Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 07:22

ΔΕΥΑΠ: Στην τελική ευθεία έργα 7 εκ. ευρώ

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ και το «Αντώνης Τρίτσης»

Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα δύο μεγάλα έργα της ΔΕΥΑΠ, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ. Πρόκειται για την «Αντικατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Πύργου μέσα από το έργο «Επέκταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και Ψηφιακών υδρομετρητών στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και η «Ενεργειακή αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πύργου με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Για τα δύο αυτά μεγάλα έργα, οι εργασίες των οποίων θα ξεκινήσουν σύντομα, είχε αναφερθεί και κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη λογοδοσία των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου. Μάλιστα τόνισε ότι τα έργα αυτά μπορεί να είναι εξ’ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενα από προγράμματα, ωστόσο η ΔΕΥΑΠ έχει την υποχρέωση, να αποπληρώσει το ΦΠΑ.

Έξυπνοι υδρομετρητές σε όλο το Δήμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες τοποθέτησης των ψηφιακών μετρητών σε δημοτικές κοινότητες του Δήμου Πύργου. Ήδη έχει γίνει η προμήθεια των πρώτων ψηφιακών μηχανημάτων παρακολούθησης κατανάλωσης που θα τοποθετηθούν τόσο στις δεξαμενές όπου θα ελέγχεται η υδροληψία όσο και στους παρόχους -με τα «έξυπνο», ψηφιακά ρολόγια- για να καταγράφεται χωρίς λάθη η κατανάλωση. Η λειτουργία των ψηφιακών υδρομετρητών θα περιορίσει κατά πολύ τόσο τις απώλειες του νερού, τις “κρυφές” βλάβες, αλλά και τις ποσότητες που σήμερα χάνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη προηγηθεί ανάλογο έργο αντικατάστασης των υδρομετρητών στο Επιτάλιο, τη Βαρβάσαινα, το Καράτουλα, το Βούναργο και το Κατάκολο.

Ενεργειακή αυτονομία στον βιολογικό

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πύργου με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» που ουσιαστικά βάζει τη ΔΕΥΑ Πύργου σε τροχιά ενεργειακής αναβάθμισης. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος τουλάχιστον 499 kWp καθώς και η συντήρηση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 499 kWp.
Παράλληλα, περιλαμβάνεται και εξοπλισμός ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Πύργου, καθώς και η αντικατάσταση ενεργοβόρων βασικών καταναλωτών, αλλά και η προμήθεια και εγκατάσταση συνολικού συστήματος ενεργειακής βελτιστοποίησης της λειτουργίας τους.

Συνολικά, το έργο αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, παρεμβάσεις σε υφιστάμενο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και σύστημα βελτιστοποίησης ενεργειακής κατανάλωσης. Σκοπός της ΔΕΥΑΠ είναι η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πύργου και η αποδοτικότερη λειτουργία της.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη ΔΕΥΑΠ, το οποίο θα μειώσει τουλάχιστον κατά 200.000 ευρώ τα ενεργειακό κόστος στο βιολογικό. Με το έργο αυτό προβλέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε ιδιόκτητο οικόπεδο της επιχείρησης πλησίον του βιολογικού και ο εκσυγχρονισμός του ήδη υπάρχοντας εξοπλισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 09:45

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10
    Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Πύργου για την προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης για την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Αναλυτικά:

    Στα πλαίσια εργασιών συντήρησης στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Πύργου θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10/2024 από τις 8.30 π.μ. Προβλεπόμενη ώρα αποκατάστασης της υδροδότησης 13.00μ.μ.

    ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

  • Υπεγράφη η σύμβαση για ένα ακόμα μεγάλο έργο στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
    Υπεγράφη η σύμβαση για ένα ακόμα μεγάλο έργο στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    Ανάπλαση πλατείας Αγίας Σοφίας και περιμετρικών οδών Κοινότητας Ανδραβίδας

    Υπεγράφη η σύμβαση για ένα ακόμα μεγάλο έργο στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας μαζί με τον ανάδοχο υπέγραψαν την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ». Το έργο έχει ενταχθεί στο «ΠΠΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025», με εκτιμώμενη αξίας 604.838,71 ευρώ προ Φ.Π.Α. (24%). Παρών ήταν και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιώργος Τσουραπάς.

    Στόχος του έργου είναι η δημιουργία μίας πλατείας προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες των πολιτών της, των επισκεπτών της και την ανάδειξη του αρχαιολογικού μνημείου της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία.

    dimos amdr up erga meg 3

    Εκτός της πλατείας θα γίνει ανάπλαση σε τμήματα των παρακάτω οδών:

    α ) Ελ. Βενιζέλου (υπάρχον πεζοδρομημένο τμήμα)

    β) Παναγίου Παύλου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση- Δημαρχείο)

    γ) Ελ. Βενιζέλου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση- Δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας)

    δ) Ηρ. Πολυτεχνείου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση)

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή για την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε: «Τα αποτελέσματα του προγραμματισμού, της δουλειάς και των χρηματοδοτήσεων αποτυπώνονται σε έργα. Έργα οραματικά που συνεχίζουν να μετατρέπουν τον Δήμο μας σε πρωταγωνιστή. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για να συνεχίσει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας!».

    dimos amdr up erga meg 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Πλακοστρώνεται η 28ης Οκτωβρίου - Από τη Μπιζανίου έως την Κοκκίνου
    Πύργος: Πλακοστρώνεται η 28ης Οκτωβρίου - Από τη Μπιζανίου έως την Κοκκίνου

    Σταματά η κυκλοφορία έως το τέλος του μήνα

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Στο τελικό στάδιο της πλακόστρωσης μπαίνει από σήμερα Τρίτη, η 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο. Συγκεκριμένα το τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Μπιζανίου έως τη συμβολή της με την οδό Κοκκίνου κλείνει ολοκληρωτικά μέχρι το τέλος του μήνα για τη διέλευση των αυτοκινήτων, για να εκτελεστούν οι εργασίες σύμφωνα με την μελέτη και το θεωρημένο χρονοδιάγραμμα του έργου. Μόλις ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο κομμάτι, οι εργασίες θα προχωρήσουν τμηματικά στο επόμενο, όπως σημειώνει και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος.

    «Ξεκινά η πλακόστρωση της 28ης Οκτωβρίου και οι εργασίες θα εκτελούνται τμηματικά για να μην δημιουργείται πρόβλημα με την κυκλοφορία. Όσο θα εκτελείται η πλακόστρωση και για κάποιες ημέρες που απαιτούνται για τη σωστή εγκατάσταση όλων των υλικών, θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε πεζούς από τα πεζοδρόμια» δηλώνει ο κ. Παναγόπουλος στο ilialive.gr.

    Το έργο ήδη έχει πάρει τις απαιτούμενες παρατάσεις για την ολοκλήρωσή του καθώς η καθυστέρηση των πληρωμών από το «Πράσινο Ταμείο» δημιούργησε αρκετές δυσλειτουργίες. Στην παρούσα φάση όμως, υπάρχει η εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  • Πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Κατέθεσε η ΔΕΥΑ πρόταση για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων
    Πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Κατέθεσε η ΔΕΥΑ πρόταση για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων

    Στην υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας προχώρησε η ΔΕΥΑ Πύργου με κύριο στόχο τη χρηματοδότηση ανόρυξης γεωτρήσεων σε Δημοτικές Κοινότητες.

    Η πρόταση που είναι συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.) κατατέθηκε στην Τρίτη (02/10/24) στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο: «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας ΙΙ».

    Γεγονός που αποδεικνύει, όπως επανειλημμένως έχει αναφέρει και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, πως η αντιμετώπιση του φαινομένου της μείωσης της επάρκειας του νερού, που εν πολλοίς οφείλεται στην κλιματική κρίση, αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο.

    Στις δράσεις, που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών, περιλαμβάνονται οι ανορύξεις νέων ή η αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων, η δημιουργία ή η συντήρηση των υδρομαστεύσεων καθώς επίσης και η παροχή υπηρεσίας αφαλατωμένου νερού μέσω ενοικίασης συστημάτων αφαλάτωσης.

    «Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας και η αποτροπή των επιπτώσεών της, είναι μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Τα αποθέματα νερού, λόγω και της κλιματικής κρίσης, έχουν μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος της εμφάνισης ιδιαίτερα σοβαρού προβλήματος σχετικά με την επάρκεια του νερού. Χρειαζόμαστε οικονομική ενίσχυση για να βελτιώσουμε τις υφιστάμενες υποδομές και για να μας δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουμε και σε νέες γεωτρήσεις για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου», δήλωσε η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου κα Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος : «Το γεφύρι της Άρτας» το κολυμβητήριο Πύργου - Απλήρωτος ο εργολάβος
    Πύργος : «Το γεφύρι της Άρτας» το κολυμβητήριο Πύργου - Απλήρωτος ο εργολάβος

    Ορατός ο κίνδυνος διακοπής του έργου

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Σε θρίλερ εξελίσσεται το πολύκροτο έργο του Κολυμβητηρίου στον Πύργο. Αν και οι εργασίες συνεχίζονται-μέχρις στιγμής τουλάχιστον-κανονικά, ωστόσο ο εργολάβος παραμένει απλήρωτος με ορατό τον κίνδυνο να διακοπεί το έργο και να καθυστερήσει η ολοκλήρωσή του.

    Ακόμη ένα έργο στον Πύργο κινδυνεύει να βγει εκτός χρονικού ορίου καθώς η κρατική χρηματοδοτική «κάνουλα» φαίνεται να έχει… στερέψει. Μετά τις διακοπές εργασιών που σημειώθηκαν στην Αγία Βαρβάρα, την 28ης Οκτωβρίου και την Αγία Κυριακή, κινδυνεύει και το Κολυμβητήριο να μπει στη λίστα με τα παραπάνω έργα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανάδοχος του έργου, παρότι εκτελεί κανονικά τις εργασίες και ήδη έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο τμήμα αυτών, δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την πολύμηνη εργασία του, με ότι….συνεπάγεται αυτό.

    Σε δηλώσεις του στο ilialive.gr ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος, επιβεβαιώνει το πρόβλημα με την μη καταβολή των χρημάτων από τα κρατικά ταμεία, σημειώνοντας ότι οι ανάδοχοι πλέον συνεχίζουν την εκτέλεση των εργασιών χάρη στη φιλοτιμία τους. «Εμείς συνεχίζουμε να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση ώστε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Οι εργολάβοι έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Εργάζονται μήνες και ουσιαστικά χρηματοδοτούν τα έργα του δημοσίου. Για το Κολυμβητήριο δεν έχει πληρωθεί ακόμη ούτε ένας λογαριασμός, και ο ανάδοχος συνεχίζει να εργάζεται κανονικά χάρη στη φιλοτιμία του, αλλά για πόσο ακόμη θα αντέξει;» σημειώνει ο κ. Παναγόπουλος.

    Το έργο του Κολυμβητηρίου, προϋπολογισμού 785.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και ήδη έχει σημειωθεί μεγάλη καθυστέρηση στις εργασίες καθώς υπήρξε πρόβλημα απορρόφησης των υδάτων από το έδαφος με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι εκσκαφές. Για το λόγο αυτό είχε πάρει παράταση ολοκλήρωσης έως το τέλος του 2024 αλλά αν επιβεβαιωθούν οι…Κασσάνδρες, η επόμενη παράταση θεωρείται δεδομένη.

  • Πύργος: «Βόμβα» από τον Αντιδήμαρχο Β. Παναγόπουλο: «Υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν όλα τα έργα»
    Πύργος: «Βόμβα» από τον Αντιδήμαρχο Β. Παναγόπουλο: «Υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν όλα τα έργα»

    Με το σταγονόμετρο η κρατική χρηματοδότηση

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με διακοπή κινδυνεύουν τα μεγάλα έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο στον Δήμο Πύργου, και χρηματοδοτούνται από κρατικά χρηματοδοτικά εργαλεία αν δεν εκταμιευτούν σύντομα τα ποσά που οφείλονται στους εργολάβους. Μπορεί οι πιστώσεις να έχουν εγκριθεί και εξασφαλιστεί στα έγγραφα, ωστόσο η διάθεση αυτών των χρημάτων γίνεται με το… σταγονόμετρο και μεγάλες καθυστερήσεις με αποτέλεσμα οι ανάδοχοι να βρίσκονται ένα βήμα πριν των διακοπή ή ακόμη και τη διάλυση των εργολαβιών. Ο κίνδυνος να μείνουν έργα, όπως η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου, το Κολυμβητήριο, η ανάπλαση της ανατολικής πλευράς της πόλης, ακόμη και η Αγία Βαρβάρα –για την οποία υπολείπονται ελάχιστες εργασίες- ημιτελή είναι ορατός, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Παναγόπουλο να εκθέτει την κατάσταση, στην προχθεσινή συνεδρίαση της λογοδοσίας, με τα πιο μελανά χρώματα.

    «Υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν όλα τα έργα και το λέω με πλήρη γνώση. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία. Κατά την άποψή μου δεν υπάρχουν λεφτά και στέλνονται με το σταγονόμετρο για όλες τις εργολαβίες και πολύ καθυστερημένα. Οι εργολάβοι δεν αντέχουν άλλο οικονομικά» δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος, με αφορμή σχετική ερώτηση για την ολοκλήρωση των εργασιών στην Αγία Βαρβάρα από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κουτσαντωνάκη.
    Μιλώντας στο ilialive.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών εξηγεί πως «Τα έργα κινδυνεύουν πρώτα με διακοπή και αν σε έναν μήνα ο ανάδοχος δεν πάρει τα λεφτά του μπορεί να κάνει αίτηση για διάλυση εργολαβίας. Όλοι που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στον Πύργο, για όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη, μπορεί αύριο το πρωί να αιτηθούν για διάλυση».

    Panagopoulos 1

    Αντίκτυπος στην τοπική κοινωνία

    «Εμείς όμως θα εισπράξουμε την αγανάκτηση του κόσμου. Η πίστωση είναι εξασφαλισμένη στα χαρτιά, όχι στο ταμείο του Δήμου. Τα έργα για να τελειώσουν χρειάζονται χρήματα, και γι’ αυτό αρμόδιος δεν είναι ο Δήμος» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος στη συνεδρίαση της λογοδοσίας, και εξήγησε πως ευθύνη του Δήμου και των Τεχνικών Υπηρεσιών-σε έργα που είναι ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα- είναι να στέλνει τα εντάλματα στις αρμόδιες υπηρεσίες του εκάστοτε προγράμματος. Από εκεί και πέρα, η υπηρεσία συνεδριάζει ανάλογα με τα διαθέσιμα ποσά και εγκρίνει τις εκταμιεύσεις για να πληρωθεί ο εργολάβος που εκτελεί το έργο.

    Αναφέρθηκε στην διακοπή των εργασιών που είχε αιτηθεί πριν αρκετούς μήνες ο ανάδοχος του έργου της Αγίας Βαρβάρας, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί οι εργασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η επανεκκίνηση έγινε μετά από, συστηματικές και επίμονες οχλήσεις της Δημοτικής Αρχής προς το «Πράσινο Ταμείο» ώστε να εκταμιευτεί το ποσό των πέντε λογαριασμών που είχε καταθέσει ο εργολάβος ώστε να σωθεί το έργο και να αποτραπεί η διάλυσης της εργολαβίας, κάτι που δρομολογούσε ο ανάδοχος.

    Στ. Καννής: Πανελλαδικό το φαινόμενο

    Σε επικοινωνία του ilialive.gr με τον Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή, δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις και η διακοπή των εργασιών είναι ένα πανελλαδικό φαινόμενο. «Υπάρχει μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση αποπληρωμής των έργων που εκτελούνται από την πολιτεία και αυτό βέβαια μας κάνει όλους ανήσυχους για πιθανή διακοπή των έργων. Είναι κάτι που δεν απασχολεί μόνο το Δήμο Πύργου αλλά όλη την Ελλάδα, γιατί είναι ένα πανελλαδικό φαινόμενο, και μάλιστα με το μείζον αυτό θέμα ασχολήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίασή της η ΚΕΔΕ. Ζητά από την πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες αποπληρωμής των έργω. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να γίνουν οι εκταμιεύσεις. Είναι μια δύσκολη κατάσταση αλλά παρ’ όλα αυτά την αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία και πιστεύουμε ότι τελικά τα έργα στον Δήμο Πύργου θα ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα.

    kannis100

    Οι εργολάβοι κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή

    Στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής βρίσκονται πολλοί εργολάβοι της χώρας εξ’ αιτίας της κατάστασης με την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ)να προσφεύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την μη τήρηση της Οδηγίας 2011/7 της Ε.Ε περί έγκαιρης πληρωμής των υποχρεώσεων του Δημοσίου, που απορρέουν από την εκτέλεση των έργων.

  • Πύργος: Κλειστή για μια εβδομάδα η οδός 28ης Οκτωβρίου
    Πύργος: Κλειστή για μια εβδομάδα η οδός 28ης Οκτωβρίου

    Συνεχίζονται οι εργασίες στην 28ης Οκτωβρίου με την οδό να παραμένει κλειστή για μια βδομάδα σχεδόν.

    Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπτεται προσωρινά από τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου ως τη συμβολή της με την οδό Μυστρά έως και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου για να εκτελεστούν οι εργασίες σύμφωνα με την μελέτη του έργου .

    Στο διάστημα αυτό και στο σημείο που παραμένει κλειστός ο δρόμος θα τοποθετηθεί τσιμέντο, ώστε στο επόμενο στάδιο να τοποθετηθούν οι κυβόλιθοι.

  • ΔΕΥΑ Πύργου: Συνεργεία έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό των φρεατίων
    ΔΕΥΑ Πύργου: Συνεργεία έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό των φρεατίων

    Η ΔΕΥΑ Πύργου όπως κάθε χρόνο έχει αρχίσει από τις αρχές Αυγούστου τον καθαρισμό φρεατίων ομβρίων υδάτων της πόλης.

    Τα συνεργεία, ξεκινώντας από τα χαμηλότερα και πιο επικίνδυνα σημεία για τυχόν πλημμύρες, απομακρύνουν τα φερτά υλικά ώστε να γίνεται καλύτερη απορροή των ομβρίων υδάτων.

    Έως τώρα έχει καθαριστεί το 60% των φρεατίων, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.

    deua purgos freatia 2

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο