Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 19:56

Κεντρική Ανοικτή Εκδήλωση για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Προτεραιότητα οι στρατηγικές που ευνοούν την πράσινη ανάπτυξη

  • Εκστρατεία ενημέρωσης από τον Δήμο Πηνειού
  • Γραφάκος: «Η Ηλεία μετέτρεψε το πρόβλημα σε ευκαιρία»
  • «Σημείο καμπής η κατασκευή της ΜΕΑ στην Τριανταφυλλιά»

Η εμπέδωση και ενίσχυση της κουλτούρας της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, η υιοθέτηση πολιτικών και η προώθηση στρατηγικών που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και ευνοούν την πράσινη ανάπτυξη καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτέλεσε το αντικείμενο της ημερίδας που πραγματοποίησε ο Δήμος Πηνειού στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μανώλη Γραφάκου.

Η εκδήλωση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα του δήμου που αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός συστήματος «Διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων και οικιακής κομποστοποίησης» που θα συμβάλει στην επέκταση της ανακύκλωσης, στη μεγιστοποίηση της ανάκτησης χρήσιμων υλικών καθώς και στην ελαχιστοποίηση των υπολειμματικών σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων που οδηγούνται στη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά (Ν. Ηλείας) και ακολούθως στο ΧΥΤΥ. Με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΕΣΠΑ), ο Δήμος Πηνειού πρωτοπορεί στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και με την ανακύκλωση οργανικών υλικών προχωρά σε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα αφενός για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών του αφετέρου στην υιοθέτηση πολιτικών που προωθούν προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα, που «τρέχει» η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου –με επικεφαλής τη Διευθύντρια κα. Νίκη Κοκκαλιάρη-, εκτός από την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, περιλαμβάνει ακόμη μία σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι παρευρισκόμενοι στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης ενημερώθηκαν σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης βιοαποβλήτων που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή μας. Ειδικότερα πληροφορήθηκαν συνολικά για το πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων του Δήμου Πηνειού, τις πρακτικές ανακύκλωσης και τα οφέλη της, τη διαδικασία και τα οφέλη της κομποστοποίησης, τη σωστή χρήση των καφέ κάδων για τη συλλογή βιοαποβλήτων καθώς και τις χρήσιμες πρακτικές αλλαγές που μπορούν να γίνουν στην καθημερινότητά μας για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης βρέθηκαν στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου και ζωγράφισαν με θέμα την ανακύκλωση.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών επισκέφθηκε τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και ενημέρωσε μαθητές και εκπαιδευτικούς για το πρόγραμμα.

Μ. Γραφάκος: «Πρωτοπόρος η Ηλεία»

Το εγκώμιο του Νομού Ηλείας έπλεξε, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Μανώλης Γραφάκος. Ειδικότερα επεσήμανε ότι ο νομός –μέσω των χειρισμών του ΦΟΔΣΑ- «κατάφερε να μετατρέψει το πρόβλημα σε ευκαιρία» και να περιλαμβάνεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους στη διαχείριση των απορριμμάτων. Στο περιθώριο της ομιλίας του, ο Γενικός Γραμματέας έδωσε δύο σημαντικές ειδήσεις που σχετίζονται με την Ηλεία·η πρώτη αφορά το Ποτόκι, για το οποίο επεσήμανε ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και ότι θα προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να επιτευχθεί η απομάκρυνση των δεμάτων, ενώ η δεύτερη τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Τριανταφυλλιάς όπου αναμένεται να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα ώστε να μπορεί να δέχεται και να επεξεργάζεται τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα του νομού.

«Κλειδί» η Μονάδα της Τριανταφυλλιάς

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Νομού Ηλείας και δήμαρχος Ήλιδας, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Φορέα, δήμαρχος Πηνειού, κ. Αλέξης Καστρινός. Αμφότεροι επεσήμαναν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων.

Ειδικότερα ο κ. Καστρινός αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου Πηνειού στο ζήτημα της διαχείρισης των βιοαποβλήτων τονίζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων και οικιακής κομποστοποίησης. Παράλληλα πραγματοποίησε απολογισμό των ενεργειών και των διαδικασιών που κατέστησαν τον νομό πρωτοπόρο στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων· στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συνέβαλε τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση -μέσω του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας-· «Αποτελεί γεγονός ότι το μεγαλύτερο έργο στην Ηλεία, το έχει κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκησηκαι αυτό είναι το εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλόπουλος μεταξύ άλλων απέδωσε τα εύσημα σε όλους όσοι εργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια για την κατασκευή και τη λειτουργία της μονάδας στην Τριανταφυλλιά κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους πρώην προέδρους του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας κ.κ. Χρήστο Βρυώνη και Νίκη Κοκκαλιάρη. «Η συμβολή των αιρετών που συμμετείχαν στον ΦΟΔΣΑ υπήρξε καθοριστική καθώς συνέβαλαν τα μέγιστα στην ωρίμανση των απαραίτητων μελετών, στην εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση και η κατασκευή ενός έργου που δημιούργησε νέες προοπτικές στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων» τόνισε μεταξύ άλλων.

Τοποθετήσεις πραγματοποίησαν ακόμη το πρώην στελέχους του Δήμου Ήλιδας –κ. Χρήστος Παπαγεωργίου, το στελέχος της ΕΥΔ ΕΠ Δυτικής Ελλάδας κ. Άρης Μαμασιούλα και το στελέχος της Διαχειριστικής Απορριμμάτων Ηλείας Α.Ε. κα. Ελένη Κορδωνούρη.

Χαιρετισμοί

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν κατά τη διάρκεια της κεντρικής ανοικτής εκδήλωσης ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Νίκος Κοροβέσης, ο δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, ο αντιδήμαρχος του δήμου Ανδρίτσαινας –Κρεστένων κ. Αναστάσιος Καρνάρος και ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζαχάρως κ. Θεόδωρος Λώλος.

vioap kourvis pinios 8

Τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ κ. Μανώλη Γραφάκο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

vioap kourvis pinios 5

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης βρέθηκαν στο φουαγιέ του Κουρβισιάνειου για να ζωγραφίσουν με θέμα την ανακύκλωση.

vioap kourvis pinios 6

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

vioap kourvis pinios 2

«Η Ηλεία μετέτρεψε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ευκαιρία» ανέφερε ο γ.γ. κ. Μανώλης Γραφάκος.

vioap kourvis pinios 3

«Αποτελεί γεγονός ότι το μεγαλύτερο έργο στην Ηλεία, το έχει κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτό είναι το εργοστάσιο της Τριανταφυλλιάς» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

vioap kourvis pinios 7

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος απέδωσε τα εύσημα σε όλους όσοι εργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια για την κατασκευή και τη λειτουργία της μονάδας στην Τριανταφυλλιά.

vioap kourvis pinios 4

Την ημερίδα παρακολούθησαν νυν και πρώην αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 19:27

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Ζαχάρως: Εκδήλωση Πρόληψης, Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού
    Δήμος Ζαχάρως: Εκδήλωση Πρόληψης, Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού

    Ο Δήμος Ζαχάρως, μέσω του Κέντρου Κοινότητας και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», πραγματοποίησε την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο, κοινωνική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Ιατρός –Ακτινοδιαγνώστρια, κα Μαρία Αγαλιανού.

    Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, αναφέροντας: «Ο Οκτώβριος είναι διεθνώς αφιερωμένος στην πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Ο καρκίνος αποτελεί σοβαρή απειλή της εποχής μας, όμως οι ιατρικές εξελίξεις και η ενημέρωση προσφέρουν σημαντικά εργαλεία για την αντιμετώπισή του. Ο Δήμος Ζαχάρως δίνει προτεραιότητα σε δράσεις που προάγουν την πρόληψη, όπως ενημερωτικές εκδηλώσεις και προληπτικούς ελέγχους, μεταξύ των οποίων και τα μηνιαία τεστ ΠΑΠ. Το 2025, προγραμματίζεται, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, ευρεία προληπτική δράση με ενημέρωση και δωρεάν μαστογραφία για όλες τις γυναίκες του Δήμου μας. Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες υποστηρίζουν έμπρακτα τους πολίτες. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους. Ο άνθρωπος με ελπίδα είναι ανίκητος».

    Η κα Αγαλιανού επικεντρώθηκε στη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης, σημειώνοντας: «Αυτά είναι η αρχή των πάντων. Ενημερώσου. Πρόλαβε. Αντιμετώπισε. Η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο όπλο».

    Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζαχάρως είναι συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027». Στελεχώνεται από δύο Κοινωνικές Λειτουργούς, τις κυρίες Μαρία Καστρινού και Θεανώ Πανουτσοπούλου, καθώς και την Ψυχολόγο, κα Έλενα Στρουμπάκου. Βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» και την Κοινωνική Λειτουργό, κα Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου.

    Όσες κυρίες νοσούν, καθώς και οι οικείοι τους, μπορούν να απευθύνονται στις παραπάνω υπηρεσίες για ψυχοκοινωνική υποστήριξη και βοήθεια στην υποβολή αιτήσεων για παροχή οικονομικής στήριξης λόγω της πάθησής τους.

    Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Κοινωνική Λειτουργός, κα Μαρία Καστρινού.

    Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος προσέφερε αναμνηστικό δώρο στην κα Αγαλιανού.

    dimos zaxaros kark mastou 24 2

    dimos zaxaros kark mastou 24 3

    dimos zaxaros kark mastou 24 4

    dimos zaxaros kark mastou 24 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΕΥΔΑM: Ηχηρό «παρών» από τους νέους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Υοuth Summit Aρκαδίας
    ΕΥΔΑM: Ηχηρό «παρών» από τους νέους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Υοuth Summit Aρκαδίας

    Η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) διοργάνωσε την ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο Υουth Summit Aρκαδίας στο γεμάτο από κόσμο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024.

    Όπως και κατά την προηγούμενη, επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου στην Κοζάνη, νέοι 16 έως 29 ετών, φοιτητές και κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να παραθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε συζητήσεις εκφράζοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

    Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος καθώς και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής. Χαιρετισμό απηύθυνε διαδικτυακά από τις Βρυξέλλες ο κ. Αθανάσιος Σοφός, Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης.

    Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, εξαίροντας την πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ για την εκδήλωση επισήμανε: «Θα διασφαλίσουμε ότι οι νέες ευκαιρίες θα είναι προσβάσιμες σε όλους τους νέους. Όλοι οι φορείς θα είναι δίπλα σας με όλες μας τις δυνάμεις. Η ανάπτυξη πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμη, περιβαλλοντικά πράσινη και κοινωνικά δίκαιη».

    eudam neoi tripoli 2

    Ο Διοικητής της ΕΥΔΑΜ κ. Πελοπίδας Καλλίρης εστίασε στον χαιρετισμό του στα νευραλγικά έργα που έχουν υλοποιηθεί, όπως ο συνεργατικός χώρος εργασίας στην πόλη της Τρίπολης, ARK – CO WORKING, o οποίος υποστηρίζει νέους και νέες με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Επιπλέον, τόνισε: «Σύντομα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των επιχειρήσεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να επενδύσουν στην περιοχή και σύμφωνα με τα αιτήματά τους αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 1.300 θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, με την αγαστή συνεργασία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προχωράμε εντατικά με την ανάπτυξη του εμβληματικού έργου του Κόμβου Βιο-Οικονομίας. Στα επόμενα δύο χρόνια, η οικονομική φυσιογνωμία της Μεγαλόπολης, της Τρίπολης, της Οιχαλίας και της Γορτυνίας θα αλλάξει προς ένα νέο και πιο σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο».

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι έλαβαν επίσης μέρος σε ανοιχτή συζήτηση με συντονιστή τον αρχισυντάκτη της LiFO κ. Γιάννη Πανταζόπουλο και ομιλητές την κα. Ιωάννα Θεοδοσίου από το Green Tank, τον κ. Δημήτρη Γεωργίου, υπότροφο του Ιδρύματος Ωνάση και τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, υποψήφιο διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στη συζήτηση έγινε αναφορά στα παρεχόμενα κίνητρα για την παραμονή των νέων στον τόπο τους, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νεολαία στις λιγνιτικές περιοχές, στους αναδυόμενους τομείς απασχόλησης καθώς και σε αντίστοιχες καλές πρακτικές ανά τον κόσμο.

    Το Υοuth Summit Αρκαδίας ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή Εργαστηρίου Δημιουργίας Ιδεών κατά το οποίο ήρθαν στο προσκήνιο έννοιες όπως η συνείδηση, η ατομική ευθύνη, η παιδεία, η αφοσίωση, η κοινωνική ευαισθησία, η τεχνολογία και η διορατικότητα. Συζητηθήκαν επίσης θεματικές όπως η αποδοτικότητα των κρατικών μηχανισμών, η επαρκής ή μη περιβαλλοντική εκπαίδευση των νέων καθώς και οι δυσκολίες στην εφαρμογή της Δίκαιης Μετάβασης.

    Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Green Tank, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επανέναρξη της λειτουργίας των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Πηνειού
    Επανέναρξη της λειτουργίας των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Πηνειού

    «Δημιουργούμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον»

    Αγιασμός στα ΚΑΠΗ Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού

    Με την προσδοκία να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση των ανθρώπινων δεσμών καθώς και στη συμπερίληψη των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, άνοιξαν τις πύλες τους για τη νέα χρονιά τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Πηνειού. Οι Λέσχες Φιλίας σε Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό λειτουργούν υπό την εποπτεία του δήμου και είναι έτοιμες να προσφέρουν θαλπωρή, ενέργεια και ψυχαγωγία στα μέλη τους.

    Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, μέσω της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, αποτελεί η δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος που θα συμβάλλει πολυδιάστατα στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα των Λεσχών Φιλίας μία πληθώρα δραστηριοτήτων που άπτονται της βελτίωσης της σωματικής και ψυχικής υγείας των μελών τους, της ενημέρωση για σύγχρονα ζητήματα καθώς και της διευκόλυνσης της προσαρμογής των ηλικιωμένων με τα νέα δεδομένα.

    Οι εκδηλώσεις για την επανέναρξη της λειτουργίας των ΚΑΠΗ πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες παρουσία του Δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού, εκπροσώπων του κλήρου –πρωτοστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιο Β’-, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους μελών. Ο αγιασμός έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με άπαντες τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το νέο ξεκίνημα.

    Ενίσχυση της συμπερίληψης

    Το καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Λέσχες Φιλίας στην ενίσχυση της συμπερίληψης των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία εξήρε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός με αφορμή την επανέναρξη της λειτουργίας τους. «Σε μια εποχή που μας που μας ταλανίζει η αποξένωση και η απομάκρυνση, η κρίση αξιών και θεσμών, σε μία περίοδο που η μοναχικότητα είναι έντονη, είναι ουσιώδες να υφίσταται ένα σημείο επαφής· ένας ιδανικός τόπος για ειλικρινή επικοινωνία που ενισχύει την κοινωνική συνοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πηνειού και συνέχισε «είναι πραγματικά σπουδαίο ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε για τα απλά και τα καθημερινά· να έρθουμε πιο κοντά ως άνθρωποι και να δρομολογούμε εξελίξεις για να βελτιώσουμε τον τόπο μας». Ο κ. Καστρινός έκανε ακόμη ιδιαίτερη μνεία στις επιτροπές που έχουν αναλάβει τη λειτουργία των Λεσχών Φιλίας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν πλήρως στα καθήκοντά τους.

    Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Πηνειού προανήγγειλε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

    lesxi filias pin 3

    Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος Β΄ πρωτοστάτησε στον αγιασμό της Λέσχης Φιλίας Γαστούνης.

    lesxi filias pin 2

    «Οι Λέσχες Φιλίας είναι ένας ιδανικός τόπος για ειλικρινή επικοινωνία που ενισχύει την κοινωνική συνοχή» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    lesxi filias pin 4

    Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παρακολούθησαν τον αγιασμό στη Λέσχη Φιλίας Γαστούνης.

    lesxi filias pin 5

    Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση του ΚΑΠΗ Τραγανού έδωσε η νεοσύστατη χορωδία.

    lesxi filias pin 1

    Ο αγιασμός στο Βαρθολομιό έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με άπαντες τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το νέο ξεκίνημα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Με την παρουσία συγγενών και πολιτών από όλη την Ηλεία τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των πεσόντων στην Χαβαρόβρυση
    Με την παρουσία συγγενών και πολιτών από όλη την Ηλεία τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των πεσόντων στην Χαβαρόβρυση

    Με ένα σεμνό μνημόσυνο στο εικονοστάσι που έχει δημιουργηθεί στην θέση Χαβαρόβρυση, επί τις Επαρχιακής Οδού Αμαλιάδος-Σιμόπουλου, τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2024 η μνήμη των 32 πεσόντων του Αποσπάσματος Παπανικολόπουλου.

    Το τρισάγιο τέλεσε ο εφημέριος Χαβαρίου π. Δημήτριος Αστερής, συνοδευόμενος από τον ψάλτη και τ. Δημοτικό Σύμβουλο Ήλιδας κ. Πέτρο Πυλαρινό. Τα ονόματα των πεσόντων ανέγνωσε ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Γεώργιος Κουρκούτας. Για το χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν σε αυτήν την τραγική σελίδα της μεταπολεμικής Ιστορίας της Ηλείας αναφέρθηκε ο ιατρός και τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αμαλιάδος κ. Διονύσιος Δρακόπουλος. Ο κ. Δρακόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πορεία των δραματικών γεγονότων από την έναρξη του Πολέμου το 1940 και την Κατοχή και στο πώς η αντίσταση κατά των Κατακτητών εξελίχθηκε σε μία σειρά πράξεων προδοσίας και εγκλημάτων.

    xavari mnim 24 2

    Οι συμμετοχές….

    Εκ μέρους των συγγενών κατέθεσε στεφάνι ο κ. Θεόδωρος Παπανικολόπουλος, ανιψιός του Υπολοχαγού, ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την προσπάθεια που κάνουν για διατήρηση της μνήμης, ενώ το παρών έδωσε και ο ανιψιός του πεσόντος Σεμπέκου Νικολάου Αθανάσιος. Το παρών πέραν των άλλων έδωσαν ο τ. Αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Σπύρος Τζουλέκης, ο αξιωματικός ΠΑ ε.α. κ. Γ. Θανασάς, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ε.α. κ. Σπύρος Κορίζης, ο συνταξιούχος Αστυνομικός κ. Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος, οι απόστρατοι Χρήστος και Γεώργιος Μπερούκας, οι εκπαιδευτικοί Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος και Πέτρος Μανιάτης, ο Υποπλοίαρχος ε.α. κ. Ιω. Αδαμόπουλος, ο εκπρόσωπος της Λέσχης Αλεξιπτωτιστών κ. Κώστας Τσιχλιάς κά.

    Η εκδήλωση έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην των Ηρώων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού
    Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού

    «Ροζ» ποτάμι αγάπης και ελπίδας την Παρασκευή 25/10· 6:30 μ.μ.

    Με ροζ χρώμα πρόκειται να φωταγωγηθεί το κτίριο Σισίνη, στην καρδιά της Γαστούνης, το απόγευμα της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού. Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει ενεργά στην πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης διατρανώνοντας τη σημασία της σωστής ενημέρωσης, της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

    Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερα εμφανιζόμενη κακοήθεια στις γυναίκες. Δεν προλαμβάνεται ακόμα πρωτογενώς, καθώς δεν είναι ακόμη γνωστός ο ενοχοποιητικός παράγοντας για τη δημιουργία του. Η πρόληψη ωστόσο δύναται να γίνει δευτερογενώς, δηλαδή με την έγκαιρη διάγνωση.

    Ο Δήμος Πηνειού σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Κέντρο Υγείας Γαστούνης συμμετέχει, το απόγευμα της Παρασκευής, στις δράσεις ευαισθητοποίησης. Με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Αγίου Νικολάου (6:30 μ.μ.), το ροζ ποτάμι της ελπίδας αναμένεται να πλημμυρίσει τα πεζοδρόμια της πόλης με τους συμμετέχοντες διανείμουν ενημερωτικό υλικό για τη σημασία της πρόληψης. Ο περίπατος της αγάπης πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 7:30 μ.μ. με την επιστροφή στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Με φόντο το ροζ φωταγωγημένο κτίριο Σισίνη, εκπρόσωποι του συλλόγου «Άλμα Ζωής» πρόκειται να ενημερώσουν το κοινό για το έργο τους και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης. Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας πρόκειται να ενημερώσει το κοινό για τα πλεονεκτήματα της άυλης συνταγογράφησης σχετικά τη μαστογραφία.

    Μήνυμα ελπίδας

    «Επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε κάθε γυναίκα που είναι αντιμέτωπη με αυτή την ασθένεια· να νιώσει ότι δεν είναι μόνη σε αυτόν τον αγώνα» σημείωσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός και συνέχισε «θέλουμε όμως και να υπενθυμίσουμε σε όλους, καθώς αυτό αφορά όλες τις μορφές καρκίνου, ότι το να προλαμβάνεις είναι καλύτερο από το να θεραπεύεις».

    dimos pn karkmast 3

    Ο Δήμος Πηνειού συμμετέχει ενεργά στη δράση ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία της σωστής ενημέρωσης, της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

    dimos pn karkmast 2

    «Επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε κάθε γυναίκα που είναι αντιμέτωπη με αυτή την ασθένεια» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πηνειού: Προσφορά πιεσόμετρων από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας
    Δήμος Πηνειού: Προσφορά πιεσόμετρων από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας

    Στη δωρεά τριών πιεσόμετρων τελευταίας τεχνολογίας στον Δήμο Πηνειού προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας. Ο ιατρικός εξοπλισμός παραδόθηκε στον Δήμαρχο κ. Αλέξη Καστρινό από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Τσαούση το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Τα τρία πιεσόμετρα βραχίονα πρόκειται να διατεθούν από τον Δήμο Πηνειού στις Λέσχες Φιλίας- Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού και πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες των μελών τους. Οι συσκευές είναι κλινικά ελεγμένες για ακρίβεια μέτρησης, διαθέτουν ένδειξη ανώμαλης ακολουθίας σφυγμών ενώ έχουν μεγάλη οθόνη υψηλής αντίθεσης που διευκολύνουν τη χρήση τους από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με προβλήματα όρασης.

    Ο Δήμαρχος Πηνειού, αφού εξήρε την πολυδιάστατη δράση του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Τσαούση για τη δωρεά του ιατρικού εξοπλισμού. «Πρόκειται για μία κίνηση που αποδεικνύει έμπρακτα την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του συλλόγου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός και συνέχισε «δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι Λέσχες Φιλίας επιδιώκουν –μεταξύ άλλων- τη βελτίωση της σωματικής, κοινωνικής και ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων και, προς αυτή την κατεύθυνση η συγκεκριμένη δωρεά είναι ουσιαστική». Ο Δήμαρχος Πηνειού δεν παρέλειψε τέλος να εκφράσει την πρόθεσή του για στενότερη συνεργασία και δράσεις στο μέλλον με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σε κλίμα συγκίνησης η αποκάλυψη της μνημειακής πλάκας στην Αμαλιάδα, 80 χρόνια μετά την εκτέλεση των οχτώ Γερμανών αντιφασιστών
    Σε κλίμα συγκίνησης η αποκάλυψη της μνημειακής πλάκας στην Αμαλιάδα, 80 χρόνια μετά την εκτέλεση των οχτώ Γερμανών αντιφασιστών

    Σε μία ιδιαίτερα συγκινησιακή εκδήλωση για τους παριστάμενους, μετατράπηκε η τελετή των αποκαλυπτηρίων της ειδικής πλάκας στην πλατεία Καζαντάκη, τόπο εκτέλεσης τον Ιούλιο του 1944 οχτώ Γερμανών στρατιωτών – αντιφασιστών, του Τάγματος «999» της Βέρμαχτ.

    Η μνημειακή πλάκα που φιλοτεχνήθηκε από την εικαστικό Εύα Μελά προς τιμή των οχτώ εκτελεσθέντων, τοποθετήθηκε ως φόρος τιμής για αυτή την ξεχωριστή πτυχή της ιστορίας, η οποία αναμένεται να γίνει ευρύτερα γνωστή από το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Πειθαρχική Μεραρχία 999 – Γερμανοί αντιφασίστες στην Ελλάδα 1941 - 1945», το οποίο αναφέρεται στις πράξεις αντίστασης Γερμανών στρατιωτών κατά την περίοδο της κατοχής, σε σκηνοθεσία του Κώστα Σταματόπουλου και παραγωγή του Παναγιώτη Κακαβιά.

    Οι Γερμανοί αντιφασίστες Werner Illmer, Hermann Bode, Willi Dehmel, Hans Juchelka, Rudolf Kalb, Franz Scheider, Heinz Steyer και Heinrich Warnken, ήταν μέλη της οργάνωσης «Ένωση Γερμανών αντιφασιστών στην Πελοπόννησο» και εκτελέστηκαν για την δράση τους εναντίον των κατακτητών από τις κατοχικές δυνάμεις της Αμαλιάδας.

    Ογδόντα χρόνια μετά την εκτέλεση τους, τιμήθηκε η πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν στην ΕΑΜική αντίσταση και τον ΕΛΑΣ, αλλά έγινε ευρύτερα γνωστή και η θυσία τους, αφού πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή, τη δράση που ανέπτυξαν ενάντια στην ναζιστική Γερμανία.

    Τα μέλη της οργάνωσης «Ένωση Γερμανών αντιφασιστών στην Πελοπόννησο» αποτελούνταν από Γερμανούς στρατιώτες που υπηρετούσαν στα πειθαρχικά τάγματα 999, τα οποία συγκροτήθηκαν στα μέσα του 1942 και επανδρώθηκαν με στρατιώτες που είχαν κριθεί παλαιότερα «ανάξιοι να υπηρετήσουν».

    Από την άνοιξη του 1943 άρχισαν να σταθμεύουν στην Ελλάδα και χρησιμοποιούνταν για τη φύλαξη των ακτών, τοποθετούμενοι ανάμεσα σε κανονικές μονάδες του στρατού και των SS. Στην Αμαλιάδα μετά από προηγούμενες υπόγειες δραστηριότητες εντός της Βέρμαχτ, δημιουργήθηκε μια αντιφασιστική – αντιστασιακή οργάνωση με πρόταση του Βερολινέζου Werner Illmer, που ήταν ο σύνδεσμος των Γερμανών αντιφασιστών στην Πελοπόννησο με την 3η Μεραρχία του ΕΛΑΣ.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας μίλησε για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν οι 8 Γερμανοί στρατιώτες, οι οποίοι αντιτάχθηκαν στην ίδια τους την πατρίδα, βάζοντας πάνω απ’ όλα τα δημοκρατικά αντανακλαστικά και τα ιδανικά στα οποία πίστευαν.

    Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι παρεμβάσεις του σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ, τα γυρίσματα του οποίου συνεχίζονται αυτό το διάστημα, κ. Κώστα Σταματόπουλου, αλλά και της εγγονής του ενός εκ των εκτελεσθέντων, του Hermann Bode, η οποία βρέθηκε στην περιοχή μας για τα αποκαλυπτήρια της πλάκας, μαζί με την δισέγγονή του.

    Η τοποθέτηση της μνημειακής πλάκας εγκρίθηκε ομόφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας την οποία ανέγνωσε η πρόεδρος του σώματος κα Θεώνη Γεωργοπούλου, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του Δήμου Ήλιδας.

    ilida plaka mnimis 2

    ilida plaka mnimis 3

    ilida plaka mnimis 4

    ilida plaka mnimis 5

    ilida plaka mnimis 6

    ilida plaka mnimis 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πηνειού: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα ΚΕΠ Βαρθολομιού και Τραγανού
    Δήμος Πηνειού: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα ΚΕΠ Βαρθολομιού και Τραγανού

    «Ενισχύουμε την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών»

    Σύντομα παραδίδεται το ΚΕΠ Γαστούνης

    Αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε σύγχρονες υποδομές απολαμβάνουν πλέον οι δημότες του Δήμου Πηνειού καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Βαρθολομιού και Τραγανού ενώ στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται και οι εργασίες στο ΚΕΠ Γαστούνης. Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών καθώς συμβάλει ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία υπηρεσιών.

    Η ανακαίνιση αποτελεί έργο προϋπολογισμού ύψους 88.897,88€ που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 . Παράλληλα, με προϋπολογισμό 24.831€, έχει ολοκληρωθεί και ο εκσυγχρονισμός των πληροφοριακών υποδομών των τριών ΚΕΠ, εξέλιξη που διευκολύνει το προσωπικό για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Όσον αφορά τις εργασίες ανακαίνισης, αυτές περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διαρρύθμιση των χώρων με στόχο την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών και συνακόλουθα την διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Ειδικότερα προβλέπεται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση ψευδοροφής από πλάκες ορυκτών ινών, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών τοιχοποιιών, η προμήθεια και τοποθέτηση γραφείων και ερμαρίων, η εγκατάσταση φωτιστικών ψευδοροφής led panel, η προμήθεια και τοποθέτηση κλιματιστικής μονάδας Inverter τύπου κασέτας κ.α. .

    Αναβαθμίζεται το δημοτικό κτίριο της πλατείας Ηρώων

    Αναφορικά με την περίπτωση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Γαστούνης, η ανακαινισμένη αίθουσα πρόκειται να ανοίξει για τους πολίτες το αμέσως επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πηνειού προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση του δημοτικού κτιρίου της πλατείας Ηρώων με μία σειρά σημαντικών παρεμβάσεων που –μεταξύ άλλων- ενισχύουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία –με την εγκατάσταση ανελκυστήρα- και συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμισή του. Η αναβαθμισμένη και σύγχρονη υποδομή πρόκειται να στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου Πηνειού και συγκεκριμένα το ΚΕΠ, το Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας και Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου.

    Η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών σε σύγχρονες υποδομές αποτελεί εκπεφρασμένη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Πηνειού επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός. «Κινηθήκαμε άμεσα και συντονισμένα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου καθώς η ολιγωρία που επέδειξε η προηγούμενη διοίκηση του δήμου έθεσε σε κίνδυνο την απορρόφηση της χρηματοδότησης» σημείωσε ο κ. Καστρινός και συμπλήρωσε «η ενίσχυση της λειτουργικότητας των δημοτικών εγκαταστάσεων συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας και συνακόλουθα στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας· ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

    dimos pin kep olokl 3

    «Η ενίσχυση της λειτουργικότητας των δημοτικών εγκαταστάσεων συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας» σχολίασε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    Αναβαθμισμένες υπηρεσίες απολαμβάνουν όσοι προσέρχονται στο ΚΕΠ Τραγανού.

    dimos pin kep olokl 2

    «Ως δημοτική αρχή έχουμε θέσει ως στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών όταν συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του δήμου» επεσήμανε ο κ. Καστρινός.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο