Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 09:35

Αντωνακόπουλος κατά Καννή για τα πεπραγμένα του πρώτου τετραμήνου της νέας δημοτικής αρχής

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Βολές κατά της παρούσας δημοτικής αρχής εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης “Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο” Τάκης Αντωνακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στα γραφεία της ΠΕΔ.

Στο πλευρό του βρέθηκαν οι τέσσερις εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιάννης Αργυρόπουλος, Γιάννης Βαρελάς, Μαρίνης Αχτύπης και Αλέξανδρος Τζουανόπουλος που τοποθετήθηκαν και αυτοί επί των σχολιαζόμενων θεμάτων.

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε πως οι συνεντεύξεις δίνονται γιατί δεν μεταδίδονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που όπως έχει πει ο ίδιος δεν υπέγραψε την ανανέωση της σύμβασης προκειμένου να μη δεσμεύσει τη νέα δημοτική αρχή στις επιλογές της.

Κατά τα άλλα ο Τάκης Αντωνακόπουλος μίλησε για το θέμα των οικονομικών διαθέσιμων στα ταμεία του δήμου που είπε πως ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ, για τις δεκάδες αναθέσεις της νέας δημοτικής αρχής, την ασφάλιση των οχημάτων του δήμου από γραφείο εκτός Ηλείας και άλλα ανάλογα παραδείγματα αναθέσεων. Σχολίασε τον τρόπο που διοργανώθηκαν και τα ποσά που διατέθηκαν σε εκδηλώσεις όπως οι Απόκριες και τα Ανθεστήρια και η επέτειος της Μάχης του Πύργου.

Το θέμα της αλλαγής δικηγόρου σε δικαστικές υποθέσεις που αφορούν το δήμο Πύργου, επίσης τέθηκε από τον κ. Αντωνακόπουλο, όπως και τα έργα που υλοποιούνται σήμερα και κατηγόρησε την παρούσα δημοτική αρχή για λαϊκισμό, βερμπαλισμό και τακτικές προβοκάτσιας.

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που σχεδίασε η προηγούμενη δημοτική αρχή και υλοποιεί η παρούσα. Ο Μαρίνης Αχτύπης στάθηκε στους τομείς της καθαριότητας και της δημοτικής αστυνομίας λέγοντας πως η προηγούμενη δημοτική αρχή ανέβασε ψηλά τον πήχη.

Ο Γιάννης Βαρελάς στάθηκε στη σύγκριση των όσων ανέφερε η νέα δημοτική αρχή προεκλογικά και στο τι ισχύει σήμερα μιλώντας για τις απευθείας αναθέσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 23:52

Σχετικά Άρθρα

  • Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου : Ο εσωτερικός έλεγχος του 2023 έφερε εντάσεις
    Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου : Ο εσωτερικός έλεγχος του 2023 έφερε εντάσεις

    Αντωνακόπουλος προς Κυριαζή «Είσαι ψεύτης»

    Στ. Καννής : Απαράδεκτη συμπεριφορά για έναν πρώην δήμαρχο

    Διαξιφισμούς, αλληλοκατηγορίες και εντάσεις καθώς και πολλά ερωτηματικά για την παρελθοντική οικονομική διαχείριση του Δήμου Πύργου προκάλεσε η ενημέρωση για τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε για το έτος 2023 στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, παρά διευκρινήσεις για την συνολική κατάσταση.

    Οι τόνοι ανέβηκαν για άλλη μια φορά, τα ερωτήματα προς τον ορκωτό λογιστή Νίκο Κουτουβίνη, που ήταν παρών για να ενημερώσει το σώμα, έπεφταν «βροχή» από τους δημοτικούς συμβούλους, για να καταλήξει ένα δημοτικό συμβούλιο με τον κ. Αντωνακόπουλο να αποκαλεί «ψεύτη» τον κ. Κυριαζή, την αποχώρησή του από την αίθουσα, και αιχμές για έναν «χρεωμένο δήμο» και υπεροστολογημένες αναθέσεις.

    «Καταλαβαίνω την ενόχληση του κ. Αντωνακόπουλου, δεν αντέχει και δε θέλει να ακούει τις αλήθειες γιατί είχε μια ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στον κ. Κουτουβίνη» είπε ο Νίκος Θεοδώρου και συνέχισε «με διάφορα ΑΦΜ, είτε προσωπικά στον ίδιο, είτε με διάφορες εταιρίες που τον χρησιμοποιούσαν έδινε αδιαπραγμάτευτα απευθείας αναθέσεις σε εσωτερικούς και ενδογενείς ελέγχους με πολλά 37χίλιαρα». Τόνισε ότι ο έλεγχος που θα κάνει η νυν Δημοτική Αρχή θα είναι πιο οικονομική και υπογράμμισε ότι ο έλεγχος ήταν ελλιπής, αφού δεν υπήρχε το σκέλος που εντοπίζει τους οικονομικούς χειρισμούς αιρετών. Ο κ. Θεοδώρου κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι δεν διοικούσε με σώφρονα τρόπο τον Δήμο και πως υπήρξε κακοδιαχείριση των οικονομικών.

    dim sim2

    Στ. Καννής: Απαράδεκτη συμπεριφορά για έναν πρώην δήμαρχο

    «Ο κ. Αντωνακόπουλος έχει επιλέξει έναν τρόπο αντίδρασης θεωρώντας ότι μπορεί πλέον να διακόπτει το λόγο αν διαπιστώνει σύμφωνα με το μέτρο δικό του ότι ο συνομιλητής του λέει…ψέματα. Όπως αποκάλεσε, τερατώδη, τον κ. Κυριακή ψεύτη. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα για έναν άνθρωπο που διετέλεσε δήμαρχος για 4 χρόνια» είπε ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, και συνέχισε «Μάλλον είναι στεναχωρημένος γιατί θυμάται την αρχή της πτώσης του. Τέτοια μέρα πέρυσι υποδομήθηκε ο μύθος του και μια βδομάδα μετά απώλεσε το δημαρχιακό αξίωμα. Αυτό πλέον δεν μπορεί να το αποδεχτεί ο κ. Αντωνακόπουλος και η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη για πρώην δήμαρχο. Ας πάει να γράψει φιλοσοφικά πράγματα στο facebook, εκεί όπου έχει μια πλήρη δραστηριότητα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει τις αντοχές του διαλόγου και της αντιπαράθεσης».

    Γιατί τόσες ληξιπρόθεσμες οφειλές;

    Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Διονύσης Μπέλτσος σημείωσε ότι ο περσινός εσωτερικός έλεγχος δεν είναι ολοκληρωμένος καθώς δεν περιλαμβάνει τον μήνα Δεκέμβριο θέτοντας το ερώτημα προς τον ορκωτό λογιστή, ότι ενώ έχουν γίνει ανάλογοι έλεγχοι το 21 και το 22 γιατί δεν επετράπη η συσσώρευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που φτάνουν τα 3,5 εκ ευρώ. «Για ποια συμμόρφωση διοίκησης μιλάμε βάσει διαχειριστικών ελέγχων; Εμείς θα συνεχίσουμε τα ερωτήματα προς την οικονομική υπηρεσία με κοινοποίηση προς κάθε αρμόδια θεσμική Αρχή Οικονομικού ενδιαφέροντος» κατέληξε.

    Χρεωμένος δήμος

    «Στις 31/12/ 2023 ο Δήμος Πύργου ήταν χρεωμένος» είπε κατηγορηματικά ο αναπληρωτής Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Νώντας Κυριαζής, εξηγώντας πως «λογιστικά μπορεί να φαίνονταν ότι ο δήμος ήταν εντάξει, όμως αυτό προέκυπτε, γιατί συμπεριλάμβανε στην θετική θέση του προϋπολογισμού το ποσό των 4.321.000 ευρώ, των ανείσπρακτων βεβαιωμένων εσόδων. Αυτά τα χρήματα όμως δεν υπάρχουν και δεν ήταν ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 23». Αποτέλεσμα αυτών, όπως εξήγησε ο κ. Κυριαζής είναι η μεταφορά χρημάτων από τη ΣΑΤΑ για πληρωμές χρεών και έργων.

    Χρ. Αθανάσουλας : Δεν γίνεται πολιτική συζήτηση

    Για συγκρούσεις διαχειριστών και όχι παρατάξεων με διαφορετικές πολιτικές, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Αθανάσουλας. Τόνισε δε ότι τους τελευταίους 10 μήνες επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, και κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά έχουν ειπωθεί συκοφαντίες ή όντως κάποια στοιχεία δεν έχουν ελεγχθεί. «Εκείνο που ξέρω σίγουρα ότι δεν γίνεται, είναι μια πολιτική κουβέντα για μια άλλη πολιτική στον Δήμο. Ο πόλεμος μεταξύ σας είναι ποιος θα πείσει ότι είναι ο καλύτερος διαχειριστής μιας αδιέξοδης και αντιλαϊκής πολιτικής» τόνισε.

  • Δήμος Πύργου: Έργα και ήμερες του κ. Αντωνακόπουλου   
    Δήμος Πύργου: Έργα και ήμερες του κ. Αντωνακόπουλου   

    Η διαφορά μας με τη δημοτική αρχή υπό τον κ. Αντωνακόπουλο, είναι ότι εμείς εργαζόμαστε πολύ και μιλάμε λίγο. Αυτό, τόσο γιατί αποτελεί εδραία πεποίθησή μας ότι η σοβαρότητα και η αποτελεσματικότητα δεν χρειάζονται φωνασκίες, όσο και γιατί δεν έχουμε ως προτεραιότητα την επικοινωνία.

    Χρήζουν όμως ξεκάθαρης απάντησης όσα με θράσος ο πρώην Δήμαρχος ανέφερε πρόσφατα, ότι, δηλαδή, οικειοποιούμαστε το δήθεν «σπουδαίο έργο» του, το οποίο προηγουμένως παρεμποδίζαμε.

    Η αλήθεια είναι ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μας και μέχρι σήμερα επιδιδόμαστε κυριολεκτικά σε αγώνα δρόμου για να περισώσουμε ό,τι μπορεί να διασωθεί από τα προβλήματα που προκάλεσε στην καταστροφική διαδρομή του ως Δήμαρχος ο κ. Αντωνακόπουλος.

    Επιβεβαιωθήκαμε, δυστυχώς, στις προβλέψεις μας ότι τα έργα που «θυμήθηκε» να ξεκινήσει στο τέλος της θητείας του επρόκειτο για έργα ελλιπώς μελετημένα, χωρίς εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις που να επαρκούν για την ολοκλήρωσή τους και με λανθασμένο προσανατολισμό.

    Εισαγωγική, αλλά γενική, διαπίστωση αποτελεί ότι ο απελθών Δήμαρχος επέλεξε για λόγους εντυπώσεων και υφαρπαγής ψήφων, το διαμοιρασμό των διαθέσιμων κονδυλίων σε περισσότερα έργα από αυτά, το κόστος των οποίων μπορούσε να καλυφθεί, ώστε να εκτελεσθούν ολοκληρωμένα.

    Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μας αμέσως διαπιστώσαμε ότι όσα έργα είχαν από αυτόν δημοπρατηθεί, ή ακόμη και ξεκινήσει, δεν ήταν δυνατόν να εκτελεστούν με πληρότητα και να παραδοθούν ολοκληρωμένα και λειτουργικά στους δημότες, διότι απαιτούν για την εκτέλεσή τους, εκτός της χρηματοδότησης που είχε προβλέψει η προηγούμενη δημοτική αρχή, επιπλέον ποσά, ακόμη και κατά 50% υψηλότερα του αρχικού προϋπολογισμού, ενώ χρειάζονται όσον αφορά στο σχεδιασμό τους σημαντικές παρεμβάσεις και συμπληρωματικές μελέτες και εργασίες, ώστε να καταστούν λειτουργικά αλλά και ασφαλή.

    Υποχρεούμαστε εμείς, προκειμένου να μην παραμείνουν ως ανοιχτά εργοτάξια τα σημεία των επεμβάσεων να χρηματοδοτήσουμε από ίδιους πόρους με μεγάλα ποσά, που θα λείψουν από τις ανάγκες της καθημερινότητας, αλλά και την υλοποίηση του προγράμματός μας, τα έργα που με προχειρότητα και αδιαφορία για την πληρότητα και την ποιότητά τους, ξεκίνησε ο κ. Αντωνακόπουλος.

    Πρόκειται για έργα που αποφασίσθηκαν χωρίς συνολική θεώρηση των δεδομένων και των προοπτικών τους.

    Αυτό βεβαίως συμβαίνει, όχι λόγω ανεπάρκειας των υπηρεσιών του Δήμου και των ίδιων των μελετητών, αλλά εξαιτίας των «πολιτικών» επιλογών του κ. Αντωνακόπουλου κατά ρητή εντολή του οποίου προσαρμόσθηκαν τα «έργα» στα χρηματικά διαθέσιμα αντί να συμβεί το αντίθετο.

    Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα έργα που αφορούν το Αθλητικό Κέντρο Αγ. Βαρβάρας, το Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου, αλλά και το Κολυμβητήριο, η ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου και τόσα άλλα. Πιο συγκεκριμένα:

    ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

    Οι επεμβάσεις στο Αθλητικό Κέντρο Αγ. Βαρβάρας χαρακτηρίζονται από προχειρότητα. Πέραν της μείωσης των γηπέδων μπάσκετ, παρά τις αυξημένες ανάγκες και της μη πρόβλεψης αποδυτηρίων, που και αυτά τυγχάνουν απαραίτητες υποδομές των σύγχρονων χώρων άθλησης, δεν έγινε κανένας σχεδιασμός για την συνολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με δημιουργία χώρου αναψυχής ενώ δεν ελήφθη καμία πρόνοια και δεν πραγματοποιήθηκε μελέτη απορροής των ομβρίων υδάτων.

    Αναμενόμενο αποτέλεσμα της τελευταίας αυτής σοβαρής παράλειψης θα είναι η αδυναμία χρήσης των χώρων άθλησης κατά τους χειμερινούς μήνες αλλά και η πρόκληση φθορών στα δάπεδα από την παρατεταμένη παραμονή ύδατος.

    ΄Ηδη, λαμβάνουμε μέριμνα τόσο για την υλοποίηση δικτύου απορροής ομβρίων, έργο που καθίσταται πιο απαιτητικό και πιο δαπανηρό, λόγω του ότι επιχειρείται μετά την ολοκλήρωση των επεμβάσεων, καθώς και για την εξασφάλιση χώρων για αποδυτήρια και εγκαταστάσεις υγιεινής. Στόχος είναι και η δημιουργία αναψυκτηρίου για την συνολική αναβάθμιση του συγκροτήματος ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

    ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Στην εργολαβία που αφορά τις επεμβάσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου Γ. Βασιλακόπουλος, προβλέφθηκε και αποφασίσθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή η επισκευή των υπαρχόντων πεπαλαιωμένων αντλιών ψύξης, με αμφίβολα και πρόσκαιρα αποτελέσματα απόδοσης και όχι η αντικατάστασή τους.

    Ως αποτέλεσμα της παράλειψης αυτής το γυμναστήριο κατά την παράδοση του έργου τον προσεχή Σεπτέμβριο θα στερείται μιας σύγχρονης εγκατάστασης κλιματισμού.

    Επιπλέον, απαιτείται επειγόντως ενεργειακή αναβάθμιση, την οποία ήδη μελετάμε και θα πραγματοποιήσουμε, αφού τηρηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Θα προβούμε βεβαίως και στον προαπαιτούμενο έλεγχο στατικής επάρκειας, που παραδόξως παραλείφθηκε.

    Εκτελούμε, εξάλλου, μελέτη για την εξασφάλιση πιστοποιητικού πυρασφάλειας, το οποίο έπρεπε να υπάρχει για τη νόμιμη και ασφαλή λειτουργία, το οποίο ουδέποτε απασχόλησε την προηγούμενη δημοτική αρχή.

    Παράλληλα, θα προβούμε σε αποκατάσταση της υφιστάμενης βοηθητικής αίθουσας για να παραδοθεί σε χρήση, καθώς και στη συντήρηση και επισκευή αποδυτηρίων και χώρων υγιεινής.

    ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

    Η προηγούμενη δημοτική αρχή και ο κ. Αντωνακόπουλος αποφάσισαν επεμβάσεις κόστους 650.000 € στο κολυμβητήριο, με μελέτη που ήδη εκτελείται, αλλά δεν εξασφαλίζει τη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων. Όχι μόνο δεν σχεδιάστηκε η κατασκευή πισίνας σύγχρονων προδιαγραφών και διαστάσεων που να εξασφαλίζει την δυνατότητα τέλεσης αγώνων, αλλά ακόμη και οι προβλεπόμενες από τη μελέτη επεμβάσεις στην υπάρχουσα κολυμβητική δεξαμενή, κρίνονται μη ικανές, δεδομένων των αναγκών που διαπιστώνονται.

    Εντυπωσιακό, επίσης, είναι ότι δεν προβλέπεται τίποτα για τη θέρμανση της εγκατάστασης!!

    Μελετάμε ήδη και θα ζητήσουμε την αναθεώρηση της μελέτης με αύξηση προϋπολογισμού κατά 50%, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές στην πισίνα και να αντικαταστήσουμε το λεβητοστάσιο με σύγχρονες ανλίες θερμότητας, καθόσον το υπάρχον δεν λειτουργεί και δεν είναι συμφέρουσα η επισκευή του. Ούτε μας επιτρέπεται στην παρούσα φάση του έργου, λόγω των δεσμεύσεων από την αρχική μελέτη, η αντικατάσταση της πισίνας με σύγχρονη και μεγαλύτερη δεξαμενή.

    ΑΝΑΠΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    Ακόμη και γιά την ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου λόγω ελλιπούς προϋπολογισμού σχετικά με τις απαραίτητες ποσότητες απαιτείται και έχει εγκριθεί η υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης ποσού 100.000 ευρώ ώστε το έργο να ολοκληρωθεί. Το ίδιο ισχύει και για τα έργα πέριξ της Αγ. Κυριακής καθώς για αυτά στην ανατολική πλευρά της πόλης.

    Τα παραπάνω αποτελούν ελάχιστα παραδείγματα της προχειρότητας ως αποτέλεσμα του καιροσκοπισμού της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

    Ο κ.Αντωνακόπουλος είναι γνωστός για την έπαρσή του.Είναι εξάλλου φανερό ότι αδυνατεί να κάνει αυτοκριτική ακόμη και μετά το οδυνηρό για αυτόν αποτέλεσμα των εκλογών. Τουλάχιστον ας μην προκαλεί!!!

    Όταν όμως το κάνει, ας γνωρίζει ότι θα έχει την απάντηση που του αξίζει και, μάλιστα, όχι μόνο από εμάς αλλά και από τους συνδημότες μας που θυμούνται καλά τα <<έργα >> και τις <<ημέρες >> του.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τάκης Αντωνακόπουλος: Γιατρός στην Ιθάκη ενώ στον Πύργο ακόμη περιμένουν γιατρούς….
    Τάκης Αντωνακόπουλος: Γιατρός στην Ιθάκη ενώ στον Πύργο ακόμη περιμένουν γιατρούς….

    Ζήτησε μετακίνηση για το καλοκαίρι

    Στην Ιθάκη που τόσο αγαπά και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς φιλίας , θα περάσει το υπόλοιπο του καλοκαιριού ο πρώην Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος. Όχι ως επισκέπτης ή τουρίστας αλλά ως Καρδιολόγος. Ο ίδιος ζήτησε τη μετακίνησή του στο πανέμορφο νησί του Οδυσσέα για να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στο Κέντρο Υγείας, σε μια περίοδο που η επισκεψιμότητα πολλαπλασιάζεται, όπως και οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό.

    Έτσι με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, η αίτηση έγινε δεκτή στις 12/7/2024 και ο κ. Αντωνακόπουλος θα μείνει στο νησί έως και τις 21/8/2024.

    Σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ενημέρωσε τους συνδημότες του για την άφιξη του καλού του φίλου-πρώην συναδέλφου του-και ιατρού στο Κέντρο Υγείας του νησιού, αποσπώντας εκατοντάδες θετικά σχόλια κατοίκων του νησιού. Μάλιστα ο κ. Αντωνακόπουλος είναι ήδη γνωστός στην Ιθάκη, καθώς είχε προηγηθεί αδελφοποίηση των δύο Δήμων επί θητείας του.

    Την ίδια στιγμή όμως, ένα διαφορετικό σκηνικό εκτυλίσσεται στον Πύργο. Τόσο από «πηγαδάκια» στους χώρους του Νοσοκομείου όσο και κριτικές στα social media που μιλούν , όχι με τόσο κολακευτικά σχόλια για την απόφαση του πρώην Δημάρχου να «γυρίσει την πλάτη» στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας της πόλης, σε μια περίοδο που επίσης οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται και οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό παραμένουν , για να βρει την… Ιθάκη του.

    Πόσο μάλιστα όταν ο ίδιος μέχρι και προεκλογικά έκανε εφημερίες, αφιλοκερδώς, στο Νοσοκομείο για να βοηθήσει στην λειτουργία του…

  • Αντωνακόπουλος: Δημοτική αρχή Πύργου ένωση ειδικών - Πανικός εν όψη δικών
    Αντωνακόπουλος: Δημοτική αρχή Πύργου ένωση ειδικών - Πανικός εν όψη δικών

    Αλλάζουν δικηγόρους πολιτικής αγωγής .

    Έπεσαν οι μάσκες των πρόσφατων δημοτικών εκλογών. Στον Πύργο καθημερινά επιβεβαιώνονται οι λόγοι για τους οποίους διακαώς ο Κύριος Καννής και η στενή ομάδα του διεκδικούσαν την διοίκηση του Δήμου.

    Ψέματα συκοφαντίες μισογυνισμός και προβοκάτσιες κυριάρχησαν στην προεκλογική ατμόσφαιρα του Πύργου. Η παράταξη του Κυρίου Καννή μετατράπηκε σε πανδοχείο περιπλανώμενων ματαιόδοξων και υστερόβουλων παραγόντων .

    Γνωριζόμαστε σ αυτή την πόλη . Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις που διαφωνούν που και δεν διαμορφώνουν το χαρακτήρα της κάθε ομάδας. Βασική αγωνία της ομάδας είναι η έκβαση των δικαστικών υποθέσεων σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν πρωταγωνιστές, εν όψη της εκδίκασης της υπόθεσης.

    Αιφνιδιαστικά χωρίς εισήγηση έφεραν στην Δημαρχιακή Επιτροπή ως θέμα την αντικατάσταση του έγκριτου νομικού Κυρίου Κονδύλη από την θέση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής του Δήμου Πύργου στην υπόθεση αγοράς του δεματοποιητή και των εικονικών τιμολογίων μεταφοράς απορριμμάτων. Ο Κύριος Κονδύλης με απόφαση της Δημοτικής Αρχής είχε ασχοληθεί με την υπόθεση πριν το 2000 και εμείς ως Δημοτική Αρχή ανανεώσαμε την εμπιστοσύνη μας στον ίδιο Δικηγόρο. Προφανώς η στάση του Κυρίου Κονδύλη μπορεί να φοβίζει τους συνοδοιπόρους του Κυρίου Καννή οι οποίοι κατηγορούνται από ανώτερους δικαστές εφέτες . ( για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον Δήμο ) γι αυτό φρόντισαν να τον αντικαταστήσουν με άλλο δικηγόρο από την Πάτρα. Τέτοια εκτίμηση έχουν για τους συναδέλφους τους στον Πύργο. Οι κατηγορούμενου ως φυσικά πρόσωπα έχουν συνηγόρους υπεράσπισης από την Αμαλιάδα και τον Πύργο

    Με την πολιτική και αυτοδιοίκητή τους ιδιότητα στον Δήμο δεν εμπιστεύονται Ηλείο δικηγόρο ως πολιτική αγωγή . Τα ίδια πρόσωπα σε διαφορετικούς ρόλους. Τι δεν καταλαβαίνετε?

    Ας σκεφτούν κάποιοι τι έπραξαν στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές και ας σταματήσουν οι συγκεκριμένοι τα κροκοδείλια δάκρυα .Οι δηλώσεις τους μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των προσφάτων Δημοτικών εκλογών είναι νωπές. Γνώριζαν με κάθε λεπτομέρεια τις εκκρεμούσες δικαστικές υποθέσεις όμως ο μικροψυχισμός τους και ο τυχοδιωκτισμός τους οδήγησαν σε ρόλο εκλογικού βατήρα για την επάνοδο της ομάδας Καννή στο Δημαρχείο

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τάκης Αντωνακόπουλος: «Κατέρρευσε το αφήγημα του χρεοκοπημένου Δήμου»
    Τάκης Αντωνακόπουλος: «Κατέρρευσε το αφήγημα του χρεοκοπημένου Δήμου»

    Έντονη επίθεση στην Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο Στάθη Καννή, έκανε ο Τάκης Αντωνακόπουλος, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Πύργου για το έτος 2024.

    Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έδωσε Συνέντευξη Τύπου παρουσία των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του Γιάννη Αργυρόπουλο, Μαρίνο Αχτύπη και Γιάννη Βαρελά, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Κατέρρευσε το αφήγημα του χρεοκοπημένου Δήμου» προβάλλοντας επίσημο έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας με ημερομηνία 7/2/2024. Στο έγγραφο αναφέρεται πλεόνασμα 5,5 εκ ευρώ, ενώ υπάρχει ποσό των 4 εκ. ευρώ από αδιάθετη ΣΑΤΑ των προηγούμενων ετών (από το 2012) και ποσό του 1,3 εκ ευρώ προς διάθεση.

    Εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στον κ. Καννή για την επικείμενη αύξηση των δημοτικών τελών που προανήγγειλε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι επί θητείας του είχαν μειωθεί τα τέλη κοινόχρηστων χώρων κατά 50 %, είχε καταργηθεί το τέλος Ερυμάνθου και υπήρξε ειδική τιμολογιακή πολιτική στις χρεώσεις της ΔΕΥΑΠ για ΑμεΑ, μακροχρόνια άνεργους, μονογονεϊκές οικογένειες, όπως επίσης καταργήθηκε και το άτυπο τέλος των 2 ευρώ για κάθε παιδί στο κλειστό γυμναστήριο Πύργου.

    Αναφέρθηκε στις απευθείας αναθέσεις, υποστηρίζοντας ότι όλες έγιναν στο πλαίσιο της νομιμότητας και της διαφάνειας, γεγονός που αποδεικνύει η ανάρτησή τους στο «Διαύγεια».

    Κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για μειωμένα κονδύλια στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, σημειώνοντας ότι είναι δράσεις για την κοινωνία αλλά και την ανακύκλωση της οικονομίας. Ήταν ιδιαίτερα καυστικός στην κατάργηση του Διεθνούς Φεστιβάλ της Αρχαίας Φειάς τονίζοντας ότι ο κ. Καννής το έχει χαρακτηρίσει «πανηγύρι» και αναφέρθηκε λεπτομερώς στις εκδηλώσεις που έχει φιλοξενήσει επί δύο χρονιές το Φεστιβάλ.

    Τέλος, αναφέρθηκε στην τελευταία ανάθεση που έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο, τονίζοντας ότι δεν ήταν στις 28/12 αλλά στις 18/12 και δεν αφορούσε την προβολή του Δήμου αλλά την συνέχεια του προγράμματος Sence city που εκπονείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και αποτελεί ένα εργαλείο επικοινωνίας των πολιτών με τις υπηρεσίες του Δήμου για την επίλυση προβλημάτων της πόλης.

    Κλείνοντας, έκανε αναφορά στα έργα που υλοποιήθηκαν επί θητείας του και εκτελούνται αυτή την περίοδο λέγοντας χαρακτηριστικά «Στα δικά μας έργα περπατάνε! Παραδώσαμε έναν Δήμο εύρωστο οικονομικά, σε φάση παραγωγής έργων, χωρίς δάνεια και μία σειρά έτοιμων λύσεων».

  • Υπεγράφη η σύμβαση: Το μεγαλύτερο έργο διαχρονικά στη ΔΕΥΑ Πύργου ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, έργο Δημοτικής αρχής Αντωνακόπουλου
    Υπεγράφη η σύμβαση: Το μεγαλύτερο έργο διαχρονικά στη ΔΕΥΑ Πύργου ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, έργο Δημοτικής αρχής Αντωνακόπουλου

    Υπεγράφη τη Δευτέρα (18/12) η σύμβαση με τον ανάδοχο για το μεγάλο έργο «Επέκταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και Ψηφιακών υδρομετρητών στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ».

    Προηγήθηκε Ανοιχτός Διεθνής ηλεκτρονικός Διαγωνισμός και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη του αναδόχου (που είναι η THITA – FI ΑΤΕΕ). Το έργο είναι προϋπολογισμού 5.197.700 ευρώ πλέον ΦΠΑ, κι αφορά στην τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων για αντικειμενική μέτρηση κατανάλωσης, καθώς και επέκταση των ήδη υπαρχόντων συστημάτων τηλεελέγχου, όπου έτσι επιτυγχάνεται έγκαιρα και με ακρίβεια εντοπισμός βλάβης.

    Ο Δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για το σημαντικότερο και μεγαλύτερο έργο που γίνεται στη ΔΕΥΑΠ. Ο ίδιος, προ έτους περίπου, είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα ΕΣΠΑ και Ταμείου Συνοχής κ. Γιώργο Ζερβό για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης.

    Αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι τώρα η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει εφαρμοστεί μόνο σε λίγες ΔΕΥΑ στη χώρα μας. «Ακόμα μια διάκριση της Δημοτικής μας Αρχής» επεσήμανε σχετικά ο κ. Αντωνακόπουλος.

    Η διαδικασία ολοκληρώθηκε οριακά στο χρόνο, γιατί μέχρι τις 31/12/2023, βάση του ΕΣΠΑ, πρέπει να υπάρχει «σύμβαση και πρόοδος του έργου».

    deua purgos ant upogr 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αντωνακόπουλος: Μεγάλο πλήγμα για την αγορά του Πύργου η μη πληρωμή δικαιούχων από «μπλόκα» στο Δημοτικό Συμβούλιο
    Αντωνακόπουλος: Μεγάλο πλήγμα για την αγορά του Πύργου η μη πληρωμή δικαιούχων από «μπλόκα» στο Δημοτικό Συμβούλιο

    Νέα ανάδειξη του μεγάλου θέματος και νέες ενέργειες από τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο

    Συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι πολλοί επαγγελματίες του Πύργου που έχουν παράσχει έργα, υπηρεσίες, προμήθειες, εξαιτίας της στάσης μερίδας δημοτικών συμβούλων που «μπλοκάρουν» το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στερώντας έτσι από τους επαγγελματίες τα χρήματα τους, αλλά στερώντας και την αγορά της πόλης από τα χρήματα αυτά, και σε εορταστική περίοδο μάλιστα.

    Η αναπλ. Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 35677/21-11/23 έγγραφο της προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητά κατεπείγουσα Λογιστική και Ταμειακή τακτοποίηση χρηματοδοτήσεων. Στόχος, η καταβολή συνολικού ποσού σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ σε επαγγελματίες της πόλης, όπως προκύπτουν από τις αντίστοιχες συμβάσεις έργων, υπηρεσιών, προμηθειών. Τα χρήματα υπάρχουν, όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο. Άλλωστε, πρέπει να υπενθυμιστεί ότι ο Δήμος οικονομικά είναι σε υγιή κατάσταση, όπως αυτό αποτυπώνεται και μέσα από σχετικά έγγραφα των Οικονομικών Υπηρεσιών και ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν οι όποιες νοσηρές – συκοφαντικές φήμες που δημιουργούνται κατά καιρούς από συγκεκριμένες δυνάμεις της υπονόμευσης της πόλης.

    Η τακτική συγκεκριμένης παράταξης, άλλοτε να μην προσέρχεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην υπάρχει η νόμιμη-απαιτούμενη απαρτία και άλλοτε να προσέρχεται μεν αλλά με δόλο να εμποδίζει τη λήψη της απόφασης για Λογιστική τακτοποίηση, είναι:

    Α) Βλαπτική για τους δικαιούχους
    Β) Στερεί την αγορά της πόλης από ζωτικούς πόρους
    Γ) Μεταθέτει την πληρωμή (με υπαιτιότητα του Δήμου) στους δικαιούχους, για τουλάχιστον πάνω από 60 μέρες και πιθανότατα για πολύ περισσότερο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί οικονομικό βάρος τόκων (νόμιμοι τόκοι 8% πάνω από το Επιτόκιο Αναφοράς της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας).

    Δεν εμπιστεύονται αυτοί που κάνουν το «μπλόκο» και προεξάρχουσας της παράταξης του κ. Καννή, τις Υπηρεσίες του Δήμου (Οικονομική, Τεχνική), τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τις Επιτροπές Παραλαβής; Καθυστερούν όσο μπορούν για όποιους μικροπολιτικούς λόγους τους, την πληρωμή των δικαιούχων, χωρίς να υπολογίζουν πως κάτι τέτοιο στερεί πολύτιμους πόρους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας;

    * Γι’ αυτούς τους λόγους, ηθικής, οικονομικής, κοινωνικής, νομικής διάστασης, όπως επισημαίνει, ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος εισηγήθηκε την Τετάρτη (13/12) εγγράφως προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιω. Παπαδημητρίου τον άμεσο ορισμό έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνο θέμα τη Λογιστική τακτοποίηση.

    Στο σχετικό έγγραφο παρατέθηκαν και:
    1) Έγγραφο των Οικονομικών Υπηρεσιών
    2) Έγγραφο που περιγράφεται το Κανονιστικό Πλαίσιο λογιστικού και πληρωμών του Δημοσίου
    3) Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με την εγκύκλιο τήρησης του Μητρώου Δεσμεύσεων.

    Επίσης, όπως έγινε γνωστό, έχουν ενημερωθεί σχετικά το Ε.Β.Ε. και ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου. Κι ακόμα γνωστοποιήθηκε πως όλοι οι φάκελοι της υπόθεσης διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον Εισαγγελέα Πύργου.

  • Αντωνακόπουλος: Λάβρος για τα αδρανή της ΤΕΡΝΑ - Επίθεση σε Κάννη
    Αντωνακόπουλος: Λάβρος για τα αδρανή της ΤΕΡΝΑ - Επίθεση σε Κάννη

    «Επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί η διακοπή εργολαβίας του νέου δρόμου (τμήμα Γαστούνης-Πύργου) λόγω έλλειψης αδρανών υλικών» - «Να σταματήσουν οι ενέργειες υπονόμευσης με μπλόκα στις συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και σε πληρωμές έργων που έχουν γίνει»

    Το θέμα της ανανέωσης της σύμβασης ανάμεσα στην ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ και της εταιρίας ΤΕΡΝΑ και η στάση της απερχόμενης αντιπολίτευσης, που σε λιγότερο από ένα μήνα αναλαμβάνει τα ηνία του δήμου, ήταν το θέμα της χθεσινή συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος

    Αρχικά αναφέρθηκε στο αίτημα της εταιρείας ΤΕΡΝΑ για επιτακτική ανάγκη ανανέωσης της σύμβασης με τη Δ.Ε.Π. Α.Ε. ΟΤΑ για παροχή επιπλέον αδρανών υλικών (αμμοχάλικων) από το λατομείο στον Ελαιώνα, έτσι ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα το έργο κατασκευής του τμήματος Γαστούνης - Πύργου, όπου οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Παρουσίασε και τα σχετικά, επείγοντος χαρακτήρα, έγγραφα που έχει ήδη στείλει η εταιρεία, στα οποία μεταξύ άλλων τονίζει πως απαιτείται νέα σύμβαση ώστε να αποφευχθεί διακοπή της λήψης υλικών από το λατομείο, κάτι που αν γίνει «…θα επιφέρει καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα του έργου».

    Ο κ. Αντωνακόπουλος επεσήμανε πως “… στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προ ημερήσιας διάταξης, ενημέρωσα το σώμα για το θέμα αυτό και για όσα αναφέρει εγγράφως ήδη από τις 9 Νοεμβρίου η κατασκευάστρια εταιρεία, τονίζοντας την κρισιμότητα της συγκυρίας για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Όπως ενημέρωσα και για την κατά Νόμο αρμοδιότητα και ευθύνη της παρούσας διοίκησης του Δήμου μας, σχετικά με την απάντηση στο συγκεκριμένο αίτημα. Πλέον, η εταιρεία επανήλθε εγγράφως και την Τρίτη 5/12, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχιση του έργου, αφού η ποσότητα της τρέχουσας υλοποιούμενης σύμβασης σε λίγες μέρες εξαντλείται. Η εταιρεία ευλόγως ανησυχεί, αφού άλλωστε ως γνωστόν οι νέες διοικήσεις των νομικών προσώπων θα είναι κατά Νόμο ικανές να αποφασίσουν τουλάχιστον μετά το δεύτερο εικοσαήμερο του Ιανουαρίου.

    Όπως έχει δημοσιοποιηθεί, η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή του κ. Καννή διαφωνεί για την ανανέωση της σύμβασης. Προσωπικά, ήδη στην προαναφερόμενη εισήγηση-τοποθέτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισα πως όποιος επιφέρει κωλυσιεργία και καθυστέρηση στο έργο, πρέπει να αναλάβει και την πολιτική ευθύνη. Είναι και τελείως αντιφατικό, ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο που ο Πύργος το ζήταγε ήδη τόσα χρόνια, να εμφανίσει τώρα εικόνα ότι αυτός το …καθυστερεί!»

    Συνεχίζοντας ανέφερε: «Οι νεοεκλεγέντες δίνουν την εντύπωση ότι μόνο ετοιμάζονται να κάνουν …αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Να υπενθυμίσω για το λατομείο πως όταν αναλάβαμε εμείς το 2019, η Δ.Ε.Π. Α.Ε. ΟΤΑ πωλούσε 5 λεπτά τον τόνο το χαλίκι, που δεν είχε πιστοποίηση αδρανών υλικών, με το νέο Δ.Σ. της εταιρείας (καθεστώς Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου) να είναι αυτό που προχώρησε στην πιστοποίηση του προϊόντος και αποφάσισε τιμή πώλησης 2 ευρώ τον τόνο. Προσωπική γνώμη μου εξαρχής τότε ήταν ότι η τιμή αυτή ήταν μεγάλη, κάτι που με την πάροδο του χρόνου αποδείχτηκε αφού οι πωλήσεις ήταν μηδενικές, μιας και η αγορά πράγματι εκτιμούσε ως υψηλή την τιμή αυτή. Σήμερα έχουμε μια διαδικασία πιο συμφέρουσα και πιο γρήγορη για την Δ.Ε.Π. Α.Ε. ΟΤΑ, με την τιμή (συνυπολογιζομένων κόστους απόληψης, φόρτωσης, ανταποδοτικών ωφελειών της εταιρείας) να είναι περίπου 70 λεπτά ο τόνος, προς όλους. Μεγάλοι φορείς, όπως η ΤΕΡΝΑ, αναλαμβάνουν με δικά τους μέσα, την εξόρυξη, διαλογή και τη φόρτωση του υλικού. Τα οικονομικά μεγέθη για την ΤΕΡΝΑ και τον προϋπολογισμό του έργου, σχετικά με την τιμή του αδρανούς υλικού, δεν αποτελούν απειλή και κίνδυνο για τα χρηματοοικονομικά. Και τέλος θυμίζω κι ότι, η εταιρεία αρχικά είχε απευθυνθεί προς το Υπουργείο για να ενεργοποιήσει διαδικασία με την οποία, επειδή ο χώρος του λατομείου Ελαιώνα ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο (όπως περιλαμβάνεται και σε άρθρο της Σύμβασης Πώλησης), θα μπορούσε να δοθεί στον παραχωρησιούχο δωρεάν για την κάλυψη των αναγκών του έργου, κρινόμενου ως εθνικής σημασίας. Καλώ λοιπόν άμεσα - τώρα, κι όχι μετά τις γιορτές - να πάρουν θέση οι έχοντες την ευθύνη του μέλλοντος του Δήμου. Αναλαμβάνοντας και την ευθύνη της θέσης τους».

    «Συνεχίζουν να κάνουν ότι μπορούν για να καθυστερούν πληρωμές δικαιούχων»

    - Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται με στόχο τη μη πληρωμή δικαιούχων από παραγόμενα έργα και υπηρεσίες προς το Δήμο Πύργου, «λόγω της συνειδητής, κάκιστης αντιπολιτευτικής τακτικής του …1950, με την οποία πολιτεύτηκαν σε όλη αυτή τη θητεία κάποιοι, οι οποίοι συνεχίζουν το ίδιο μέχρι και την τελευταία μέρα».

    «Ως γνωστόν, έκαναν ότι μπορούσαν να καθυστερούν τα πάντα. Να θυμίσω και όσα έκαναν για να καθυστερήσουν το Τεχνικό Πρόγραμμα και τη μετέπειτα εκτέλεση έργων, με παράτυπες διαδικασίες, μετατρέποντας το Δ.Σ. σε καφενείο και προσπαθώντας να υπερπηδήσουν κάθε σχετική νομιμότητα και κανονιστική διαδικασία. Που βέβαια μετέπειτα κατέπεσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ήταν η συνειδητή τακτική της δολιοφθοράς του χρόνου. Που τώρα τη συνεχίζουν, έχοντας και για μήνες εξαφανιστεί από τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Δημιουργώντας συνολικά μια τέτοια πρωτόγνωρη κατάπτωση στα δημοτικά πράγματα του Πύργου. Δυστυχώς, οι πολίτες θα το διαπιστώσουν αυτό ακόμα πιο έντονα, αργότερα. Με τους …χαλικανθρώπους που έκαναν τις εκλογές, θα πέσουν πολλά … πολιτικά χαλίκια! Με εκείνους στους οποίους παλιότερα έδιναν βεβαιώσεις ποσοτήτων που δήθεν προέρχονταν από το λατομείο, ενώ κλέβονταν αδρανή υλικά από τα ποτάμια. Αυτοί οι άνθρωποι τώρα, στις τελευταίες εκλογές, ήταν ρυθμιστές των καταστάσεων. Είναι κι αυτά από τα … «όμορφα» πράγματα που γίνονται σε αυτή την πόλη και που βέβαια την οδηγούν τόσο χαμηλά σε όλους τους δείκτες, γιατί με τέτοιες πρακτικές και τέτοιους ανθρώπους, πως να φτάσεις ψηλά;

    Οι κύριοι που βγάζουν έναν …καημό και μια εμμονή να έχει «και καλά» έλλειμμα ο Δήμος, κι ενώ όλα τα στοιχεία κι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες κι οι αρμόδιοι υπάλληλοι παραθέτουν το αντίθετο, αυτοί προσπαθούν να περάσει το δικό τους. Μέσω και κάποιων συνταξιούχων νομικών οι οποίοι σε παλιότερες παρουσίες τους στο δημαρχείο έχουν συμπέσει με διάφορα που έχουν μετατραπεί σε κατηγορητήρια για δίκες, και που τώρα πηγαίνουν σε δημοτικές υπηρεσίες για να κάνουν μαθήματα …οικονομικών στους …οικονομολόγους! Αυτό το διάστημα, μπλοκάρουν την όποια απαραίτητη λογιστική τακτοποίηση, που όσο δε γίνεται μπλοκάρονται κι οι πληρωμές σε δικαιούχους που έχουν κάνει έργα για το Δήμο. Υπονομεύουν όλες τις προσπάθειες για συνεδριάσεις, συνεχίζοντας στο θέμα αυτό να χρησιμοποιούν και το «όπλο» της απλής αναλογικής που σχεδόν διάλυσε όλους τους δήμους».

    «Τα δείγματα τους δεν είναι καλά, με το … “καλημέρα”!»

    «Μένουν έτσι απλήρωτοι άνθρωποι που έχουν κάνει το όποιο έργο είχαν να κάνουν κι έχουν παράσχει όποιες υπηρεσίες, με όποιες εργασίες όπως έπρεπε, με επιβλέποντες, με παραλαβές κι ότι προβλεπόμενο, έχοντας και κάθε απαραίτητο τιμολόγιο, παραστατικό, κ.τ.λ. Στερώντας από επαγγελματίες τα χρήματα τους, αλλά στερώντας και την αγορά της πόλης από τα χρήματα αυτά, και σε εορταστική περίοδο μάλιστα. Τα χρήματα υπάρχουν, είναι βεβαιωμένα, εμείς έχουμε δώσει και τις σχετικές βεβαιώσεις.
    Τα όσα γίνονται, είναι οι συνεχείς συνειδητές και τεχνητές καθυστερήσεις. Από αδιόρθωτους, που έχουν μάθει μόνο στη συκοφαντία και την υπονόμευση. Κι όχι στην παραγωγή έργου. Γιατί όπως λέει ο λαός, “γέρικο άλογο, νέα περπατησιά δε μαθαίνει” κι “όποιος μικρομαθαίνει, δε γερανταφήνει” …

    Τα δείγματα τους δεν είναι καλά, με το … «καλημέρα». Ήδη ταλαιπωρούν πολίτες, για να κάνουν μικροπολιτική. Δικαιωνόμαστε ήδη σε όλα και θα δικαιωθούμε και σε άλλα. Παραδείγματα όπως τα αποτελέσματα των ελέγχων για τα παρελθόντα έτη που αφορούν το Δ.Λ.Τ.Π., που παρουσιάσαμε προχθές, δείχνουν πολλά σχετικά, όπως τι είχε κάνει η …αξιοπρέπεια μέσα σε εκείνο το διάστημα. Θα κλείσω λέγοντας πως η ψήφος στις εκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι προϊόν συναλλαγής, ούτε μέσο έκφρασης απωθημένων και συμπλεγμάτων. Κάποιοι πήραν την πόλη “στο λαιμό τους”. Εγώ μιλάω πάντα με στοιχεία, με δεδομένα, με γεγονότα, με αποδείξεις. Δε συκοφάντησα ποτέ κανέναν, κι ούτε έριξα λάσπη».

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο