα, όπου και του επανέλαβε τις παραπάνω ανάγκες, παίρνοντας την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν πράξη, κάτι το οποίο έγινε με τον πλέον θεσμικό και επίσημο τρόπο δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την συζήτηση για την αντιπυρική περίοδο στη Βουλή.

    Η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων θα έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να μπαίνει μέσα στο δάσος και να αντιμετωπίζει την πυρκαγιά πριν φτάσει στο οδικό δίκτυο και πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι νέες μονάδες θα είναι εξοπλισμένες με οπτικά και κατασβεστικά μέσα, καθώς και με drones για την επιτήρηση των περιοχών.

    «Η εξαγγελία του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για την ίδρυση Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) στον Πύργο με γεμίζει με μεγάλη ικανοποίηση καθώς ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα που είχα καταθέσει με την επιστολή μου προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, στις 21 Μαΐου.

    Μάλιστα, μια εβδομάδα αργότερα στην συνάντηση που είχα με τον κ. Κικίλια στο γραφείο του στην Αθήνα, επανέλαβα την συγκεκριμένη ανάγκη, όπως και την ανάγκη παράτασης της αντιπυρικής περιόδου γι’ αυτό και η ικανοποίηση και των δυο αυτών αιτημάτων με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.

    Συνεχίζουμε την προσπάθεια, για να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες της Ηλείας, να ικανοποιούμε τα αιτήματά τους και να δίνουμε λύση στα προβλήματά τους», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Π.Ε. Ηλείας: Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού
    Π.Ε. Ηλείας: Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού

    Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου αυτή να διασφαλιστεί πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Άννας Μαστοράκου και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας.

    Παρουσία δημάρχων, αντιδημάρχων, προέδρων ΔΕΥΑ και άλλων φορέων, τονίστηκε πως την δεδομένη χρονική στιγμή η ποιότητα του πόσιμου νερού στην Ηλεία βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, ωστόσο χρειάζεται επαγρύπνηση και σωστή προετοιμασία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιβαλλοντικές προκλήσεις που επηρεάζουν το νερό.

    pe susk nero koro 2

    Η κα Μαστοράκου κατά την τοποθέτησή της, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο τον συντονισμό των δράσεων για την προστασία της ποιότητας του πόσιμου νερού στην περιοχή και τόνισε την ανάγκη σωστής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναφερόμενη στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν, όπως η χλωρίωση, ο καθαρισμός των δεξαμενών και οι τακτικές υδροληψίες.

    Από την πλευρά τους, τόσο η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ηλείας, Ασημίνα Χαλικιά όσο και η Προϊσταμένη του Τμήματος
    Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας, Ακριβή Ζάρρα αναφέρθηκαν στο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθείται σε σχέση με την ασφάλεια του νερού αλλά και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα όταν παρατηρούνται προβλήματα ενώ πρόσθεσαν πως κάθε καταγγελία θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν, να εξετάζεται και να εκδίδεται το ανάλογο πόρισμα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κοροβέσης: Εορτασμός της ημέρας των Ηνωμένων Εθνών
    Κοροβέσης: Εορτασμός της ημέρας των Ηνωμένων Εθνών

    Την 24η Οκτωβρίου 2024, λόγω της επετείου της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα γίνει σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ σύμφωνα με την αριθμ.68710/07-10-2024 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας
    Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας

    Με επιδιορθώσεις βλαβών και συντηρήσεις στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Π.Δ.Ε Βασίλη Γιαννόπουλο, να επισκέπτεται περιοχές της Π.Ε Ηλείας, στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες.

    Ο κ.Γιαννόπουλος επισκέφθηκε την περιοχή της Βαρβάσαινας, όπου παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες αποκατάστασης των καθιζήσεων που είχαν σημειωθεί σε δυο τμήματα της Εθνικής Οδού Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, στο ύψος της Βαρβάσαινας και στην διασταύρωση Σαλμώνης, λόγω των υπόγειων υδάτων, ενώ ενημερώθηκε συνολικά από τον Προϊστάμενο Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τ.Ε. – Π.Δ.Ε Θεόδωρο Τζόλα για την πορεία του έργου και για τις περιοχές παρέμβασης της τελευταίας εβδομάδας.

    Ειδικότερα, στα εν λόγω τμήματα, έγινε “φρεζάρισμα” και απομάκρυνση της παλαιάς ασφάλτου, ισοπεδωτικές εργασίες και τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα, σε μήκος 100 μέτρων, στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος της διασταύρωσης Σαλμώνης και σε μήκος 50 μέτρων, στο ρεύμα καθόδου προς Πύργο, στην περιοχή της Βαρβάσαινας. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, με την διαγράμμιση των δυο σημείων. Επιπρόσθετα, προ διημέρου, ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες άρσης της επικινδυνότητας στην Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως (111). Με την επίβλεψη του κ.Τζόλα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης της βατότητας, λόγω των καθιζήσεων που είχαν σημειωθεί επί του οδοστρώματος και σε έρεισμα αυτού, στο ύψος της Κοινότητας Ορεινής του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

    gianno Parmv odiki 2

    gianno Parmv odiki 3

    gianno Parmv odiki 4

    gianno Parmv odiki 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κοινή επίσκεψη Νικολακόπουλου, Φαρμάκη και Παναγιωτόπουλου στην Ε.Ο.Ε.
    Κοινή επίσκεψη Νικολακόπουλου, Φαρμάκη και Παναγιωτόπουλου στην Ε.Ο.Ε.

    Πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. Σπύρο Καπράλο

    Με το κοινό αίτημα να γίνει η Σύνοδος για τις εκλογές του νέου Προέδρου της Δ.Ο.Ε. στην Αρχαία Ολυμπία επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος.

    Η συνάντηση έγινε στην Αθήνα, την Πέμπτη το απόγευμα, με τον κ. Καπράλο να ξεκαθαρίζει ότι η Ε.Ο.Ε. είναι σύμφωνη ως προς το αίτημα που ετέθη, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αποκλειστικά από τη Δ.Ο.Ε., ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ειδική επιτροπή της Δ.Ο.Ε. θα μεταβεί στην Ηλεία, προκειμένου να αξιολογήσει τις τεχνικές προδιαγραφές και να εξετάσει τυχόν τεχνικά ζητήματα που μπορεί να υπάρχουν.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρέδωσε, επίσης, στον κ. Καπράλο, το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο περί διεξαγωγής της Συνόδου και της εκλογής νέου προέδρου της ΔΟΕ στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, επισημαίνοντας: «Αυτό για μας είναι αδιαπραγμάτευτο, θεωρούμε ότι οι εκλογές πρέπει να λάβουν χώρα στην Αρχαία Ολυμπία, στο μέρος όπου αναδείχθηκαν οι ολυμπιακές αξίες και τα ολυμπιακά ιδανικά, όπως αυτά της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε».

    Επισημαίνεται, τέλος, η μεγάλη σημασία που έχει για τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή η διεξαγωγή της Συνόδου της Δ.Ο.Ε. για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ στην προσπάθεια που καταβάλλεται, είναι ξεκάθαρο ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποτελεί σημαντικό σύμμαχο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στο Olympia Forum: Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει σε ένα νέο, πολυκεντρικό σύστημα ανάπτυξης
    Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στο Olympia Forum: Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει σε ένα νέο, πολυκεντρικό σύστημα ανάπτυξης

    Την ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας και την περιφερειακή ανάπτυξη ως «εθνική επένδυση» έθεσε ως μείζον ζήτημα και απαίτηση των καιρών, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο «Olympia Forum» που πραγματοποιείται στην Ηλεία, σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024.

    «Πιστεύω βαθιά στη δύναμη της Αυτοδιοίκησης και αυτό που λέω είναι να αντιστρέψουμε το ”think global, act local” σε “think local, act global”. Δηλαδή, μέσα από τη γνώση που μόνο η Αυτοδιοίκηση έχει για τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε τόπου, να της δοθεί η δύναμη να δημιουργήσει ισχυρές συνθήκες τοπικής ανάπτυξης που θα υπακούν στις εθνικές στρατηγικές, τελικά στο ίδιο το εθνικό αφήγημα που θέλουμε να δημιουργήσουμε για την Ελλάδα του 21ου αιώνα» ανέφερε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας την ανάγκη εγκατάλειψης του συγκεντρωτικού μοντέλου και την ανάδειξη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας, το οποίο περιέγραψε ως «πολυκεντρικό».

    Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του δυτικού άξονα της χώρας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια για την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της περιοχής, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Αναφερόμενος μάλιστα στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα και στο μνημόνιο συνεργασίας με την πόλη Χάνγκτσού, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εκεί βρέθηκα πριν λίγες μέρες και είχα την ευκαιρία να καταλάβω γιατί μία κινέζικη περιοχή με τόσο μεγάλο πληθυσμό που είναι η έδρα της γνωστής Ali Baba και με ένα τοπικό παραγόμενο προϊόν που ξεπερνάει την οικονομία της Σουηδίας (590 δισ. δολάρια), επιθυμεί διακαώς τη συνεργασία με την Δυτική Ελλάδα, μία ελληνική περιφέρεια των 700.000 ψυχών. Γιατί εκεί βλέπουν τις δυνατότητες που έχει αυτή η περιοχή, που μάλιστα έχει ένα brand name που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις σε όλο τον πλανήτη. Είναι η Ολυμπιακή Γη. Γιατί, το είδα και το έζησα αυτό, όταν λες πως έρχεσαι από την Ελλάδα, από την περιοχή που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο! Όλοι καταλαβαίνουν ποιος είσαι και πολλοί είναι αυτοί που σε προσωπικό επίπεδο αναφέρουν ότι θα ήταν ευτύχημα να προέρχονται και οι ίδιοι από τόπους με το ιδιαίτερο βάρος και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα της Ολυμπιακής Γης. Πόσο κρίμα είναι λοιπόν, αυτή την παγκόσμια κληρονομιά να την έχει στα χέρια της αυτή η χώρα και όμως, να μην την αξιοποιεί με τον τρόπο που θα έπρεπε;»

    Ο κ. Φαρμάκης περιέγραψε σε γενικές γραμμές τη βελτίωση της θέσης της ΠΔΕ σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο εξωστρέφειας, προσθέτοντας ωστόσο: «Για να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία πρέπει να υπάρξει ροή στην χρηματοδότηση, συνέχεια στα έργα και στον στρατηγικό σχεδιασμό. Γι’ αυτό και επαναλαμβάνω: Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι το βήμα διαλόγου που θα τοποθετεί τους άξονες για τις εθνικές πολιτικές».

    Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις πιο σημαντικές διεκδικήσεις της περιοχής, αναφέροντας μεταξύ άλλων τη συνέχιση της Πατρών – Πύργου μέχρι την Μεσσηνία, τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με το Αγρίνιο, το Καρπενήσι και την Λαμία, τη νέα σιδηροδρομική γραμμή μέχρι την Πάτρα και την σύνδεσή της με τον Πύργο, την επέκταση του αγωγού υψηλής πίεσης φυσικού αερίου, ενώ τέλος υπογράμμισε την σημασία υιοθέτησης του «Olympian Land» ως ταυτότητα και της οικονομικής εξωστρέφειας της Δυτικής Ελλάδας. «Το “made in Olympian Land” είναι το όραμά μας για τη Δυτική Ελλάδα του αύριο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

    Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Φαρμάκης επανέλαβε το «think local, act blogal», σημειώνοντας πως πρέπει να αποτελέσει εθνική προσπάθεια. «Συνιστά ακλόνητη πεποίθησή μου πως κάτω από το σακάκι του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας πρέπει να φοράω την φανέλα της εθνικής Ελλάδας. Και νομίζω πως το ίδιο πρέπει να κάνουμε όλοι. Υπηρετούμε αυτόν τον τόπο γιατί εδώ γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και στεριώσαμε τις ζωές μας. Γιατί τον αγαπάμε. Αλλά αυτός ο τόπος είναι κομμάτι μίας πατρίδας που επίσης αγαπάμε και χωρίς την οποία δεν μπορούμε να υπάρξουμε. Να γιατί η αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει πυλώνας της εθνικής προσπάθειας και γιατί, μέσα από την τοπική στρατηγική πρέπει να ξεπηδάει η εθνική δράση» ανέφερε, προσθέτοντας τα εξής: «Κάθε μας προσπάθεια να έχει ένα καλύτερο μέλλον ο πολίτης της Δυτικής Ελλάδας είναι τελικά μία προσπάθεια για να έχει καλύτερο μέλλον ο Έλληνας πολίτης, σε όποια περιοχή και να ζει. Και κυρίως, στις περιοχές που μέχρι σήμερα μειονεκτούν. Εμείς στη Δυτική Ελλάδα ξέρουμε καλά τι πάει να πει μειονεξία. Το ζήσαμε πολλά χρόνια, ακόμα και πριν την μεγάλη οικονομική κρίση. Ίσως έχουμε ένα δικαίωμα παραπάνω λοιπόν, τώρα που «οι μηχανές πήραν μπροστά», να ζητάμε να… φουλάρουν».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ
    Συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ

    Το Δίκτυο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» (ΣΕΑΔΕ) πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση με θέμα: «Logistics και Τοπική Ανάπτυξη», στις 16 Οκτωβρίου 2024 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Τάκη Παπαδόπουλου.

    Κατά την έναρξη των εργασιών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην ομιλία του, ευχήθηκε καλή και γόνιμη θητεία στα μέλη του Δικτύου, και επεσήμανε: «Η λειτουργεία του ΣΕΑΔΕ έχει αποδειχτεί σημαντική για την Περιφέρεια, καθώς λειτουργεί εποικοδομητικά για το επιχειρείν μέσω της δικτύωσης και της ώσμωσης. Χρειάζεται συνεργασία και αμφίδρομη σχέση με την επιχειρηματική, την επιστημονική, και φυσικά την ενεργειακή κοινότητα προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων, κοινές δράσεις, και κυρίως διάχυση των πληροφοριών παντού».

    Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Τάκης Παπαδόπουλος, όπου καλωσόρισε τα μέλη του Δικτύου, και έκανε αναφορά στην στόχευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην έρευνα, καινοτομία και κυρίως στη σύνδεσή της με τη επιχειρηματικότητα, που αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και υπερασπίζεται πολλαπλά μέσα από στρατηγικό προγραμματισμό, από χρηματοδοτήσεις έργων και δομών και κυρίως από δέσμευση πόρων για την χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων.

    «Πρέπει να κατανοήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τις πραγματικές προοπτικές των logistics, βάζοντας την περιοχή μας στον χάρτη υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος και παραγωγής, φέρνοντας παράλληλα και νέες θέσεις εργασίας. Ως Περιφέρεια προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε έργα και προγράμματα για την ανάπτυξη, με βιώσιμους όρους για την κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας. Μέσα από τις συζητήσεις με αρμόδιους φορείς, επιχειρηματίες και εξειδικευμένους ομιλητές, το ΣΕΑΔΕ επιδιώκει την εξωστρέφεια προς τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και την ευημερία των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

    Ομιλητής στη συνεδρίαση ήταν ο Επικ. Καθηγητής, Κωνσταντίνος Βασιλείου που αναφέρθηκε στην σύνδεση των logistics με την τοπική ανάπτυξη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου
    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου

    Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Παππάς, με στόχο τη συνεργασία για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.

    Στο πλαίσιο του Μνημονίου προβλέπεται η εξασφάλιση της τακτικής και λειτουργικής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη για το σχεδιασμό, την προετοιμασία, την αποτελεσματική υλοποίηση και εφαρμογή ενός προγράμματος δράσεων και συνεργειών σε αντικείμενα ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα σε πεδία του επαγγελματικού και βιοτεχνικού οικοσυστήματος, στους τομείς μεταφορών, μεταποίησης, εμπορίου και υπηρεσιών, καθώς και σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού, χορήγησης αδειών, προαγωγή υγείας και ασφάλεια των εργαζομένων.

    Ορισμένα από τα αντικείμενα που εξειδικεύει αφορούν στην εκτίμηση του τοπικού δυναμικού στην περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην ανάπτυξη σεναρίων για την εξέλιξη κλάδων και επαγγελμάτων με βάση την μελλοντική ανάπτυξη τεχνολογικών, οικονομικών και θεσμικών παραμέτρων, καθώς και εκτίμηση των μεσοπρόθεσμων στόχων για την συνεισφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στους εθνικούς στόχους που έχουν τεθεί με ορίζοντα το 2030.

    Επίσης η συνεργασία επεκτείνεται σε θέματα σχεδιασμού και ανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ 2021-2027, όσον αφορά σε δράσεις επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, συνεργασιών επιχειρήσεων και εξωστρέφειας, αλλά και στη διερεύνηση/ωρίμανση προτάσεων έργων, τα οποία δύνανται να χρηματοδοτηθούν από ερευνητικά ή άλλα προγράμματα.

    «Οι θεσμοθετημένοι φορείς της Πολιτείας οφείλουν να συνεργάζονται προς όφελος της οικονομίας και της ανάπτυξης. Υπογράψαμε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του 10ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Κοινός μας στόχος ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στην κατεύθυνση της οικονομικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της επιχειρηματικής δράσης σε περιφερειακό και όχι μόνο επίπεδο» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

    Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος είχε εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2024, τη σύναψη του εν λόγω μνημονίου συνεργασίας, και ήταν παρών στη σημερινή συνάντηση, ανέφερε: «Η συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι θα διασφαλίσει τεχνογνωσία και ανθρώπινους πόρους που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί σε αναπτυξιακά θέματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

    «Οι θεσμοθετημένοι φορείς της Πολιτείας, όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, και οι φορείς της αυτοδιοίκησης, όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οφείλουν να συνεργάζονται προς όφελος του οικοσυστήματος της περιφερειακής οικονομίας. Ταυτόχρονα, η σημερινή συμφωνία ευελπιστούμε να λειτουργήσει και προς όφελος των οικονομολόγων και των λογιστών – φοροτεχνικών της Περιφέρειας. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους άνεργους συναδέλφους μας, στους αποφοίτους των οικονομικών σχολών, αλλά και σε αυτούς που επιθυμούν να ακολουθήσουν επαγγελματικά την οικονομολογική – λογιστική δραστηριότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Παππάς.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch