Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 15:04

Κοροβέσης: Συνάντηση με Θ. Λιβάνιο για την Πολιτική Προστασία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης στο πλαίσιο μίας ακόμα προγραμματισμένης επίσκεψης του στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει για θέματα του νομού, σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κοροβέσης έθεσε υπόψιν του κ. Λιβάνιου την ανάγκη εξεύρεσης έξτρα πόρων και επιπλέον χρηματοδότησης της Πολιτικής Προστασίας του νομού, κατανοώντας πάντα, την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τα διαθέσιμα κονδύλια.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, τονίζοντας πως η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας σε μια περιοχή που τα προηγούμενα χρόνια έχει πληγεί βάναυσα από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, είναι σημαντική προϋπόθεση και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τις συνθήκες και τα δεδομένα που υπάρχουν.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοροβέσης μετά το τέλος της συνάντησης με τον Θεόδωρο Λιβάνιο τόνισε πως «βρέθηκα για μια ακόμα φορά στην Αθήνα για να συναντήσω τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και να του τονίσω την ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας, προκειμένου να είμαστε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ετοιμότητα τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και σε αυτόν της αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών.

Ο κ. Λιβάνιος αναγνώρισε την ανάγκη αυτή και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα, σύμφωνα πάντα, με την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά και τα δεδομένα που έχουν προκύψει και θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον».

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 13:27

Σχετικά Άρθρα

  • Ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση: 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές
    Ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση: 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές

    Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης λαμβάνει και επίσημα ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση, ύψους 1.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης βρίσκεται ανάμεσα στους 35 Δήμους όλης της Ελλάδας που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υποβάλουν πρόταση στο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ Α) ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΑ» - ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 2.4 «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων» ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ-ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΑ2.24».

    Στην απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης χρηματοδοτείται με 1.000.0000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από καιρικά φαινόμενα.

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για την χρηματοδότηση, τόνισε: «Τα αποτελέσματα του προγραμματισμού, της δουλειάς και των χρηματοδοτήσεων αποτυπώνονται σε έργα. Η Δημοτική Αρχή με συγκεκριμένο σχέδιο και ορίζοντα διεκδίκησης πετυχαίνει σταδιακά όλους τους στόχους της. Εξασφάλισε ακόμα μια χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ, , ώστε να προχωρήσει ο Δήμος σε έργα αποκατάστασης ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά ώστε να συνεχίσει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης να σχεδιάζει ένα καλύτερο μέλλον για τους δημότες του».

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για την υπογραφή της απόφασης, ενώ εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, καθώς και οι δυο τους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια έγκρισης της χρηματοδότησης, με συνεχή υποστήριξη των αιτημάτων του Δήμου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Αποκατάσταση του δρόμου στο Κάστρο με εξασφάλιση πίστωσης 1.000.000 ευρώ
    Νικολακόπουλος: Αποκατάσταση του δρόμου στο Κάστρο με εξασφάλιση πίστωσης 1.000.000 ευρώ

    Αποτελεσματική η συνεργασία Ανδρέα Νικολακόπουλου με Θ. Λιβάνιο, Χρ. Τριαντόπουλο και τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα

    Σημαντική χρηματοδότηση για ένα από τα βασικά αιτήματα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

    Ικανοποίηση από τον Ηλείο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη που είχε αντιληφθεί αμέσως την σπουδαιότητα του προβλήματος στην περιοχή

    Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης σε σχέση με τα νευραλγικά του οδικά δίκτυα, όπως είναι ο δρόμος που έχει καταστραφεί από καθιζήσεις και άλλες ζημιές στην περιοχή του Κάστρου, αναμένεται να αντιμετωπισθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς εξασφαλίστηκε μεγάλη χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα στο πλαίσιο του προγράμματος φυσικών καταστροφών.

    Για την συγκεκριμένη πίστωση και για την αποκατάσταση της εικόνας, μετά από αίτημα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, είχε αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα επίλυσης του προβλήματος, πίεσε και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο προς τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο όσο και προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο για την ενίσχυση του Δήμου και την υλοποίηση έργου αποκατάστασης, και πάντα σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα.

    Ο Ηλείος Υφυπουργός ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί και οι δύο ανταποκρίθηκαν θετικά τους ευχαρίστησε, ενώ σημείωσε ότι και η συνεργασία με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα και τους συνεργάτες του υπήρξε διαρκής, αγαστή και αποτελεσματική, όπως αποδεικνύεται και από την δρομολόγηση του αιτήματος.

    nikolako lentzas livanios 2

    Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

    Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος ο κ. Νικολακόπουλος είχε μεταβεί στο σημείο του δρόμου και είχε δει από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων, περπατώντας σε όλα τα τμήματα των ζημιών και ζητώντας την ανάλογη ενημέρωση.

    Η χρηματοδότηση του ενός εκατ. ευρώ εντάσσεται στο προαναφερόμενο πρόγραμμα στόχος του οποίου είναι να αντιμετωπισθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες, που προκαλούν οι φυσικές καταστροφές σε υποδομές της Αυτοδιοίκησης και Νομικών της Προσώπων.

    Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης πλέον οφείλει να «τρέξει» σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Εσωτερικών τις διαδικασίες που απαιτούνται από εδώ και στο εξής, κυρίως όσον αφορά τα τεχνικά ζητήματα εντός των υποδεικνυόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Π.Ε. Ηλείας: Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες Κοροβέση για την ίδρυση ΕΜΟΔΕ στον Πύργο
    Π.Ε. Ηλείας: Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες Κοροβέση για την ίδρυση ΕΜΟΔΕ στον Πύργο

    Την ίδρυση Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση ο οποίος το είχε θέσει ως πρώτιστη προτεραιότητα τόσο με επιστολή του προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια όσο και στην συνάντηση που είχαν στο γραφείο του στην Αθήνα.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Κοροβέσης, στις 21 Μαΐου απέστειλε επιστολή προς τον κ. Κικίλια μεταφέροντας του τα αιτήματα της περιοχής για μια ασφαλή αντιπυρική περίοδο και παράλληλα του παρέδωσε και ένα υπόμνημα, με περαιτέρω διεκδικήσεις για την θωράκιση της περιοχής απέναντι στις φυσικές καταστροφές, στο οποίο περιλαμβανόταν τόσο το αίτημα για δημιουργία στην Ηλεία, βάσης ομάδας ΕΜΟΔΕ όσο και η παράταση της αντιπυρικής περιόδου στην περιοχή.

    Στο υπόμνημα ο Νίκος Κοροβέσης, εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους η Ηλεία χρήζει άμεσης προσοχής και πρόνοιας από το Υπουργείο, παραθέτοντας τις κατεπείγουσες ανάγκες που υπάρχουν στις περιοχή και οι οποίες προκύπτουν από την επικοινωνία που υπήρξε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

    Μάλιστα, μια εβδομάδα αργότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας επισκέφθηκε τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο γραφείο του στην Αθήνα, όπου και του επανέλαβε τις παραπάνω ανάγκες, παίρνοντας την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν πράξη, κάτι το οποίο έγινε με τον πλέον θεσμικό και επίσημο τρόπο δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την συζήτηση για την αντιπυρική περίοδο στη Βουλή.

    Η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων θα έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να μπαίνει μέσα στο δάσος και να αντιμετωπίζει την πυρκαγιά πριν φτάσει στο οδικό δίκτυο και πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι νέες μονάδες θα είναι εξοπλισμένες με οπτικά και κατασβεστικά μέσα, καθώς και με drones για την επιτήρηση των περιοχών.

    «Η εξαγγελία του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για την ίδρυση Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) στον Πύργο με γεμίζει με μεγάλη ικανοποίηση καθώς ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα που είχα καταθέσει με την επιστολή μου προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, στις 21 Μαΐου.

    Μάλιστα, μια εβδομάδα αργότερα στην συνάντηση που είχα με τον κ. Κικίλια στο γραφείο του στην Αθήνα, επανέλαβα την συγκεκριμένη ανάγκη, όπως και την ανάγκη παράτασης της αντιπυρικής περιόδου γι’ αυτό και η ικανοποίηση και των δυο αυτών αιτημάτων με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.

    Συνεχίζουμε την προσπάθεια, για να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες της Ηλείας, να ικανοποιούμε τα αιτήματά τους και να δίνουμε λύση στα προβλήματά τους», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Π.Ε. Ηλείας: Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού
    Π.Ε. Ηλείας: Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού

    Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου αυτή να διασφαλιστεί πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Άννας Μαστοράκου και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας.

    Παρουσία δημάρχων, αντιδημάρχων, προέδρων ΔΕΥΑ και άλλων φορέων, τονίστηκε πως την δεδομένη χρονική στιγμή η ποιότητα του πόσιμου νερού στην Ηλεία βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, ωστόσο χρειάζεται επαγρύπνηση και σωστή προετοιμασία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιβαλλοντικές προκλήσεις που επηρεάζουν το νερό.

    pe susk nero koro 2

    Η κα Μαστοράκου κατά την τοποθέτησή της, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο τον συντονισμό των δράσεων για την προστασία της ποιότητας του πόσιμου νερού στην περιοχή και τόνισε την ανάγκη σωστής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναφερόμενη στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν, όπως η χλωρίωση, ο καθαρισμός των δεξαμενών και οι τακτικές υδροληψίες.

    Από την πλευρά τους, τόσο η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ηλείας, Ασημίνα Χαλικιά όσο και η Προϊσταμένη του Τμήματος
    Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας, Ακριβή Ζάρρα αναφέρθηκαν στο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθείται σε σχέση με την ασφάλεια του νερού αλλά και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα όταν παρατηρούνται προβλήματα ενώ πρόσθεσαν πως κάθε καταγγελία θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν, να εξετάζεται και να εκδίδεται το ανάλογο πόρισμα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κοροβέσης: Εορτασμός της ημέρας των Ηνωμένων Εθνών
    Κοροβέσης: Εορτασμός της ημέρας των Ηνωμένων Εθνών

    Την 24η Οκτωβρίου 2024, λόγω της επετείου της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα γίνει σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ σύμφωνα με την αριθμ.68710/07-10-2024 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Π.Ε. Ηλείας: Ικανοποίηση Ν. Κοροβέση για την ένταξη του δήμου Ζαχάρως στα «Σχολικά Γεύματα»
    Π.Ε. Ηλείας: Ικανοποίηση Ν. Κοροβέση για την ένταξη του δήμου Ζαχάρως στα «Σχολικά Γεύματα»

    Την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς τον πρώην Πρόεδρο του ΟΠΕΚΑ και νυν Γενικό Γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Κωνσταντίνο Γλούμη – Ατσαλάκη για την ένταξη των δημοτικών σχολείων του δήμου Ζαχάρως στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το έτος 2024-2025 εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

    Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η υλοποίηση του προγράμματος στον δήμο Ζαχάρως αφορά της τα Δημοτικά σχολεία της Ζαχάρως, της Φιγαλείας, του Γιαννιτσοχωρίου και του Κακοβάτου.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Κοροβέσης, τον περασμένο Φεβρουάριου είχε συναντηθεί στην Αθήνα με τον κ. Γλούμη – Ατσαλάκη ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την περιοχή και ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν τότε, ήταν και η προοπτική ένταξης του δήμου Ζαχάρως στο πρόγραμμα, με τον πρώην Πρόεδρο του ΟΠΕΚΑ και νυν Γενικό Γραμματέα Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, να δεσμεύεται τότε, πως η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, θα γίνει πράξη.

    Πλέον, οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων θα μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη του προγράμματος που συνολικά περιλαμβάνει 55.000 μερίδες γευμάτων το χρόνο και, σε βάθος τριετίας, θα φτάσει τις 165.000 μερίδες, σύμφωνα με τη Διακήρυξη του Διαγωνισμού από τον ΟΠΕΚΑ.

    «Είμαστε ικανοποιημένοι όταν μπορούμε να δίνουμε λύσεις στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν παιδιά. Τον περασμένο Φεβρουάριο κατά την διάρκεια συνάντησης που είχα με τον κ. Γλουμή – Ατσαλάκη, του είχα τονίσει την ανάγκη τα Δημοτικά Σχολεία του δήμου Ζαχάρως να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων και χαίρομαι ιδιαίτερα που οι προσπάθειες αυτές απέδωσαν καρπούς, με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

    Βασικός στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η στήριξη των συμπολιτών μας και προς αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσω την διεκδίκηση και τις επαφές σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η Ηλειακή αποστολή που βρίσκεται στη Ρώμη συναντήθηκε με την πρέσβη της Ρώμης κ. Σουρανή Ελένη
    Η Ηλειακή αποστολή που βρίσκεται στη Ρώμη συναντήθηκε με την πρέσβη της Ρώμης κ. Σουρανή Ελένη
    Την Τρίτη 08/10/2024 η Ηλειακή αποστολή που βρίσκεται στη Ρώμη, συναντήθηκε με την πρέσβη της Ρώμης κ. Σουρανή Ελένη .
    Στην εθιμοτυπική συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτιστικές , οικονομικές αθλητικές και εμπορικές δυνατότητες που προκύπτουν από το πρόγραμμα CErv, μέσω του οποίου επιτεύχθηκαν οι αδελφοποιήσεις ανάμεσα στους Δήμους της Ηλείας και της Νότιας Ιταλίας. Στη συνέχεια παρατέθηκε επίσημο γεύμα προς τιμήν της Ηλειακής αποστολής.
    Η αποστολή αποτελείται από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, τους Δημάρχους Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Λέντζα Ιωάννη και Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παναγιωτόπουλο Άρη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Πύργου κ. Κάρδαρη Γεώργιο, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Χαντζή Κων/νο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κοροβέση Νικόλαο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Μπράμο Παναγιώτη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Παναγούλια Γεώργιο, τον Πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητήριου κ. Τσαμίχα Ιωάννη, τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου κ. Βαμβακάρη Παναγιώτη και τον υπεύθυνο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Σαραντόπουλο Γεώργιο.
    iliakap presvis romis 2
    iliakap presvis romis 3
    iliakap presvis romis 4
    iliakap presvis romis 5
    iliakap presvis romis 6
    iliakap presvis romis 7
    iliakap presvis romis 8
    iliakap presvis romis 9
    (Δελτίο Τύπου)
  • Π.Ε. Ηλείας: Ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής με παράδοση εξοπλισμού από τον Ν. Κοροβέση
    Π.Ε. Ηλείας: Ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής με παράδοση εξοπλισμού από τον Ν. Κοροβέση

    Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, της διάθεσης για προσφορά και της αναγνώρισης του έργου των Πυροσβεστών στην Ηλεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στην παράδοση εξοπλισμού και υλικών αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών συνολικής αξίας 24.320 ευρώ, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην στήριξη των προσπαθειών τους για την προστασία των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους.

    Τον εξοπλισμό που αφορά το σύνολο των δράσεων και περιστατικών επέμβασης και εκτέλεσης των καθηκόντων των Πυροσβεστών σε φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές, ατυχήματα και άλλα έκτακτα γεγονότα παρέδωσε ο ίδιος ο κ. Κοροβέσης στον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Περικλή Κουλκουβίνη, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας για την ουσιαστική κίνησή του η οποία διευκολύνει το έργο των Πυροσβεστών και υπερτόνισε για μια ακόμα φορά την καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.

    Συγκεκριμένα, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηλείας χορηγήθηκαν:

    10 Κιάλια

    10 Power bank

    3 Tablet

    3 Book Cover

    3 Εκκινητές μπαταριών

    40 Φαρμακεία αυτοκινήτων

    100 Ατομικές προσωπίδες

    100 Ζεύγη φίλτρων προσωπίδας

    7 Σακίδια Μεταφοράς Σωλήνων

    90 Σωλήνες Πίεσης 1’’

    2 Εργαλειοθήκες 64 τμχ

    5 Κλειδιά υδροστομίων

    2 Παιδικά κολάρα αυχένα

    2 Κολάρα ακινητοποίησης κεφαλής ενηλίκων

    2 Συστήματα ακινητοποίησης κορμού

    45 Σωλήνες πίεσης 2’’

    45 Σωλήνες πίεσης 1,5’’

    koro purosv exoplismos 2

    Μετά την παράδοση του εξοπλισμού στην Πυροσβεστική ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης τόνισε:

    «Προχωρήσαμε στην παράδοση εξοπλισμού προς το Πυροσβεστικό Σώμα θέλοντας θα υποστηρίξουμε το έργο τους σε στιγμές δύσκολες, τις οποίες όλοι απευχόμαστε, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν ολοένα και πιο συχνά, λόγω και της κλιματικής κρίσης.

    Η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια αναγνώριση και ένα ΄΄ευχαριστώ’’ προς τους ήρωες της καθημερινότητας που με αυταπάρνηση δίνουν έναν καθημερινό αγώνα κάτω από αντίξοες – πολλές φορές -συνθήκες, προκειμένου να διαφυλάξουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας.

    Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την τεράστια προσφορά τους, στην κοινωνία και τον τόπο μας και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εργασίας και προστασίας.

    Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε και στο μέλλον δίπλα τους, στηρίζοντας και ενισχύοντας το έργο τους και την ατομική τους προστασία».

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο