Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 18:55

Στο ΚΤΕΛ Ηλείας ο Δημήτρης Νικολακόπουλος

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Επίσκεψη στο ΚΤΕΛ Ηλείας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Νικολακόπουλος. Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ κ. Αριστοτέλη Οικονομόπουλο και τον εκπρόσωπο της θυγατρικής-ταξιδιωτικής του εταιρείας «Pyrgos Travel» κ. Δημήτρη Κολόκα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε μια πρώτη συζήτηση με κύρια θέματα αναφοράς την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των μεταφορικών μέσων στο λιμάνι του Κατακόλου (Κρουαζιέρα).

Ο κ. Νικολακόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με το διοικητικό συμβούλιο του ΚΤΕΛ ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει νέα συνάντηση στο αμέσως επόμενο διάστημα.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 18:43

Σχετικά Άρθρα

  • Συμμετοχή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Greek Tourism Workshop στην Ουτρέχτη
    Συμμετοχή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Greek Tourism Workshop στην Ουτρέχτη

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο αύξησης και ενδυνάμωσης των κύριων τουριστικών αγορών της από το εξωτερικό συμμετείχε στο Greek Tourism Workshop, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 ως τιμώμενος προορισμός.

    Στη διοργάνωση συμμετείχαν 73 εκ των κορυφαίων Ολλανδών τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων, influencers και tour operators. Η αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο συμμετείχε σε περισσότερες από 30 Β2Β συναντήσεις. Επιπρόσθετα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης μιλώντας για τον τιμώμενο προορισμό παρουσίασε στο Ολλανδικό κοινό, τον τουριστικό προορισμό Δυτική Ελλάδα, αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει για τους ξένους επαγγελματίες.

    Ως επικεφαλής της αποστολής ο κ. Σακελλαρόπουλος δήλωσε ότι «η απήχηση της Ολυμπιακής Γης στο εξωτερικό αυξάνεται συνεχώς και απόδειξη σε αυτό είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια μας επιλέχθηκε από τους διοργανωτές να είναι ο τιμώμενος προορισμός σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε μία από τις πιο σημαντικές αγορές για τον Ελληνικό τουρισμό. Στη διάρκεια των επαφών με Ολλανδούς επαγγελματίες του τουρισμού ήταν σαφής η επιθυμία τους να γνωρίσουν περισσότερο τον τόπο μας ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στο δικό τους τουριστικό προφίλ και να αυξήσουν τις τουριστικές ροές των Ολλανδών επισκεπτών προς τα ξενοδοχεία μας».

    Την διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη, Απόστολος Μιχαλόπουλος, ενώ συμμετείχαν ακόμα οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

    Να σημειωθεί πως η εκδήλωση τελέστηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη. Κύριος Χορηγός ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).

    Τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης συνόδευσαν εκτός από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού και το στέλεχος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Βασιλική Καραπάνου.

    pde toyrism outrexti 2

    pde toyrism outrexti 3

    pde toyrism outrexti 4

    pde toyrism outrexti 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συναντήσεις εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Π. Σακελλαρόπουλου
    Συναντήσεις εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Π. Σακελλαρόπουλου

    Επίσκεψη εργασίας στα γραφεία της Περιφερειακή Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Πάνος Σακελλαρόπουλος, την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024, όπου συναντήθηκε με την Προϊστάμενη Διεύθυνσης Χαρά Αντωνάτου.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τους βασικούς άξονες, τη στρατηγική και τις δράσεις τουριστικής προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και από τους δύο φορείς και παράλληλα συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας. Η κ. Αντωνάτου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία της συνάντησης και τόνισε ότι μέσα από την αγαστή συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, μπορούν να δημιουργηθούν πιο ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές δράσεις προβολής της τουριστικής ταυτότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Στη συνέχεια της ίδιας μέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη στο Τμήμα Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου τον υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Τμήματος Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιωάννα Παπαγεωργίου, η Μαρία Φραγκή, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και ο Άγις Μαρίνης, Διευθυντής του ΕΣΠΛο.

    sakel toyr sunantiseis 2

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σακελλαρόπουλος ενημέρωσε για τον διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο οποίος απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες κινηματογραφιστές. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι ο διαγωνισμός στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να συνεργαστεί η ΠΔΕ με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ώστε να προβληθούν τα πολιτιστικά προϊόντα και φυσικό απόθεμα της ευρύτερης περιοχής.

    Η Δρ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία και τόνισε ότι ο διαγωνισμός αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για τους φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος να συμμετάσχουν δημιουργικά και να αναδείξουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα του τόπου μας.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι: «Η συνεργασία είναι το κλειδί για την επιτυχία στην τουριστική προώθηση και προβολή. Όταν όλοι μας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε πιο ισχυρές και αποτελεσματικές στρατηγικές, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες και ενισχύοντας την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Ειδικότερα, η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο, αποτελεί προτεραιότητα μας και συνιστά μία ιδιαίτερα γόνιμη σύμπραξη, που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη για την προβολή της περιοχή μας αλλά και να κινητοποιήσει στη συμμετοχή του εκπαιδευτικού και ερευνητικού δυναμικού, σε καλλιτεχνικές και συνάμα καινοτόμες δράσεις. Η ακαδημαϊκή κοινότητα, με την εξειδίκευσή της σε διάφορους τομείς, μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΠΔΕ».

    Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης, Δρ Λαυρέντιος Βασιλειάδης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής, Γεωργία Παπασπύρου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εντυπωσιάζει η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ
    Εντυπωσιάζει η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ

    Αισθητή κάνει την παρουσία της και φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ , καθώς στο περίπτερο των 104 τ.μ. που έχει διαμορφώσει φιλοξενούνται για πρώτη φορά επτά Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας (ΚΕΔΗΠάτρας, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Ήλιδα, Ξηρόμερο, Πύργος και Βόνιτσα), όπως επίσης και ειδικές βιτρίνες όπου προβάλλονται προϊόντα που παράγονται στην Ολυμπιακή Γη.

    Στο εκθεσιακό περίπτερο της ΠΔΕ οι Δήμοι προβάλλουν τις τοπικές τους ιδιαιτερότητες, ενώ επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας , Ηλείας, αλλά και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Δυτικής Ελλάδας.

    Ο σχεδιασμός του περιπτέρου, η ποικιλία των θεμάτων, τα χρώματα και το ενημερωτικό υλικό που υπήρχε, είχε ως αποτέλεσμα το περίπτερο μας να κερδίσει τις εντυπώσεις των επισκεπτών, οι οποίοι σταματούσαν για να ενημερωθούν και να μιλήσουν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και των Δήμων. Παράλληλα, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν πολλές και σημαντικές επαφές, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επιχειρηματικό.

    Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν τιμώμενη Περιφέρεια και στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσε σε ειδικό χώρο (gastronomycorner) της ΔΕΘ, σε συνεργασία με τους Δήμους Πύργου, Ήλιδας, Αμφιλοχίας και Ξηρόμερου, γαστρονομικές εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστεί στο κοινό ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής μας.

    Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, «η φετινή ΔΕΘ ήταν μία πρόκληση για εμάς και τα καταφέραμε αφού φιλοξενήσαμε επτά δήμους σε μια άψογη συνεργασία που είχαμε τόσο στην προετοιμασία, όσο και κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Αυτή η κοινή μας παρουσία θέλουμε να μετουσιωθεί σε περισσότερες κοινές δράσεις με ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων οι οποίες θα προσδώσουν σημαντική προστιθέμενη αξία στην προσέλκυση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

    Κατά την παραμονή του στη ΔΕΘ ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Παπαδόπουλος, περιηγήθηκε στα περίπτερα των Επιμελητηρίων Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας καθώς και τα stand των επιχειρήσεων της περιοχής μας. Συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες και υπαλλήλους των επιχειρήσεων και συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης των εταιρειών τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους.

    Ο κ. Παπαδόπουλος μετά την επίσκεψή του δήλωσε : «Είδα νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, μεράκι και καινοτόμες ιδέες. Το σημαντικότερο ήταν τα φωτεινά πρόσωπα και η αισιοδοξία για το μέλλον. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται πάντα κοντά στον επιχειρηματία, τον έμπορο και τον εργαζόμενο. Με τα προγράμματα και τις δράσεις μας προσπαθούμε να διευκολύνουμε την επιχειρηματική του δραστηριότητα και να του δίνουμε προοπτική για το μέλλον του».

    Στη ΔΕΘ βρέθηκαν ακόμη ο Αν. Περιφερειάρχη Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης. Την αποστολή της ΠΔΕ πλαισιώνουν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης, η υπεύθυνη του Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών, Θεανώ Βούρτση και οι συνεργάτες Ζωή Δημοπούλου και Μαρία Κουτρουμάνου.

    Το περίπτερο της ΠΔΕ βρίσκεται στο Pavilion 6, stand 4 όπου στεγάζονται όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδας και οι ώρες λειτουργίας είναι:

    • Καθημερινές: 16:00-22:00
    • Σάββατο 14/09: 10:00-22:00
    • Κυριακή 15/09: 10:00-22:00

    pde 88 deth 4

    pde 88 deth 2

    pde 88 deth 3

    pde 88 deth 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης στη νέα τουριστική μονάδα Grand Elis Hotel Spa Resort
    Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης στη νέα τουριστική μονάδα Grand Elis Hotel Spa Resort

    Με αφορμή την απόκτηση της βεβαίωσης του «Ολυμπιακού Πρωϊνού» από την νέα τουριστική μονάδα Grand Elis Hotel Spa Resort που λειτουργεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα στον Νομό Ηλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, επισκέφτηκε το ξενοδοχείο όπου συναντήθηκε με την ιδιοκτησία αυτού, αλλά και τον σεφ που επιμελήθηκε το πρωϊνό, Παρασκευά Δρε.

    Ο κ. Σακελλαρόπουλος, αφού ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η νέα ξενοδοχειακή μονάδα από την πρώτη ημέρα λειτουργία της αποφάσισε να προάγει την τοπική γαστρονομία μέσω του Ολυμπιακού Πρωϊνού. Στην διάρκεια της συνάντησης, ανταλλάχθηκαν, επίσης, απόψεις σχετικά με τα προβλήματα αλλά και τις ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Σακελλαρόπουλος δήλωσε ότι «η εμπιστοσύνη των επενδυτών για την κατασκευή και λειτουργία πολυτελών ξενοδοχείων αποτελεί δικαίωση αυτής της Περιφερειακής Αρχής ότι η Δυτική Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει και τόπο προσέλκυσης επισκεπτών υψηλού εισοδήματος. Επίσης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του που μία πρωτοβουλία μας για την προώθηση του Ολυμπιακού Πρωϊνού αγκαλιάζεται όλο και περισσότερο από τους επιχειρηματίες, ενώ δεσμεύτηκε ότι η προσπάθεια για περαιτέρω διάδοση της τοπικής γαστρονομίας θα συνεχιστεί».

    Τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης συνόδευσε κατά την επίσκεψη του στην νέα ξενοδοχειακή μονάδα ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης.

    sakelaro elis ep 2

    sakelaro elis ep 3

    sakelaro elis ep 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Π. Σακελλαρόπουλου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού
    Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Π. Σακελλαρόπουλου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

    Κατόπιν πρόσκλησης της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος συμμετείχε στην δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στην Αθήνα.

    Tης συνεδρίασης προέδρευσε η Κεφαλογιάννη, η οποία πλαισιωνόταν από την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη, την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, ενώ συμμετείχαν και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες από το σύνολο των περιφερειών της χώρας.

    Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης υπήρξε η συνεργασία μεταξύ του ΕΟΤ και των Περιφερειών, ιδιαίτερα όσον αφορά την από κοινού κατάρτιση προγραμμάτων προβολής, τη συνδιαφήμιση και τις νέες αγορές στόχους, παράλληλα με τη συμμετοχή του ΕΟΤ στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

    Κατά την παρέμβαση του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος αφού εξήρε την μέχρι σήμερα συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ζήτησε να υπάρχει πιο έγκαιρη ενημέρωση από πλευράς ΕΟΤ ως προς τις εκθέσεις που προγραμματίζει, ώστε και ο αντίστοιχος προγραμματισμός της ΠΔΕ να είναι πιο αποτελεσματικός, αλλά και να υπάρχει διαβούλευση μεταξύ των δύο πλευρών για το ποιες εκθέσεις προκρίνει για συμμετοχή κάθε έτος ο ΕΟΤ αφού οι ανάγκες μεταξύ των Περιφερειών διαφέρουν και πρέπει να υπάρχει ισορροπία.

    sakel tour per 2

    Επιπλέον, εξέφρασε μία σειρά από αιτήματα για μεγαλύτερη συνέργεια μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπως:

    • Την προώθηση της Πάτρας από το Υπουργείο Τουρισμού ως προορισμού Σαββατοκύριακου στα πρότυπα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
    • Το σχεδιασμός ενός κοινού πλάνου για προώθηση της Δυτικής Ελλάδας σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού
    • Το σχεδιασμό ενός κοινού πλάνου για προσέλκυση πτήσεων στο Αεροδρόμιο του Αράξου από το οποίο εξυπηρετούνται κυρίως η Αχαΐα και η Ηλεία.
    • Το σχεδιασμό ενός κοινού πλάνου για την προβολή του χειμερινού τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα με επίκεντρο το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

    Όπως τόνισε ο κ. Σακελλαρόπουλος μετά τη λήξη της συνεδρίασης: «Συμμετείχαμε ενεργά σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού για επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με τις 13 Περιφέρειας της χώρας σε ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσουμε το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας τουρισμού της χώρας για την δουλειά που έχουμε κάνει κατά τα τελευταία τέσσερα έτη, αλλά και να δημιουργήσουμε τις βάσεις για πιο στενή συνεργασία προς όφελος της Δυτικής Ελλάδας».

    Τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, κ συνόδευσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΔΕ: Ταξίδι εξοικείωσης για δημοσιογράφους στην Ολυμπιακή Γη
    ΠΔΕ: Ταξίδι εξοικείωσης για δημοσιογράφους στην Ολυμπιακή Γη

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης των ετήσιων δράσεων τουριστικής προβολής 2024 και διάχυσης της τουριστικής ταυτότητας της Ολυμπιακής Γης, το τριήμερο 21 -23 Ιουνίου 2024 οργάνωσε δημοσιογραφικό ταξίδι εξοικείωσης (Press Trip), με δημοσιογράφους του Αθηναϊκού τύπου.

    Μεταξύ άλλων συμμετείχαν εκπρόσωποι από το «Βήμα», τη «Ναυτεμπορική», το «Έθνος» την «Καθημερινή» που περιηγήθηκαν σε σημεία ενδιαφέροντος στην Πάτρα, τα Καλάβρυτα και την Ηλεία. Ξεναγήθηκαν στην Αχαΐας Κλάους, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, στο Μέγα Σπήλαιο, την παραλία Κουρούτας και αλλού, ενώ συμμετείχαν σε γαστρονομικές δράσεις, έτσι ώστε οι επισκέπτες να γευθούν τα τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα.

    Στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη των μοναδικών στοιχείων του προορισμού της Ολυμπιακής μας Γης, προκειμένου να τοποθετηθεί στην ατζέντα του κάθε δυνητικού επισκέπτη, ως προορισμός τον οποίο επιθυμεί να γνωρίσει και να απολαύσει. Το ταξίδι εξοικείωσης αποτελεί μία στοχευμένη προωθητική ενέργεια, η οποία μετατρέπει τη βιωματική εμπειρία του κάθε συμμετέχοντα δημοσιογράφου σε άρθρα, ρεπορτάζ και εικόνες με απώτερο στόχο να δημιουργήσει την επιθυμία σε κάθε αναγνώστη να επισκεφτεί και να γνωρίσει από κοντά την Ολυμπιακή Γη.

    Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί για τη Δυτική Ελλάδα μία εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία τουριστικής προβολής με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα που εστιάζει στην προσέλκυση ευρύτερου και διαφοροποιημένου κοινού από όλη την Ελλάδα.

    «Με τη διοργάνωση αυτού του ταξιδιού εξοικείωσης δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγήσουμε τους φιλοξενούμενούς μας διακεκριμένους δημοσιογράφους σε όμορφα μέρη της Ολυμπιακής Γης, ώστε οι επισκέπτες μας να γίνουν μέτοχοι της εμπειρίας, να ευαισθητοποιηθούν για τα μέρη μας, και να μεταλαμπαδεύσουν το βίωμά τους στο αναγνωστικό, τηλεοπτικό και ψηφιακό κοινό τους» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Πάνος Σακελλαρόπουλος και πρόσθεσε: «Η δράση αυτή αποτελεί για εμάς ένα εργαλείο που ενέχει υψηλή αποτελεσματικότητα και ενισχύει με άμεσο τρόπο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να αποκομίσουν και άλλοι τις μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοί μας».

    pde Ol gi eks 2

    pde Ol gi eks 3

    pde Ol gi eks 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ήλιδας: Απομάκρυνση κατοίκων Βάλμης και Απιδούλας με το ΚΤΕΛ Ηλείας

    Λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ηλείας βάζει ο Δήμος Ήλιδας για να συνδράμουν στο έργο της απομάκρυνσης των κατοίκων από τους οικισμούς «Βάλμη», «Απιδούλα», καθώς και οποιοδήποτε άλλου οικισμού του Δήμου Ήλιδας, για την ασφάλεια των κατοίκων.

    Ο Δήμος Ήλιδας αποφάσισε τη μίσθωση δύο λεωφορείων πενήντα (50) θέσεων, καθώς και ενός λεωφορείου τριάντα (30) θέσεων του ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ Α.Ε., στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το μνημόνιο Συνεργασίας που έχει συναφθεί μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και του ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ Α.Ε.

  • Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Σακελλαρόπουλου  με τον Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Μύρων Φλουρή
    Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Σακελλαρόπουλου  με τον Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Μύρων Φλουρή

    Στα πλαίσια της παρουσίας του στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, όπου ήταν προσκεκλημένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Μύρων Φλουρή.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε προς τον κ. Φλουρή ενημέρωση των κύριων αναπτυξιακών προτεραιοτήτων εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και της ανάπτυξης και ισχυροποίησης του τουριστικού προορισμού μέσω του brand name “Olympian Land” και συμφωνήθηκε να υπάρξει η σύσταση Κοινής Ομάδας Εργασίας μεταξύ των δύο Φορέων ώστε να εξετάσουν συγκεκριμένα και αποτελεσματικά τα πεδία συνεργασίας που μπορούν να υπάρξουν.

    Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η Κοινή Ομάδα Εργασίας να διερευνήσει τις πιθανότητες χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αναπτυξιακών έργων στους τομείς του θαλάσσιου τουρισμού (μαρίνες, καταδυτικός τουρισμός), αλλά και εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι τα γεωπάρκα, τα ιαματικά λουτρά και ο πεζοπορικός τουρισμός.

    Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, «πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση η οποία εξελίχθηκε εξαιρετικά αφού ο κ. Φλουρής αποδείχτηκε γνώστης των πλεονεκτημάτων και ευκαιριών της περιοχής μας και αποδέχτηκε αμέσως και με χαρά την πρόταση μας για σύσταση της Κοινής Ομάδας Εργασίας η οποία θα εξετάσει σε λεπτομέρεια όλες τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Τουρισμού. Να τονίσω, επίσης, ότι είναι η πρώτη φορά που συμφωνείται μία τέτοια αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Φορέων και είμαι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα αυτής».

    Τον κ. Σακελλαρόπουλο συνόδευσε τόσο στο Υπουργείο Τουρισμού, όσο και στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης, Δρ. Λαυρέντιος Βασιλειάδης.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο