Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 08:33

Βασίλης Παναγόπουλος «Πρώτα θα λύσουμε την καθημερινότητα για να προχωρήσουμε σε αναπτυξιακά έργα»

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Με δημοπρασία και «συμφωνία-πλαίσιο» για άμεση λύση

Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

Με δημοπρασίες έργων και χρήση της «συμφωνίας-πλαίσιο», όπως ορίζει η νομοθεσία, προχωρά άμεσα ο Δήμος Πύργου προκειμένου να επιλύσει καίρια προβλήματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών. Ήδη, όπως ψηφίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, έχει εγγραφεί το έργο «Αποκατάσταση οδοστρώματος πόλεως Πύργου 2024» με ποσό που ανέρχεται στις 500.000 ευρώ.

Το παραπάνω έργο θα εκτελεστεί κατόπιν δημοπρασίας και θα λύσει σοβαρά προβλήματα στην πόλη σχετικά με την επούλωση λάκκων και διαφόρων ασφαλτικών θεμάτων, για την άρση επικινδυνότητας. Έργα, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με την ίδια αμεσότητα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πύργου, καθώς ούτε το ανάλογο προσωπικό διαθέτει ούτε και τον όγκο των υλικών.

«Αυτό θα είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να ανταποκρινόμαστε άμεσα στην καθημερινότητα του πολίτη» δηλώνει στο ilialive.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος. «Η καθημερινότητα είναι η λακκούβα, η λάμπα, το χαλίκι... Το 95% των αιτημάτων αφορούν αυτά τα θέματα. Όταν δημοπρατήσουμε το συγκεκριμένο έργο θα φύγει ένας πολύ μεγάλος όγκος αιτημάτων και το πιο σημαντικό είναι ότι θα υλοποιούνται άμεσα. Διότι αν δεν λύσουμε την καθημερινότητα δεν μένει χρόνος να ασχοληθούμε με πιο σοβαρά και αναπτυξιακά θέματα».

Επιπλέον, όπως ενημερώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, στον άμεσο προγραμματισμό εντάσσεται η σύναψη συμφωνίας-πλαίσιο για την αποκατάσταση ζημιών και φθορών στα σχολεία, καθώς υπάρχει πληθώρα αιτημάτων από τους διευθυντές. Επιπλέον, ανάλογα θα ενεργήσουν και για το ηλεκτροφωτισμό με εξωτερικούς συνεργάτες που θα αναλάβουν τις εργασίες στις Δ.Ε. Ωλένης, Βώλακος και Ιάρδανου, ώστε τα συνεργεία του Δήμου να περιοριστούν στην Δ.Ε. Πύργου και να καλυφθούν οι ανάγκες όλου του δήμου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 00:29

Σχετικά Άρθρα

  • Παναγόπουλος: "Στόχος να δημιουργηθεί μια ενότητα Πολιτισμού με Μανωλοπούλειο - Ξυστρή - Υπνωτήρια ΣΠΚ"
    Παναγόπουλος:

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Τα αρχιτεκτονικά «διαμάντια» του Πύργου οραματίζεται να αναδείξει και να ενώσει σε έναν νοητό κύκλο με επίκεντρο τον Πολιτισμό, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος. Στόχος και προσωπικό του όραμα, όπως δηλώνει στο ilialive, είναι να δημιουργηθεί ένα έργο αναφοράς για την πόλη. Συγκεκριμένα, να υλοποιηθούν οι απαραίτητες αναπλάσεις ώστε το Μανωλοπούλειο, το Ξυστρή και τα Υπνωτήρια του ΟΣΕ να αποτελέσουν μια ενότητα γύρω από τον Πολιτισμό.
    «Το όραμά μου είναι γύρω από τον άξονα του Πολιτισμού, να ολοκληρώσουμε το Μανωλοπούλειο, το Ξυστρή, τα Υπνωτήρια του ΟΣΕ. Ήδη «τρέχει» η ΟΧΕ και προσπαθούμε να κάνουμε μια «ενότητα» αυτή την περιοχή ώστε δημότες και επισκέπτες να βρίσκουν διέξοδο στον συγκεκριμένο χώρο. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν μεγάλες χρηματοδοτήσεις και πολλές μελέτες. Γι’ αυτό πρέπει να τα ιεραρχήσουμε. Να ξεκινήσουμε από αυτά που μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτή την πενταετία» δηλώνει ο κ. Παναγόπουλος.

    DJI 0151

    Εντατικές προσπάθειες να σωθεί η υψικάμινος στο Ξυστρή

    DJI 0011

    Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, αναφέρει επίσης πως γίνονται εντατικές προσπάθειες ώστε να σωθεί η επισκευή της υψικαμίνου στο παλιό εργοστάσιο Ξυστρή. «Προσπαθούμε να σώσουμε την επισκευή της υψικαμίνου στο εργοστάσιο Ξυστρή. Έχει ενταχθεί από τον Φεβρουάριο του 2021 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, αλλά υπολείπονται μελέτες. Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις μελέτες και είμαστε σε επαφή με τη Διαχειριστική Αρχή για να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε αυτή τη διαδικασία. Εκτιμώ ότι θα το καταφέρουμε και θα προλάβουμε να το δημοπρατήσουμε. Όπως κάνουμε αγώνα δρόμου να σώσουμε πολλά έργα που είναι ήδη ενταγμένα σε προγράμματα και λήγουν προθεσμίες. Βρήκαμε περίπου στα 7 εκ. ευρώ έργα, τα οποία είναι ενταγμένα αλλά δεν είναι ώριμα για να δημοπρατηθούν. Ήδη πολλά από αυτά τα σώσαμε στο παρά πέντε, διότι ήταν ενταγμένα σε προγράμματα που έληγαν τον Φεβρουάριο ή κάποια λήγουν τον Μάρτιο με μελέτες μη ώριμες. Όπως η αστική ανάπλαση στον Κούβελο έληγε στις 9/2/2024 και καταφέραμε να το σώσουμε. Δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα ενώ έπρεπε από τον Αύγουστο του 23 όχι μόνο να δημοπρατηθεί αλλά και να ολοκληρωθούν οι βάσεις γιατί αυτό το έργο αφορά και την κατασκευή του Αστεροσκοπείου».

    Όσο για αν είναι εφικτό να δούμε υλοποιημένη την πολιτιστική ενότητα με τα παραπάνω κτίρια, απαντά: «Σίγουρα θα υπάρχει μια συνολική μελέτη με υποέργα. Ανάλογα με τις χρηματοδοτήσεις, θα προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε και θα ξεκινήσουμε την υλοποίησή τους. Τουλάχιστον πρέπει να έχουμε τις μελέτες έτοιμες γιατί κάτι τέτοιο απαιτεί πολλές διαδικασίες. Τα κτήρια είναι διατηρητέα και απαιτούνται εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

    "Αγκάθι" τα διατηρητέα

    Ένα επίσης δύσκολο θέμα που απασχολεί χρόνια τόσο την κοινωνία της πόλης, όσο και τις Δημοτικές Αρχές είναι η τύχη των διατηρητέων κτιρίων. Ένα «αγκάθι» λόγω και της νομοθεσίας, της ιδιοκτησίας αλλά και των χρημάτων που απαιτούνται προς αποκατάστασής τους. Ο κ. Παναγόπουλος κάνει λόγο για ένα πρόγραμμα που σκοπεύει να «τρέξει», με το οποίο μπορεί να βρεθεί λύση σε πολλά από αυτά τα κτίρια. «Η κυβέρνηση έχει αναφέρει ότι θα «τρέξει» ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει για την αναστήλωση των κτιρίων. Εάν οι ιδιοκτήτες παραιτηθούν από τη θέληση να τα επισκευάσουν, θα δίνει το δικαίωμα της επισκευής από τον Δήμο με χρηματοδότηση από την πολιτεία και το κτίριο θα είναι στην κατοχή του Δήμου για 20 χρόνια πριν επιστρέψει στους ιδιοκτήτες. Είναι ένα καλό πρόγραμμα που μπορεί να δώσει λύσεις».

    diatiritea 26

  • Δήμος Πύργου: Κινδυνεύει να διακοπεί η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών
     Δήμος Πύργου: Κινδυνεύει να διακοπεί η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

    Με διακοπή της λειτουργίας τους μέσα στη χρονιά κινδυνεύουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πύργου, εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων στην πυρασφάλεια των κτηρίων.

    Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, οι παιδικοί σταθμοί στον Πύργο (Λιούρδειος), στο Καράτουλα και το Επιτάλιο δεν έχουν συστήματα πυρασφάλειας, ενώ την ίδια στιγμή οι μελέτες για την απόκτηση και τοποθέτησή τους δεν έχουν ολοκληρωθεί. Μάλιστα, η προθεσμία εγκατάστασης των συστημάτων πυρασφάλειας λήγει στις 30/3/2024, γεγονός που δεν αφήνει κανένα χρονικό περιθώριο περαιτέρω καθυστερήσεων.

    Όπως τονίζει στο ilialive ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος, «Η προθεσμία για την εγκατάσταση των συστημάτων πυρασφάλειας στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πύργου λήγει στις 30/3 και σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία υπάρχει κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας τους. Ήδη η μία μελέτη είναι ολοκληρωμένη και αφορά τον παιδικό σταθμό του Καράτουλα. Θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αν προλάβουμε τις μελέτες και των άλλων δύο σταθμών στην παραπάνω ημερομηνία. Από εκεί και πέρα όμως χρειάζεται και άλλος χρόνος για τη δημοπράτηση του έργου και απαιτείται ένας σεβαστός προϋπολογισμός. Εμείς, με έγγραφά μας προς το Υπουργείο, ζητάμε την κατανόηση των αρμοδίων ως νέα Δημοτική Αρχή και παράταση όλων των διαδικασιών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, για να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να δημοπρατηθεί το έργο ώστε από τη νέα σχολική χρονιά όλα να είναι έτοιμα».

    panagopoulos vasilis

    Που αποδίδει ο κ. Παναγόπουλος αυτή την καθυστέρηση; «Δυστυχώς διαπιστώθηκε μια ολιγωρία για το συγκεκριμένο θέμα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Ενώ το ξεκίνησαν, φαίνεται να έμεινε στη μέση, ενώ θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα», απαντά.

  • Πύργος: Η στέγη του πολιτισμού… μπάζει
    Η στέγη του πολιτισμού… μπάζει

    Πλημμύρισε νερά η σκηνή του θεάτρου «Απόλλων»

    Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Προσκήνιο» την περασμένη Παρασκευή στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» όταν βρέθηκαν στο χώρο για τις προγραμματισμένες πρόβες τους. Η σκηνή του θεάτρου ήταν πλημμυρισμένη από νερά που έσταζαν από την οροφή του κτηρίου καθιστώντας από δύσκολη έως και επικίνδυνη την παρουσία των ηθοποιών επί σκηνής.

    Theatro plouts 2

    Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα του εμβληματικού κτηρίου της πόλης του Πύργου. Ενός αρχιτεκτονικού αριστουργήματος του 1878 από το οποίο έχουν περάσει τις περασμένες δεκαετίες ιερά τέρατα του θεάτρου. Έχει γίνει «κυψέλη» πολιτισμού για κάθε σύλλογο, ομάδα και φορέα της πόλης, και πρόσφατα, «σκηνικό» στην ταινία με πρωταγωνίστρια την Ατζελίνα Τζολί, «MARIA».

    Ποια είναι όμως η τωρινή εικόνα; Το θέατρο αντιμετωπίζει πολλά λειτουργικά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επισκευής. Σοβαρά θέματα υγρασίας και στεγανότητας, φθαρμένα καθίσματα και μοκέτα, ελλιπής ηλεκτρολογικός και ηχητικός εξοπλισμός, σοβαρές ζημιές σε αρκετά σημεία στο εξωτερικό (φθαρμένη πόρτα) και στο εσωτερικό, ειδικά στον υπόγειο χώρο που βρίσκονται τα καμαρίνια, οι τουαλέτες, αποθήκες κ.α.

    Theatro plouts 3

    Όπως δηλώνει στο ilialive ο Νίκος Λαϊνόπουλος, «ψυχή» της θεατρικής ομάδας «Προσκήνιο» που πρώτος ήρθε αντιμέτωπος με την σημερινή εικόνα του θεάτρου και γνωρίζει καλά τα προβλήματα και από τη θέση που διετέλεσε ως Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού (2018-19) «Θεωρώ ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Προσωπικά πολλά χρόνια έχω πιέσει και υπηρεσιακούς παράγοντες για την εκπόνηση μελέτης-συντήρησης και αποκατάσταση των ζημιών του θεάτρου. Ελπίζω η τωρινή Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει γι’ αυτό το μοναδικό στολίδι της πόλης».

    Theatro plouts 4

    Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος

    «Θα φροντίσουμε άμεσα για την στεγανοποίηση της οροφής»

    Ίσως για πολλούς να μην είναι γνωστό, αλλά για κάθε επισκευή ή συντήρηση υπεύθυνος είναι μόνο ο Δήμος Πύργου και η Τεχνική Υπηρεσία, καθώς το θέατρο είναι κτηριακή του περιουσία. Η αρμοδιότητα του τομέα Πολιτισμού περιορίζεται μόνο στην διαχείριση του χώρου για εκδηλώσεις και δράσεις.

    Theatro plouts 5

    Σε ερώτησή μας για τον προγραμματισμό της νυν Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του θεάτρου «Απόλλων», ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος μας δηλώνει: «Ενημερώθηκα αμέσως από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτισμού για τα προβλήματα, τα οποία είναι πολλά και επί σειρά ετών. Τώρα επιδεινώθηκε η κατάσταση στην οροφή και απαιτείται άμεση στεγανοποίηση.

    Εμείς προγραμματίζουμε άμεσα να φροντίσουμε με συνεργείο του Δήμου για την στεγανοποίηση της οροφής, ώστε να περιοριστεί προσωρινά το πρόβλημα. Παράλληλα θα πρέπει να κάνουμε μια καταγραφή όλων των ζημιών και των ελλείψεων ώστε να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη-μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού- για να ξεκινήσουν οι επισκευές.

    Από πλευράς του Δήμου Πύργου, τα θέματα που πρέπει να διευθετήσουμε άμεσα για να δούμε πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε, είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός. Το Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε πρόσφατα δεν είναι το δικό μας αλλά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, εκτιμούμε ότι θα καταθέσουμε την τροποποιητική πρόταση, αφού υπάρξει καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων.

    Δυστυχώς η εικόνα του θεάτρου «Απόλλων» είναι γνωστή. Και τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία εργασία συντήρησης και επιδιόρθωσης στο εσωτερικό του. Επί θητείας του Δημάρχου Μάκη Παρασκευόπουλου είχαν γίνει εργασίες, μεταξύ των οποίων συντήρηση των καθισμάτων και στεγανοποίηση τη οροφής, αλλά μετά δεν συνεχίστηκε τίποτα… Γνωρίζουμε για την κατάσταση και όλα θα τα δρομολογήσουμε μετά και την ψήφιση του προϋπολογισμού».

    Theatro plouts 6

    Χάρης Μικελόπουλος-πρώην πρόεδρος ΔΟΠΠ «Σταγόνα στον ωκεανό οι μικροδιορθώσεις»

    Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς, δεν έχει γίνει καμία συντήρηση και επισκευή όλων των παραπάνω προβλημάτων. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η μόνη εργασία που πραγματοποιήθηκε ήταν το 2019 όταν με προτροπή του τότε προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Χάρη Μικελόπουλου ήταν ελαιοχρωματισμοί στο φουαγιέ και τα καμαρίνια και λίγους μήνες αργότερα καθαρίστηκαν με αμμοβολή τα μάρμαρα του κτιρίου από συνθήματα και βάφτηκε ο εξωτερικός χώρος της πλατείας του θεάτρου.

    Theatro plouts 7

    Όπως εξηγεί στο ilialive ο κ. Μικελόπουλος, παρά και τις δικές του πιέσεις προς την Δημοτική Αρχή, όταν διετέλεσε πρόεδρος του ΔΟΠΠ, καμία μελέτη δεν εκπονήθηκε για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες χρηματοδότησης και υλοποίησης των εργασιών.

    «Με την ανάληψη των καθηκόντων μου στον Οργανισμό Πολιτισμού διαπίστωσα τα πολλά προβλήματα του θεάτρου. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε ως Οργανισμός να κάνουμε καμία παρέμβαση ή δαπάνη καθώς είχαμε μόνο την διαχείριση του χώρου. Κοινώς δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε ούτε μια λάμπα! Το μόνο που κατάφερα ήταν εργασίες ελαιοχρωματισμού εσωτερικά και εξωτερικά με συνεργείο του Δήμου. Ενημέρωσα την τότε Δημοτική Αρχή για όλα τα προβλήματα και την ανάγκη να γίνει μελέτη αποκατάστασης. Δυστυχώς τέσσερα χρόνια μετά ουδεμία παρέμβαση έγινε και σήμερα τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν. Με προσωπικές μου ενέργειες ζήτησα την συμβολή μεγάλου Ιδρύματος το οποίο και αποδέχθηκε το αίτημα δίνοντας ως δωρεά το ποσό των 15.000 ευρώ. Χρειαζόταν όμως τεχνική μελέτη και πολλά περισσότερα χρήματα για τις επισκευές. Δεν γίνεται να κάνουμε μικροδιορθώσεις που μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό! Με την αποχώρησή μου από την θέση του προέδρου του ΔΟΠΠ, ουδέν άλλο έγινε και δεν γνωρίζω αν είχε προχωρήσει οποιαδήποτε μελέτη αποκατάστασης κι επισκευής».

    Theatro plouts 8

  • Αρχ. Ολυμπία: Στο μικροσκόπιο της νέας Δημοτικής Αρχής, έργα που κινδυνεύουν με απένταξη - Μονοπάτια και πυρόπληκτά
    Αρχ. Ολυμπία: Στο μικροσκόπιο της νέας Δημοτικής Αρχής, έργα που κινδυνεύουν με απένταξη - Μονοπάτια και πυρόπληκτά

    Σε τροχιά λύσης για τα μονοπάτια των πυρόπληκτων περιοχών - Γιώργος Λινάρδος: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών, θα εξασφαλίσουν καλύτερη και άμεση πρόσβαση σε αγροτικές καλλιέργειες και περιουσίες, αλλά και έργα που κινδυνεύουν να απενταχθούν μπαίνουν στο μικροσκόπιο της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Όπως δηλώνει στο ilialive.gr ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Λινάρδος, τα έργα που μπαίνουν σε προτεραιότητα, είναι εκείνα που δίνουν λύσεις στην καθημερινότητα του πολίτη όπως η αγροτική οδοποιία και η οδοποιία των κοινοτήτων.

    Παράλληλα αναζητούνται άμεσα λύσεις σε έργα που βρίσκονται στον «αέρα» και κινδυνεύουν να απενταχθούν όπως η δημιουργία των μονοπατιών από την Αρχ. Ολυμπία έως τη Λαμπεία.

    «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έργα που είναι στο «αέρα» και συμβάσεις που τις έχουν εγκαταλείψει οι εργολάβοι γιατί δεν έχουν πληρωθεί για τα έργα που «τρέχουν». Υπάρχουν έργα που λόγω μελετών απεντάχθηκαν. Τα Υπουργεία όπως και η νομοθεσία δίνουν τη δυνατότητα και υποβάλλουμε ξανά μελετητικούς φακέλους και αυτό σκοπεύουμε να πράξουμε.

    Linardos 1

    Ένα από τα πιο σημαντικά έργα που οδεύει προς απένταξη είναι η δημιουργία των μονοπατιών από την Αρχ. Ολυμπία έως τη Λαμπεία . Αυτό το έργο, επειδή δεν έγιναν οι ανάλογες ενέργειες και εγκαταλείφθηκε για λόγους που μας είναι άγνωστοι, δυστυχώς οδηγείται προς απένταξη. Αυτό σημαίνει ότι θα χαθεί ένα σημαντικό χρηματικό κονδύλι για τον τόπο μας και ένα επίσης πολύ ουσιαστικό έργο δεν θα γίνει.

    Η πρώτη βούληση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλου και η δική μου, είναι να διερευνήσουμε εντός των ημερών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δασαρχείο, τις τυχόν λύσεις που υπάρχουν. Εάν υπάρχει η δυνατότητα να κερδίσουμε κάποια παράταση, ώστε να τρέξουν οι ανάλογες γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα το πράξουμε. Είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες μας όπως και αγροτική οδοποιία του Δήμου μας».

    Ετοιμάζεται το Τεχνικό Πρόγραμμα

    Αναφορικά με την αγροτική οδοποιία, ο κ. Λινάρδος σημειώνει ότι σε πρώτη φάση θα γίνει προσπάθεια ένταξης των έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Υποδομών και την ΠΔΕ.
    «Εκεί που θα χρειαστούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΠΔΕ και της κεντρικής πολιτείας, είναι για τη διέλευση των κεντρικών δρόμων από τις πρώην έδρες των Δήμων προς την Αρχαία Ολυμπία. Προτεραιότητα μας, να φροντίσουμε την προσβασιμότητα αλλά και την μετακίνηση των κατοίκων προς τις αγροτικές τους καλλιέργειες και περιουσίες ώστε να τους δώσουμε το κίνητρο να παραμείνουν στην περιοχή.

    Το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, συντάσσεται μέχρι το τέλος του μήνα και αμέσως θα απευθυνθούμε στην Περιφέρεια και τα Υπουργεία για να δούμε, τι μπορούμε να εξασφαλίσουμε από τα χρηματοδοτικά προγράμματα που τρέχουν. Εκτιμούμε ότι στο πρώτο τρίμηνο θα έχουμε μια εικόνα για το τι θα μπορούμε να υλοποιήσουμε τη φετινή χρονιά».

  • Βασίλης Παναγόπουλος: Με στρατηγικό σχέδιο, προγραμματικό λόγο και δημοκρατική λειτουργία
    Βασίλης Παναγόπουλος: Με στρατηγικό σχέδιο, προγραμματικό λόγο και δημοκρατική λειτουργία

    Με σχέδιο, πρόγραμμα και δημοκρατική λειτουργία σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης του Δήμου μας πάμε μπροστά, αφήνοντας στο παρελθόν μια επιζήμια τετραετία για τον Δήμο του Πύργου και τους πολίτες. Το πρόγραμμά μας, μακρόπνοο και απολύτως ρεαλιστικό, συναντά τις προκλήσεις του σήμερα και διαμορφώνει ισχυρές βάσεις για έναν Δήμο Πύργου ανθρώπινο, ανθεκτικό ,αναπτυξιακό, πλήρως λειτουργικό και βιώσιμο για τους πολίτες του. Ο «πυρήνας» μας -το πρόγραμμά μας- φέρνει σημαντικές τομές σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του Δήμου Πύργου, με στοχευμένες δράσεις ευρείας κλίμακας και μακρόχρονης ανάπτυξης αίροντας τη σημερινή εικόνα της υποβάθμισης. Εμείς «Μπορούμε» και θα φέρουμε σημαντικές τομές στη Διοίκηση του Δήμου ιδρύοντας, μεταξύ άλλων, Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για να μην χαθεί κανένας πολύτιμος πόρος και Γραφείο Συνεργασίας και Καθοδήγησης μικρών εταιρειών και επαγγελματιών για την εξασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων.

    Και συνεχίζουμε!

    Κάνουμε τον Δήμο μας ψηφιακό και φέρνουμε στην καθημερινή του λειτουργία τις τεχνολογίες που είναι πολύτιμες για κάθε πολίτη, για κάθε επενδυτή και ανοίγουμε διαύλους επικοινωνίας εκτός συνόρων.

    Γινόμαστε εξωστρεφής ευρωπαϊκός Δήμος.

    Υιοθετούμε την πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη εφαρμόζοντας ευρείας κλίμακας πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Εκσυγχρονίζουμε τον ηλεκτροφωτισμό και φέρνουμε την εξοικονόμηση ενέργειας προς όφελος των πολιτών, της πόλης και των κοινοτήτων. Επενδύουμε στην ενίσχυση των υποδομών μας και φέρνουμε συγκεκριμένη ατζέντα στο τρίπτυχο Περιβάλλον- Ποιότητα Ζωής- Πράσινο.

    Και δεν είναι μόνο αυτά.

    Μελετημένα, στοχευμένα συγκροτημένα και όχι αποσπασματικά λύνουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης του Πύργου. Με το πρόγραμμα μας φέρνουμε στο προσκήνιο τη χωρική οργάνωση και το παραλιακό μέτωπο θέτοντας σε προτεραιότητα την ολοκλήρωση των Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης για την αποδέσμευση των τεράστιων υγιών αναπτυξιακών δυνατοτήτων που διαθέτει ο Δήμος Πύργου και παραμένουν ακόμη και σήμερα σε «ομηρεία». Η αποκατάσταση των προσβάσεων (αγροτικό, αστικό δίκτυο κ.α.), η διαχείριση των αποβλήτων με δημόσιο χαρακτήρα και η εισαγωγή της κυκλικής οικονομίας θα φέρουν ποιοτικότερη και ευκολότερη καθημερινότητα για τους δημότες, ενώ ο Τομέας της Καθαριότητας σχεδιάζεται εκ βάθρων προς όφελος εργαζομένων και πολιτών.

    Σημαντικό κεφάλαιο στο πρόγραμμά μας καταλαμβάνουν ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός, η Παιδεία ο Αθλητισμός, η Υγεία, η Πρόνοια και η Κοινωνική Αλληλεγγύη με πλήθος εξειδικευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών. Σημαντική θέση στο στρατηγικό μας σχέδιο κατέχει ο Τομέας της Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Σημαντικό κεφάλαιο για τον Δήμο μας αποτελεί το λιμάνι του Κατακόλου. Η ανάδειξή του σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία της κρουαζιέρας αποτελεί πρώτη στόχευση, ενώ η περαιτέρω αξιοποίησή του ως προορισμός υπαίθριων δραστηριοτήτων (φυσιολατρικά μονοπάτια, παρατηρητήριο 360ο κ.α.) για έλληνες και ξένους περιλαμβάνονται στις στοχεύσεις μας.

    Στις 8 Οκτωβρίου επιλέγουμε αυτούς που διαθέτουν σχέδιο , εμπειρία και συνέπεια.

    Στις 8 Οκτωβρίου επιλέγουμε την επιστροφή στην σοβαρότητα.

    Επιλέγουμε την παράταξη ΜΠΟΡΟΥΜΕ με επικεφαλής τον ΣΤΑΘΗ ΚΑΝΝΗ.

    Δελτίο Τύπου

  • Βασίλης Παναγόπουλος : «Δεν πολιτεύομαι κρυπτόμενος»
    Βασίλης Παναγόπουλος : «Δεν πολιτεύομαι κρυπτόμενος»

    Ανοικτά και για όλα τα σημαντικά θέματα του Δήμου Πύργου μίλησε ο Πολιτικός Μηχανικός και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Παναγόπουλος, σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρωινή» και την δημοσιογράφο, Κική Κολοβέρου.

    Φέρνοντας στο προσκήνιο την ουσία, μακριά από «προεκλογικές σειρήνες», ο έμπειρος αυτοδιοικητικός καλεί την κοινωνία σε αλλαγή πλεύσης για έναν Δήμο αναπτυξιακό, βιώσιμο για όλους τους πολίτες και ανθεκτικό, ώστε να αντιμετωπίσει τις σοβαρές προκλήσεις που βρίσκονται προ των πυλών.

    Σταχυολογώντας τα βασικά σημεία της συνέντευξης, ο κ. Παναγόπουλος είπε:

    Για την κριτική …

    «Θεωρώ την κριτική, όταν είναι καλοπροαίρετη, ευπρόσδεκτη και παραγωγική…»

    «Δεν κρύβομαι, δεν παραιτούμαι, δεν εκχωρώ σε κανέναν την ελευθερία των απόψεών μου. Είμαι παρών και θα είμαι παρών όταν το συμφέρον των συνδημοτών μου το επιβάλει αδιαφορώντας για τα σχέδια που απεργάζονται κάποιοι για να απαλλαγούν από την παρουσία μου, που τους είναι ενοχλητική…»

    Για το έλλειμμα δημοκρατίας στο Δήμο…

    «Η Δημοτική Αρχή που επί των ημερών του απερχόμενου Δημάρχου και με προσωπική σφραγίδα του ιδίου, φρόντισε να καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας. Όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια και επί των ημερών τους είναι τουλάχιστον πρωτοφανή. Ο κ. Αντωνακόπουλος δημιούργησε εκούσια τοξικό κλίμα για να κρύψει την ένδεια και την αναποτελεσματικότητά του από την κοινωνία. Μετέβαλε τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου σε αρένα εξαπολύοντας ύβρεις και προσβολές, διευθύνοντας αυτός ο ίδιος την συζήτηση, αφαιρώντας τον λόγο από τους δικαιούμενους να τοποθετηθούν, μη σεβόμενος την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών…»

    Για την απουσία σοβαρού σχεδιασμού…

    «Ο Δήμος «αιμορραγεί» από την ανικανότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Αντωνακόπουλου. Τώρα, παραμονές των εκλογών, η Δημοτική Αρχή επιδίδεται σε αγώνα υποκλοπής εντυπώσεων οικειοποιούμενη έργα της Περιφέρειας αλλά και βαπτίζοντας ως σημαντικά τα έργα διαχείρισης της καθημερινότητας. Αυτό όμως που αναδεικνύεται είναι η έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού. Δεν δόθηκε καμία προσοχή επί 4 χρόνια σε ζητήματα αναπτυξιακά. Καλές οι γιορτές και οι εκδηλώσεις, καλές οι τσιμεντοστρώσεις αλλά η πόλη και τα χωριά μας χρειάζονται υποδομές….»

    Για το πρόγραμμα της παράταξης «Μπορούμε»…

    «Και γνώση και εμπειρία έχουμε και στρατηγικό σχέδιο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, διότι ξέρουμε το πώς. Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου να ξέρετε ότι είναι καθοριστικές. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρον όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία μπορούν ν’ αλλάξουν ριζικά την εικόνα του Δήμου Πύργου και να μιλάμε για μια διοικητική οντότητα ανεπτυγμένη, ανθεκτική, βιώσιμη, αισθητικά και ουσιαστικά αναβαθμισμένη, που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την τωρινή κατάσταση της παρακμής και της υποβάθμισης…»

    Για το Ποτόκι…

    «Καταρχάς κατανοώ απόλυτα την αποστροφή του κόσμου για την εικόνα που παρουσιάζει το Ποτόκι. Και μιλάω για την εικόνα γιατί έχει αποδειχθεί από αξιόπιστες μετρήσεις ότι δεν έχουμε περιβαλλοντική επιβάρυνση άλλου τύπου. Τα νερά και το έδαφος έχουν σχολαστικά ελεγχθεί και δεν υπήρξε ούτε υπάρχει μόλυνση…»

    «Ως δημοτική αρχή τότε ευθυγραμμιζόμενοι με τις κυβερνητικές εντολές και οδηγίες υλοποιήσαμε την προσωρινή δεματοποίηση των αποβλήτων ως μόνη νόμιμη λύση έως ότου ολοκληρωθεί το σχεδιαζόμενο τότε εργοστάσιο. Τα απορρίμματα δεν έπρεπε να μείνουν μέσα στην πόλη και τα χωριά, δεν έπρεπε να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία…»

    «Το κυβερνητικό σχέδιο, γιατί αυτό εφαρμόσαμε, μιλούσε για μεταφορά τους στο σχεδιαζόμενο τότε εργοστάσιο, το οποίο όμως ουδέποτε έγινε. Όχι όμως με δικιά μας ευθύνη. Από εκεί και ύστερα, οι επόμενες Δημοτικές Αρχές ως συνεχιστές του δήμου θα έπρεπε να μεριμνήσουν για τα προβλεπόμενα. Δεν το έπραξαν. Ούτε βεβαίως ο κ. Αντωνακόπουλος που αναφέρεται αφοριστικά στο Ποτόκι χωρίς να εξηγεί γιατί στα 4 χρόνια της θητείας του δεν έπραξε το ελάχιστο. Όφειλε ή δεν όφειλε να δώσει λύση;

    «Εκείνο όμως που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι το τι μέλει γενέσθαι. Η παράταξή μας έχει σαφές και ρεαλιστικό σχέδιο για την λύση και θα είναι, με προσωπική μου δέσμευση, το πρώτο ζήτημα που θα αντιμετωπίσουμε. Κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα θα εξυγιάνουμε την περιοχή και θα αποκαταστήσουμε τον χώρο, μετατρέποντάς τον σε περιαστικό πάρκο. Στην συλλογική μνήμη το Ποτόκι θα μείνει ως παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή…»

    Για την ανανέωση του πολιτικού δυναμικού…

    «Στην θέση ενός πολίτη – ψηφοφόρου δεν θα με απασχολούσε η ηλικία ενός υποψηφίου. Θα με απασχολούσε η σοβαρότητα της πρότασης που ο καθένας κομίζει. Θα απέδιδα σημασία στην συνέπεια της παρουσίας του όπου έχει αναπτύξει δράση. Σε όλες τις παρατάξεις συνυπάρχουν παλαιοί και νέοι. Είμαι πολύ υπερήφανος που στην δικιά μας παράταξη υπάρχει εντυπωσιακή παρουσία νέων ανθρώπων, επιστημόνων, επαγγελματιών, σοβαρών και με όρεξη για δουλειά...

    Δελτίο Τύπου

  • Βασίλης Παναγόπουλος: Ναι στην πρόοδο, όχι στην τοξικότητα
    Βασίλης Παναγόπουλος: Ναι στην πρόοδο, όχι στην τοξικότητα

    Τι Δήμο θέλουμε για εμάς, τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές;

    Τον Δήμο της εξωστρέφειας, των σοβαρών υποδομών, της ανθεκτικότητας, της ασφάλειας, της ανάπτυξης και της ευημερίας με σχέδιο και όρους βιωσιμότητας!

    Γι’ αυτόν τον λόγο και με αίσθημα ευθύνης και χρέους στις επόμενες γενιές στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον στον Δήμο Πύργου και συσπειρώνουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου δίνοντας πνοή στην πόλη και στα χωριά . Επιλέγουμε να κάνουμε το βήμα μπροστά.

    Βάζουμε οριστικά τέλος στην τοξικότητα που επιβλήθηκε κατά την 4ετία που ολοκληρώνεται.

    Είναι χρέος μας να εξοβελίσουμε τη διχόνοια με την οποία διαποτίσθηκε η κοινωνία ,τους αυθαίρετους διαχωρισμούς, τον κυνικό λαϊκισμό και την δίχως προηγούμενο ρητορική μίσους και χυδαιολογίας στην οποία κατέφυγαν για να κρύψουν την ανικανότητά τους. Αυτοί που τα επέλεξαν ανήκουν στο παρελθόν.

    Οι ηγέτες εμπνέουν, δεν διχάζουν. Ενώνουν δεν διαιρούν.

    Δεν είμαστε σαν αυτούς.

    ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ενώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

    ΜΠΟΡΟΥΜΕ να εργαστούμε για το καλό του τόπου. Και θα το κάνουμε.

    Στην προσπάθεια αυτή ΔΗΛΩΝΩ παρών με όλες μου τις δυνάμεις.

    Βασίλης Παναγόπουλος

    Πολιτικός Μηχανικός

    Δημοτικός Σύμβουλος

    Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

    Υποψήφιος δημοτικός δύμβουλος Πύργου με την παράταξη «Μπορούμε» του υποψήφιου δημάρχου κ. Στάθη Καννή

    Δελτίο Τύπου

  • Βασίλης Παναγόπουλος: Ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου
    Βασίλης Παναγόπουλος: Ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου

    Η ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς , όπως και αν νοείται αυτή , έστω και με την μορφή επιφανειακών έργων, τα τελευταία, αρκετά ,χρόνια , δεν έχει αγγίξει το ανατολικό τμήμα της πόλης του Πύργου .

    Ούτε καν η διαχείριση της καθημερινότητας , η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας , θεμελιώδη για την ποιότητα ζωής , εξασφαλίσθηκαν στοιχειωδώς .

    Πρώτα όμως και κύρια δεν προβλημάτισε και δεν κινητοποίησε το ζήτημα της αναβίωσης της οικονομικής δραστηριότητας ,που θα μπορούσε καταρχάς ευχερώς να συνδεθεί με την, επί πολλά χρόνια αναμενόμενη, μεταφορά δημόσιων υπηρεσιών ώστε να αποκεντρωθεί η διοικητική λειτουργία και να μετακινηθεί το συναλλακτικό κοινό με τον θετικό αντίκτυπο που θα είχε η μετακίνηση αυτή για την μικροοικονομία της περιοχής.

    Στην κατεύθυνση αυτή αν και το οφείλαμε δεν επιδιώξαμε καν ως Δήμος να επιβάλουμε στην κεντρική εξουσία την αξιοποίηση του οικοπέδου επί της οδού Ολυμπίων που προορίσθηκε για την στέγαση των υπηρεσιών του πρώην ΙΚΑ (ιατρικών και διοικητικών) για να μην υλοποιηθεί ποτέ το σχέδιο αυτό. Αυτό για εμάς αποτελεί απαρέγκλιτα προτεραιότητά μας .

    Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού για την επιδίωξη του οποίου δεσμευόμαστε θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για την ανατολική πόλη μεταφέροντας ένα πολύ σημαντικό κομμάτι διοικητικής άρα και οικονομικής δράσης εκεί , ενώ θα εξοικονομήσει τεράστια ποσά για το ελληνικό δημόσιο.

    Η λανθασμένη στόχευση και η έλλειψη σχεδίου προκαλούν απώλεια ευκαιριών , μία πολυτέλεια την οποία δεν διαθέτουμε δυστυχώς .Οφείλουμε χωρίς καθυστέρηση να αναζητήσουμε και να εξασφαλίσουμε ΛΥΣΕΙΣ.

    Μοναδική ευκαιρία που δεν έπρεπε να μείνει ανεκμετάλλευτη ήταν η αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού επιχειρησιακού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης <<Ανταγωνιστικότητα , επιχειρηματικότητα και καινοτομία >> το οποίο βρίσκεται, για τους δήμους που εγκαίρως ενέταξαν μελέτες σε αυτό ,σε φάση υλοποίησης. Σε αυτό μπορούσαμε να προτείνουμε την ένταξη της εμπορικής περιοχής που ορίζεται από την οδό Ερμού και τους παρακείμενους ,μέχρι την Πλατεία Ηφαίστου, δρόμους και να χρηματοδοτήσουμε την αναβάθμιση τους με δράσεις που εντάσσονται και αφορούν την επαναχάραξη της εμπορικής και πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής .Η υλοποίηση της δράσης αυτής θα επέτρεπε την πραγματοποίηση παρεμβάσεων με σκοπό την αισθητική ενοποίηση των ωφελούμενων επιχειρήσεων (λχ χρηματοδοτούμενες παρεμβάσεις σε όψεις κτιρίων για την συντήρηση αυτών και την ανάδειξη των ιστορικών και αρχιτεκτονικών τους στοιχείων ) αλλά και δράσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου.

    Αν είχαμε ως Δήμος αντιληφθεί την ευκαιρία και είχαμε πράξει τα αυτονόητα θα εξασφαλίζαμε την ουσιαστική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος της εμπορικής αυτής ζώνης που έχει μαραζώσει , με άμεσο αποτέλεσμα την οικονομική ανάκαμψη των επιχειρήσεων και την επαύξηση των θέσεων απασχόλησης στον τομέα των εμπορικών και τουριστικών υπηρεσιών. Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΧΑΘΗΚΕ.

    Η αναβάθμιση της περιοχής με αντίστοιχες παρεμβάσεις αποτελεί προτεραιότητα και σχέδιό μας . Προς το σκοπό αυτό πρόκειται ως δημοτική αρχή να επισπεύσουμε την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου ώστε στην , άμεσα αναμενόμενη, αντίστοιχη ευρωπαϊκή δράση να εντάξουμε πρόγραμμα ενοποίησης του εμπορικού ιστού της ευρύτερης περιοχής που συνδέει το κέντρο της πόλης με την ανατολική πλευρά μέσω της οδού Ερμού και των παρακείμενων δρόμων με την μορφή του ανοιχτού εμπορικού χώρου πόλεως (open mall) για να λάβει τέλος ο μαρασμός και η εγκατάλειψη.

    Θεωρούμε εξάλλου ότι ,όχι μόνο προς τον σκοπό της ενίσχυσης της κινητικότητας του συναλλακτικού κοινού ,αλλά και για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας σε μία περιοχή με προβλήματα ενσωμάτωσης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, χρήσιμο θα ήταν να μετακινηθεί η έδρα της δημοτικής αστυνομίας εκεί, την οποία πρέπει να ενισχύσουμε, να εκπαιδεύσουμε και να συνδράμουμε ώστε να επιτελεί αποτελεσματικά το έργο της και να λειτουργεί ως σύμμαχος και βοηθός των πολιτών στην διατήρηση της ομαλής καθημερινότητας.

    ( Και μία παρατήρηση : Η επιλογή αυτή , της επαναφοράς της ανατολικής πόλης σε ρυθμούς ανάπτυξης, δεν εξυπηρετείται από την απόφαση της απερχόμενης δημοτικής αρχής να αγοράσει το γνωστό και γερασμένο κτίριο της οδού Ιφίτου , η επωφελής αξιοποίηση του οποίου προσκρούει όχι μόνο στην κοινή λογική και τα επιστημονικά δεδομένα που επιβάλουν τεραστίου κόστους επεμβάσεις ώστε το κτίριο να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό, αλλά κυρίως στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, δεδομένου ότι δεν εξασφαλίζεται η διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης . Πολύ δε περισσότερο εγείρει ερωτηματικά η επιμονή και η σπουδή απόκτησης του κτιρίου αυτού όταν από επίσημα χείλη ακούγονται αντιφατικές πληροφορίες για τον τρόπο αξιοποίησης του, είτε ως στέγη δημοτικών υπηρεσιών είτε για απροσδιόριστη χρήση της αστυνομικής διεύθυνσης ,το οποίο ,με την επιεική ερμηνεία, προδίδει ευκαιριακό τρόπο διαχείρισης των πόρων του Δήμου .)

    Όσον αφορά τέλος στα πολεοδομικά , τόσο σημαντικά για την ανάπτυξη , ζητήματα πρέπει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση να ολοκληρωθεί η μελέτη επέκτασης του σχεδίου πόλης στις περιοχές Βιδιάς , Λιθαράκια και Αγ. Παντελεήμονα , την οποία είχα ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος επισπεύσει ,για να εγκαταλειφθεί έκτοτε. Εκτός από τα πολεοδομικά πλεονεκτήματα προς όφελος των κατοίκων , με την πράξη εφαρμογής θα δημιουργηθούν κοινόχρηστοι χώροι ενώ θα επεκταθούν τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

    Σημαντικό τέλος είναι το έργο της διάνοιξης της περιμετρικής οδού που θα συνδέσει τις οδούς Αλφειού και Ολυμπίων με την οδό Λαμπετίου προκειμένου να εξυπηρετήσει την αποσυμφόρηση της βαριάς κυκλοφορίας.

    Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο , κάθε δημιουργική ιδέα , να υπερβούμε την λογική της απλής διαχείρισης της καθημερινότητας , η οποία ,τα τελευταία χρόνια, ούτε καν αυτή λειτούργησε με αδιάψευστους μάρτυρες τους κατοίκους της ανατολικής πλευράς της πόλης .

    ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΠΡΕΠΕΙ να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων τοποθετώντας τον πήχη ψηλά και θα το πράξουμε.

    Του Βασίλη Παναγόπουλου

    Πολιτικού μηχανικού

    Προέδρου Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΕ

    Δημοτικού συμβούλου

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο