Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 19:27

Μπονάνος και Μαστοράκου στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Παν. Πατρών 

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Επίσκεψη στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος και η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου , στους χώρους του οποίου ξεναγηθήκανε από τον Καθηγητή Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντή του Κέντρου Δοτών ΚΕΔΜΟΠ –«Χάρισε Ζωή» Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη.

Κατά τη διάρκεια ενημερωθήκανε για το σπουδαίο και πολύπλευρο έργο που επιτελείται από το Κέντρο και συζητήθηκαν οι τρόποι στήριξης της μεγάλης αυτής επιστημονικής προσπάθειας.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, αφού έδωσε πολλά συγχαρητήρια τόσο στον κ. Σπυριδωνίδη όσο και σε όλους όσους προσφέρουν υπηρεσίες στο Κέντρο, τόνισε : «Η Δωρεά μυελού των οστών αποτελεί την εμπράγματη πράξη ανιδιοτελούς συνεισφοράς προς το συνάνθρωπο. Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών Χαρίζει Ζωή σε συνανθρώπους του που πάσχουν από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προσέλκυσης νέων εθελοντών στηρίζοντας δράσεις που στόχο έχουν την εγγραφή νέων μελών στο ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή» . Αν σκεφτεί ο καθένας μας πως με κάτι πολύ απλό για εμάς μπορούμε να σώσουμε μια ζωή, τότε όλοι ήδη θα έπρεπε να έχουμε γίνει δότες!»

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Π.Δ.Ε., δήλωσε στο πλαίσιο της συνάντησης: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Επιστημονικό Υπεύθυνο κ. Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη, σε όλο το επιστημονικό προσωπικό και στην μεγάλη ομάδα εθελοντών για το πολύπλευρο έργο που επιτελούν τόσο στην ενημέρωση και προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών όσο και στην διάχυση της επιστημονικής γνώσης, στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη της έρευνας εν γένει. Σημαντική επιπλέον κατάκτηση και επιστέγασμα των προσπαθειών, αποτελεί και το Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών το οποίο επικεντρώνεται στη μεταφραστική έρευνα σε κυτταρικές, γονιδιακές και αναγεννητικές θεραπείες στο οποίο συμπράττουν το ΚΕΔΜΟΠ, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών , γεγονός που αναδεικνύει τη Δυτική Ελλάδα τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαΐκό Επίπεδο. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύσσωμη, στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις επιστημονικές δραστηριότητες του ΚΕΔΜΟΠ ώστε οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε νέες κυτταρικές θεραπείες που θα βοηθήσουν να σωθούν ζωές.»

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 18:52

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Δήμος Πύργου συμμετείχε σε ενημερωτική σύσκεψη στην Π.Ε. Ηλείας υπό την Αντιπεριφερειάρχη Δημ. Υγείας Άννα Μαστοράκου
    Ο Δήμος Πύργου συμμετείχε σε ενημερωτική σύσκεψη στην Π.Ε. Ηλείας υπό την Αντιπεριφερειάρχη Δημ. Υγείας Άννα Μαστοράκου

    Πως θα προστατευθεί η ποιότητα του πόσιμου νερού

    Ενημερωτική σύσκεψη για θέματα Δημόσιας Υγείας που έχουν να κάνουν κυρίως με την ποιότητα του πόσιμου νερού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (22/10/24) στο συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχου Δημόσιας Υγείας Άννας Μαστοράκου.

    Από την πλευρά του Δήμου Πύργου συμμετείχαν η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Λάκης Αθανασόπουλος μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες.

    dimos nero mastor 2

    Ιδιαίτερη έμφαση από την κ. Μαστοράκου δόθηκε στην ανάγκη σύμπραξης όλων των εμπλεκομένων φορέων για το συντονισμό των δράσεων με στόχο τη διαχείριση των περιβαλλοντικών προκλήσεων που επηρεάζουν την ποιότητα του πόσιμου νερού καθώς επίσης στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη νέα νομοθεσία σχετικά με την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

    Στα μέτρα που προτάθηκαν είναι η χλωρίωση, ο καθαρισμός των δεξαμενών και οι τακτικές υδροληψίες για την εξέταση του νερού σε πιστοποιημένα εργαστήρια, κάτι που όπως η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Αλικάκη στο Δήμο Πύργου γίνεται ήδη.

    Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας επεσήμανε δε πως η λειψυδρία μαζί με τα πλημμυρικά φαινόμενα, που είναι παρελκόμενα της κλιματικής κρίσης, ίσως δώσουν πρόσβαση του δικτυού νερού σε σημεία που δεν πρέπει και για αυτό συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στις ΔΕΥΑ πάνω στο θέμα αυτό, αφού έχουν την ευθύνη του δικτύου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Π.Ε. Ηλείας: Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού
    Π.Ε. Ηλείας: Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού

    Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου αυτή να διασφαλιστεί πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Άννας Μαστοράκου και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας.

    Παρουσία δημάρχων, αντιδημάρχων, προέδρων ΔΕΥΑ και άλλων φορέων, τονίστηκε πως την δεδομένη χρονική στιγμή η ποιότητα του πόσιμου νερού στην Ηλεία βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, ωστόσο χρειάζεται επαγρύπνηση και σωστή προετοιμασία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιβαλλοντικές προκλήσεις που επηρεάζουν το νερό.

    pe susk nero koro 2

    Η κα Μαστοράκου κατά την τοποθέτησή της, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο τον συντονισμό των δράσεων για την προστασία της ποιότητας του πόσιμου νερού στην περιοχή και τόνισε την ανάγκη σωστής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναφερόμενη στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν, όπως η χλωρίωση, ο καθαρισμός των δεξαμενών και οι τακτικές υδροληψίες.

    Από την πλευρά τους, τόσο η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ηλείας, Ασημίνα Χαλικιά όσο και η Προϊσταμένη του Τμήματος
    Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας, Ακριβή Ζάρρα αναφέρθηκαν στο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθείται σε σχέση με την ασφάλεια του νερού αλλά και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα όταν παρατηρούνται προβλήματα ενώ πρόσθεσαν πως κάθε καταγγελία θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν, να εξετάζεται και να εκδίδεται το ανάλογο πόρισμα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χ. Μπονάνος στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Νοσηλευτικής
    Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χ. Μπονάνος στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Νοσηλευτικής

    Στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Νοσηλευτικής του Τομέα Φοιτητών του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας (Ε.Σ.Ν.Ε.), παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

    Το συνέδριο που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, διεξήχθη στους χώρους του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα, κατά το τριήμερο 10, 11 και 12 Οκτωβρίου 2024, με τη συμμετοχή πλήθους φοιτητών Νοσηλευτικών Σχολών, αλλά και άλλων επαγγελματιών υγείας. Το πρόγραμμά του περιελάμβανε διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, καθώς και κλινικά φροντιστήρια, προσαρμοσμένα στη σύγχρονη νοσηλευτική εποχή.

    Ο κ. Μπονάνος κατά το χαιρετισμό του τόνισε: «Οι υπηρεσίες της Υγείας αποτελούν μια συνεχή πρόκληση και ουσιαστικά αποτελούν μέτρο προόδου για κάθε κοινωνία. Ως Περιφερειακή Αρχή αναγνωρίζοντας πλήρως ότι πρωταρχική ανάγκη για την παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας από τους νοσηλευτές μας αποτελεί η ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, εξασφαλίσαμε τα τελευταία χρόνια σχεδόν 60 εκ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους της ΠΔΕ, για την ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Με δεδομένο ότι ο νοσηλευτής αποτελεί σημαντικό πυλώνα στήριξης του συστήματος υγείας και παράγοντα φροντίδας και ανακούφισης για τον ασθενή, θεωρώ χρέος μου να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας σε εσάς που θα πάρετε αύριο τη σκυτάλη από τους νοσηλευτές που ήδη υπηρετούν το σύστημα υγείας της χώρας μας, για την επιθυμία σας να το στηρίξετε και να το εξελίξετε διατηρώντας το σε υψηλό επίπεδο. Σας έχουμε ανάγκη!»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας  Άννας Μαστοράκου με εκπροσώπους του Σ.Ε.Β. Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος
    Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας  Άννας Μαστοράκου με εκπροσώπους του Σ.Ε.Β. Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος

    Την Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, Αναστάσιος Δασκαλής και Αρετή Μούρτα, με κύριο θέμα την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω καινοτόμων δράσεων και στρατηγικών συνεργασιών.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Σ.Ε.Β. Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασαν στην Αντιπεριφερειάρχη, στην Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, Σοφία Συμεωνίδου και στον Προϊστάμενο του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Δημήτριο Δανίκα, προγράμματα και πρωτοβουλίες στον τομέα της ψηφιακής υγείας (smart HEALTH), με σκοπό την αποτελεσματικότερη παροχή υγειονομικών υπηρεσιών, την παρακολούθηση της υγείας των πολιτών και την έγκαιρη πρόληψη ασθενειών.

    Οι εκπρόσωποι του Σ.Ε.Β. Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους, σε επιδοτούμενα έργα, σε προγράμματα υποστήριξης-ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δυναμικό καινοτομίας και ανάπτυξης ψηφιακών λύσεων στο ευρύτερο οικοσύστημα υγείας, το οποίο αποτελείται από βασικούς παράγοντες τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

    Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης,δήλωσε:«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίζει να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, την υγεία και την αειφόρο ανάπτυξη, διαμορφώνοντας ένα υγιές περιβάλλον για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας».

    (Δελτίο Τύπου)

  • 1ος  διαδικτυακός διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους από το FilmOfficeτης ΠΔΕ – Ανακοίνωση μελών της τριμελούς επιτροπής του διαγωνισμού
    1ος  διαδικτυακός διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους από το FilmOfficeτης ΠΔΕ – Ανακοίνωση μελών της τριμελούς επιτροπής του διαγωνισμού

    Ο 1ος Διαδικτυακός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους, διοργανώνεται από το Film Office της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την υποστήριξη της KaranCreativeMedia. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ιστορίας, του φυσικού κάλους, της γαστρονομίας και του τουρισμού της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

    Ο Διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες, όσο και σε ερασιτέχνες κινηματογραφιστές, ακόμη κι αν αυτοί δε διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο κινηματογράφησης, ακόμα κι κινητά τηλέφωνα. Στους “νικητές” του διαγωνισμού θα απονεμηθούν βραβεία, χρηματικά έπαθλα, αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

    Με ιδιαίτερη τιμή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει τα μέλη της τριμελούς επιτροπής του διαγωνισμού, η οποία αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου, και αυτοί είναι: ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος (‘’Καλάβρυτα 1943’’, ‘’BeenHereBefore’’, ‘’AlterEgo’’, Υπέροχα Πλάσματα, κ.α.), Νικόλας Δημητρόπουλος, η πρόεδρος του Δ.Σ. και Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννη», Ξένια Καλδάρα και η σκηνοθέτης και σεναριογράφος (‘’Πολυξένη: Μια ιστορία από την πόλη’’ - η πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ το 2018, ‘’Κι αν Φύγω… θα ξανάρθω’’, , ‘’..κι αύριο μέρα είναι’’, Το Κόκκινο Ποτάμι κ.α.), Δώρα Μοσκλαβάνου.

    Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγεται η λειτουργία και του Film Office, σημειώνει ότι: « η δύναμη της εικόνας και ο κινηματογράφος μπορούν να αποτελέσουν δυναμικό εργαλείο ανάδειξης του τουρισμού και του πολιτισμού της περιοχής μας. Με όπλο τη δημιουργία του Film Office, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εισέρχεται δυναμικά στη διεκδίκηση μεριδίου της αγοράς φιλοξενίας τοπικών, εθνικών και διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών. Ο διαγωνισμός αυτός θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να δημιουργήσουν δικό τους υλικό, στο οποίο θα προβάλλεται η μακραίωνη ιστορία, το πολιτιστικό απόθεμα και το ιδιαίτερο φυσικό κάλος και των τριών περιφερειακών ενοτήτων, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.»

    Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε κάθε έναν που αγαπά την κινηματογράφηση και τη δημιουργία, να φτιάξει τη δική του ταινία και να απολαύσει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα την Ολυμπιακή γη, συμβάλλοντας στην προβολή της.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2024, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη σελίδα του Film Office Western Greece στο Facebook,την ιστοσελίδα: www.filmcall.karan-media.gr, αλλά και το τηλέφωνο: 2613 018 024.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Α. Μαστοράκου, με τον Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης
    Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Α. Μαστοράκου, με τον Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

    Τον Αν. Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Νικόλαο Δελέγκο, συνάντησε, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Π.Δ.Ε., Άννα Μαστοράκου.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναλύθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία με τα κοινωνικά φαινόμενα της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, που είναι σε έξαρση στην σημερινή Ελληνική κοινωνία και πώς οι δράσεις στο πλαίσιο των Σχολείων Προαγωγής Υγείας μπορούν να συνεισφέρουν καθοριστικά στη μείωση αυτών των περιστατικών.

    Η Αντιπεριφερειάρχης, ενημέρωσε τον Αν. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για την ένταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Δίκτυο Υγιών Περιφερειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καθώς επίσης για τις στρατηγικές που προτείνει ο Π.Ο.Υ. για την εκπαιδευτική κοινότητα όπως: α) ολιστικές προσεγγίσεις βασισμένες στη συνεργασία όλου του προσωπικού του σχολείου, των μαθητών, των γονέων/κηδεμόνων και σε συνεργασία με την κοινότητα και τοπική αυτοδιοίκηση, β) σχολικά προγράμματα που υποστηρίζουν τις σωματικές, κοινωνικο-συναισθηματικές και ψυχολογικές διαστάσεις της υγείας και ευεξίας των μαθητών και γ) σχολικές υπηρεσίες υγείας.

    Επιπλέον, συζητήθηκαν και οι προοπτικές συνεργασίας για την εφαρμογή βιωματικών δράσεων διατροφικής αγωγής και πρόληψης της παχυσαρκίας στη σχολική κοινότητα. Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμα πρόληψης των εξαρτήσεων που υλοποιεί η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας «Καλλίπολις», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Τμήματα Αγωγής Υγείας).

    Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ θερμό κλίμα, ενώ συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των κοινών δράσεων για την ανάπτυξη προγραμμάτων που θα ενισχύσουν την κοινωνική και ψυχική ευημερία των μαθητών.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
    Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

    Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΠΔΕ, Χαράλαμπος Μπονάνος, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στο γραφείο του, με το Διευθυντή του Τμήματος Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αναστάσιο Δημητρίου.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πάνω σε θέματα υλοποίησης βιωματικών εργαστηρίων, σεμιναρίων κλπ στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.

    Όπως τόνισε ο κ. Μπονάνος: «Ως Περιφερειακή Αρχή είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση προέρχεται από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε την τεχνογνωσία που μπορούν να μας παρέχουν προς όφελος των πολιτών που θέλουν να διευρύνουν τους γνωσιακούς ορίζοντές τους»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση Εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Άννας Μαστοράκου με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Φωφώ Καλύβα
    Συνάντηση Εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Άννας Μαστοράκου με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Φωφώ Καλύβα

    Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Φωφώ Καλύβα, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο διενέργειας συναντήσεων με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Αντιπεριφερειάρχης, παρουσίασε τους άξονες του στρατηγικού σχεδίου για τη Δημόσια Υγεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το οποίο εστιάζει στην πρόληψη, στην προαγωγή και προστασία της υγείας του πληθυσμού, καθώς επίσης στην ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κρίσεων.

    Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης σε Περιφερειακό Επίπεδο των Προγραμμάτων α) «Φώφη Γεννηματά» για τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού και β) Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης» - Δευτερογενής Πρόληψη.

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στην ανάγκη σύμπραξης όλων των εμπλεκομένων φορέων για το συντονισμό των δράσεων με στόχο τη διαχείριση των περιβαλλοντικών προκλήσεων που επηρεάζουν την ποιότητα του πόσιμου νερού καθώς επίσης στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη νέα νομοθεσία σχετικά με την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης .

    Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας την κοινή βούληση για τη βελτίωση των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με ιδιαίτερη έμφαση στην ισότητα, στις ανάγκες υγείας του πληθυσμού και στη βιωσιμότητα.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο